איך מכינים אורז
מאת:
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות,
4 אוק 2016
איך מכינים אורז בסיר?
אם רוצים אורז אחד אחד- הוא חייב להיות אורז לבן מהסוג הארוך כי בסוגים אחרים כמו עגולים יש יותר עמילן.
*אני ממליצה על אורז בסמטי, אורז יסמין או אורז פרסי.
יש להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק- כמו טפלון או סיר יציקה.
מתכון לאורז לבן (בסיסי):
כוס אורז לבן
כוס וחצי מים רותחים
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
- מניחים את האורז במסננת ושוטפים כדקה מתחת לברז במים קרים. שמים את המסננת על הקערה ומניחים לאורז להתייבש לגמרי.
- מחממים כף שמן על כל כוס אורז ומערבבים את האורז עם השמן במשך כדקה על אש בינונית-גבוהה.
- מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים). מנמיכים לאש הכי נמוכה ומכסים את הסיר.
- מבשלים 20 דקות בדיוק. מכבים את האש, מכסים את הסיר במגבת ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 10 דקות.
- מרימים את המכסה ובעזרת מזלג או כף עץ מערבבים בעדינות את האורז.
מתכונים עם אורז לבן:
אורז אדום
אורז צהוב
אורז עם גזר
אורז עם ירקות
מתכון למג’דרה
>> חזרה לתפריט “איך להכין“.
יצא לי אורז דבק לא אחד אחד איך אפשר לשפר?
באיזה סוג אורז לבן השתמשת?
שטפת אותו לפני? תתארי לי איך הכנת אותו.
אורז פרסי קלאסי
שטפתי את האורז טיגנתי קצת עם שמן והוספתי 3 כוסות מים חמים של החד פעמי ומידי פעם פתחתי לערבב. ולקראת הסוף כיסיתי עם מגבת ועדין יצא דבק.
יכול להיות שהאורז היה קצת רטוב?
חשוב לייבש את האורז היטב.
האם שמת מספיק שמן וערבבת היטב עם האורז?
האורז היה ממש יבש
ושמתי בערך 3-4 כפיות שמן
ממש מוזר.
השתמשת באותה כוס חד פעמית גם למדידת האורז נכון?
באיזה סיר השתמשת? עם ציפוי שאינו נדבק או סיר נירוסטה רגיל?
נירוסטה רגיל
טוב נו כנראה שאורז הדבר הכי פשוט אני לא אדע להכין והדברים הקשים אני כן אדע חח
אל תתייאשי🙂
תנסי להכין פעם הבאה בסיר עם ציפוי נון סטיק (אם יש לך סיר סוטאג’ כזה הכי טוב).
את האורז תייבשי במסננת אפילו כמה שעות טובות.
ותעדכני איך יצא.
יצא טוב מאד תודה רבה לך תיזכי למיצוות
שמחה שיצא טעים❤️
תודה ענקית
ככ פשוט וקל להכנה
וטעים בטרוף
תודה לך שחזרת לשתף🧡
תודה רבה ענקית !
אני כבר 7 שנים מכינה אורז ואף פעם לא הגעתי למתכון המיוחד שיישארו אחד אחד
בזכותך טעים לנו:)
וכן תודה על כל המתכונים הקלים והטעימים מהאתר!
איזה כיף לשמוע🙂
תודה אתי
וואו וואו וואו
פעם ראשונה שמכינה בכלל אורז ויצא מושלם! מכורה למתכונים שלך
לא שטפתי לפני כי אין לי את הזמן הזה ועדיין יצא ואוו
אחד אחד לא עיסתי ולא כלום
תודה לך!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
בוקר טוב!
אני כבר הרבה זמן מתפשלת עם הכנת האורז והוא יוצא לי יבש ולא טעים…[הילדים הקטנים אוכלים…לי זה לא טעים בכלל]מה יכול להיות הסיבות לכך? ניסיתי את כל סוגי הסירים….בישלתי 20 דקות בדיוק….לא פתחיתי את הסיר לאחר הבישול…
תמיד השכבה העליונה יוצאת יבשה וקשה ופנים האורז מעט דייסתי….בקיצור לא טעים
היי
האם את שוטפת ומשרה את האורז לפני?
מקפידה להשתמש בכוס מדידה בנפח 240 מל ולדייק בכמויות המים?
מבשלת בחום נמוך לאחר הרתיחה עם מכסה?
היי אפרת, תודה על המתכונים המדהימים ומפורטים!!
האם צריך לחמם את השמן לפני שמוסיפים את האורז או ששמים את האורז מיד אחרי השמן מבלי לחכות שהשמן יתחמם?
דבר נוסף- כמה זמן לוקח לשמן להתחמם?
ועוד שאלה שלא קשורה למתכון הזה: כשרוצים לטגן בצל עד להזהבה מתי מומלץ להוסיף את הבצל לשמן- כשהשמן חם או מיד אחרי הוספת השמן מוסיפים את הבצל? על איזו אש (גבוהה, נמוכה) מומלץ לטגן בצל?
תודה רבה
היי
יש לחכות שהשמן יתחמם מעט, כחצי דקה.
את הבצל מטגנים על אש נמוכה- בינונית ומחכים עד שהשמן יתחמם.
היי אפרת. תודה רבה לך על המתכונים. שאלה – מה לעשות כדי שאורז יהי אחד אחד גם כשהוא קר? אני רוצה למחרת אחרי הבישול להכין אורז מתוגן. תודה
היי:)
אל תשטפי את האורז ותטגני אותו בהתחלה כ-2 דקות עם יותר שמן (על כל כוס אורז שימי 3 כפות שמן).
היי
אורז מסוג יסמין (וגם בסמטי) בד”כ יוצא אחד אחד יותר מאשר סוגים אחרים, כך שעדיף להשתמש בו.
בנוסף חשוב לדייק בכמויות המים והאורז עם כוס מדידה.
הי, אפרת
יש לך מדריך להכנת אורז באינדוקציה?
אני לא בטוחה כמה זמן על איזה חום
היי,
יש לך עד עוצמה 14?
אם כן בהתחלה יש לערבב את האורז עם השמן בעוצמה 13 במשך כחצי דקה. להוסיף מלח ומים ולהביא לרתיחה על עוצמה 14.
אח”כ לכסות את הסיר ולהנמיך לעוצמה 8-9 במשך 20 דקות. לכבות ולהשאיר מכוסה 10 דקות.
יש לי עד 9, ואז boost
אם ככה תבשלי בהתחלה על BOOST ולאחר הרתיחה תנמיכי לעוצמה 8.
עוצמה 8 ל10 דקות זה לא מידי גבוה?
אם העוצמה 8 חזקה יחסית אצלך את יכולה גם לבשל על עוצמה 6.
תודה אפרת!!
מה הכמויות ל2.5 כוות אורז?
2 וחצי כוסות אורז,
3 ושלושת רבעי כוסות מים רותחים,
כפית ורבע מלח, מעט פלפל שחור.
עד עכשיו סיננתי אורז לאחר בישול ראשוני
ועכשיו גיליתי שאפשר גם בלי!
תודה !!
שמחה שאהבת את המדריך(:
עשיתי הרבה פעמים אורז ולא יכולתי לדייק בדיוק מה לא נכון. תודה רבה על המתכון, עזרת לי לדייק ולעשות ואורז פשוט וטעים
איזה כיף שהמתכון עזר לך(:
האורז נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺
היי אפרת, סליחה מראש על השאלה המוזרה 🙂 בהתחלה כתבת לערבב את האורז עם השמן על להבה בינונית גבוהה. אחכ כתבת שיש להביא לרתיחה על אש גבוהה – התכוונת להעביר את הסיר לעיגול הכי גדול? או באותה אש בינונית שהתחלנו את הכנת האורז להגביר את העוצמה להכי גבוה? ולבסוף כתבת לבשל על האש הכי נמוכה… האם להעביר שוב את הסיר לעיגול הכי קטן או על אותו עיגול בינוני להחליש על הכי נמוך. סליחה אני ממש מתלמדת 🤦
היי נויה,
זה בסדר גמור ואפילו מעולה שאת שואלת- ככה תלמדי(:
אין צורך להעביר את הסיר בין הלהבות אלא להגביר או להנמיך את האש בהתאם למה שכתוב במתכון.
תודה רבה
על העיגול הבינוני הכוונה?
כן(:
מה המתכון לקילו אורז מסוג פרסי? תודה
אגב, אפשר להקפיא אורז ויצא טוב אחרי כן?
אני לפני לידה וחושבת מה אפשר להכין מראש שיקל עלי את הבישולים בהמשך..
אפשר להקפיא, אבל המרקם עשוי להיות מעט ספוגי אחרי ההפשרה.
היי יעל, קילו אורז=בערך 5 כוסות, לכן יש להכפיל את הכמויות פי 5.
לאפרת היקרה והאהובה
💕
היי, אני משתמשת באורז בסמטי. שוטפת את האורז ומחכה יתייבש ומבשלת לפי ההוראות (כולל מגבת בסיום הבישול) והאורז באמת יוצא אחד אחד. אבל יוצא יבש ברמות…
למה זה קורה?
האם זה בגלל ששוטפים את האורז בהתחלה יותר מדי?
האורז מתבשל כמו שצריך או נשאר קצת קשה?
מבושל כמו שצריך. אולי אני קונה אורז לא טוב
תנסי להשתמש בסוג אורז אחר.
פשוט חסר שמן. כף אחת של שמן לא מספיקה בכלל לכוס אורז. צריך כמה כפות לפחות לכל כוס. המתכון כשלעצמו מעולה.
יחס של כף שמן על כוס אורז מספיק עבור רוב סוגי האורז. מי שאוהב יותר שמן באורז כמובן יכול להוסיף😊
היי אפרת .עושה כמוך -אבל שמרימה את המכסה לאחר הבישול -יש נוזלים מתחת למכסה הסיר שמרטיב את האורז ולא יוצא אחד אחד. ראיתי שאת שמה מגבת מעל המכסה -מה נותן?אשמח לדעת.תודה רבה
המגבת ששמים מעל המכסה מונעת מהאדים לצאת.
הרטיבות שאת רואה מתחת למכסה זה מהאדים וזה בסדר.
באיזה סוג סיר את משתמשת? את מטגנת את האורז עם שמן לפני?
בודאי מטגנת את האורז בשמן כ 2 דקות ואז מוסיפה מים רותחים.
סיר נירוסטה שמתאים לכמות של האורז שאני מכינה ורק איתו מכינה אורז.תודה
אני מציעה לנסות להכין בסיר עם ציפוי שאינו נדבק.
היי אפרת
מה הכמויות לכוס וחצי אורז (בסמטי)
תודה רבה
כוס וחצי אורז לבן
2+1/4 כוסות מים רותחים
3/4 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
היי אפרת
המתכונים שלך פשוטים קלים וטעימים
העיניין הוא שיש את הארסן שבאורז שקצת מסבך לי
קראתי על שיטה להרתיח 1 כוס אורז עם 6 כוסות מים עד שיוצא כל הארסן
ועשיתי כך רוצה לשאול אם יש לך רעיו איך לשלב את השיטה עם מתכון שלך .
למשל אולי 5 דקות עם 6 כוסות מים והשאר כרגיל כמו במתכון שלך (רק רבע שעה )
מה דעתך?
תודה על התמיכה
היי עינת,
מאחר ואני לא יודעת כמה מים האורז יספיק לספוג ב-5 דקות בישול אז אני לא יודעת כמה מים תצטרכי להוסיף לו כדי שימשיך להתבשל.
למה שלא תבשלי את האורז עד לריכוך מוחלט? כמו שמבשלים פסטה, ללא צורך בסינון והמשך בישול.
היי אפרת אפשר בבקשה כמויות לכוס אורז?
היי ליטל,
הכמות במתכון היא לכוס אורז 🙂
נכון … התכוונתי 2 כוסות האם להכפיל הכל ? אותו זמן בישול ?
כמות ל2 כוסות:
2 כוסות אורז לבן
3 כוסות מים רותחים
כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
זמן בישול אינו נשתנה.
היי אפרת, קודם כל תודה על האתר המופלא שלך!! בתור בשלנית פשוט אסון במטבח הצלחתי להכין מתכונים שלך בצורה ממש טובה, אז תודה.
בקשר לכיסוי עם מגבת: שמים את המגבת מעל המכסה, או שמורידים את המכסה ושמים רק את המגבת??
תודה רבה את פשוט מלאכית!!
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
את המגבת שמים על המכסה (כשהאש מכובה).
תודה עזרת לי מאד!!!
הזדמנות להודות על האתר המקסים, כל מתכון שניסיתי ממנו- מצליח!
פשוט מושלם!
שמחה לשמוע ❤️
היי אפרת,
השאלה שלי גם לגבי המתכון הבסיסי הנ”ל וגם לגבי כל פעם שאת רושמת (או במקומות אחרים) ‘להעביר/להוריד לאש נמוכה /הכי נמוכה’ – האם הכוונה להנמיך את הלהבה או להעביר את הסיר ללהבה הקטנה ביותר? את רוב הדברים אני מכינה פשוט על הלהבה הגדולה ביותר שגם כשמנמיכים אותה לאש קטנה היא לא כל כך קטנה…
מקווה שהבנת את שאלתי, ותודה על הכל!
היי עדי,
כשאני רושמת להנמיך את האש אני בדר”כ מתכוונת לכיריים (עיגול) בגודל בינוני על להבה הכי נמוכה.
היי במתכון רשום “כוס וחצי מים רותחים” ו אז “הוסיפו את המים
זה ניסוח ממש מבלבל, הרתחתי מים והוספתי מים רותחים.
ואז בהמשך המתכון כתוב ” ומביאים לרתיחה” אז הייתי אמור לשים מים קרים?
זה בסדר, עשית נכון.
לאחר שמוסיפים מים רותחים לסיר האורז, הטמפ’ יורדת ויש להביא לרתיחה שוב.
הייתה כתבה שיש להשרות את האורז במשך לילה שלם במים וכך הוא מתנקי מעמילן
כמה שמן ומים זה ל 500 גרם אורז?
500 גרם = 2.5 כוסות אורז.
2.5 כפות שמן
¾+3 כוסות מים
כפית וחצי מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).
יצא מצוין עם בסמטי!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
פשוט יישר כח גדול על כל המתכונים
לגבי האורז מה העניין לשטוף ולייבש?
וכמו כן איך יש אפשרות להכין בלי לחכות עד שיתבייש לגמרי האורז?
פשוט וקח הרבה זמן עד שהאורז מתייבש לגמרי
תודה רבה
היי אורי,
שטיפת האורז היא לא חובה.
ואם שוטפים לא חייבים לייבש לגמרי. מספיק לשים כמה דקות במסננת.
מדהיםםםםם כל הכבוד יצא לי אחד לאחד
שמחה לשמוע 🙂
תודה טירן
ניתן לשלב אורז פרסי ואורז מלא באותו הסיר? מבחינת זמני ההכנה
תודה מראש!
לא מומלץ מאחר וזמני הבישול הם שונים.
שלום,
ראשית תודה רבה על האתר, המתכונים ממש מדויקים, ואני קוצר הרבה מחמאות 🙂
בנוסף רציתי לשאול כמה זמן הבישול של האורז אם אני עושה מתכון כפול של שתי כוסות.
תודה,
אלחנן
היי אלחנן,
זמן הבישול המומלץ הוא 25-30 דקות + 10 דקות סיר מכוסה, אש כבויה.
שנה טובה 🙂
מעולה . לכוס אורז בסמטי / יסמין / -שמים כוס וחצי מים?תודה
נכון.
שבוע נפלא 🙂
היי.מה הכמות לשלוש כוסות אורז?
תודה מראש!
4.5 כוסות מים רותחים וכפית וחצי מלח. כרבע כפית שטוחה פלפל שחור.
היי בנמשך לשאלה לגבי ה3 כוסות כמה זמן זה צריך להיות על הגז ?
הזמן אינו משתנה.
תודה על כל המתכונים הטובים.
החלפתי תנור ומאז האורז לא יוצא לי טוב.אני עושה הכל לפי ההוראות.אבל הוא לא יוצא אחד אחד.
הלהבה החדשה יותר קטנה .אני מבשלת בדיוק 20 דקות.יש לך עיצה?
היי שרית,
יכול להיות שזה בגלל הלהבה. נסי פעם הבאה בכלל לא לשטוף את האורז ולטגן אותו כמו שהוא במשך 2 דקות ואז לשפוך מים רותחים ולהמשיך כרגיל. בתום הבישול לא לשכוח לכסות את הסיר במגבת ל10 דקות.
תשתמשי בסיר מסוג טפלון או מתכת יציקה ולא בנירוסטה או בסיר עם ציפוי שבדר”כ נדבק.
בהצלחה 🙂