שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

מצרכים:

2 כוסות אורז לבן

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלח, פלפל לפי הטעם (לא חייב)




אופן הכנה:

-שוטפים היטב את האורז ומסננים. משאירים לפחות כשעה לייבוש (ככל שהאורז יבש כך ייצא פחות דביק).

-מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן קנולה.

-מוסיפים את האורז, מתבלים ומערבבים במשך כ- 3 דקות. (טיגון האורז וערבבו עם השמן חשובים כדי שהאורז יצא אחד אחד).

-מוסיפים 3 כוסות מלאות מים רותחים, מערבבים ומכסים. משאירים 20 דקות בדיוק על אש נמוכה ומכבים את האש.

-מומלץ להשאיר את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות, לאחר מכן להרים את המכסה ולערבב בעדינות בעזרת מזלג כדי להפריד את הגרגירים.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
פירה בטטהפירה בטטה
תבשיל ירקות תבשיל ירקות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מיטל (11:13 25.08.2024)

אני מעוניינת להכין יותר משתי כוסות אורז. האם היחסים משתנים בהתאם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:32 25.08.2024)

כן

avatar
ענת רותם (12:34 19.08.2024)

שלום אפרת, מה הסיבה ששוטפים אורז? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:43 19.08.2024)

שוטפים אורז לפני הבישול כדי להוריד ממנו עודפים של עמילן, שהצטבר בתהליך הייצור והאריזות. עמילן זה יכול לגרום לאורז להדבק וליצור מרקם דביק ולא אחיד במהלך הבישול.
בנוסף, שטיפת האורז מסייעת להסיר גם חלקיקים לא רצויים כמו אבק או שאריות של חומרי אריזה.

avatar
תהילה (18:40 1.07.2024)

איך זה שאת ככה טובה?:)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:10 2.07.2024)

❤️❤️

avatar
ליאור (18:30 27.02.2024)

שלום,
האם אפשר להכין אורז כמו פסטה? לשים אורז בסיר, לשפוך על זה מלא מים רותחים, לשים אש קטנה, לסגור לבערך 20 דקות, ואז לשפוך את כל המים העודפים? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:33 27.02.2024)

כן אפשר.
במקרה כזה יש למלא סיר בינוני-גדול במים ולאחר שהמים רותחים להוסיף את האורז. יש להוסיף מלח למים.
כדאי לטעום את האורז כבר אחרי 15 דקות.
אם מוכן להעביר למסננת.

avatar
רננה (14:36 2.04.2024)

היי,
למה אם מבשלים כמו פסטה מספיקים 15 דקות ואם עושים עם כוסות מים צריך 20? אני פשוט רוצה להבין מה מאחורי זה, תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:41 2.04.2024)

כי כשמבשלים כמו פסטה זה מאוורר יותר וכשמבשלים בסיר זה צפוף ודחוס.

avatar
אלעד (14:40 1.12.2023)

אפרת שלום,
יש לי תערובת קנויה של חמוציות פיסטוקים צנוברים ובצל מטוגן..
האם אפשר להשתמש בזה במתכון הזה ובאיזה שלב כדאי להוסיף את זה לאורז?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:59 1.12.2023)

כן אפשר להוסיף בתחילת הבישול, אחרי שאתה מוסיף את האורז (ולפני הוספת המים הרותחים).

avatar
אפרת (15:37 30.10.2023)

היי יש לי אורז תיאלנדי אני רוצה להכין את המתכון הזה
יצא מוצלח?
והאם צריך לשנות משהו?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:19 30.10.2023)

היי
אין בעיה להשתמש בו ללא שינוי(:

avatar
אביגיל (19:05 26.07.2023)

אחלה מתכון אחד אחד ככתוב, תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:38 26.07.2023)

שמחה מאד לשמוע❤️

avatar
עינת (09:06 13.06.2023)

בוקר טוב אפרת
אני רוצה להכין רבע כוס אורז כמה מים צריך?
ולחצי כוס אוז כמה צריך?
אני נוהגת להשרות את האורז ללילה (סופג יותר מים )
להוסיף מים באותה כמות שתרשמי לי?
תודה רבה מראש על המענה
יום טוב.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:54 13.06.2023)

