מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט חסה עם רימונים

סלט חסה עם רימוניםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 15, 2014
Last modified:מרץ 5, 2017

Summary:

סלט מיוחד לראש השנה: סלט עלים עם רימונים ופקאן מסוכר

סלט חסה עם רימונים

מצרכים:

תערובת חסה/ עלי בייבי שטופים ויבשים (מומלץ לקנות מוכן)

1/2 כוס גרגירי רימון

50 גרם אגוזי פקאן מסוכר שבורים

חומרים לרוטב: 6 כפות שמן זית, 3 כפות מיץ לימון טרי, 3 כפות בלסמי, 1 כף גדושה דבש, קורט מלח

אופן הכנה:

-מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת קטנה.

-בקערה גדולה מערבבים את העלים והרימונים.

לפני ההגשה– מפזרים מעל אגוזי פקאן שבורים ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים בעדינות.

מתכונים לראש השנה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

28 תגובות

הוסף תגובה
    1. עדיף אגוזי מלך או קשיו אבל אם אין לך אפשר גם להכין בלי.

    1. חסרות לי כמויות אבל אני מניחה שאת מתבלת לפי הטעם.
      חסר מיץ לימון ועדיף את הסילאן להמיר בדבש או מייפל. הם יותר עדינים מבחינת טעם.

  1. סלט נהדר, לא מתאים לראש השנה מפני שהמנהג על פי ההלכה לא לאכול אגוזים מכל סוג ביום זה, אני מכירה דווקא סלט עם רימון ומנגו, יוצא נהדר

    1. היי נעמי,
      אפשר להכין בלי הרוטב הזה אבל כדי שזה לא ייצא יבש מידי כדאי לתבל את זה אפילו בתיבול פשוט ובסיסי (שמן, מלח ואם את אוהבת גם קצת מיץ לימון).
      שנה טובה ומבורכת 🙂

    1. היי דבי,
      לא מומלץ מאחר והטעם ביניהם הוא שונה לגמרי והחומץ הבלסמי מוסיף המון לרוטב.
      חג שמח ושנה טובה! 🙂

    2. אז תכיני בלי הבלסמי. תשימי במקום מיץ לימון (עוד 2 כפות) ותפחיתי מכמות השמן (מספיק 4 כפות).

    1. היי,
      השילוב של הרימונים עם הפקאן המסוכר הוא שילוב של חמצמצות עם מתיקות עדינה אבל אפשר להכין גם עם אגוזים רגילים שאינם מסוכרים (כי הרוטב עצמו טעים).
      חג שמח ושנה טובה 🙂

  2. הרבה זמן אני מחפשת מתכון בדיוק כזה….
    אז תודה רבה.
    שאלתי: האם אפשר להם להכין את הסלט מראש (היום בשביל החג)? ואם כן, איך שומרים אותו?

    1. היי חנה,
      את יכולה להכין את הרוטב 3 ימים לפני ולשמור בצנצנת סגורה במקרר.
      לגבי הסלט עצמו- את יכולה לשים את תערובת העלים בקערה יחד עם הרימונים (בלי הפקאן) ולעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור במקרר. חשוב מאוד שהעלים יהיו יבשים לגמרי.
      לפני ההגשה יש לפזר את אגוזי הפקאן ולתבל הרוטב.
      חג שמח ושנה טובה! 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר