מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שוקולד צ'יפס

עוגת שוקולד צ'יפסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 18, 2014
Last modified:ינואר 20, 2018

Summary:

עוגת שוקולד צ'יפס רכה וטעימה שניתן להכין גם בגרסת פרווה

עוגת שוקולד צ'יפס

2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות / תבנית עגולה 24 / תבנית שקעים (כ- 18 מאפינס)

מצרכים:

2 ביצים

150 גרם חמאה מומסת או  3/4 כוס שמן

3/4 כוס (150 ג') סוכר

1 כף (10 מ"ל) תמצית וניל

1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים

2 כוסות (280 ג') קמח תופח

3/4 כוס (150 ג') שוקולד צ'יפס מעורבב ומקומח בכפית קמח

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה את הביצים עם החמאה המומסת או השמן. מוסיפים סוכר ומערבבים. אח"כ תמצית וניל ומיץ תפוזים. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומערבבים ערבוב קל עד שהקמח נטמע בתערובת (אין לערבב יותר מידי). בסוף מוסיפים את השוקולד צ'יפס בערבוב קל ומהיר (אחרת הם שוקעים לתחתית). מעבירים את התערובת לתבנית ומפזרים מעל מעט שוקולד צ'יפס.

-אופים 12-15 דקות (תבנית מאפינס) או 25-30 דקות (תבנית אינגליש קייק). מוצאים, מצננים בחוץ כ-5 דקות ועוטפים בניילון נצמד.

עוגת שוקולד ציפס, עוגת שוקולד צ יפס פרווה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

299 תגובות

הוסף תגובה
    1. אם יש בציפוי שמנת אז כדאי לשמור במקרר. אם לא, אפשר לשמור בחוץ. בכל מקרה, יש לכסות את העוגה.

  1. היי אפרת
    האם ניתן להמיר את המיץ תפוזים במיץ ענבים מהול במים??
    תודה רבה על מתכונים מעולים………..

  2. שבוע טוב, הכנתי את העוגה ביום שישי ובשבת גילינו שהיא לא אפויה בחלקה התחתון! אפיתי אותה בדיוק לפי ההוראות ב2 תבניות אינגליש קייק חד פעמי בחום 180 מעלות במשך כחצי שעה. מה נראה לך גרם לזה? ואיך אפשר לתקן את זה? אפשר להכניס שוב לאפיה רק למטה? אשמח לתגובה מהירה… תודה !!

    1. היי צופית,
      אפית על תוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון)? העוגה היתה מונחת במרכז התנור?
      יכול להיות שהשוקולד צ'יפס שקע לתחתית ובגלל זה יש הרגשה כאילו העוגה לא אפויה בתחתית?
      אפשר לנסות להכניס את העוגה לתנור שחומם מראש ל170 מעלות בתוכנית שהיא רק למטה. אני לא יודעת אם היא תמשיך להאפות אבל אולי זה ייבש קצת את התחתית. בכל מקרה אם יש שוקולד צ'יפס ששקעו לתחתית, זה לא כל כך יעזור.

  3. היי אפרת.נכדתי המקסימה רוצה שנכין את העוגה הנפלאה הזאת
    רשום 2 ביצים-אני משתמשת באקס לארג? לשים 2 כאלה?
    רשום -לצנן העוגה כ 5 דקות ואז לשים מעל ניילון נצמד . מה נותן ככה לעשות?תודה תבורכי

    1. היי ענתי,
      שימי 2 ביצים.
      כשעוטפים את העוגה בניילון נצמד האדים שמצטברים בפנים מעניקים לעוגה לחות והיא יוצאת עסיסית יותר.
      יום מקסים 🙂

  4. היי אפרת בבקשה שאלה

    שמערבבים קמח עם השוקולד ציפס -שמים לעוגה פשוט ככה? עם הקמח כוונתי?תודה

    המתכונים שלך מעולים.

  5. היי
    אני רוצה להכין את העוגת שוקולד ציפס רציתי רק לשאול אם אפשר להכין אותה גם בתבנית עוגה עגולה 26?

    1. היי ליאת,
      כמות לתבנית 26:
      3 ביצים גדולות
      220 גרם חמאה מומסת או כוס + 2 כפות שמן
      כוס + 2 כפות סוכר
      כף וחצי תמצית וניל
      כוס וחצי מיץ תפוזים
      3 כוסות קמח תופח
      כוס ורבע שוקולד צ'יפס מעורבב ומקומח בכפית מלאה קמח

    1. ממליצה להכין בתבנית ענקית בגודל 32X40.
      אלה הכמויות:
      4 ביצים
      300 גרם חמאה מומסת או כוס וחצי שמן
      כוס וחצי סוכר
      2 כפות תמצית וניל
      2 כוסות מיץ תפוזים
      4 כוסות קמח תופח
      כוס וחצי שוקולד צ'יפס מעורבב עם 2 כפיות קמח
      *מניחה שזמן האפיה יתארך ל 45-50 דקות.

  6. שלום רב וחג שמח
    האם אפשר להחליף את כמות הקמח התופח בקמח כוסמין מלא? אם כן מה הכמות וכמה אבקת אפייה צריך?
    תודה מראש

    1. כן, אפשר לשים 2 כוסות קמח כוסמין מלא + 2 כפיות אבקת אפיה.
      חג שמח 🌷

  7. הכנתי את העוגה פעמיים והיא יצאה מצויין פעם אחת עם קמח מלא ויצאה לטעמי אפילו יותר טובה והכנתי אותה עם חלב במקום מיץ תפוזים, לשאלתי, האם אפשר להוסיף לעוגה קקאו כדי שתצא עוגה כושית עם שוקולד צ'יפס? ואם כן כמה להוסיף? בתודה מראש!

    1. היי בר,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אפשר להפחית 3 כפות מכמות הקמח ולשים במקום 2 כפות גדושות שוקולית + כף שטוחה קקאו.
      אם אין לך שוקולית, אפשר להפחית 2 כפות מכמות הקמח ולשים 2 כפות קקאו. מומלץ להגדיל את כמות הסוכר לכוס.

  8. היי, אני רוצה להכין את העוגה לחג ולהוסיף איזשהו קאץ׳, יש רעיון?
    חשבתי על להמיס שוקולד ולשים מעל אם זה אפשרי..

    1. היי תומר,
      אפשר לשים 2 כוסות קמח תמי או "כרגיל" ולערבב עם 2 כפיות אבקת אפיה.

  9. אני רוצה להכפיל את הכמות ב-2.
    מה עדיף לדעתך? להכין את זה ב-4 אינגלישקייק או 2 תבניות של 32*25?

    תודה:)

  10. אהלן, אני צריכה עוגה גדולה יותר אז אני צריכה להכפיל כמויות. באיזו תבנית כדאי לי להשתמש כדי שהעוגה לא תצא נמוכה וכמה זמו עלי לאפות בתנור? תודה מראש 🙂

    1. היי רונה,
      את יכולה להכין בתבנית מלבנית גדולה בגודל 32X25 בכמויות האלה:
      3 ביצים
      220 גרם חמאה מומסת או כוס שמן + 2 כפות שמן
      כוס + 2 כפות סוכר
      כף וחצי תמצית וניל
      כוס וחצי מיץ תפוזים
      3 כוסות קמח תופח
      כוס ורבע שוקולד צ'יפס מעורבב ומקומח בכפית מלאה קמח
      אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 45 דקות (יש לבדוק עם קיסם).

  11. אני הולכת להכין 3 סוגים של עוגות בחושות ויש לי ביצים בגודל m, כמה לשים? וכנ"ל לגבי שאר העוגות
    תודה מראש

    1. אם לא רשום במתכון שאלה צריכות להיות ביצים גדולות (כמו במתכון הזה) אז אפשר להשתמש בביצים בכל גודל, כולל M.
      אם רשום במתכון "ביצים גדולות" אז שימי ביצה אחת יותר אם יש לך ביצים M.

  12. היי, הכנתי את העוגה היא יצאה טעימה אבל נמוכה מאוד. האם יש צורך להקציף את הביצים? לערבב בעזרת מעבל ידני?
    אני פשוט ערבבתי עם כף….
    תודה

    1. היי אורטל,
      אין צורך להקציף. באיזה תבנית השתמשת? גודל וסוג.

    2. התבניות בסדר. יכול להיות שהשתמשת בכוס קטנה מידי? כשיצקת את הבלילה לתבנית היא הגיעה עד גובה של חצי תבנית או פחות? השתמשת בקמח תופח?

    3. מוזר כי הבלילה אמורה להגיע לחצי גובה תבנית ולתפוח עד לגובה מלא של התבנית.
      ערבבת את הקמח עם אבקת האפיה לפני שהוספת לבלילה? סורי על כמות השאלות, אני פשוט מנסה להבין היכן הבעיה 🙂

  13. תודה על המתכונים הנהדרים.
    צריכה להכין מספר מאפינס ללא גלוטן, אפשר לקבל כמויות מינימליות לכך? עם קמח ללא גלוטן?
    תודה!

    1. היי סגלית,
      כמה יחידות ללא גלוטן את צריכה להכין?

    2. כמויות לכ-5 יחידות מאפינס:
      1 ביצה קטנה
      40 גרם חמאה מומסת או 5 כפות שמן
      3 כפות סוכר
      חצי כפית תמצית וניל
      רבע כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים
      חצי (70 ג') קמח רב תכליתי ללא גלוטן ("כרגיל" או תמי)
      חצי כפית אבקת אפיה
      3 כפות מלאות שוקולד צ'יפס מעורבב ומקומח ברבע כפית קמח ללא גלוטן
      *יש לערבב בנפרד את הקמח ואבקת האפיה לפני שמוסיפים לבלילה.

  14. עשר בלילה ופתאום התחשק לנו עוגה, נזכרתי שיש לי תפוזים, תקתקתי אותה צ'יק צ'ק- יצא מעולה!
    כל מתכון שלך שאני עושה יוצא פשוט מעולה.
    חג שמח!

  15. הכנתי פעם ראשונה ויצא נפלא, העוגה גרפה מחמאות וחוסלה, תודה רבה!
    (אגב, הפחתי מעט בכמות הסוכר והשמן)

    1. היי הדס,
      הפחיתי 3 כפות מכמות הקמח ושימי במקום 2 כפות גדושות שוקולית + כף קקאו.

    1. היי לילי,
      לדעתי עם מיץ תפוזים יוצא יותר טעים אבל אפשר גם להכין עם חלב.

  16. הי אני יכולה אולי לשים במקום מיץ תפוזים טיפה סירופ מייפל ?
    או משהו אחר המטרה שלי שהיא תהייה ממש רכה וטעימה????

    1. היי אביה,
      אפשר להכין לימונדה ולערבב כוס מים עם 3 כפות מיץ לימון + כפית גדושה סוכר.

  17. בגדול אבל אני יכול לכסות כל עוגה בחושה ישר שהוצאתי מהתנור.
    אני לא מחכה 5 דקות. אלא ישר מכסה ותמיד היא יוצאת מעולה.

    1. אוקי. עושה רושם שעשית הכל כמו שצריך כך זה שלא ברור לי מדוע העוגה יצאה דחוסה.
      אולי הייתה בעיה עם חומרי התפיחה. העוגה תפחה כמו שצריך? יכול להיות שהיא תפחה וצנחה? או שהיא לא הייתה אפויה לגמרי כשהוצאת אותה מהתנור?
      לגבי ניילון נצמד, כעקרון כל עוגה בחושה אפשר לעטוף בניילון נצמד לאחר כ-5 דקות שהיא יוצאת מהתנור. זה לא אמור להשפיע על האווריריות שלה אלא רק על העסיסיות שלה.

  18. דרך אגב שמתי בדיוק כמו במתכון: ביצים שמן. ורק אחרי זה סוכר ואת שאר המצרכים שרשומים במתכון כפי שרשום…
    שבדרך כלל במתכונים אני שם ביצים וסוכר יחד ומערבב ואז מוסיף למשל שמן. כוס תפוזים . ובסוף קמח וממש מעט מערבב . כז יותר בתנועות קיפול

    לכן לא מבין איפה היתה הבעייה?

  19. ערב טוב,
    אפיתי אתמול את העוגה הזו טעימה. אך יצאה מתוקה. לדעתי חצי כוס סוכר פחות 2 כפות שטוחות . זה יהיה מעולה. גם ככה השוקולד צ'יפס נותן מתיקות וגם כוס התפוזים.

    שנית רציתי לדעת למה היא יצאה לי מעט דחוסה.
    כיסיתי את העוגה ים ניילון נצמד אחרי 3 דקות .
    בדרך כלל מהמתכונים שלך אני מכסה ישר שהעוגה יוצאת מהצנור וזה מעולה. העוגה אוורירית עסיסית וכולם מתענגים עליהן.
    אני רוצה לדעת מתי ניתן לכסות ישר עם ניילון נצמד ומתי אין צורך וצריך לתת לעוגה מעט להתקרר..?

    ולמה בעוגה הזו ספיציפית יצאה לי מעט דחוסה?
    אציין שלא ערבבתי הרבה בכלל עם הקמח. כדי חא חפגוע באווריריות של העוגה.
    עשיתי הכל כפי שרשום.
    ואני יודע לאפות בכללי.

    תודה רבה מראש על תגובתך.

  20. היי , 2 שאלות
    מה יותר טעים עם חמאה או שמן?
    איזה סוג מיץ תפוזים? קנוי או לסחוט ואם זה משנה את המינונים של החומרים?

    1. היי סטלה,
      יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל. כוס זכוכית סטנדרטית עם ידית יכולה להתאים.

    1. היי טל,
      אפשר להכין לימונדה ולערבב כוס מים עם 3 כפות מיץ לימון + כפית גדושה סוכר.
      במקום שוקולד צ'יפס אפשר לשים שוקולד קצוץ עם סכין (לכמות שבמתכון מומלץ להשתמש ב150 גרם שוקולד קצוץ).

  21. הי אפיתי את העוגה בתבנית אינגליש קייק 1 ח"פ ןאת יתר הבלילה חילקתי ב-4 כוסיות מאפינס.
    את מיץ התפוזים סחטתי מתפוזים אמיתיים והפחתתי מעט מהסוכר והשמן.
    יצא מהמם!!
    רק דבר אחד אני אף פעם לא מצליחה להבין איך יתכן שבהמון מתכונים לעוגות שאמור להיות מתאים ל-2 תבניות א' קייק מספיק לי רק לתבנית 1 ועוד קצת?? זה קורה לי המווון וזה ממש מבאס..
    אני משתמשת בכוס מדידה מפלסטיק שבאה כחלק מסט ובתבנית ח"פ? אולי צריך כוס גדולה יותר?

    1. היי תהילה,
      בגדול עוגות עם כוס קמח לרוב מספיקות לתבנית אינגליש קייק חד פעמית. מי שמשתמש בתבנית אינגליש רגילה שאינה חד פעמית, הכמות לא תספיק לו.
      אם את משתמשת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית אז יכול להיות שאת ממלאת את התבנית ביותר בלילה. פעם הבאה נסי לחלק את הבלילה באופן שווה בין שתי התבניות, זה אמור לתפוח בסוף האפיה. הבלילה צריכה להגיע עד חצי גובה התבנית לפחות.
      יכול להיות שזה גם קשור לגודל הכוס. הגודל המומלץ הוא כוס של 240-250 מ"ל. ראי תמונה של הכוס בה אני משתמשת – המרת מידות אפיה.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  22. הי העוגה טעימה מאד הכנתי אותה כמה פעמים. כיף להכין אותה כזאת קלה.. אני מכינה אותה היום עם חלב. האם לאכסן אותה במקרר או בחוץ?

    1. היי, במזג אויר הזה אין בעיה לשמור אותה בחוץ עטופה בניילון נצמד.
      שבת שלום 🙂

    1. היי טלי,
      אפשר למרות שעם מיץ יוצא יותר טעים. אם את שמה ריץ', תוסיפי עוד כרבע כוס מים כי הריץ' סמיך.
      שבת שלום 🙂

    1. היי טלי,
      כמות ל-10 יחידות:
      ביצה (רצוי גדולה)
      75 גרם חמאה מומסת או שליש כוס שמן
      שליש כוס סוכר
      כפית תמצית וניל
      חצי כוס מיץ תפוזים
      כוס קמח תופח
      שליש כוס שוקולד צ'יפס

    1. היי שירן,
      כמות ל6 מאפינס:
      1 ביצה קטנה
      רבע כוס שמן
      2 כפות גדושות סוכר
      חצי כפית תמצית וניל
      רבע כוס מיץ תפוזים
      חצי כוס קמח תופח
      2 כפות גדושות שוקולד צ'יפס

    1. לדעתי מיץ מנגו ייתן לזה יותר טעם אבל כדי שהטעם לא ישתלט לגמרי על העוגה אפשר למהול במים ולשים חצי כוס מיץ מנגו + חצי כוס מים.
      חג שמח 🙂

    1. היי תמר,
      מה הכוונה קוטג'? מרקם לא אחיד? ערבבת את כל החומרים לפי הסדר שרשום במתכון?

    1. היי איריס,
      כמויות לתבנית אינגליש קייק:
      ביצה גדולה (או 2 קטנות)
      75 גרם חמאה מומסת או שליש כוס שמן
      שליש כוס סוכר
      1 כפית תמצית וניל
      חצי כוס מיץ תפוזים
      כוס קמח תופח
      שליש כוס שוקולד צ'יפס מעורבב ומקומח בחצי כפית קמח
      שנה טובה 🙂

    1. תודה ליאת 🙂
      ל35 מאפינס אני חושבת שכדאי להכין כמות כפולה:
      4 ביצים
      300 גרם חמאה מומסת או כוס וחצי שמן
      כוס וחצי סוכר
      2 כפות תמצית וניל
      2 כוסות מיץ תפוזים
      4 כוסות קמח תופח
      כוס וחצי שוקולד צ'יפס מעורבב עם 2 כפיות קמח
      *המלצה שלי לתוצאה יותר מוצלחת – עדיף להכין ב"פעמיים" מאשר להכפיל כמויות מאחר וככל שמכינים בכמויות גדולות יותר האווריריות של העוגה נפגעת.
      חג שמח ושנה טובה!

    1. היי גיא,
      מיץ התפוזים מוסיף טעם לעוגה (לא חייב מיץ טבעי). בכל מקרה אם אין אפשר לשים חלב או מים.

    1. היי אוריה,
      אפשר לערבב 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אבקה.
      שבת שלום 🙂

  23. הכנתי כבר פעם אחת את העוגה ויצא טעים 🙂
    עכשיו אני צריכה להכין בתבנית גדולה בגודל 40×32. מה הכמויות המומלצות לגודל כזה?

    1. היי טלי,
      כמויות לתבנית ענקית 32X40:
      4 ביצים
      300 גרם חמאה מומסת או כוס וחצי שמן
      כוס וחצי סוכר
      2 כפות תמצית וניל
      2 כוסות מיץ תפוזים
      4 כוסות קמח תופח
      כוס וחצי שוקולד צ'יפס מעורבב עם 2 כפיות קמח
      *מניחה שזמן האפיה יתארך ל 45-50 דקות.
      ערב נעים 🙂

    1. היי מתן,
      אפשר אבל כדי שהטעם לא יהיה דומיננטי מידי אני ממליצה למהול עם מים (חצי כוס מיץ מנגו + חצי כוס מים).
      יום נפלא 🙂

  24. וקמח תופח היה לי כוס וחצי בערך קצת לא הספיק לי אז שמתי טיפה פחות והבלילה יצאה טיפה מימית אבל נאפתה בכול אופן אולי זאת הסיבה שהיא תפחה וצנחה לי?ואם אני אשתמש בקמח רגיל למתכון כמה לשים וכמה אבקת אפייה לשים שוב תודה רבה על מתכונים נהדרים:)

    1. יכול להיות כי התערובת היתה דלילה והיה חסר קמח שיחזיק אותה.
      אם את משתמשת בקמח רגיל שימי 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
      אם העוגה היתה לך מתוקה, להבא את יכולה להפחית את הסוכר לחצי כוס או 2/3 כוס, תלוי כמה מתוקה היא הייתה 🙂
      שבוע נפלא!

  25. היי אפרת,
    אפיתי בתבנית 24 קניתי במיוחד למתכון המעלות ביגלל שהתנור חזק שמתי על 160 מעלות ובדקתי עם קיסם העוגה נאפתה ואת דלת התנור אני פותחת אחרי כחצי שעה ככה בישביל ליבדוק אם העוגה נאפתה בכמה ניתן להפחית את הסוכר כדי שיהיה טיפה פחות מתוק?:) ובכל אופן העוגה יצאה רכה יפה וטעימה זה הכי חשוב המון תודות.

  26. היי אפרת,
    הכנתי את העוגה והיא יצאה טעימה כמו כל העוגות שלכם אבל היא יצאה טיפה מתוקה פעם הבאה אשים חצי כוס סוכר בימקום 3/4:)ואגב היא עלתה יפה בתנור ואז צנחה אבל עדיין הייתה יפה ורכה תודה רבה על המתכונים הקלים והטעימים

    1. היי קרינה,
      אפית בתבנית 24? מעניין שהיא עלתה וצנחה. זה יכול להיות כתוצאה מעודף חומרי התפחה (השתמשת בקמח תופח או שהוספת אבקת אפיה?) או פתיחת דלת התנור באמצע האפיה או שהעוגה לא נאפתה עד הסוף (נעצת קיסם שיצא יבש?) או אפיה בטמפ' גבוהה מידי (על כמה מעלות אפית?)
      בכל מקרה, שמחה שהיא יצאה טעימה למרות זאת 🙂

    1. היי רחלי,
      אפית בתבניות אינגליש קייק חד פעמיות או רגילות?
      השתמשת בקמח תופח?
      כמה זמן אפית את העוגה בתנור?

  27. היי אפרת,
    רוצה להכין את המתכון לשבת בגרסתו הפרווה ואפשר בבקשה לקבל כמויות לתבנית 24?ואין לי שוקולד צ'יפס האם חובה שהוא יהיה במתכון?אולי אפשר לגרד שוקולד מריר ולשים מעל ואז לשים לתנור?
    תודה רבה על המתכונים המפורטים והנהדרים:-) וכמובן עדכון בהמשך.

    1. היי קרינה,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית 24.
      זאת עוגת שוקולד צ'יפס אז חבל להכין אותה בלי השוקולד צ'יפס 🙂 אבל אם את רוצה להכין אותה בכל זאת אני ממליצה לא לוותר על מיץ התפוזים (לא חייב סחוט טבעי, אפילו מבקבוק לשתיה קלה) כי הוא מוסיף טעם לעוגה ולאחר שאת יוצקת את העוגה לתבנית את יכולה לפזר שוקולד מריר קצוץ לחתיכות ואז לאפות.
      בהצלחה 🙂

  28. היי!
    מה הכמויות לתבנית מאפינס של 12..?
    ואם אני רוצה להמיר את
    החמאה בשמן קוקוס, כמה לשים..?
    תודה!

    1. היי אנה,
      הכמות במתכון מתאימה ל 18-20 מאפינס.
      אם את רוצה כמות שתהיה קרובה יותר ל12 מאפינס, אלה הכמויות:
      ביצה גדולה
      חצי כוס שמן קוקוס במצבו הנוזלי
      2/3 כוס סוכר
      3/4 כף תמצית וניל
      3/4 כוס מיץ תפוזים
      כוס וחצי קמח תופח
      2/3 כוס שוקולד צ'יפס
      לא לשכוח לשמן את השקעים לפני.
      בהצלחה 🙂

    1. אם משתמשים בחמאה המרקם משתנה מעט לכן שאלתי אבל בכל מקרה, גם עם שמן, העוגה הזאת היא במרקם מעט ספוגי יחסית לעוגות בחושות אחרות.

  29. תודה רבה. בסוף עירבבתי. שמתי הרוב סוכר לבן ומעט חום..
    יצא מאוד טעים!! !
    אני מאוד אוהבת להכנס לאתר..יש פה מתכונים מעולים!! מחומרים זמינים ופשוטים
    ממש תודה!

    אגב נדמה לי שהעוגה קצת ספוגית ..ממה זה יכול להיגרם?

    1. היי חנה,
      שמחה שיצא טעים.
      לגבי מרקם העוגה, השתמשת בחמאה מומסת או בשמן?

    1. היי חנה,
      הסוכר החום אכן פחות מתוק. אם את אוהבת עוגות מתוקות שימי כוס סוכר חום. אם את אוהבת מתיקות מעודנת השאירי 3/4 כוס.

  30. אפרת המקסימה יש לי שאלה לא כל כך קשורה אני רוצה לקנות תבנית מאפינס ורציתי לשאול על איזו ממליצה: תבנית מחומר כמו תבניות רגילות או מסיליקון וכמה שקעים כדאי שיהיו – יש של 6, 12, 18?

    1. היי שרון,
      אני ממליצה על תבניות מסיליקון. בדר"כ כמות של תבנית אינגליש קייק מספיקה ל12 מאפינס לכן כדאי לקנות לפחות 12 שקעים. לי יש תבנית של 12 + תבנית של 6 הן נכנסות ביחד לאותו מדף של התנור כך שאם במקרה תבנית ה-12 לא מספיקה, אני מוסיפה את התבנית של ה-6.

    1. היי מירב,
      כמות לתבנית 26:
      3 ביצים
      220 גרם חמאה מומסת או כוס + 2 כפות שמן
      כוס + 2 כפות סוכר
      כף וחצי תמצית וניל
      כוס וחצי מיץ תפוזים
      3 כוסות קמח תופח
      כוס ורבע שוקולד צ'יפס מעורבב ומקומח בכפית מלאה קמח
      המון מזל טוב ויום נפלא 🙂

  31. היי רציתי לשאול האם המתכון יכול להתאים ל2 תבניות אינגליש קייק רגילות?
    כי בדרך כלל 2 כוסות קמח מתאים ל2 תבניות אינגליש קייק לא?

    1. נכון איריס, הכמות אמורה להספיק ל 2 תבניות אינגליש קייק רגילות.

  32. האם מתאים מעל המאפינס האלה לזלף קצפת וקישוטים? בהנחה שאכין אותם בעטרות מתאימות מקרטון קשיח 🙂
    ואם כן מה המתכון המומלץ לקצפת עמידה לזילוף??

    1. כן גילי, אפשר. רק חשוב לשמן את השקעים לפני שיוצקים את הבלילה.
      עדיף להשתמש במיכל קצפת צמחית – 250 מ"ל (היא פשוט יותר עמידה) ולהקציף אותה עם 3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה. למלא בשקית זילוף ולזלף. אח"כ לשמור את העוגות במקרר בתוך קופסה גבוהה סגורה (או לעטוף אותן בכל דרך אחרת).
      בהצלחה 😉

    1. היי סגלית,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
      יום נפלא 🙂

    2. עשיתי עם קמח תמי ללא גלוטן ויצא נהדר! מומלץ למי שצריך מתכון ללא גלוטן.

  33. שלום אפרת, יופי של אתר ומתכונים!
    האם אפשר להשתמש באפייה במנג'טים נייר, או שהתערובת נוזלית מדי?
    ואם כן, האם צריך לשמן אותם?…

    תודה

    1. היי אורלי,
      לדעתי הבלילה היא לא סמיכה מידי אבל גם לא נוזלית מידי. משהו באמצע.
      אפשר להשתמש במנג'טים מנייר אבל חשוב לבדוק שרשום על האריזה שהם מיועדים לאפייה (כי יש כאלה שהם לא עומדים בחום גבוה).
      וכן, צריך לשמן אותם.
      בהצלחה ושבוע טוב 🙂

  34. היי,
    אחרי כל התגובות פה ממש מתחשק לי כבר לאפות את העוגה. נראה שהיא הולכת לצאת פצצה!
    רציתי לשאול, כדאי לעטוף את העוגה דווקא בניילון נצמד, או שנייר כסף גם טוב?
    תודה!

  35. הי הכנתי את העוגה הזו מס פעמים ותמיד היא יוצאת טעימה ועסיסית. אך היום כשהכנתי אותה בזמן הערבוב החמאה הפכה שוב לגושים קטנים. עקבתי אחר המתכון, הוספתי חמאה מומסת, אך בזמן הערבוב נוצרי לי גושי חמאה קטנים שלא נעלמו גם לאחר הוספת הקמח. העוגה יצאה שומנית מאוד. אולי צריך פעם הבאה חמאה רכה ולא מומסת לגמרי? או אולי לערבב ביצים וחמאה ואז להוסיף את השאר? מה עשיתי לא נכון?

    1. היי לבנת,
      היה צריך להשתמש בחמאה מומסת ולערבב אותה קודם עם הביצים ואז להוסיף את הסוכר, תמצית הוניל וכו' לפי הסדר הרשום.
      באיזה סדר ערבבת את החומרים?

    2. באמת לא ערבבתי בהתחלה רק את הביצים והחמאה, אלא הכל ביחד. ואז הוספתי קמח. אולי שווה לציין זאת במתכון…..
      תודה על התשובה.
      נהנית מאוד מהאתר!!

  36. ערב טוב! קודם כל תודה רבה על המתכונים שתמיד יוצאים מעולה וכלכך פשוטים להכנה!!
    האם ניתן לשים מים במקום מיץ תפוזים? בעלי לא אוהב שטעם התפוזים מורגש.

    1. היי מימי,
      דווקא מיץ התפוזים מוסיף המון טעם לעוגה אבל אם הוא לא אוהב אפשר לשים חלב או מים במקום.
      ערב מצוין 🙂

  37. הכנתי לערב שישי בתבנית שקעים מאפינס יצא מ-ע-ו-ל-ה!!!
    תודה רבה על המתכון הנהדר!
    הכנתי כבר כמה מתכונים שלך, חייבת להגיד שכולם יצאו ממש טעימים 🙂

    1. היי דרור,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      כן, כנראה שהשוקולד שקע בגלל ערבוב יתר. כדי שהשוקולד לא ישקע בתחתית כדאי לקמח אותו במעט קמח וצריך להוסיף אותו לבלילה בסוף ולערבב ערבוב ממש קל.

  38. תודה רבה – מתכון מדליק!
    הכנתי עם בת שלי גרסאת פרווה והשתמשתי בטיפ שלך באחת התגובות – במקום מיץ תפוזים סחטנו לימון אחד,שתי כפות סוכר ומיים להשלים לכמות של כוס.
    יצא טיעם וקל!
    שאלה – רשמת לשמור בחוץ אבל המאפינס נראים לי די לחים ואני לא בטוחה שיחזיקו מעמד בחוץ…. כמה ימים מומלץ לשמור ללא קירור?

    תוד ויום נפלא!

    1. היי ג'ני,
      קודם כל אני שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
      הקירור משנה את המרקם של העוגות בכך שהוא מייבש אותן לכן פחות מומלץ לשמור עוגות בחושות במקרר אלא אם כן הן מצופות בקרם או שהן עשויות משמנת וכו'.
      זה שהמאפינס לחים זה טוב. אם תעטפי אותם היטב הם יכולים להשמר בחוץ (במקום מוצל וקריר) 2-3 ימים. לאחר מכן את יכולה להכניס למקרר.
      שבוע נפלא!

    1. היי יובל,
      אני לא בטוחה שכדאי. לדעתי אם אין מיץ תפוזים עדיף לשים חלב או להכין לימונדה (לסחוט לימון ולערבב עם 2 כפות סוכר עד שהסוכר נמס).

    1. שמחה לשמוע רונאל 🙂
      זה תלוי. איזה מיץ יש לך? יש מיצים שהטעם שלהם חזק כמו מיץ מנגו וכד' ואז כדאי למהול אותם במים (לשים חצי כוס מיץ וחצי כוס מים).

  39. שלום
    הכנתי את המתכון היום ,הטעם יצא נפלא ,בעייה שהנטיפי שוקולד צנחו למטה במהלך האפייה (עשיתי ערבוב קל מהיר בתנועות קיפול ושפכתי את הבלילה לתבנית)
    מה לא היה בסדר בתהליך ? עוד דבר אפיתי על טורבו ב 180 לפי הזמן של חצי שעה וראיתי שנשרף קצת בחלק העליון ?
    יכול להיות שבטורבו לשים פחות מעלות? (משהו כמו 150..?)
    תודה רבה

    1. היי רועי,
      עדיף לא לאפות על טורבו כי זה מייבש את העוגה. זאת גם הסיבה שהחלק העליון נשרף קצת. בפעם הבאה תאפה ב180 מעלות אבל בתוכנית הרגילה של התנור (הסימן אמור להיות שני קוים עליון ותחתון). אם אתה רואה במהלך האפיה שהעוגה מתחילה להשחים בחלק העליון תוריד את המעלות ל170 (יכול להיות שהתנור שלך חזק מידי).
      לגבי השוקולד צ'יפס – זו תופעה ידועה שהשוקולד שוקע לכן מומלץ לקמח את נטיפי השוקולד (שיהיו מצופים בקמח) וזה אמור למנוע מהם לשקוע במהלך האפיה.
      אני מאמינה שפעם הבאה ייצא יותר מוצלח 🙂

    2. ישר כוח על האתר המדהים . כבר תקופה ארוכה אני מכינה מתכונים רבים.מלבד זאת מענג לקרא את התשובות שלך. את היחס הסובלני והנעים שאת נותנת בתשובות.

      גם לי השוקולד ציפס שקע קימחתי היטב , ערבבי ערבוב קל ומהיר. והוספתי את השוקולד שניה לפני שהכנסתי לתנור.
      והל שקע!!!!
      מה ניתן לעשות?????????

    3. היי אביטל,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      לגבי השוקולד צ'יפס, זה קורה לפעמים. פעם הבאה כדאי לפזר שליש מכמות השוקולד צ'יפס בתוך הבלילה עצמה כמו שעשית (עם קימוח וערבוב מהיר וקל). שליש נוסף מומלץ לפזר על הבלילה לאחר שיצקת לתבנית כ2/3 מהבלילה ואז שליש נוסף לפזר בחלק העליון, לאחר שיצקת את כל הבלילה לתבנית.
      שבת שלום

  40. היי,אני מחפשת משו כזה טעים לעכשיו,ואני מתלבטת בין העוגה הזאתי(שוקולד צ'יפס) לבין העוגת שוקולד הטיבעונית,מה את ממליצה לי?
    סורי על השאלה המוזרה…

    1. האמת ששתי העוגות טעימות (צפוי שאני אגיד את זה 😉 )
      זה תלוי מה בא לך עכשיו, עוגה שוקולדית בציפוי שוקולד או עוגה לבנה עם נגיעות שוקולד 🙂

  41. היי ערבהתי את כל החומרים לעוגה. .אבל רק עכשיו שמתי לב לצערי שאין לי שוקולד צי'פס. ..היא תהיה טעימה ככה או לגרד שוקולד מריר(חייבת לעוד שעתיים את העוגה ואין לי אפשרות לצאת עכשיו לקנות) תודה

    1. היי סימה,
      תקצצי חבילת שוקולד מריר (לא לגרד אלא לקצוץ עם סכין).
      בהצלחה 😉

    1. היי חיה,
      אם לא שמת קמח תופח אז העוגה לא תתפח. כבר הכנסת לתנור? אם עדיין לא הכנסת תוסיפי לבלילה 2 כפיות אבקת אפיה ותערבבי.

  42. עשיתי על הבוקר
    יצא מעולה
    רך, אוורירי ונמס בפה
    לקחתי קצת לעבודה והתחסל
    אני חייבת להגיד לך שאני פשוט אוהבת את המתכונים שלך, אני עשיתי כבר הרבה מתכונים והכל יצא מעולה וטעים

    1. היי דנה,
      אם יש לך סוכר וניל את יכולה לשים שקית קטנה וגם אם לא אז אפשר לוותר ולהכין גם בלי 🙂

  43. היי,
    כדי שהעוגה תצא אוורירית לא צריך להקציף את החלבון בנפרד? בנוסף, מה עושים כדי שהשוקולד צ'יפס לא ישקע ?
    תודה

    1. היי יעל,
      אין צורך להקציף בנפרד את החלבון. כדי שהעוגה תצא אוורירית חשוב לא לערבב יותר מידי לאחר הוספת הקמח אך עדיין להקפיד שלא יישארו גושי קמח (ערבוב יתר גורם לעוגה לצאת דחוסה).
      כדי שהשוקולד צ'יפס לא ישקע יש לקמח אותו במעט קמח רגיל ולהוסיף אותו בסוף תוך ערבוב קל ומהיר. מומלץ גם להשאיר רבע כמות ממנו ולפזר בחלק העליון של העוגה לאחר שיצקת את התערובת לתבנית.

    1. היי אסנת,
      לדעתי תבנית עגולה 22 ואם זאת תבנית חד פעמית אז יכול להיות שגם גודל 24 יהיה מתאים (כי תבניות חד פעמיות בדר"כ קטנות יותר).

  44. העוגה יצאה מאוד טעימה!:)
    רק שאלה,יש לה טעם חזק של עוגת תפוזים…מה אפשר לשים במקום כדי שפחות ירגישו
    את טעם התפוזים? אולי חלב?

    1. הי אלומה,
      כן, את יכולה לשים חלב או פשוט לערבב חצי כוס מיץ תפוזים עם חצי כוס מים וכך הטעם של התפוזים יהיה פחות מורגש.
      סופשבוע נעים 🙂

    1. הי רונית,
      כן אני מניחה שאפשר. כדי שהטעם של המנגו לא יהיה מורגש מידי אני ממליצה לערבב עם חצי כוס מים.

  45. הכנתי אתמול את העוגה, המרתי את הקמח הלבן בכוס אחת של קמח מלא תופח וכוס אחת בקמח כוסמין וחצי אבקת אפייה. בנוסף השתמשתי בסוכר חום. יצאה עוגה נהדרת! תודה על המתכון 🙂

    1. היי תהילה,
      משתמשים בשמן במקום בחמאה (3/4 כוס שמן) ובשוקולד צ'יפס מריר.
      שבת שלום 🙂

  46. שלום,
    הולכת עכשיו להכין את העוגה. רציתי לדעת מדוע יש לשים ניילון נצמד על העוגה אחרי חמש דקות, כלומר כשהעוגה עדיין חמה? והאם עלי להוריד אחר כך את הניילון או לאחסן אותה ככה?
    תודה רבה

    1. היי רותי,
      זה לא חובה, זה רק טיפ כדי שהעוגה תהיה לחה ורכה יותר (בגלל האדים שמצטברים בפנים) ואגב זה נכון לכל עוגה בחושה 🙂
      העוגה נשמרת בחוץ (לא במקרר) במקום מוצל וקריר כשהיא עטופה בניילון נצמד.
      יום נפלא!

    1. היי סימה,
      אפשר להכין בתבנית עגולה 26 חד פעמית. לדעתי מספיק להכפיל כמויות ב1.5, הכוונה: 3 ביצים, 200 גרם חמאה או כוס שמן, כוס + כף גדושה סוכר, כף וחצי תמצית וניל, כוס וחצי מיץ תפוזים, 3 כוסות קמח, כוס מלאה שוקולד צ'יפס.
      קחי בחשבון שזמן האפיה יתארך.
      ערב נעים 🙂

  47. היי אפרת,
    עוד מתכון לעוגה שיוצאת טעימה, רכה ובכלום עבודה.
    המשיכי להוסיף מתכונים מוצלחים וקלים להכנה.
    שתהיה שנה טובה וטעימה!
    🙂

  48. יצא לי פשוט מעולה!
    בפעם השנייה עירבבתי בין שוקלד לבן לשוקולד מריר ויצא עוד יותר טוב!
    תודה על האתר הנפלא והמתכונים הנהדרים!

  49. היי רציתי לדעת כמה זמן צריך לשמור את העוגה בחוץ כי זה חשוב ודחוף מאד להיום זה יצליח?

    1. היי נטע,
      5 דקות לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור מומלץ לעטוף אותה בניילון נצמד וניתן לאכול אותה כבר לאחר 10-15 דקות, כשהיא מעט מתקררת.

  50. תודה רבה על המתכון ! חברה שלי ממש שמחה שהכנתי לה את הקאפקייקס האלה ליומולדת וכל שאר החברות שלי ביקשו שאני אכין את זה כל בכל יומולדת של כל אחת מהן !
    אז תודה רבה על המתכון הנפלא הזה !

    * אה , ואני ממליצה לכם להכין את העוגה עם כוס מלאה של שוקולד צ'יפס כי יצא לי ממש טעים גם ככה…. 🙂

  51. העוגה יצאה ממש טעימה!!
    הכנתי אותה סתם באמצע שבוע
    והיא ניגמרה מהר אז הכנתי (יותר נכון אח שלי הכין) שוב לשבת
    תודה על המתכון 🙂

    1. הי חנה,
      הכוונה לתבנית אינגליש קייק בגודל 29X10 (יש כזאת מאלומיניום).

  52. אני בד"כ לא מגיבה אחרי ניסיון של מתכון מהאינטרנט, אבל וווואאאאאוווו!!! איזו עוגה נהדרת!! רכה, טעימה ואני אפילו הייתי מוסיפה עוד שוקולד 🙂 תודה רבה!

    1. הי, העוגה נשמרת בין 3-4 ימים בטמפרטורת החדר בתנאי שהיא עטופה בניילון נצמד.
      אם הכנת את המתכון מחמאה (ולא שמן), לאחר יום יש להכניסה למקרר.

  53. הייי מתכון ממש נחמד!! ללא ספק, אך אם אני רוצה להכין את העוגה כשתי תבניות אנגליש..איך המתכון מתנהל?

    1. היי, פשוט להכפיל כמויות 😉
      לשתי עוגות אינגליש קייק גדולות וגבוהות- להכפיל ב-2.
      לשתי עוגות אינגליש קייק רגילות- להכפיל ב-1.5.
      חג שמח!

    1. הי לאה, כן אבל אפשר להמיר ב2 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפיה.

  54. שלום לכם, אני מאוד נהנה מהמתכונים שלכם, הם קלים להכנה , וטעימים מאוד .
    אם אני רוצה להוסיף סילאן בעוגה מסויימת , במקום מה אני צריך להשתמש בסילאן?
    תודה

    1. היי אסעד, אני שמחה לשמוע שאתה נהנה מהאתר 🙂
      לגבי שאלתך- הסילאן הוא ממתיק ויכול לשמש במקום סוכר. הטעם של הסילאן מאוד דומיננטי ומורגש בעוגה לכן אני ממליצה לשלב איתו את הסוכר, למשל לשים חצי כמות סוכר וחצי כמות סילאן.

    1. היי מירית, מיץ התפוזים מוסיף לעוגה טעם אבל אם אין אפשר להשתמש בחלב או בתרכיז מתוק (לא דיאט ולא מוגז).

  55. היי,
    איזה כיף לראות את המתכון 😉
    רציתי לשאול,אם אני מכינה את העוגה עם חמאה,היא יוצאת יותר טעימה?
    דווקא הפעם לא חשוב לי שהעוגה תהיה פרווה.
    המון תודה 🙂
    אלומה

    1. בשמחה אלומה!! בדר"כ עוגות שמבוססות על חמאה יותר רכות וטעימות.
      *רק אוסיף שאם מכינים עם חמאה, מרגישים מעט את הטעם של החמאה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר