זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
מס’ מנות: 12 בורקסים
סוג: חלבי, ללא גלוטן
12 דפי אורז
מים קרים לטבילת הדפים
מלית גבינה (לערבב בקערית):
חצי חבילת גבינת ‘טוב טעם’ (125 ג’)
חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת (70 ג’)
חצי כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת (50 ג’)
מלח ופלפל שחור
לציפוי: חלמון ביצה (הצהוב) + שומשום ו/או קצח
-טובלים דף אורז במים קרים במשך כחצי דקה (יש למלא צלחת עמוקה ורחבה במים קרים).
-מניחים את הדף על משטח עבודה ומניחים כף שטוחה ממלית הגבינה בצד אחד של העיגול. מקפלים לריבוע (יש לקפל 2-3 קיפולים לצד ואח”כ קיפול עליון ותחתון – ראו בתמונות המתחלפות מתחת למתכון).
-מניחים על נייר אפיה משומן כאשר הצד המקופל כלפי מטה.
-מברישים את החלק העליון בחלמון ומפזרים שומשום וקצח.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-35 דקות.
כדי שמלית הגבינה לא תימס באפיה יש להקפיד על שני דברים:
1. חשוב שהמלית תהיה מוצקה/סמיכה לכן מומלץ להשתמש בגבינת טוב טעם. אם המלית תהיה דלילה או נוזלית היא תימס באפיה. אם נתקעתם בלי גבינת טוב טעם, אפשר להוסיף לתערובת המלית חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת ו -2 כפות גבינה לבנה.
2. אין לטבול את דף האורז במים יותר מידי זמן אחרת הוא יהיה רך מידי. עדיף שהדף יהיה קצת פחות גמיש לקיפול, כך הבורקס ייצא יציב יותר לאחר אפיה.
מה עושים עם החלבון שנשאר? ראו- מתכונים עם חלבונים מיותרים.
היי אפרת, רציתי לשאול אם את יודעת במקרה למה המילוי תמיד תמיד נוזל לי תוך כדי אפייה ויוצא מהדפים, גם אם אני שם כמה דפים. בדרך כלל אני שם שני דפים, את המילוי בפנים ומגלגל אותם כמה שאפשר. ועדיין המילוי יוצא
היי דניאל,
המילוי יוצא קצת וזה בסדר (גם לי זה קורה).
אם רוב המילוי יוצא החוצה יש כמה דגשים שחשוב לשים לב אליהם:
-לטבול את דפי האורז קצת פחות זמן במים.
-להקפיד שהמילוי יהיה יציב ולא נוזלי.
-לשים קצת פחות מילוי.
קודם כל תודה רבה על המתכון. רציתי לברר באילו מתכונים ברמה כללית היית ממליצה לי להחליף שומשום בקצח? פשוט יש אצלנו אלרגיה לשומשום.
היי
במתכוני עוגיות מלוחות ומאפים ניתן לשים קצח.
תודה
היי אפרת, יצא מעולה תודה רבה ! אני לא אוהבת גבינת טוב טעם ולכן המרתי באחרות יצא טובב!
רציתי לדעת אם יש מצב להכין את זה בגרסה מתוקה ויחסית דלת קלוריות ? תודה רבהה
היי
שמחה שיצא מוצלח!
אפשר להשתמש בשילוב גבינות כמו כנען, ריקוטה ומסקרפונה+ חלמון+ חצי כוס סוכר וגרידת לימון.
תודה רבה!!
הטעם של הכנען דומה לטוב טעם זה בגדול אותו רעיון, אפשר גבינה לבנה במקום ? או עדיף ריקוטה או לקנות גבינת שמנת 5% ?
הכנען דומה לריקוטה. עדיף להשתמש בריקוטה או כנען ולא בגבינה לבנה.
היי אפשר לדעת עם איזה גבינות המרת את גבינת הטעם טוב פשוט אני גם לא אוהבת…
היי,
בסוף לא יצא לי לנסות לפסח השנה
היי אפרת תודה על האתר. יש לי בבית רק גבינת שמנת, גבינה לבנה ופרמז’ן. זה יעבוד? תודה 🙂
היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אפשר לשים 60 גרם גבינה לבנה+ 70 גרם גבינת שמנת+ כוס גבינת פרמז’ן.
אפרת תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
המתכון הזה קבוע אצלנו וכל פעם כשרוצים אוכל טעים בבוקר מבקשים ממני להכין
הפעם אני צריכה להכין משהו בבשרי ורציתי לשאול אם זה יעבוד לשים בשר או משהו כזה בתוך דף האורז, זה יעבוד?
היי,
איזה כיף שאהבתם את המתכון🙂
אפשר להכין מילוי בשר טחון מטוגן עם בצל ותבלינים וכף רסק עגבניות.
תוכלי להסביר איך לעשות?
תכיני מילוי כמו במתכון הזה, ותכיני את הבורקסים באותו אופן- טבילה במים, מילוי וכו’.
ממש סליחה שאני משגעת אותך,
האם אפשר לשים בתוך דף האורז נקניק? צריך אולי רוטב כלשהו ביחד איתו?
וצריך אולי לשים אותו לא מבושל כדי שיתבשל בתנור יחד עם הדף עצמו?
תודה וסליחה
נקניקיות פחות ילכו טוב, יצא יבש מאד.
עדיף למלא במילוי הבשר.
רוטב כלשהו יעזור להכין עם נקניקיות?
אני חייבת להכין משהו בסגנון הזה עם נקניקיות בזמן הקרוב
אולי רוטב עגבניות.
את גם יכולה להכין בורקס נקניק מבצק עלים🙂
וואו, מתכון מעולה!!! יצא ממש טעים ומזכיר בורקס רגיל בטעם. תודה אפרת!
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌷
מה עושים כדי שהבורקסים לא יתפוצצו?
המילוי נוזל לי מהצדדים מכולם, ושמתי גבינות בדיוק כמו שכתבת
היי יעל,
המילוי כמעט תמיד יוצא קצת וזה בסדר.
אם ממש רוב המילוי נזל החוצה יש כמה דגשים שחשוב לשים לב אליהם:
-לטבול את דפי האורז קצת פחות זמן במים
-להקפיד שהמילוי יהיה יציב ולא נוזלי (אפשר לנסות להוסיף ביצה קטנה למילוי)
-למלא קצת פחות מהמילוי
-לאפות בתכנית קו עליון ותחתון
בהצלחה(:
כדי שהמלית תשאר יציבה בתוך המאפה, מוסיפים כף קמח/קורנפלור
היי
הכנתי את הבורקסים ויצא ממש טעים אבל כל המילוי ברח החוצה למרות שסגרתי את הדפים ממש טוב
יש אפשרות למנוע את זה?
היי,
אם כל המילוי יצא זה אומר שכנראה הוא היה נוזלי מדי. איך הוא יצא לך לפני האפייה? האם דייקת בכמויות?
אני חושבת שדייקתי בכמויות והגבינה לפני האפייה הייתה ממש פירורית וקשה וממש הייתי צריכה לאחד אותה באצבעות
אם כך, ניסית לטבול את הדף פחות זמן במים ואולי לשים פחות מילוי? (כששמים קצת יותר מהדרוש הכל יוצא).
את אופה בחום עליון ותחתון ולא טורבו?
היי
במה אפשר להחליף את הבולגרית?
היי,
אפשר להשתמש בכל גבינה קשה אחרת כמו מוצרלה/קשקבל/פטה או להוסיף עוד קצת גבינה צהובה.
צפתית מגורדת הולך?
צפתית היא גבינה פחות מוצלחת לאפייה, אבל אפשר אם אין אפשרות אחרת.
מעולה! הוספתי זיתים ויצא ממש טעים!
קצת נוזל בצדדים אבל לא נורא
איזה כיף שיצא מוצלח! נראה טעים ומזמין(:
תודה שחזרת לשתף בתוצאות🌺
אפרת תודה על הכל!!!
הכנתי 5 פעמים ויצא מושלם!!!
שמחה שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף💜
היי
האם אפשר להחליף גבינת טוב טעם בגבינה לבנה? וחובה גבינה בולגרית?
היי,
אפשר לשים גבינה לבנה אך אז המלית תהיה פחות יציבה ויותר נוזלית.
לא מומלץ לוותר על בולגרית, אפשר להמיר אותה בכל גבינה קשה אחרת.
היי, אני מכינה הרבה פעמים את המתכון הזה אבל הפעם צריכה להכין ולאפות בהפרש של כמה שעות.
האם לדעתך אפשר להכין ולשים לכמה שעות במקרר ואז לאפות?
היי,
אפשר להשאיר במקרר כמה שעות עד לאפייה, אך בזמן הזה דפי האורז יתרככו ומרקם הבורקס ישתנה.
כמה זמן נשאר קריספי אחרי האפיה? אפשר לשמור ליום יומיים?
היי,
הבורקסים במיטבם סמוך לאפייה, הם נשמרים פחות טוב בקירור אבל אפשר לשמור יום-יומיים במקרר.
היי,
אפשר גבינת חמד 16% במקום טוב טעם?
היי,
אפשר בהחלט(:
אפרת הי, בפעם הראשונה שהכנתי, לא הצליח לי מהרבה סיבות. כל כך רציתי להצליח, אז החלטתי לקרוא את כל התגובות עם התשובות שלך ולנסות שוב. לשמחתי, הפעם הצלחתי כי הבנתי מה השגיאות שהיו לי. לגבי דפי האורז, עשיתי ניסוי שהצליח- טבלתי במים כ-6 שניות והשארתי על קרש החיתוך עוד כמה שניות בודדות, כך יכולתי לבדוק מתי לקפל בלי שהדפים ישברו ומצד שני, שלא יקרעו. חלק עשיתי עם מילוי בדיוק כפי שכתבת, לחלק הוספתי קצת רוטב פסטו ובחלק, מילוי אחר- קצת רוטב לפיצה עם מוצרלה, הכל יצא ממש טעים ומוצלח – קריספי ולא התפרק 🙂 תודה על כל התגובות הברורות לכולם, שבזכותן הצלחתי.
כל הכבוד סיגי על ההשקעה! שמחה מאד שיצא מוצלח❤ תודה ששיתפת(:
היי! תודה על המתכון ((:
רציתי לשאול למה בחרת לא להוסיף ביצה במלית?
בודקת לפני שאני מכינה ואעדכן בהמשך..
היי,
אין צורך להוסיף כאן ביצה והיות ומלית הגבינות יוצאת יציבה ולא נוזלית.
אפרת, מה קרה שפתאום תמונות לא עולות?
כל התמונות שהעלית מופיעות🙂
כרגיל אצלך, נהדר😆 תודה!❤
נראה מעולה👌 תודה ששיתפת!
הי אפרת.
כשמשתפים את המתכון מהטלפון למייל השורת נושא נשארת ריקה.
עדיף לתקן…
תודה על המשוב, אראה אם אפשר לשנות זאת🙂
היי אפרת,
ניתן להכין בצהריים כדי לאכול בערב?
רוצה להכין בצהריים ולהביא איתי.
ניתן לחימום?
היי סאלי,
הכי טעים לאכול סמוך להכנה, אבל אפשר להכין מראש ולחמם במיקרוגל או בתנור.
אשמח לאופציה למילוי פרווה/ טבעוני
היי מיטל,
אפשר להכין עם מילוי פירה תפו”א/ מילוי פטריות, גזר וגמבה מגורדים/ מילוי פטריות ובצל/ מילוי מחית דלעת.
אפשר גם להכין מילוי על בסיס גבינות טבעוניות (למשל שילוב של גבינה רכה עם גבינה קשה על בסיס סויה).
בהצלחה😊
היי אפרת.
שאלתי היא האם הבורקס יוצא בטעם שונה מבורקס רגיל וכמו כן איך יוצא הבצק? כמו בורקס רגיל?
היי שיראל,
הבורקס מזכיר בורקס רגיל, אך יותר קראנצ’י ופחות ‘בצקי’ (בכל זאת, הוא עשוי מדפי אורז😊).
מעולה!
תודה רבה רבה על התגובה המהירה!
היי אפרת,
אפשר להכין עם דפי אורז צבעוניים (רגיל, חום, כורכום, סלק אדום)?
היי אורטל,
עוד לא יצא לי לנסות דפי אורז צבעוניים, אבל אם הטעם של הכורכום לא דומיננטי מדי אפשר להשתמש גם בהם למתכון:)
הי אפרת,
ישלי גבינה בולגרית, פרמזןמרורד וקוטג’ בבית. האם אפשר להשתמש בהן במקום הגבינות שהצעת ? אם כן, כמה לשים מכל סוג?
תודה רבה
היי נירה,
אפשר להשתמש בהן באותו יחס של גבינות קשות ורכות- שימי כוס בולגרית, חצי כוס פרמז’ן ו2 כפות קוטג’.
שימי לב שהתערובת צריכה להיות סמיכה, ולכן אם יוצא נוזלי תוסיפי עוד קצת פרמז’ן
תודה רבה אפרת.
שלום אפרת אשמח אם תעני מהר..
אפשר להחליף את הטוב טעם בריקוטה? ועם מחליפים בבולגרית עם גבינה לבנה זה לא יוצא מלוח מדי?
תודה רבה על האתר הנפלא!
היי יהודה,
אפשר לשים גבינת ריקוטה במקום טוב טעם.
אם משתמשים בבולגרית מעודנת אז אין בעיה של מליחות.
בכל מקרה, אם יש לך גבינת ריקוטה אז עדיף להשתמש בה.
היי, ערב טוב, אני רוצה להכין להיום אז אשמח לתשובה מהירה אם אפשר😏
אני רגישה לחלב אבל יש לי גבינה שהכנתי מקשיו שהיא במרקם מאוד דומה לגבינת שמנת.. נראלך יעבוד? להוסיף אולי לזה משו?
תודה!♥♥
אמור לעבוד 🙂
הייי,
נראה מעולה
כמה אחוזי שומן הבולגרית צהובה מוצרלה בשביל שזה יצא 55 קלוריות?
בולגרית 5%
מוצרלה/צהובה 22%
אני כבר ממש מיואשת. ניסיתי המון מתכונים, והייתי בטוחה שאם אשתמש במתכון שלך לא יתפקשש, אבל שוב, אותה בעיה, דף האורז פשוט “יורק” החוצה את כל המלית במהלך האפייה. כל פעם חבר שלי מתעקש שנידקור עם מזלג כדי שהבורקסים לא יתפוצצו ואני התעקשתי להמשיך לנסות. מה יכול היה להשתבש? כמובן שעבדתי לפי משקלים והכל…
היי נוי,
ניסית לטבול את הדף פחות זמן במים ולשים פחות מילוי?
את אופה בחום עליון ותחתון?
ניסיתי לטבול לפחות זמן במים (עד כדי כך שהיה קשה לקפל את הדפים). עשיתי ניסויים עם המילוי, בחלק שמתי ממש מעט ובחלק יותר כדי לבדוק האם זו הבעיה, אבל אף בורקס לא יצא טוב. וכן, חום עליון ותחתון. תעלומה…
אני לא חושבת שאפשר שהמילוי לא ייצא בכלל אבל בצורה הזאת פחות מילוי יוצא.
תנסי אולי להוסיף ביצה למילוי ואז הוא יותר יתייצב
אפשר למלא עם בשר טחון??? אם כן כמה זמן בתנור???
לא ניסיתי, אני מניחה שאפשרי 🙂
הייתי מטגנת את הבשר עם בצל במחבת עד להתאדות הנוזלים,
תחכי מס’ דק’ עד התקררות העיסה ותמשיכי לפי המתכון.
בהצלחה 🙂
עשיתי בדיוק מה שאמרת ואחרי האפיה היה מתחת לבשר ג’ל כזה משו לא מוגדר את יודעת אולי ממה זה
הג’ל שאת מתארת היה מתחת לבשר לאחר שהבורקסים התקררו? זה יכול להיות שומן שהתקשה.
הייי אפרת הכנתי עכשיו את המתכון ולא שמתי לב שצריך לציפוי רק את החלמון ומרחתי עם שניהם עד כמה זה גרוע????אשמח לתשובה מהירה
זה לא נורא 🙂
האם אפשר להכין עם תפוחי אדמה?
לא ניסיתי אני מניחה שאפשרי,
תבשלי את התפו”א לכדי פירה ותוסיפי תבלינים ובצל מטוגן אם את אוהבת
בהצלחה ❤️
תודה
מה גודל הדף? 22?
מה הכוונה שירן?
הדף אורז עגול כמו בתמונה
יש קוטר 16 ויש 22
אז כן יקרה, 22 הקוטר
לא ממש הבנתי למה יש קוטג׳ וכל הגבינות האלה אם שמים רק את המלית גבינה סוגרים שמים בתנור וזהו ולא שמים את הבולגרית הגבינה צהובה וכל זה ?
לא הבנתי את השאלה שלך יקירה,
אין קוטג’ במתכון, את הגבינות שבמתכון את מערבבת למלית ואז בעצם שמה על נייר אורז וסוגרת לבורקס ואז רק מכניסה לתנור
הי אפרת
ניתן להכין את הבורקס בלי לאפות, להקפיא לכמה ימים, ולאפות אח”כ? אם כן- לחכות שזה יפשיר או להכניס לתנור מיד מהמקפיא?
תודה!
היי דבורה,
האמת שאין לי מושג, לא ניסיתי להקפיא.
ממש טעים!
פעם ראשונה שמכינה משהו עם דפי אורז..
לא היה לי טוב טעם אז שמתי 3 כפות גדושות קוטג במקום ושמתי בזיליקום. בלי מלח בכלל (יש מספיק בבולגרית).
הילדים טרפו וגם בעלי. תודה רבה
שמחה שנהניתם ❤️
היי אפרת, אפשר עם דפי אורז מלא?
זה יעשה את זה פחות קריספי?
לא יצא לי לנסות אבל אני חושבת שאפשר.
מאחר ואנחנו לא אכלני גבינות , ושומרי כשרות, הייתי רוצה מילויים ופשטידות “פרווה”.
האם יש סוג מסוים של דפי אורז שאת ממליצה?
סוג הדפים לא אמור לשנות.
למה בורח לי המילוי כל הזמן?
לא משנה מה אני עושה בורח לי המילוי
ניסית לטבול את הדף פחות זמן במים ולשים פחות מילוי?
את אופה בחום עליון ותחתון?
כן אני שמה פחות מילוי ופחות טובלת
ואופה ביום עליון ותחתון יחד
וזה לא שיפר את התוצאה?
אני לא חושבת שאפשר שהמילוי לא ייצא בכלל אבל בצורה הזאת פחות מילוי יוצא.
תוסיפי ביצה למילוי ואז המילוי לא יצא
שמעתי שלהרבה המרקם יוצא צמיגי כמו גומי ולא קריספי, איך להימנע מזה?
לא ניתן להמנע לגמרי כי זה המרקם של דפי אורז אבל מומלץ להכין לפי המתכון וההערות.
בוקר טוב אפרת!
במידה ואני מכינה את הבורקסים היום ונאכל אותם רק מחר בבוקר, מה הדרך הכי טובה לשמור אותם?
היי, אם אין לי גבינת טוב טעם בבית , אפשרי להשתמש בגבינה לבנה?
היי קרן,
כן אפשר. הוספתי תחליפים ב”הערות”.
תודה רבה על התשובה המהירה!!!
מה עושים למה תמיד יוצא לי גומי ולא קרנצי גם כשטגנתי יצא לי גומי
היי אביה,
זה המרקם של דפי האורז. החלק העליון אמור לצאת קריספי לאחר אפיה. החלק התחתון קצת פחות.
לאחר כמה שעות שזה עומד או לאחר לילה במקרר, המרקם נהיה פחות מוצלח (כמו גומי כמו שאת מתארת).
אני אומרת שגם כשאני מטגנת וישר באה לאכול זה גומי עוד לפני שמתקרר גם המלאוח שהכנתי מהדפים יצא לי גומי ובאפיה באמת הלמעלה היה קצת יותר קרספי מאשר הלמטה שהוא היה ממש גומי
זה בדר”כ יוצא במרקם גומי אם אופים בטמפ’ נמוכה או מטגנים על אש נמוכה.
היי אפשר גם למלא נקניקיות?תודה
היי ורד,
את מתכוונת לצורה של סיגרים? אם כן אני חושבת שכן.
איפה אפשר להשיג דפי אורז ואיפה בצק שמרים מוכן?
תודה
בסופרים. בצק שמרים נמצא במקררים (איפה שנמצא בצק עלים, פילו וכו’).
דפי אורז נמצאים בדר”כ במחלקת המזרח הרחוק או במדפי האורז.
היי יקירה. יש לך אולי איפ איך להפריד את החלמון מהחלבון?
כמו כן תוכלי בהקשה לכוון אותי לגבי כמויות המלח והפלפל? תודה מראש!
היי דבורה,
כעקרון יש לשבור את הביצה בעדינות לתוך היד וממש להחזיק את החלמון (הצהוב) ביד אחת ולרווח קצת בין האצבעות כדי שהחלבון יזלוג לתוך קערית.
במקרה הזה גם אם לא תפרידי טוב, לא קרה כלום כי זה רק לציפוי.
בגלל שהגבינות כבר מלוחות מספיק לשים כרבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
תודה יקירה. הכנתי את המלוואח שלך מדפי אורז והוא היה מושלם רק שהיה צריך לאכול אותו במיידי. הבורקסים זה גם ככה או שאפשר להכין בבוקר ולאכול בערב/יום למחרת? ואם אפשר לאכול אחר כך אז שונרים על השיש או במקרר? תודה מראש!
החיסרון באמת בדפי אורז הוא שהם הכי טעימים כשאוכלים אותם סמוך להכנה. לאחר כמה שעות המרקם שלהם פחות מוצלח.
אם אין ברירה אז אפשר לשמור על השיש (עד 6 שעות) או במקרר ולחמם בתנור או במחבת לפני שאוכלים.
היי אפרת. פעם ראשונה שמכינה עם דפי
אורז והופתעתי לטובה יצא קריספי וטעים ולא גומי כמו שחששתי. הגבינה יצאה למרות שעשיתי בדיוק חוץ מהקיפול. גלגלתי פעם אחת ואז מהצדדים ואז גלגלתי אולי זו הסיבה. המילוי הספיק לי רק ל-7 עלים. רוב המתכונים מכניסים את העלים למים חמימים ולא קרים. מה ההבדל ? האם אפשר להכין במכשיר איירפרי או רק לחמם ? יום נעים
היי אירית,
באיזה קוטר דפים השתמשת?
אולי שמת יותר מידי מילוי?
האמת לא מכירה שמכינים עם מים חמים.
לא בטוחה לגבי הכנה במכשיר איירפרי.
היי אפרת השתמשתי בקוטר 22
אז מוזר. גם אני השתמשתי בגודל הזה ויצאו 12 יחידות.
אולי שמתי כף מחאה של גבינה ואגב חיממתי באיירפריי ויצא קריספי
אז יכול להיות שזאת הסיבה.
החלפתי את גבינת הטוב טעם בעוד בולגרית (זו היבשה יחסית). יצא טעים מאוד וקריספי, תודה על המתכון
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת, הכנתי היום ויצא מעולה! משום מה היה מספיק מילוי ל21 דפי אורז! כנראה שהתקמצנתי קצת עם המילוי 🙂 שאלה לי – נשאר לי עדיין כמות של דפים – אפשר פשוט לשים אותם בשקית ניילון ולהחזיר אותם לארון? הם לא יתקלקלו אחרי שכבר פתחתי את האריזה? תודה רבה וערב מקסים 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר לשים בשקית סגורה ולשמור בארון מטבח. אין עם זה בעיה.
התפרק לחלוטין, עשיתי כמיטב יכולתי.. לא להרטיב מידי, גבינות קשות.. נסיון ראשון ואחרון, פעם הבאה, אכין את זה מראש כלזניה..
היי איתמר,
באיזה גבינות השתמשת?
שמת את הגבינות שבמתכון באותן כמויות?
דרך אגב, זה טעים גם ככה 🙂
יופי של מנה. אפילו אחרי יומיים במקרר וחימום במיקרוגל.
אל תרימו ממנה ידיים בפעם הראשונה. אנחנו פשוט רגילים לבצק (-:
תודה 💜
טעים ביותר (:
גם אחרי חימום חוזר על הפלטה היה עדיין אכיל.
יש עוד מתכונים עם דפי אורז? נשארו לי מלא..
שמחה לשמוע 🙂
אכין ואעלה מתכונים נוספים לדפי אורז בהמשך.
שבוע נפלא!
היי אפרת
תודה על המתכון
אם אני מעוניינת להכין לליל החג את ממליצה להכין רק בערב החג
או שהבורקס טוב בהקפאה?
ומהי הדרך המועדפת לחימום על הפלטה יצא טוב?
תודה
לא ניסיתי להקפיא אבל לדעתי זה יפגע במרקם ובטעם.
אפשר להכין את הבורקס בבוקר/צהריים ולהגיש בערב. לשמור על השיש מכוסה ולחמם בתבנית על הפלטה לפני ההגשה.
היי אפרת, ניסיתי את המתכון אבל כל המלית נזלה החוצה והתחתית יצאה לא אפויה. מה עשיתי לא בסדר?
היי יוסי,
המלית היתה מוצקה ולא נוזלית? השתמשת בגבינת טוב טעם?
דפי האורז לא רוככו יותר מידי לפני הקיפול?
גבינות קשות , אם נוזלי מידי אפשר להוסיף ביצה, תחתית זה זמן אפייה
הי אפרת, אפשר להשתמש בגבינת כנען במקום טוב טעם? תודה
כן, אפשר.
האם לפני האפיה ניתן לשמור במקרר ?
אם כן, לכמה זמן אפשר לשמור ?
היי חגית,
יום למחרת המרקם נעשה פחות טעים ולכן הכי מומלץ להכין באותו יום שמגישים.
תודה אפרת. יצא לי נהדר! כל המשפחה התלהבה. ממש בורקסים מעולים וקלילים. אם יש לך עוד מתכונים עם דפי אורז – אשמח לדעת.
שמחה שאהבתם 🙂
בקרוב אוסיף מתכונים נוספים עם דפי אורז.
היי אפרת,
יש לך מתכון למלית פרווה? אולי תפו\”א או כל דבר שנראה לך טוב?
תודה מראש!
כן, אפשר למלא בתפו”א מבושל מעוך לפירה. אפשר גם לשלב את הפירה עם בצל מטוגן ופטריות קצוצות מטוגנות (רק חשוב לסנן מנוזלים לאחר הטיגון).
אשמח לקבל כמויות למילוי של תפו”א.
תודה
היי שרית,
2 תפו”א בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
כף שמן זית, בין שליש לחצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
*מניחים את קוביות תפוחי האדמה בסיר קטן וממלאים במים עד לכיסוי תפוחי האדמה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית עד שתפוחי האדמה מתרככים (יש לבדוק בעזרת מזלג. אם ננעץ בקלות- זה מוכן). מסננים את תפוחי האדמה ממים ומועכים בעזרת מועך פירה למרקם של פירה. מוסיפים כף שמן זית, כחצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
במקום לצפות בחלמון אפשר לערבב חצי כפית סילאן עם מעט מים ולחסוך את הביצה. זה מדביק באותה מידה
תודה גבריאלה 🙂
היי אפרת,
אפשר להשתמש בחלבון שנשאר כדי להדביק את הקצוות של הדפים?
אפשר אבל אין צורך.
ראי מתכונים עם חלבונים מיותרים.
שלום אפרת
האם אפשר להכין גם עם מלית של תפוחי אדמה
תודה
כן.
הכנתי בעבר בורקס בשר מדפי אורז וזה היה ממש טעים באותו היום.
לאחר שהכנסתי למקרר וחיממנו דפי האורז הפכו למעין גומי לא נעים ללעיסה.
איך אפשר להגיש אם לא אוכלים באותו היום?
היי שירן,
יום למחרת זה באמת פחות טעים ורצוי להכין באותו יום.
איך חיממת? כי רצוי להכניס לתנור שחומם מראש.
תודה רבה על אפרת על מתכון נהדר!
ממליצה על גבינת ריקוטה 5 אחוז למלית , לצד גבינה בולגרית /פטה ופירורי מוצרלה
תודה יפעת 🙂