שום דבר לא נמצא

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

מס’ מנות: 12 בורקסים

סוג: חלבי, ללא גלוטן

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

12 דפי אורז

מים קרים לטבילת הדפים

מלית גבינה (לערבב בקערית):

חצי חבילת גבינת 'טוב טעם' (125 ג')

חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת (70 ג')

חצי כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת (50 ג')

מלח ופלפל שחור

לציפוי: חלמון ביצה (הצהוב) + שומשום ו/או קצח

אופן ההכנה

-טובלים דף אורז במים קרים במשך כחצי דקה (יש למלא צלחת עמוקה ורחבה במים קרים).

-מניחים את הדף על משטח עבודה ומניחים כף שטוחה ממלית הגבינה בצד אחד של העיגול. מקפלים לריבוע (יש לקפל 2-3 קיפולים לצד ואח"כ קיפול עליון ותחתון – ראו בתמונות המתחלפות מתחת למתכון).

-מניחים על נייר אפיה משומן כאשר הצד המקופל כלפי מטה.

-מברישים את החלק העליון בחלמון ומפזרים שומשום וקצח.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-35 דקות.

טיפים והערות

כדי שמלית הגבינה לא תימס באפיה יש להקפיד על שני דברים:

1. חשוב שהמלית תהיה מוצקה/סמיכה לכן מומלץ להשתמש בגבינת טוב טעם. אם המלית תהיה דלילה או נוזלית היא תימס באפיה.

2. אין לטבול את דף האורז במים יותר מידי זמן אחרת הוא יהיה רך מידי. עדיף שהדף יהיה קצת פחות גמיש לקיפול, כך הבורקס ייצא יציב יותר לאחר אפיה.

מה עושים עם החלבון שנשאר? ראו- מתכונים עם חלבונים מיותרים

בורקס גבינה מדפי אורז

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת שוקולד וקרם גבינה
מתכון לכנאפה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
רחלי (09:12 31.05.2020)

טעים ביותר (:
גם אחרי חימום חוזר על הפלטה היה עדיין אכיל.
יש עוד מתכונים עם דפי אורז? נשארו לי מלא..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:39 31.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
אכין ואעלה מתכונים נוספים לדפי אורז בהמשך.
שבוע נפלא!

Avatar
רחלי (16:03 25.05.2020)

היי אפרת
תודה על המתכון
אם אני מעוניינת להכין לליל החג את ממליצה להכין רק בערב החג
או שהבורקס טוב בהקפאה?
ומהי הדרך המועדפת לחימום על הפלטה יצא טוב?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:13 25.05.2020)

לא ניסיתי להקפיא אבל לדעתי זה יפגע במרקם ובטעם.
אפשר להכין את הבורקס בבוקר/צהריים ולהגיש בערב. לשמור על השיש מכוסה ולחמם בתבנית על הפלטה לפני ההגשה.

Avatar
יוסי (11:53 25.05.2020)

היי אפרת, ניסיתי את המתכון אבל כל המלית נזלה החוצה והתחתית יצאה לא אפויה. מה עשיתי לא בסדר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:55 25.05.2020)

היי יוסי,
המלית היתה מוצקה ולא נוזלית? השתמשת בגבינת טוב טעם?
דפי האורז לא רוככו יותר מידי לפני הקיפול?

Avatar
רחלי (10:13 25.05.2020)

הי אפרת, אפשר להשתמש בגבינת כנען במקום טוב טעם? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:31 25.05.2020)

כן, אפשר.

Avatar
חגית (17:51 23.05.2020)

האם לפני האפיה ניתן לשמור במקרר ?
אם כן, לכמה זמן אפשר לשמור ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:05 23.05.2020)

היי חגית,
יום למחרת המרקם נעשה פחות טעים ולכן הכי מומלץ להכין באותו יום שמגישים.

Avatar
ליהי (16:53 21.05.2020)

תודה אפרת. יצא לי נהדר! כל המשפחה התלהבה. ממש בורקסים מעולים וקלילים. אם יש לך עוד מתכונים עם דפי אורז – אשמח לדעת.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:13 21.05.2020)

שמחה שאהבתם 🙂
בקרוב אוסיף מתכונים נוספים עם דפי אורז.

Avatar
אניטה (15:21 21.05.2020)

היי אפרת,
יש לך מתכון למלית פרווה? אולי תפו\"א או כל דבר שנראה לך טוב?
תודה מראש!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:59 21.05.2020)

כן, אפשר למלא בתפו"א מבושל מעוך לפירה. אפשר גם לשלב את הפירה עם בצל מטוגן ופטריות קצוצות מטוגנות (רק חשוב לסנן מנוזלים לאחר הטיגון).

Avatar
גבריאלה (12:43 21.05.2020)

במקום לצפות בחלמון אפשר לערבב חצי כפית סילאן עם מעט מים ולחסוך את הביצה. זה מדביק באותה מידה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:40 21.05.2020)

תודה גבריאלה 🙂

Avatar
דנה (11:17 21.05.2020)

היי אפרת,
אפשר להשתמש בחלבון שנשאר כדי להדביק את הקצוות של הדפים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:12 21.05.2020)

אפשר אבל אין צורך.
ראי מתכונים עם חלבונים מיותרים.

Avatar
עליזה יהלומי (10:52 21.05.2020)

שלום אפרת
האם אפשר להכין גם עם מלית של תפוחי אדמה
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:03 21.05.2020)

כן.

Avatar
שירן (09:42 20.05.2020)

הכנתי בעבר בורקס בשר מדפי אורז וזה היה ממש טעים באותו היום.
לאחר שהכנסתי למקרר וחיממנו דפי האורז הפכו למעין גומי לא נעים ללעיסה.
איך אפשר להגיש אם לא אוכלים באותו היום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:34 20.05.2020)

היי שירן,
יום למחרת זה באמת פחות טעים ורצוי להכין באותו יום.
איך חיממת? כי רצוי להכניס לתנור שחומם מראש.

Avatar
יפעת (14:37 19.05.2020)

תודה רבה על אפרת על מתכון נהדר!
ממליצה על גבינת ריקוטה 5 אחוז למלית , לצד גבינה בולגרית /פטה ופירורי מוצרלה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:48 19.05.2020)

תודה יפעת 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.