זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18-20 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
4 כוסות אורז לבן או מלא מבושל (*אם אין לכם אורז מבושל -ראו הערה בתחתית המתכון)
1 בצל קטן קצוץ
סלסלת פטריות טריות חתוכות גס
כוס וחצי אפונה וגזר משקית קפואה
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
חומרים לרוטב: 4 כפות רוטב סויה, 3 כפות סילאן, 2 שיני שום כתושות, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מטגנים במחבת גדולה את הבצל עם 2 כפות שמן עד לשקיפות קלה (אש בינונית).
-מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה במשך כ-5 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות ומגירות נוזלים (יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים אפונה וגזר ומבשלים עם מכסה במשך כ-5 דקות (יש לערבב מידי פעם).
מערבבים בקערית את חומרי הרוטב: סויה, סילאן, שום כתוש ופלפל שחור.
-מוסיפים למחבת את האורז המבושל, בצל הירוק ומתבלים ברוטב. מבשלים תוך ערבוב במשך 3-5 דקות, עד לספיגת הטעמים.
אם אין לכם אורז מבושל:
אם אתם מכינים מאורז לבן רגיל – יש לבשל כוס ושליש אורז לבן עם 2 כוסות מים במשך 20 דקות. ראו מתכון לאורז לבן.
אם אתם מכינים מאורז מלא – יש לבשל כוס אורז מלא עם שתיים ורבע כוסות מים רותחים במשך 40 דקות. ראו מתכון לאורז מלא.
- מאפינס אורז וירקות |
- אורז עם אטריות |
- אורז עם בצל ירוק |
- מרק אפונה יבשה |
- אורז עם קישואים |
- אורז עם דלעת
מושלם !!
עשיתי עם פטריות ותירס מקופסת שימורים
בפעם המי יודע המה – תודה על אתר שתמיד נותן מענה נהדר 💜
תודה טל💙
טוב גם עם פיטריות משימורים? איך לעשות
אפשר להכין עם פטריות שימורים ללא שינוי.
האם אפשר להוסיף פילה עוף? חצי קילו? ואיך זה משפיע על המתכון?
היי,
אפשר לטגן קוביות חזה/פילה עוף לאחר טיגון הבצל במשך כדקה-שתיים מכל צד ואז להמשיך במתכון כרגיל.
יצא טעים! נשאר לי מזה, והייתי רוצה להשתמש בשבוע הבא. לשמור במקרר או במקפיא? (האורז בושל היום)
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח!
אם את צריכה את המנה לשבוע הבא עדיף להקפיא.
האם אפשר להוסיף נתחי סויה? ואתם כן מתי?
היי,
אפשר, לאחר הוספת הפטריות.
הי אפרת,
אשמח לדעת מה ניתן לשים במקום פיטריות?
היי איריס,
אפשר לשים כל ירק אחר שאוהבים במקום הפטריות (גמבה קצוצה, תירס…)
יצא מושלם !!
שמחה לשמוע, תודה על השיתוף שיר😊
תודה על המתכון! שאלה: נשאר לי אורז סושי מוכן. אפשר להכין ממנו? אני מתלבטת אם אורז דביק יכול להתאים?
כן. זה עדיין ייצא טעים פשוט האורז יהיה דביק.
הכנתי לשבת יצא מושלםםם💕💕💕💕
תודה רבה על המכוןןןןן
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
לאפרת היקרה!!
תודה על המתכונים!!
רציתי לשאול אם יש לך מתכון של אורז עם רוטב סויה סילאן ופטריות
אשמח לתשובה
תודה רבה
היי יונה,
מצורף מתכון – אורז עם פטריות.
שנה טובה 🌺
היי אפרת יקירה,יש לך רעיון במה אפשר להחליף את הפטריות..?לא כל כך אוהבת:)
אפשר לשים גמבה חתוכה, ברוקולי או כרובית.
תודה על המתכונים הכי טובים שיש. הוספתי כמה טיפות של שמן שומשום להעשיר את הטעם.
רציתי להוסיף טופו אבל לא ידעתי באיזה שלב. אשמח לטיפ לפעם הבאה.
נראה מעולה 🙂
אפשר לטגן בנפרד קוביות טופו שהושרו ברוטב סויה לפחות 10 דקות.
להוסיף את הטופו יחד עם האורז.
יצא טעים מאוד מעדן!
שמחה שאהבת 🙂
תודה אסתר
אפרת יקרה ,אורז מוקפץ יצאה מעולה.
תודה רבה על המתכון ועל הרבה מתכונים קלים ומאוד מוצלחים!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך
יש לי רק שום כתוש …. כמה בערך לשים?
קוביה או כפית שטוחה.
אין לי בעיה בבית אני יכולה לוותר?
אפשר לוותר על הבצל הירוק אם זו היתה כוונתך.
אפרת יקרה
תודה רבה על עוד מתכון מנצח. אני תמיד שמחה לחזור לאתר שלך, יודעת שאני בידיים טובות.
יש לציין שהאורז נאכל עד לגרגר האחרון.
תודה, חודש טוב וחנוכה שמח
תודה שני ❤️
שבוע טוב וחודש טוב
פתרון מעולה לאורז לבן ששוכב לו במקרר….
לא היו לי חצי מהירקות אז הוספתי גזר חתוך למקלות, פרחי ברוקולי מופשרים ותירס מקופסת שימורים.
יצא מעולה!!
ובלי קשר- אין על האתר שלך. כבר לא מחפשת מתכונים בגוגל אלא רק באתר!
שמחה לשמוע!
תודה לבנת וחג שמח ❤️
האם אפשר לעשות אותו דבר עם אטריות אורז במקום אורז?
היי נעמה,
אפשר לבשל את אטריות האורז בנפרד ואת הירקות בנפרד ואז לאחד בניהם ולתבל את המנה.
אגב, יש מתכון לאטריות אורז עם ירקות.
יצא מעולה. תודה רבה
תודה עידו, שמחה לשמוע 🙂
היי אני רוצה להוסיף ביצה-חבחתה כזו. זה אפשרי? איך עושים?
כן בטח. אפשר להכין במחבת נפרדת מקושקשת (לטגן ביצה ולערבב אותה כל הזמן עד שהיא מתבשלת) לאחר מכן להוסיף לאורז ולערבב.
מתכון נהדר! תודה
תודה חן, שמחה שאהבת 🙂
טוב זה מושלם!!! תודה על מתכון שווה במיוחד את אלופה!
תודה קרן, שמחה שאהבת 🙂
שלום לך
איך אוכל להכניס חתיכות חזה עוף למתכון?
תודה
היי לורן,
אחרי טיגון הבצל אפשר לטגן קוביות חזה עוף כחצי דקה מכל צד ואז להמשיך כרגיל לפי המתכון.
תודה
אפשר להכין עם בצל יבש?
הכוונה לבצל מיובש (תבלין)? אפשר אבל עדיף לטגן בצל רגיל.
הכוונה היתה לבצל רגיל
תודה
אין לי סויה
יש טריאקי
מה אפשר לעשות?
היי אירה,
אפשר לשים 6-7 כפות רוטב טריאקי ולוותר על הסויה והסילאן.
היי, אם אין לי סילאן בבית? מה יכול להיות תחליף למתיקות?
היי אדר,
אפשר לשים במקום 2 כפות סירופ מייפל או דבש (הדבש/מייפל יותר מתוק מהסילאן לכן שמים כמות קטנה יותר).
בישלתי את האורז במקום מים עם נוזל אגוז קוקוס
ערבבתי עם הירקות והרוטב ויצא מדהים!
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אין לי גזר ואפונה משמורים אשמח לדעת כיצד לבשל עם גזר רגיל ואפונה קפואה .
היי דודו,
יש לחתוך גזר לקוביות קטנטנות ולטגן באותו אופן. לאחר שהגזר מעט מתרכך יש להוסיף את האורז ולהמשיך כרגיל לפי המתכון.
שבת שלום 🙂
בוקר טטב
תודה על התגובה המהירה.
נהנית מאד ומגישה. ערב לחיך הסועדים. תודה
תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂
אני מחפשת מתכונים לניצול כרוב לבן לארוחת צהרים לפני שעובר התאריך.
תוכלי להפנות אותי?
תודה!
היי יהודית,
ממליצה על מתכון – כרוב מאודה.
בנוסף יש כמה סלטי כרוב מעולים שאפשר להכין.
איזה מהירות!
נראה לי שאעשה את המאודה. תודה!
מעולה. בהצלחה 🙂
תוכלי להנחות אותי גם לתוספות עם גזר מבושל? תודה!
את מתכוונת לשילוב גזר בירקות מבושלים או אפויים?
או לתבשילים עם גזר?
שאלה:
יש לך רעיון כיצד לנצל חלה שלמה שנשארה לי משבת ועברה כמה ימים במקרר?
כמה רעיונות לניצול חלה:
חטיף לחם קלוי
פרנץ טוסט
מאפה גבינות עם בזיליקום
בקשר לגזר- גם וגם. תודה.
אורז עם גזר
בורגול עם עדשים וגזר
ירקות כתומים בתנור
פרוסות ירקות בתנור
ירקות צלויים בתנור
ירקות מבושלים
יש גם – פשטידת קישוא וגזר
המון תודות!
היה מוצלח מאד! לא שמתי בצל ירוק כי במשפחה שלי לא אוהבים… ניצלתי אורז פרסי לבן מבושל שהיה לי במקפיא.
ממליצה מאד כי היה טעים ואף אחד לא הרגיש שהאורז עבר הסטוריה של הקפאה ושדרוג…
מעולה 🙂
שמחה שיצא טעים. תודה שחזרת לעדכן!
שלום לך ופורים שמח
אני יודעת שזה לא קשור למתכון
אבל בכל זאת כמה זה1/6 כוס אבקת מרק?
תודה
זה בסביבות 2 כפות מלאות = 40 גרם.