שום דבר לא נמצא

איך מכינים אורז

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 4 אוק 2016

איך מכינים אורז בסיר?

איך מכינים אורז
אם רוצים אורז אחד אחד- הוא חייב להיות אורז לבן מהסוג הארוך כי בסוגים אחרים כמו עגולים יש יותר עמילן.
*אני ממליצה על אורז בסמטי, אורז יסמין או אורז פרסי.
יש להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק- כמו טפלון או סיר יציקה.

מתכון לאורז לבן (בסיסי):
כוס אורז לבן
כוס וחצי מים רותחים
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:

  1. מניחים את האורז במסננת ושוטפים כדקה מתחת לברז במים קרים. שמים את המסננת על הקערה ומניחים לאורז להתייבש לגמרי.
  2. מחממים כף שמן על כל כוס אורז ומערבבים את האורז עם השמן במשך כדקה על אש בינונית-גבוהה.
  3. מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים). מנמיכים לאש הכי נמוכה ומכסים את הסיר.
  4. מבשלים 20 דקות בדיוק. מכבים את האש, מכסים את הסיר במגבת ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 10 דקות.
  5. מרימים את המכסה ובעזרת מזלג או כף עץ מערבבים בעדינות את האורז.

מתכונים עם אורז לבן:
אורז אדום
אורז צהוב
אורז עם גזר
אורז עם ירקות
מתכון למג’דרה

>> חזרה לתפריט “איך להכין“.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יעל (12:50 25.05.2021)

מה המתכון לקילו אורז מסוג פרסי? תודה

יעל (12:59 25.05.2021)

אגב, אפשר להקפיא אורז ויצא טוב אחרי כן?
אני לפני לידה וחושבת מה אפשר להכין מראש שיקל עלי את הבישולים בהמשך..

מתכונים ב-10 דקות (15:27 25.05.2021)

אפשר להקפיא, אבל המרקם עשוי להיות מעט ספוגי אחרי ההפשרה.

מתכונים ב-10 דקות (15:26 25.05.2021)

היי יעל, קילו אורז=בערך 5 כוסות, לכן יש להכפיל את הכמויות פי 5.

רחלי (23:42 22.04.2021)

לאפרת היקרה והאהובה

מתכונים ב-10 דקות (23:47 22.04.2021)

💕

למ (12:31 7.10.2020)

היי, אני משתמשת באורז בסמטי. שוטפת את האורז ומחכה יתייבש ומבשלת לפי ההוראות (כולל מגבת בסיום הבישול) והאורז באמת יוצא אחד אחד. אבל יוצא יבש ברמות…
למה זה קורה?
האם זה בגלל ששוטפים את האורז בהתחלה יותר מדי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:19 7.10.2020)

האורז מתבשל כמו שצריך או נשאר קצת קשה?

למ (20:32 8.10.2020)

מבושל כמו שצריך. אולי אני קונה אורז לא טוב

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:12 8.10.2020)

תנסי להשתמש בסוג אורז אחר.

ענתי (12:50 21.09.2020)

היי אפרת .עושה כמוך -אבל שמרימה את המכסה לאחר הבישול -יש נוזלים מתחת למכסה הסיר שמרטיב את האורז ולא יוצא אחד אחד. ראיתי שאת שמה מגבת מעל המכסה -מה נותן?אשמח לדעת.תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:30 21.09.2020)

המגבת ששמים מעל המכסה מונעת מהאדים לצאת.
הרטיבות שאת רואה מתחת למכסה זה מהאדים וזה בסדר.
באיזה סוג סיר את משתמשת? את מטגנת את האורז עם שמן לפני?

ענתי (14:56 23.09.2020)

בודאי מטגנת את האורז בשמן כ 2 דקות ואז מוסיפה מים רותחים.
סיר נירוסטה שמתאים לכמות של האורז שאני מכינה ורק איתו מכינה אורז.תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:29 24.09.2020)

אני מציעה לנסות להכין בסיר עם ציפוי שאינו נדבק.

ליטל (09:48 9.08.2020)

היי אפרת
מה הכמויות לכוס וחצי אורז (בסמטי)
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:34 9.08.2020)

כוס וחצי אורז לבן
2+1/4 כוסות מים רותחים
3/4 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

עינת (11:07 15.07.2020)

היי אפרת
המתכונים שלך פשוטים קלים וטעימים
העיניין הוא שיש את הארסן שבאורז שקצת מסבך לי
קראתי על שיטה להרתיח 1 כוס אורז עם 6 כוסות מים עד שיוצא כל הארסן
ועשיתי כך רוצה לשאול אם יש לך רעיו איך לשלב את השיטה עם מתכון שלך .
למשל אולי 5 דקות עם 6 כוסות מים והשאר כרגיל כמו במתכון שלך (רק רבע שעה )
מה דעתך?
תודה על התמיכה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:17 15.07.2020)

היי עינת,
מאחר ואני לא יודעת כמה מים האורז יספיק לספוג ב-5 דקות בישול אז אני לא יודעת כמה מים תצטרכי להוסיף לו כדי שימשיך להתבשל.
למה שלא תבשלי את האורז עד לריכוך מוחלט? כמו שמבשלים פסטה, ללא צורך בסינון והמשך בישול.

נפתלי ליטל (18:02 1.06.2020)

היי אפרת אפשר בבקשה כמויות לכוס אורז?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:15 1.06.2020)

היי ליטל,
הכמות במתכון היא לכוס אורז 🙂

ליטל (21:40 1.06.2020)

נכון … התכוונתי 2 כוסות האם להכפיל הכל ? אותו זמן בישול ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:22 1.06.2020)

כמות ל2 כוסות:
2 כוסות אורז לבן
3 כוסות מים רותחים
כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
זמן בישול אינו נשתנה.

עדן (17:40 2.02.2020)

היי אפרת, קודם כל תודה על האתר המופלא שלך!! בתור בשלנית פשוט אסון במטבח הצלחתי להכין מתכונים שלך בצורה ממש טובה, אז תודה.
בקשר לכיסוי עם מגבת: שמים את המגבת מעל המכסה, או שמורידים את המכסה ושמים רק את המגבת??
תודה רבה את פשוט מלאכית!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 2.02.2020)

קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
את המגבת שמים על המכסה (כשהאש מכובה).

חוי (13:06 11.11.2019)

תודה עזרת לי מאד!!!
הזדמנות להודות על האתר המקסים, כל מתכון שניסיתי ממנו- מצליח!
פשוט מושלם!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:17 11.11.2019)

שמחה לשמוע ❤️

עדי (07:51 28.10.2019)

היי אפרת,
השאלה שלי גם לגבי המתכון הבסיסי הנ”ל וגם לגבי כל פעם שאת רושמת (או במקומות אחרים) ‘להעביר/להוריד לאש נמוכה /הכי נמוכה’ – האם הכוונה להנמיך את הלהבה או להעביר את הסיר ללהבה הקטנה ביותר? את רוב הדברים אני מכינה פשוט על הלהבה הגדולה ביותר שגם כשמנמיכים אותה לאש קטנה היא לא כל כך קטנה…
מקווה שהבנת את שאלתי, ותודה על הכל!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:23 28.10.2019)

היי עדי,
כשאני רושמת להנמיך את האש אני בדר”כ מתכוונת לכיריים (עיגול) בגודל בינוני על להבה הכי נמוכה.

שי (10:37 14.10.2019)

היי במתכון רשום “כוס וחצי מים רותחים” ו אז “הוסיפו את המים

זה ניסוח ממש מבלבל, הרתחתי מים והוספתי מים רותחים.
ואז בהמשך המתכון כתוב ” ומביאים לרתיחה” אז הייתי אמור לשים מים קרים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:02 14.10.2019)

זה בסדר, עשית נכון.
לאחר שמוסיפים מים רותחים לסיר האורז, הטמפ’ יורדת ויש להביא לרתיחה שוב.

יצחק (22:44 31.05.2019)

הייתה כתבה שיש להשרות את האורז במשך לילה שלם במים וכך הוא מתנקי מעמילן

שיינא (15:34 31.01.2019)

כמה שמן ומים זה ל 500 גרם אורז?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:16 31.01.2019)

500 גרם = 2.5 כוסות אורז.
2.5 כפות שמן
¾+3 כוסות מים
כפית וחצי מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).

שי (12:57 6.10.2018)

יצא מצוין עם בסמטי!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:52 6.10.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

אורי (11:46 15.06.2018)

פשוט יישר כח גדול על כל המתכונים
לגבי האורז מה העניין לשטוף ולייבש?
וכמו כן איך יש אפשרות להכין בלי לחכות עד שיתבייש לגמרי האורז?
פשוט וקח הרבה זמן עד שהאורז מתייבש לגמרי
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:13 15.06.2018)

היי אורי,
שטיפת האורז היא לא חובה.
ואם שוטפים לא חייבים לייבש לגמרי. מספיק לשים כמה דקות במסננת.

טירן (14:33 13.06.2018)

מדהיםםםםם כל הכבוד יצא לי אחד לאחד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:42 13.06.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה טירן

ליאור (12:56 8.02.2018)

ניתן לשלב אורז פרסי ואורז מלא באותו הסיר? מבחינת זמני ההכנה

תודה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:51 8.02.2018)

לא מומלץ מאחר וזמני הבישול הם שונים.

אלחנן רוטמן (23:28 19.09.2017)

שלום,
ראשית תודה רבה על האתר, המתכונים ממש מדויקים, ואני קוצר הרבה מחמאות 🙂
בנוסף רציתי לשאול כמה זמן הבישול של האורז אם אני עושה מתכון כפול של שתי כוסות.

תודה,
אלחנן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:31 19.09.2017)

היי אלחנן,
זמן הבישול המומלץ הוא 25-30 דקות + 10 דקות סיר מכוסה, אש כבויה.
שנה טובה 🙂

ענתי (13:14 25.06.2017)

מעולה . לכוס אורז בסמטי / יסמין / -שמים כוס וחצי מים?תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:24 25.06.2017)

נכון.
שבוע נפלא 🙂

סנטנה (21:21 7.06.2017)

היי.מה הכמות לשלוש כוסות אורז?
תודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות (22:35 7.06.2017)

4.5 כוסות מים רותחים וכפית וחצי מלח. כרבע כפית שטוחה פלפל שחור.

אסתר (12:06 2.04.2018)

היי בנמשך לשאלה לגבי ה3 כוסות כמה זמן זה צריך להיות על הגז ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:58 2.04.2018)

הזמן אינו משתנה.

שרית (11:27 30.10.2016)

תודה על כל המתכונים הטובים.
החלפתי תנור ומאז האורז לא יוצא לי טוב.אני עושה הכל לפי ההוראות.אבל הוא לא יוצא אחד אחד.
הלהבה החדשה יותר קטנה .אני מבשלת בדיוק 20 דקות.יש לך עיצה?

מתכונים ב-10 דקות (12:37 30.10.2016)

היי שרית,
יכול להיות שזה בגלל הלהבה. נסי פעם הבאה בכלל לא לשטוף את האורז ולטגן אותו כמו שהוא במשך 2 דקות ואז לשפוך מים רותחים ולהמשיך כרגיל. בתום הבישול לא לשכוח לכסות את הסיר במגבת ל10 דקות.
תשתמשי בסיר מסוג טפלון או מתכת יציקה ולא בנירוסטה או בסיר עם ציפוי שבדר”כ נדבק.
בהצלחה 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.