מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפינס וניל

מאפינס ונילFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 28, 2015
Last modified:ינואר 21, 2018

Summary:

מאפינס וניל – קל להכנה וטעים כל כך, גם בגרסת פרווה

 

מאפינס וניל

מצרכים (12 מאפינס):

2 ביצים

2/3 כוס (133 ג') סוכר

100 גרם חמאה מומסת (לפרווה – ניתן להמיר ב1/2 כוס שמן)

1 כוס (240 מ"ל) חלב (לפרווה – ניתן להמיר בחלב סויה או שמנת צמחית/ריץ')

כף וחצי (15 מ"ל) תמצית וניל

1.5 כוסות (210 ג') קמח תופח (או כוס וחצי קמח לבן רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה)

2 כפות קוקוס (מומלץ אבל לא חובה)

ציפוי וניל ושוקולד לבן (מומלץ אבל לא חובה): 100 גרם שוקולד לבן, 3 כפות (30 מ"ל) חלב, 1 כפית (5 מ"ל) תמצית וניל

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.

-מערבבים (בעזרת כף/מטרפה) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים חמאה מומסת/שמן, אח"כ חלב ותמצית וניל. מוסיפים את הקמח והקוקוס ומערבבים עד לתערובת אחידה.

-יוצקים לתבנית שקעים משומנת (עד לגובה 2/3 מהשקע) ואופים במשך 12-15 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

*לאחר שהעוגה מוכנה- ניתן לפזר מעל אבקת סוכר או להכין ציפוי.

להכנת הציפוי: מניחים את קוביות השוקולד הלבן, החלב ותמצית הוניל בקערית וממיסים במיקרוגל. מוציאים ומערבבים עד לבלילה אחידה (מי שרוצה את הבלילה פחות סמיכה יכול להוסיף בשלב זה עוד כף חלב ולערבב). יוצקים את הציפוי בעזרת כף מעל כל מאפינס.

מאפינס וניל, עוגת וניל בחושה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


130 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי
    האם חייב את הציפוי מלמעלה ? יוצא יבש בלעדיו?
    אני רוצה להכין לגן של הילדה יום לפני, איך יהיה הציפוי יום אחרי במקרר?

    1. היי יוליה,
      לא חייב לשים ציפוי. אם רוצים אפשר לפזר מעל אבקת סוכר או להוסיף מעט שוקולד צ'יפס רגיל או לבן על החלק העליון לפני האפיה.
      גם אם את מכינה ציפוי כדאי לשמור את העוגה מחוץ למקרר כי היא נוטה להתייבש קצת בקירור (אין בעיה לשמור אותה בחוץ במשך כיממה).

  2. היי, רוצה להכין את המתכון אבל לעשות מעל ציפוי כמו שעושים על דונאטס, רק עם וניל. יש לך מתכון אולי?

    והאם זה יצא טעים אם אזליף לתוך המאפינס ריבת חלב?

    תודה🌼

    1. היי אלינה,
      זילוף של ריבת חלב נשמע מעניין וטעים.
      לגבי הציפוי, אין לי מתכון לציפוי שהוא רק עם וניל אבל לדעתי הציפוי שבמתכון ממש טעים 🙂

    1. היי נורית,
      כמויות ואופן הכנה אינם משתנים. לא לשכוח להוסיף לקמח כפית וחצי אבקת אפיה (לערבב היטב עם הקמח בנפרד).
      יום מקסים 🙂

  3. שלום
    האם אפשר להוסיף שוקולד ציפס?
    איזה כמות של שוקולד ציפס אם אני אופה באינגליש קייק?

    1. אפשר להוסיף בסביבות רבע-שליש כוס שוקולד צ'יפס. כמחצית מהכמות מומלץ לפזר מעל הבלילה לאחר שיצקת אותה לתבנית.
      שבת שלום 🙂

  4. הכנתי כבר מספר פעמים, אחד המתכונים המוצלחים ביותר למאפינס!!! מכינים רגיל ולפעמים מוסיפים שוקולד צ'יפס בשני צבעים. מדהים.

    רוצה להכין למשלוח מנות. איך הכי טוב לשמור, במקרר או בקופסה אטומה או עטוף בצלופן?

    1. היי שיר,
      אם יש לך קמח תמי או קמח "כרגיל" אפשר לשים במקום הקמח הרגיל ולהוסיף כפית וחצי אבקת אפיה.
      אם לא, אני מניחה שאפשר לערבב כוס קמח קונדיטור ללא גלוטן + חצי כוס קמח אורז (לא לשכוח להוסיף אבקת אפיה).
      שבת שלום 🙂

    1. היי שירן,
      כמות ל6 מאפינס:
      ביצה גדולה
      שליש כוס סוכר
      50 גרם חמאה מומסת או רבע כוס שמן
      חצי כוס חלב
      כפית גדושה תמצית וניל
      3/4 כוס קמח תופח
      כף קוקוס
      ציפוי: 50 גרם שוקולד לבן, כף וחצי חלב, חצי כפית תמצית וניל.

    1. היי שרון,
      אפשר לערבב עם כף, ללא מיקסר.
      אם את מכינה יום לפני יש לעטוף את זה בניילון נצמד או לשים בתוך קופסה אטומה מחוץ למקרר (במקום מוצל וקריר).
      שבת שלום 🙂

  5. הכנתי את המאפינס וניל בצורת עוגה הכל יצא טוב הצע הצורה הכל עשית את הציפוי עם שוקולד לבן פרווה חלב סויה וניל ותמצית וניל אבל הציפוי יצא אפרפר קרמלי כזה אבל טעים אני מווה שיצא טוב

    1. היי עדן,
      הצבע של הציפוי נובע מסוג השוקולד הלבן עצמו וגם מזה שהוא פרווה.
      מקווה שיצא טעים 😉

  6. המאפינס לא תפחו ונשארו די שטוחים ודחוסים , איך לגרום להם שיתפחו וייצאו אוורירייים ?

        1. הכנסת את הבלילה לתנור מיד לאחר שהכנת אותה? אם כן יכול להיות שהיתה בעיה עם הקמח התופח עצמו.

    1. היי לירי,
      אפשר להכין בתבנית עגולה קוטר 22 או תבנית אינגליש קייק + 2-3 תבניות מאפינס קטנות.
      זמן האפיה יתארך 25-30 דקות.

  7. היי, ניסיתי שוב את הבלילה השנייה עם אבקת אפייה ויצא ממש טוב. גם אלה של אתמול לא היו כ"כ רטובים כמו שחשבתי בהתחלה. הוספתי לזה קצת גרידת לימון. אחלה מתכון!

  8. הי, עשיתי הכל לפי המתכון וחיכיתי עד שהמאפינס הזהיבו (יותר מחמש עשרה דקות) והם יצאו רטובים מבפנים ולא אפויים. מבחוץ הם יבשים וזהובים אבל הבפנים לא אפוי. מה לדעתך הסיבה?

      1. תבנית של 6 שקעים, לא מסיליקון (אולי טפלון, אני לא בטוחה), וכן מילאתי משהו כמו 2/3 מכל שקע. הטעם ממש טעים אבל מבפנים זה לא אפוי. אולי זה קשור לזה ששמתי שמן במקום חמאה?

        1. היי,
          זה ששמת שמן לא אמור להשפיע.
          הכמות במתכון אמורה להספיק ל12 מאפינס. אם יצאה לך מהכמות 6 מאפינס סביר להניח שאלה היו שקעים גדולים מהרגיל (מבחינת נפח) וכנראה שדרשו זמן אפיה ארוך יותר. לדעתי היה צריך להמשיך לאפות את המאפינס עד שקיסם יוצא יבש.

          1. תודה, עוד שאלה אחת: נשארה לי מחצית מהבלילה (בגלל שעשיתי בתבנית של שישה שקעים והשארתי את השאר לאח"כ). האם זה בסדר שהבלילה במקרר לקצת יותר מ24 שעות ואז אני אוציא, אתן לה להפשיר טיפה ואכניס לתנור את הכמות שנשארה?

          2. חומרי ההתפחה בבלילה מתחילים לעבוד ברגע שהם נוגעים בנוזלים לכן אם לא אופים את הבלילה מיד לאחר שמסיימים להכין אותה, אפקט של חומרי ההתפחה נפגע והעוגה לא תופחת או תופחת מעט.
            מה שאני מציעה זה שלפני שרוצים לאפות, להוסיף לבלילה חצי כפית אבקת אפיה, לערבב ומיד לצקת לתבנית שקעים משומנת ולאפות.
            הפעם יש לאפות עד שקיסם יוצא יבש. אם חלפו 15 דקות והמאפינס הזהיבו מבחוץ אך מבפנים עדיין נוזליים, יש להנמיך את הטמפ' ל170 מעלות ולהמשיך לאפות עד שיהיו מוכנים מבפנים.
            בהצלחה 😉

  9. הכנתי כמות כפולה בגרסא הפרווה עם שילוב של ריצ', מיץ תפוזים ולימון סחוט, ציפיתי בזיגוג של אבקת סוכר+מיץ לימון. מ ע ד ן .
    אוורירי קל ומתחסל!!

  10. חברים שלום

    ותודה על האתר שלכם.

    שאלונת:

    אם איני רוצה להכין בשקעים אלא בתבנית. (גודל אינגליש קייק?)

    האם גם כאן, זמן האפיה בתנור הוא כ15 דקות?

    תודה ושבת שלום
    יעקב

    1. היי יעקב,
      אפשר להכין בתבנית עגולה בקוטר 22 או בתבנית אינגליש קייק בגודל 10X31 + שתי תבניות שקעים בודדות.
      זמן האפיה בתבנית אינגליש קייק יתארך ל 25-30 דקות.
      בהצלחה 😉

  11. שאלה קטנה
    האם ניתן להכין אותם כולל הציפוי ולהקפיא לשבוע ?
    ולגבי העוגת שוקולד עם הציפוי כנ"ל האם ניתן להכין ולהקפיא עם הציפוי ?
    או שעדיף להקפיא בלי הציפויים ורק לאחר הפשרה לצפות?

    1. היי מיכל,
      אפשר להקפיא את העוגות עם הציפוי אבל מבחינת "מראה טרי ורענן" אולי עדיף להקפיא בלי הציפוי ולצפות לאחר ההפשרה.

    1. כן רחל, אפשר להמיר במיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה או מיץ תפוזים טבעי מהול במים ביחס של חצי-חצי כדי שהטעם של התפוזים לא יהיה דומיננטי מידי.

  12. עשיתי לשבת ופשוט הייתי חייבת לחזור לעדכן שהן חוסלו בשניות !
    בגלל שעשיתי פרווה אז במקום הציפוי של השוקולד לבן , המסתי לוטוס וזילפתי מעל , יצא ממש טעים תודה 🙂

      1. אוי סליחה רק עכשיו אני רואה אתת התגובה שלך..
        פשוט מחממים במיקרו ל20-30 שניות שלא ישרף..
        כף או שתיים מספיק ואז אתה פשוט מזלף פסים בעזרת כפית או כף..

  13. עשיתי אותם היום ופשוט יצאו מעולה. הכנתי 12 יחידות, השתמשתי ב 3 ביצים.
    8 אכלתי בעצמי , היתר בעלי חיסל שהתלהב בטירוף..

  14. היי הבן שלי אוד אוהב את העוגה הזאת אך לאחרונה גילינו שהוא אלרגי לחלב וסויה .
    מה אפשר לשים במקום חלב סויה או שמנת ריץ? אפשר חלב קוקוס?

    1. כן נטלי,
      אפשר חלב קוקוס או שמנת צמחית (ריץ'). אפשר גם סוגים אחרים של חלב כמו חלב אורז, חלב שקדים וכו'.
      יום נפלא 🙂

    1. היי הדס,
      זה יוצא כמעט אותו דבר, כי כוס היא 240 מ"ל. את יכולה לשים את כל המיכל.
      שבת שלום 🙂

  15. בוקר טוב, הכנתי אותם ביום שישי יצא נהדר !!
    שאלה, האם הכמות הנ״ל מספיקה לתבנית עגולה 28?
    אני מעוניינת להכין את זה כעוגה …
    ואם לא אשמח לקבל כמויות לתבנית עגולה ..
    תודה 🙂

    1. שמחה לשמוע נופר 🙂
      תבנית 28 היא מאוד גדולה ויהיה צורך לשלש כמויות. אני לא ממליצה במקרה הזה לשלש או להכפיל כמויות מאחר וזה פוגע במרקם הסופי של העוגה ובמיוחד באווריריות שלה.
      את יכולה להכין את הכמות המצוינת במתכון בתבנית עגולה 22 או בתבנית אינגליש קייק + 2-3 תבניות מאפינס.
      בהצלחה ויום נפלא!

  16. היי. מתנצלת שלא יצא לי להגיב מוקדם יותר.
    רציתי להודות לך על המתכון הנפלא והטעים.
    ואכן צדקת, משהו במרקם ודחיסות הבצק משתנה כשמכפילים את הכמויות.
    הנגלה הראשונה יצאה טעימה ורכה להפליא, אך הנגלה השנייה יצאה דחוסה יותר(המאפינס, מרקמו היה דחוס), אך עדיין טעימה.
    שוב תודה!!!

    1. היי קריסטינה,
      הכי טוב לסדר את המאפינס בתבנית, לעטוף את התבנית היטב בניילון נצמד ולשמור בחוץ (לא במקרר).
      חג שמח!! 🙂

  17. שלום וחתימה טובה.
    אני רוצה להכפיל את הכמות ב3, שיהיה בסביבות ה35-40מאפינס.
    מה לעשות מבחינת הכמויות? פשוט לשלם את הכל?
    תודה והמשך יום נפלא.

    1. היי קריסטינה,
      אני ממליצה לך במקרה הזה להכין בפעמיים. הסיבה היא שכשהכמויות מאוד גדולות משהו משתבש במרקם הסופי של העוגות. לכן כדאי להכין פעם אחת לפי הכמויות המצוינות במתכון ופעם שניה להכפיל כמויות ב-2 (לשם הנוחות אני מפרטת לך את הכמויות מוכפלות ב-2: 4 ביצים, כוס ושליש סוכר, 200 גרם חמאה מומסת או כוס שמן, 2 כוסות חלב, 3 כפות תמצית וניל, 3 כוסות קמח תופח, 4 כפות קוקוס. לציפוי: 200 גרם שוקולד לבן, 6 כפות חלב, 2 כפיות תמצית וניל).
      יום מקסים 🙂

  18. הכנתי ויצא מדהים! בטעות שמתי כמות חמאה כפולה (200) אבל זה עדיין יצא מעולה. אגב, לדעתי הרוטב דיי הרס.. אני מתכוונת הכנתי אותו וניסיתי לשים על המאפינס אבל הוא פשוט נטף מהצדדים והפך אותם לדביקים. תודה על מתכון מעולה!

  19. אפשר לשלב מעדן יולו שוקולד לבן?(בתערובת של העוגה לא בציפוי) להוסיף אותו במקום משהו אחר או שאפשר בנוסף? אשמח לתשובה תודה

    1. היי אושרת,
      האמת שאין לי מושג רק קחי בחשבון שאם שמים יותר מידי זה עלול לשנות את המרקם של העוגה.
      אם את מכינה כמאפינס תעשי ניסיון- תחלקי את התערובת לשניים. אחת תאפי לפי המתכון ולשנייה תוסיפי לתערובת 2 כפות מלאות מעדן. כך תוכלי להשוות. אם ייצא מוצלח, פעם הבאה תוסיפי כמות יותר גדולה של מעדן לכל התערובת.

  20. יצא פשוט נפלא! הילדים ליקקו את האצבעות. במקום ציפוי שמתי בכל מאפים קוביות שוקולד לבן אחד חתוכה ל3 וזה מאוד הוסיף.

    1. היי מיכל,
      אם זו תבנית אינגליש קייק (ארוכה וצרה) אז אפשר והכמות היא אותה כמות.

    1. היי אלינה,
      שמחה לשמוע שהעוגה יצאה טעימה!
      לא נורא, פעם הבאה תכיני מפרג טחון טרי ותהני יותר 🙂
      תודה לך שחזרת לעדכן.

  21. מתכון נהדר! השתמשתי בכמות כפולה ויצאו לי 3 תבניות אינגליש קייק. רק לצערי השתמשתי, בניגוד לעצתך, בפרג ישן מסופר, ואכן יש לו טעם מריר

    1. היי מזל,
      כן אפשר בהחלט (עד חצי כוס) ומומלץ להוסיף את השוקולד צ'יפס לתערובת בסוף ולערבב ערבוב קצר. לאחר שאת יוצקת את התערובת לתבנית כדאי לפזר גם כמה מלמעלה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme