שום דבר לא נמצא

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

מס’ מנות: 12 בורקסים

סוג: חלבי, ללא גלוטן

רכיבים

12 דפי אורז

מים קרים לטבילת הדפים

מלית גבינה (לערבב בקערית):

חצי חבילת גבינת ‘טוב טעם’ (125 ג’)

חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת (70 ג’)

חצי כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת (50 ג’)

מלח ופלפל שחור

לציפוי: חלמון ביצה (הצהוב) + שומשום ו/או קצח

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-טובלים דף אורז במים קרים במשך כחצי דקה (יש למלא צלחת עמוקה ורחבה במים קרים).

-מניחים את הדף על משטח עבודה ומניחים כף שטוחה ממלית הגבינה בצד אחד של העיגול. מקפלים לריבוע (יש לקפל 2-3 קיפולים לצד ואח”כ קיפול עליון ותחתון – ראו בתמונות המתחלפות מתחת למתכון).

-מניחים על נייר אפיה משומן כאשר הצד המקופל כלפי מטה.

-מברישים את החלק העליון בחלמון ומפזרים שומשום וקצח.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-35 דקות.

טיפים והערות

כדי שמלית הגבינה לא תימס באפיה יש להקפיד על שני דברים:

1. חשוב שהמלית תהיה מוצקה/סמיכה לכן מומלץ להשתמש בגבינת טוב טעם. אם המלית תהיה דלילה או נוזלית היא תימס באפיה. אם נתקעתם בלי גבינת טוב טעם, אפשר להוסיף לתערובת המלית חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת ו -2 כפות גבינה לבנה.

2. אין לטבול את דף האורז במים יותר מידי זמן אחרת הוא יהיה רך מידי. עדיף שהדף יהיה קצת פחות גמיש לקיפול, כך הבורקס ייצא יציב יותר לאחר אפיה.

מה עושים עם החלבון שנשאר? ראו- מתכונים עם חלבונים מיותרים

בורקס גבינה מדפי אורז

ראו גם
עוגת שוקולד וקרם גבינהעוגת שוקולד וקרם גבינה
מתכון לכנאפה מתכון לכנאפה
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
דניאל (18:54 3.04.2024)

היי אפרת, רציתי לשאול אם את יודעת במקרה למה המילוי תמיד תמיד נוזל לי תוך כדי אפייה ויוצא מהדפים, גם אם אני שם כמה דפים. בדרך כלל אני שם שני דפים, את המילוי בפנים ומגלגל אותם כמה שאפשר. ועדיין המילוי יוצא

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:23 4.04.2024)

היי דניאל,
המילוי יוצא קצת וזה בסדר (גם לי זה קורה).
אם רוב המילוי יוצא החוצה יש כמה דגשים שחשוב לשים לב אליהם:
-לטבול את דפי האורז קצת פחות זמן במים.
-להקפיד שהמילוי יהיה יציב ולא נוזלי.
-לשים קצת פחות מילוי.

avatar
יעל (22:10 30.05.2023)

קודם כל תודה רבה על המתכון. רציתי לברר באילו מתכונים ברמה כללית היית ממליצה לי להחליף שומשום בקצח? פשוט יש אצלנו אלרגיה לשומשום.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:32 31.05.2023)

היי
במתכוני עוגיות מלוחות ומאפים ניתן לשים קצח.

avatar
יעל (11:05 31.05.2023)

תודה

avatar
אושרית (22:46 14.05.2023)

היי אפרת, יצא מעולה תודה רבה ! אני לא אוהבת גבינת טוב טעם ולכן המרתי באחרות יצא טובב!
רציתי לדעת אם יש מצב להכין את זה בגרסה מתוקה ויחסית דלת קלוריות ? תודה רבהה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:00 15.05.2023)

היי
שמחה שיצא מוצלח!
אפשר להשתמש בשילוב גבינות כמו כנען, ריקוטה ומסקרפונה+ חלמון+ חצי כוס סוכר וגרידת לימון.

avatar
אושרית (11:15 15.05.2023)

תודה רבה!!
הטעם של הכנען דומה לטוב טעם זה בגדול אותו רעיון, אפשר גבינה לבנה במקום ? או עדיף ריקוטה או לקנות גבינת שמנת 5% ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:48 15.05.2023)

הכנען דומה לריקוטה. עדיף להשתמש בריקוטה או כנען ולא בגבינה לבנה.

avatar
זהר יעקב (14:35 12.06.2024)

היי אפשר לדעת עם איזה גבינות המרת את גבינת הטעם טוב פשוט אני גם לא אוהבת…

avatar
אושרית (08:16 13.06.2024)

היי,
בסוף לא יצא לי לנסות לפסח השנה

avatar
טל (18:40 17.12.2022)

היי אפרת תודה על האתר. יש לי בבית רק גבינת שמנת, גבינה לבנה ופרמז’ן. זה יעבוד? תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:31 17.12.2022)

היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אפשר לשים 60 גרם גבינה לבנה+ 70 גרם גבינת שמנת+ כוס גבינת פרמז’ן.

avatar
שלג (08:56 24.08.2022)

אפרת תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
המתכון הזה קבוע אצלנו וכל פעם כשרוצים אוכל טעים בבוקר מבקשים ממני להכין
הפעם אני צריכה להכין משהו בבשרי ורציתי לשאול אם זה יעבוד לשים בשר או משהו כזה בתוך דף האורז, זה יעבוד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:07 24.08.2022)

היי,
איזה כיף שאהבתם את המתכון🙂
אפשר להכין מילוי בשר טחון מטוגן עם בצל ותבלינים וכף רסק עגבניות.

avatar
שלג (10:13 24.08.2022)

תוכלי להסביר איך לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:33 24.08.2022)

תכיני מילוי כמו במתכון הזה, ותכיני את הבורקסים באותו אופן- טבילה במים, מילוי וכו’.

avatar
שלג (11:55 24.08.2022)

ממש סליחה שאני משגעת אותך,
האם אפשר לשים בתוך דף האורז נקניק? צריך אולי רוטב כלשהו ביחד איתו?
וצריך אולי לשים אותו לא מבושל כדי שיתבשל בתנור יחד עם הדף עצמו?
תודה וסליחה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:41 24.08.2022)

נקניקיות פחות ילכו טוב, יצא יבש מאד.
עדיף למלא במילוי הבשר.

avatar
שלג (13:06 24.08.2022)

רוטב כלשהו יעזור להכין עם נקניקיות?
אני חייבת להכין משהו בסגנון הזה עם נקניקיות בזמן הקרוב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:13 24.08.2022)

אולי רוטב עגבניות.
את גם יכולה להכין בורקס נקניק מבצק עלים🙂

avatar
דנה (07:20 6.08.2022)

וואו, מתכון מעולה!!! יצא ממש טעים ומזכיר בורקס רגיל בטעם. תודה אפרת!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:19 6.08.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌷

avatar
יעל (21:38 29.06.2022)

מה עושים כדי שהבורקסים לא יתפוצצו?
המילוי נוזל לי מהצדדים מכולם, ושמתי גבינות בדיוק כמו שכתבת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:15 29.06.2022)

היי יעל,
המילוי כמעט תמיד יוצא קצת וזה בסדר.
אם ממש רוב המילוי נזל החוצה יש כמה דגשים שחשוב לשים לב אליהם:
-לטבול את דפי האורז קצת פחות זמן במים
-להקפיד שהמילוי יהיה יציב ולא נוזלי (אפשר לנסות להוסיף ביצה קטנה למילוי)
-למלא קצת פחות מהמילוי
-לאפות בתכנית קו עליון ותחתון
בהצלחה(:

avatar
זהבה (09:55 9.07.2022)

כדי שהמלית תשאר יציבה בתוך המאפה, מוסיפים כף קמח/קורנפלור

avatar
מיכל (20:11 29.06.2022)

היי
הכנתי את הבורקסים ויצא ממש טעים אבל כל המילוי ברח החוצה למרות שסגרתי את הדפים ממש טוב
יש אפשרות למנוע את זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:56 29.06.2022)

היי,
אם כל המילוי יצא זה אומר שכנראה הוא היה נוזלי מדי. איך הוא יצא לך לפני האפייה? האם דייקת בכמויות?

avatar
מיכל (20:58 29.06.2022)

אני חושבת שדייקתי בכמויות והגבינה לפני האפייה הייתה ממש פירורית וקשה וממש הייתי צריכה לאחד אותה באצבעות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:09 29.06.2022)

אם כך, ניסית לטבול את הדף פחות זמן במים ואולי לשים פחות מילוי? (כששמים קצת יותר מהדרוש הכל יוצא).
את אופה בחום עליון ותחתון ולא טורבו?

avatar
מיכל (16:24 28.06.2022)

היי
במה אפשר להחליף את הבולגרית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:30 28.06.2022)

היי,
אפשר להשתמש בכל גבינה קשה אחרת כמו מוצרלה/קשקבל/פטה או להוסיף עוד קצת גבינה צהובה.

avatar
מיכל (17:23 28.06.2022)

צפתית מגורדת הולך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:33 28.06.2022)

צפתית היא גבינה פחות מוצלחת לאפייה, אבל אפשר אם אין אפשרות אחרת.

avatar
עדי (16:30 26.06.2022)

מעולה! הוספתי זיתים ויצא ממש טעים!
קצת נוזל בצדדים אבל לא נורא

בורקס גבינה מדפי אורז
avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:26 26.06.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח! נראה טעים ומזמין(:
תודה שחזרת לשתף בתוצאות🌺

avatar
יהודי (10:06 8.06.2022)

אפרת תודה על הכל!!!
הכנתי 5 פעמים ויצא מושלם!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:34 8.06.2022)

שמחה שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף💜

avatar
יהודי (12:28 3.06.2022)

היי
האם אפשר להחליף גבינת טוב טעם בגבינה לבנה? וחובה גבינה בולגרית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:05 3.06.2022)

היי,
אפשר לשים גבינה לבנה אך אז המלית תהיה פחות יציבה ויותר נוזלית.
לא מומלץ לוותר על בולגרית, אפשר להמיר אותה בכל גבינה קשה אחרת.

avatar
יעל (18:48 1.06.2022)

היי, אני מכינה הרבה פעמים את המתכון הזה אבל הפעם צריכה להכין ולאפות בהפרש של כמה שעות.
האם לדעתך אפשר להכין ולשים לכמה שעות במקרר ואז לאפות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:19 1.06.2022)

היי,
אפשר להשאיר במקרר כמה שעות עד לאפייה, אך בזמן הזה דפי האורז יתרככו ומרקם הבורקס ישתנה.

avatar
דינה (12:49 19.05.2022)

כמה זמן נשאר קריספי אחרי האפיה? אפשר לשמור ליום יומיים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:56 19.05.2022)

היי,
הבורקסים במיטבם סמוך לאפייה, הם נשמרים פחות טוב בקירור אבל אפשר לשמור יום-יומיים במקרר.

avatar
ורד (13:17 9.05.2022)

היי,
אפשר גבינת חמד 16% במקום טוב טעם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:43 9.05.2022)

היי,
אפשר בהחלט(:

avatar
סיגי (13:35 5.03.2022)

אפרת הי, בפעם הראשונה שהכנתי, לא הצליח לי מהרבה סיבות. כל כך רציתי להצליח, אז החלטתי לקרוא את כל התגובות עם התשובות שלך ולנסות שוב. לשמחתי, הפעם הצלחתי כי הבנתי מה השגיאות שהיו לי. לגבי דפי האורז, עשיתי ניסוי שהצליח- טבלתי במים כ-6 שניות והשארתי על קרש החיתוך עוד כמה שניות בודדות, כך יכולתי לבדוק מתי לקפל בלי שהדפים ישברו ומצד שני, שלא יקרעו. חלק עשיתי עם מילוי בדיוק כפי שכתבת, לחלק הוספתי קצת רוטב פסטו ובחלק, מילוי אחר- קצת רוטב לפיצה עם מוצרלה, הכל יצא ממש טעים ומוצלח – קריספי ולא התפרק 🙂 תודה על כל התגובות הברורות לכולם, שבזכותן הצלחתי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:50 5.03.2022)

כל הכבוד סיגי על ההשקעה! שמחה מאד שיצא מוצלח❤ תודה ששיתפת(:

avatar
אריקי (05:54 23.02.2022)

היי! תודה על המתכון ((:
רציתי לשאול למה בחרת לא להוסיף ביצה במלית?
בודקת לפני שאני מכינה ואעדכן בהמשך..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:08 23.02.2022)

היי,
אין צורך להוסיף כאן ביצה והיות ומלית הגבינות יוצאת יציבה ולא נוזלית.

avatar
יוליה (12:00 25.11.2021)

אפרת, מה קרה שפתאום תמונות לא עולות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:27 25.11.2021)

כל התמונות שהעלית מופיעות🙂

avatar
יוליה (11:56 25.11.2021)

כרגיל אצלך, נהדר😆 תודה!❤

בורקס גבינה מדפי אורז
avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:17 25.11.2021)

נראה מעולה👌 תודה ששיתפת!

avatar
Dror (12:50 11.11.2021)

הי אפרת.
כשמשתפים את המתכון מהטלפון למייל השורת נושא נשארת ריקה.

