זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
מס’ מנות: כ-4 מנות
מצרכים:
500 גרם נתחי פרגיות עוף
1 בצל גדול קצוץ
בטטה גדולה חתוכה לקוביות
1/2 כוס מים רותחים
תיבול: 3-4 כפות סילאן, מלח, פלפל גרוס.
אופן הכנה:
-מטגנים בצל בסיר עם מעט שמן (כ-2 כפות) עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את קוביות הבטטה, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים עד שהבטטות מתרככות.
-מוסיפים את הפרגית ומטגנים כדקה מכל צד. מתבלים בסילאן, מלח ופלפל גרוס ומוסיפים מים רותחים.
-מערבבים ומכסים במשך מספר דקות עד שהפרגיות מוכנות למאכל.
*מומלץ להגיש עם אורז לבן.
צהריים טובים אפרת,
נראה לי שלא כתוב מתי מוסיפים את הרוטב -תיבול.
מאחלת לך,
שנה טובה,
כתיבה וחתימה טובה
לך למשפחתך ולכל בית ישראל!
תודה דבי יקרה
שנה טובה ומבורכת ובשורות טובות לכולנו❤️
היי,
האם ניתן לעשות את זה עם פרגיות שיש להם עצם?
כן אפשר.
תודה, נראה מעולה…
❤️
אפשר לעשות עם נתחי פילה עוף?
כן:)
היי אפרת,
אפשר להכין בנינג’ה?
ואם כן איך?
אם זה בנינג’ה גריל אז לבחור בתוכנית גריל HI במשך 10-12 דקות. אחרי 6 דקות אפשר להפוך צד.
יצא מעולה!
עם רק כף אחת של סילאן
תודה רבה!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף❤
ממש טעים!
שמחה שאהבת🌺
מועדים לשמחה!
מתאים כאן ערמונים מואקום?
תודה וחג שמח!
היי,
ערמונים מתאימים יותר לתבשיל בשר בבישול ארוך(:
היי, צריך לנקות/לחתוך את הפרגיות לפני?
פעם ראשונה שמתעסקת עם פרגית 🙂
היי,
את יכולה לקנות פרגיות שניקו מהן סחוס ושומן ושהן כבר חתוכות, כך לא תצטרכי לנקות בעצמך(:
על איזה אש להשים את הבטטה והבצל ומה אני אמורה לראות כדי לדעת מתי זה מתרכך ??
היי,
את הבצל יש לטגן על אש נמוכה, וכשהבטטות מתרככות את תראי שהן נעשות כתומות יותר ומזלג ננעץ בהן בקלות. זה בדרך כלל לוקח כרבע שעה.
וואי ממש תודה ניראה טוב ומקווה שגם טעים …
המתכונים שלך נדירים ביותר !!!
שיהיה לך חג שמח
היי
קודם כל תודה על המתכונים הנהדרים!
לא היה לי בצל.. המרתי בשיני שום מראש שלם… אציין שהכנתי כמות של קילו חזה עוף במקום הפרגיות…
כעת מריח לא משהו… האם יש דרך להציל את המצב?
היי הדס,
מהתיאור שלך נראה שכמות השום ששמת הייתה גדולה מדי, ולכן נוצר ריח כזה. אם השתמשת בשיני שום שלמות ולא כתושות זה לא אמור להשפיע מאד על הטעם.
היי אפרת
אפשרי להכין את המתכון עם שוקיים?
יצא טעים גם?
בתודה על המענה.
צריך להוסיף מים במקרה ששמה שוקיים?
היי עינת,
זמן הבישול משתנה לשעה ורבע-שעה חצי. מומלץ להרים את המכסה מידי פעם כדי לוודא שהתבשיל לא מתייבש, ואם כן יש להוסיף מים רותחים.
ממליצה גם להוסיף 1-2 כפות נוספות של סילאן לאחר שעה של בישול.
*ניתן גם לאפות בתנור ב180 מעלות למשך כשעה וחצי.
האם אפשר לוותר על הבטטה ואם כן אז להמשיך ישר את המתכון או לבשל את הבצל יותר זמן?
לאחר טיגון הבצל לכדי שקיפות תוסיפי את הפרגיות לתבשיל ותמשיכי כרגיל
בהצלחה ❤️
אפשר להוסיף תפוחי אדמה?
כן אפשר.
שוב עשיתי ושוב יצא טעים ביותר!
צרבתי קודם את הפרגיות בתנור בגריל 275 מעלות.
לא בטוחה שזה משמעותי.
כמו כן הורדתי מכמות הסילאן ובישלתי הרבה זמן.
תודה ושבוע טוב!
תודה דבי ושבוע טוב!
אני הולכת להכין את הפרגיות עכשיו, אפשר להוסיף פפריקה מתוקה או שזה רק יגרע מהטעם?
תודה 🙂
כן אפשר.
יהיה טעים גם אחרי כמה ימים במקרר?
זה יכול להשמר במצב טוב 3-4 ימים במקרר.
שבוע טוב,
איזה מעדן ואיזה צבע!!!
בישלתי הרבה זמן, נראה לי שכך כדאי, כדי שיקבל את הצבע המדהים.
הוספתי פטריות
תודה רבה!
שבוע טוב דבי,
מעולה 🙂
תודה!
הי,
האם אפשר לאפות בתנור במקום לטגן?
תודה,
יעל
אני מניחה שאפשר. מומלץ לכסות בנייר כסף לפחות בחצי שעה הראשונה.
האם יש אפשרות להמיר את הסילאן בדבש או ברוטב צ’ילי?
תודה מראש 🙂
היי לירון,
אפשר לשים 2-3 כפות דבש + כף רוטב צ’ילי מתוק (מאחר והדבש מתוק יותר מהסילאן) אבל צריך לקחת בחשבון שהדבש לא יצבע את התבשיל כמו סילאן והוא יישאר קצת חיוור.
שבת שלום 🙂
היי הכנתי בסוף רק עם דבש, אכלנו ביחד עם קינואה (שהכנתי גם לפי המתכון שלך :)). יצא ממש טעים! תודה רבה ושבת שלום 🙂
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום
מה זמן ההכנה עם חזה עוף? במקום פרגיות..
היי לי,
את חזה העוף מספיק לטגן כחצי דקה מכל צד אלא אם כן מדובר בנתחים עבים ואז יש לטגן כדקה מכל צד. לאחר מכן לתבל, להוסיף מים רותחים ולהשאיר עוד כמה דקות עד לספיגת הטעמים.
יום מקסים 🙂
יצא ממש ממש מעולה ממליץ בחום להוסיף שזיפים יבשים מגולענים פיטריות והרבה סבלנות
תודה ניצן 🙂
היי,
לא רשמת על איזו אש לבשל?
בכל אופן ניסיתי ובישלתי על אש בינונית. הפרגיות יצאו טוב, לא יבשות מדי ותפסו צבע טוב, אבל הטעם לא הורגש, למרות ששמתי לא מעט סילאן. לא יצא מגעיל אבל אין לזה טעם מוסף.
מה אפשר לשי כדי להוסיף טעם? שזיפים מיובשים באמת נשמע לי טוב. יש עוד רעיונות?
היי שחף,
זה בסדר שבישלת על אש בינונית. שמת מספיק מלח? לטעם חזק יותר אפשר להשתמש ברוטב טריאקי במקום הסילאן.
לתבשיל עצמו אפשר להוסיף שזיפים מיובשים, קוביות תפוחי אדמה, פטריות, חתיכות אננס משימורים.
הי!
מקווה שלא אטריד יותר.
נראה לי שאני עוברת למתכון הזה אבל השאלה אם אפשר לעשות במקום בטטות שזיפים מיובשים (14 שזיפים ל7 פרגיות).
אפשר?
כדאי גם בטטה?
חשבתי לשים על הבצל המטוגן את הפרגיות עם הרוטב לרבע שעה.להוציא לשים שזיפים ותפוחי אדמה ומלמעלה את הפרגיות?
נראה לך?
מליון תודות!
להכפיל רוטב ל7 פרגיות?
תודה!
היי דבי,
את יכולה להכין עם שזיפים מיובשים וזה ייצא יותר טעים אם תשלבי עם בטטות או תפו”א.
הפרגיות לא צריכות הרבה זמן בישול. מה שלוקח זמן זה תפוחי האדמה ולכן כדאי קודם לבשל את תפוחי האדמה שיתרככו מעט ואז להוסיף את הפרגיות. כמובן שאת יכולה להכין בדרך שציינת (בצל מטוגן ופרגיות ואז להוציא את הפרגיות ולשים שזיפים ותפוחי האדמה עד שהם מתרככים ואז להוסיף את הפרגיות).
ל7 פרגיות שימי בערך 5-6 כפות סילאן.
חג שמח!
תודה, תודה ושוב תודה!
יצא מאד טעים!
(שמתי מעט בטטות וכ14 שזיפים ל6 פרגיות!
תודה לך!
תודה על העדכון דבי, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע טוב!
שלום. אם אני רוצה להמיר את הפרגיות בקרעיים מה צריך לשנות?
היי נגה,
רק זמן הבישול משתנה לשעה ורבע-שעה חצי. מומלץ להרים את המכסה מידי פעם כדי לוודא שהתבשיל לא מתייבש, ואם כן יש להוסיף מים רותחים. ממליצה להוסיף 1-2 כפות נוספות של סילאן לאחר שעה של בישול.
ניתן גם לאפות בתנור ב180 מעלות למשך כשעה וחצי.
חג שמח 🙂
תודה!!
יש אפשרות להקפיא?
היי יפעת,
לא ניסיתי להקפיא אבל אני מניחה שאם אין בתבשיל תפו”א לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
שבוע טוב ומבורך!
יצא מעדן!!!!
(הוספתי תפוחי אדמה)
תודה רבה!
היי דבי,
תודה לך שאת תמיד חוזרת לעדכן!
שבוע טוב ומבורך 🙂
הי!
אפשר לשים גם תפוחי אדמה בסיר או שזה יקח טעם?
תודה רבה!
היי דבי,
אפשר אבל בגלל שלוקח להם יותר זמן להתבשל מהבטטות כדאי לחתוך אותם לקוביות יחסית קטנות או לבשל אותם 10-15 דקות לפני שמוסיפים את קוביות הבטטה.
שבת שלום 🙂
אם קשה לך את לא חייבת לענות.
אני חשבתי כדי שלא יחסר טעם לפרגיות לשים בסוף הבישול. (אולי לבשל קצת בנפרד?)
ומה את אומרת על זה שמדובר בקוביות פרגיות?
מליון תודות!
כן, את יכולה להוסיף בסוף הבישול אבל כדאי לבשל קצת בנפרד.
ואין בעיה להשתמש בקוביות פרגיות.
כמו כן, אני עושה מקוביות של פרגיות.
מה את אומרת?
היי
האם ניתן להוסיף לזה בוטנים בבישול או שפחות מתאים?
או אולי אחרי הבישול לפני ההגשה???
תודה רבה!!
היי לירי,
לאחר שהמנה מוכנה ולפני ההגשה אפשר לפזר מעל בוטנים.
המשך יום נפלא!
תודה רבה !! יום נהדר:]
האם אפשר להכין עם תפוחי אדמה במקום בטטות?
כן אינה, בהחלט 🙂
שבוע טוב אפרת! השבת הכנתי את הפרגיות האלו (יצא מעולה!) את השעועית הצהובה (יצאה מצוין) את סלט החסה והתפוחים(שמתי אגוזים מסוכרים) ואת הכרוב הגזר והשמיר והכל יצא טעים!
הרבה תודה לך!
תודה דבי! שמחה לשמוע 🙂
איזה כיף שחזרת לעדכן.
שבוע טוב!
שלום לך אפרת,אני חושבת לעשות את זה לשבת. בכמה מנות מדובר ואיך אפשר שהבטטה לא תתרסק?תודה
היי דבי,
זה יוצא בסביבות 3 מנות. כדי שהבטטה תשמור על צורתה צריך להשתמש במחבת רחבה עם ציפוי שאינו נדבק, כמו טפלון וחשוב שקוביות הבטטה לא יהיו אחת על השניה. מומלץ גם לא לערבב אותן יותר מידי. פשוט לכסות את המחבת ולתת להן להתבשל ולהתרכך.
שלום! איך מומלץ לחמם למחרת? במקרו או בטוסטר אובן?
היי ריקי,
מה שנוח לך, ניתן לחמם בשתי הדרכים. רק אם מחממים במיקרו חשוב להגיש ולאכול מיד.
יום נעים 🙂
שלום רב,
האם הכנת המנה יום לפני הגשתה וחימום על פלטה חשמלית למחרת אפשרית? טעמה לא ייפגם? תתייבש?
תודה רבה וחג שמח.
הי אריאלה,
ברור שאין כמו להגיש את המנה ביום ההכנה אבל במקרה הזה אין בעיה להכין את המנה יום לפני ולחמם על פלטה חשמלית מאחר והפרגית מתבשלת בתוך רוטב וזה מה ששומר אותה עסיסית.
חג שמח 🙂
אני רוצה להכין כמות כפולה של פרגית.ניתן לטגן דקה מכל צד לפני כל המתכון הבצל וכו להוציא,ואז להחזיר לסיר בשלב הוספת הפרגית? תודה רבה
אפשר בהחלט, זה גם מה שאני הייתי עושה אם הייתי מכינה כמות כפולה 🙂
ועוד דבר קטן האם זה דורש כמות כפולה לרוטב? תודה רבה ושבת שלום
ממליצה להתחיל ב-5 כפות מלאות רוטב סילאן וחצי כוס מים רותחים ולהוסיף לפי הסמיכות שרוצים.
אכן זה מה שעשיתי ויצא מעולה תודה רבה …לגבי הרוטב שמתי בערך פי אחד וחצי ועוד 3 כפות טריאקי
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
תודה ושנה טובה!
הי, האם התבשיל יהיה טעים גם למחרת? והאם יש אפליקציה לנייד של מתכונים בעשר דקות?
תודה!!
הי אושרת,
כן, התבשיל טעים גם יום למחרת 😉
ועדיין אין אפליקציה לאתר..
האם מתאים לעשות עם פרגית חתוכה לקוביות?
צריך לשנות משהו במתכון?
הי אירית,
כן, אפשר להכין עם פרגית חתוכה לקוביות ואין צורך לשנות שום דבר במתכון.
מתי מוסיפים את הסילאן?
היי רותי, לאחר שמוסיפים את הפרגיות ומטגנים אותן דקה מכל צד, מוסיפים את הסילאן, מלח ופלפל.
הכנתי ויצא מעולה
הכנתי את זה בחג והוצפתי במלא מחמאות. מתכון מעולה.
מתכון פשוט מעולהההה. תודה רבה
כמה זמן בערך לוקח לפרגיות להיות מוכנות?
על איזה חום צריך לחמם? (בפלטה חשמלית…)
איך יודעים שהפרגית מוכנה?
הבישול בפלטה חשמלית דומה לבישול בגז, בהתחלה צורבים את הפרגיות בחום גבוה כדקה מכל צד ואח”כ מכסים ומנמיכים לחום בינוני בממוצע 5 דקות , כמובן שזה תלוי בעובי הנתחים. בכדי לבדוק אם הפרגית מוכנה, אפשר לחתוך פרגית אחת באמצע עם סכין ולראות אם הפרגית מוכנה- וזאת כשהפרגית משנה את צבעה מצבע ורוד-שקוף לצבע לבן. בהצלחה:)
1. כדאי להוסיף את הבצל לרשימת המצרכים ולהבהיר באיזה צורה לטגן אותו – קצוץ? חתוך לפרוסות?
2. רוטב סילאן – הכוונה היא לסילאן כמו שהוא?
3. כמה זמן בערך אמור לקחת לבטטה להתרכך? (האם באמת היא אמורה פשוט להיות בסיר עם הבצל המטוגן? בלי שמן? בלי מים?)
היי לימור,
לגבי הבצל, תודה על ההערה, תוקן.
לעניין הרוטב- מדובר בסילאן רגיל (בצנצנת), כפי שקונים בכל סופר.
לבטטה לוקח כ- 7 דקות להתרכך, תלוי בגודל הקוביות. הבטטה מתבשלת בתוך הסיר כשהוא מכוסה יחד עם הבצל (האדים מרככים את הבטטה), ואין צורך להוסיף עוד שמן. מים מוסיפים לאחר שהבטטה התרככה. בהצלחה:)
אם אני מכינה עם ירכיים/כרעיים- האם הכמויות משתנות? כמה זמן צריך לבשל?
תלוי כמובן בכמות הכרעיים/ירכיים. בגלל שזמן הבישול מתארך (בערך חצי שעה), תשימי יותר מים (בערך 2 כוסות) כי הנוזלים מצטמצמים בזמן הבישול. את יכולה להוסיף בטטה נוספת ויותר רוטב סילאן (בערך 8 כפות), זה כבר עניין של טעם. לקראת סוף הבישול, תטעמי ואם לטעמך צריך להוסיף עוד מים או רוטב סילאן תוסיפי. בהצלחה ושבוע נפלא