מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קאפקייקס שוקולד

קאפקייקס שוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 9, 2016
Last modified:ינואר 24, 2018

Summary:

מתכון לקאפקייקס שוקולד במילוי הפתעות ממתקים!

קאפקייקס שוקולד

מצרכים (8-10 קאפקייקס שוקולד):

1 ביצה גדולה (או 2 ביצים קטנות S או M)

2/3 כוס (135 ג') סוכר

שליש כוס (66 ג') שמן

כפית (5 מ"ל) תמצית וניל

3/4 כוס (180 מ"ל) מיץ תפוזים (ניתן לשים במקומו חלב או מים חמים)

כוס (140 ג') קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)

2 כפות (20 ג') אבקת קקאו

למילוי: סוכריות עדשים, קליק וכדו'

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבניות קאפקייקס/ מאפינס / מנג'טים שמיועדים לאפיה.

-מערבבים בקערה (בעזרת כף או מטרפה) את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל ומיץ ומערבבים. מוסיפים את הקמח התופח והקקאו ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים את התערובת לתבניות משומנות עד גובה 3/4 מהשקע ואופים בתנור במשך כ-15 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-מוציאים את הקאפקייקס מהתנור ומניחים להם להתקרר לגמרי.

-לאחר שהקאפקייקס התקררו, יוצרים בעזרת סכין בור בחלק העליון של כל מאפינס. ממלאים בסוכריות עדשים, קליק וכל ממתק שרוצים 🙂

*ניתן לעטוף את הקאפקייקס בנייר צלופן ולשים במשלוח מנות.

איך למלא קאפקייקס שוקולד בממתקים

קאפקייקס שוקולד

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

218 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי נתי,
      כמויות ל-40 יחידות:
      5 ביצים גדולות
      2.5 כוסות סוכר
      כוס ושליש שמן
      כף וחצי תמצית וניל
      3 כוסות מיץ תפוזים
      4 כוסות קמח תופח
      8 כפות אבקת קקאו
      למילוי: סוכריות עדשים, קליק וכדו'
      *יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית)

  1. היי!
    אז אני רוצה להכין את הקאפקייקס עם מילוי של תותי עץ באיזה שהיא ורסיה של רוטב כזה🙃
    איזה רוטב להכין כדי שלא יספג בקאפקייקס תוך שניה?
    יש רוטב בלי בישול\הקאפה ארוכה?
    תודה

    1. אני מניחה שאפשר למלא את הקאפייקס ברוטב תות עץ לאחר האפיה ולאחר קירור מוחלט.
      אפשר לטחון תותי עץ עם מעט מים עד למחית, אין צורך לבשל. לאחר מכן לטעום ולהמתיק באבקת סוכר לפי הטעם.
      את הרוטב יש להוסיף לפני ההגשה.

  2. נשמע מתכון מעולה! השאלה אם אני יכולה להכין את זה יום לפני? ואם כן איפה לשמור את זה במקרר במקפיא? מה עדיף? ואני רוצה להשים עח זה בצק סוכר לקישוט מתי את אומרת שכדאי להשים סמוך למועד. ההגשה או שזה לא משנה?
    תודה

    1. אפשר להכין יום לפני ולשמור עטוף מחוץ למקרר.
      את בצק הסוכר כדאי להדביק סמוך להגשה.

  3. היי בוקקר אור הכנתי עכשיו לילדה בגן אמא של שבת הכפלתי ל33 ילד .מהמהמם תודה רבה יקירה שבת שלום ומבורך❤

  4. חיפשתי מתכון קליל וטעים, ניסיתי את המתכון שלך ויצא סוף!
    תודה רבה על המתכון!

  5. היי
    האם אפשר להקפיא את הקפפקיקס. ואם כן כמה זמן לפני הארוע להוציא ומתי מומלץ לשים את השוקולד ?

    1. אפשר להקפיא.
      לפחות 6 שעות לפני כדאי להוציא החוצה להפשרה. את השוקולד שמעל מומלץ לשים כשעה לפני ההגשה.

  6. שלום אפרת .
    תוכלי בבקשה להסביר לי את עושים את הציפוי הזה? האם שמים הכל ביחד ולמיקרו? או אחרי שמימיסים את השוקוללד מוסיפים את השמן והמים?
    100 גרם שוקולד מריר + כף שמן + 2 כפות מים.

    1. את השוקולד מפרקים לקוביות ושמים בקערית. מוסיפים שמן ומים ומכניסים למיקרו. מפעילים את המיקרו ל20 שניות, מוציאים ומערבבים. אם עדיין השוקולד קשה מכניסים ל-10 שניות נוספות. חשוב לא לשים יותר מידי זמן במיקרו כי אז זה עלול לפגוע בהמסה.

  7. היי, קודם כל תודה רבה על המתכונים הטעימים והקלים שלך 🙂
    ראיתי שכתבת בתגובה אחרת שהקאפקייקס האלו יכולים להיות בחוץ 3 ימים. אם אני אצפה אותם עם שוקולד מומס עם ריצ' כמה זמן זה יחזיק מחוץ למקרר מבלי להתקלקל?
    תודה

    1. בימים חמים מאד הייתי מציעה לשמור במקרר ברגע ששמים ציפוי עם ריצ' אבל בימים כאלה זה יכול להיות יומיים בחוץ. אח"כ כדאי להכניס למקרר.

    2. תודה רבה על התגובה. יש לך רעיון לציפוי שוקולד בלי ריצ'אבל גם בלי מרגרינה שלא מחייב מקרר?

  8. המתכון הכי טוב שטעמתי אי פעם. ניסיתי על מכונת מיני קפ קייקס שייבאתי מחו"ל וזה יצא פשוט מעולה. לא הוספתי את התוספות במתכון אלא חצי כוס שוקולד צ'פקס וגם הורדתי מכמות הסוכר. מומלץ לא לוותר על מיץ התפוזים שבמתכון. תודה רבה, רבה.

  9. וואו וואו וואו הקפקייק הראשונים המושלמים שעשיתי
    במקום לשים הפתעה פיזרתי מלמעלה לפני האפייה מיני שוקולד ציפס
    יצא מושלם טעים ונימוך מממ….
    אגב מה ההבדל בין קאפקייק למאפינס??
    האם אפשר לשים בתבנית אינגליש?
    ואם כן הכמות או זמן האפייה משתנים?

    1. היי ליאורה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אין הרבה הבדל, קאפקייקס מתקשרים בדרך כלל למתוק וצבעוני בעוד שמאפינס יכולים להיות גם מלוחים.
      אפשר לאפות בתבנית אינגליש קייק חד פעמית. זמן אפיה 25-30 דקות.

  10. הי אפרת
    פעם ראשונה באתר והכל נראה מדהים !
    רוצה להכין 24 קאפקייקס ליום הולדת של הילדה ולמעלה לשים דף בצק סוכר שהודפס מראש בצורת עיגולים.
    מכירה? טיפים איך להדביק? ומה לעשות שהקאפקייקס יצאו גבוהים?
    בנוסף במקום הקקאו אפשר שוקולית?

    1. היי מורן,
      מבחינת כמויות אלה הכמויות שכדאי להכין:
      4 ביצים (רצוי גדולות)
      2 כוסות סוכר
      כוס שמן
      כף תמצית וניל
      2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מיץ תפוזים
      3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבב עם 3 כפיות אבקת אפיה)
      6 כפות אבקת קקאו
      *אפשר לשים שוקולית במקום קקאו ולהפחית את כמות הסוכר לכוס ושני שליש.
      כמה דגשים לגבי דף מבצק סוכר:
      1. מומלץ להדביק את הדף האכיל על העוגה סמוך למועד האירוע – כשעתיים לפני ההגשה.
      2. חשוב לצפות את העוגה בציפוי שוקולד. אפשר להכין את הציפוי יום לפני.
      3. לאחר ההדבקה רצוי לשמור את העוגה במקום קריר ומוצל אך לא במקרר.
      *לכל המתכונים באתר כולל זה יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל כמו הכוס שבתמונה.
      בהצלחה 🙂

    2. ציפוי שוקולד: 100 גרם שוקולד מריר + 20 גרם חמאה או מרגרינה + 2 כפות מים – להמיס במיקרוגל כ-20 שניות ולערבב.
      אפשר לזלף מסביב אבל כדאי לעשות זאת סמוך להגשה כי לא מומלץ שהעוגה תהיה במקרר. את קרם הזילוף אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר בתוך שקית זילוף.

  11. שלום אפרת,
    פעמיים הכנתי את הקאפקייס ובכל פעם יצא מדהים! הוספתי לבלילה אגוזי מלך קצוצים ונטיפי שוקולד לבן. מתכון קל מאוד וטעים ביותר ! כמויות מדוייקות! כל הכבוד!!!

    1. היי חן,
      כעקרון יש להכפיל את כל הכמויות ב-4 אבל כדי שהתוצאה תצא מוצלחת מבחינת מרקם מומלץ להכין בפעמיים וכל פעם להכפיל את הכמויות ב-2.

  12. אפרת, תודה רבה לתגובתך המהירה.. תוכלי לרשום לי איך להכין ציפוי שוקולד מעל הקאפקייקס שיספיק לכל ה33 אני רוצה לצפות עם סוכריות.. תודה

    1. יש להמיס 150 גרם שוקולד מריר + ¾ כוס קצפת צמחית. לשים בקערה את קוביות השוקולד עם הקצפת במשך כ-20 שניות. להוציא ולערבב.

  13. היי, אני צריכה להכין 33 קאפקייקס לגן, אם תוכלי לתת לי כמות מדוייקת של החומרים ואיך להכין.. מפחדת להכפיל לבד שלא ייצא טעים/: תודה והמשך יום טוב..

    1. היי טליה,
      כמויות מומלצות:
      4 ביצים גדולות או 5 קטנות
      2+1/3 כוסות סוכר
      כוס שמן + 2 כפות שמן
      כף תמצית וניל
      ⅔+2 כוסות מיץ תפוזים
      3.5 כוסות קמח תופח
      חצי כוס אבקת קקאו
      *אופן ההכנה וזמן ההכנה לא משתנים.

  14. היייי מממש ממש בא לי לנסות את המתכון עכשיו אפשר מתכון פשוט בלי מיץ תפוזים ועם שוקולית במקום קראו (פליז שזה יהיה מתכון שלם!❤️ ולא חצי מתכון או הספר פשוט רק כמויות!❤️)
    יש לך עמוד מושלם תמשיכי כך!! ישר כח💪🏻
    שירה💋

    1. היי שירה,
      מצורף מתכון:
      2 ביצים
      ⅔ כוס (135 ג') סוכר
      שליש כוס (66 ג') שמן
      כפית (5 מ"ל) תמצית וניל
      ¾ כוס (180 מ"ל) מים או חלב
      כוס (140 ג') קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
      3 כפות אבקת שוקולית
      למילוי: סוכריות עדשים, קליק וכדו'

  15. טעם מושלם!!!
    הכנתי לפי הכמות של 30 קאפקייק, ליום הולדתה של בתי בכיתה.
    התפרעתי קצת עם העיצוב:)
    תודה על אתר מופלא , על מתכונים טובים ועל סבלנות 💜

  16. היי מתכון מעולה אבל יש לי שאלה חשובה:
    גיליתי שאין לי סוכר ורציתי לשאול האם אפשר להחליף בסוכר וניל?
    זה דחוףףףף

  17. בוקר טוב.
    יש לי תבנית מיוחדת לקאפקייק חצי חצי(שחור ולבן)
    מחפשת מתכון שיתאים לה,תוכלי לעזור לי?

    1. את יכולה להכין כל עוגה שהיא בשני צבעים כמו עוגת שיש. תרשמי בחיפוש באתר "עוגת שיש". יש כמה סוגים של עוגות.

  18. חיפשתי קאפקייקס לקטן בשוקולד , ניסיתי ישר מתכון קליל שהיה מולי
    לא הצטערתי , יצא מדהים והכל מוסבר נכון ❤️

    1. היי שי,
      אפשר להכין בכל תבנית קאפקייקס. זה יכול להיות קוקטים מקרטון קשיח או תבנית מאפינס מסיליקון.

    2. היי
      רציתי לשאול אם במקום תוספת של סוכריות יכולה לשים תערובת מומסת של שוקולד חלב או מריר על העוגות, יתאים נכון?
      האתר שלך עם מתכונים מעולים
      תודה שרה.

  19. אני עושה לפי הכמות של ה 30 יחידות, אם אני שמה שוקולית במקום קקאו יש מצב להוריד את כמות הסוכר במתכון?

    1. כן. אם את שמה 6 כפות שוקולית את יכולה לשים כוס ושני שליש סוכר במקום 2 כוסות.

    1. אפשר לוותר על תמצית הוניל.
      במקום שליש כוס שמן אפשר לשים שליש כוס שמן קוקוס מומס או 70 גרם חמאה מומסת.

  20. היי זאת פעם שניה שאני מכינה. פעם שעברה יצא מדהים וטעים! הפעם שמתי בטעות קמח רגיל .. כדאי לי להפוך אתזה לכדורי שוקולד או משהו בסגנון? ואם כן אז איך? 🙂 תודה

  21. היי, כמה שאלות
    1 האם ניתן להכין יום לפני ההגשה ואם כן אייך ואיפה לשמור ?
    2 אייך הכמויות ל20 קאפקייקס בערך ? להכפיל ?
    3 האם חייב לשמן ? פוחדת שזה ירטיב את הנייר
    תודה 💖

    1. היי רוית,
      1. ניתן להכין יום לפני ולשמור מחוץ למקרר במקום מוצל וקריר. יש לעטוף בניילון נצמד. את ההפתעות מומלץ להוסיף ביום ההגשה.
      2. כדאי להכפיל כמויות ב-2 (מומלץ לשים 3 ביצים, לא משנה הגודל).
      3. אם אלה תבניות מנייר כדאי לשמן רגע לפני שאת יוצקת לתוכם את הבלילה (שימון קל).
      שיהיה לך שבוע נפלא 🌷

    1. היי טליה,
      כמויות מומלצות:
      4 ביצים (רצוי גדולות)
      2 כוסות סוכר
      כוס שמן
      כף תמצית וניל
      2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מיץ תפוזים
      3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבב עם 3 כפיות אבקת אפיה)
      6 כפות אבקת קקאו

  22. היי אפרת,
    אם אני צריכה את זה למחר אחרי צהריים ואני הכנתי את זה כבר עכשיו ימה אני עושה???? ואני רוצה גם, לצלף למעלה קצפת… אחרי כמה זימן אני יכולה?
    המשך יום טוב
    לייה

    1. היי לייה,
      אין בעיה שהכנת את זה עכשיו.
      אם את מזלפת את הקצפת מחר אז אפשר לשמור את המאפינס מחוץ למקרר עטוף בניילון נצמד.
      אם את מזלפת את הקצפת היום אז תשמרי מכוסה במקרר.

    1. צר לי שאתה חושב ומגיב בצורה כזו.
      בכל מקרה יכול להיות שהשתמשת בתבניות מאפינס גדולות או שהשתמשת בכוס קטנה ולכן הכמות יצאה קטנה.

  23. היי,
    אפשר להחליף את הקקאו בשוקולית? אם כן, באותה כמות?
    תודה רבה על כל המתכונים המיוחדים

  24. היי אני רוצה להכין כ35-40 קאפקייק לגן ולעצב אותם כמספר ומעליהם קצפת וקישוטים. במה עדיף להשתמש תבניות קרטון או משהו אחר? ופי כמה להכפיל את המתכון? רוצה קאפקייק קטנים עד בינוניים ולא מפלצתיים.

    1. היי דני,
      לכמות כזו יש להכפיל כמויות ב-4 אך אני פחות ממליצה להכין כמות כזו גדולה כי לפעמים המרקם עלול להפגע.
      אני ממליצה להכין בפעמיים וכל פעם להכפיל כמויות ב-2.
      אפשר להשתמש בתבניות מאפינס מקרטון.

    2. תודה. בגלל ציפוי הקצפת אשמור אותם במקרר כ24 לפני האכילה. האם המרקם לא יהפוך לדחוס או קשה בגלל הקירור?

    3. המרקם אכן משתנה בקירור אבל בגלל שזאת עוגת שוקולד זה עדיין טעים. חשוב רק לכסות אותם כדי שלא יתייבשו.

  25. המתכונים שלך פשוט מעולים
    כ"כ שמחה שגיליתי את האתר שלך!!
    מחפשת רק פה וכבר הכנתי עוגה לשבועות ואת הקאפקייקס האלה לילדים
    תודה

  26. שלום אני ובת רוצות להכין את הקאפקייס אבל אנחנו רוצות לעשות אותו…. מיוחד. מה לעשות?

  27. אפרת היקרה!
    המתכון מעולה!!! אני עושה אותם כקאפקייס רגילים בלי ההפתעות…. כבר פעם שנייה שאני מכינה אותם ליום הולדת, וקוצרת מחמאות. טיפ שלמדתי מחברתי- תמיד להוסיף לעוגות שוקולד קצת גרידת אגוז מוסקט ומעט קינמון- לפי העין, לא יותר מדי שלא ישתלט על הטעם… זה עושה נפלאות 🙂
    תודה לך, וחג שמח!

    1. היי טליה,
      אפשר להכין ולהקפיא. לא מומלץ ליותר משבועיים. יש להניח לעוגות להתקרר קודם לטמפ' החדר ואז לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא.
      מוציאים להפשרה בטמפ' החדר עם הניילון הנצמד. זה יהיה כמו טרי.
      שבוע נפלא 🌺

    2. ממש לא. המאפינס נשמרים מחוץ למקרר עטופים היטב במשך כ-3 ימים. רק אם רוצים לשמור ליותר זמן כדאי להקפיא.

  28. שלום אפרת, במה אפשר להחליף את הביצה לטובת ילד טבעוני?
    תודה רבה על המתכונים שלך, נעזרת בהם המון ותמיד בהצלחה! (העוגיות שיבולת שועל טבעוניות עם שוקולד צ'פס הפכו ללהיט במשפחה המורחבת)

    1. היי נטלי,
      אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית 22X31.
      אם זו תבנית מלבנית בגודל 32X25 אלה הכמויות:
      4 ביצים (רצוי גדולות)
      2 כוסות סוכר
      כוס שמן
      כף תמצית וניל
      2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מיץ תפוזים (ניתן לשים חלב או מים חמים)
      3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבב עם 3 כפיות אבקת אפיה)
      6 כפות אבקת קקאו

    1. כן, אפשר. את ההפתעות שבפנים אני ממליצה להוסיף באותו יום או ערב לפני.
      יום מקסים 🙂

  29. כמה בלילה צריך לשים במנג'טים (קטנים שמיועדים לקאפקייקס , לא למאפינס)?

    והאם אפשר להכין קצפת ולהזליף אותה בסביבות שעה אחרי שהכנתי אותה אן שזה בעייתי?

    1. מומלץ למלא עד 3/4 גובה. אפשר לזלף קצפת אחרי כשעה ולהכניס מיד למקרר.

  30. שלום רב והמון תודה על המתכונים המעולים!
    אני מבקש להכין 200 יחידות (!!).
    אני מבקש להכין משהו אישי לקראת פרידה שלי ממסגרת בה מתגוררים ילדים ובני נוער.
    אשמח לסיוע בחישוב הכמויות ומה לדעתך התהליך הנכון להכין זאת.
    תודה מראש וחג שמח!!

    1. היי גבי,
      אני ממליצה להכין את המאפינס בכמה פעמים כדי שהתוצאה תצא מוצלחת (כשמכינים כמות גדולה מידי בבת אחת האיכות נפגעת).
      אלה הכמויות המומלצות לכל פעם:
      4 ביצים (רצוי גדולות)
      2 כוסות סוכר
      כוס שמן
      כף תמצית וניל
      2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מיץ תפוזים (ניתן לשים במקום חלב או מים חמים)
      3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבב עם 3 כפיות אבקת אפיה)
      6 כפות אבקת קקאו
      *לדעתי תצטרך להכין את זה 6-7 פעמים. אם אתה רוצה לדעת סה"כ כמויות אז זה יוצא בסביבות 28 ביצים, 14 כוסות סוכר (כ-3 ק"ג), 7 כוסות שמן (ליטר ושני שליש), 7 כפות תמצית וניל, כ-16 כוסות מיץ (כ-4 ליטר), 21 כוסות קמח (כ-3 ק"ג קמח), 42 כפות קקאו (כ-500 גרם).
      בהצלחה 🙂

  31. אהלן אפרת,
    אני יכול לשים קצפת במקום הסוכריות / עדשים
    ומעל הקצפץ למשל עדשים או משהו?
    אני רוצה מעט לתת לזה רטיבות זא קצפת
    תודה

    1. היי חנה,
      כדי שהמרקם ייצא מוצלח אני ממליצה להכין בפעמיים. פעם אחת להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולראות כמה יחידות יוצאות לך (זה משתנה בהתאם לגודל תבנית המאפינס) ובפעם השניה תכפילי שוב ב-2 או ב-3 לפי הצורך.

    1. כן, אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס לבלילה עצמה. אני ממליצה לפזר גם מעל לאחר שיצקת את הבלילה לתבנית מהסיבה ששוקולד צ'יפס לעיתים שוקע במהלך האפיה.

  32. היי יקירה אני צריכה שזה יצא גבוה כיון שזה בקטפקייקס איך ניתן לעשות זאת כדי שיצא גבוה??אין על המתכונים שלך!

    1. היי שרון,
      כדי שזה ייצא גבוה יש למלא את הקאפקייקס בבלילה כמעט עד הסוף (כ 1-1.5 ס"מ לפני הסוף) ואז לעקוב אחרי האפיה. אם במקרה המאפינס תופחים מהר מידי יש להנמיך ל170 מעלות. בגדול המאפינס אמורים לתפוח לאט ובהדרגה מבלי שהבלילה תגלוש מחוץ לכוס.

  33. אפרת שלום
    אני השתמשתי בקמח רגיל והוספתי כפית אבקת אפיה אבל לא ביחד עם הקמח
    אלה הוספתי את הקמח ואח"כ את האבקת אפיה

    1. אז פעם הבאה יש לערבב את אבקת האפיה ביחד עם הקמח ורק אז להוסיף לבלילה אחרת האפקט של אבקת האפיה נפגע.

  34. היי אפרת
    תורה רבה על המתכונים הטעימים והקלים להכנה…..
    אבל הקאפקייק הזה יצא לי ממש דחוס וממש לא תפח למה זה קרה
    כשאני ידע לפעם הבאה
    תודה רבה

    1. היי,
      זה נשמע כאילו הייתה בעיה עם חומרי ההתפחה.
      השתמשת בקמח תופח או שהוספת אבקת אפיה? אם הוספת אבקת אפיה, האם ערבבת אותה לפני עם הקמח ורק אז הוספת לבלילה?

    1. היי סיון,
      כעקרון יש להכפיל את כל הכמויות ב-4 אבל אם את רוצה שהתוצאה תצא מוצלחת מבחינת מרקם אני ממליצה להכין בפעמיים וכל פעם להכפיל את הכמויות ב-2.
      יום מקסים 🙂

  35. הי.
    את חושבת שאפשר להכין את המאפינס במנג'טים (שמיועדים לאפיה) בלי תבנית שקעים? זה יחזיק מעמד?

  36. תודה על המתכון.

    האם ניתן להקפיא את המאפינס?
    אם אני מכין אותם ביום רביעי בשביל יום שישי, האם כדאי להקפיא או שלא? איך שומרים על הטריות?

    תודה

    ברק

    1. היי ברק,
      הם יהיו הכי טריים ביום רביעי-חמישי. ביום שישי הם יהיו עדיין טובים אבל קצת פחות. ליתר ביטחון אולי כדאי באמת לעטוף אותם בניילון נצמד ולהקפיא עד יום שישי. ביום שישי להוציא להפשרה מחוץ למקרר יחד עם הניילון הנצמד.

  37. הי אפרת,
    אפשר כמויות ל24 ילדים?
    ואם אני רוצה לקשט עם קצפת צמחית כמה יחידות נראה לך שאני יצטרך?
    תודה.

    1. היי שירן,
      כמות ל 24-30 יחידות:
      4 ביצים (רצוי גדולות)
      2 כוסות סוכר
      כוס שמן
      כף תמצית וניל
      2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מיץ תפוזים (ניתן לשים במקום חלב או מים חמים)
      3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבב עם 3 כפיות אבקת אפיה)
      6 כפות אבקת קקאו
      לגבי קצפת צמחית, בסביבות 1-2 מיכלי קצפת, תלוי כמה את שמה מעל כל יחידה. ממליצה שתתחילי במיכל אחד ואם יהיה חסר תקציפי כמות נוספת.

    1. היי רעות,
      בגלל שמבחינת מזג אויר קריר עכשיו אין בעיה לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר (או לעטוף היטב בניילון נצמד).
      יום נפלא 🙂

  38. אני מכינה את המתכונים שלך באופן קבוע ויוצא לי מעולה! תמיד! תודה. שאלתי היא אם תוכלי לפרסם עוד מתכונים של קאפקייקס, כמו קאפקייקס בננה, תפוחים, וניל, קינמון וכו׳.

    1. היי מור,
      אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      אפרסם מתכוני קאפקייקס נוספים. בינתיים את יכולה להכין כל מתכון של עוגה בחושה בתבניות קאפקייקס/מאפינס. זמן האפיה מתקצר ל15-20 דקות. מצרפת לינק למתכוני עוגות בחושות.
      יום מקסים

    2. יישר כח על פרסום המתכונים הם נהדרים. האם יש סיכוי לכתיבת המתכונים בספר במקום גלישה באינטרנט?

    3. תודה אילנית 🙂
      בקרוב תצא חוברת מתכונים. אעדכן כמובן באתר.
      שבת שלום

    1. היי דורין,
      מתכון למאפינס וניל (6-8 יחידות):
      1 ביצה גדולה
      שליש כוס סוכר
      רבע כוס שמן
      חצי כוס חלב
      כפית תמצית וניל
      3/4 כוס קמח תופח
      יום מקסים 🙂

  39. שלום,
    קודם תודה על המתכונים מאוד קלים וכיף להכין!
    רציתי לשאול כשאני מערבבת את הבלילה לאחר הרבה זמן שאני מערבבת לפעמים נשארים לי גושים של קמח . האם להמשיך לערבב או שלהוציא אותם?למה זה קורה?
    תודה!

    1. היי אלינה,
      לפעמים זה קורה בגלל שהקמח היה דחוס הרבה זמן בתוך האריזה. פעם הבאה כדאי לנפות את הקמח לפני השימוש (אפילו במסננת רגילה דקה) וכך זה מאוורר אותו.
      מומלץ לא לערבב יותר מידי עוגות כי אז האווריריות של העוגה נפגעת.

  40. שבת בבוקר, בא לי להכין עוגה/קאפקייקס בסגנון הזה..אין קראו/שוקולית אבל יש שוקולד…יש דרך לגרום לזה לעבוד?:) או למתכון אחר

    1. היי עדי,
      את יכולה להכין בתבנית רגילה או בתבנית מאפינס את עוגת השוקולד הזאת (את לא חייבת להכין את הקצפת). זאת עוגה שמבוססת רק על שוקולד בבלילה, ללא קקאו או שוקולית.

  41. עשיתי היום את המאפינס מהמתכון עם כמה שינויים ויצא מעולה.
    1) מעכתי 2 בננות בשלות (עם דבש עליהן) והוספתי לבלילה.
    2) הוספתי לבלילה שוקולד צ'יפס.
    3) במחלקת השומנים חילקתי את הכמות בין חמאה לשמן (לשפר את הטעם)
    יצא מעולה ואורירי.

    בנוסף לאחר האפייה ,שהיתה אורכה בערך ב 10 דק' מהרשום במתכן, הזלפתי על המאפינס קרם שוקולד:
    אבקת פודינג שוקולד + כוס חלב + 250 מל שמנת מתוקה 38% הקצפה של כ 5 דק'.

    יצא יפה מאוד וטעים מאוד.

    1. כמות החלב תלויה בסמיכות של ריבת החלב. אם היא מוצקה/סמיכה, תמיסי עם 2 כפות חלב. אם היא בין סמיכה לנוזלית תמיסי עם כף חלב. אם היא נוזלית, חממי במיקרו בלי לשים חלב בכלל.

  42. היי
    אפשר לעשות סירופ מ ממרח חלב ולשפוך בשקע??
    אם כן איך עודים סירופ בטעם ממרח חלב
    ותודה מראש

    1. היי דנה,
      את מתכוונת לסירופ שמכינים אותו מממרח בטעם חלב?
      אם יש לך את הממרח את יכולה להמיס במיקרוגל במשך 10-15 שניות, כ-2 כפות גדושות ממרח + 2 כפות חלב ולערבב היטב, לצנן מעט ולצקת לכל שקע.

    2. את יכולה להתממש בממרח ריבת החלב, אין צורך לקנות קרמל, הטעם הוא מאוד דומה.

  43. היי, רציתי לשאול אם אפשר במקום לעשות שקע ולמלא, פשוט להכין איזה סירופ שוקולד ולשפוך מעל? אם- כן, יש לך מתכון לסירופ כזה?

    1. היי שרי,
      אפשר בהחלט. ממיסים במיקרוגל 100 גרם שוקולד מריר, 20 גרם חמאה או מרגרינה ו 3-4 כפות מים (במקום חמאה/מרגרינה אפשר לשים 2 כפות שמן קנולה).
      אפשרות אחרת לסירופ עשיר וסמיך יותר היא להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם חצי מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (125 מ"ל).
      בהצלחה 🙂

    1. היי,
      אני מניחה שכן (כוס קמח שיפון+ כפית אבקת אפיה) רק יש לקחת בחשבון שהמאפינס ייצאו קצת יותר דחוסים.
      בהצלחה 🙂

    1. היי ורד,
      כעקרון אמורים להכפיל כמויות ב-4 אך אני פחות ממליצה כי לפעמים כשמכינים בכמות גדולה מידי משהו במרקם ובטעם נפגע.
      אני ממליצה להכין בפעמיים וכל פעם להכפיל כמויות ב-2.
      בהצלחה 🙂

  44. אני רק ילדה בת 12 ואני מאוד נהנת להכין את המתכונים שלך. הם קלים להכנה ומאוד טעימים… תודה רבה!!!

    1. היי אביה,
      הכוונה לבועות קטנות בבלילה עצמה? אם כן, זה יכול לקרות. אחרי אפיה זה נעלם.

  45. תודה על המתכונים הנפלאים! האם יש תחליף לקקאו? האם יצא טוב עם אבקת שוקולית במקום?

    1. כן אביבית. ייצא מעולה עם שוקולית 🙂
      שימי 2 כפות גדושות שוקולית.
      שבוע נפלא!

  46. המון תודות על הצתכונים הנפלאים!
    כולם מצולחים וקלים להכנה!
    האם אפשר להכין את הקאפקייק שבוע מראש ולהקפיא. ואח"כ למלא בקליק?

    1. כן מיכל, אפשר בהחלט 🙂
      גם את החיתוך לעשות אחרי ההפשרה.

  47. שלום ותודה על המתכונים!
    כמה זה כוס? (כדי לדעת מה זה 2/3 כוס סוכר, שליש כוס שמן וכו')
    תודה ופורים שמח!

    1. כן אפשר לשים עוגיה בתחתית ומעליה לצקת את הבלילה ולאפות.
      לאחר האפיה העוגיה תהיה רכה אבל לאחר קירור לטמפ' החדר היא תתקשה.

    1. היי מורן,
      לא מומלץ מאחר והשוקולד החם ימיס את הקליק וסוכריות העדשים.

  48. שלום,
    תודה רבה על כל המתכונים שאת מפרסמת באתר, המתכונים מעולים, ומוצלחים!!
    שבת שלום.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר