שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: כ-5 מנות

מצרכים:

בצל גדול קצוץ

2 כוסות אורז לבן (יש להשרות כשעה לפני ההכנה ולסנן)

חצי שקית תערובת אפונה וגזר משקית קפואה (כ-400 גרם)

חצי קופסת שימורים גרגירי תירס

1-2 שיני שום כתושות

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-שוטפים היטב את האורז ומסננים. משאירים לפחות כשעה לייבוש.

-מטגנים בצל בסיר עד להזהבה.

-מוסיפים את האורז ומערבבים במשך כ- 3 דקות.

-מוסיפים את שאר המצרכים ומתבלים. מערבבים כ- 3 דקות.

-מוסיפים 3 כוסות מלאות מים רותחים, מערבבים ומכסים. משאירים כ- 20 דקות על אש נמוכה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
כרובית מטוגנת
אפונה ברוטב עגבניות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מיכל (23:23 20.11.2019)

האם אפשר לוותר על האפונה וגזר ולהגדיל את כמות התירס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:45 21.11.2019)

כן.

בת-חן (17:33 7.10.2019)

הכנתי ויצא פצצה הילדים אכלו הכל. אין על האתר שלך מתכונים קלים ופשוטים. תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:17 7.10.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה וגמר חתימה טובה 🌺

רותי (21:17 9.01.2019)

מתכון מצויין.
הכנתי עם אפונה וגזר משימורים.
תודה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:25 9.01.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

תמר (14:44 4.10.2018)

שלום אפרת
תודה על המתכונים הנפלאים שלך, אני נעזרת בהם הרבה.

האם אפשר להשתמש האורז מלא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:20 4.10.2018)

היי תמר,
אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. יתר הכמויות נשארות כמו שהן, גם כמות המים.
ממליצה להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן.

אפי (08:51 10.08.2018)

אפשר עם אורז בסמטי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:03 10.08.2018)

כן בטח.

הודיה (17:40 20.12.2017)

האם חייבים לייבש את האורז? איו לי שעה לחכות…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 20.12.2017)

לא חייב.

חני (23:47 5.12.2017)

מהן הכמויות לכוס אורז אחת?
יש לי רק אפונה קפואה-כמה לשים לכוס אחת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:05 6.12.2017)

היי חני,
בצל קטן קצוץ
כוס אורז לבן
כוס אפונה קפואה
גזר קטן חתוך לקוביות קטנטנות
שליש גרגירי תירס
1 שן שום כתושה
כוס וחצי מים רותחים
תיבול: חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
יום מקסים 🙂

ענתי (13:49 27.05.2020)

היי אפרת.אם אני רצה לשים כוס אורז ולהוסיף רק שימורים של אפונה וגזר ללא תירס. מה הכמות?תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:11 27.05.2020)

בצל קטן קצוץ
כוס אורז לבן
2 כוסות אפונה וגזר משימורים
1 שן שום כתושה
כוס וחצי מים רותחים
תיבול: חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

וליה (19:25 8.10.2017)

היי אורז מעולה!
שאלתי היא מה הכמויות שיש לשים ל-3 כוסות אורז?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:47 8.10.2017)

היי וליה,
ל-3 כוסות אורז מומלץ לשים בצל גדול, 3/4 שקית אפונה וגזר, 3/4 כוס גרגירי תירס, 3 שיני שום כתושות, 4.5 כוסות מים רותחים, כפית וחצי מלח ומעט פלפל שחור.

הילה (23:46 18.02.2017)

היי ראיתי שאפשר לשים את האפונה וגזר מקופסת שימורים, מהי הכמות שאפשר לשים?

ותודה רבה על כל המתכונים זה ממש עוזר לי ואני סוף סוף שמחה ללמוד לבשל ולאפות 🙂

מתכונים ב-10 דקות (08:59 19.02.2017)

היי הילה,
אפשר לשים כ-2 כוסות אפונה וגזר מקופסת שימורים. גם קופסה אחת גדולה עשויה להספיק (מסוננת מנוזלים כמובן).
שבוע נפלא 🙂

הילה (18:40 23.02.2017)

תודה רבה יצא מעולה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (18:41 23.02.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

טל (16:21 26.01.2017)

האם אפשר להשתמש באפונה וגזר משימורים?

מתכונים ב-10 דקות (17:06 26.01.2017)

כן טל, אפשר.

אנו (23:59 24.08.2016)

ערב טוב,

אודה לקבל תשובה:-

א. מה הולך במקום חצי קופסאת תירס.
ב. כמה שום.
ג. אפשר להוסיף בשר טחון, באיזה שלב, איך וכמה.

תודה מראש.

מתכונים ב-10 דקות (08:35 25.08.2016)

היי אנו,
אם יש לך תירס משקית קפואה אפשר לשים כ 2/3 כוס. אם לא, אפשר לוותר בכלל על התירס.
1-2 שיני שום כתושות.
אפשר להוסיף בשר טחון ולטגן אותו לאחר שהבצל מזהיב, עד שמשנה את צבעו ואז להמשיך כרגיל. אם מוסיפים בשר טחון מומלץ להוסיף עוד כרבע כפית מלח וכף גדושה רסק עגבניות או כף סילאן (מבחינת כמויות אפשר לשים בין 250 ל500 גרם בשר).
בהצלחה ויום נפלא 🙂

אנו (11:03 25.08.2016)

שלום רב וראשית הרבה תודה,

שני כוסות אורז זה כמות גדולה?-
פעם ראשונה שלי.

תודה מראש.

מתכונים ב-10 דקות (11:23 25.08.2016)

היי אנו,
הכמות במתכון (2 כוסות אורז) מספיקה ל 4-5 מנות.
אם רוצים פחות אין בעיה להכין חצי מהכמויות. זמן הבישול לא משתנה.

אנו (16:34 25.08.2016)

תודה רבה,

סוף שבוע טוב ושבת שלום!

אנו.

יוני (19:47 14.08.2016)

פעם ראשונה בחיים שהכנתי אורז + תפוחי אדמה בתנור )מהמתכון שלך כמובן…) וזה יצא ממש טעים!
אישתי לא מבינה איך זה קרה (:
תודה רבה לך בזכותך אני מתאהב בבישול.שבוע טוב.

מתכונים ב-10 דקות (19:49 14.08.2016)

כל הכבוד! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא

שמרית (15:53 5.07.2016)

הכנתי ויצא מדהים! ללקק את האצבעות!
חבר שלי אכל מהסיר בסתר חחח
תודה רבה על המתכונים הקלים והמוצלחים!

מתכונים ב-10 דקות (17:14 5.07.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

שולמית (10:50 27.05.2016)

היי אפרת,
תמיד רציתי להכין את המתכון הזה. האורז יצא צבעוני וטעים ביותר.
תודה לך על המתכונים הקלילים והמוצלחים.

סופ”ש נעים
שולמית

מתכונים ב-10 דקות (10:59 27.05.2016)

אני שמחה לשמוע!
תודה שולמית ושבת שלום 🙂

שולי (13:50 26.06.2020)

היי אפרת מקסימה.כעבור 20 דקות הסיר כבוי ומכוסה..האפונה נראית לי ירוקה מידיי.זה אמור להיות כך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:59 26.06.2020)

כדאי להשאיר את זה מכוסה 10 דקות לפני שפותחים, שזה ימשיך להתבשל מהאדים.
אם השתמשת באפונה משקית קפואה אז לא אמורה להיות בעיה.

אופיר פוגלמן (13:07 1.04.2016)

כמה שום כתוש???

ולריה (16:10 15.03.2016)

יצא מושלם ! תודה על המתכון עשיתי עם קורקום, אבל לדעתי צריך לשים 4 כוסות מים כי זה לא מספיק, כל האורז נידבק לסיר אסל עדיין טעים תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:42 15.03.2016)

תודה שחזרת לעדכן, שמחה שיצא טעים 🙂

אנה (13:43 12.02.2015)

היי, האם צריך להפשיר את הירקות סנפרוסט?

מתכונים ב-10 דקות (14:46 12.02.2015)

היי אנה,
כן, מומלץ להפשיר אותם מעט עם מים חמים ולסנן.

מירי (19:35 18.05.2014)

וואוו זה יצא פשוט מעולה!!! הכנתי לי זה גם שניצל, פשוט טעים..תודה

מירי (19:36 18.05.2014)

*ליד

מתכונים ב-10 דקות (19:45 18.05.2014)

שמחה לשמוע ותודה שחזרת לעדכן 🙂

מירי (14:53 18.05.2014)

שלום,
רציתי לדעת אם האורז יוצא צהוב כמו בתמונה?

מתכונים ב-10 דקות (15:04 18.05.2014)

הי מירי, רק אם מוסיפים 1/2 כפית כורכום.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.