שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ

2 כוסות אורז לבן (יש להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן)

כוס עדשים ירוקות (חומות) משקית קפואה

3 כוסות מים רותחים

1 שן שום כתושה

תיבול: חצי כפית כורכום, כפית כמון טחון, כפית שטוחה אבקת מרק, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים בצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את האורז, העדשים והשום, מתבלים ומערבבים היטב.

-מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

הערה: אם משתמשים בעדשים יבשות – יש לבשל את העדשים במים רותחים במשך כחצי שעה עד שהן נעשות רכות לאכילה ולסנן (ניתן להשרות לפני את העדשים אבל לא חובה).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז תאילנדי
פשטידת פטריות דלת קלוריות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רחלי (12:24 5.09.2021)

היי
מה הכמויות אם אני מכפילה באחד וחצי?
חייבת דחוףף תשובה, תודהה

מתכונים ב-10 דקות (15:17 5.09.2021)

היי רחלי,
הכמויות:

1 וחצי בצל גדול קצוץ

3 כוסות אורז לבן (יש להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן)

כוס וחצי עדשים ירוקות (חומות) משקית קפואה

1/2 4 כוסות מים רותחים

1 שן שום וחצי כתושה

הילי קשרי (12:49 23.04.2021)

אפרת היקרה
כרגיל, המתכון הזה מוצלח בדיוק כמו שאר המתכונים שהכנתי מהאתר(והכנתי המון ב”ה).
כשמחפשת רעיונות לארוחות, קינוחים או כל דבר אחר- אני ניגשת לאתר שלך בלי שום היסוס! וכמובן תמיד ממליצה על האתר לשאר משפחתי וחברותיי
תודה רבה את מדהימה!

מתכונים ב-10 דקות (13:29 23.04.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה יקירה😊

ליאור (13:25 15.02.2021)

שלום,
במקרה של עדשים יבשות, אחרי בישולם חצי שעה, להכניס לבישול נוסף של 20 דקות עם האורז ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:55 15.02.2021)

כן.

לימור (10:46 29.11.2020)

בוקר טוב, רציתי להכין את המתכון עם עדשים צהובות. האם הן כמו האדומות? מתפוררות ולכן אין צורך לבשלן לפני? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (12:07 29.11.2020)

היי לימור,
נכון הן כמו האדומות, אבל הן יתפוררו לך בתבשיל לדעתי
מומלץ להשתמש בחומות

לימור (12:17 29.11.2020)

תודה!!

לימור (16:03 29.11.2020)

אז עשיתי עם ירוקות כמו שכתבת ויצא מושלם! תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (16:35 29.11.2020)

נראה מעולה לימור!!
שמחה שיצא לך מוצלח ❤️

יפה (17:22 25.08.2020)

שן שום אחת זה קוביה של שום קפוא של דורות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:10 26.08.2020)

כן.

הדס נםתלי (21:44 4.05.2020)

מבאס לגמרי יצא לי גושי…. עשיתי לפי ההוראות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:43 4.05.2020)

גושי הכוונה לדביק?
באיזה סוג אורז השתמשת?

ענבל (09:36 27.03.2020)

בוקר טוב, אשר עם עדשים שחורות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:05 27.03.2020)

אפשר רק יש לבשל אותן לפני במים רותחים במשך כ-25 דקות, עד שהן מתרככות.

שלמה (08:50 22.12.2019)

עשעתי יום שישי. יצא קצת גושי אבל טעים מאד.
עשיתי עם אורז בסמטי.
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:12 22.12.2019)

היי שלמה,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי המרקם הגושי, שמת 3 כוסות מים על 2 כוסות אורז או ששמת קצת יותר מים?

רווית (13:53 2.12.2019)

אפשר עם אורז הסמטי? אם כן איזה שינויים צריך לעשות במתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:54 2.12.2019)

כן אפשר. אין שינוי.

איריס (15:53 2.11.2019)

הי אפרת ,
המתכונים שלך מעולים ותמיד מצליחים.. אך הפעם נסיתי את המתכון הנ״ל והאורז יצא לא מבושל ..נסיתי להוסיף עוד מים..ובסופו של דבר המתכון לא צלח למרות שביצעתי את הכל כפי שכתוב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:57 3.11.2019)

היי איריס,
זה כנראה קשור לסוג האורז. באיזה סוג אורז השתמשת?
פעם הבאה גם כדאי להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה, זה עוזר לו להתבשל טוב יותר.

דוד (17:37 23.09.2019)

היי,
אשמח לדעת אם צריך לשנות משהו בכמויות כמו המים, אם רוצים לעשות את המתכון עם אורז מלא?
ד”א אחלה אתר ואחלה מתכונים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:05 23.09.2019)

היי דוד,
מצרפת מתכון למג’דרה מאורז מלא.

תמי M (15:16 16.09.2019)

היי מעוניינת לעשות עם 1 כוס אורז 1 כוס עדשים כמה מים? ומה צריכה לשנות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 16.09.2019)

בצל קטן קצוץ
כוס אורז (רצוי לשרות את האורז במים כשעה לפני ולסנן)
כוס עדשים ירוקות (חומות) משקית קפואה
כוס וחצי מים רותחים
תיבול: 1 שן שום כתושה, רבע כפית כורכום, חצי כפית כמון טחון, חצי כפית מלאה אבקת מרק, חצי כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם

רעות (13:22 8.09.2019)

היי אפרת, תודה על האתר המועיל הנגיש והמעולה!
מה צריך לשנות עם משתמשים באורז מלא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:09 8.09.2019)

ראי מתכון למג’דרה מאורז מלא.

שרון (20:36 8.08.2019)

שלום, אם השרתי את העדשים חצי שעה במים האם חייב לבשל אותם, או שניתן להוסיף אותם עם האורז שיתבשלו עם האורז והמים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:34 8.08.2019)

רצוי לבשל לפני אחרת הן עדיין יישארו קשות לאחר הבישול.

שירן בוחניק (13:06 25.01.2021)

צריך לשים משהו במים? לכסות את הסיר?

מתכונים ב-10 דקות (14:02 25.01.2021)

היי שירן,
מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 20 דקות.

שירן בוחניק (13:45 25.01.2021)

והאם זו אותה כמות (כוס) גם בעדשים יבשות

מתכונים ב-10 דקות (14:03 25.01.2021)

תצטרכי להשרות את העדשים במים ומהם לשים בסביבות 3/4 כוס.

שרה (16:08 10.05.2019)

יצא מאד טעים תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:20 11.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂

שרה (15:08 10.05.2019)

שלום וברכה האם אפשר לבשל את העדשים לחוד ואת האורז וכל המצרכים לחוד ואחכ לערבב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:19 11.05.2019)

כן אפשר.

אוסנת (11:22 24.04.2019)

תודה על המתכון … רק שאלה: אם אני בד”כ שמה 1.75 מים לכוס אורז האם להפחית בתוספת העדשים או שלהשאיר 1.75 גם כאן (כלומר במקרה הזה 3.5 כוסות מים ל2 כוסות אורז ועוד כוס עדשים …. כלומר האם במתכון רשום 3 כוסות כי כך גם היית עושה ללא העדשים??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:12 24.04.2019)

תכיני כמו שאת מכינה בדרך כלל, בלי להוסיף מים לעדשים.
שימי לב שמדובר בעדשים כבר מבושלות משקית קפואה.

שירה (17:05 26.03.2019)

הי
כמה זמן אני צריכה להשרות את העדשים לפני הבישול? אם אין לי קפוא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:18 26.03.2019)

מספיק חצי שעה.

ברק (20:17 11.03.2019)

בתור סטודנט שלראשונה עבר לגור עם החברה, אנחנו תמיד משתמשים באתר הזה. פשוט מדהים מה שהולך פה. הפשטות מנצחת. אז רצינו לומר לך המון המון תודה:) על זה נאמר “אם זה לא יהיה פשוט, זה פשוט לא יהיה”

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 11.03.2019)

תודה ברק 🙂

מעיין (16:53 7.11.2018)

שלום אם יש לי אורז מוכן המתכון משתנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:03 7.11.2018)

כדי שהטעמים ייספגו כמו שצריך אני ממליצה להכין מאורז יבש.
יש מתכונים שמתאימים יותר לאורז מוכן כמו אורז תאילנדי, אורז מקסיקני או קציצות אורז ובשר.

ארתור (15:01 29.10.2018)

שלום,אשפר להוסיף גזר ? עם כן מתי ובאיזו צורה? וגם באיזו כמות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:45 29.10.2018)

אפשר להוסיף 2 גזרים מגורדים בפומפיה גסה. יש להוסיף לאחר טיגון הבצל ולטגן כ-3 דקות תוך כדי ערבוב ואז להוסיף את האורז והעדשים ולהמשיך לפי המתכון.

רונית (12:31 28.09.2018)

היי יקירה,
תודה רבה על העזרה הענקית במטבח..
יש לי רק חצי כוס עדשים ובכל זאת רוצה להכין את המג’דרה.
כמה מים לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:03 28.09.2018)

היי רונית,
אם את משאירה 2 כוסות אורז כמות המים אינה משתנה.
אפשרות נוספת היא להכין חצי מכל הכמויות (כוס אורז, חצי כוס עדשים וכו’) וזה כולל גם מחצית מכמות המים והתבלינים.

רונית (14:26 28.09.2018)

תודה ענקית 💕!
אשאיר את אותה כמות האורז…
שבת שלום

נירה (12:09 25.09.2018)

הי אפרת,
אני רוצה לעשות את המג’דרה רק בלי הבצל והכורכום.
האם יצא טוב?
האם אפשר לתבל בקינמון ומה צריך עוד להוסיף/להשמיט?

תודה ומועדים לשמחה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:54 25.09.2018)

היי נירה,
אפשר להכין בלי בצל וכורכום ולהוסיף כחצי כפית קינמון.

יפה (13:32 3.08.2018)

קבוע באתר תודה!!!!
האם אפשר לשלב חומוס במתכוו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:00 3.08.2018)

כן, אפשר לשים גם חומוס מקופסת שימורים או שקית קפואה.
ואגב יש מתכון לאורז עם חומוס 🙂

אורטל (12:50 20.04.2018)

יצא מושלם!!!
רק הבישול לאחר טיגון הבצל לקח לי 15 דק אולי בגלל ששמתי עדשים שהיו במים כל הלילה.
תודה על האתר!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:30 20.04.2018)

נראה מעולה!
תודה אורטל 🙂

juliam (11:25 16.04.2018)

אני מאד מאד נהנית מהאתר שלך!
כוס עדשים משקית קפואה-כמה זה כוסות של עדשים יבשות שהושרו במים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:46 16.04.2018)

שמחה לשמוע 🙂
בסביבות 3/4 כוס.

מיכל (22:23 5.02.2018)

יצא מעולה!!! ועוד כל כך פשוט להכנה.
הסיר חוסל בארוחה אחת. תודה רבה על המתכון ועל כל האתר הנהדר הזה שלך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:37 5.02.2018)

שמחה לשמוע!
תודה מיכל 🙂

אסתר (10:51 2.02.2018)

יצא לי ממש מעולה תודה רבה לך על המתכון[=

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:51 2.02.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אסתר.

שחר (13:01 21.01.2018)

לי יצא מצויין , תודה רבה , 3 כוסות מים זה לא הרבה .
מה שלא הייתי בטוח בו , האם להכין את האורז , בנפרד , לפני? או תוך כדי , פחות או יותר הבנתי , שצריך לתת לאורז להעשות ביחד עם העדשים , אחרי שהם היו חצי שעה על האש כמובן.
הוספתי את הבצל המטוגן , אני אנסה , בפעם הבאה , להכין את האורז , קצת , לא עד הסוף ואז להכין את המנה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:22 21.01.2018)

היי שחר,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
יש לבשל את העדשים בסיר עם מים רותחים במשך 30 דקות. לאחר מכן לסנן.
בסיר נפרד מחממים שמן ומטגנים את הבצל, מוסיפים את האורז והעדשים שבישלנו קודם לכן ומתבלים, מוסיפים מים ומבשלים הכל ביחד במשך 20 דקות.

טליה (05:24 15.11.2020)

הי. קודם כל תודה על האתר המדהים.
בקשר לעדשים משקית קפואה- האם יש צורך להשרות או לבשל לפני ההוספה לאורז? או שרק במידה ומדובר בעדשים יבשות? קצת התבלבלתי בנדון

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:31 15.11.2020)

היי טליה,
אם אלה עדשים משקית קפואה אין צורך לבשל או להשרות לפני.

שחר (16:38 25.12.2017)

אי אפשר לדעת אם חד פעמי חמה זה יספיק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:42 25.12.2017)

חד פעמית לשתיה חמה היא בנפח 260 מ”ל אבל אם שומרים על היחסים ומודדים גם את כל המרכיבים עם אותה הכוס אז אין בעיה.

שחר (16:25 25.12.2017)

מדובר בכוס חד פעמי קרה או חמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:32 25.12.2017)

כוס בנפח של 240 מ”ל.

עדי כהן (17:18 7.12.2017)

הכנתי ויצא מאוד טעים, אבל לצערי התחתית נשרפה ונתן טעם שרוף מעט להכל. מה אפשר לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:14 7.12.2017)

היי עדי,
זה קשור בסוג הסיר שהשתמשת בו או בבישול על אש גבוהה מידי.
אני ממליצה תמיד להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון (נירוסטה למשל פחות מתאים).

מייק (10:50 20.10.2017)

לפני הכל זה יותר מדיי מים!! יצא דייסה לא ממליץ

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:02 20.10.2017)

3 כוסות מים על 2 כוסות אורז זה הרבה? זה דווקא המינימום שאפשר לשים.
אם זה יצא לך דייסתי אז כנראה שמשהו אחר שעשית היה לא נכון. אולי השתמשת באורז שהוא כבר מבושל.

אירית (00:50 4.10.2017)

אנסה מחר או ברגע שאשיג עדשים שחורות … ובלי אבקת מרק בשום צורה פשוט במקום חלק מהימים אני אוסיף ציר ירקות . קשה להיות צמחוני 🙁

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:26 4.10.2017)

מעולה, בטוחה שייצא טעים 🙂
חג שמח

שיראל (12:25 26.07.2017)

המתכון מעולה והכי טעים שיש תודה רבה !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:04 26.07.2017)

תודה שיראל 🙂
יום מקסים

אמונה (18:20 25.07.2017)

תודה רבה על המתכונים שלך!
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:33 25.07.2017)

היי אמונה,
אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים יותר מלח, בסביבות כפית מלאה.

ננה (08:55 26.03.2017)

שלום!
אני משתמשת במתכון בעדשים יבשות. אז אם הבנתי נכון – אני אמורה לבשל אותן כחצי שעה, ואחר כך כשאני מבשלת את האורז – להוסיף את העדשים? או להוסיף אותן לאורז רק בסיום הבישול? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (10:50 26.03.2017)

כן, יש לבשל את העדשים כחצי שעה עד שהן מתרככות ואח”כ להוסיף אותן לבישול יחד עם האורז כמו שרשום במתכון.
שבוע נפלא 🙂

אושרת (17:55 23.02.2017)

הי, הבת שלי סולדת מכמון (לצערי, כי אני מאד אוהבת. גדלתי בבית מרוקאי⁦:-)⁩). את חושבת שייצא טעים גם ללא הכמון?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (18:01 23.02.2017)

היי אושרת,
אפשר להכין גם בלי הכמון למרות שהוא בהחלט מוסיף.
ממליצה להגדיל את כמות אבקת המרק מחצי כפית לכפית מלאה.

אושרת (18:26 23.02.2017)

תודה!!אנסה

סימה (10:12 4.01.2017)

יצא מעולה מתכון של אורז עם עדשים הכנתי מעדשים יבשים לאחר השריה ובישול.

מתכונים ב-10 דקות (10:43 4.01.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים.

יפעת (22:28 8.10.2016)

היי רק רציתי לוודא, אם אני משתמשת בעדשים קפואות משקית צריך לשים את כל השקית? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (22:46 8.10.2016)

היי יפעת,
גם אם אלה עדשים משקית קפואה יש לשים כוס אחת.

טלי (20:22 29.09.2016)

היצליח לי מאוד קצרתי מחמאות
תודה

מתכונים ב-10 דקות (23:06 29.09.2016)

תודה טלי, שמחה לשמוע 🙂
שנה טובה!

אורין (12:19 24.07.2016)

היי המתכון הזה מעולה וניסיתי לא פעם
יש לי חצי קילו בשר טחון
ניתן לשלב אותו עם המתכון ? ואם כן אז איך
תודה מראש☺

מתכונים ב-10 דקות (12:47 24.07.2016)

היי אורין,
מטגנים בצל קצוץ עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה.
לאחר מכן מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים כל הזמן במשך 3-4 דקות, עד שהוא משנה את הצבע ומתבשל. אח”כ ממשיכים במתכון כפי שהוא (מוסיפים את האורז, העדשים ומתבלים וכו’).
בהצלחה 😉

מיכל (20:44 5.05.2016)

היי,
תודה רבה על המתכון
באיזה אורז להשתמש?
אפשר פרסי ובלי ךשטוף אותו?

מתכונים ב-10 דקות (21:05 5.05.2016)

היי מיכל,
אורז פרסי זה מצוין.
אם את לא שוטפת את האורז תוסיפי עוד שליש כוס מים רותחים (הכוונה 3+1/3 כוסות).

ריקי (14:41 3.05.2016)

היי תודה על במתכון עדשים שחורות זה גם טוב?

מתכונים ב-10 דקות (15:08 3.05.2016)

כן ריקי, עדשים שחורות זה מצוין. רק יש לבשל אותן לפני במים רותחים במשך כ-25 דקות, עד שה מתרככות.

ריקי (17:35 3.05.2016)

תודה!!!

הודא (11:56 10.02.2016)

שלום
אפשר להשתמש במים שהרתחנו בהם את העדשים?

הודא (11:57 10.02.2016)

לצורך בישול המגדרה

מתכונים ב-10 דקות (12:13 10.02.2016)

כן הודא, אפשר.

הודא (12:51 10.02.2016)

תודה
מטגנים בשמן זית ?

מתכונים ב-10 דקות (12:53 10.02.2016)

שמן זית או שמן קנולה.

אריה (16:15 11.10.2015)

זה נקרא 10 דקות ?
שעתיים השריית עדשים , חצי שעה בישול עדשים, 20 דקות המתנה בסוף, ועבודות באמצע – זה מסתכם ב-3 שעות .
כלומר כל המתכון הנ”ל הוא מטעה ולא טוב.

ב-10 דקות – לוקחים כוס אורז וכוס עדשים, מערבבים , מטגנים כמו אורז , מוסיפים 4 כוסות מים, מרתיחים , מוסיפים מלח ,מכבים ,ומחכים 5 דקות.

מתכונים ב-10 דקות (16:29 11.10.2015)

המתכון אינו מטעה. המתכונים באתר הם 10 דקות עבודה/הכנה לא כולל אפיה ובישול אם יש צורך בכך. גם המתכון הזה הוא הוא 10 דקות הכנה אם משתמשים בעדשים קפואות. כמובן שאני תמיד מציינת אופציה נוספת למי שרוצה להשתמש בעדשים יבשות.

אבי (14:21 5.09.2015)

שלום,
אפשר להשתמש בעדשים אדומות? אם כן צריך גם להשרות ולבשל לפני הבישול?

מתכונים ב-10 דקות (17:59 5.09.2015)

היי אבי,
אפשר אבל קח בחשבון שעדשים אדומות שונות במרקם מעדשים שחורות או ירוקות. הן מתפרקות מעט בזמן הבישול. אין צורך לבשל אותן אבל כדאי להשרות אותן לפני במים שעה- שעתיים.

אודי (07:11 26.08.2015)

אתמול עשינו את המג’דרה לארוחת ערב. יצא ממש טעים!! התענגנו על כל ביס..

תודה על אתר מושקע עם שלל מתכונים המתעדכנים באופן קבוע, טעימים מאוד וגם פשוטים!

סללת לי את הדרך למטבח..

מתכונים ב-10 דקות (08:56 26.08.2015)

היי אודי,
איזה כיף להתחיל את היום עם תגובה כזאת 🙂
תודה ויום נפלא!

איילת (17:44 20.07.2015)

עשיתי היום את המג’דרה שלך והקציצות עוף האלו…ואני תמיד משוטטת באתר הזה…אבל היום החלטתי גם להגיב…
הקציצות האלו ממממ..טוב שגיליתי אותן באמצע החיים…הן ילוו אותי גם לנכדים ולנינים שיהיו לי בעוד 20 שנה!! מבטיחה!!

מתכונים ב-10 דקות (19:04 20.07.2015)

היי איילת,
אני ממש שמחה לשמוע! שתזכי להמון נכדים ונינים בריאים ושמחים 🙂
תודה והמשך יום נפלא!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.