זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס קינואה שטופה ומסוננת (אין להשרות את הקינואה)
2 כוסות מים רותחים
2 כפות שמן
כפית שטוחה מלח
שני שליש כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
שני שליש כוס עלי כוסברה קצוצים
3/4 כוס רימונים
חצי בצל סגול בינוני קצוץ
תיבול לסלט: 3 כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, כפית שטוחה סילאן, קמצוץ פלפל שחור, מלח לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מחממים סיר קטן עם 2 כפות שמן. מוסיפים את הקינואה, ממליחים בכפית שטוחה מלח ומערבבים. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 15 דקות. מעבירים לקערה ומניחים לקינואה להתקרר.
-מוסיפים כוסברה, פטרוזיליה, בצל סגול ורימונים ומתבלים במיץ לימון, שמן זית, סילאן, פלפל שחור ומלח לפי הצורך.
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- סלט יווני |
- קינואה עם בטטה |
- סלט רימונים צבעוני
סלט נהדר!
רציתי לשאול- אם אני רוצה להכין כמות כפולה של קינואה, להכפיל גם את כמות המים? תודה!
כן🙂
יצא מעולה כתוספת לבשר בראש השנה, תודה רבה!
שמחה מאד לשמוע!
שבת שלום וחג שמח
יצא לי המון קינואה ,יותר ממה שאני צריכה לאירוח.
יש אפשרות לתבל רק חלק ,ואת השאר לשמור במקרר ליום אחר?
תודה ושנה טובה
היי
אפשר לשמור במקרר כיומיים שלושה.
היי.
תודה רבה על אתר מהמם מלא במתכונים קלילים וטעימים!
האם אפשר להחליף סילאן בסירופ מייפל טבעי?
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים😊
אפשר(:
אפשר לוותר על הכוסברה?
כן, אפשר לוותר.
וואוו יצא טעים מאוד. אפילו הילדים הקטנים אהבו
רציתי לשאול אם מתאים להוסיף מלפפון ועגבניה?
איזה כיף שאהבתם את המתכון❤
אפשר להוסיף עוד ירקות.
בוקר טוב, אני רוצה להוסיף משהו קראצ׳י לסלט. על מה את ממליצה?
היי,
אפשר להוסיף אגוזים קצוצים גס או שקדים פרוסים.
היי אפרת,
האם בורגול יכול להחליף את הקינואה?
היי, בהחלט(:
יצא מעולה!!!
שמחה שאהבת את המתכון❤
יצא זוועה
היי רינת,
לפי התמונה נראה שיצא מעולה!
ככל הנראה את לא אוהבת קינואה, זה עניין של טעם אישי 🙂
כנראה עניין של טעם
יצא לי מושלם
הבעיה היחידה שכולם משגעים אותי שאכין שוב ושוב
שבת שלטם,
במצרכעם כתוב 2 כפות שמן אבל בהוראות ההכנה צויינה רק כף 1 של שמן,היכן משתלבת הכף השניה?
היי שרון,
תיקנתי במתכון 🙂
חג שמח
כן, שטפתי מס’ פעמים. נה כדאי לעשות לפעם הבאה? יש צורך להשרות על מנת שתצא המרירות?
בדר”כ שטיפה מספיקה. יכול להיות שזה סוג שיש בו יותר מרירות. פעם הבאה תשרי קצת במים וגם תשטפי היטב.
היי אפרת המתכונים שלך נהדרים! הכנתי קינואה והיא יצאה מרה.. מה עושים עם המרירות??
לא בטוחה שיש כל כך מה לעשות בשלב זה. שטפת טוב את הקינואה לפני?
היי,
האם אפשר להכין את הקינואה בשיטה השנייה (בישול כמו פסטה)
תודה על המתכונים הנפלאים 🙂
כן אפשר.
האם יש לך מתכון לסלט כרוב עם קרמל?
סורי אין לי.
המתכונים שלך תמיד מדוייקים וקוצרים מחמאות.
רציתי לשאול אם המתכון של סלט הקינואה יכול להישאר טרי כמה ימים?
כן. עדיף להכין אותו באותו יום או יום לפני.
שנה טובה 🙂
היי,
לא אוהבים אצלנו כוסברה – במה אפשר להחליף ?
אפשר לשים יותר פטרוזיליה.
שנה טובה 🙂
היי אפרת, חוץ מחמוציות יש לך רעיון אולי במה ניתן להחליף את הרימונים? (לא מוצאת בתקופה זו…).
אפשר ללכת לכיוון אחר ולהוסיף קוביות קטנטנות של גזר מטוגנות/מבושלות.
בוקר טוב ואיזה כיף לפתוח ככה את הבוקר😍
רציתי לדעת אם אפשר להחליף את הרימון בחמוציות?
תודה והמשיכו בעבודה הנפלאה!!
אפשר בהחלט.
שנה טובה ❤️
היי אף אחד לא אוכל אצלנו קינואה זה אפשרי עם בורגול?
יש מתכון דומה עם בורגול – סלט בורגול ורימונים (אפשר לוותר על הפקאן המסוכר).
יום מקסים 🙂