שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים (4-5 מנות):

1 בצל גדול קצוץ

2 כוסות אורז לבן (יש להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן)

כוס עדשים ירוקות (חומות) משקית קפואה

3 כוסות מים רותחים

1 שן שום כתושה

תיבול: חצי כפית כורכום, כפית כמון טחון, כפית שטוחה אבקת מרק, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים בצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את האורז, העדשים והשום, מתבלים ומערבבים היטב.

-מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

הערה: אם משתמשים בעדשים יבשות – יש לבשל את העדשים במים רותחים במשך כחצי שעה עד שהן נעשות רכות לאכילה ולסנן (ניתן להשרות לפני את העדשים אבל לא חובה).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז תאילנדי
פשטידת פטריות דלת קלוריות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
הדס נםתלי (21:44 4.05.2020)

מבאס לגמרי יצא לי גושי…. עשיתי לפי ההוראות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:43 4.05.2020)

גושי הכוונה לדביק?
באיזה סוג אורז השתמשת?

Avatar
ענבל (09:36 27.03.2020)

בוקר טוב, אשר עם עדשים שחורות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:05 27.03.2020)

אפשר רק יש לבשל אותן לפני במים רותחים במשך כ-25 דקות, עד שהן מתרככות.

Avatar
שלמה (08:50 22.12.2019)

עשעתי יום שישי. יצא קצת גושי אבל טעים מאד.
עשיתי עם אורז בסמטי.
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:12 22.12.2019)

היי שלמה,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי המרקם הגושי, שמת 3 כוסות מים על 2 כוסות אורז או ששמת קצת יותר מים?

Avatar
רווית (13:53 2.12.2019)

אפשר עם אורז הסמטי? אם כן איזה שינויים צריך לעשות במתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:54 2.12.2019)

כן אפשר. אין שינוי.

Avatar
איריס (15:53 2.11.2019)

הי אפרת ,
המתכונים שלך מעולים ותמיד מצליחים.. אך הפעם נסיתי את המתכון הנ״ל והאורז יצא לא מבושל ..נסיתי להוסיף עוד מים..ובסופו של דבר המתכון לא צלח למרות שביצעתי את הכל כפי שכתוב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:57 3.11.2019)

היי איריס,
זה כנראה קשור לסוג האורז. באיזה סוג אורז השתמשת?
פעם הבאה גם כדאי להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה, זה עוזר לו להתבשל טוב יותר.

Avatar
דוד (17:37 23.09.2019)

היי,
אשמח לדעת אם צריך לשנות משהו בכמויות כמו המים, אם רוצים לעשות את המתכון עם אורז מלא?
ד"א אחלה אתר ואחלה מתכונים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:05 23.09.2019)

היי דוד,
מצרפת מתכון למג'דרה מאורז מלא.

Avatar
תמי M (15:16 16.09.2019)

היי מעוניינת לעשות עם 1 כוס אורז 1 כוס עדשים כמה מים? ומה צריכה לשנות

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 16.09.2019)

בצל קטן קצוץ
כוס אורז (רצוי לשרות את האורז במים כשעה לפני ולסנן)
כוס עדשים ירוקות (חומות) משקית קפואה
כוס וחצי מים רותחים
תיבול: 1 שן שום כתושה, רבע כפית כורכום, חצי כפית כמון טחון, חצי כפית מלאה אבקת מרק, חצי כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם

Avatar
רעות (13:22 8.09.2019)

היי אפרת, תודה על האתר המועיל הנגיש והמעולה!
מה צריך לשנות עם משתמשים באורז מלא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:09 8.09.2019)

ראי מתכון למג'דרה מאורז מלא.

Avatar
שרון (20:36 8.08.2019)

שלום, אם השרתי את העדשים חצי שעה במים האם חייב לבשל אותם, או שניתן להוסיף אותם עם האורז שיתבשלו עם האורז והמים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:34 8.08.2019)

רצוי לבשל לפני אחרת הן עדיין יישארו קשות לאחר הבישול.

Avatar
שרה (16:08 10.05.2019)

יצא מאד טעים תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:20 11.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
שרה (15:08 10.05.2019)

שלום וברכה האם אפשר לבשל את העדשים לחוד ואת האורז וכל המצרכים לחוד ואחכ לערבב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:19 11.05.2019)

כן אפשר.

Avatar
אוסנת (11:22 24.04.2019)

תודה על המתכון … רק שאלה: אם אני בד"כ שמה 1.75 מים לכוס אורז האם להפחית בתוספת העדשים או שלהשאיר 1.75 גם כאן (כלומר במקרה הזה 3.5 כוסות מים ל2 כוסות אורז ועוד כוס עדשים …. כלומר האם במתכון רשום 3 כוסות כי כך גם היית עושה ללא העדשים??

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:12 24.04.2019)

תכיני כמו שאת מכינה בדרך כלל, בלי להוסיף מים לעדשים.
שימי לב שמדובר בעדשים כבר מבושלות משקית קפואה.

Avatar
שירה (17:05 26.03.2019)

הי
כמה זמן אני צריכה להשרות את העדשים לפני הבישול? אם אין לי קפוא

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:18 26.03.2019)

מספיק חצי שעה.

Avatar
ברק (20:17 11.03.2019)

בתור סטודנט שלראשונה עבר לגור עם החברה, אנחנו תמיד משתמשים באתר הזה. פשוט מדהים מה שהולך פה. הפשטות מנצחת. אז רצינו לומר לך המון המון תודה:) על זה נאמר "אם זה לא יהיה פשוט, זה פשוט לא יהיה"

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 11.03.2019)

תודה ברק 🙂

Avatar
מעיין (16:53 7.11.2018)

שלום אם יש לי אורז מוכן המתכון משתנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:03 7.11.2018)

כדי שהטעמים ייספגו כמו שצריך אני ממליצה להכין מאורז יבש.
יש מתכונים שמתאימים יותר לאורז מוכן כמו אורז תאילנדי, אורז מקסיקני או קציצות אורז ובשר.

Avatar
ארתור (15:01 29.10.2018)

שלום,אשפר להוסיף גזר ? עם כן מתי ובאיזו צורה? וגם באיזו כמות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:45 29.10.2018)

אפשר להוסיף 2 גזרים מגורדים בפומפיה גסה. יש להוסיף לאחר טיגון הבצל ולטגן כ-3 דקות תוך כדי ערבוב ואז להוסיף את האורז והעדשים ולהמשיך לפי המתכון.

Avatar
רונית (12:31 28.09.2018)

היי יקירה,
תודה רבה על העזרה הענקית במטבח..
יש לי רק חצי כוס עדשים ובכל זאת רוצה להכין את המג'דרה.
כמה מים לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:03 28.09.2018)

היי רונית,
אם את משאירה 2 כוסות אורז כמות המים אינה משתנה.
אפשרות נוספת היא להכין חצי מכל הכמויות (כוס אורז, חצי כוס עדשים וכו') וזה כולל גם מחצית מכמות המים והתבלינים.

Avatar
רונית (14:26 28.09.2018)

תודה ענקית 💕!
אשאיר את אותה כמות האורז…
שבת שלום

Avatar
נירה (12:09 25.09.2018)

הי אפרת,
אני רוצה לעשות את המג'דרה רק בלי הבצל והכורכום.
האם יצא טוב?
האם אפשר לתבל בקינמון ומה צריך עוד להוסיף/להשמיט?

תודה ומועדים לשמחה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:54 25.09.2018)

היי נירה,
אפשר להכין בלי בצל וכורכום ולהוסיף כחצי כפית קינמון.

Avatar
יפה (13:32 3.08.2018)

קבוע באתר תודה!!!!
האם אפשר לשלב חומוס במתכוו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:00 3.08.2018)

כן, אפשר לשים גם חומוס מקופסת שימורים או שקית קפואה.
ואגב יש מתכון לאורז עם חומוס 🙂

Avatar
אורטל (12:50 20.04.2018)

יצא מושלם!!!
רק הבישול לאחר טיגון הבצל לקח לי 15 דק אולי בגלל ששמתי עדשים שהיו במים כל הלילה.
תודה על האתר!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:30 20.04.2018)

נראה מעולה!
תודה אורטל 🙂

Avatar
juliam (11:25 16.04.2018)

אני מאד מאד נהנית מהאתר שלך!
כוס עדשים משקית קפואה-כמה זה כוסות של עדשים יבשות שהושרו במים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:46 16.04.2018)

שמחה לשמוע 🙂
בסביבות 3/4 כוס.

Avatar
מיכל (22:23 5.02.2018)

יצא מעולה!!! ועוד כל כך פשוט להכנה.
הסיר חוסל בארוחה אחת. תודה רבה על המתכון ועל כל האתר הנהדר הזה שלך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:37 5.02.2018)

שמחה לשמוע!
תודה מיכל 🙂

Avatar
אסתר (10:51 2.02.2018)

יצא לי ממש מעולה תודה רבה לך על המתכון[=

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:51 2.02.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אסתר.

Avatar
שחר (13:01 21.01.2018)

לי יצא מצויין , תודה רבה , 3 כוסות מים זה לא הרבה .
מה שלא הייתי בטוח בו , האם להכין את האורז , בנפרד , לפני? או תוך כדי , פחות או יותר הבנתי , שצריך לתת לאורז להעשות ביחד עם העדשים , אחרי שהם היו חצי שעה על האש כמובן.
הוספתי את הבצל המטוגן , אני אנסה , בפעם הבאה , להכין את האורז , קצת , לא עד הסוף ואז להכין את המנה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:22 21.01.2018)

היי שחר,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
יש לבשל את העדשים בסיר עם מים רותחים במשך 30 דקות. לאחר מכן לסנן.
בסיר נפרד מחממים שמן ומטגנים את הבצל, מוסיפים את האורז והעדשים שבישלנו קודם לכן ומתבלים, מוסיפים מים ומבשלים הכל ביחד במשך 20 דקות.

Avatar
שחר (16:38 25.12.2017)

אי אפשר לדעת אם חד פעמי חמה זה יספיק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:42 25.12.2017)

חד פעמית לשתיה חמה היא בנפח 260 מ"ל אבל אם שומרים על היחסים ומודדים גם את כל המרכיבים עם אותה הכוס אז אין בעיה.

Avatar
שחר (16:25 25.12.2017)

מדובר בכוס חד פעמי קרה או חמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:32 25.12.2017)

כוס בנפח של 240 מ"ל.

Avatar
עדי כהן (17:18 7.12.2017)

הכנתי ויצא מאוד טעים, אבל לצערי התחתית נשרפה ונתן טעם שרוף מעט להכל. מה אפשר לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:14 7.12.2017)

היי עדי,
זה קשור בסוג הסיר שהשתמשת בו או בבישול על אש גבוהה מידי.
אני ממליצה תמיד להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון (נירוסטה למשל פחות מתאים).

Avatar
מייק (10:50 20.10.2017)

לפני הכל זה יותר מדיי מים!! יצא דייסה לא ממליץ

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:02 20.10.2017)

3 כוסות מים על 2 כוסות אורז זה הרבה? זה דווקא המינימום שאפשר לשים.
אם זה יצא לך דייסתי אז כנראה שמשהו אחר שעשית היה לא נכון. אולי השתמשת באורז שהוא כבר מבושל.

Avatar
אירית (00:50 4.10.2017)

אנסה מחר או ברגע שאשיג עדשים שחורות … ובלי אבקת מרק בשום צורה פשוט במקום חלק מהימים אני אוסיף ציר ירקות . קשה להיות צמחוני 🙁

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:26 4.10.2017)

מעולה, בטוחה שייצא טעים 🙂
חג שמח

Avatar
שיראל (12:25 26.07.2017)

המתכון מעולה והכי טעים שיש תודה רבה !

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:04 26.07.2017)

תודה שיראל 🙂
יום מקסים

Avatar
אמונה (18:20 25.07.2017)

תודה רבה על המתכונים שלך!
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:33 25.07.2017)

היי אמונה,
אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים יותר מלח, בסביבות כפית מלאה.

Avatar
ננה (08:55 26.03.2017)

שלום!
אני משתמשת במתכון בעדשים יבשות. אז אם הבנתי נכון – אני אמורה לבשל אותן כחצי שעה, ואחר כך כשאני מבשלת את האורז – להוסיף את העדשים? או להוסיף אותן לאורז רק בסיום הבישול? תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:50 26.03.2017)

כן, יש לבשל את העדשים כחצי שעה עד שהן מתרככות ואח"כ להוסיף אותן לבישול יחד עם האורז כמו שרשום במתכון.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
אושרת (17:55 23.02.2017)

הי, הבת שלי סולדת מכמון (לצערי, כי אני מאד אוהבת. גדלתי בבית מרוקאי⁦:-)⁩). את חושבת שייצא טעים גם ללא הכמון?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:01 23.02.2017)

היי אושרת,
אפשר להכין גם בלי הכמון למרות שהוא בהחלט מוסיף.
ממליצה להגדיל את כמות אבקת המרק מחצי כפית לכפית מלאה.

Avatar
אושרת (18:26 23.02.2017)

תודה!!אנסה

Avatar
סימה (10:12 4.01.2017)

יצא מעולה מתכון של אורז עם עדשים הכנתי מעדשים יבשים לאחר השריה ובישול.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:43 4.01.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים.

Avatar
יפעת (22:28 8.10.2016)

היי רק רציתי לוודא, אם אני משתמשת בעדשים קפואות משקית צריך לשים את כל השקית? תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:46 8.10.2016)

היי יפעת,
גם אם אלה עדשים משקית קפואה יש לשים כוס אחת.

Avatar
טלי (20:22 29.09.2016)

היצליח לי מאוד קצרתי מחמאות
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:06 29.09.2016)

תודה טלי, שמחה לשמוע 🙂
שנה טובה!

Avatar
אורין (12:19 24.07.2016)

היי המתכון הזה מעולה וניסיתי לא פעם
יש לי חצי קילו בשר טחון
ניתן לשלב אותו עם המתכון ? ואם כן אז איך
תודה מראש☺

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:47 24.07.2016)

היי אורין,
מטגנים בצל קצוץ עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה.
לאחר מכן מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים כל הזמן במשך 3-4 דקות, עד שהוא משנה את הצבע ומתבשל. אח"כ ממשיכים במתכון כפי שהוא (מוסיפים את האורז, העדשים ומתבלים וכו').
בהצלחה 😉

Avatar
מיכל (20:44 5.05.2016)

היי,
תודה רבה על המתכון
באיזה אורז להשתמש?
אפשר פרסי ובלי ךשטוף אותו?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:05 5.05.2016)

היי מיכל,
אורז פרסי זה מצוין.
אם את לא שוטפת את האורז תוסיפי עוד שליש כוס מים רותחים (הכוונה 3+1/3 כוסות).

Avatar
ריקי (14:41 3.05.2016)

היי תודה על במתכון עדשים שחורות זה גם טוב?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:08 3.05.2016)

כן ריקי, עדשים שחורות זה מצוין. רק יש לבשל אותן לפני במים רותחים במשך כ-25 דקות, עד שה מתרככות.

Avatar
ריקי (17:35 3.05.2016)

תודה!!!

Avatar
הודא (11:56 10.02.2016)

שלום
אפשר להשתמש במים שהרתחנו בהם את העדשים?

Avatar
הודא (11:57 10.02.2016)

לצורך בישול המגדרה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:13 10.02.2016)

כן הודא, אפשר.

Avatar
הודא (12:51 10.02.2016)

תודה
מטגנים בשמן זית ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:53 10.02.2016)

שמן זית או שמן קנולה.

Avatar
אריה (16:15 11.10.2015)

זה נקרא 10 דקות ?
שעתיים השריית עדשים , חצי שעה בישול עדשים, 20 דקות המתנה בסוף, ועבודות באמצע – זה מסתכם ב-3 שעות .
כלומר כל המתכון הנ"ל הוא מטעה ולא טוב.

ב-10 דקות – לוקחים כוס אורז וכוס עדשים, מערבבים , מטגנים כמו אורז , מוסיפים 4 כוסות מים, מרתיחים , מוסיפים מלח ,מכבים ,ומחכים 5 דקות.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:29 11.10.2015)

המתכון אינו מטעה. המתכונים באתר הם 10 דקות עבודה/הכנה לא כולל אפיה ובישול אם יש צורך בכך. גם המתכון הזה הוא הוא 10 דקות הכנה אם משתמשים בעדשים קפואות. כמובן שאני תמיד מציינת אופציה נוספת למי שרוצה להשתמש בעדשים יבשות.

Avatar
אבי (14:21 5.09.2015)

שלום,
אפשר להשתמש בעדשים אדומות? אם כן צריך גם להשרות ולבשל לפני הבישול?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:59 5.09.2015)

היי אבי,
אפשר אבל קח בחשבון שעדשים אדומות שונות במרקם מעדשים שחורות או ירוקות. הן מתפרקות מעט בזמן הבישול. אין צורך לבשל אותן אבל כדאי להשרות אותן לפני במים שעה- שעתיים.

Avatar
אודי (07:11 26.08.2015)

אתמול עשינו את המג'דרה לארוחת ערב. יצא ממש טעים!! התענגנו על כל ביס..

תודה על אתר מושקע עם שלל מתכונים המתעדכנים באופן קבוע, טעימים מאוד וגם פשוטים!

סללת לי את הדרך למטבח..

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:56 26.08.2015)

היי אודי,
איזה כיף להתחיל את היום עם תגובה כזאת 🙂
תודה ויום נפלא!

Avatar
איילת (17:44 20.07.2015)

עשיתי היום את המג'דרה שלך והקציצות עוף האלו…ואני תמיד משוטטת באתר הזה…אבל היום החלטתי גם להגיב…
הקציצות האלו ממממ..טוב שגיליתי אותן באמצע החיים…הן ילוו אותי גם לנכדים ולנינים שיהיו לי בעוד 20 שנה!! מבטיחה!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:04 20.07.2015)

היי איילת,
אני ממש שמחה לשמוע! שתזכי להמון נכדים ונינים בריאים ושמחים 🙂
תודה והמשך יום נפלא!

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.