מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

נאגטס ירקות

נאגטס ירקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 20, 2014
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

נגיסי ירקות אפויים ופריכים

אם אתם רוצים שהילדים שלכם יאכלו ירקות בריאים – זה המתכון. שלל ירקות בריאים ומזינים במסווה של חטיף פריך ואפוי!

כדאי לנסות 🙂

נאגטס ירקות

מצרכים (8-12 יחידות):

2 תפו"א בינוניים מבושלים

1 גזר מבושל (אפשר לחסוך את הבישול והשתמש במקום ב-3/4 כוס גזר גמדי קפוא)

1/2 בצל קטן

3-4  פרחי ברוקולי משקית קפואה

4 כפות תירס מקופסת שימורים

3 כפות שמן זית

1/3 כוס פירורי לחם

תיבול: 1/3 כפית מלח, 1/2 כפית אבקת מרק (מומלץ ללא מונוסודיום גלוטמט) ו1/2 כפית כורכום (בשביל הבריאות..)

לציפוי: פירורי לחם מוזהבים ושומשום.

אופן הכנה:

-מועכים את תפוח האדמה בעזרת מועך פירה. מניחים את הבצל, הגזר והברוקולי במעבד מזון, טוחנים עד לתערובת חלקה ומעבירים לקערה.  (מומלץ שלא לטחון את תפוח האדמה אלא למעוך בעזרת מועך פירה וזאת על מנת שהתערובת תצא מעט יותר מוצקה).

-מוסיפים לקערה את התירס ויתר החומרים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

-מחממים תנור ל-200 מעלות. פורשים נייר אפיה בתבנית התנור ומשמנים את הנייר.

-בעזרת הידיים, יוצרים צורה של אצבעות או כדורים ומגלגלים בפירורי לחם (במידה והתערובת רכה מידי מומלץ להכניס אותה למקפיא לחצי שעה לפני שיוצרים צורה).

-מסדרים את הנאגטס על נייר האפייה משומן, מרססים מעל מעט שמן ומכניסים לתנור למשך כ 35-45 דקות, עד שמזהיבים ונעשים פריכים (מומלץ להפוך צד לאחר 20 דקות ראשונות).

טיפים:

*ניתן להכין את התערובת יום לפני ולשמור במקרר. למחרת נשאר רק ליצור צורה, לגלגל בפירורי הלחם ולהכניס לתנור.

*ניתן להכין צורות נוספות בעזרת קורץ עוגיות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

34 תגובות

הוסף תגובה
    1. אם זה ברוקולי טרי אז יש לבשל עד לריכוך. אם זה ברוקולי קפוא מספיק להפשיר מעט.
      אפשר לוותר על אבקת המרק.

    1. היי חן,
      אולי התערובת קצת נוזלית. אני חושבת שכדאי להוסיף קמח או פירורי לחם כדי לייצב אותה.

  1. בס״ד

    היי אפרת,
    תודה על האתר הנהדר, ובראש ובראשונה, שימושי ביותר.
    אני לא מעוניין להשתמש בתפו״א אלא בבטטות, אולי אפילו סגולות.
    כתבת למעלה שייתכן שבטטות לא יוכלו להחזיק את התערובת.
    האם ניתן לפתור זאת ע״י הוספת ביצה לבלילה ?

    תודה מראש.

    1. היי טל,
      את הבטטות לא מומלץ לטחון במעבד מזון אלא למעוך בעזרת מזלג. מומלץ גם להניח לבטטות להתקרר לגמרי לפני שמועכים אותן (הבטטות יציבות יותר לאחר קירור).
      אם התערובת לא מחזיקה אפשר להוסיף ביצה ופירורי לחם.
      יום מקסים 🙂

  2. היי אפרת, נראה מעניין! אם אין לי ברוקולי, אפשר לשים כרובית משקית קפואה או קישוא? או גם וגם (עדיף לי 🙂 )? אם כן, איזה כמויות? ואם אין לי מעבד מזון, אפשר למעוך את הכל עם מזלג (כמה שאפשר) אחרי הבישול במים? תודה רבה 🙂

    1. היי אודליה,
      אפשר לשים כרובית משקית קפואה (אותה כמות – 3-4 פרחים). לגבי קישוא, יש בו הרבה נוזלים ולכן אני מתלבטת לגביו (חוששת שהוא ירטיב את התערובת).
      אפשר למעוך עם מזלג. את הבצל אפשר לגרד בפומפיה דקה ולסנן מנוזלים.
      בהצלחה 🙂

    2. תודה רבה! רציתי להכין עכשיו אבל נזכרתי שהשתמשתי בפירורי הלחם שהיה ברשותי אתמול לקציצות טונה אפויות (יאמי 🙂 ) ולא נשאר לי. אכין בהמשך השבוע בע"ה. בינתיים הולכת לכתוב לך שוב מדף מתכון אחר ואספר לך על הבלגן שעשיתי עכשיו חחח 🙂

    1. היי אסתי,
      על הברוקולי אפשר לוותר ולשים עוד תפו"א קטן מבושל במקום.
      גם על התירס אפשר לוותר אבל קחי בחשבון שאם מכינים לילדים הם אוהבים שיש תירס בפנים.

    1. היי רעות,
      תפוחי האדמה הם הבסיס כי הם בעצם מחזיקים את התערובת. אני חוששת שבטטה תהיה רכה מידי ולא תחזיק.

    1. מוזר, כי בתנור הם דווקא אמורים להתייצב.
      יכול להיות שהתערובת הייתה נוזלית או רכה מידי?

    2. יכול להיות, כי הוספתי קצת חמאה וחלב לתפוח אדמה המעוך 🙂
      אני אנסה פעם הבאה בלי.

      תודה.

    1. כן ליאור, אפשר לשים קישוא אחד בינוני וצריך לבשל אותו לפני במים (כמו את תפו"א והגזר).
      גמר חתימה טובה 🙂

  3. האם את התפו"א והגזר לבשל עם קליפה או בלי?
    וגם האם את השמן זית להוסיף לתוך הבלילה או שזה בשביל לשמן את התבנית?

    1. היי סבטה,
      עדיף לקלף לפני בישול. מומלץ לחתוך את תפו"א לקוביות כדי לקצר את זמן הבישול.
      3 כפות שמן זית מוסיפים לתוך התערובת.
      בהצלחה 😉

    1. הי הודיה,
      בדר"כ אפשר להקפיא כל דבר למעט תפוחי אדמה ומאחר ואחד המרכיבים במתכון הוא תפוח אדמה זה לא מומלץ במקרה הזה.

  4. הכנתי ויצא ממש טעים וקריספי ומגניב!
    במקום ברוקולי שמתי קצת שעועית ירוקה (קפואה) והוספתי עוד כלמני תבלינים… תודה רבה על המתכון 3>

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר