זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 28 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ
2 כוסות אורז לבן (*מומלץ להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן היטב)
1 עגבנייה גדולה מגורדת
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1 שן שום גדולה כתושה
תיבול: כפית פפריקה מתוקה, כפית גדושה מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים סיר (עם ציפוי שאינו נדבק) עם 2-3 כפות שמן ומטגנים בצל עד להזהבה.
-מוסיפים עגבנייה מגורדת ושום ומערבבים כדקה. לאחר מכן מוסיפים את הרסק. מערבבים כ- 3 דקות.
-מוסיפים את האורז ומתבלים. מערבבים היטב לספיגת החומרים באורז.
-מוסיפים 3 כוסות מלאות מים רותחים, מערבבים ומכסים. משאירים 20 דקות על אש נמוכה.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
היי אפרת,
תודה על עוד מתכון מוצלח
הפעם ויתרתי על העגבניה , אך זה היה חסר
אשמח להסבר איך מגרדים עגבניה שאדע לפעם הבאה
תודה!
היי רחלי,
אפשר לגרד את העגבניה בעזרת פומפיה.
כמה טעים! וכמה פשוט להכנה .. תודה רבה רבה אפרת על עוד מתכון מושלם ! תבורכי … ♥
בכל מתכון שאני רוצה להכין מסתכלת בראשונה אצלך באתר … את מדהימה ומסבירה הכל שזה תענוג למי שמתקשים במטבח ( כמוני חח ) . תודה על הכל ..♥
תודה רותם❤️
אפרת המדהימה
תודה על המתכון המוצלח, משתמשת בו הרבה ותמיד מצליח
אני מטגנת גם פלפלים עם הבצל- מאד מוסיף.
המתכונים שלך במטבח שלי בלי סוף!!
אין כמוך!!
תודה לך על השיתוף❤️
הי יש לי רוטב אדום שנשאר מהפסטה עם הנקניקיות שלך. אפשר להשתמש בו? אם כן מה אופן ההכנה?
היי
אפשר להכין אורז לבן ולהוסיף את הרוטב מעל האורז בצלחת ההגשה. אפשר גם להוסיף את הרוטב לאורז לאחר טיגון בשמן ולהמשיך בהכנה.
האם אפשר לוותר על השום?
כן(:
תודה אפרת על המתכון, יצא מצוין.
נהנינו מאד מהתבשיל.
שמחה שאהבתם את המתכון ותודה על השיתוף❤
שלום אפרת.
ברצונו לשאול:
– כל תבשיל המכיל אורז, לדעתך, צריך להשרות שעה קודם?
– להשרות, מבחינתך להשאיר אותו במי ברז?
– אם את מיבשת – כמה זמן לייבוש האורז?
– איך את מייבשת אותו?
אשמח לתשובותייך.
היי,
לא משנה מה מכינים עם האורז- תמיד כדאי להשרות אותו.
להשרות= להשהות למשך כשעתיים-שלוש במי ברז.
אפשר לייבש במסננת או אם אין זמן- לשפוך את המים ולנגב את האורז קלות על מגבת או בעזרת נייר סופג.
תקשיבי שאת פשוט אלופה כל מתכון בצבע..פשוט, ברור כייף לקרוא ולהכין
אף פעם לא מתאכזבת בקיצור תבורכי❤
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
תודה על הפרגון😊
היי אפרת, אשמח לדעת באיזה אורז הכי מומלץ להשתמש לדעתך כדי שיצא רך
היי,
אפשר להשתמש באורז בסמטי או פרסי, אבל גם סוגים אחרים יצאו טוב(:
היי אפרת
כדי שיצא איד אחד חייב לייבש שעה אחרי השרייה ?
איך יוצרים אורז ברוטב אדום
שיצא אחד אחד ולא דביק ?
תודה לך
היי,
מומלץ לייבש את האורז כדי שיצא אחד אחד. כמו כן חשוב לדייק בכמות המים.
היי אפרת
לכוס וחצי אורז כמה מים רצוי להוסיף לבישול?
תודה מראש.
היי עינת,
מומלץ לשים כשתיים ורבע כוסות מים.
היי אפרת
במקום רסק העגבניות
להוסיף 3 עגבניות מגורדת לעגבנייה 1 שמדורגת או רק שתיים השחמה ל3 עגבניות?
ובקשר להשרייה של אורז משרה ללילה פוגע במרקם בטעם ?
תודה מראש
היי עינת,
סה”כ יש לשים 3 עגבניות גדולות אם מוותרים על הרסק.
השרייה למשך הלילה יכולה להשפיע על מרקם האורז ולהפוך אותו לרך יותר. זה לא אמור לפגוע בטעם או במרקם.
היי אפרת
עכשיו על האש
כשרשום על אש נמוכה
הכוונה גם לכיריים הכי קטנים ?
או אפשרי להבה נמוכה (כיריים גדולים)
ולא מערבבים בכלל אחרי הרתיחה נכון ?
תודה מראש על התגובה .
היי,
הכוונה לעוצמת הלהבה ולא לגודל. אורז מתאים לבשל על להבה בגודל בינוני- לא הכי קטן ולא גדול.
להבה בגודל הכי גדול גם כן לא מתאימה כי האורז עלול להישרף.
וכן, לא מערבבים לאחר הרתיחה.
חייב לציין אורז אדום נדיר תותחית כל מה שאני מכין מהאתר יוצא וואו
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף🌺
שאלה, האם ניתן להשתמש במחית עגבניות במקום רסק עגבניות?
היי,
אפשר(:
מהי מטרת השריית האורז 1 שעה?
השרייה חשובה לניקוי רעלנים מהאורז וגם משפרת את מרקמו.
שאלה.
נראה לי מעט מדי מים.
זו טעות?
לא, זה בסדר. הנוזלים מהעגבנייה מוסיפים כאן. (אם את רואה במהלך 20 דקות הבישול שחסר מים- כמובן שתוכלי להוסיף מעט).
שלום לך.
שאלה:
אם אני מכינה בצהריים, לאירוח בערב,
אז איך את מציעה לי לחמם את האורז, כדי שלא יצא יבש?
אפשר בסיר על אש הכי נמוכה או במיקרוגל.
שלום לך.
מהי לדעתך הדרך הטובה לחמם אורז לפני אירוח? האורז נעשה כמה שעות קודם?
היי מיכל,
הכי מומלץ לחמם בסיר על אש הכי נמוכה. אפשר גם במיקרוגל.
שמתי כוס אורז אחת ואת השאר השארתי כמו שרשום במתכון
יצא מעולה!!!!!!
שמחה ממש לשמוע! תודה על השיתוף😊
האם אפשר לוותר על העגבניה והרסק(לא אוהבים באורז)ולהשאיר רק תבלינים ואני רוצה להוסיף גם אפונת גינה מקופסאת שימורים
תודה והמשך יום מקסים🌹
כן, אפשר.
מצרפת לך מתכון לאורז עם אפונה. (אפשר לוותר על השמיר במתכון)
שקרנים זה לא היחס בכלל של מים ואורז
זה היחס הנכון לרוב סוגי האורז הלבן.
למה להתבטא ככה???
שאלה.
להשרות אורז- כוונתך במים קרים או פושרים?
היי מיכל,
כדאי להשרות במים קרים משום ששימוש במים חמים יתחיל את הבישול של האורז:)
שלום
אם האורז יצא עיסתי, האם ניתן לתקן או שסה כבר אבוד?
היי חגית,
אפשר לתת לאורז עוד כמה דקות בישול כדי שיתקשה מעט.😊
יצא ממש ממש ממש טעים!
ניסיתי כ”כ הרבה מתכונים של אורז אדום, שלך פשוט מדויק וטעים להפליא! תודה רבה:)
אגב השתמשתי באורז יסמין ויצא אש!
תודה רביד🌺
שלום אפרת
הפשרתי אפונה ירוקה מתי להוסיף אותה ?תודה
אחרי שמוסיפים את האורז (בתנאי שזו אפונה רכה משקית קפואה).
איזה סוג אורז את ממליצה?
עשיתי בסמטי, השרתי רק חצי שעה, יצא לי קצת יבש והיה חסר לי טעם של עגבניה למרות ששאר המרכיבים השארתי בכמות כפולה חוץ ממים.. מנסה להבין איפה טעיתי
היי הדר,
יבש כי האורז נשאר קצת קשה או בגלל שהיתה חסרה עסיסיות?
אני משתמשת באורז פרסי.
כאחת שלא מתחברת לבישולים למטבח בכלל חיפשתי לעשות משהוא קל בכל זאת היום עם משפחה כבר לא רווקה והמתכון שלך של האורז האדום היה לי (בטח יגחכו כי זה קל) פשוט כיף לעשות אותו. תודה רבה.
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה חגית
הי אפרת יקרה
האם אפשר להוסיף 2 גזרים מגורדים? כמו במתכון אורז אדום עם גזר ?
כן, למה לא? 🙂
היי אפרת
אפרת, מישהו כמוני (להלן אני)
שלא אוהב עגבניות .(רסק זה בסדר)
מה את ממליצה לשים במקום?
אפרת
אין שבת שאני לא מכין לפחות מתכון אחד מהאתר שלך
עלי והצליחי
חזקי ואימצי
היי יעקב,
תכין בלי העגבניה.
ותודה רבה ❤️
היי
אפשר עם השרייה של 10 דקות?
אם אין זמן אז כן. רצוי להשרות במים רותחים.
היי
סיימתי להכין יצא טעים אך גם אחרי 20 דקות עדיין ישמים כמו מרק
איפה טעיתי הכנתי לפי ההוראות חוץ מלטגן בצל במים במקום בשמן.
אשמח לעזרה
תודה ויום טוב.
השתמשת באורז לבן רגיל?
שמת הרבה מים לטיגון הבצל?
השארת את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות?
בוקר טוב אפרת
האם להרתיח בסיר שוב את כוסות המים הרותחים ואז לאחר שרתחו בשנית להשאיר על האש20 דקות או באופו מידי בלי רתיחה להנמיך אש ל20 דקות .
תודה
יום מקסים לך .
להרתיח שוב ואז להנמיך.
היי אפרת אשמח אם תוכלי להסביר לי על עניי שטיפת ויבוש האורז. במתכון רשום לשטוף ולייבש שעה. אך בתגובות רשמת להשרות במים כשעה ואז לסנן מספר דקות . מה הדרך הנכונה ? (משתמשת באורז בסמטי אם משנה)
תודה רבה!!!
היי ליטל,
צודקת. תיקנתי במתכון שיהיה ברור יותר.
מומלץ להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן היטב (כמה שיותר תסנני כך האורז ייצא פחות דביק).
תודה רבה אפרת !
היי אפרת -האם האורז האדום יוצא אחד אחד בסוף הבישול?או דביק?
והאם רצוי לשים מעל מכסה הסיר/או מתחתו מגבת?תודה
יותר דביק.
אפשר לשים מגבת מעל הסיר (לא חובה).
האורז האדוםיצא לי נפלא, הייתי שמחה לשמע איך אפשר לשלב בתוכו חומוס?
תודה!
היי רחלי,
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להוסיף לאורז 2 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה או מקופסת שימורים.
אם זה חומוס משימורים – יש לסנן את גרגירי החומוס מנוזלי השימורים. אם זה חומוס משקית קפואה- יש להשרות את הגרגירים במים רותחים במשך 10-15 דקות לפני ההכנה ולסנן (כי הם לא לגמרי רכים).
חג שמח אפרת
ותודה על מתכונים אליפות!
שמככבים אצלי💖
חג שמח והמון בריאות 💖
טעים וקל להכין אבל תמיד נשרפת תחתית האורז. מה שלא קורה לי עם אורז רגיל. הצעות?
באיזה סוג סיר את משתמשת?
רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק.
סליחה על הבורות 🙄 אבל להשרות אומר למלא קערה במים עד כדי לכסות את האורז?
נכון 🙂
יצא מושלם. תודה רבה!!!
פעם הייתי מכינה אורז אדום עם הרוטב של העוף. הפעם הכנתי אורז אדום טבעוני ויצא טעים ויפה.
כולם טרפו – גם הטבעוניים וגם הקרניבורים…
ממש תודה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך שחזרת עדכן.
היי אפרת, כשאני מכינה אורז כלשהו כשרותח מעבירה את הסיר (סגור כמובן) לתנור שחומם ל150 מעלות.יוצא מצוין ואף פעם לא נדבק או נשרף.אימי הייתה מכינה אורז אדום ולא היה לי את המתכון אז שמחתי לראותו ומיד הכנתי. תודה.
תודה על השיתוף 🌺
היי אפרת,
האם יש אפשרות לשדרג אורז שהוא כבר מוכן?
אשמח לשמוע רעיונות. תודה.
רעיונות למתכונים עם אורז מבושל:
אורז מוקפץ עם ירקות
קציצות אורז ובשר
אור מקסיקני
היי, צריך להשרות שעה ואז גם לייבש שעה?
רק להשרות כשעה ולייבש במסננת כמה דקות.
היי אפרת, יש צורך לכסות עם מגבת?
אין צורך.
היי אפרת תוכלי בבקשה לרשום מתכון לפי כוס אורז אחת ?
1 בצל קטן קצוץ
כוס אורז לבן (*מומלץ להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן)
עגבנייה קטנה מגורדת
כף גדושה רסק עגבניות
1 שן שום כתושה
תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
לא שמים סוכר?
אין צורך.
מה אני עושה בטעות שמתי 2כפיות מלח במקום 1 איך אפשר לשפר?
היי רותי,
אם בסופו של דבר זה יצא מלוח מידי אפשר להכין חצי כמות נוספת (רק עם כוס אורז אחת) בלי להמליח בכלל ולאחר שזה מוכן לערבב עם האורז המלוח.
אפשר גם עם קוסקוס?
פחות מתאים עם קוסקוס.
שבת שלום הכנתי את האורז עם הרבה חששות הייתי סקפטי למען ההגינות אבל…… יצא אליפות תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה יניב
היי רוצה להכין עוד יצא ממש טעים!!!
אבל נגמר לי האורז הפרסי נשאר לי רק בסמטי האם יש הבדל ביניהם בטעם וכו?
אפשר להכין גם עם בסמטי באותו אופן. כדאי להשרות אותו קודם במים.
האורז יצא לי עדיין קשה. למה?
תוסיפי כחצי כוס מים רותחים, ערבבי ותבשלי עם מכסה על אש נמוכה במשך 10-15 דקות. אם האורז עדיין קשה תחזרי על אותה פעולה.
היי אפרת, אורז מלא מצריך גם זמן בישול יותר ארוך?
היי אליה,
אורז מלא מצריך יותר מים ויותר זמן בישול (40 דקות).
היי אפרת
המתכונים שלך תמיד נהדרים!
האם יש אפשרות לוותר על רסק העגבניות ולהשתמש רק בעגבניות טריות מגורדות?
כן אפשר לשים כ-3 עגבניות טריות מגורדות.
הי , אני מתכוונת להשתמש באורז בסמטי. האם לעבוד לפי אותן הכמויות?
כן.
גמר חתימה טובה 🌺
היי ערב טוב.
איך אפשר להכין אורז אדום במיקרוגל
היי צופיה,
לא ניסיתי להכין אורז אדום במיקרוגל. יש לי מתכון לאורז לבן במיקרוגל.
אפשר לנסות להכין באותו אופן ולהוסיף עוד חצי כוס מים מעבר למה שרשום. גם הזמן במיקרו עשוי להשתנות.
תודה,אחלה מתכון!
הוספתי גם פלפל ירוק חריף לרסק ויצא נהדר!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא ממש ממש טעים תודה
מתכון פשוט קל להכנה ומאד טעים
יצא ממש ממש טעים תודה רבה לך😊
תודה אופיר, שמחה לשמוע 🙂
יצא פשוט מושלם!
מאוהבת במתכונים שלך
נראה מעולה 🙂
תודה גפן.
יצא ממש טעים בעלי והילד אכלו הכל ולא השיארו אפילו טיפה
שמחה שאהבתם!
תודה ויקה ושבוע נפלא 🙂
האם אפשר להשתמש בבצל סגול ?
כן אפשר.
תודה על אתר מדהים עם מתכונים אלופים אחד אחד.
אני רוצה להחליף את האורז הפרסי באורז מלא, ראיתי שכתבת בתגובה למעלה לשים כוס ושליש אורז מלא ו3 כוסות מים, אך האם יש צורך להשרות אותו או לשטוף לפני הבישול?
היי רחל,
מומלץ להשרות את האורז המלא כשעה במי ברז ולסנן.
יום מקסים 🙂
הוספתי עוד רבע כוס מים ויצא מושלם. האורז הכי טעים בעולם
תודה ענת 🙂
חנוכה שמח ושבת שלום
האורז נדבק לתחתית הסיר ועשיתי בדיוק כמו במתכון
היי מיטב,
זה כבר קשור לסיר. באיזה סוג סיר השתמשת? רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק.
זה קשור רק לאש..
בתחילת הבישול האש צריכה ליהיות גבוהה, וכשהמים מבעבעים איזה דקה אפשר לסגור ולהוריד את האש כמעט הכי נמוך שאפשר ל20 דקות..
כמה שמן
2-3 כפות שמן.
היי,
האורז הראשון שלי ויצא מעולה!!!!!
ממש תודה 🙂
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
ערב טוב
איזה כיף שמצאתי את המתכון הזה ☺
כרגע מתבשל. אחזור לעדכן.
מעולה, בתאבון 🙂
מוכן!
יצא מעולה
תודה רבה אפרת.
התכוונתי שיצא מעולה❤
תודה רבה ולילה טוב.
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת, אני מחפשת מתכון לשדרג איתו אורז שכבר מוכן ולהפוך אותו לאורז אדום או משהו. יש כזאת אופציה? תודה!
היי הודיה,
אם את רוצה להפוך אורז לבן מבושל לאדום זו קצת בעיה כי הוא לא יצבע לגמרי. רצוי שזה יהיה בבישול מהתחלה כדי שהטעם ייספגו לגמרי ויהיה צבע אדום אחיד.
יש מתכונים אחרים שאת יכולה להכין עם אורז מבושל:
אורז מוקפץ עם ירקות
קציצות אורז ובשר
אורז מקסיקני
אורז תאילנדי
תודה רבה!
מתי מצרפים את הפפריקה, המלח והפלפל?
מיד לאחר שמוסיפים את האורז.
יצא טעים טעיםםםםםםםםםם
תודה תהלי, שמחה שאהבת 🙂
היי האם צריך לטגן את האורז ראשית ? או בדיוק לפי המתכון והאם הוא לא יצא דביק?תודה
היי שירה,
אין צורך לטגן את האורז לפני. האורז יוצא קצת דביק בגלל שהוא מבושל עם רסק עגבניות.
מעולה! שדרגתע עם מעט כמון וכוס עדשים כתומים שהוספתי ביחד עם האורז ועוד כוס מים רותחים
נשמע מצוין 🙂
תודה על השיתוף ושבת שלום
הכנתי…יצא טעים טעים טעיםםםםם!!!
הילדים טרפוווו
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
באיזה סיר כדאי להשתמש?
היי שיר,
מומלץ להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון. בכל מקרה נירוסטה פחות מומלץ.
טעים מאוד! נהננו מכל כף..
שמחה לשמוע 🙂
הי
אם אני עושה 3 כוסות מה השינוי ?
היי שני,
שימי בצל גדול, 2 עגבניות מגורדות, 3 כפות גדושות רסק, 2 שיני שום, כתושות, כפית גדושה פפריקה מתוקה, 2 כפיות מלח ופלפל שחור לפי הטעם, 4.5 כוסות מים רותחים.
הי, האם אפשר להכים את המתכון עם אורז מלא במקום אורז לבן? ואם כן, מה לשנות במתכון?
תודה!
היי ענבל,
אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. כמות המים נשארת 3 כוסות.
עשיתי לפי המתכון אך נשרף מלמטה ויצא עיסתי מלמעלה
למה??
היי יסמין,
לדעתי זה קשור לסוג הסיר. באיזה סוג סיר השתמשת?
אפרת המקסימה אפשר לגרד את העגבניה אחה”צ ולהכין את האורז מחר בצהריים?
כן, אין בעיה.
היי רציתי לדעת אם יוצא אותו הדבר עם אורז בסמטי?
היי מקסים,
הטעם אותו דבר, רק שהאורז הוא ארוך.
האם הסיר צריכה להיות מכוסה תחילה בלי מגבת ?
כן.
האורז האדום יצא טעים, אך דביק בפעם הבאה לא אוסיף רסק עגבניות
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבת שלום
היי באיזה סוג אורז את משתמשת ? כי באורז שאני משתמשת אני שמה על כוס אורז 3 כוסות מים וככה יוצא טוב
היי ליטל,
אני משתמשת באורז פרסי בדר”כ.
אני יודעת שיש כאלה ששמים 2 כוסות מים על כוס אורז אבל לא שמעתי על 3 כוסות 🙂 בכל אופן אם את רגילה להכין ככה וזה יוצא טוב אז תמשיכי בזה.
חחח , אני משתמשת בבסמטי אבל יקנה פרסי ויעשה בידיוק ככה כי לא מצליח לי אף פעם אורז אדום.
תודה על התשובה:)
שלום,
אתמול התחשק לי לאכול אורז אדום, אז חיפשתי בגוגל איך להכין אורז אדום והגעתי לכאן.
מצאתי את המתכון הזה לאורז אדוןם וכל המצרכים כבר היו לי בבית אז הכנתי את זה,
(רק רסק עגבניות לא היה לי מספיק,אז אילתרתי עם כף של קטשופ).
אבל בכל זאת, יצא לי אחלה של אורז, טעים מאוד.
המתכון פשוט וקל להבנה והכנה, תמשיכו כך.
(אגב, אני מתכוון להכין עוד מכמה מתכונים שונים שמצאתי כאן באתר, שנראים טוב )
תודה
אלי.מ
היי אלי,
שמחה שיצא מוצלח וטעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא!
כשצריך לפרגן… אז בענק!
הכנתי אתמול את האורז המהמם הזה… טרפו!!!
דיברו רק על האורז..
ממש טעים!! וקל כל כך!
איזה כיף לשמוע!
תודה קרן 🙂
נתחיל מזה שאין לי מושג בבישול כמעט בכלל… הכנתי את האורז לפי המתכון שלך עם אורז בסמטי והוספתי פולי סויה מבושלים כדי להוסיף חלבון למנה(אני טבעוני). יצא מצוין!!! אני לגמרי מוסיף את האתר שלך למועדפים
תודה בן, אני ממש שמחה לשמוע 🙂
שנה טובה!
היי, חייב לסנן את האורז לפני? אפשר פשוט להשתמש באורז יבש רגיל מהשקית?
היי,
אם שוטפים את האורז יש לסנן אותו לפני מעודפי המים (אפשר לסנן גם 5 דקות). אפשר גם לא לשטוף ולהשתמש באורז יבש ישר מהשקית. אם עושים זאת, מומלץ להגדיל את כמות המים במתכון ל 3+1/4 כוסות.
היי אפרת , האם כדאי להוסיף רבע כוס מים שמכינים ישר מהשקית רק במתכון הזה או גם מתכונים אחרים למשל של אורז לבן ?
בכל מתכון.
האורז טעיםםםם תודה על המתכון!
תודה יפה, שמחה שאהבת 🙂
הי זה פעם ראשונה שאני מגיבה, אבל פשוט הייתי חייבת!
האורז יצא מושלם!! הכי טעים שיש! עשיתי הרבה מתכונים
שלך והכל יוצא טעים ממש ללקק את האצבעות
הייתי חייבת להגיד תודה 🙂
תודה לירן! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה רבה! האורז יצא מעולה, כמו כל המתכונים שאני מכינה מהאתר שלך.
בזכותך יש לנו ארוחות חמות וטעימות בבית :). שבוע טוב ותודה רבה!
תודה רעות! איזה כיף לשמוע 🙂
שבוע טוב!
היי,
תודה רבה על המתכון הפשוט, יצא ממש טעים:)
נותן חשק לנסות עוד דברים באתר.
תודה רבה.
תודה יהודה, שמחה לשמוע 🙂
בישלתי טריו אורז אורגני:שחור אדום ולבן, יצא לי אחרי הבישול דבר שנראה כתולעים חומות.
האם זה האורז או שממה שנראה כאורז לפני הבישול נפתח והתפתח למה שנראה כתולעים?.
היי מיקי,
קשה לי לומר מבלי לראות אבל אם זה נראה שונה מהאורז, יכול להיות שאלה תולעים שנצבעו בחום בזמן הבישול.
אם באורז המבושל את מצליחה לזהות את שלושת סוגי האורז ויש גם משהו שנראה שונה, יכול להיות שאלה תולעים כי האורז אמור להראות כמו אורז גם לאחר בישול.
לאלו שכן יצא טוב
באיזה סוג של אורז השתמשתם?
ומה היחס של האורז למים?
הי, אני מכינה עם אורז פרסי ומשרה אותו במי ברז כשעה לפני ההכנה ואז מסננת.
בבישול עצמה שמה 3 כוסות מים.
נתחיל מהסוף יצא מאוד טעים לא נשאר דבר!!! רק הערה קטנה לגבי היחס של האורז והמים… עשיתי לפי הוראות היצרן ויצא בול! ביחס של 1 כוס אורז ו2 כוסות מים.אותה כוס. כשעשיתי לפי ההוראות כאן הוא יצא קשה מאוד. אנע מוסיפה את המתכון בהחלט למטבח שלי.תודה!!!
תודה דנה על העדכון, שמחה שיצא טעים 🙂
אגב באיזה סוג אורז השתמשת?
הי
אורז קל וטעים מאוד! היום אני מכינה בפעם השנייה ומתכננת לאמץ כמתכון קבוע (הכנתי כוס אחת של אורז ושתי כוסות מים עם אותם כמויות של שאר החומרים)
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
תודה שרה ושבוע נפלא
עשיתי הכל בדיוק כמו שכתוב ויצא לי אורז קשה 🙁 הבנתי שאין דרך לתקן אבל מה אפשר לעשות שמההתחלה זה לא יקרה??
היי סימונה,
אפשר לתקן את זה בהמשך בישול. תוסיפי לסיר עוד שליש כוס מים, תערבבי ותכסי. תבשלי על אש נמוכה עוד כ 10-15 דקות, עד שהאורז מתבשל כמו שצריך.
שמת 3 כוסות מים רותחים על 2 כוסות אורז לבן? השתמשת באותה גודל כוס לאורז ולמים?
כן וכן… אם כבר עירבבתי והורדתי מהאש אני עדיין יכולה לנסות לתקן?
אני מאמינה שכן.
בהצלחה 😉
אחרי שהוספתי עוד מים ונתתי לזה להתבשל עוד קצת, יצאה לי עיסה בטעם טעים אבל האורז עדיין יחסית קשה.. וכן השתמשתי באותה כוס וביחסים הכתובים.
אגב באיזה סוג אורז לבן השתמשת?
פרסי קלאסי
מה אני מפספסת פה? אני מחפשת מתכון לאורז אדום . זו כן הכותרת, אך במתכון כתוב “אורז לבן”. האם הכוונה ב”אדום”, מתייחסת רק לצבע?
היי רונית,
זה מתכון לאורז לבן ברוטב אדום. את כנראה מחפשת מתכון לאורז מהסוג האדום 🙂
שלום. אם אני רוצה להכין 4 כוסות אורז, האם להכפיל גם את כמות רסק העגבניות?תודה
היי שר,
תכפילי את כל החומרים במתכון (מלבד הבצל).
ואו! יצא מעולה!! תודה רבה רבה
תודה שני, שמחה שאהבת 🙂
ערב טוב,
רציתי להגיד לך תודה.
סופסופ מצאתי את המתכון המושלם לאורז אדום.
יצא טעים מאוד לא נשרף לא נדבק לי לתחתית.
הוספתי עוד כפית של מלח.
אני ממש שמחה לשמוע ליאורה! 🙂
יצא לי ממש ממש טעים, תודה!
שמחה לשמוע! 🙂
כמה נורא אם אין לי עגבניה ?
היי שני,
במקרה הזה העגבניה די מוסיפה. אם יש לך עגבניות מרוסקות (מקופסת שימורים) זה גם טוב. את יכולה לשים כרבע כוס.
אם לא, לא נורא 🙂 תכיני בלי אבל שימי ממש 2 כפות גדושות של רסק.
עד כמה קריטי שלב ייבוש האורז? אני קצת קצרה בזמן…
היי מיכל,
הייבוש נועד לזה שהאורז יהיה פחות דביק לאחר הבישול. תלוי עד כמה זה חשוב לך. מבחינת הטעם- אין הבדל 🙂
שבת שלום
אורז נהדר! אהבו אצלנו מאד!! תודה על עוד מתכון מוצלח שלך!
שמחה לשמוע פנינה! 🙂
האורז יצא מדהים!אני אישית הוספתי עוד כפית מלח ועוד קצת פלפל שחור.מומלץ בחום,בעיקר בחורף (מזכיר טעם של נזיד חם וטוב).תודה רבה על עוד מתכון נפלא ויום מקסים לכולנו!
תודה שרון! שמחה שיצא טעים 🙂
הי כמה פלפל לשים?
היי שרון,
ממש קמצוץ עם האצבעות.
יום טוב 🙂
זה האורז האהוב עליי בעולם. חבר שלי שלא מת על אורז לא יכול להפסיק לאכול אותו, וכל מי שטועם אותו מתאהב בו. אין שבוע שאין אצלינו סיר של האורז הזה. גם מושלם לסטודנטים חסרי זמן ותקציב 😉
מעולה! כיף לשמוע 🙂
תודה אלונה ושבת שלום:)
זה כל הזמן נדבק לי לתחתית של הסיר ונשרף קצת מה אפשר לעשות?
היי,
באיזה סוג סיר את משתמשת?
מה שאפשר לעשות פעם הבאה זה לשים פרוסות תפו”א בתחתית הסיר ומעל זה את האורז.
הכנתי כבר פעמיים ובשתיהן יצא מושלם. אורז מעולה וטעים! תודה 🙂
היי אלונה, אני שמחה לשמוע!
תודה לך על העדכון 🙂
בוקר אור -אורז יצא לי מעולה וטעים מאוד.תודה רבה
איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
שיהיה לך יום נפלא!
תודה רבה. מתכננת להיום.
צהריים טובים-נראה מעולה. אם אני רוצה להכין עם כוס אורז-האם עלי לשים כוס וחצי מים?תודה רבה
היי ענתי,
נכון, את שמחה כוס וחצי מים. אם את רוצה אורז עסיסי יותר, אל תפחיתי בשאר הכמויות, הכוונה תכיני עם בצל קטן קצוץ, עגבניה מגורדת, 2 כפות רסק עגבניות, שן שום גדולה והתיבול כרגיל.
אם אין לי שום כתוש ולא כותש אפשר לשים שיני שום רגילות? אם כן, כמה?
הי,
את יכולה לגרד או לקצוץ שן שום אחת גדולה.