עדיף לתקן…

בורקס גבינה מדפי אורז
avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:39 11.11.2021)

תודה על המשוב, אראה אם אפשר לשנות זאת🙂

avatar
סאלי (20:17 25.07.2021)

היי אפרת,
ניתן להכין בצהריים כדי לאכול בערב?
רוצה להכין בצהריים ולהביא איתי.
ניתן לחימום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:07 25.07.2021)

היי סאלי,
הכי טעים לאכול סמוך להכנה, אבל אפשר להכין מראש ולחמם במיקרוגל או בתנור.

avatar
מיטל (12:25 25.07.2021)

אשמח לאופציה למילוי פרווה/ טבעוני

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:07 25.07.2021)

היי מיטל,
אפשר להכין עם מילוי פירה תפו”א/ מילוי פטריות, גזר וגמבה מגורדים/ מילוי פטריות ובצל/ מילוי מחית דלעת.
אפשר גם להכין מילוי על בסיס גבינות טבעוניות (למשל שילוב של גבינה רכה עם גבינה קשה על בסיס סויה).
בהצלחה😊

avatar
שיראל (11:51 15.04.2021)

היי אפרת.
שאלתי היא האם הבורקס יוצא בטעם שונה מבורקס רגיל וכמו כן איך יוצא הבצק? כמו בורקס רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:02 15.04.2021)

היי שיראל,
הבורקס מזכיר בורקס רגיל, אך יותר קראנצ’י ופחות ‘בצקי’ (בכל זאת, הוא עשוי מדפי אורז😊).

avatar
שיראל (21:01 15.04.2021)

מעולה!
תודה רבה רבה על התגובה המהירה!

avatar
אורטל (18:22 13.04.2021)

היי אפרת,
אפשר להכין עם דפי אורז צבעוניים (רגיל, חום, כורכום, סלק אדום)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:30 13.04.2021)

היי אורטל,
עוד לא יצא לי לנסות דפי אורז צבעוניים, אבל אם הטעם של הכורכום לא דומיננטי מדי אפשר להשתמש גם בהם למתכון:)

avatar
נירה (08:29 26.02.2021)

הי אפרת,
ישלי גבינה בולגרית, פרמזןמרורד וקוטג’ בבית. האם אפשר להשתמש בהן במקום הגבינות שהצעת ? אם כן, כמה לשים מכל סוג?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:45 26.02.2021)

היי נירה,
אפשר להשתמש בהן באותו יחס של גבינות קשות ורכות- שימי כוס בולגרית, חצי כוס פרמז’ן ו2 כפות קוטג’.
שימי לב שהתערובת צריכה להיות סמיכה, ולכן אם יוצא נוזלי תוסיפי עוד קצת פרמז’ן

avatar
נירה (16:19 26.02.2021)

תודה רבה אפרת.

avatar
יהודה (16:02 16.02.2021)

שלום אפרת אשמח אם תעני מהר..
אפשר להחליף את הטוב טעם בריקוטה? ועם מחליפים בבולגרית עם גבינה לבנה זה לא יוצא מלוח מדי?
תודה רבה על האתר הנפלא!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:26 16.02.2021)

היי יהודה,
אפשר לשים גבינת ריקוטה במקום טוב טעם.
אם משתמשים בבולגרית מעודנת אז אין בעיה של מליחות.
בכל מקרה, אם יש לך גבינת ריקוטה אז עדיף להשתמש בה.

avatar
חיה (20:55 25.01.2021)

היי, ערב טוב, אני רוצה להכין להיום אז אשמח לתשובה מהירה אם אפשר😏
אני רגישה לחלב אבל יש לי גבינה שהכנתי מקשיו שהיא במרקם מאוד דומה לגבינת שמנת.. נראלך יעבוד? להוסיף אולי לזה משו?
תודה!♥♥

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:00 25.01.2021)

אמור לעבוד 🙂

avatar
שיר (15:08 9.01.2021)

הייי,
נראה מעולה
כמה אחוזי שומן הבולגרית צהובה מוצרלה בשביל שזה יצא 55 קלוריות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:06 9.01.2021)

בולגרית 5%
מוצרלה/צהובה 22%

avatar
נוי (11:53 2.01.2021)

אני כבר ממש מיואשת. ניסיתי המון מתכונים, והייתי בטוחה שאם אשתמש במתכון שלך לא יתפקשש, אבל שוב, אותה בעיה, דף האורז פשוט “יורק” החוצה את כל המלית במהלך האפייה. כל פעם חבר שלי מתעקש שנידקור עם מזלג כדי שהבורקסים לא יתפוצצו ואני התעקשתי להמשיך לנסות. מה יכול היה להשתבש? כמובן שעבדתי לפי משקלים והכל…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:32 2.01.2021)

היי נוי,
ניסית לטבול את הדף פחות זמן במים ולשים פחות מילוי?
את אופה בחום עליון ותחתון?

avatar
נוי (13:37 2.01.2021)

ניסיתי לטבול לפחות זמן במים (עד כדי כך שהיה קשה לקפל את הדפים). עשיתי ניסויים עם המילוי, בחלק שמתי ממש מעט ובחלק יותר כדי לבדוק האם זו הבעיה, אבל אף בורקס לא יצא טוב. וכן, חום עליון ותחתון. תעלומה…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:00 2.01.2021)

אני לא חושבת שאפשר שהמילוי לא ייצא בכלל אבל בצורה הזאת פחות מילוי יוצא.
תנסי אולי להוסיף ביצה למילוי ואז הוא יותר יתייצב

avatar
מוריה (12:39 23.12.2020)

אפשר למלא עם בשר טחון??? אם כן כמה זמן בתנור???

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:26 23.12.2020)

לא ניסיתי, אני מניחה שאפשרי 🙂
הייתי מטגנת את הבשר עם בצל במחבת עד להתאדות הנוזלים,
תחכי מס’ דק’ עד התקררות העיסה ותמשיכי לפי המתכון.
בהצלחה 🙂

avatar
מוריה (16:09 28.12.2020)

עשיתי בדיוק מה שאמרת ואחרי האפיה היה מתחת לבשר ג’ל כזה משו לא מוגדר את יודעת אולי ממה זה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:13 28.12.2020)

הג’ל שאת מתארת היה מתחת לבשר לאחר שהבורקסים התקררו? זה יכול להיות שומן שהתקשה.

avatar
מוריה (12:37 23.12.2020)

הייי אפרת הכנתי עכשיו את המתכון ולא שמתי לב שצריך לציפוי רק את החלמון ומרחתי עם שניהם עד כמה זה גרוע????אשמח לתשובה מהירה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:25 23.12.2020)

זה לא נורא 🙂

avatar
קלרה (18:20 29.11.2020)

האם אפשר להכין עם תפוחי אדמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:38 29.11.2020)

לא ניסיתי אני מניחה שאפשרי,
תבשלי את התפו”א לכדי פירה ותוסיפי תבלינים ובצל מטוגן אם את אוהבת
בהצלחה ❤️

avatar
קלרה (10:00 30.11.2020)

תודה

avatar
שירן (20:27 21.11.2020)

מה גודל הדף? 22?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:59 21.11.2020)

מה הכוונה שירן?
הדף אורז עגול כמו בתמונה

avatar
שירן (21:39 21.11.2020)

יש קוטר 16 ויש 22

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:14 22.11.2020)

אז כן יקרה, 22 הקוטר

avatar
תמרה הרשקוביץ (22:38 7.11.2020)

לא ממש הבנתי למה יש קוטג׳ וכל הגבינות האלה אם שמים רק את המלית גבינה סוגרים שמים בתנור וזהו ולא שמים את הבולגרית הגבינה צהובה וכל זה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:38 8.11.2020)

לא הבנתי את השאלה שלך יקירה,
אין קוטג’ במתכון, את הגבינות שבמתכון את מערבבת למלית ואז בעצם שמה על נייר אורז וסוגרת לבורקס ואז רק מכניסה לתנור

avatar
דבורה (21:46 4.11.2020)

הי אפרת
ניתן להכין את הבורקס בלי לאפות, להקפיא לכמה ימים, ולאפות אח”כ? אם כן- לחכות שזה יפשיר או להכניס לתנור מיד מהמקפיא?

תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:56 5.11.2020)

היי דבורה,
האמת שאין לי מושג, לא ניסיתי להקפיא.

avatar
לידור (12:18 31.10.2020)

ממש טעים!
פעם ראשונה שמכינה משהו עם דפי אורז..
לא היה לי טוב טעם אז שמתי 3 כפות גדושות קוטג במקום ושמתי בזיליקום. בלי מלח בכלל (יש מספיק בבולגרית).
הילדים טרפו וגם בעלי. תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:44 31.10.2020)

שמחה שנהניתם ❤️

avatar
מירי (12:20 6.10.2020)

היי אפרת, אפשר עם דפי אורז מלא?
זה יעשה את זה פחות קריספי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:22 6.10.2020)

לא יצא לי לנסות אבל אני חושבת שאפשר.

avatar
קלייר (14:09 23.09.2020)

מאחר ואנחנו לא אכלני גבינות , ושומרי כשרות, הייתי רוצה מילויים ופשטידות “פרווה”.

avatar
sivan (20:31 17.08.2020)

האם יש סוג מסוים של דפי אורז שאת ממליצה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:42 17.08.2020)

סוג הדפים לא אמור לשנות.

avatar
sivan (20:19 17.08.2020)

למה בורח לי המילוי כל הזמן?
לא משנה מה אני עושה בורח לי המילוי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:42 17.08.2020)

ניסית לטבול את הדף פחות זמן במים ולשים פחות מילוי?
את אופה בחום עליון ותחתון?

avatar
Sivan (07:03 18.08.2020)

כן אני שמה פחות מילוי ופחות טובלת
ואופה ביום עליון ותחתון יחד

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:12 19.08.2020)

וזה לא שיפר את התוצאה?
אני לא חושבת שאפשר שהמילוי לא ייצא בכלל אבל בצורה הזאת פחות מילוי יוצא.

avatar
חיה (19:39 3.10.2020)

תוסיפי ביצה למילוי ואז המילוי לא יצא

avatar
Michal (12:14 3.08.2020)

שמעתי שלהרבה המרקם יוצא צמיגי כמו גומי ולא קריספי, איך להימנע מזה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:21 4.08.2020)

לא ניתן להמנע לגמרי כי זה המרקם של דפי אורז אבל מומלץ להכין לפי המתכון וההערות.

avatar
טליה (06:14 24.07.2020)

בוקר טוב אפרת!
במידה ואני מכינה את הבורקסים היום ונאכל אותם רק מחר בבוקר, מה הדרך הכי טובה לשמור אותם?

avatar
קרן (13:02 21.07.2020)

היי, אם אין לי גבינת טוב טעם בבית , אפשרי להשתמש בגבינה לבנה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:21 21.07.2020)

היי קרן,
כן אפשר. הוספתי תחליפים ב”הערות”.

avatar
קרן (13:23 21.07.2020)

תודה רבה על התשובה המהירה!!!

avatar
אביה (23:45 20.07.2020)

מה עושים למה תמיד יוצא לי גומי ולא קרנצי גם כשטגנתי יצא לי גומי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:25 21.07.2020)

היי אביה,
זה המרקם של דפי האורז. החלק העליון אמור לצאת קריספי לאחר אפיה. החלק התחתון קצת פחות.
לאחר כמה שעות שזה עומד או לאחר לילה במקרר, המרקם נהיה פחות מוצלח (כמו גומי כמו שאת מתארת).

avatar
אביה (15:17 22.07.2020)

אני אומרת שגם כשאני מטגנת וישר באה לאכול זה גומי עוד לפני שמתקרר גם המלאוח שהכנתי מהדפים יצא לי גומי ובאפיה באמת הלמעלה היה קצת יותר קרספי מאשר הלמטה שהוא היה ממש גומי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:46 22.07.2020)

זה בדר”כ יוצא במרקם גומי אם אופים בטמפ’ נמוכה או מטגנים על אש נמוכה.

avatar
Vered (19:10 30.06.2020)

היי אפשר גם למלא נקניקיות?תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:17 30.06.2020)

היי ורד,
את מתכוונת לצורה של סיגרים? אם כן אני חושבת שכן.

avatar
חני כץ (14:12 30.06.2020)

איפה אפשר להשיג דפי אורז ואיפה בצק שמרים מוכן?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:36 30.06.2020)

בסופרים. בצק שמרים נמצא במקררים (איפה שנמצא בצק עלים, פילו וכו’).
דפי אורז נמצאים בדר”כ במחלקת המזרח הרחוק או במדפי האורז.

avatar
דבורה (00:55 28.06.2020)

היי יקירה. יש לך אולי איפ איך להפריד את החלמון מהחלבון?
כמו כן תוכלי בהקשה לכוון אותי לגבי כמויות המלח והפלפל? תודה מראש!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:51 28.06.2020)

היי דבורה,
כעקרון יש לשבור את הביצה בעדינות לתוך היד וממש להחזיק את החלמון (הצהוב) ביד אחת ולרווח קצת בין האצבעות כדי שהחלבון יזלוג לתוך קערית.
במקרה הזה גם אם לא תפרידי טוב, לא קרה כלום כי זה רק לציפוי.
בגלל שהגבינות כבר מלוחות מספיק לשים כרבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.

avatar
דבורה (19:43 28.06.2020)

תודה יקירה. הכנתי את המלוואח שלך מדפי אורז והוא היה מושלם רק שהיה צריך לאכול אותו במיידי. הבורקסים זה גם ככה או שאפשר להכין בבוקר ולאכול בערב/יום למחרת? ואם אפשר לאכול אחר כך אז שונרים על השיש או במקרר? תודה מראש!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 28.06.2020)

החיסרון באמת בדפי אורז הוא שהם הכי טעימים כשאוכלים אותם סמוך להכנה. לאחר כמה שעות המרקם שלהם פחות מוצלח.
אם אין ברירה אז אפשר לשמור על השיש (עד 6 שעות) או במקרר ולחמם בתנור או במחבת לפני שאוכלים.

avatar
אירית (10:18 17.06.2020)

היי אפרת. פעם ראשונה שמכינה עם דפי
אורז והופתעתי לטובה יצא קריספי וטעים ולא גומי כמו שחששתי. הגבינה יצאה למרות שעשיתי בדיוק חוץ מהקיפול. גלגלתי פעם אחת ואז מהצדדים ואז גלגלתי אולי זו הסיבה. המילוי הספיק לי רק ל-7 עלים. רוב המתכונים מכניסים את העלים למים חמימים ולא קרים. מה ההבדל ? האם אפשר להכין במכשיר איירפרי או רק לחמם ? יום נעים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:58 17.06.2020)

היי אירית,
באיזה קוטר דפים השתמשת?
אולי שמת יותר מידי מילוי?
האמת לא מכירה שמכינים עם מים חמים.
לא בטוחה לגבי הכנה במכשיר איירפרי.

avatar
אירית (17:55 18.06.2020)

היי אפרת השתמשתי בקוטר 22

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:29 18.06.2020)

אז מוזר. גם אני השתמשתי בגודל הזה ויצאו 12 יחידות.

avatar
אירית (18:33 18.06.2020)

אולי שמתי כף מחאה של גבינה ואגב חיממתי באיירפריי ויצא קריספי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:48 18.06.2020)

אז יכול להיות שזאת הסיבה.

avatar
דנה (23:21 5.06.2020)

החלפתי את גבינת הטוב טעם בעוד בולגרית (זו היבשה יחסית). יצא טעים מאוד וקריספי, תודה על המתכון

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:13 6.06.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
אודליה (21:34 4.06.2020)

היי אפרת, הכנתי היום ויצא מעולה! משום מה היה מספיק מילוי ל21 דפי אורז! כנראה שהתקמצנתי קצת עם המילוי 🙂 שאלה לי – נשאר לי עדיין כמות של דפים – אפשר פשוט לשים אותם בשקית ניילון ולהחזיר אותם לארון? הם לא יתקלקלו אחרי שכבר פתחתי את האריזה? תודה רבה וערב מקסים 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:55 4.06.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר לשים בשקית סגורה ולשמור בארון מטבח. אין עם זה בעיה.

avatar
איתמר בן שלום (11:59 4.06.2020)

התפרק לחלוטין, עשיתי כמיטב יכולתי.. לא להרטיב מידי, גבינות קשות.. נסיון ראשון ואחרון, פעם הבאה, אכין את זה מראש כלזניה..

בורקס גבינה מדפי אורז
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:25 4.06.2020)

היי איתמר,
באיזה גבינות השתמשת?
שמת את הגבינות שבמתכון באותן כמויות?
דרך אגב, זה טעים גם ככה 🙂

avatar
Gurit (13:45 3.06.2020)

יופי של מנה. אפילו אחרי יומיים במקרר וחימום במיקרוגל.
אל תרימו ממנה ידיים בפעם הראשונה. אנחנו פשוט רגילים לבצק (-:

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:24 3.06.2020)

תודה 💜

avatar
רחלי (09:12 31.05.2020)

טעים ביותר (:
גם אחרי חימום חוזר על הפלטה היה עדיין אכיל.
יש עוד מתכונים עם דפי אורז? נשארו לי מלא..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:39 31.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
אכין ואעלה מתכונים נוספים לדפי אורז בהמשך.
שבוע נפלא!

avatar
רחלי (16:03 25.05.2020)

היי אפרת
תודה על המתכון
אם אני מעוניינת להכין לליל החג את ממליצה להכין רק בערב החג
או שהבורקס טוב בהקפאה?
ומהי הדרך המועדפת לחימום על הפלטה יצא טוב?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:13 25.05.2020)

לא ניסיתי להקפיא אבל לדעתי זה יפגע במרקם ובטעם.
אפשר להכין את הבורקס בבוקר/צהריים ולהגיש בערב. לשמור על השיש מכוסה ולחמם בתבנית על הפלטה לפני ההגשה.

avatar
יוסי (11:53 25.05.2020)

היי אפרת, ניסיתי את המתכון אבל כל המלית נזלה החוצה והתחתית יצאה לא אפויה. מה עשיתי לא בסדר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:55 25.05.2020)

היי יוסי,
המלית היתה מוצקה ולא נוזלית? השתמשת בגבינת טוב טעם?
דפי האורז לא רוככו יותר מידי לפני הקיפול?

avatar
שירז (10:23 4.06.2020)

גבינות קשות , אם נוזלי מידי אפשר להוסיף ביצה, תחתית זה זמן אפייה

avatar
רחלי (10:13 25.05.2020)

הי אפרת, אפשר להשתמש בגבינת כנען במקום טוב טעם? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:31 25.05.2020)

כן, אפשר.

avatar
חגית (17:51 23.05.2020)

האם לפני האפיה ניתן לשמור במקרר ?
אם כן, לכמה זמן אפשר לשמור ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:05 23.05.2020)

היי חגית,
יום למחרת המרקם נעשה פחות טעים ולכן הכי מומלץ להכין באותו יום שמגישים.

avatar
ליהי (16:53 21.05.2020)

תודה אפרת. יצא לי נהדר! כל המשפחה התלהבה. ממש בורקסים מעולים וקלילים. אם יש לך עוד מתכונים עם דפי אורז – אשמח לדעת.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:13 21.05.2020)

שמחה שאהבתם 🙂
בקרוב אוסיף מתכונים נוספים עם דפי אורז.

avatar
אניטה (15:21 21.05.2020)

היי אפרת,
יש לך מתכון למלית פרווה? אולי תפו\”א או כל דבר שנראה לך טוב?
תודה מראש!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:59 21.05.2020)

כן, אפשר למלא בתפו”א מבושל מעוך לפירה. אפשר גם לשלב את הפירה עם בצל מטוגן ופטריות קצוצות מטוגנות (רק חשוב לסנן מנוזלים לאחר הטיגון).

avatar
שרית (09:05 18.07.2020)

אשמח לקבל כמויות למילוי של תפו”א.
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:12 19.07.2020)

היי שרית,
2 תפו”א בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
כף שמן זית, בין שליש לחצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
*מניחים את קוביות תפוחי האדמה בסיר קטן וממלאים במים עד לכיסוי תפוחי האדמה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית עד שתפוחי האדמה מתרככים (יש לבדוק בעזרת מזלג. אם ננעץ בקלות- זה מוכן). מסננים את תפוחי האדמה ממים ומועכים בעזרת מועך פירה למרקם של פירה. מוסיפים כף שמן זית, כחצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.

avatar
גבריאלה (12:43 21.05.2020)

במקום לצפות בחלמון אפשר לערבב חצי כפית סילאן עם מעט מים ולחסוך את הביצה. זה מדביק באותה מידה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:40 21.05.2020)

תודה גבריאלה 🙂

avatar
דנה (11:17 21.05.2020)

היי אפרת,
אפשר להשתמש בחלבון שנשאר כדי להדביק את הקצוות של הדפים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:12 21.05.2020)

אפשר אבל אין צורך.
ראי מתכונים עם חלבונים מיותרים.

avatar
עליזה יהלומי (10:52 21.05.2020)

שלום אפרת
האם אפשר להכין גם עם מלית של תפוחי אדמה
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:03 21.05.2020)

כן.

avatar
שירן (09:42 20.05.2020)

הכנתי בעבר בורקס בשר מדפי אורז וזה היה ממש טעים באותו היום.
לאחר שהכנסתי למקרר וחיממנו דפי האורז הפכו למעין גומי לא נעים ללעיסה.
איך אפשר להגיש אם לא אוכלים באותו היום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:34 20.05.2020)

היי שירן,
יום למחרת זה באמת פחות טעים ורצוי להכין באותו יום.
איך חיממת? כי רצוי להכניס לתנור שחומם מראש.

avatar
יפעת (14:37 19.05.2020)

תודה רבה על אפרת על מתכון נהדר!
ממליצה על גבינת ריקוטה 5 אחוז למלית , לצד גבינה בולגרית /פטה ופירורי מוצרלה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:48 19.05.2020)

תודה יפעת 🙂

לקריאת כל התגובות