מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות נוטלה

עוגיות נוטלהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On נובמבר 18, 2013
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

עוגיות נוטלה פריכות במרקם של בראוניז ב-3 מרכיבים בלבד, מתכון קל ומומלץ להכנה עם הילדים.

עוגיות נוטלה

 

כמות: 12-15 עוגיות

מצרכים:

4 כפות גדושות ממרח נוטלה (110 ג')

4 כפות גדושות קמח רגיל (60 ג')

1 ביצה קטנה (S או M)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-פורשים נייר אפייה על תבנית של התנור.

-מערבבים היטב את כל החומרים יחד. יוצרים כדורים בעזרת הידיים, מניחים בתבנית במרווחים ומשטחים לעיגולים.

-אופים 8 דקות (ולא יותר!). מוצאים ומצננים לחלוטין (שימו לב: העוגיות יוצאות מהתנור רכות אך מתקשות בחוץ).

*הערה: אם התערובת נוזלית מידי באופן כזה שלא ניתן ליצור כדורים עם הידיים (גם אחרי שהרטבתם את הידיים), אפשר ליצור תלוליות בעזרת כפית. חשוב רק לרווח בניהן כי העוגיות משתטחות באפיה.

תגובות שקיבלנו בפייסבוק:

 "ואווו הכנתי יצא מעולה!!!" (רותם)

"מדהים" (דולי)

"הכנתי את הנוטלה הייתי בטוחה שלא יצא בגלל המרקם ויצא מעולה! הבייבי סיימה כמעט הכל!!" (מיכל)

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

241 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי.. העוגיות נוזליות מבפנים ורכות.. מה לעשות? זה בסדר והם יתקשו או שעשיתי משהו לא בסדר??

    1. חיממת את התנור מראש? כמה זמן מראש?
      כמה זמן אפית ב180 מעלות?

  2. היי,
    האם ניתן השתמש בקמח כוסמין מלא ? זה כרגע מה שיש…
    והאם ניתן להכין יום קודם לכן? בלי שהטעם יפגם
    תודה

    1. לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
      עדיף להכין באותו יום. אני חושבת שיום אחרי זה מאבד קצת מהפריכות.

    1. היי,
      נייר האפיה מונע הדבקות לתבנית. נייר כסף פחות יעיל למטרה זו.

    1. היי הדר,
      בתגובות מישהי (יסמין) דיווחה שהכינה עם לוטוס ויצא טעים.

  3. גם כעושים כדורים קטנים ושמים אותם במרווחים אחד מהשני הכדורים נדבקים כחד לשני בזמן האפייה מה אפשר לעשות שהכדורים לא ידבקו אחד לשני באפייה?

    1. היי מיתר,
      אני מניחה שהעוגיות מתפשטות בתנור ונדבקות אחת לשניה?
      אפשר להכניס למקפיא את הבצק למשך 15-20 דקות לפני שיוצרים כדורים ויש לעשות רווחים גדולים יותר בין כל כדור.

    1. בלי נייר אפיה הן עלולות להדבק לתבנית. אפשר לנסות לשמן בנדיבות את התבנית.

  4. וואו יצא מדהים פשוט מושלם !
    אני והאחייניות שלי מכינות את העוגיות הללו כל שישי מחדש !! מתכון מעולה ונפלא, מעולה וקל להכנה עם ילדים.

  5. שלום רב
    עכשיו יש לי גו׳ב חדש כל פעם שאני באה לנכדות מכינים את העוגיות וכמובן שהן עושות זאת לבד
    וניתנות בכיף

  6. אולי אוכל להוסיף קורנפלור או קמח לשוקולד המומס וזה יהפוך אותו ליותר ממרחי כזה וככה הוא יעבוד כמו ממרח השוקולד?

    1. היי דניאלה,
      לא בטוחה כי בממרח שוקולד יש מרכיבים נוספים כמו שומנים וכו' שגם תורמים למרקם.
      אני ממליצה לנסות להכין את המתכון הזה עם 50 גרם שוקולד מריר במקום ממרח שוקולד- עוגיות שוקולד השחר.

  7. רק רציתי להגיד שיצא ממש טעים עוגה בפנים וקשה בחוץ כמו עוגה אישית כזה
    שמתי השחר במקום נוטלה

    1. היי דניאלה,
      לדעתי זה לא ייצא אותו הדבר מאחר וממרח השוקולד בעל מרקם אחר.
      שבוע טוב 🙂

  8. נזכרתי שבעלי יוצא מחר ליום מילואים ורציתי לפנק אותו בקצת עוגיות תוצרת בית. זכרתי שפעם שמעתי על עוגיות עם 3 מרכיבים. הגעתי למתכון הזה, הכנתי עם ממרח שוקולד פרה, הוספתי שברי שוקולד מריר- ויצאו מעולה!
    אמנם שמנמנות ורכות, ולא דקות ופריכות. אבל עוגיות שוקולד זה טעים בכל צורה 🙂
    תודה!

  9. לאפרת השפית
    עוגת מאפינס נוטלה נראית מגרה מאוד
    אני רוצה להכין אותה אבל אין לי נוטלה
    במה אני מחליפה את זה
    תודה

    1. היי אסתר,
      לדעתי אפשר להמיר בכל ממרח שוקולד אחר כמו השחר וכו'.
      המשך יום מקסים 🙂

    1. היי ליטל,
      שימי ביצה M ואם במקרה התערובת יוצאת דביקה מידי תוסיפי עוד קצת קמח.

  10. היי…מתכון קליל אבל היה לי מאוד קשה להניח את העוגיות על נייר האפייה כי זה היה בצקי,קשה לעיצוב וגם העוגיות יצאו לי רכות ושמנות…מה לא עשיתי טוב?

    1. היי ליטל,
      הבצק יצא דביק?
      לגבי מרקם העוגיות לאחר אפיה- שיטחת את העוגיות לפני האפיה? זה חשוב כדי שהעוגיות ייצאו דקות ופריכות.
      אגב השתמשת בקמח רגיל (לא בקמח תופח נכון?)

    2. הבצק יצא דביק
      לא שיטחתי כי לא הצלחתי
      השתמשתי בקמח רגיל..
      וגם לא יצא טעם של נוטלה …
      יצא כמו דובשנית המרקם…
      לא יודעת מה עשיתי לא בסדר.
      עוגיות המייפל והבצק פריך יצאו נפלאות❤

    3. אם הבצק יצא דביק יכול להיות שממרח הנוטלה היה דליל/נוזלי או שהשתמשת בביצה שהיא קצת גדולה.
      בכל מקרה פעם הבאה אפשר להרטיב את הידיים ולשטח את העוגיות וכך הבצק לא יידבק לידיים. כך זה ייצא דק ופריך ויותר בטעם של נוטלה.
      בהצלחה בפעם הבאה 🙂

    4. היי תודה על המענה
      הנוטלה הייתה ממש סמיכה והביצה הייתה מידה m עשיתי בדיוק ע״פ ההוראות וזה לא צלח:) תודה רבה בכל אופן ויש לך אתר מעולה!

    1. היי בתיה,
      לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא.
      אם תחליטי לנסות, אשמח אם תחזרי לעדכן.

    1. אל תעני!
      הסתכלתי כרגיל באיחור על השאלות וקיבלתי תשובות. אלא אם יש לך רעיונות חדשים.

      תודה!

    2. היי דבי,
      אני כבר לא זוכרת מה רשום בתגובות אבל כעקרון אפשר להכין מכל ממרח שוקולד אחר או ממרח אחר מתוק שיש לך.

  11. בס"ד.
    יואו את פשוט אלופה!
    תבורכי על המתכונים הנפלאים, על הטיפים וההארות שלך ועל הסבלנות בתשובותייך ויבורכו ידייך!
    גם הפעם, מלאת חששות אפיתי את העוגיות ללא שום ניסיון קודם באפייה!
    בדיוק כמו שאמרת היה רך מאוד בהתחלה ולאחר כמה דקות התקשו!
    תודה לך!!

    1. היי אורטל,
      אפשר להשתמש בביצה גדולה אבל אם במקרה התערובת יוצאת דלילה יש להוסיף כף נוטלה וכף קמח בנוסף למה שרשום.

  12. היי, הכנתי עם ביצה XL לא ראיתי את התגובות שצריך להוסיף עוד קמח ועוד נוטלה, את חושבת שהם לא יצאו מוצלחות?
    הם די רכות כרגע… כמו שכתבת.
    רציתי לדעת גם כמה זמן צריך לחכות עד שאפשר יהיה לאכול אותן ועד שיתקשו?
    תודה

    1. היי מורן,
      הן כבר אפויות? כעקרון צריך להניח להן להתקרר לגמרי ורק אז הן מתקשות. זה אמור לקחת בסביבות 10-15 דקות פחות או יותר.

    2. תודה על התגובה
      אבל לא יודעת למנהג לא התקשו לי, הם עדיין מרגישות רכות מידע בפנים שאוכלים… מוזר

    3. היי מורן,
      זה כנראה בגלל שהיו יותר מידי נוזלים בתערובת (בגלל גודל הביצה).
      פעם הבאה נסי עם ביצה קטנה או שתוסיפי קמח ונוטלה.

  13. היי, ממש רוצה להכין! ניתן להוסיף לתוך העוגיות קצת שוקולד נוטלה לפני האפייה, כדי שאוציא אותם יהיה הפתעה בפנים?

    1. היי לי,
      יכול להיות, לא ניסיתי 🙂
      אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס כדי להעשיר את הטעם.

    1. תודה רועי 🙂
      אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שעם קמח תופח יכול להיות שהעוגיות יתפחו ויהיו רכות מעט מבפנים.
      יום נפלא!

  14. היי, אפרת,
    הכנתי את עוגיות הנוטלה פעמים אחדות והן נהדרות.
    אם ארצה להחליף את הקמח בקמח מצות, האם מספיקות 3 כפות מלאות?
    תודה

    1. היי יהודית,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שמאחר וקמח מצות סופח יותר נוזלים אז 2-3 כפות בהחלט יספיקו.
      חג שמח 🙂

  15. ממש קלות וטובות!!!
    מתכון טוב!
    ממליצה לעקוב בדיוק אחרי הכמויות ואני אישית ישר הכפלתי כמויות (:
    לא צריך להתאמץ עם הצורה, העוגיות מתפשטות בתנור ומשטחות לעוגייה עגולה – כנראה בגלל המרקם.
    תודה על מתכון קל ומוצלח גם למישהי כמוני שלא בדיוק אלופה באפייה….
    מעין

  16. טיפ קטן,המרקם יצא לי גליל אז העברתי אותו מהכפית לתבנית ביזרת האצבע ןאז שיטחתי עם מזלג שטבלתי במים כל כמה עוגיות…בנוסף הוספתי מעט אבקת אפיה

    1. היי מעין,
      לא ניסיתי כך שאני לא יודעת.
      אם תחליטי לנסות אשמח לקבל עדכון 😉

  17. אדיר! פשוט קל להכנה וטעים!
    בתור מי שאין לה רקע לאפייה ובישול, האתר מציל אותי כל פעם מחדש.
    תודה (!) על המתכונים הנהדרים.

    1. היי ירין,
      זה מתכון פשוט וטעים.
      אולי הכנת את זה בצורה לא נכונה ואולי זה פשוט לא לטעמך.

    1. היי אורנה,
      לא ניסיתי אבל לדעתי יהיה צורך להוסיף לזה 2-3 כפות שמן והייתי מוסיפה גם רבע כפית אבקת אפיה.
      כדאי גם להכניס את העוגיות למקרר להתייצבות של כ-10 דקות ורק אז לאפותן (אחרת יש סיכוי שימסו בזמן האפיה כי הן שמנוניות).
      בהצלחה ואם תנסי אשמח לעדכון 😉

  18. יצאו מעולות!! מתוקות בדיוק במידה הנכונה! והכי פשוטות להכנה שיש. עקבתי אחר ההוראות במדויק וגם התגובות של כולם עזרו מכיוון שהביצה שברשותי הייתה גדולה יחסית אז לא השתמשתי בכולה והבצק אכן היה דביק אז בעזרת כף עשיתי עיגולים, הם השתטחו עם חום התנור ויצאו עוגיות טעימות מאוד ורכות מבפנים וקריספיות בחוץ. תודה רבה על המתכון וההסברים

    1. אפשר אבל קח בחשבון שקמח תופח יגרום לעוגיות לתפוח, זאת אומרת שהעוגיות יהיה במרקם מעט רך במפנים בכל מקרה (גם אם תשטח אותן).

  19. שלום
    רציתי לדעת אם אפשר לעשות באיזה צורות שרוצים
    אני חשבתי לעשות חלק עיגולים בלי שיטוח
    האם זה אפשרי?
    אשמח ל תשובה מהירה
    תודה

    1. הי משה,
      זה תלוי במרקם העוגיות שיוצא לך. לעיתים המרקם יוצא דליל יותר (בדר"כ שהממרח נוזלי או שמשתמשים בביצה גדולה) ולעיתים מוצק יותר (אם מרקם הממרח קשה ומשתמשים בביצה קטנה).
      אם המרקם יוצא מוצק ונוח לעבודה אז קל יותר לעצב צורות והעוגיות נשארות יותר יציבות גם אחרי אפיה. לעומת זאת, כשהמרקם רך ודלילי יותר העוגיות משתטחות לבד במהלך האפיה.
      בנוסף, ככל והעוגיות עבות מידי מבפנים הן יהיו רכות ומבחוץ פריכות וככל והעוגיות דקות אז גם מבפנים הן יותר פריכות. תלוי בטעם האישי 🙂

    1. הי שרית,
      בתור התחלה הייתי שמה כף אגוזים קצוצים דק. אם לאחר שהוספת תראי שהתערובת מספיק יציבה ולא מתפוררת, תוכלי להוסיף כף נוספת.

    1. הי שרית,
      ממרחים כמו נוטלה, השחר, חלבה, לוטוס וכו' מכילים בתוכם שומן שאני מאמינה שתורם למרקם העוגיות.
      אני באמת לא יודעת להגיד איך זה ייצא עם ממרח תמרים או מייפל שלא מכילים שומן בדר"כ. במקרה הזה אני חושבת שעד שלא מנסים לא יודעים 🙂

  20. הכנתי , ויצא ממש טעים !
    הכנתי בצורות לב , לקחתי שקית זילוף (אפשר גם שקית ולזגור את הקצה )
    והתחלתי להכין
    מתכון ממש מעולה !!!

    1. היי נועה,
      כדי שהעיסה לא תצא נוזלית מידי אז עדיף לערבב ידנית בעזרת כף.

  21. עוגיות מצוינות!
    הכנתי אותן עם שוקולד שחר פרווה, כי הבן שלי אלרגי לחלב.
    אם זה יצא כל כך מדהים, אני לא מסוגלת לתאר איך זה עם נוטלה!

  22. היי, לדעתי עשיתי לפי ההוראות והעוגיות לא יצאו פריכות אלא רכות…. מה יכולה להיות הסיבה? אולי כן להשאיר יותר זמן בתנור ?

    1. הי,
      העוגיות אמורות לצאת רכות מהתנור אך להתקשות לאחר צינון בחוץ.
      אם זה לא קרה זה יכול להיות מכמה סיבות:
      *שימוש בקמח תופח במקום קמח לבן רגיל.
      *העוגיות היו עבות מידי.
      *העוגיות היו פחות זמן בתנור (יכול להיות שבאמת הקפדת על הזמנים אך מאחר ומדובר בתנור חלש יחסית אז היה צריך להשאיר את העוגיות יותר זמן).
      לא נורא, בניסיון הבא העוגיות ייצאו כמו שצריך 😉
      שבוע נפלא!

