מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בראוניז ללא גלוטן

בראוניז ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 30, 2015
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

בראוניז כשר לפסח:

ללא קמח, רק אגוזים – לחים מבפנים ופריכים מלמעלה

בראוניז ללא גלוטן

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

100 גרם שוקולד מריר

רבע כוס (50 ג') שמן

4 כפות (50 ג') סוכר

קורט מלח (קמצוץ)

2 ביצים

חצי כפית (2.5 ג') תמצית וניל

חצי כוס (60 ג') אגוזי מלך טחונים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות.

-מניחים בקערית את קוביות השוקולד המריר והשמן וממיסים מספר שניות במיקרוגל. מוציאים ומערבבים עד לתערובת חלקה. מצננים מעט.

-מערבבים במטרפה או בכף (אין צורך במיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים קורט מלח, תמצית וניל ואת תערובת השוקולד.

-מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים.

-יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך כ-25 דקות (בודקים עם קיסם במרכז העוגה- אם יוצא יבש, אפילו מעט לח העוגה מוכנה, אם רטוב- אופים עוד 5 דקות).

בראוניז לפסח

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

368 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי

    עשיתי את הבראוניז והם יצאו מדהימים רק שבמקום תבנית אינגליש הכפלתי את כמויות במתכון ועשיתי בתבנית עגולה 24. וטוב שכך כי זה היה מדהים……
    אם אני רוצה להפוך את הבראוניז לעוגת יומהולדת בתבנית עגולה 24
    מעל הבראוניז לעשות קרם שוקולד ומעל גאנש שוקלד ולקשט בפקאן סיני מתוק.
    איך זה נשמע לך? ומהם הכמויות לקרם ולגאנש ( אני פשוט לא רוצה שהיא תצא מתוקה מידי)

    1. כן אפשר.
      קרם שוקולד: מיכל קצפת צמחית או שמנת מתוקה (250 מ"ל) + 75 גרם שוקולד מומס + כף אינסטנט פודינג בטעם שוקולד (אם רוצים צבע יותר כהה ניתן להוסיף 1-2 כפיות קקאו) – להקציף עד לקצפת יציבה.
      גנאש שוקולד : 100 גרם שוקולד מריר + חצי מיכל קצפת צמחית או שמנת מתוקה (125 מ"ל) – להמיס לתערובת חלקה.

  2. שלום אפרת,
    העוגה ממש נהדרת! תודה רבה!
    ובאופן כללי- תודה רבה על המתכונים באתר. הם תמיד טעימים ומגוונים. ובעיקר, בתור אמא עסוקה, כל כך לפגוש אתר עם "רגליים על הקרקע"- גם בזמן ההכנה השפוי וגם ברכיבים שנמצאים בדרך כלל בבית. תענוג, תודה!

  3. הי אפרת, העוגה בתנור עכשיו ונזכרתי ששמתי אגוזים גרוסים במקום טחונים… זה יפגע במרקם?

  4. וואו פשוט מושלםםםםם!
    יצא לי קצת שונה מהתמונה אבל מושלם בטירוף!
    וגם האתר הזה של המתכונים כל כך עוזר והמתכונים פה אחד אחד יש לי מפה כבר כמה מתכונים שקבוע נמצאים במקרר
    אז תודה רבה רבה!!!
    חג שמח!!!!!

  5. היי אפרת,
    בזכותך אני אופה לכבוד החג!!!!!!!
    כי המתכונים שלך קלים פשוטים וטעימים כ"כ!
    הכנתי עם שמן אגוזים ויצא מעולה מעולה!!
    תודה
    פסח כשר ושמח!

  6. היי אפרת, רציתי לשאול האם אפשר להוריד לגמרי את האגוזים ואם לא מה אפשר לשים במקום (קוקוס גם לא אופציה לצערי) ומה הכמויות שצריך? תודה רבה וחג שמח 🙂

    1. היי איטל 🙂
      אפשר לשים עוגיות יין לפסח מפוררות דק באותה כמות.

  7. מעולה ביותר. עכשיו הכנתי לכבוד פסח. החלפתי את האגוזים בשקדים. הייתי שמחה להחליף גם את הביצים אם אפשרי. בכל מקרה, אין ספק שיחוסל מהר מאד. תודה רבה. פסח כשר ושמח (:

  8. היי,
    החלפתי אגוזים בשקדים, והעוגה יצאה מאוד רטובה.. האם זה בסדר? אפיתי כ25 דק׳ כמו שרשום
    פחדתי שהיא לא אפויה מספיק..
    נ.ב תודה רבה על מתכונים מעולים!

    1. היי, אם נעצת קיסם והוא יצא יבש אז זה בסדר.
      המרקם אמור לצאת מעט פאדג'י ולח.
      חג שמח 🌷

  9. היי, האם ניתן לשלב קוקוס עם אגוזים טחונים? (ואפילו יותר קוקוס מאגוזים? אם כן מה היחס)?
    תודה וחג שמח!

    1. מה הכוונה קטנה?
      הכנת אותה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?
      זאת לא עוגה, זה בראוניז שלא אמור כל כך לתפוח. הגובה של הריבועים אמור להיות כ-3 ס"מ.

    2. הי אפרת
      חזרתי לעדכן.חתכתי את העוגה לקוביות קטנות כמו עוגיות.ופשוט טרפו ..דעי לך שהם התחרו בעוגות של רולדין אמרו שזה יותר טעים😀
      אז המון תודה .הכנתי גם את עוגיות השקדים קל וטעים..להיט.חג שמח🌷

    1. כן אפשר להקפיא.
      לא חובה לפרוס לפני ההקפאה. אפשר גם לפרוס לאחר ההפשרה.

    1. הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית. מהכמות יוצאים 10-12 ריבועים, תלוי בגודל שחותכים אותם.

  10. תודה על המתכונים, עוגה פשוט מושלמת,הולכת לאמץ אותה בהחלט. אוהבת את האתר שלך, מנסה מתכונים שונים ובסוף תמיד חוזרת לכאן למתכונים מנצחים, מידות שפויות ומדויקות, תודה:)

  11. אפרת! הכנתי ויצא מעולה קצר מלא מחמאות!!! אין ספק שבריא יותר מבראוניז רגיל…. תודה!

  12. בראוניז מעולים!
    שמתי פחות מחצי כוס אגוזים והוספתי כף קורנפלור במקום. יצא טעים😊
    תודה רבה!!

  13. הכנתי עכשיו ויצא טעים בטירוף!!! אבל יחסית נמוך מאוד (הכנתי באינגליש קייק חד פעמי כפי שרשמת)..
    למרות שהכוונה לבראוניז ללא גלוטן – אם בכל זאת אשים פעם הבאה קמח תופח (או כל קמח אחר) יעזור? מומלץ?

    תודה רבה!!

    1. היי עדן,
      באיזה כוס השתמשת?
      לא מומלץ להוסיף קמח כי אז הבראוניז יהיו פחות פאדג'ים ויותר יבשים.
      אפשר להכפיל את הכמויות ב1.5 ולהכין בתבנית אינגליש קייק ואז הבראוניז יהיה גבוהים יותר.

  14. מתכון מנצח, הכנתי כל כך הרבה פעמים וקיבלתי תגובות מהממות מכולם, לסכרתיים שבמשפחה הורדתי את הסוכר או שמתי תחליף ויצאה נהדר, רק את השמן החלפתי בשמן קוקוס כי אני יותר אוהבת
    תודה

  15. היי אפרת,
    אם אני רוצה להכין בתבנית אלומיניום בינונית-גדולה של 32X25, מה הכמויות?
    תודה רבה
    עידית

    1. היי עידית,
      אלה הכמויות המומלצות:
      300 גרם שוקולד מריר
      ¾ כוס (150 ג') שמן
      4 כפות מים
      ¾ כוס (150 ג') סוכר
      קורט מלח (קמצוץ)
      5 ביצים גדולות
      כפית וחצי תמצית וניל
      כוס וחצי (180 ג') אגוזי מלך טחונים
      *את השוקולד המריר יש להמיס עם השמן והמים ולהמשיך כרגיל.

  16. עשיתי כמו שרשום במתכון רק הכפלתי כמוניות כי עשיתי בתבנית חד פעמי מרבועת אך העוגה יצאה נמוכה מידי מה הסיבה?!

    1. היי מרים,
      הכנת בתבנית 20X30 או בתבנית מלבנית 32X25?
      הבראוניז אמורים לצאת נמוכים אבל לא מידי.

  17. לא יצאה לי הרבה מסה. הספיק לתבנית פיירקס קטנה. לאיזה גודל תבנית זה אמור להספיק? כמה יחידות בערך?

    1. היי לירי,
      הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית. מהכמות יוצאים 10-12 ריבועים, תלוי בגודל שחתוכים אותם.
      לתבנית פיירקס מלבנית קטנה (20X30) נראה לי שכדאי להכפיל כמויות.

  18. בס"ד
    אין על הבראוניז האלה!! אני מכין אותם כל השנה! (מאז שהתחלתי בפסח לפני שנתיים)
    רק רציתי לומר, שנראלי חשוב ממש לערבב במיקסר, זה יוצא לי הרבה יותר טוב ככה… (נראלי בגלל הביצים)
    תודה על המתכון!

  19. היי אפרת
    חג שמח ותודה על המתכונים המצוינים! !!
    האם אפשר להשתמש בשקדים במקום באגוזים?
    נגמר בסופר:(

  20. הכנתי אתמול,התנצלתי לטחון אגוזים,אז המרתי לקוקוס טחון,יצא משובח,נחטף עלידי האורחים(שגם לקחו הביתה) תודה!

  21. היי אפרת, מועדים לשמחה!
    הכנתי את העוגה ויצא טעים! הוספתי מעל העוגה קוקוס טחון ובמקום סוכר שמתי מעט סילאן.
    נגמר ממש מהר. מתכוונת להכין עוד ממנה בעז"ה.
    תודה לך

    1. אפשר לשים ביסקוויטים מפוררים. לגרסת כשל"פ אפשר לשים עוגיות יין של פסח מפוררות.
      חג שמח 🙂

  22. היי נשמעת עוגה מעולה
    בשביל תבנית עגולה 24 קוטר עליי להכפיל כמות ב2 או 3?
    תודה וחג שמח

    1. היי שיר,
      אפשר להכפיל כמויות ב-2. העוגה אמורה לצאת נמוכה מעט. אם חשוב לך שהעוגה תצא גבוהה כדאי להכפיל ב-3.
      חג שמח 🙂

  23. הי, האם אפשר לשים שמן קוקוס במקום שמן/חמאה? וכמה לשים? שמן קוקוס כרגע במצבו הקר והלא נוזלי..
    לשאלה נוספת, אני מניחה שאפשר להשתמש בסוכר חום?

    1. היי מאיה,
      אפשר להשתמש ברבע כוס שמן קוקוס מומס (אפשר להמיס אותו במיקרו).
      אפשר להשתמש בסוכר חום.

  24. כבר יצא לי להכין את הבראוניז הללו ויצא מעולה! השאלה שלי אם אני אאפה בתבנית מעט קטנה\קצרה יותר מאינגליש קייק כדי לקבל בראוניז גבוהים יותר, יש הערות מסויימות שכדאי לשים לב אליהן? שינויים באפייה או במרקם למשל?

    1. היי מיכל,
      הדבר היחיד הוא שיכול להיות שמשך האפיה מעט יתארך אבל לא באופן משמעותי.

  25. מתכון נהדר, סופר קל ומהיר והתוצאה מדהימה!
    הפחתתי לשלוש כפות סוכר והוספתי שברי שוקולד לבן לפני ההכנסה לתנור, זה היה שדרוג מעולה.
    לא נשארה פרוסה אחת בתבנית. תודה לך על כל המתכונים המצוינים 🙂

    1. אפשר אבל זה ייצא במתיקות ממש מעודנת (למעשה המתיקות תהיה רק מהשוקולד המריר).

  26. אתמול התבשרנו על צליאק לילד ומיד התחלתי בניסויים במטבח.. אלה ללא ספק הבראוניז הכי טעימים, רכים ואפילו לא מושחתים שטעמתי אי פעם. תודה!

  27. הי , העוגה ממש מוצלחת וטעימה , רק התקררה וכבר חוסלה חצי עוגה 🙂
    רציתי לשאו עם מה אפשר לשבור קצת את המתיקות? אולי איזה פרי לשלב? אולי ברנדי או הצעה אחרת ?
    תודה מראש

    1. היי חן,
      אפשר להפחית ל 2 כפות מלאות סוכר, המתיקות תצא מעודנת.
      זה יוצא בסביבות 12 בראוניז, תלוי בגודל שחותכים.

  28. הכפלתי כמויות והוספתי קצת קמח ללא גלוטן עם מעט אבקה אפייה, בדיעבד אני חושבת שמוטב היה ללא הקמח. קיבלתי בלילה סמיכה מאוד שסירבה להיצמד לתבנית. לא איבדתי עשתונות, גלגלתי את המשחה הסמיכה בתוך נייר אפייה וקיבלתי גליל ארוך. חתכתי את הגליל לפרוסות, סידרתי על נייר אפייה ואפיתי קצת פחות מ-20 דקות. יצא מצוין, למרות הפאשלה. 🙂

  29. האתר שלך כל כך מוצלח!!! ואת כזו מתוקה עם הסבלנות שלך לשאלות!!העוגה יצאה נפלאה!! מעל ומעבר למצופה!!

  30. שלמות!
    אני בחיים לא אופה. פשוט גרועה בזה.. בבישול אני מאסטר ויכולה לבשל יום שלם למעל 200 אנשים. פה אפילו אני הצלחתי… והיא כל כך טעימה !
    תודה על מתכון מנצח.

    1. כנראה שכן יש לך את זה, גם באפיה 🙂
      תודה שחזרת לעדכן.
      שבת שלום!

    1. היי הודיה,
      לתבנית מלבנית בגודל 20X30 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
      אני ממליצה לשלב קמח מצה עם אגוזים טחונים. לכמות כפולה לשים שליש כוס קמח מצה + שני שליש כוס אגוזים טחונים, כך הבראוניז עדיין יישארו פאדג'ים ולחים.

    1. כן אלין, אפשר להכפיל ב-2 את כל הכמויות ולהכין ב2 תבניות אינגליש קייק או בתבנית מלבנית בגודל 20X30.

  31. המשך לשאלתי הקודמת : אולי אפשר להמיר את השקדים / אגוזים טחונים באינסטנט פודינג? לא מפריע לי שיהיה מתוק… מה דעתך?

    1. היי אוסנת,
      קורנפלור סופג יותר נוזלים לכן לדעתי הבראוניז ייצאו פחות נימוחים ופאדג'ים מאשר עם אגוזים.
      אפשר לנסות לשלב כף אחת מלאה של קורנפלור /אינסטנט פודינג וניל ולהפחית את כמות האגוזים בחצי (לרבע כוס).

  32. אפרת. חוזרת ואומרת תודה על אתר עם מתכונים קלים ונפלאים.
    האם אפשר להחליף את האגוזים הטחונים בקורנפלור? רוצה עדיין לשמור ברמת הגלוטן אך לא רוצה כבד מדי (מהאגוזים)…
    תודה
    אוסנת

  33. הי אפרת, ראיתי שיש כמה מתכונים לבראוניז אבל דווקא המתכון הזה נשמע טוב…אנחנו לא רגישים לגלוטן! יש אפשרות לשנות ולהוסיף קמח ולהוסיף על זה חלבה או שוקולד ציפס?

    1. היי שירן,
      לא ניסיתי להכין עם קמח אבל יכול להיות שקמח יספח קצת את הנוזלים וזה ייצא פחות פאדג'י מבחינת מרקם. אם את מנסה אשמח לעדכון איך יצא עם קמח. אם את שמה קמח שימי חצי כוס אם זה במקום האגוזים או רבע כוס אם זה בנוסף לאגוזים.
      שוקולד ציפס וחלבה אין בעיה להוסיף.

    2. הי אפרת,חזרתי לעדכן שהחלפתי את האגוזים בקמח ואכן זה פגע במרקם של הבראוניז זה יצא דומה לעוגה..

    1. היי קרן,
      הבראוניז אמורים לצאת דחוסים ונמוכים מאחר ואין כאן אבקת אפיה (להבדיל מעוגה בחושה שהיא גבוהה ואוורירית).
      אם הכנת אותם בתבנית אינגליש קייק חד פעמית הם אמורים להגיע לגובה של כ-3 ס"מ.

  34. היי אפרת
    אולי כבר שאלו אבל לא ראיתי אז סורי… אפשר להשתמש בקמח קוקוס במקום האגוזים?
    תודה ואת מדהימה 🙂

  35. מעולה !!! הכנתי אותה ממש במקרה מאחר ואירחנו ילד רגיש לגלוטן ומאז היא קבועה אצלנו וממש לא קשורה לפסח (-:

  36. וווואאאאוווווו איזה מתכון מנצח. אנחנו אמריקאים (רובנו) ובראוניז זה ביג-דיל, המתכון הזה כל כך פשוט ומוצלח שזה לא יאמן. יש לנו חברים שרגישים לגלוטן והבת שלי רגישה לאגוזים אז החלפתי בשקדים, פשוט מנצח!!!!!!!! אני מכינה את זה כל הזמן פשוט טעים מאוד מאוד מאוד….

    כל הכבוד 🙂

    1. היי שיר,
      אפשר לשמור בחוץ במקום קריר ומוצל או במקרר. כמובן שיש לכסות בניילון נצמד.
      חג שמח 🙂

  37. היי, הכנתי את העוגה כמה פעמים ואהבתי מאוד.
    עכשיו אני רוצה לשלב בננות, זה אפשרי? יש לך טיפ כמה לשים? תודה!

    1. היי טלי,
      לא יצא לי לנסות אבל אם את רוצה לנסות אני ממליצה להתחיל מבננה קטנה אחת. אם אח"כ (לאחר האפיה) תרגישי שאפשר להוסיף יותר פעם הבאה תגדילי את כמות הבננה.
      בהצלחה 🙂

    1. היי דני,
      אתה מתכוון לחמאה במקום שמן? אפשר לשים 50 גרם חמאה מומסת במקום רבע כוס שמן.

  38. אני מכינה את העוגה אבל יש לי בעייה קטנה: כתוב 2 ביצים ובאחת התגובות רשמו 4 בלי להזכיר שמכפילים כמויות. מקווה שאין טעות במתכון וצריך 2 ולא 4 ביצים !!!!

  39. אני ממש מתוסכלת
    כל פעם שאני מכינה משהו ללא גלוטן הכל נראה טוב ואז ברגע האחרון (5 דקות אחרונות של האפייה) זה סוג של מתפוצץ וכל העוגה נופלת
    אני ממש לא מבינה מה אני עושה לא טוב מה גם שזה פעם שניה שזה קורה והאתר שלך מעולה ואני מכינה פה הכל בקלות חוץ מעוגות שוקלד ללא גלוטן יש לך מושג למה שדבר כזה יקרה ?

    1. היי שראל,
      מה ניסית להכין? האם את מקציפה את הביצים עם הסוכר במיקסר או שאת מערבבת ידנית עם כף?
      לגבי הבראוניז הזה- זאת תופעה טבעית שהוא נופל מעט מאחר והוא לא מכיל קמח. התופעה מחמירה אם מקציפים לפני זה את הביצים עם הסוכר מאחר ופעולת ההקצפה "מנפחת" את התערובת ומאחר ואין קמח בבלילה שמטרתו להחזיק את התערובת גבוהה, העוגה נופלת. זה רלוונטי גם למתכון של עוגת שוקולד ללא גלוטן עם הקורנפלור. שם אין הרבה קמח שיתפוס. הפתרון להפחתת התופעה הוא לא להקציף מראש אלא לערבב ידנית.

    2. האמת שעירבבתי ידני אבל עם מערבל , אולי באמת הגזמתי עם ההקצפה? נשמע לי הגיוני כי זה נשמע כמו מה שקרה לי, תודה על הטיפ אני אנסה שוב!
      חשבתי בהתחלה אולי המצב של התנור לא נכון או חום גבוה מדי או משהו כזה

    3. נסי פעם הבאה לערבב ידנית עם כף ותראי אם יש שיפור בצניחת העוגה.
      מעבר לזה, אם התנור שלך הוא חזק יחסית לתנורים אחרים אפשר לאפות ב 5-10 מעלות פחות ממה שמצוין במתכון.
      בהצלחה 🙂

  40. היי,

    אני מכינה עכשיו לשבת, קניתי אגוזי מלך שלמים ואין לי איך לטחון, איך את ממליצה לשים אותם?
    אני מתארת לעצמי שזה אמור לשמש כקמח ובגלל זה טוחנים.

    אודה לתגובה מהירה, תודההה

    1. היי מעיין,
      שימי בשקית ניילון כפולה ובעזרת פשיט או מערוך תשברי אותם לפירורים כמה שיותר קטנים. לא נוראה אם לא תהיה אחידות בגודל.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    1. היי שיראל,
      כל הכמויות במתכון (ובאתר) הן לפי כוס זכוכית סטנדרטית בנפח של 240 מ"ל.

    1. היי,
      במקום אגוזים אפשר לשים קוקוס או שקדים טחונים או פירורי ביסקוויטים (אפשר גם כאלה ללא גלוטן).

  41. העוגה טעימה מאוד מאוד! ממש מזכירה לי טעם של סופלה.
    הכפלתי כמויות ומשום מה העוגה יצאה ממש נמוכה – אפילו לא ס"מ. הכנתי בתבנית זכוכית 30 על 17 ושמתי 1-/3 כוס שמן ולא חצי כוס.
    יש לך השערה מדוע העוגה יצאה נמוכה?

    1. היי יובל,
      לפי התיאור היא ממש יצאה נמוכה ויחסית לגודל התבנית היה אמור לצאת בסדר אם הכפלת כמויות.
      השתמשת ב-4 ביצים? (כי הן אלה שמוסיפות נפח) שמת כוס אגוזים קצוצים? שימנת את התבנית?

  42. חג שמח! הכנו את הבראוניז ללא גלוטן והן יצאו פיצוץ! תודה על המתכונים הפשוטים להכנה והכל-כך טעימים. ישר כח!

  43. הכנתי לפסח ויצא מעולה.
    לא היה לי אגוזים טחונים (רק שלמים) אז החלפתי לשקד טחון. פזרתי מעל מעט שברי אגוזים ויצא מעולה. מתכון פשוט ומדוייק. תודה!!

  44. הי, הייתי חייבת לחזור ולעדכן שיצא מ ע ו ל ה!!! הכנתי שתי עוגות בתבניות אינגליש קייק לערב החג, והאורחים לא הפסיקו "ליישר" את העוגות… בעוגה השניה החלפתי את האגוזים בבוטנים כי נגמר לי וגם יצא מצוין! תודה רבה על קינוח מנצח בחמש דקות עבודה!

  45. הכפלנו פי שניים את הכמויות, החלפנו חלק מהשמן בחמאה (ואז זה לא פרווה כמובן…) אפינו בתבנית בינונית ויצא מצוין!

    1. היי סיגל,
      הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק. אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 30X22.
      חג שמח 🙂

  46. הכנתי לליל סדר האחרון
    בשינויים קטנים.
    א. הכפלתי כמויות, ואפיתי בתבנית חד פעמית בינונית
    ב. הוספתי כרבע כוס רסק תפוחים
    ג. החלפתי את האגוזים בקוקוס.

    יצא מצויין,טיפונת נמוך (אולי התבנית היתה גדולה מידי) אבל לא בראוניז… אלא יותר פאדג' (אולי בגלל הרסק תפוחים)
    כך או אחרת מומלץ בחום!!!

  47. הי
    האם רצוי לחתוך לריבועים כשהעוגה חמה או להמתין שתתקרר?
    תודה על עוד מתכון נהדר. אתר מעולה!

    1. היי זהבה,
      מומלץ להניח לעוגה להתקרר ורק אז לחתוך כדי שהיא תהיה יציבה בחיתוך.
      חג שמח! 🙂

    1. היי,
      לא יצא לי לאפות עם שמן אגוזים כך שאני לא יודעת. אם יש לך ניסיון באפיה עם השמן אז אין סיבה שזה לא יצליח גם בעוגה הזאת.
      ואגב, אם זה בגלל איסור קטניות אפשר לשים גם שמן זית בטעם מעודן או 50 גרם חמאה/מרגרינה מומסת.
      חג שמח 🙂

  48. הי, אם אין לי בעיה שיהיה חלבי האם לא עדיך להחליףף שמן בחמאה? אם כן אז בכמה?
    וכמו כן יש לי רק אגוזי פקאן, האם זה בסדר?
    תודה

    1. היי רוית,
      כן, את יכולה להמיר את השמן ב50 גרם חמאה מומסת.
      אין בעיה להשתמש באגוזי פקאן.
      חג שמח 🙂

  49. העוגה בתנור מריחה נפלא, להשאיר אותה בתנור לאחר גמר האפייה? היא לא תצנח אם אוציא אותה?

    1. היי צופית,
      בתנור היא עלולה להתייבש לכן אני ממליצה כן להוציא אותה בגמר האפיה. היא לא אמורה לצנוח כי אין בה חומרים מתפיחים.
      חג שמח 🙂

    1. היי שולמית,
      יש לך אפשרות לטחון אותם במעבד מזון? אם כן רצוי.
      אם לא, את יכולה לשים אותם בשקית כפולה ובעזרת פטיש/ מערוך/ כלי כבד לשבור אותם לחתיכות כמה שיותר קטנות.
      חג שמח 🙂

  50. שלום וחג פסח שמח!!! כל המתכונים שאני מכינה מאתרך יוצאים מעולים והכי חשוב קלים וישר לעניין… את הבראוניז ניתן לצפות בקרם שוקולד אשמח לקבל תשובה או רק א. סוכר! חשוב לי מאד אשמח לקבל תשובתך עוד היום סליחה!!!

    1. תודה שילה, שמחה לשמוע 🙂
      לדעתי הבראוניז נימוחים ושוקולדיים מספיק לכן אבקת סוכר מספיקה אבל אם את רוצה להעשיר אותם בקרם שוקולד, אין בעיה.
      חג שמח!

    2. שלום! איזה קרם את ממליצה… תודה shila שאוהבת את אתרך ואני בדרך להכין גם את עוגת השיש שנראית סוף!

    3. את יכולה להכין ציפוי שוקולד רגיל: 50 גרם שוקולד מריר + 10 גרם חמאה/מרגרינה + 2 כפות מים
      או
      ציפוי גנאש עשיר יותר: 50 גרם שוקולד מריר + רבע מיכל שמנת מתורה/קצפת צמחית.
      בשני המקרים יש להמיס את כל החומרים במיקרוגל כמה שניות ולערבב לתערובת חלקה.

    1. היי הילה,
      יש להכפיל כמויות:
      200 גרם שוקולד מריר
      חצי כוס שמן
      8 כפות סוכר
      קורט מלח
      4 ביצים
      כפית תמצית וניל
      כוס אגוזי מלך טחונים
      חג שמח!

    1. היי הילה,
      זה תלוי בגודל הטבליות. אם זה שוקולד מריר של עילית (פרה) זה יוצא כ-25.

  51. הכנתי את הבראוניז והטעם יצא מעולה,
    אבל העוגה יצאה בגובה של סנטימטר ואפילו פחות.

    לא שמתי אגוזים, זה יכול להיות קשור לזה?

    1. היי איתמר,
      אני מניחה שכן כי האגוזים מוסיפים נפח לעוגה.
      זה גם תלוי בגודל התבנית שאפית בה. הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק. יכול להיות שהשתמשת בתבנית גדולה יותר?

    2. לא היה לי תבנית אינגליש קייק אז הכפלתי כמויות והשתמשתי בתבנית גדולה יותר.
      גם נזכרתי שהייתה חסרה ביצה אז שמתי 3 במקום 4….

    3. אז כנראה שהשילוב של הכל – תבנית גדולה מידי, ביצה פחות וויתור על האגוזים גרמו לעוגה לצאת נמוכה.
      חג שמח 🙂

    1. היי מידן,
      אפשר אבל מומלץ כן לשים משהו במקום כמו שקדים או בוטנים טחונים או חצי כוס פירורי ביסקוויטים (זה יכול להיות ביסקוויטים ללא גלוטן או עוגיות כשרות לפסח).
      חג שמח 🙂

    1. היי מיכל,
      במקרה הזה קשה לי לחשוב על תחליף שלא יפגע בטעם או במרקם. אפשר לנסות לשים רסק תפוחים (כשליש כוס) אבל אני באמת לא יודעת מה תהיה התוצאה.
      שבת שלום 🙂

  52. היי אני רוצה לעשות את העוגה יותר גדולה…להכפיל כמויות פשוט ? והאם אפשר להמיר לקוקוס וכמה? תודה…

    1. היי אורטל,
      את יכולה להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 30X22 או תבנית עגולה 24.
      במקום אגוזים אפשר לשים קוקוס אבל יותר מומלץ לשלב את הקוקוס עם אגוזים טחונים או פירורי ביסקוויטים, ביחס של חצי-חצי (אפשר גם ביסקוויטים ללא גלוטן או עוגיות כשרות לפסח).
      יום נפלא 🙂

  53. יצא מושלם! ניסיתי לפני כן מתכון מסובך יותר מאתר אחר, שיצא לא משהו בכלל.

    הכפלתי כמויות, כך שזה התאים לשלוש תבניות אינגליש קייק רחבות, בשתיים מהתבניות הוספתי נגיעות של חמאת בוטנים (גושים קטנים). ממליצה בחום!

    חוץ מזה הוספתי לתערובת כולה תמצית רום וזה שידרג הכל.

    תודה!!

  54. המתכון נשמע נהדר, רציתי לבדוק אם אפשר לשים תחליף סוכר וגם להשתמש בשוקולד ללא תוספת סוכר.

    1. היי דניאל,
      במקרה הזה אני לא ממליצה להמיר את השוקולד המריר. הוא תורם למרקם הבראוניז.

    1. היי הודיה,
      אפשר לשים 50 גרם מחמאה מומסת במקום השמן. לא ניסיתי עם מחמאה אבל זה אמור לתת תוצאה טובה 🙂

    2. אולי אפשר להוסיף עוד רבע חפיסת שוקולד מריר (25 גרם) אבל האמת שהבראוניז מאוד טעימים ועשירים גם ככה 🙂

    1. היי הדר,
      אפשר להוסיף בלי קשר חלבה לבלילה, עד שליש כוס חלבה מפוררת.
      כדאי בכל זאת לשים אגוזים, שקדים, בוטנים טחונים או ביסקוויטים מפוררים. אם אין לך, אפשר להכין גם בלי.
      בהצלחה 🙂

  55. האם אפשר לשים סירופ אגבה במקום הסוכר ואם כן כמה?
    והאם עם קוקוס זה גם יוצא טוב? פשוט ביקשו שאני יכין בלי אגוזים ואני עדיין רוצה שזה יהיה ללכ גלוטן
    מה הכי מומלץ להחליף במקום האגוזים?

    1. היי מיכל,
      שימי לפחות כף סוכר והשאר סירופ אגבה (3 כפות).
      עם הקוקוס גם יוצא טעים.
      אפשר להחליף את האגוזים בבוטנים טחונים או בפירורים של ביסקוויטים ללא גלוטן.

  56. לא היו לי אגוזים, השתמשתי בקוקוס- ויצא נפלא!
    תודה על המתכון הפשוט שיכול להתאים לכל כך הרבה הזדמנויות ואנשים

  57. שלום, איפה אפשר להשיג אגוזים טחונים? בסופר אין. פניתי לחנות לפירות יבשים והם גם לא טוחנים אגוזי מלך. איפה להשיג? תודה

    1. היי נעמה,
      בדר"כ חנויות תבלינים טוחנות במקום.
      בכל מקרה, אם יש לך מיקסר את יכולה לטחון בעצמך. אם לא, תכניסי את האגוזים לשקית כפולה, הכוונה ל2 שקיות אוכל (הסיבה היא שהשקית לפעמים נקרעת). תניחי על משטח כמו קרש חיתוך ובעזרת מערוך, פטיש או כל כלי כבד תשברי אותם לפירורים כמה שיותר דקים.
      בהצלחה 🙂

  58. שאלה… אני מכינה את העוגה לבוס שלי ושלא אוכל גלוטן. אםשא להפוך את זה לעוגה ולא בראוניז? אם אוסיף אבקתאפייה?

    1. היי שרית,
      הבראוניז מאוד טעימים כמו שהם. את יכולה להוסיף כפית אבקת אפיה אבל אז העוגה אכן תתפח אך המרקם הפאדג'י, הנימוח והלח יפגע.
      שבוע טוב 🙂

  59. שלום, האם ניתן להוריד את תמצית הוניל? אין לי וגם לא סוכר וניל דבר שני, האם ניתן להחליף את האגוזים בקוקוס? אם כן אז כמה לשים?

    1. כן נטע, את יכולה לוותר על תמצית הוניל.
      את יכולה לשים שליש כוס קוקוס.

    2. תודה , וכשממיסים במיקרוגל את השוקולד צריך יחד עם השמן? או שאפשר קודם להמיס ואז להוסיף את השמן?

    3. אפשר גם ככה וגם ככה. אני חושבת שעדיף להמיס עם השמן כך השוקולד מומס יותר טוב ולא נשרף.

  60. היי
    היום אני עושה על האש עם המשפחב שלי
    יש לי דודה שרגישה לגלוטן ורציתי לשאול האם המתכון ללא גלוטן?!

    ובמה אפשר להחליף את אגוזי המלך למשהו קצת אחר שיהיה גם לילדים אבל עדיין ללא גלוטן?!

    ואם כן ארצה בסוף לשים את האגוזים כמה לטחון אותם שהן יהיו ממש גרגירים אבל עם חלקים קטניםשלא שבורים עד הסוף?!

    תודה רבהה

    1. היי תמיר,
      המתכון הוא ללא גלוטן. חשוב רק לוודא שרשום על השוקולד המריר שהוא אינו מכיל עקבות של גלוטן.
      את האגוזים צריך לטחון דק עד לפירורים קטנים אבל לא לאבקה ממש.
      עם אגוזים זה יוצא הכי טעים אבל אפשר לשים במקום בוטנים טחונים, פירורי ביסקוויטים ללא גלוטן או קוקוס.
      אפשר לשים סוכר וניל במקום תמצית וניל.
      בהצלחה ואירוח מהנה 😉

    2. תלוי בגודל שאתה חותך. אם חותכים לריבועים קטנים בגודל 3X3 ס"מ זה יוצא 14 חתיכות.
      חותכים את העוגה לאורך בצורה שווה ואח"כ חותכים לרוחב בצורה של ריבועים.

  61. הבנות שלי התחילו לאחרונה לבשל ולאפות. הדבר היחיד שביקשתי מהם היה שיקחו מתכונים רק מהאתר שלך. אתמול הן הפתיעו בבראוניז המשגעים האלו וביקשו שאעדכן אותך שיצא מעולה (והן צודקות).

    1. כן רקפת, אפשר לשים חצי כוס. כמובן שהבוטנים צריכים להיות טחונים.
      יום נפלא 🙂

  62. היי שבת שלום:)
    אפיתי את הבראוניז בשישי והכפלתי כמויות בשביל שניי אינגליש קייק ויצא נהדר!!.
    היה לי שקדים אבל בחרתי דווקא במשהו שונה ושמתי ביסקוויטים בשביל לנסות 🙂 ועל השקדים פעם הבאה לא אוותר זה הרבה יותר מוסיף !!! אבל עדיין הבראוניז יצאו טעימים ומתוקים ואני בטוחה שאאפה אותם שוב :)!

  63. אני חייבת לומר שהמתכונים שלך מדהימים!!
    ובהחלט שווים להכנה! ממש כיף להכנס לאתר , ואפילו שזה שולי הם לא כאלו מפוצצים בסוכר ובאחוזים גבוהים.
    אני ממש אוהבת את המתכונים שלך בתור מישהי שאופה כול כל מלא !

    1. היי לירון,
      האמת שלא ניסיתי אבל זה אמור לצאת בסדר גם בלי האגוזים.
      במקום אגוזים אפשר לשים ביסקוויטים טחונים באותה כמות או לפחות להוסיף קוקוס כדי להעשיר את הטעם. אבל גם ללא כל אלה אני מניחה שייצא בסדר 🙂

  64. שלום, הכנתי את הבראוניז ליום ההולדת של אימי. הגדלתי כמויות בשליש והשארתי את כמות הסוכר כפי שהיא. יצא כל כך טעים ורך ושוקולדי!
    מתכון בריא ומעולה!

  65. הבנתי,
    אנסה להוסיף קמח כמו שאמרת.. מעדיפה בלי מרגרינות
    תודה על התשובה המהירה! 🙂

    1. כן, זה בסדר שהיא יצאה רכה ולחה מבפנים, ככה היא אמורה לצאת במקרה הזה 🙂
      תנסי גם לשים קצת יותר זמן בתנור כדי שהבראוניז יספיקו להתקשות.
      בהצלחה 😉

  66. הי שכחתי לרשום את הסימן שאלה..
    האם זה בסדר שהיא יצאה רכה ?
    ולא קשה יותר ודחוסה..
    יצאה יותר כמו עוגת שוקולד טעימה ורכה ..
    מה אומרת ?
    תודה!

  67. הי
    תודה על מתכון טעים וקל ..
    בטעם יצא ממש טוב, רק שאלה יצא לי רטוב בפנים, לא מדי אבל זה מזכיר במרקם עוגה שמוציאים קצת לפני הזמן
    פחות בראוניז, לא יצא דחוס כזה וקשה כמו בראוניז.. יותר רכה
    אמור ככה לצאת אולי בגלל שאין מרגרינה..

    1. היי אפרת,
      זה מה שמיוחד בבראוניז האלה, שהם יוצאים לחים מבפנים אבל אם את מעדיפה שיהיו יותר יבשים וקשים יכול להיות שיהיה עדיף להשתמש במרגרינה או חמאה (נגיד 70 גרם) אבל אני חושבת שיהיה צורך לשים גם קמח (כרבע כוס) כי הקמח סופח נוזלים. כשבודקים אם זה מוכן, הקיסם צריך להיות יבש לגמרי ולא לח.
      בהצלחה ויום נפלא! 🙂

    1. היי יובל,
      אפשר לוותר ולהסתמך רק על המתיקות של השוקולד המריר אבל אולי זה לא ייצא מתוק מספיק.

    1. הי שבת שלום 🙂

      ניסיתי יצא מעולה!!! תודה רבה על המתכון 🙂
      חושבת שאפשר להכין עם קמחים אחרים נטולי גלוטן (תפ"א, טפיוקה, קורנפלור וכו')

    1. היי שרון,
      הכוונה שמניחים לתערובת השוקולד מעט להתקרר (1-2 דקות בחוץ) כדי שהביצים לא יתבשלו מחום השוקולד.

  68. מאז פסח כולם מבקשים ממני תמיד את הבראוניז האלה.
    כל כך קל להכין וכל כך טעים …
    ואפשר גם כמשהו מתוק בסיום ארוחה בשרית…
    בקיצור תודה ענקית!!!!

  69. יש לי הכל חוץ מאגוזים ושקדים. אפשר להחליף בקמח תפו"א? או פשוט לותר ולחכות למחר?
    נראה סוף והתגובות עושות חשק לרוץ…

    1. היי יוכי,
      לגבי קמח תפוח אדמה לא ניסיתי.
      אם יש לך עוגיות מתוקות או ביסקוויטים את יכולה לפורר ולשים במקום.
      לדעתי גם קוקוס יכול להוות תחליף אבל אז לא יהיה את המרקם המעט "גרגירי" אם זה חשוב לך.
      שבוע נפלא 🙂

  70. חבל שאי אפשר להעלות פה תמונה, זה מהמם.
    הכפלתי כמויות ואפיתי בטוסטר אובן (מה לעשות… סטודנטים מסכנים) בתבנית מלבנית קטנה.
    יצא פצצה! רגע של העדר תשומת לב והחבר התחיל ליישר.

    1. היי ליבנת,
      כן, לדעתי את יכולה להמיר בחצי כוס פתי בר טחונים.
      אשמח לקבל עדכון בתוצאה 😉

  71. העוגה יצאה מהתנור לפני מס'דקות,יצא טעים מאוד תודה על מתכונים קלים ,מהירים ומעל הכל טעימים, יש לציין שכל מתכון שהכנתי מהאתר היה הצלחה.

  72. עוגה טובה, לא להאמין שהיא של פסח. תודה לך על כל המתכונים המדהימים לפסח שבזכותם לא אתנגד בפעם הראשונה שפסח ימשיך…

  73. תודה , על מתכון מדהים !!! יצא טעים ברמות שלא יתוארו !!!!

    מאמצת את המתכון לא רק לימות הפסח ( יש לנו ילדה רגישה לגלוטן במשפחה )

    אבל מה הפלא ? אין מתכון שלך שניסיתי ולא היה הצלחה מסחררת !! חג שמח

  74. היי ,
    רציתי להגיד שהמתכון הזה מושלם. הבראוניז יצאו ממש טעימים! הכנתי פעמיים בחג ..
    כל המתכונים שלך ממש טובים .
    תודה לך!

    1. היי שרון,
      שמחה שיצא טעים. פעם הבאה אפשר להכפיל כמויות ב1.5 או להכין בתבנית קטנה יותר ואז הבראוניז ייצאו גבוהים יותר.
      חג שמח 🙂

  75. היי, המתכון נראה מקסים ואני ינסה להכין אותו! אבל ניתן להקציף את הביצים והסוכר במיקסר בשביל לקבל נפח יותר גדול לבראוניז?
    תודה!

  76. אפשר לותר על התמצית וניל ואפשר לשים במקום אגוזי מלך שקדים

    אשמח על תשובה בהקדם תודה שלמה

    1. היי שלמה,
      אפשר לוותר על תמצית הוניל ואפשר במקום אגוזי מלך לשים שקדים טחונים.
      חג שמח 🙂

  77. ויש לי עוד שאלה…
    כתוב לערבב את הביצים.
    זה אומר גם את החלבונים וגם את החלמונים?

    תודה מראש!!!

  78. היי.
    רציתי לשאול אם אפשרי להחליף את התמצית וניל בסוכר וניל או במשהו אחר…
    פשוט נגמר לנו התמצית וניל.
    תודה!

    1. היי קארין,
      הבראוניז אמורים לצאת לחים מבפנים (זה מה שטעים 😉 ).
      אם הם יצאו רטובים מידי אולי היה צריך לאפות אותם עוד קצת (ככל שאופים אותם יותר הם מתייבשים).

  79. הכנתי כבר 3 פעמים. ומעבירה את המתכון לכל חברותיי. אין ספק מתכונן נהדר במיוחד לפסח אבל גם לכל ימות השנה.

    1. היי יעל,
      לטחון דק לפירורים/ חתיכות קטנות אבל לא לאבקה.
      חג שמח 🙂

  80. הכנתי ויצא מעולה!!!!
    הכפלתי כמויות לתבנית מלבנית
    הוספתי 2 שקיות סוכר וניל וכף של אב׳ שוקולית
    יצא פצצה!!! תודה רבה

  81. באיזה חום אופים והאם כמות האגוזים מתייחסת לאגוזים שכבר נטחנו או בטרם הטחינה?
    תודה וחג שמח!

    1. היי מורן,
      אופים ב170 מעלות והכוונה לחצי כוס אגוזים שכבר נטחנו.
      חג שמח 🙂

  82. סליחה מראש על השאלה אבל לא הבנתי מה מחזיק את העוגה אם אין בו שום סוג של קמח, מצה, תפוחי אדמה,קורנפלור וכו…

    1. היי לינה,
      כנראה שהתבנית שהשתמשת בה הייתה גדולה מידי. תנסי פעם הבאה לאפות באינגליש קייק.
      שמחה שיצא בכל זאת טעים 🙂
      חג שמח!

    1. היי מור,
      אפשר לשים סוכרזית או תחליף סוכר במקום במתיקות של כ-4 כפות סוכר.
      חג שמח 🙂

  83. היי לירז,
    הכוונה לממש כמה גרגירים (פחות מרבע כפית ).
    הכי טוב זה להזליף/לשפוך פעם אחת בעזרת המלחיה.
    חג שמח! 🙂

  84. הי אפרת,
    סליחה על הבורות אבל כשאומרים קמצוץ מלח כמה זה בערך?
    פחות מרבע כפית?
    תודה וחג שמח (:

  85. היי
    הכנתי את הבראוניז, יצא מעולה, ממש טעים, נמס בפה
    בעלי אמר שמתוק מדי אבל הוא לא כל כך אוהב מתוק אבל עדיין הוא אהב ואמר שטעים
    לי ממש לא היה מתוק מדי
    אני דווקא אמרתי שהאגוזים קצת הורס לי
    ובעלי אמר שהאגוזים מצילים את הבראוניז בגלל המתיקות

    יש לי שאלה, איפה שומרים את הבראוניז אחרי האפייה?
    תודה

    1. היי מיכל,
      זה מראה שלכל אחד באמת יש את הטעם שלו 😉 אבל אני שמחה שבגדול יצא טעים 🙂
      לגבי אחסון – עוטפים את הבראוניז בניילון נצמד או מאחסנים בתוך קופסה סגורה ושומרים בחוץ במקום מוצל וקריר (לא במקרר).
      חג שמח!

  86. היי, רציתי לעדכן שהכנתי את העוגה בתנית אינגליש קייק ויצא ממש ממש טעימה וחוסלה בדקותתתתתת!!!! אבל היא יצאה ממש נמוכה – האם יש אפשרות להוסיף עוד שוקלד או משהו אחר? כדי שהיא תצא קצת יותר גבוהה??

    1. היי נופר,
      קודם כל אני שמחה שיצא טעים 🙂
      לגבי גובה העוגה, בראוניז אמורים להיות נמוכים ולא גבוהים כמו כל עוגה בחושה רגילה אבל אם את רוצה שהעוגה תצא גבוהה יותר אני ממליצה להכפיל כמויות ב1.5 ולאפות באינגליש קייק.
      אני רשום לך את הכמויות: 150 גרם שוקולד מריר, שליש כוס שמן, 6 כפות סוכר, קמצוץ מלח, 3 ביצים, חצי כפית תמצית וניל ו3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים.
      חג שמח! 🙂

    2. ואם אני רוצה חצי אגוזים וחצי מהכמות קוקוס: כמה קוקוס לשי וכמה אגוזי מלך (לכמות של 1.5)?
      תודה

    3. היי נעמה,
      אם את מכפילה כמויות ב1.5 תשימי חצי כוס אגוזים קצוצים ורבע כוס קוקוס.

  87. אני רוצה להמיר את השמן בחמאה- זאת תהייה אותה כמות לחמאה מומסת?
    ואת הסוכר אני רוצה להחליף בסילאן – אותה כמות כפות?

    1. הי חני,
      את יכולה להמיר את השמן ב 50-60 גרם חמאה מומסת.
      לגבי הסילאן, לדעתי מבחינת הטעם עדיף לשלב בין הסוכר לסילאן (חצי-חצי) אבל אם את רוצה להשתמש רק בסילאן אז 4 כפות גדושות לדעתי יספיקו (אם את יכולה לטעום את התערובת תוכלי לדעת אם זה מספיק מתוק).
      חג שמח 🙂

    1. היי הדס,
      את יכולה להוסיף עוד 50 גרם אבל גם את תשימי 100 גרם זה מספיק בהחלט למתכון זה.

    1. היי מורן,
      הכמות במתכון מספיקה לתבנית אינגליש קייק. לאחר שהעוגה מוכנה ניתן לחתוך אותה לאורך (באמצע) ואז לריבועים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר