זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 28 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
רכיבים
בצל גדול קצוץ
2 כוסות אורז לבן (יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן)
שן שום כתושה
3 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית כורכום, כפית גדושה מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
-שוטפים היטב את האורז ומסננים. משאירים לפחות כשעה לייבוש.
-מטגנים בצל בסיר עד להזהבה.
-מוסיפים את האורז, השום ומתבלים. מערבבים במשך כ- 3 דקות.
-מוסיפים 3 כוסות מלאות מים רותחים, מערבבים ומכסים. משאירים 20 דקות על אש נמוכה.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות.
ראו גם
איזה סוג אורז הכי מתאים? (האורז שלי תמיד יוצא אחד אחד מופרד כזה ויבש ופריך כזה. אני יותר אוהבת אורז כזה של מלונות)
אורז יסמין או אורז פרסי.
היי אפרת, לא משנה איזה סוג האורז על כל אורז צריך לשים כוס וחצי מים רותחים ?
כן, אם זה אורז לבן (אורז מלא ועגול -היחס שונה).
תודה רבה 🙏🏻
קודם כל, מתכון ממש טוב!
לא השריתי את האורז שעה במים (לפי מה שכתוב בסוגריים ברכיבים), למה ההשרייה תורמת? תודה!
תודה מירית
ההשרייה בעיקר היא כדי לרכך את האורז.
אם האורז יצא מבושל כמו שצריך גם בלי השרייה- מעולה:)
בוקר-טוב אפרת,
המתכונים שלך כל-כך כיפיים, ממש קל להכנה וטעים מאוד.
שאלה – האם אפשר להוסיף אפונה מקופסה? ואם כן – באיזה שלב מוסיפים?
היי דליה🙂
כן בטח. את יכולה להוסיף לאחר שהוספת את האורז.
בוקר אור אפרת
שאלה:
במסגרת הייבוש
הכוונה להשאיר על המסננת ? כשעה ?
והאם זה משנה למרקם אם שמה על זה מכסה או לא?
תודה רבה מראש
ושבת שלום ומבורך .
היי
אפשר לייבש במסננת.
יש לכסות במהלך הבישול.
היי אפשר בלי להשאיר את האורז שעה לייבוש?
היי,
הייבוש תורם למרקם “אחד אחד” של האורז, אבל אם אין זמן אפשר לסנן מהמים היטב ולהתחיל בבישול.
ואוווווווווווווו אחד הדבריםםםםם יצא ממש טעים ליגההה אפרת יאלופההה
איזה כיף שאהבת! תודה אפרת❤
המים לא צריכים לרתוח לפני שמנמיחים את האש?
לא קריטי🙂
בוקר טוב
האם לא צריך להביא לרתיחה לפני שמנמיחים את האש?
היי אהובה,
במהלך 3 הדקות האורז אמור לרתוח🙂
בוקר טוב, כמה כוסות מים להוסיף לכוס אורז. כאשר אני מכינה כוס אורז רגיל (לא צהוב) אני מבשלת עם 2 כוסות מים.
תודה והמשך יום חמים ונפלא.
בוקר אור,
על כל כוס אורז לבן בדר”כ שמים בין כוס וחצי ל-2 כוסות מים.
אני שמה כוס וחצי מים אבל משרה את האורז כשעה לפני במים. אם את רגילה לשים 2 כוסות מים זה בסדר.
יום נעים 🙂
תודה
בשמחה 😀
תודה רבה.. יצא מעולה 👌 👌 👌
שמחה לשמוע 🙂
הכנתי את האורז
יצא טעים אך הטעם של הכורכום מאוד מורגש
פעם הבאה אשים פחות מכפית
תודה רותם 🙂
היי אפרת
אם אני רוצה להכין כוס אורז אחת כמה כורכום לשים?
חצי כפית.
האם אפשר להכין את המתכון עם.אורז מלא?
במקום 2 כוסות אורז לבן אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. יתר הכמויות נשארות אותו דבר, כולל כמות המים.
זמן הבישול – 40 דקות. לאחר מכן לכבות את האש ולהשאיר מכוסה 10 דקות.
היי חייבת לשאול למה צריך לשטוף ולייבש או האורז ?
זה חשוב ?
לא חובה.
בגלל העמילן שבאורז, חוץ מזה לכי תדעי מאיפה זה בא ומה עבר בדרך…
אפרת המקסימה!לכמות כפולה פשוט להכפיל את כל המרכיבים כולל התבלינים?
נכון.
טעים מאוד!תודה לך!
שמחה שאהבת 🙂
תודה על העדכון.
הכנתי לשבת ויצא מצויין..
ממש טעים! תודה רבה על מתכונים נפלאים.
תודה חנה, שמחה לשמוע 🙂
עשיתי ויצא לי מושלם גם מבחינת הצורה שלו!!!
הטעם יצא מושלם 😍
תודה שירה, שמחה לשמוע 🙂
שנה טובה!
ב”ה
איך מייבשים אורז? ומה בכלל צריך לייבש אותו? האם אפשר לקצר את תהליך היבוש?
היי,
אפשר פשוט לסנן את האורז במסננת לפחות 5 דקות.
אפרת המקסימה!שטפתי וסיננתי אתמול אחה”צ אורז והשארתי לייבוש במסננת והכנסתי בלילה למקרר בכלי פלסטיק סגור. אפשר להכין היום את האורז אחה”צ?הוא עוד טוב לבישול?הכנתי חזה עוף במרינדת הצ’ילי המתוק ויצא טעים מאוד!כל כך קל ומהיר!
כן, בטח.
שמחה שחזה העוף יצא טעים 🙂
שבת שלום!
נראה טוב
באיזה שלב מוסיפים את הכורכום?
האם ניתן להוסיף תבלין נוסף -כמון, וכד?
תודה רבה
היי תמרה,
את הכורכום מוסיפים לאחר האורז והשום.
אפשר להוסיף כחצי כפית כמון.
תודה רבה.
נפלא
ייבשתי שלשום בערב אורז והכנסתי לפני השינה למקרר בכלי סגור.אפשרי להכין מחר או שכדאי לזרוק לפח?תודה!
אני חושבת שזה אמור להיות בסדר עד מחר. אם יש לך אפשרות להכין היום אז עדיף.
נשמע ממש טוב אני מנסה עכשיו..
בהצלחה 🙂
יצא מדהים, תודה רבה…
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יצא מעולה!!
תודה אפרת
שמחה לשמוע אורית 🙂
ערב טוב, בזמנו היה לכם מתכון מדהים לאורז צהוב עם גזר ובצל. משום מה לא מוצאת אותו באתר והילדים רוצים רק אותו .
תודה 🙂
היי טלי,
מצורף לינק למתכון- אורז עם גזר.
שבוע נפלא 🙂
תודה רבה 🙂
היי, רציתי לשאול אם אפשר להוסיף אגוזים לאורז, אם כן כמה גרם? מאיזה סוג?
היי נירית,
אפשר להוסיף לאורז תערובת אגוזים טבעיים (לא קלויים) כמו אגוזי מלך, שבבי שקדים, שקדים מולבנים, אגוזי קשיו. בסביבות 200-250 גרם.
יש להכין את האורז בנפרד ואת תערובת האגוזים בנפרד ולפזר על האורז לפני ההגשה.
מחממים מחבת חמה עם 2 כפות שמן. מוסיפים את תערובת האגוזים (מומלץ להוסיף גם צימוקים אם אוהבים) מערבבים כ-2 דקות ומסירים מהאש. מניחים את האורז על צלחת הגשה ומעל מפזרים את תערובת האגוזים.
בהצלחה 😉
היי 🙂
אם אני רוצה לבערך 8 מנות פשוט להכפיל את הכמויות?
ועל איזה סוג אורז את ממליצה פרסי,בסמטי או יסמין?
תודה!
כן לי, ל-8 מנות תכפילי כמויות של כל החומרים ב-2.
כל האורזים שציינת מצוינים. אני אישית משתמשת יותר באורז הפרסי.
בהצלחה 😉
מתכון מעולה. מהיר וקל מאוד להכנה….
והכי חשוב מאוד הטעים!!!
ממליצה בחום.
אפרת
תודה אפרת על ההמלצה 🙂
תמיד תכתבו בכל מתכון לכמה אנשים מיועד המתכון ותחסכו הרבה כאב ראש ותיהיה (זה לא המתכון היחיד בלי כמות עליו)…
היי רן,
אקח את זה לתשומת ליבי..
המתכון מספיק ל 4-5 מנות.
יום טוב 🙂
היי,כמה שמן שרון?
2 כפות שמן.
שבת שלום 🙂
מה היחס הכללי של מים ואורז?
עשיתי כוס וחצי אורז
היי עדן,
על כל כוס אורז שמים כוס וחצי מים רותחים.
על כוס וחצי אורז צריך לשים שתיים ורבע כוסות מים.
הי כמה מלח ופלפל צריך לשים?
הי שרון,
בסביבות כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור.
כמה שיני שום צריך?
הי שרון
1-2 שיני שום.
יום נפלא 🙂
תודה רבה ויום מקסים גם לך