  23. כבר עשיתי את העוגיות פעם אחת ויצא מצויין!!
    בחוץ קשה בפנים רך ונוזל מעט שוקולד פשוט טעים!!
    עכשיו עשיתי שוב, העוגיות בתנור!:) מקווה שיצא טעים כמו בפעם הקודמת, כל הכבוד על החשיבה של המתכון פשוט מצויין!!

  24. ניסיתי אותן בפעם הראשונה ולא יודעת למה שהתחלתי להכין את הכדורים התערובת נדבקה לי ליידים ובקושי הצלחתי לשים אותה במגש וגם לא הצלחתי לעשות צורה
    (התערובת מימית מידי)
    בפעם הבאה שאני ינסה אותן יש לכם אולי טיפ להציע לי שאני יוכל לעבוד עם התערובת?

    1. הי דורין,
      זה יכול לקרות אם משתמשים בביצה גדולה או בממרח נוטלה יחסית נוזלי ודליל.
      אפשר בפעם הבאה להוסיף עוד כפית קמח לתערובת כדי שהיא תהיה פחות דביקה ויותר נוחה לעבודה.

  25. ניסתי את העוגיות בפעם הראשונה ושהתחלתי לעשות את הכדורים הם נדבקו לי ליידיים ובקושי הצלחתי לשים אותם על המגש כי התערובת מימית מידי
    מה אני יעשה בפעם הבאה שאני ינסה אותן כדי שיהיו לי יותר נוחות להכנת הצורה?

  26. היי
    העוגיות באמת יצאו מאוד טעימות והן גם ממש פשוטות להכנה!
    אבל – הבצק באמת לא יצא לי כמו משהו שאפשר לעבוד איתו ולעשות ממנו עיגולים – גם לא כשקימחתי את הידיים. זה קצת מבאס כי רציתי לתת לבת הקטנה שלי לעשות חלק וזה פשוט לא היה אפשרי. יש הצעות לשיפור?
    כמובן, נחטפו בשניות….

    1. הי יעל,
      אני מניחה שזה קשור במרקם של הנוטלה. ככל שממרח הנוטלה יותר יבש ומוצק כך הבצק יהיה יבש יותר ונוח יותר לעבודה. כמובן שחשוב להשתמש בביצה קטנה כי בביצה גדולה יש יותר נוזלים שמרטיבים את הבצק והופכים אותו לדביק יותר, כזה שפחות נוח לעבודה.

  27. תודה רבה על המתכון!
    רק חייבת לציין שהעיסה לא מאפשרת להפוך לכדורים בעזרת הידיים, זה רק לשים עם הכף על התבנית… מאוד דביק ונוזלי.. נראה איך ייצא(:

    1. הי שירי,
      אפיה בתוכנית הרגילה של התנור (למעלה ולמטה). אין צורך לאפות בטורבו.

  28. ממש ציפיתי לעוגיות כיפיות וטעימות- יצא מזעזע. רכות וכבדות. עשיתי הכל לפי ההנחיות (הסתכלתי גם בתגובות של אחרים וההנחיות שלכם אליהם כדי לוודא שאני לא חוזרת על טעויות של אחרים). העניין הוא- שיש לי קצת מושג ונסיון באפייה ועדיין הקפדתי ללכת לפי המתכון ולא "לשחק".
    התבאסתי ממש…

    1. הי יפעת,
      אם קראת את כל התגובות היית אמורה לדעת שהעוגיות לא אמורות לצאת רכות וכבדות כפי שאת מתארת. כנראה שלמרות שהקפדת על ההוראות משהו בכל זאת לא נעשה נכון (שאגב זה יכול להיות גם סוג התנור).
      צר לי שהתאכזבת.

  29. לכל מי שחוששת להכין אותם עם קמח תופח. אז אל חשש ! זה יוצא מצויין גם בלי קמח רגיל.

  30. היי! עוגיות קלות להכנה, וטעימות להפליא! בעלי והילד אהבו מאוד.. למרות שהכנתי אותם עם קמח תופח. וחששתי מזה, אך התוצאה היתה בדיוק כמו שרציתי . פריכות ולא רכות מידי.. תודה רבה על מתכון מנצח..

  31. יצא לי טעים מאוד ….. לא נשרפו לי .. כמו פעם שעברה . עמדתי על הזמנים .
    תודה רבה רבה !!!

  32. ראיתי את המתכון הזה בפייסבוק . אבל הוא עם קמח תופח . הלכתי קניתי במיוחד קמח תופח .. הבלילה יצאה לי יפה .. הממרח שהיה לי הוא ממרח שוקולד קקאו .
    אחרי עשר דקות הרגשתי שהן רכות מידי, כאילו לא מוכנות , ולא נפרדות בקלות מנייר האפייה והשארתי אותן 20 דקות והיה לזה ריח שרוף והטעם טעם מר ..
    לא הצליח לי : גם בגלל שנשרף לי (כתבת בול 8 דקות !!! מגיע לי !!!)
    ואולי גם כי הממרח שלי הוא ממרח שוקולד קקאו וקקאו ידוע כמר ..
    בכל אופן – לא יצא לי טוב ..
    לא הצלחתי
    אבל מבטיחה לנסות שוב !!

    1. זה לא הצליח בגלל הקמח התופח. במקום שהעוגיות יצאו פריכות הן יוצאות במרקם עוגתי, יותר רכות.
      נסי פעם הבאה עם קמח רגיל וזה יצליח לך 🙂

  33. יש לי רעיון .. אולי אפשר לשים את הבלילה בשקית זילוף ואז לזלף צורת עיגול ?
    אפשרי ?

    1. נשמע רעיון מעולה.
      את יכולה לנסות, רק תקפידי שהעוגיות לא תצאנה עבות מידי לפני האפייה (זה יכול לפגוע אח"כ בפריכות).
      אשמח לקבל עדכון איך יצא 🙂

  34. אני רוצה להבין , ברגע שהבלילה מוכנה , אני לוקחת בכף את הבלילה ומניחה צורת עיגול כדור על גבי נייר האפייה ? ואז הכדור העגול אמור להשתטח להתרחב בתנור בזמן אפייתו ?

    1. הי הדס, מומלץ ליצור כדורים בעזרת הידיים ולשטח אותם מעט לצורת עוגיות עגולות.
      בזמן האפיה העוגיות ממשיכות להתרחב.

  35. טוב זה כל כך טעים ופשוט להפליא! הן לא יצאו מתוקות מידי ככה ששתי עוגיות עם כוס חלב חם בא בול במקום 🙂

  36. היי, נשמע מצויין אבל יש לי שתי שאלות
    שאלה ראשונה- אפשר בכל זאת להכין את זה אם קמח תופח?
    שאלה שנייה- לי הרבה יותר קל לערבב אם מיקסר ככה עשיתי אם המאפינס שוקולד שלכם אז אפשר במיקסר..?

    1. היי אישי, שמחה שאהבת את המאפינס 🙂
      לגבי המתכון הזה – עדיף שלא להכין את זה עם קמח תופח כי זה יפגע בפריכות של העוגייה והיא תצא במרקם ספוגי רך.
      וכן, אפשר לערבב עם מיקסר אבל לא יותר מידי, ערבוב קצר ומהיר.

  37. ניסיתי עוד פעם כמו שאמרת, יצא יותר טוב, לא דביק ולא דליל אבל עדיין לא קיבל את הצורה המכוספסת היפה.. נראה חלק מוזר ומשעמם 🙁

    1. היי ספיר, אם את מתכוונת לדוגמא במרכז העוגייה, זה נעשה בעזרת מזלג. לאחר שאת יוצרת עיגול ומשטחת אותו, תלחצי מעט עם מזלג על העוגייה משני הכיוונים- בצורה אופקית ואנכית (במתכון של עוגיות חמאת בוטנים רואים יותר טוב את הדוגמא- http://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%97%D7%9E%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%95%D7%98%D7%A0%D7%99%D7%9D/).
      בואי נסכם שבפעם הבאה שאת מכינה, יוצאות לך עוגיות מושלמות 🙂

  38. עשיתי כבר 4 פעמים בעזרת המתכון אבל לא יצא לי כמו בתמונה.. העיסה נדבקת גם לידיים וגם לכפית ולא מובן למה.. יכול להיות בגלל שעירבבתי עם מיקסר?

    1. היי ספיר, ערבוב עם מיקסר מדלל את העיסה לכן בפעם הבאה מומלץ שתערבבי בעזרת כף. העיסה אמורה להיות מעט דביקה אך כזאת שעדיין אפשר לעבוד איתה. אם היא יוצאת דלילה מידי- תוסיפי מעט קמח לעיסה. אם היא יוצאת דביקה מידי- תקמחי את הידיים ואז תעבדי איתה. בהצלחה בפעם הבאה 🙂

  39. וואו! מדהים הם יצאו מדהימות שילבתי נוטלה ושחר כי נגמר לי הנוטלה ויצא מדהים כמה זמן צריך לחכות אחרי התנור

    1. היי שקד, שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
      ברגע שהעוגיות מתקררות הן מוכנות לאכילה (5-10 דקות לאחר שהעוגיות יוצאות מהתנור).

    1. היי לורן, זה אמור לעבוד גם עם ממרח לוטוס אך לא ניסינו כך שאני לא יכולה לומר לך בוודאות. במידה ותנסי נשמח אם תשתפי אותנו בתוצאה 🙂

    1. היי אפי, אני חושבת שזה יהיה בסדר. במידה והעיסה ממש דלילה (קשה לי להאמין שזה יקרה)- ניתן להוסיף עוד כפית נוטלה וכפית קמח. בהצלחה ויום נפלא 🙂

    1. היי לילי, העוגיות מתרחבות מעט לכן מספיק לעשות רווח קטן בין העוגיות.

  40. בסוף ניסיתי עם טחינה גולמית וקמח תופח 'מתי סוכר וניל וקצת מים כי הבלילה התקשתה ויצא ממש מעדן תנסו

    1. היי ג'ני, המרקם של הטחינה שונה מממרח הנוטלה לכן לא נראה לי שזה יעבוד.

    1. היי טל, לא ניסיתי אבל אני מניחה שזה ישנה את מרקם העוגיות וייתכן שהמרקם לא ייצא פריך אלא יותר רך.

  41. הרגע הכנתי את העוגיות, הן יצאו סבבה, נורא מתוקות… יש מצב שפעם הבאה שאכין אני אוריד מהכמות של השוקולד. תודה רבה על הרעיון 🙂

  42. אני הכנתי את זה עם ממרח שוקולד של עלית ונוטלה יחד מעורבב ויצא מעולה!! כל הכבוד מתכון מדליק ופשוט! 🙂

  43. הכנתי. זה פשוט גאוני. חשוב לא לאפות יותא מ-8 דקות! בפעם הראשונה אפיתי 10 דקות כי העוגיות היו נראות לי רכות ולא מוכנות והטעם היה מעט שרוף. בפעם השנייה הקפדתי לאפות 8 דקות בלבד. הוצאתי החוצה וקיררתי והן יצאו פריכות ומעולות.

    1. היי שני, העתק מתשובתנו בפייסבוק: לא ניסינו והאמת שנשמע מאוד מעניין. ניסינו עם שוקולד השחר וזה עבד. אם תנסי נשמח לשמוע איך יצא:)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר