מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לפתיתים עם בשר טחון

מתכון לפתיתים עם בשר טחוןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 12, 2015
Last modified:יולי 26, 2017

Summary:

ארוחה שלמה בסיר אחד – מתכון לפתיתים עם בשר טחון שילדים אוהבים

פתיתים עם בשר טחון

מצרכים (4-5 מנות):

500 גרם בשר בקר טחון

1 בצל קטן קצוץ דק

1-2 שיני שום כתושות

2 כוסות פתיתים

2 כפות מלאות רסק עגבניות

2 כפות מלאות קטשופ

2.5 כוסות מים רותחים

כפית מלאה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), שליש כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך 2-3 דקות, עד שמשנה את צבעו.

-מוסיפים את הפתיתים, השום, רסק העגבניות והקטשופ ומערבבים. מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל ומוסיפים מים רותחים. מביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים), מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 10 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.

*הערה: ניתן להוסיף גזר מגורד ועד חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (לאחר טיגון הבשר מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים במשך 3-4 דקות עד שמתרכך מעט. אח"כ מוסיפים את הפתיתים, השום, רסק  וכו' – לפי מה שרשום במתכון. מתבלים ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. מוסיפים מים רותחים וכו'..)

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

129 תגובות

הוסף תגובה
    1. כן. את הבשר תטגני בנפרד עם הבצל, השום, הקטשופ, הרסק והתבלינים ובסוף תוסיפי את הפתיתים המוכנים ותערבבי.

  1. אפרת יקרה,
    800 גר׳ טחון ושקית שלמה של פתיתים. איך לשנות את הכמויות של שאר המצרכים ?
    תודה מראש 🙂

    1. היי אילנית,
      זאת שקית של 400 גרם? אם כן, שימי בצל בינוני/קטן, 2 שיני שום, 2.5 כפות רסק, 2.5 כפות קטשופ, כפית וחצי אבקת מרק, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור.
      לגבי כמות המים, תסתכלי מה כמות המים שרשומה אם משתמשים בשקית שלמה (רשום מאחורי השקית).

    1. היי נירית,
      תכיני כמו שרשום במתכון. את יכולה לוותר על הבצל במתכון או להוסיף אותו בכל מקרה.

  2. היי אפרת, רוצה להכין לילדים שלי וגם לתינוק בן השנה, נראה לך שאם אכין את הבשר קודם במעבד מזון עם הירקות זה יצא רך יותר בבישול וגם הגדולים לא אוהבים ירקות, אולי ככה הם לא יראו אותם.. 😊

    1. היי דנה,
      את מתכוונת לגזר? אפשר לטחון אותו במעבד מזון אבל קחי בחשבון שאולי הילדים עדיין יזהו אותו 🙂

  3. הי אפרת. חזרנו לעדכן שבעלי (כן כן!) הכין את המתכון המעולה הזה עם טחון צמחוני והוסיף גם עגבניות ופלפלים ויצא ממש טעים ומוצלח. תודה רבה וחג שמח!

  4. היי, אני מהקוראות השקטות… קוראת, מבשלת ובני הבית נהנים. חייבת לפרגן ולהודות לך. המתכונים מעולים, קלים, טעימים והילדים משבחים. תודה רבה על המתכון הטעים והמוצלח. חוזרת שוב ושוב לאתר כדי לחפש למצוא ולהכין. תודה ושבת שלום.

  5. צהריים טובים, חייבת לפרגן על המתכונים הנפלאים! רציתי לשאול האם אפשר להחליף רסק עגבניות וקטשופ במשהו אחר (לדברי הבנות שלי – לא אדום). מה אפשר לעשות?

    1. היי אורית,
      תודה 🙂
      אפשר לוותר על הרסק והקטשופ ולהכין בלי.

  6. היי תודה רבה על המתכון.
    מה הסוד לפתיתים היוצאים אחד אחד ולא כמו עיסה אחת יבשה ובלתי נפרדת?
    תודה

    1. היי רחלי,
      זה תלוי בסוג הפתיתים. למשל פתיתים מסוג קוסקוס יוצאים פחות דביקים מאשר פתיתים מסוג אורז.
      בכל מקרה מומלץ לטגן את הפתיתים עם כמה כפות שמן כ-2 דקות, תוך כדי ערבוב ואז להוסיף מים. חשוב לא להוסיף יותר מים ממה שרשום על האריזה.
      לבשל 10 דקות. להשאיר מכוסה 5 דקות ולערבב בעדינות בעזרת מזלג כדי להפריד את הפתיתים אחד מהשני.
      בהצלחה 🙂

  7. הי,
    לא יודעת אם תספיקי לראות הערב, אבל שואלת בכל זאת, מקסימום אני אדע לפעם הבאה.
    אם אני רוצה להכין הערב ושהילדים יאכלו מחר בצהריים, זה אפשרי? צריך להוסיף יותר מים?
    תודה!

    1. בוקר טוב גיתית,
      ראיתי רק עכשיו.
      בגדול פתיתים הכי טעימים שמכינים אותם באותו יום כי אח"כ הם קצת מתייבשים. לא בטוח שהוספת יותר מים תעזור.
      יכול להיות שבמקרה הזה בגלל שזה מבושל עם בשר טחון זה יהיה יותר עסיסי בחימום יום למחרת.
      יום מקסים 🙂

  8. שלום אפרת,

    תודה על כל המתכונים והמענה הנעים והמהיר לכל שאלה!

    רציתי לשאול, יש לי סירים מנירוסטה רק. האם את ממליצה לשנות משהו במתכון? (זמני בישול/ כיסוי המכסה במגבת/כמות נוזלים או כד'?) חוששת שסוג ואיכות הסיר יגרמו לתבשיל חהידבק או לבשר להתבשל פחות טוב…

    1. היי שירה,
      בסירים מנירוסטה התבשיל בדר"כ נדבק בתחתית. אפשר להפחית מעט את התופעה אם תשימי קצת יותר שמן בהתחלה כשאת מטגגנת את הבצל.
      מבחינת זמני בישול וכו', אין שינוי. כמובן שהבישול צריך להיות באש נמוכה כמו שרשום כדי שהתחתית לא תשרף.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  9. שלום,האם את הפתיתים אפשר להמיר לאורז? במידה וכן האם הבישול אותו תהליך או משתנה?
    בעלי לא אוהב פתיתים

  10. כרגייל אפרת- יצא מוש…! הכנתי ביום שלישי בצהריים ואתמול חוסל! אני אכלתי שתי צלחות בבת אחת…תנקס!

  11. מהממת שאת!!
    תודה על מתכונים נפלאים,אין סיכוי לפשל איתם. בתור סטודנטית אני חיה על האתר שלך.
    תודה רבה 🙂

  12. מה אפשר לשים במקום קטשופ? לא מחזיקה את זה בבית.. עגבניות מרוסקות יעבדו?
    חוץ מזה – תודה רבה על המתכונים המעולים והמועילים

    1. היי שרון,
      את יכולה לשים במקום 2 כפות עגבניות מרוסקות או כף שטוחה של רסק.

  13. שלום, אני רוצה להכין את המתכון הזה עם פתיתים ללא גלוטן. מה ניתן לשים במקום אבקת מרק? ומהי הכמות בדיוק? תודה רבה!

  14. אם אני רוצה להכין את המתכון עם 450 גרם בשר טחון
    וכוס אחת של פתיתים (אני צריכה לכמות של 2 מנות)
    מה הכמויות מצרכים שאני צריכה להשתמש?

    1. היי אסנת,
      450 גרם בשר טחון
      1 בצל קטן קצוץ
      1 שן שום
      כוס פתיתים
      כף גדושה רסק
      כף גדושה קטשופ
      כוס ורבע מים רותחים
      כפית אבקת מרק, רבע כפית מלח, פלפל שחוק לפי הטעם.
      אין בעיה להשתמש בפתיתים מסוג קוסקוס.
      בהצלחה 😉

    1. היי סשה,
      זמני הבישול לא משתנים אבל יכול להיות שכמות המים משתנה ל-2 כוסות (ראי מה רשום על השקית מאחורה).

  15. יקירתי !!!!
    גרמת לי לתענוג חושים !
    היה טעים מאוד: הוספתי גם את הגזר וגם את פטרוזיליה !
    ונזכרתי בילדות…פתיתים ! תודה

    1. אני ממש שמחה לשמוע!
      האמת שאין כמו להיזכר בטעם מהילדות 🙂
      תודה יקירה ויום נפלא!

  16. היי יקירתי.
    אני רוצה להכין מתכון פתיתים טעים עם עוף(טחון).
    חזרתי עכשיו מישראל עם 3 שקיות פתיתים !!! 🙂
    איזה כיף!!!
    מה את מציעה להוסיף להחסיר כיוון שאני מכינה עם עוף טחון .
    תודה!

    1. היי יקירה,
      שמחה לשמוע שהיית בישראל וחזרת עם שלל 🙂
      אני חושבת שגם אם את מכינה עם עוף טחון שאר הכמויות והחומרים נשארים אותו הדבר.
      שבת שלום!

  17. איך הגיוני לבשל בשר ב2-3 דקות בשר מצריך המון זמן בישול אני רוצה להכין לבן שלי בן שנה וחצי

    1. היי,
      בשר טחון מתבשל מאוד מהר ותוך כ-3 דקות משנה את צבעו ללבן. לא לשכוח שאח"כ הבשר ממשיך להתבשל עם הפתיתים במשך 10 דקות נוספות + 10 דקות בישול באדים (סיר מכוסה ואש כבויה) לכן מהבחינה הזאת זה בסדר 🙂

  18. היי,

    יצא ממש טעים- תודה!
    רק שאלה, השתמשתי במספיק שמן ובכל זאת הפתיתים נדבקו לסיר. איך אפשר למנוע את זה?

    תודה,
    סיון

    1. היי סיון,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לגבי הפתיתים שנדבקו לסיר זה קשור לסוג הסיר. את משתמשת במקרה בסיר מנירוסטה?

  19. ממש טעים! תודה רבה לך על המתכונים המעולים שלך! אני לא יודעת לבשל בכלל וכל פעם יוצא כשאני מכינה מהאתר יוצא לי טעים!

    1. היי אביב,
      אפשר להשאיר את יתר הכמויות כמו שהן אם אוהבים להרגיש הרבה בשר בתבשיל ואפשר להגדיל את הכמויות ולשים בצל בינוני קצוץ, 2-3 שיני שום, 3 כוסות פתיתים, 3 כפות מלאות רסק, 3 כפות מלאות קטשופ, 3 ושלושת רבעי (3+3/4) כוסות מים רותחים, כפית וחצי אבקת מרק, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם (אבל אז ירגישו פחות את הבשר בתבשיל).

    1. היי גילי,
      זה רטוב גם אחרי 10 דקות בישול ו10 דקות סיר מכוסה?
      זה אמור להיות לח ועסיסי אבל לא נוזלי. כלומר הנוזלים צריכים להתאדות.
      אם כן אני ממליצה להמשיך לבשל על אש נמוכה בלי מכסה עד שהנוזלים יתאדו מעט (5-7 דקות). יש לערבב מידי פעם.

    2. אני רואה שעכשיו אין נוזלים אם זה צריך להיות לח אז זה נראה לי בסדר….תכף אטעם תודה רבה 🙂

    1. היי,
      אם אתה רוצה להרגיש יותר את הבשר בתבשיל אז אלה הכמויות (6-7 מנות):
      1 ק"ג בשר טחון
      1 בצל בינוני קצוץ
      2 שיני שום כתושות
      3 כוסות פתיתים
      3 כפות מלאות רסק
      3 כפות מלאות קטשופ
      3+3/4 כוסות מים רותחים
      כף שטוחה אבקת מרק, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
      יום נפלא 🙂

    1. זה לא נורא, במתכון הזה הפתיתים לא אמורים לצאת אחד אחד.
      הכי חשוב הטעם, איך זה יצא?

    1. כן שירה, אפשר.
      שימי לב רק מה רשום על גבי האריזה – אם רשום שעל כוס פתיתים שמים כוס ורבע מים זה בסדר.
      אם רשום שעל כוס פתיתים שמים כוס אחת של מים – תפחיתי את כמות המים במתכון מ-2.5 ל 2 כוסות מים.

  20. שלום לך
    תודה לך על האתר הנפלא.
    נראה לך שאפשר להכין מתכון זה עם בורגול במקום פתיתים ?
    תודה צופי

    1. תודה צופי 🙂
      אפשר לשים כוס בורגול במקום הפתיתים. ממליצה להשתמש בבורגול עבה אם יש לך. על כוס אחת של בורגול מוסיפים 2 כוסות מים רותחים. חוץ מזה, אופן ההכנה וזמני הבישול אינם משתנים.
      בהצלחה 😉

  21. לא ברור לגבי הפתיתים, לבשל אותם לפני בנפרד או להכניס אותם יבשים לתבשיל וזה מתרכך כשמוסיפים את המים הרותחים?

    1. היי מרים,
      אין צורך לבשל את הפתיתים לפני. יש להוסיף אותם יבשים לתבשיל.

    1. היי דורית,
      גזר אחד בינוני-גדול, בסביבות 130-150 גרם (לא חייב להיות מדויק).

    1. הי אפרת,
      נתקלתי בשאלה הזו אגב חיפושים למתכונים לימות החופשה…
      וזו שאלה שאני מתחבטת בה- איזה תבשיל עם בשר אפשר לקחת לפיקניק או בכלל ליציאה של כמה שעות מהבית עם הילדים, לשמור בצידנית שלא יתקלקל ולאכול קר?
      חוץ משניצלים לדוגמא…
      אשמח לרעיונות
      תודה,
      גילת

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר