זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
באגט קצר באורך 25-30 ס”מ
4 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת (כ-100 גרם)
2 כפות גבינת פרמזן מגורדת (לא חובה)
כפית עלי טימין
תוספות לפי הטעם: עגבניות שרי חצויות, זיתים שחורים, זיתים ירוקים, פטריות חצויות
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל200 מעלות.
-בעזרת סכין חוצים את הבאגט לאורכו באופן שווה.
-מערבבים בקערית שמן זית ושום כתוש ומורחים על שני חלקי הבאגט באופן שווה.
-מפזרים מעל גבינות, טימין ותוספות לפי הטעם.
-מניחים בתבנית על נייר אפיה ואופים בתנור במשך כ-10 דקות, עד להזהבה.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
חוצים את הבגט ל2 ואז מורחים שמן זית ושום על שניהם או גם בחלק התחתון של 2 הבגט החתוכים ?
היי מור,
חוצים את הבגאט לאורך ומורחים שמן זית ושום רק בחלק העליון,
היי אפרת, חייבת לציין קודם כל- האתר והמתכונים שלך מעולים וטעימים!
לגבי הבאגט- הכנתי רוטב פיצה(כמו שמקבלים בחנות אחרי שקונים פיצה)
איך כדאי לשלב אותו במתכון? על הבאגט עצמו או רק כמתבל?
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים🌺
אפשר למרוח גם על הבאגט ואז יצא ‘באגט פיצה’.
יצא מושלם, עשיתי כמו שכתבת.
תודה רבה❤
כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף❤
הי אפרתוש..
אם יש לי פיטירות חציות מקופסא שימורים זה בסדר?
אין לי טימין זה בסדר?
היי שרית,
אפשר פטריות משימורים, ואפשר לוותר על טימין😊
יש לך מתכון לבאגט?
אחרת מה עשינו בזה🤔
היי אחינועם:)
אין עדיין מתכון לבאגט…
שבוע טוב😊
מתי היה?
מקווה שבקרוב:)
עכשיו יש?
כן, מקלות בייגל בציפוי גרעינים.
להוסיף גבינת שמיר/בצל בתוספת לגבינה הצהובה זה בסדר?
או שזה מידיי?
זה מעולה 🙂
שלום אפרת.
אם אני מכין 10 בגאטים. להכפיל את הכמות של השום והשמן כפול 10??
ניראה לך שמתאים להכין לארוח במקום פוקאצה להכין את הבגאטים האלה עם מילויים של פוקאצות?
תודה
המתכון הוא ל-2 פוקאצ’ות ( בגט 1 חצוי )
כך שתכפיל לפי 5.
וכן אליהו 🙂 זה פתרון קצר ונוח יותר להכנה של פוקאצ’ות ולגמרי יכול להחליף 🙂
הי אפרת
עם שילוב של מה יילך בטטה וחצילים?
האם מתאים להכין מהבוקר ולהכניב לתנור בערב?
תודה מראש…
היי הדס 🙂
תוכלי להוסיף גם בולגרית או צפתית מעל הבגט- יצא ממש טעים.
אין בעיה להכין מהבוקר ולהכניס לתנור בערב, שמרי במקרר ותעטפי בניילון נצמד
בהצלחה 🌸
הכנתי אתמול בערב יצא טעים אש שמתי גם פרוסות חרמון ולכן גם הורדתי קצת מהכמות של השמן זית שלא יהיה מדי שומני
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי אפרת
האם לדעתך אפשר לשים גם רצועות גמבה או שצריך לרכך אותן קודם במחבת או משהו?
תודה
אפשר. כדאי לרכך אותן קודם במחבת.
וואו ממש נהדר!
אני רעבה וזה רעיון פשוט שנשמע ממש ממש טעים..
תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
שנה טובה ומתוקה!
היי
תודה על המענה המהיר והמשך יום טוב
מתכון מעניין ונראה טוב. לגבי הגבינה הצהובה האם היא מגורדת או פרוסות של גבינה?
היי אורי,
במקרה הזה זה לא משנה. אפשר להשתמש בגבינה צהובה מגורדת או להניח פרוסות חצויות של גבינה צהובה לאורך הבאגט.
יום נפלא 🙂
גם אני הכנתי אתמול לארוחת ערב, יצא ממש טעים ומפנק!
לא השתמשתי בטימין אלא באורגנו. פשוט וטעים.
תודה על המתכון! ובכלל המתכונים שלך פוגעים בול כל פעם…
תודה בני! שמחה שיצא טעים.
יום מעולה 🙂
הכנתי אתמול לארוחת ערב. יצא מעולה!!!
במקום הטימין השתמשתי בפטרוזיליה קצוצה.
אין על המתכונים באתר הזה…
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא 🙂