זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
מצרכים:
3 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית מלח, פלפל לפי הטעם (לא חייב)
אופן הכנה:
-שוטפים היטב את האורז ומסננים. משאירים לפחות כשעה לייבוש (ככל שהאורז יבש כך ייצא פחות דביק).
-מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן קנולה.
-מוסיפים את האורז, מתבלים ומערבבים במשך כ- 3 דקות. (טיגון האורז וערבבו עם השמן חשובים כדי שהאורז יצא אחד אחד).
-מוסיפים 3 כוסות מלאות מים רותחים, מערבבים ומכסים. משאירים 20 דקות בדיוק על אש נמוכה ומכבים את האש.
-מומלץ להשאיר את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות, לאחר מכן להרים את המכסה ולערבב בעדינות בעזרת מזלג כדי להפריד את הגרגירים.
–
ראו גם
- מאפינס אורז וירקות |
- אורז עם אטריות |
- אורז עם בצל ירוק |
- אורז עם קישואים |
- אורז עם דלעת |
- אורז עם עדשים וערמונים
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
אני מעוניינת להכין יותר משתי כוסות אורז. האם היחסים משתנים בהתאם?
כן
שלום אפרת, מה הסיבה ששוטפים אורז? תודה
שוטפים אורז לפני הבישול כדי להוריד ממנו עודפים של עמילן, שהצטבר בתהליך הייצור והאריזות. עמילן זה יכול לגרום לאורז להדבק וליצור מרקם דביק ולא אחיד במהלך הבישול.
בנוסף, שטיפת האורז מסייעת להסיר גם חלקיקים לא רצויים כמו אבק או שאריות של חומרי אריזה.
איך זה שאת ככה טובה?:)
❤️❤️
שלום,
האם אפשר להכין אורז כמו פסטה? לשים אורז בסיר, לשפוך על זה מלא מים רותחים, לשים אש קטנה, לסגור לבערך 20 דקות, ואז לשפוך את כל המים העודפים? תודה
כן אפשר.
במקרה כזה יש למלא סיר בינוני-גדול במים ולאחר שהמים רותחים להוסיף את האורז. יש להוסיף מלח למים.
כדאי לטעום את האורז כבר אחרי 15 דקות.
אם מוכן להעביר למסננת.
היי,
למה אם מבשלים כמו פסטה מספיקים 15 דקות ואם עושים עם כוסות מים צריך 20? אני פשוט רוצה להבין מה מאחורי זה, תודה
כי כשמבשלים כמו פסטה זה מאוורר יותר וכשמבשלים בסיר זה צפוף ודחוס.
אפרת שלום,
יש לי תערובת קנויה של חמוציות פיסטוקים צנוברים ובצל מטוגן..
האם אפשר להשתמש בזה במתכון הזה ובאיזה שלב כדאי להוסיף את זה לאורז?
תודה
כן אפשר להוסיף בתחילת הבישול, אחרי שאתה מוסיף את האורז (ולפני הוספת המים הרותחים).
היי יש לי אורז תיאלנדי אני רוצה להכין את המתכון הזה
יצא מוצלח?
והאם צריך לשנות משהו?
תודה!
היי
אין בעיה להשתמש בו ללא שינוי(:
אחלה מתכון אחד אחד ככתוב, תודה רבה!
שמחה מאד לשמוע❤️
בוקר טוב אפרת
אני רוצה להכין רבע כוס אורז כמה מים צריך?
ולחצי כוס אוז כמה צריך?
אני נוהגת להשרות את האורז ללילה (סופג יותר מים )
להוסיף מים באותה כמות שתרשמי לי?
תודה רבה מראש על המענה
יום טוב.
היי
לרבע כוס אורז- שליש כוס מים
לחצי כוס אורז- 3/4 כוס מים
אין שינוי גם כשמשרים לילה.
אשמח לדעת איך אני יוכל להוסיף טעם באורז לדוגמא עם אבקת מרק עוף, וכמה.
אפרת, שתדעי שמאז שאני באתר שלך הבישולים והאפיות בבית נעשו לי קלים הרבה יותר!
יישר כח!!
היי
יש באתר המון מתכונים לאורז מגוון וטעים, תכתבי בשורת החיפוש אורז ותקבלי את כל התוצאות.
בגדול ניתן להוסיף תבלינים שונים, עשבי תיבול וירקות לאורז.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים🩷
הי ערב טוב אפרת יקרה
ראיתי את המתכון של האורז והרגשתי שאני חייבת לשתף במשהו. אני פרסית במקור ואת האורז שלנו מבשלים בשיטה מיוחדת שיוצא גרגירים אחד אחד ורציתי לשתף אותך במתכון:
ל-2.5 עד 3 כוסות של אורז- ממלאים סיר בינוני במים כמעט עד למעלה, מוסיפים 2 כפות מלח ו 3 כפות שמן ומרתיחים.
בינתיים בוררים אורז ושוטפים טוב טוב. מסננים.
כשהמים רותחים, להוסיף את האורז ולערבב כדי שהאורז לא יידבק לתחתית הסיר. מבשלים חצי בישול 7-8 דק’ במכסה פתוח אש גבוהה. מסננים את האורז מהמים ושופכים אותם. אצלנו בד”כ אח”כ לוקחים תפו”א וחותכים לפרוסות, מחממים 3 כפות שמן בסיר של האורז, מסדרים את התפו”א יפה ושופכים מעל את האורז המסונן ועורמים לגבעה. בעזרת מקל/כף יוצרים חורים בכמה מקומות. סוגרים מכסה ומבשלים בערך רבע שעה על אש נמוכה עד שיש ריח טוב של אורז בבית.
מי שלא אוהב לשים תפו”א למטה (זה יוצא כמו צ’יפס) אפשר לשים ישירות את האורז ומקבלים תחתית קראנצ’ית מהממת.
מתכון פצצה לכל מי שרוצה להכין אורז מושלם ואחד-אחד!
בהצלחה!
נשמע מעולה, תודה על השיתוף😊
אחרי שהכנתי לפי המתכון ראיתי בסרטון שהשרת את האורז שעה במים
-במתכון רשום רק לייבש שעה בלי ייבוש
זה הכרחי ההשריה לפני
או שאפשר לדלג שממהרים?
ניראלי שיצא לי טוב
תודה בכל מצב
תמיד יוצא מתכונים טובים אצלך
היי,
השרייה חשובה לסילוק חומרים לא טובים ורעלנים מהאורז, והיא גם משפרת מעט את המרקם של האורז.
אם אין ברירה מספיק לשטוף את האורז היטב במים.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
אני מחפשת סוג של מדריך לגבי סוגי אורז למינהם וגם לאורז מלא איך אפשר להמיר מתכון כזה לאורז מלא וכו’
היי,
מצרפת מדריך לסוגי אורז שונים. בנוסף, באופן כללי על כל כוס אורז לבן יש לשים 2/3 כוס אורז מלא (כוס וחצי מים רותחים).
נשאר לי אורז – כמה ימים אפשר לשמור במקרר?
היי,
האורז במיטבו עד 3 ימים במקרר(:
היי אפרת, כתבת שצריך לשטוף היטב את האורז. האם הכוונה להשרות אותו או להניח מתחת לברז מים למשך מספר דקות כדי לשטוף? ואם בכל זאת להשרות אז כמה זמן? והאם בכלל אפשר לוותר על שטיפה/ השרייה וישר לשגר לסיר? תודה 🥰
היי מאי,
הכוונה לשטוף ולא להשרות.
באופן כללי רצוי להשרות אורז לפני ההכנה אבל אם ממהרים אפשר להסתפק בשטיפה יסודית בלבד, ואם ממהרים מאד אפשר גם לוותר על הייבוש ורק לסנן מהמים לפני ההכנה…
בהצלחה(:
תודה! ☺️
היי
איזה סוג של אורז מתאים למתכון?
היי,
הכי מוצלח- אורז בסמטי. או אורז פרסי.
הי
סיר של סולתם טוב?
נדבק או לא?
היי,
תלוי איזה סיר…
אם הוא בעל ציפוי נון- סטיק המזון לא נדבק.
אגב, כיום רוב הסירים של סולתם עשויים מאלומיניום מונע הידבקות, ולכן אם הסיר שלך לא מדי ישן סביר להניח שהוא אכן כזה.
אני דווקא רוצה אורז קצת דביק. איך ניתן לעשות
להגדיל מעט את כמות המים, ולהשתמש באורז מסוג דביק יותר כמו אורז ריזוטו או אורז לסושי.
תודה רבה!!!
אפרת אין עליך!
הכנתי אתמול ויצא מושלם!
איזה כיף לשמוע😊
יצא לך מושלם .זאת פעם ראשונה שאני רואה שאחרי כיבוי הגז ישר פותחים ועם מזלג מערבבים.תמיד אמרו לי להמתין לפחות 10 דקות.
נכון, יש כמה דעות בנוגע למה שהכי כדאי לעשות עם האורז😊 שמחה שיצא מוצלח!
בס”ד
שלום אפרת,
מאוד מביך, אך לאחרונה (די הרבה זמן), האורז לא מתבשל היטב. תמיד חשבתי שצריך כמות כפולה של מים על כל כוס אורז וזאת עשיתי. רותחים. ויותר מכמות כפולה של מים אפילו, ועם כל זאת האורז לא מתבשל היטב. מרב תסכול, אני שופכת עוד מים רותחים ו …האורז מביט בי מגבוה כאומר: לא תצליחי לבלבל אותי… אני אצא קשה ונגרס בין השיניים וזהו זה!
כמות המים שאותה את מציינת, פחותה מהכמות שאני שמה, אז איך ייתכן שאצלך ואצל המגיבות זה יוצא נפלא, ואצלי, עם כמות גדולה יותר, זה מפח נפש ( לפעמים אגב, למטה הוא רך ולמעלה קשה). במקרה הטוב ביותר, הוא הופך לדייסת אורז..
תודה רבה ותודה רבה גם על התשובות האחרות לשאלות ששאלתי (למרות שאיני זוכרת היכן…אבל, בעז”ה, אמצא אותן).
שבוע טוב.
היי אמונה,
באיזה אורז את משתמשת? יש חברות שונות וסוגי אורז שונים, כך שלמצוא את האורז שיקלע לטעמך זה קודם כל עניין של ניסוי וטעייה:)
האם את משרה את האורז? אני שמה כוס וחצי מים על כל כוס אורז אבל משרה את האורז לפני הבישול. מומלץ להשרות את האורז מבחינה בריאותית (מפחית את הארסן באורז )
וגם משום שכאשר משרים את האורז הוא מתרכך, ולאחר הבישול הוא יוצא רך.
האם את מכינה את האורז בסיר עם ציפוי שאינו נדבק? (מומלץ ביותר ומונע הידבקות ותחתית קשה של אורז בסיר!!)
בנוסף, באיזה כוס את משתמשת? את משתמשת באותה גודל כוס למדידת האורז והמים?
את מקפידה לטגן עם שמן לפני הוספת המים?
ודבר אחרון- כמו שכתבתי במתכון, מומלץ להשאיר את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות, לאחר מכן להרים את המכסה ולערבב בעדינות בעזרת מזלג כדי להפריד את הגרגירים.
מקווה שעזרתי ופעם הבאה יצא אורז מושלם😊
בס”ד
תודה רבה. אנסה עם שרייה. ונקוה בעז”ה שיצא אורז רך. אולי גם נקנה סיר מיוחד לאורז ה,,,,,מפונק!
בהצלחה! תמיד טוב שיש בבית סיר עם ציפוי לא נדבק:)
היי אפרת,
אני משתמש באורז פרסי.
קצת מביך אבל רק ביננו 🙂 – בשלב של “משאירים 20 דקות בדיוק על אש נמוכה” – נשרף לי האורז ונדבק לתחתית. אולי עם אערבב 20 דקות, זה לא יקרה, אבל לדעתי לא לזה התכוונת.
אפילו בשלב ההתחלתי של טיגון האורז, האורז נדבק לי כל העת לתחתית ואני חייב לגרד אותו תוך כדי טיגון.
הבעיה בסיר, או בחוסר הכשרון שלי לבשל אורז?
היי יניב,
בכלל לא מביך וקורה הרבה 😊
זה יכול לקרות בגלל שימוש בסיר שאין לו ציפוי מחומר שאינו נדבק (למשל בסיר נירוסטה- יש למזון נטייה להידבק לתחתית).
עוד סיבה שיכולה להיות היא שלא מוסיפים מספיק מים. יש לשים 3 כוסות, בנפח 240 מ”ל.
מקווה שעזרתי…
זה פשוט בגלל שלבישול אורז לא לוקח חצי שעה
הי אפרת, יש לך טיפ או רעיון איך אפשר לחמם אורז במיקרו למחרת ההכנה ושלא יהיה גוש ויבש?
היי גלי,
לאחר החימום במיקרו האורז אמור להפרד. זה לא קורה? אפילו כשאת מערבבת קצת עם המזלג?
כן אבל הוא מתייבש כזה /:
היי גלי, זה לא אמור לקרות. האורז גם לאחר הבישול צריך לצאת אחד אחד.האם לאחר הבישול ערבבת אותו עם מזלג טוב טוב? אולי זאת הסיבה.
אני לא מערבבת אחרי הבישול, לא ידעתי שצריך. תודה ❤️
הי אפרת, המתכונים שלך מ ו ש ל מ ים! תודה. שמתי לב שכל הסירים שלי עם חור ולא אטומים… יש לך רעיון איך בכל זאת אני יכולה להכין את האורז? תודה
היי פרח,
אפשר להניח מגבת על הסיר.
חג שמח 🌺
היי אפרת
אני רוצה לשדרג מעט האם אפשר להוסיף בצל , שום ? ואם כן באיזה אופן ?
תודה רבה
אפשר לטגן בצל קצוץ עם 2 כפות שמן עד לשקיפות קלה. אח”כ להוסיף את האורז ולהמשיך לפי המתכון.
יצא לי דייסה
הכנתי עם אורז פרסי
באסה…
שמת 3 כוסות מים על 2 כוסות אורז? השתמשת באותה גודל כוס למדידת המים והאורז?
הכנת לפי המתכון?
איזה מתכון מעולה!!!
אני כבר כמה זמן מחפשת את המתכון של אורז כמו במסעדות..
ובזכותך מצאתי…!!!
מודה לך מאד!!
אגב, טיפ קטן: ככל שתשאירו את האורז לאחר בישול מכוסה וסגור כך הוא יצא יותר מוצלח!!
בעיני חצי שעה זה אידיאליה!
תודה תמר 🙂
אורז של מסעדות! המתכון הכי טוב שיש לאורז!!
שמחה שיצא טעים! 🙂
שלום, הכנתי כמה פעמים עם אורז בסמתי ויצא מושלם, אתמול הכנתי עם אורז פרסי ולא יצא כמו הבסמתי. עדיין היה טעים אבל יצא יותר דביק. האם הסוגים משנים והאם צריך לשנות משהו בתהליך עם האורז הפרסי?
היי נדיה,
כל סוג אורז יוצא אחרת. אין שינוי בהכנה.
היי אפרת
אם אני רוצה להוסיף בצל טחון או מגורד, אני מטגנת עד הזהבה ומוסיפה את האורז לעוד 3 דק\’ נוספות עם הבצל, או..?
כן. אפשר גם לקצוץ את הבצל דק.
מה ההמלצה שלך איזה אורז יוצא הכי טוב?
אם אתה אוהב אורז ארוך אז אורז בסמטי. אם לא, אז אורז פרסי.
יצא פשוט מדהים תמיד לוקחת מהאתר האלוף הזה😁
תודה נוי, שמחה לשמוע 🙂
פעם ראשונה שאני מכינה אורז ויצא פשוט מושלם וטעים אחד אחד !! תודה רבה ❤❤ אין ספק אקח ממך עוד מתכונים 😊
יש לי שאלה אם אני רוצה להכין חבילת אורז מה הכמות מים שצריך ??
שמחה שיצא מוצלח 🙂
אם את מכינה חבילת אורז (1 קילו) יש לשים 7.5 כוסות מים.
*הכוונה לכוסות בנפח של 240 מ”ל כמו בתמונה שצירפתי.
זמן בישול מתארך ל30 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
תודה רבה על כל המתכונים!!! רציתי לשאול מה זה אומר לשטוף את האורז- סתם לשים בתוך מסננת וקצת לשפוך מים? או להשרות? ואם כן כמה זמן?
עדיף להשרות בקערה עם מים כחצי שעה- שעה ולסנן. אם אין זמן אפשר לשים במסננת ולשטוף כדקה מתחת לברז.
יצא אחד אחד טעים תודה רבה
תודה על השיתוף 🙂
♥ ♥ ♥
איזה כיף לשמוע!
תודה לאה וגמר חתימה טובה 💕
הכנתי את האורז בביתי,
וזה פשוט מצוין!
את אלופה ויש לך מתכונים ממש טובים.
הילדים שלי לא אוהבים מלא דברים, אז אני לא יכולה להכין להם אורז עם ירקות, ודברים טעימים!
אבל את המתכון הזה- הם פשוט טרפו!!
תודה רבה לך! ♥
אפרת היקרה שאלה חשובה- הבנתי שצריך לבשל את האורז בסיר אטום (הכוונה בלי חור למעלה שמוציא אדים). לי יש סיר כזה. המליצו לי להניח מגבת בין הסיר למכסה (בזמן בישול האורז) כדי שיהיה אטום. מה דעתך? שתהיה שבת מושלמת ותןדה רבה לך 💗
נ.ב: אני אוהב ומתכוון לבשל אורז בסמטי הודי.
היי יוגב,
נכון, רצוי לבשל את האורז בסיר אטום. כדאי גם להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק. סיר מנירוסטה פחות מומלץ כי האורז נדבק לתחתית ולעיתים נשרף.
אפשר לשים מגבת בין הסיר למכסה. לדעתי אם הסיר אטום זה מיותר.
שבת שלום 🙂
תודה על המתכון הברור.
אם אין לי שם קנולה זה קריטי? יש לי שמן זית או מניות? אפשר אד מהם במקום? האם הכמות נשארת אוה כמות?
אגבב סתם לסקקרנות שלי – למה צריך לשטוף את האורז?
אפשר לשים שמן חמניות או שמן זית אם טעמו מעודן. אותה כמות.
רצוי לשטוף את האורז מתחת לברז עד שהמים נעשים שקופים. בשטיפה האורז מתרכך מעט וגם חלק מהעמילן נשטף.
סוף סוף מצאתי את האתר אשר מסביר יפה ומדוייק ובשפה פשוטה אשר מתאימה לחובבי מטבח כמוני אשר לא יודעים לבשל אבל אוהבים וזקוקים להכוונה.
תודה לך על המתכונים המוסברים נכון והתוצאה סוף סוף מצויינת.
תודה צביקה 🙂
המתכון לא מוצלח יצא יבש וקשה אומנם בהתחלה האורז היה אחד אחד אבל אחרי שעתיים הפך ליהיות גושי עשיתי בדיוק לפי המתכון ולפי הכמויות יצא גם בלי טעם למרות ששמתי הרבה מלח!!!
היי שיר,
אם האורז הפך לגושי זה כנראה בגלל שלא ערבבת אותו עם מזלג לאחר הבישול.
באיזה סוג אורז השתמשת?
לגבי טעם, זה עניין של טעם. אולי את לא אוהבת אורז לבן פשוט.
הי אפרת
כמה מנות יוצא לי מהמתכון הזה?
אני במבצע לצמצום זריקת האוכל בבית..לכן לא רוצה להכין מידי הרבה.
רוצה לשני אנשים כתוספת לחזה עם ירקות מוקפצים…
היי ספיר,
כוס אחת של אורז יבש בדר”כ מספיק ל-2 מנות לכן כדאי להכין מחצית מכל הכמויות.
הכנתי בדיוק לפי ההוראןת אתמול ויצא יבש ולא טוב יש דרך לשפר במקום לזרוק? תודה
יבש הכוונה לא מבושל?
כדאי להוסיף עוד כרבע כוס מים לסיר, לערבב מעט ולהמשיך לבשל עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות.
היי!
סוף סוף יצא לי אורז טוב ומאז מכינה אותו שוב ושוב:)
תודה על אתר מציל חיים שגורם לי להתחבר קצת יותר לבישול.
קארין
תודה קארין, כיף לשמוע 🙂
בסוף הוא יצא לי טיפה קשה.
תודה רבה בכול מקרה!!האתר מושלם
באמת? מוזר. השארת 10 דקות עם מכסה?
את יכולה להמשיך לבשל אותו על אש נמוכה עד שהוא יתרכך לגמרי.
זה פשוט חוסר מזל באורז כנראה חח. השארתי אותו רבע שעה בלי לגעת ,
הוא יצא ממש טפל וטיפה קשה ..
היי,שמתי בטעות רבע\חצי כוס מים יותר ..
מה יהיה ?דביק?לזרוק כבר מעכשיו?
לא נורא. תמשיכי לבשל כרגיל.
ממש ממש 10… פשוט אין מילים
תודה אורי 🙂
וואו האורז יצא לי מעולה תודה רבה על המתכון המעולה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים
האתר שלך מדהים! הכל מדוייק להפליא וטעים מאוד! כשאני צריכה להכין משהו אפילו קל כמו אורז אני קודם מסתכלת אצלך!
אלפי תודות על הרצון הטוב שלך להפוך את המטבח למקום כיפי ..כל הקרדיט שמור לך!
תודה ספיר! 🙂
למה שוטפים את האורז לפני הבישול?
ואם האורז לא מספיק להתייבש זה יצא טוב? או שבמקרה כזה עדיף בכלל לא לשטוף?
תודה על האתר השימושי!!!
היי אסתי,
יש כאלה שטוענים שכדאי לשטוף את האורז משאריות אבק.
עדיף לייבש את האורז לפני שמבשלים אותו כדי שלא ייצא דביק. אפשר לשטוף אותו או להשרות קצת במים אפילו יום קודם ולהעביר למסננת ויום למחרת לבשל. יש גם כאלה שלא שוטפים את האורז בכלל.
שלום רב כמה מים צריך לכוס אורז?
היי מיטל,
על כל כוס אורז שמים כוס וחצי מים רותחים.
יום נפלא 🙂
היי, אם אני מכינה למשל 15 כוסות אורז (יש סיר מתאים) עדיין צריך לבשל על אש קטנה 20 דק’?
היי יובל,
אני חושבת שמאחר ומדובר בכמות מאוד גדולה כדאי לבשל 35-40 דקות ואח”כ לכבות את האש ולהשאיר את הסיר סגור במשך 20 דקות לפחות.
בהצלחה 🙂
מתכון מעולה!
האורז יוצא טעים, “אחד אחד” וממש מהיר להכנה.
תודה רבה!
תודה אלי, שמחה שיצא מוצלח 🙂
שבוע מעולה!
איך אפשר לשפוך מים על שמן? לא תצא אש?
היי מיקי,
לא שופכים את המים ישירות על השמן. קודם מוסיפים לשמן את האורז ומערבבים כמה דקות עד שהאורז מצופה בשמן ואז מוסיפים את המים הרותחים, כך שאין שום בעיה 🙂
כמה כוסות אורז אפשר לשים בסיר ?
היי מירב,
תלוי בגודל ונפח הסיר. כמה שהוא יכול להכיל. בדר”כ רצוי לא למלא את הסיר באורז ביותר משליש גובה הסיר כי צריך לקחת בחשבון שיש להוסיף עוד מים והאורז מתנפח במהלך הבישול ומכפיל את נפחו.
יום נעים 🙂
שלום, רציתי בבקשה לשאול: מה אפשר לעשות כדי שהאורז לא יצא גושים ודביק?
תודה
היי מיכל,
-רצוי להשתמש באורז לבן ארוך כמו אורז בסמטי, יסמין, הודי.
-האורז צריך להיות יבש לחלוטין.
-יש לטגן את האורז כמה דקות עם שמן לפני הוספת המים.
-רצוי לא לפתוח את המכסה בזמן הבישול.
-אחרי שהאורז מוכן, יש להסירו מהאש ולכסותו במגבת במשך 10 דקות. לאחר מכן לפתוח את המכסה ולהפריד את הגרגירים עם מזלג.
בהצלחה 😉
שלום, רציתי בבקשה לשאול: “2 כוסות אורז לבן” הכוונה לכוס חד פעמי?
ושאלה נוספת מה הכמות שיוצאת לבסוף לאחר ששמתי את 2 הכוסות לכמה סועדים הכמות הזו?
תודה רבה!
היי מיכל,
הכוונה לכוס זכוכית סטנדרטית רגילה (עם הידית). מה שחשוב הוא להשתמש באותה גודל כוס גם למדידת המים כדי שהיחסים יישמרו.
הכמות מספיקה ל 4-5 מנות.
בהצלחה ושבוע נפלא 🙂
שלום רב,
בבקשה, מה אחרי שמכבים את האש: מתי לפתוח את הסיר, האם יש לערבב?
תודה רבה ולילה טוב
היי,
אחרי שמכבים את האש מומלץ להשאיר את הסיר מכוסה כ-10 דקות ואז לפתוח את המכסה ולערבב בעדינות עם מזלג כדי להפריד את הגרגירים.
בהצלחה 😉
הי הנחתי את האורז לייבוש כבר שעה וחצי ובסוף מתכוונת להכין רק מחר בצהריים. איך לשמור את האורז שכבר סונן, נשטף ויובש?
היי שרון,
תשמרי בקופסה סגורה במקרר.
תודה רבה!
כדי להגיש בצורה הזאת ,לשים בקערה להדק ולהפוך? או שיש שיטה אחרת ?
נכון הילה. כשהאורז עוד חם (מיד אחרי הבישול), תשימי בקערית קטנה ותהדקי היטב. תהפכי את הקערית בזהירות, תשאירי דקה-שתיים ותרימי את הקערה.
בהצלחה 😉
אם עושים חצי כמות (כוס אורז וכוס וחצי מיים ) כמה זמן לבשל על אש נמוכה ? חצי מהזמן ?
תודה
היי יהונתן,
גם אם עושים חצי כמות, זמן הבישול נשאר אותו דבר.
תודה
יהונתן
מתכון מושלם.
גם מבשל מתחיל כמוני הצליח להפתיע את הבר’ה עם אורז משגע.
תודה רבה!!!
שמחה לשמוע!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
המתכון הזה פשוט מוצלח!! ההורים שלי כל כך התלהבו 🙂 פשוט יוצא אחד אחד ולא נדבק עם עושים לפי ההוראות תודה רבה 🙂
איזה כיף לשמוע!
תודה שיראל ושבוע טוב 😉
ניסיתי המון מתכונים ויצא כמעט ובסדר ואכיל. אבל האורז שיוצא עם המתכון הזה מושלם!
תודה רבה.
איזה כיף לשמוע! תודה קרן 🙂
אני משתמשת הרבה במתכונים שפה…תודה לך 🙂
אני מאוד שמחה לשמוע שירה 🙂
טיפ קטן: חשוב לא לפתוח את המכסה בזמן האידוי ולא לערבב:-)
חשוב מאוד, תודה על הטיפ 😉
האם סוג האורז קשור שיצא מוצלח ?
היי יפית,
אפשר להשתמש בכל אורז שהוא לבן (לא אורז עגול או מלא) אבל האורז שהכי קל להגיע איתו לתוצאות הוא בדר”כ הבסמטי.