זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
מס’ מנות: כ-5 מנות
מצרכים:
2 כוסות אורז לבן (*יש להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן)
בצל גדול קצוץ
4 גזרים בנוניים-גדולים מגורדים גס
כפית שטוחה סוכר
שן שום כתושה
תיבול: כפית כורכום, חצי כפית אבקת מרק, כפית מלאה מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מטגנים בצל בסיר עד להזהבה.
-מוסיפים את הגזר, השום והסוכר ומערבבים מספר דקות עד שהגזר מתרכך.
-מוסיפים את האורז ומתבלים. מערבבים לספיגת הטעמים באורז.
-מוסיפים 3 כוסות מלאות מים רותחים, מערבבים ומכסים. מבשלים 20 דקות על אש נמוכה.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
מאוד מאוד טעים!
שמחה שיצא טעים:)
יש אפשרות להוסיף בטטה?
כן אפשר.
מאז שגיליתי את המתכון הזה
אני מכינה אותו שוב ושוב…תודה לך על המתכונים הנהדרים
שמחה לשמוע❤️
היי אפרת. הכנתי את האורז והוא יצא קשה, יש מצב בגלל שלא השרתי שעה במים? שמתי 3 כוסות מים על 2 כוסות אורז לבן.
ואם אני רוצה לעשות עם אורז בסמטי מלא, כמה להשרות? וכמה כוסות מים?.
תודה.
כן, חשוב להשרות כדי שהאורז יתבשל כמו שצריך.
אורז בסמטי מלא גם מספיק להשרות כשעה.
זה היחס:
1 כוס אורז מלא
כפית שטוחה מלח
2+1/4 כוסות מים רותחים
זמן בישול- 40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה ללא בישול.
תודה אפרת🙏,ותודה שאת מגיבה לכל שאלה, בינתיים בישלתי 2 מהמתכונים שלך והם יצאו מצויינים, אמשיך לעקוב.
אפרת האם אפשר להשתמש בתבלין פטרוזיליה?
כן. אפשר להוסיף כחצי כפית.
תודה אפרת😄
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?
פשוט תוותרי על אבקת המרק.
יצא מצוין! תודה רבה!
שמחה שיצא טעים💜
מהממת אחת!!!
כל מתכון פצצה
המון הכרת הטוב!!
תודה על הפרגון❤️
בטעות שמתי כפית שלמה של אבקת מרק והטעמים ממש מוגזמים 😥 יש דרך לתקן?
היי,
אין כל כך מה לעשות במקרה כזה(:
אם הטעמים ממש חזקים את יכולה לנסות לשטוף את האורז עם מים רותחים, לסנן ולתקן תיבול.
רציתי רק לומר שהאורז יצא פצצהההה
כיף לשמוע!
עבדתי לפי ההוראות, יצא טעים אבל האורז לא גדל והתנפח, הוא נשאר קטן ומצומק, מה לעשות פעם הבאה כדי שיצליח לי?
היי,
מה הכוונה האורז לא התנפח? הוא לא התבשל או שכן היה רך ומבושל רק נשאר קטן?
הוא היה רך ומבושל אבל נשאר די בגודלו הטבעי, זה לא פעם ראשונה שזה קורה לי, זה תלוי אולי בסוג האורז או בגודל הסיר?
אם האורז היה מבושל לגמרי זה כנראה קשור לסוג האורז.
אוקיי, אנסה סוג אחר של אורז. תודה על המענה!!!!
היי אפרת.
האם אפשר להכין את המתכון הנ”ל עם אורז בוסמטי?
יש לך ניסיון עם זה?
היי,
כן אפשר בהחלט(:
כמה מים שמים על כוס של אורז בוסמטי?
ללא שינוי- 3 כוסות מים.
תודה רבה!
את מתכוונת 3 כוסות מים על 2 כוסות אורז, נכון?
נכון.
סופר טעים, תודה רבה
שמחה מאד לשמוע שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון😊
הכנתי לשבת, יצא פשוט מעולה!!!!!!!!
תודה על המתכונים שלך
עושה המון ולא מתאכזבת…
תודה תודה!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על הפרגון❤
היי, אני יכולה להכין את זה היום ליום השני של החג? מפחדת שזה יחמיץ
היי רבקה,
זה בסדר, ניתן להכין היום.
שנה טובה🙂
היי, אפשר לוותר על טיגון הבצל? אפשר להכין אורז רגיל ילד עם הגזר המגורד?
היי אורית,
אפשר לוותר על הבצל אבל הוא מאד מוסיף(:
יצא מצויין! אין על אורז חם..
אפילו הילדים זרמו..
שמחה לקרוא שיצא מוצלח דורין 🙂
ערב נפלא🙏❤️
תודה על המתכון יצא ממש טעים!
שמחה שיצא טעים 🙂
האם אפשר לוותר על הכורכום? הבנות שלי לא ככ אוהבות.
האם צריך לשים משהו במקום?
תודה רבה
כן אפשר. איו צורך לשים משהו במקום.
היי אפרת. לא רצוי בזמן בישול האורז לכסות במגבת או בנייר מגבת מתחת למכסה הסיר?
שואלת משום שתמיד יש נוזלים מתחת למכסה הסיר שלא עושים כך. ולכן מה הטעם לשים את המגבת מעל המכסה שהאורז כבר מוכן?אשמח לתשובה.תודה
היי אפרת
רציתי לשאול את דעתך
באופו כללי אם מכינה חצי מהמתכון (למשל 1 כוס אורז )
מומלץ גם להפחית את כמות הירקות לחצי?
מבחינת הטעם?
למשל פה 1 בצל בינוני (במקום 1 בצל גדול )
ו2 גזר בינוני וחצי שן שום
ולגבי התבלינים מה שרשום כפית להפחית לחצי כפית
ומה שרשום חצי כפית לרבע כפית ?
וכך גם בשאר המתכונים שלך ?
תודה ואחלה של יום שיהיה לך.
כן, מומלץ להפחית את כל יתר המרכיבים בחצי כמו שרשמת.
גם ביתר מתכוני האורז.
היי אפרת
לגבי הסוכר מתלבטת . אני מאדה במים את הבצל גזר ושום האם גם כאן הסוכר או התחליף יבליט את טעם הגזר או רק כשמטגנים בשמן?
או שיש אפשרות לוותר על האידוי (כי במילא הגזר לא יתרכך בדקות במים וזה ישרף כי אין ירק נוזלי כמו עגבנייה או קישוא )
ואז מתי להוסיף את הירקות ? אחרי המים הרותחים ?
תודה מראש .
את יכולה לוותר על הסוכר.
אם את מגרדת את הגזר אז הוא אמור להתרכך בבישול ולכן אני חושבת שאפשר לוותר על האידוי. אפשר להוסיף אחרי או לפני המים, לא משנה.
הגזר גורד יומיים לפני והשחיר את תבשיל האורז עם סיום הבישול וגם הטעם לא רגיל. מה זה אומר?
זה לא אמור להיות ככה אבל כנראה שהגזר התקלקל.
גזר כמו תפוחי אדמה וחציל, משחירים לאחר קילופם בשל התחמצנות
פשוט מאד – גירוד הגזר רק בסמוך לבישול ולא יומיים קודם….
הי אפרת,
אפשר לוותר על הסוכר או להחליף במשהו אחר?
במקום סוכר אפשר לשים סילאן או דבש או מייפל.
אפשר גם לוותר.
שלום לך, מתכון האורז פשוט מושלם, מכינה אין ספור פעמים ונהנים, תודה לך
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרון ושנה טובה 💝
טעים בטירוף תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
תודה רבה רבה!
יצא טעיםםםםם ונטרף ע”י כולנו
מהקטנים ועד הגדולים
שמחה לשמוע 🙂
תודה ריקי
הי
2 שאלות.😊
זה משנה איזה אורז משתמשים?
אם אים לי אבקת מרק זה גם יצא טוב?
הבת שלי צליאקית וקשב יותר למצוא אבקת מרק😉
היי קרן,
אפשר להשתמש בכל אורז לבן רגיל (פרסי, בסמטי, יסמין).
אפשר לוותר על אבקת המרק.
היי, ייצא טעים אבל דביק
מה עושים? ☺
היי תמר,
באיזה סוג אורז השתמשת?
שמת 3 כוסות מים? השתמשת באותה כוס למדידת האורז והמים?
תודה מתכון מדהיםםםםםםם💋
הכנתי עם הפרגית שווארמה
אין עליךךךךךך
נראה מעולה 😍
תודה נוי 💕
אוף. מה זה אומר אורז שטוף ויבש? כשאני שוטפת את האורז הוא רטוב גם לאחר הסינון. אני אמורה לחכות שיתייבש?
אין בעיה. זה לא צריך להיות יבש לגמרי.
היי אפרת!
יש לי אורז בסמטי קלאסי, זה משנה?
תודה רבה!!
אין שינוי.
מתכון מעולה. אוהבת מאוד את האתר.
אשמח להצטרף לרשימת התפוצה 🙂
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה 🙂
שלום
חייבת לציין שזה מנת הבית אצלי. בעלי מאוד אוהב את המתכון הזה!
תודה רבה רבה
יוצא מאוד טעים
כיף לשמוע 🙂
תודה ויום מקסים 🌺
רצוי להפריד בטיגון בין הגזר לבין השום. הגזר זקוק למספר דקות בעוד שהשום למספר שניות, שאחרת הוא נשרף וטעמו מר. לכן להוסיף לבצל רק את הגזר ורק אחרי מספר דקות להוסיף את השום לעד 30 שניות.
תודה אורי 🙂
שלום , חייבת להגיד שהאתר שלך עוזר לי מאד והמתכונים פשוט נפלאים !!
לגבי הבישול של האורז , האם אני צריכה לערבב את האורז תוך כדי בישול או פשוט לתת לו להתבשל עשרים דקות על אש נמוכה מבלי לערבב ?
היי אניטה,
קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
לגבי האורז, אין לפתוח את המכסה במשך הבישול. רק לאחר 20 דקות בישול + 10 דקות סיר מכוסה אפשר להרים את המכסה ולערבב. בזמן הזה מצטברים אדים בסיר שהם בעצם אלה שמבשלים את האורז ואם מרימים את המכסה האדים יוצאים החוצה.
הי אפרת,
יצא נהדר 👌.
חייבת לומר שאני לא איזו בשלנית דגולה ומאז שהתוודעתי לאתר שלך ולמתכונים הקלילים, יוצא לי יותר לבשל, וכולם כולל אני, ממש נהנים מזה.
תודה
כיף גדול לשמוע 🙂
תודה ויום מקסים 🌷
הי,
תוכלי לרשום כמויות עבור 3 כוסות אורז?
תודה 😊
היי לימור,
כמויות מומלצות:
3 כוסות אורז לבן (שטוף ויבש)
בצל גדול קצוץ
6 גזרים בנוניים-גדולים מגורדים גס
כפית וחצי סוכר
2 שיני שום כתושות
4.5 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית מלאה כורכום, כפית אבקת מרק, כפית וחצי מלח, פלפל שחור לפי הטעם
תודה רבה על המענה המהיר 😊
היי אפרת חג שמח!
אם אני רוצה לעשות כוס וחצי של אורז אז איך שאר התיבול/מים הולך?
חג שמח שרון 🙂
לכוס וחצי אורז שימי 3 גזרים, בצל בינוני, חצי כפית סוכר, שן שום כתושה, כפית שטוחה כורכום, חצי כפית אבקת מרק, 3/4 כפית מלח, מעט פלפל שחור 2+1/4 כוסות מים רותחים.
שלו’ אפרת,
אני מחפשת מתכון לאורז עם תפו”א (מבושל או בתנור) ומשום מה לא מוצאת באתר.
אשמח אם תוכלי לכוון אותי.
תודה על כל המתכונים הקלים והמשובחים…
היי יעל,
אין לי מתכון לאורז עם תפו”א.
את מתכוונת לאורז עם תחתית של תפוחי אדמה או אורז עם קוביות תפוחי אדמה?
וואווו יצא מעולה!!! נהננו מאד👏🏻👏🏻👏🏻
תודה רביד, שמחה לשמוע!
ואגב נראה מצוין 🙂
תודה רבה על מתכון קל וטעים
הילדים טרפו
שמחה לשמוע!
תודה אורלי 🙂
היי אפרת,
בעלי חולם כבר מלא זמן על אורז עם קוביות תפוחי אדמה בפנים שהוא אכל פעם, אני יכולה לטגן/לאפות קוביות תפוחי אדמה ולשים את זה במתכון הזה במקום הגזר?
(אני רוצה שהאורז יצא רטוב כזה כמו במסעדות)
היי רייצל,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאת יכולה לטגן בצל ואז קוביות קטנות של תפוחי אדמה במשך 7-10 דקות (אם זה מתייבש בסיר יש להוסיף כרבע כוס מים) ולאחר מכן להוסיף את האורז ולהמשיך כרגיל לפי המתכון (על הסוכר אפשר לוותר).
אני ממליצה להשרות את האורז במים כשעתיים לפני ההכנה ולסנן היטב.
בהצלחה 🙂
יצא מדהים וטעים בעיקר😊!
אהבתי מאוד את המתכון תודה רבה❤!
נראה מעולה!
תודה אלה על השיתוף 🙂
באיזו כמות שמן לטגן את הבצל?
שימי 2-3 כפות שמן.
טעיםםםםםםםםםם, כמעט נגמר, ועוד לא נכנסה שבת…
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום
אתר מדהים. אוכל טעים וקל להכנה. פשוט תודה לך 🙂
תודה מאיה 🙂
הי,
אני משתמשת המון באתר – יוצא מעולה 🙂
שאלתי… מה תפקיד הסוכר במאכל הזה? האם הוא יורגש באורז? יהיה מתוק? האם ניתן לוותר עליו?
היי ציפי,
כמוסיפים סוכר לגזר מטוגן זה מדגיש את הטעם שלו. אפשר גם לוותר על זה.
הכנתי יצא מושלם, השאלה שלי האם אפשר גם להוסיף כוסברה ותירס, האם הטעם יהיה טוב, או שהשילוב לא מתאים?
לדעתי זה ייצא טעים גם עם כוסברה ותירס.
היי, זמני הבישול על כיריים אינדוקציה (לא גז)
זהים? תודה רבה ושבת שלום אתר מקסים מקסים!
כן, אמורים להיות זהים פחות או יותר.
שבת שלום 🙂
אתר ממש מדהים שידרגנו את האוכל הבית הכנה רמות ממש ממש תודה אולי כדי שיהיה אפליקציה או שיש ואני לא מצאתי אבל בכל זאת שווה את המאמץ ושוב תודה
תודה חיים, כיף לשמוע 🙂
נכון לעכשיו אין אפליקציה. מקווה שתהיה בהמשך.
יום נפלא
הי שאלה קטנה בבקשה ….
לפי מה שידוע לי על כל כוס אורז שמים 2 כוסות מים ….
האם ל 2 כוסות אורז לפי המתכון יספיקו 3 כוסות מים ?
וכמה זמן בישול ? האם רגיל 20 דקות כמו לאורז ? הגזר מספיק להתבשל ?
תודה רבה וחג שמח 🙂
היי קסם,
יש כאלה ששמים 2 כוסות מים ויש כאלה ששמים כוס וחצי (כמוני 🙂 )
ל-2 כוסות אורז אמורים להספיק 3 כוסות מים רותחים. את הגזר המגורד יש לטגן קודם מספר דקות עד שהוא מתרכך ואז לבשל עם האורז (הגזר מספיק להתבשל).
זמן בישול – 20 דקות + 10 דקות סיר מכוסה (האורז ממשיך להתבשל באדים).
חג שמח!
יש לך אתר מדהים !
תודה אנסטסיה!
היי
אם אני מוותרת על מרק העוף מהי כמות התבלינים שצריך לשים בדיוק? תודה רבה!
היי,
במקרה הזה כמויות התיבול אינן משתנות.
טעים ברמות ממש ממש מוצלח תודה….
במקום סוכר שמתי סילאן נהדר!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ענבל ושבת שלום
היי האם האורז מתבשל תוך כדי או שצריך לבשל בנפרד את האורז?
היי מיכל,
האורז מתבשל תוך כדי. אין צורך בבישול מקדים.
יצא מעולה , כמו שאר המתכונים שלך.
תודה רבה
תודה שרון ושבת שלום 🙂
היי, ישר כח על האתר המקסים!
אם אני רוצה לעשות את במתכון באורז מלא? (וכרגע בכמות של כוס)
מה משתנה ומהן הכמויות?
היי מיכל,
את שמה כוס אורז מלא ו2+1/4 כוסות מים רותחים. ממליצה להשאיר את שאר המרכיבים כפי שהם, רק שגזר אפשר להפחית ל-3 גזרים ומלח- להפחית לכפית שטוחה.
זמן הבישול- 40 דקות ומומלץ אח”כ לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה 5-10 דקות נוספות.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
אחלה אתר!
רואים שאכפת לכם 🙂
בהצלחה ענקית ותודה רבה!
תודה שגיא! 🙂
יצא מעולה!!!!
שמחה לשמוע!
תודה ושבת שלום 🙂
אם אני מוסיפה קוביות חזה עוף באיזה שלב אני מוסיפה?
היי הודיה,
יש להוסיף את קוביות העוף אחרי טיגון הבצל.
מצרפת לינק למתכון מאוד דומה –
https://www.10dakot.co.il/%D7%90%D7%A9%D7%A4%D7%9C%D7%90%D7%95/
שבת שלום 🙂
תודה רבה לך וישר כוח על האתר!! שבת שלום 🙂
היי אני רוצה להקטין את הכמות ולעשות כוס וחצי אורז אז כמה מים אני צריכה להוסיף? וגזר? ותבלינים?
היי טליה,
הדבר היחיד שמשתנה הוא כמות המים. על כוס וחצי אורז שימי 2+1/4 (שתי כוסות ורבע) מים.
ירקות ותבלינים כמו שרשום במתכון (רק כורכום שימי כפית שטוחה).
שבת שלום 🙂