זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: כ-5 מנות
מצרכים:
בצל גדול קצוץ
2 כוסות אורז לבן (יש להשרות כשעה לפני ההכנה ולסנן)
חצי שקית תערובת אפונה וגזר משקית קפואה (כ-400 גרם)
חצי קופסת שימורים גרגירי תירס
1-2 שיני שום כתושות
3 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-שוטפים היטב את האורז ומסננים. משאירים לפחות כשעה לייבוש.
-מטגנים בצל בסיר עד להזהבה.
-מוסיפים את האורז ומערבבים במשך כ- 3 דקות.
-מוסיפים את שאר המצרכים ומתבלים. מערבבים כ- 3 דקות.
-מוסיפים 3 כוסות מלאות מים רותחים, מערבבים ומכסים. משאירים כ- 20 דקות על אש נמוכה.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
הכנתי את האורז עם אפונה וגזר, ושכחתי להוסיף את התבלינים.. האורז ללא טעם =\
מה ניתן לעשות?..
היי
תתבלי ותערבבי.
אפשר עם גזר גמדי ולהוסיף קישוא וירק?
כן, אפשר(:
האם אפשר לוותר על האפונה וגזר ולהגדיל את כמות התירס?
כן.
הכנתי ויצא פצצה הילדים אכלו הכל. אין על האתר שלך מתכונים קלים ופשוטים. תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה וגמר חתימה טובה 🌺
מתכון מצויין.
הכנתי עם אפונה וגזר משימורים.
תודה!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
שלום אפרת
תודה על המתכונים הנפלאים שלך, אני נעזרת בהם הרבה.
האם אפשר להשתמש האורז מלא?
היי תמר,
אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. יתר הכמויות נשארות כמו שהן, גם כמות המים.
ממליצה להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן.
אפשר עם אורז בסמטי?
כן בטח.
האם חייבים לייבש את האורז? איו לי שעה לחכות…
לא חייב.
מהן הכמויות לכוס אורז אחת?
יש לי רק אפונה קפואה-כמה לשים לכוס אחת?
היי חני,
בצל קטן קצוץ
כוס אורז לבן
כוס אפונה קפואה
גזר קטן חתוך לקוביות קטנטנות
שליש גרגירי תירס
1 שן שום כתושה
כוס וחצי מים רותחים
תיבול: חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
יום מקסים 🙂
היי אפרת.אם אני רצה לשים כוס אורז ולהוסיף רק שימורים של אפונה וגזר ללא תירס. מה הכמות?תודה
בצל קטן קצוץ
כוס אורז לבן
2 כוסות אפונה וגזר משימורים
1 שן שום כתושה
כוס וחצי מים רותחים
תיבול: חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
היי אורז מעולה!
שאלתי היא מה הכמויות שיש לשים ל-3 כוסות אורז?
תודה!
היי וליה,
ל-3 כוסות אורז מומלץ לשים בצל גדול, 3/4 שקית אפונה וגזר, 3/4 כוס גרגירי תירס, 3 שיני שום כתושות, 4.5 כוסות מים רותחים, כפית וחצי מלח ומעט פלפל שחור.
היי ראיתי שאפשר לשים את האפונה וגזר מקופסת שימורים, מהי הכמות שאפשר לשים?
ותודה רבה על כל המתכונים זה ממש עוזר לי ואני סוף סוף שמחה ללמוד לבשל ולאפות 🙂
היי הילה,
אפשר לשים כ-2 כוסות אפונה וגזר מקופסת שימורים. גם קופסה אחת גדולה עשויה להספיק (מסוננת מנוזלים כמובן).
שבוע נפלא 🙂
תודה רבה יצא מעולה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
האם אפשר להשתמש באפונה וגזר משימורים?
כן טל, אפשר.
ערב טוב,
אודה לקבל תשובה:-
א. מה הולך במקום חצי קופסאת תירס.
ב. כמה שום.
ג. אפשר להוסיף בשר טחון, באיזה שלב, איך וכמה.
תודה מראש.
היי אנו,
אם יש לך תירס משקית קפואה אפשר לשים כ 2/3 כוס. אם לא, אפשר לוותר בכלל על התירס.
1-2 שיני שום כתושות.
אפשר להוסיף בשר טחון ולטגן אותו לאחר שהבצל מזהיב, עד שמשנה את צבעו ואז להמשיך כרגיל. אם מוסיפים בשר טחון מומלץ להוסיף עוד כרבע כפית מלח וכף גדושה רסק עגבניות או כף סילאן (מבחינת כמויות אפשר לשים בין 250 ל500 גרם בשר).
בהצלחה ויום נפלא 🙂
שלום רב וראשית הרבה תודה,
שני כוסות אורז זה כמות גדולה?-
פעם ראשונה שלי.
תודה מראש.
היי אנו,
הכמות במתכון (2 כוסות אורז) מספיקה ל 4-5 מנות.
אם רוצים פחות אין בעיה להכין חצי מהכמויות. זמן הבישול לא משתנה.
תודה רבה,
סוף שבוע טוב ושבת שלום!
אנו.
פעם ראשונה בחיים שהכנתי אורז + תפוחי אדמה בתנור )מהמתכון שלך כמובן…) וזה יצא ממש טעים!
אישתי לא מבינה איך זה קרה (:
תודה רבה לך בזכותך אני מתאהב בבישול.שבוע טוב.
כל הכבוד! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא
הכנתי ויצא מדהים! ללקק את האצבעות!
חבר שלי אכל מהסיר בסתר חחח
תודה רבה על המתכונים הקלים והמוצלחים!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת,
תמיד רציתי להכין את המתכון הזה. האורז יצא צבעוני וטעים ביותר.
תודה לך על המתכונים הקלילים והמוצלחים.
סופ”ש נעים
שולמית
אני שמחה לשמוע!
תודה שולמית ושבת שלום 🙂
היי אפרת מקסימה.כעבור 20 דקות הסיר כבוי ומכוסה..האפונה נראית לי ירוקה מידיי.זה אמור להיות כך?
כדאי להשאיר את זה מכוסה 10 דקות לפני שפותחים, שזה ימשיך להתבשל מהאדים.
אם השתמשת באפונה משקית קפואה אז לא אמורה להיות בעיה.
כמה שום כתוש???
יצא מושלם ! תודה על המתכון עשיתי עם קורקום, אבל לדעתי צריך לשים 4 כוסות מים כי זה לא מספיק, כל האורז נידבק לסיר אסל עדיין טעים תודה
תודה שחזרת לעדכן, שמחה שיצא טעים 🙂
היי, האם צריך להפשיר את הירקות סנפרוסט?
היי אנה,
כן, מומלץ להפשיר אותם מעט עם מים חמים ולסנן.
וואוו זה יצא פשוט מעולה!!! הכנתי לי זה גם שניצל, פשוט טעים..תודה
*ליד
שמחה לשמוע ותודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום,
רציתי לדעת אם האורז יוצא צהוב כמו בתמונה?
הי מירי, רק אם מוסיפים 1/2 כפית כורכום.