היי
לרבע כוס אורז- שליש כוס מים
לחצי כוס אורז- 3/4 כוס מים
אין שינוי גם כשמשרים לילה.

avatar
מירי (12:22 10.05.2023)

אשמח לדעת איך אני יוכל להוסיף טעם באורז לדוגמא עם אבקת מרק עוף, וכמה.
אפרת, שתדעי שמאז שאני באתר שלך הבישולים והאפיות בבית נעשו לי קלים הרבה יותר!
יישר כח!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:43 10.05.2023)

היי
יש באתר המון מתכונים לאורז מגוון וטעים, תכתבי בשורת החיפוש אורז ותקבלי את כל התוצאות.
בגדול ניתן להוסיף תבלינים שונים, עשבי תיבול וירקות לאורז.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים🩷

avatar
צופיה (21:14 16.01.2023)

הי ערב טוב אפרת יקרה
ראיתי את המתכון של האורז והרגשתי שאני חייבת לשתף במשהו. אני פרסית במקור ואת האורז שלנו מבשלים בשיטה מיוחדת שיוצא גרגירים אחד אחד ורציתי לשתף אותך במתכון:
ל-2.5 עד 3 כוסות של אורז- ממלאים סיר בינוני במים כמעט עד למעלה, מוסיפים 2 כפות מלח ו 3 כפות שמן ומרתיחים.
בינתיים בוררים אורז ושוטפים טוב טוב. מסננים.
כשהמים רותחים, להוסיף את האורז ולערבב כדי שהאורז לא יידבק לתחתית הסיר. מבשלים חצי בישול 7-8 דק’ במכסה פתוח אש גבוהה. מסננים את האורז מהמים ושופכים אותם. אצלנו בד”כ אח”כ לוקחים תפו”א וחותכים לפרוסות, מחממים 3 כפות שמן בסיר של האורז, מסדרים את התפו”א יפה ושופכים מעל את האורז המסונן ועורמים לגבעה. בעזרת מקל/כף יוצרים חורים בכמה מקומות. סוגרים מכסה ומבשלים בערך רבע שעה על אש נמוכה עד שיש ריח טוב של אורז בבית.
מי שלא אוהב לשים תפו”א למטה (זה יוצא כמו צ’יפס) אפשר לשים ישירות את האורז ומקבלים תחתית קראנצ’ית מהממת.
מתכון פצצה לכל מי שרוצה להכין אורז מושלם ואחד-אחד!
בהצלחה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:08 16.01.2023)

נשמע מעולה, תודה על השיתוף😊

avatar
הודיה (12:31 29.08.2022)

אחרי שהכנתי לפי המתכון ראיתי בסרטון שהשרת את האורז שעה במים
-במתכון רשום רק לייבש שעה בלי ייבוש
זה הכרחי ההשריה לפני
או שאפשר לדלג שממהרים?

ניראלי שיצא לי טוב
תודה בכל מצב
תמיד יוצא מתכונים טובים אצלך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:18 29.08.2022)

היי,
השרייה חשובה לסילוק חומרים לא טובים ורעלנים מהאורז, והיא גם משפרת מעט את המרקם של האורז.
אם אין ברירה מספיק לשטוף את האורז היטב במים.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!

avatar
ברוריה (09:07 25.02.2022)

אני מחפשת סוג של מדריך לגבי סוגי אורז למינהם וגם לאורז מלא איך אפשר להמיר מתכון כזה לאורז מלא וכו’

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:35 25.02.2022)

היי,
מצרפת מדריך לסוגי אורז שונים. בנוסף, באופן כללי על כל כוס אורז לבן יש לשים 2/3 כוס אורז מלא (כוס וחצי מים רותחים).

avatar
נעמי ק (14:01 30.11.2021)

נשאר לי אורז – כמה ימים אפשר לשמור במקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:30 30.11.2021)

היי,
האורז במיטבו עד 3 ימים במקרר(:

avatar
מאי (20:44 7.10.2021)

היי אפרת, כתבת שצריך לשטוף היטב את האורז. האם הכוונה להשרות אותו או להניח מתחת לברז מים למשך מספר דקות כדי לשטוף? ואם בכל זאת להשרות אז כמה זמן? והאם בכלל אפשר לוותר על שטיפה/ השרייה וישר לשגר לסיר? תודה 🥰

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:07 7.10.2021)

היי מאי,
הכוונה לשטוף ולא להשרות.
באופן כללי רצוי להשרות אורז לפני ההכנה אבל אם ממהרים אפשר להסתפק בשטיפה יסודית בלבד, ואם ממהרים מאד אפשר גם לוותר על הייבוש ורק לסנן מהמים לפני ההכנה…
בהצלחה(:

avatar
מאי (17:14 9.10.2021)

תודה! ☺️

avatar
juliam (21:58 16.09.2021)

היי
איזה סוג של אורז מתאים למתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:27 16.09.2021)

היי,
הכי מוצלח- אורז בסמטי. או אורז פרסי.

avatar
מירי (11:06 1.07.2021)

הי
סיר של סולתם טוב?
נדבק או לא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:00 1.07.2021)

היי,
תלוי איזה סיר…
אם הוא בעל ציפוי נון- סטיק המזון לא נדבק.
אגב, כיום רוב הסירים של סולתם עשויים מאלומיניום מונע הידבקות, ולכן אם הסיר שלך לא מדי ישן סביר להניח שהוא אכן כזה.

avatar
יעל (11:28 8.06.2021)

אני דווקא רוצה אורז קצת דביק. איך ניתן לעשות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:54 8.06.2021)

להגדיל מעט את כמות המים, ולהשתמש באורז מסוג דביק יותר כמו אורז ריזוטו או אורז לסושי.

avatar
יעל (11:56 8.06.2021)

תודה רבה!!!

avatar
Gitty (15:37 26.05.2021)

אפרת אין עליך!
הכנתי אתמול ויצא מושלם!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:45 26.05.2021)

איזה כיף לשמוע😊

avatar
ענת (11:14 6.05.2021)

יצא לך מושלם .זאת פעם ראשונה שאני רואה שאחרי כיבוי הגז ישר פותחים ועם מזלג מערבבים.תמיד אמרו לי להמתין לפחות 10 דקות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:29 6.05.2021)

נכון, יש כמה דעות בנוגע למה שהכי כדאי לעשות עם האורז😊 שמחה שיצא מוצלח!

avatar
אמונה (23:36 19.04.2021)

בס”ד

שלום אפרת,

מאוד מביך, אך לאחרונה (די הרבה זמן), האורז לא מתבשל היטב. תמיד חשבתי שצריך כמות כפולה של מים על כל כוס אורז וזאת עשיתי. רותחים. ויותר מכמות כפולה של מים אפילו, ועם כל זאת האורז לא מתבשל היטב. מרב תסכול, אני שופכת עוד מים רותחים ו …האורז מביט בי מגבוה כאומר: לא תצליחי לבלבל אותי… אני אצא קשה ונגרס בין השיניים וזהו זה!

כמות המים שאותה את מציינת, פחותה מהכמות שאני שמה, אז איך ייתכן שאצלך ואצל המגיבות זה יוצא נפלא, ואצלי, עם כמות גדולה יותר, זה מפח נפש ( לפעמים אגב, למטה הוא רך ולמעלה קשה). במקרה הטוב ביותר, הוא הופך לדייסת אורז..

תודה רבה ותודה רבה גם על התשובות האחרות לשאלות ששאלתי (למרות שאיני זוכרת היכן…אבל, בעז”ה, אמצא אותן).

שבוע טוב.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:55 20.04.2021)

היי אמונה,
באיזה אורז את משתמשת? יש חברות שונות וסוגי אורז שונים, כך שלמצוא את האורז שיקלע לטעמך זה קודם כל עניין של ניסוי וטעייה:)
האם את משרה את האורז? אני שמה כוס וחצי מים על כל כוס אורז אבל משרה את האורז לפני הבישול. מומלץ להשרות את האורז מבחינה בריאותית (מפחית את הארסן באורז )
וגם משום שכאשר משרים את האורז הוא מתרכך, ולאחר הבישול הוא יוצא רך.
האם את מכינה את האורז בסיר עם ציפוי שאינו נדבק? (מומלץ ביותר ומונע הידבקות ותחתית קשה של אורז בסיר!!)
בנוסף, באיזה כוס את משתמשת? את משתמשת באותה גודל כוס למדידת האורז והמים?
את מקפידה לטגן עם שמן לפני הוספת המים?
ודבר אחרון- כמו שכתבתי במתכון, מומלץ להשאיר את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות, לאחר מכן להרים את המכסה ולערבב בעדינות בעזרת מזלג כדי להפריד את הגרגירים.
מקווה שעזרתי ופעם הבאה יצא אורז מושלם😊

avatar
אמונה (17:57 20.04.2021)

בס”ד

תודה רבה. אנסה עם שרייה. ונקוה בעז”ה שיצא אורז רך. אולי גם נקנה סיר מיוחד לאורז ה,,,,,מפונק!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:30 20.04.2021)

בהצלחה! תמיד טוב שיש בבית סיר עם ציפוי לא נדבק:)

avatar
יניב (20:54 8.04.2021)

היי אפרת,
אני משתמש באורז פרסי.
קצת מביך אבל רק ביננו 🙂 – בשלב של “משאירים 20 דקות בדיוק על אש נמוכה” – נשרף לי האורז ונדבק לתחתית. אולי עם אערבב 20 דקות, זה לא יקרה, אבל לדעתי לא לזה התכוונת.
אפילו בשלב ההתחלתי של טיגון האורז, האורז נדבק לי כל העת לתחתית ואני חייב לגרד אותו תוך כדי טיגון.
הבעיה בסיר, או בחוסר הכשרון שלי לבשל אורז?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:09 8.04.2021)

היי יניב,
בכלל לא מביך וקורה הרבה 😊
זה יכול לקרות בגלל שימוש בסיר שאין לו ציפוי מחומר שאינו נדבק (למשל בסיר נירוסטה- יש למזון נטייה להידבק לתחתית).
עוד סיבה שיכולה להיות היא שלא מוסיפים מספיק מים. יש לשים 3 כוסות, בנפח 240 מ”ל.
מקווה שעזרתי…

avatar
רוני (16:43 3.05.2021)

זה פשוט בגלל שלבישול אורז לא לוקח חצי שעה

avatar
גלי (20:28 9.02.2021)

הי אפרת, יש לך טיפ או רעיון איך אפשר לחמם אורז במיקרו למחרת ההכנה ושלא יהיה גוש ויבש?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:52 9.02.2021)

היי גלי,
לאחר החימום במיקרו האורז אמור להפרד. זה לא קורה? אפילו כשאת מערבבת קצת עם המזלג?

avatar
גלי (21:07 9.02.2021)

כן אבל הוא מתייבש כזה /:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:45 10.02.2021)

היי גלי, זה לא אמור לקרות. האורז גם לאחר הבישול צריך לצאת אחד אחד.האם לאחר הבישול ערבבת אותו עם מזלג טוב טוב? אולי זאת הסיבה.

avatar
גלי (07:46 10.02.2021)

אני לא מערבבת אחרי הבישול, לא ידעתי שצריך. תודה ❤️

avatar
פרח (08:08 1.10.2020)

הי אפרת, המתכונים שלך מ ו ש ל מ ים! תודה. שמתי לב שכל הסירים שלי עם חור ולא אטומים… יש לך רעיון איך בכל זאת אני יכולה להכין את האורז? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:10 1.10.2020)

היי פרח,
אפשר להניח מגבת על הסיר.
חג שמח 🌺

avatar
ליטל (09:25 25.08.2020)

היי אפרת
אני רוצה לשדרג מעט האם אפשר להוסיף בצל , שום ? ואם כן באיזה אופן ?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:39 25.08.2020)

אפשר לטגן בצל קצוץ עם 2 כפות שמן עד לשקיפות קלה. אח”כ להוסיף את האורז ולהמשיך לפי המתכון.

avatar
עדי (11:37 17.08.2020)

יצא לי דייסה
הכנתי עם אורז פרסי
באסה…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:52 17.08.2020)

שמת 3 כוסות מים על 2 כוסות אורז? השתמשת באותה גודל כוס למדידת המים והאורז?
הכנת לפי המתכון?

avatar
תמר (21:23 22.04.2020)

איזה מתכון מעולה!!!
אני כבר כמה זמן מחפשת את המתכון של אורז כמו במסעדות..
ובזכותך מצאתי…!!!
מודה לך מאד!!

אגב, טיפ קטן: ככל שתשאירו את האורז לאחר בישול מכוסה וסגור כך הוא יצא יותר מוצלח!!
בעיני חצי שעה זה אידיאליה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:38 22.04.2020)

תודה תמר 🙂

avatar
פאני (16:36 12.04.2020)

אורז של מסעדות! המתכון הכי טוב שיש לאורז!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:49 12.04.2020)

שמחה שיצא טעים! 🙂

avatar
נדיה (14:01 9.04.2020)

שלום, הכנתי כמה פעמים עם אורז בסמתי ויצא מושלם, אתמול הכנתי עם אורז פרסי ולא יצא כמו הבסמתי. עדיין היה טעים אבל יצא יותר דביק. האם הסוגים משנים והאם צריך לשנות משהו בתהליך עם האורז הפרסי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:19 9.04.2020)

היי נדיה,
כל סוג אורז יוצא אחרת. אין שינוי בהכנה.

avatar
ענאל (18:00 30.03.2020)

היי אפרת
אם אני רוצה להוסיף בצל טחון או מגורד, אני מטגנת עד הזהבה ומוסיפה את האורז לעוד 3 דק\’ נוספות עם הבצל, או..?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:57 30.03.2020)

כן. אפשר גם לקצוץ את הבצל דק.

avatar
יעקב (15:21 20.11.2019)

מה ההמלצה שלך איזה אורז יוצא הכי טוב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:24 20.11.2019)

אם אתה אוהב אורז ארוך אז אורז בסמטי. אם לא, אז אורז פרסי.

avatar
נוי (17:26 17.07.2019)

יצא פשוט מדהים תמיד לוקחת מהאתר האלוף הזה😁

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 17.07.2019)

תודה נוי, שמחה לשמוע 🙂

avatar
רחל (12:16 17.06.2019)

פעם ראשונה שאני מכינה אורז ויצא פשוט מושלם וטעים אחד אחד !! תודה רבה ❤❤ אין ספק אקח ממך עוד מתכונים 😊

יש לי שאלה אם אני רוצה להכין חבילת אורז מה הכמות מים שצריך ??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:06 17.06.2019)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
אם את מכינה חבילת אורז (1 קילו) יש לשים 7.5 כוסות מים.
*הכוונה לכוסות בנפח של 240 מ”ל כמו בתמונה שצירפתי.
זמן בישול מתארך ל30 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.

avatar
חני (09:54 14.12.2018)

תודה רבה על כל המתכונים!!! רציתי לשאול מה זה אומר לשטוף את האורז- סתם לשים בתוך מסננת וקצת לשפוך מים? או להשרות? ואם כן כמה זמן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:23 14.12.2018)

עדיף להשרות בקערה עם מים כחצי שעה- שעה ולסנן. אם אין זמן אפשר לשים במסננת ולשטוף כדקה מתחת לברז.

avatar
Mutzmutz (15:44 9.11.2018)

יצא אחד אחד טעים תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 9.11.2018)

תודה על השיתוף 🙂

avatar
לאה כהן (11:28 18.09.2018)

♥ ♥ ♥

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:49 18.09.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה לאה וגמר חתימה טובה 💕

avatar
לאה כהן (11:25 18.09.2018)

הכנתי את האורז בביתי,
וזה פשוט מצוין!
את אלופה ויש לך מתכונים ממש טובים.
הילדים שלי לא אוהבים מלא דברים, אז אני לא יכולה להכין להם אורז עם ירקות, ודברים טעימים!
אבל את המתכון הזה- הם פשוט טרפו!!
תודה רבה לך! ♥

avatar
יוגב (19:55 10.08.2018)

אפרת היקרה שאלה חשובה- הבנתי שצריך לבשל את האורז בסיר אטום (הכוונה בלי חור למעלה שמוציא אדים). לי יש סיר כזה. המליצו לי להניח מגבת בין הסיר למכסה (בזמן בישול האורז) כדי שיהיה אטום. מה דעתך? שתהיה שבת מושלמת ותןדה רבה לך 💗

avatar
יוגב (19:55 10.08.2018)

נ.ב: אני אוהב ומתכוון לבשל אורז בסמטי הודי.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:04 10.08.2018)

היי יוגב,
נכון, רצוי לבשל את האורז בסיר אטום. כדאי גם להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק. סיר מנירוסטה פחות מומלץ כי האורז נדבק לתחתית ולעיתים נשרף.
אפשר לשים מגבת בין הסיר למכסה. לדעתי אם הסיר אטום זה מיותר.
שבת שלום 🙂

avatar
אלה (01:07 20.06.2018)

תודה על המתכון הברור.
אם אין לי שם קנולה זה קריטי? יש לי שמן זית או מניות? אפשר אד מהם במקום? האם הכמות נשארת אוה כמות?
אגבב סתם לסקקרנות שלי – למה צריך לשטוף את האורז?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:24 20.06.2018)

אפשר לשים שמן חמניות או שמן זית אם טעמו מעודן. אותה כמות.
רצוי לשטוף את האורז מתחת לברז עד שהמים נעשים שקופים. בשטיפה האורז מתרכך מעט וגם חלק מהעמילן נשטף.

avatar
צביקה (16:13 6.06.2018)

סוף סוף מצאתי את האתר אשר מסביר יפה ומדוייק ובשפה פשוטה אשר מתאימה לחובבי מטבח כמוני אשר לא יודעים לבשל אבל אוהבים וזקוקים להכוונה.
תודה לך על המתכונים המוסברים נכון והתוצאה סוף סוף מצויינת.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 6.06.2018)

תודה צביקה 🙂

avatar
שיר (22:56 5.02.2018)

המתכון לא מוצלח יצא יבש וקשה אומנם בהתחלה האורז היה אחד אחד אבל אחרי שעתיים הפך ליהיות גושי עשיתי בדיוק לפי המתכון ולפי הכמויות יצא גם בלי טעם למרות ששמתי הרבה מלח!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 6.02.2018)

היי שיר,
אם האורז הפך לגושי זה כנראה בגלל שלא ערבבת אותו עם מזלג לאחר הבישול.
באיזה סוג אורז השתמשת?
לגבי טעם, זה עניין של טעם. אולי את לא אוהבת אורז לבן פשוט.

avatar
ספיר (18:08 21.01.2018)

הי אפרת
כמה מנות יוצא לי מהמתכון הזה?
אני במבצע לצמצום זריקת האוכל בבית..לכן לא רוצה להכין מידי הרבה.
רוצה לשני אנשים כתוספת לחזה עם ירקות מוקפצים…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 21.01.2018)

היי ספיר,
כוס אחת של אורז יבש בדר”כ מספיק ל-2 מנות לכן כדאי להכין מחצית מכל הכמויות.

avatar
שרןן (11:09 18.01.2018)

הכנתי בדיוק לפי ההוראןת אתמול ויצא יבש ולא טוב יש דרך לשפר במקום לזרוק? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:13 18.01.2018)

יבש הכוונה לא מבושל?
כדאי להוסיף עוד כרבע כוס מים לסיר, לערבב מעט ולהמשיך לבשל עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות.

avatar
קארין (15:36 28.11.2017)

היי!
סוף סוף יצא לי אורז טוב ומאז מכינה אותו שוב ושוב:)
תודה על אתר מציל חיים שגורם לי להתחבר קצת יותר לבישול.
קארין

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:16 28.11.2017)

תודה קארין, כיף לשמוע 🙂

avatar
אדל (11:16 29.08.2017)

בסוף הוא יצא לי טיפה קשה.
תודה רבה בכול מקרה!!האתר מושלם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:33 29.08.2017)

באמת? מוזר. השארת 10 דקות עם מכסה?
את יכולה להמשיך לבשל אותו על אש נמוכה עד שהוא יתרכך לגמרי.

avatar
אדל (19:38 29.08.2017)

זה פשוט חוסר מזל באורז כנראה חח. השארתי אותו רבע שעה בלי לגעת ,
הוא יצא ממש טפל וטיפה קשה ..

avatar
אדל (10:29 29.08.2017)

היי,שמתי בטעות רבע\חצי כוס מים יותר ..
מה יהיה ?דביק?לזרוק כבר מעכשיו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:44 29.08.2017)

לא נורא. תמשיכי לבשל כרגיל.

avatar
אורי (15:42 8.08.2017)

ממש ממש 10… פשוט אין מילים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:32 8.08.2017)

תודה אורי 🙂

avatar
ליאור (12:50 28.02.2017)

וואו האורז יצא לי מעולה תודה רבה על המתכון המעולה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:57 28.02.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים

avatar
ספיר (18:07 21.12.2016)

האתר שלך מדהים! הכל מדוייק להפליא וטעים מאוד! כשאני צריכה להכין משהו אפילו קל כמו אורז אני קודם מסתכלת אצלך!
אלפי תודות על הרצון הטוב שלך להפוך את המטבח למקום כיפי ..כל הקרדיט שמור לך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:28 21.12.2016)

תודה ספיר! 🙂

avatar
אסתי (19:55 25.07.2016)

למה שוטפים את האורז לפני הבישול?
ואם האורז לא מספיק להתייבש זה יצא טוב? או שבמקרה כזה עדיף בכלל לא לשטוף?
תודה על האתר השימושי!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:09 25.07.2016)

היי אסתי,
יש כאלה שטוענים שכדאי לשטוף את האורז משאריות אבק.
עדיף לייבש את האורז לפני שמבשלים אותו כדי שלא ייצא דביק. אפשר לשטוף אותו או להשרות קצת במים אפילו יום קודם ולהעביר למסננת ויום למחרת לבשל. יש גם כאלה שלא שוטפים את האורז בכלל.

avatar
מיטל (07:29 7.07.2016)

שלום רב כמה מים צריך לכוס אורז?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:56 7.07.2016)

היי מיטל,
על כל כוס אורז שמים כוס וחצי מים רותחים.
יום נפלא 🙂

avatar
יובל (19:12 24.06.2016)

היי, אם אני מכינה למשל 15 כוסות אורז (יש סיר מתאים) עדיין צריך לבשל על אש קטנה 20 דק’?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:19 24.06.2016)

היי יובל,
אני חושבת שמאחר ומדובר בכמות מאוד גדולה כדאי לבשל 35-40 דקות ואח”כ לכבות את האש ולהשאיר את הסיר סגור במשך 20 דקות לפחות.
בהצלחה 🙂

avatar
אלי (11:26 5.06.2016)

מתכון מעולה!
האורז יוצא טעים, “אחד אחד” וממש מהיר להכנה.
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:33 5.06.2016)

תודה אלי, שמחה שיצא מוצלח 🙂
שבוע מעולה!

avatar
מיקי (20:37 1.04.2016)

איך אפשר לשפוך מים על שמן? לא תצא אש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:23 1.04.2016)

היי מיקי,
לא שופכים את המים ישירות על השמן. קודם מוסיפים לשמן את האורז ומערבבים כמה דקות עד שהאורז מצופה בשמן ואז מוסיפים את המים הרותחים, כך שאין שום בעיה 🙂

avatar
מירב (10:41 31.03.2016)

כמה כוסות אורז אפשר לשים בסיר ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:46 31.03.2016)

היי מירב,
תלוי בגודל ונפח הסיר. כמה שהוא יכול להכיל. בדר”כ רצוי לא למלא את הסיר באורז ביותר משליש גובה הסיר כי צריך לקחת בחשבון שיש להוסיף עוד מים והאורז מתנפח במהלך הבישול ומכפיל את נפחו.
יום נעים 🙂

avatar
מיכל (09:50 24.02.2016)

שלום, רציתי בבקשה לשאול: מה אפשר לעשות כדי שהאורז לא יצא גושים ודביק?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:05 24.02.2016)

היי מיכל,
-רצוי להשתמש באורז לבן ארוך כמו אורז בסמטי, יסמין, הודי.
-האורז צריך להיות יבש לחלוטין.
-יש לטגן את האורז כמה דקות עם שמן לפני הוספת המים.
-רצוי לא לפתוח את המכסה בזמן הבישול.
-אחרי שהאורז מוכן, יש להסירו מהאש ולכסותו במגבת במשך 10 דקות. לאחר מכן לפתוח את המכסה ולהפריד את הגרגירים עם מזלג.
בהצלחה 😉

avatar
מיכל (08:39 21.02.2016)

שלום, רציתי בבקשה לשאול: “2 כוסות אורז לבן” הכוונה לכוס חד פעמי?
ושאלה נוספת מה הכמות שיוצאת לבסוף לאחר ששמתי את 2 הכוסות לכמה סועדים הכמות הזו?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:05 21.02.2016)

היי מיכל,
הכוונה לכוס זכוכית סטנדרטית רגילה (עם הידית). מה שחשוב הוא להשתמש באותה גודל כוס גם למדידת המים כדי שהיחסים יישמרו.
הכמות מספיקה ל 4-5 מנות.
בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

avatar
תירנית (00:58 10.12.2015)

שלום רב,
בבקשה, מה אחרי שמכבים את האש: מתי לפתוח את הסיר, האם יש לערבב?
תודה רבה ולילה טוב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:28 10.12.2015)

היי,
אחרי שמכבים את האש מומלץ להשאיר את הסיר מכוסה כ-10 דקות ואז לפתוח את המכסה ולערבב בעדינות עם מזלג כדי להפריד את הגרגירים.
בהצלחה 😉

avatar
שרון (18:34 26.10.2015)

הי הנחתי את האורז לייבוש כבר שעה וחצי ובסוף מתכוונת להכין רק מחר בצהריים. איך לשמור את האורז שכבר סונן, נשטף ויובש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:26 26.10.2015)

היי שרון,
תשמרי בקופסה סגורה במקרר.

avatar
שרון (20:19 26.10.2015)

תודה רבה!

avatar
הילה (15:32 28.06.2015)

כדי להגיש בצורה הזאת ,לשים בקערה להדק ולהפוך? או שיש שיטה אחרת ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:42 28.06.2015)

נכון הילה. כשהאורז עוד חם (מיד אחרי הבישול), תשימי בקערית קטנה ותהדקי היטב. תהפכי את הקערית בזהירות, תשאירי דקה-שתיים ותרימי את הקערה.
בהצלחה 😉

avatar
יהונתן (14:18 28.06.2015)

אם עושים חצי כמות (כוס אורז וכוס וחצי מיים ) כמה זמן לבשל על אש נמוכה ? חצי מהזמן ?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:16 28.06.2015)

היי יהונתן,
גם אם עושים חצי כמות, זמן הבישול נשאר אותו דבר.

avatar
יהונתן (15:21 28.06.2015)

תודה
יהונתן

avatar
ארי (21:41 24.03.2015)

מתכון מושלם.
גם מבשל מתחיל כמוני הצליח להפתיע את הבר’ה עם אורז משגע.
תודה רבה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:09 24.03.2015)

שמחה לשמוע!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

avatar
שיראל (19:50 14.03.2015)

המתכון הזה פשוט מוצלח!! ההורים שלי כל כך התלהבו 🙂 פשוט יוצא אחד אחד ולא נדבק עם עושים לפי ההוראות תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:48 14.03.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה שיראל ושבוע טוב 😉

avatar
קרן (17:07 5.01.2015)

ניסיתי המון מתכונים ויצא כמעט ובסדר ואכיל. אבל האורז שיוצא עם המתכון הזה מושלם!
תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:16 5.01.2015)

איזה כיף לשמוע! תודה קרן 🙂

avatar
שירה (20:22 28.10.2014)

אני משתמשת הרבה במתכונים שפה…תודה לך 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:52 28.10.2014)

אני מאוד שמחה לשמוע שירה 🙂

avatar
לילך וטוהר (16:02 20.06.2014)

טיפ קטן: חשוב לא לפתוח את המכסה בזמן האידוי ולא לערבב:-)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:21 20.06.2014)

חשוב מאוד, תודה על הטיפ 😉

avatar
יפית (23:28 12.10.2014)

האם סוג האורז קשור שיצא מוצלח ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:45 12.10.2014)

היי יפית,
אפשר להשתמש בכל אורז שהוא לבן (לא אורז עגול או מלא) אבל האורז שהכי קל להגיע איתו לתוצאות הוא בדר”כ הבסמטי.

לקריאת כל התגובות