זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

חצי בצל גדול קצוץ

3 תפוחי אדמה בינונים קלופים חתוכים לקוביות עד 3 ס”מ

2 שיני שום פרוסות

100 גרם ערמונים קלופים, קלויים ומוכנים לאכילה (ניתן לקנות בסופר בשקית ואקום)

שליש כוס מים רותחים

תיבול: חצי כפית מלח, כפית סילאן, מעט פלפל שחור

אופן ההכנה

-מחממים מחבת רחבה או סיר סוטאז’ עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (חשוב להשתמש במחבת או סיר עם ציפוי שאינו נדבק).

-מוסיפים פרוסות שום ומטגנים כחצי דקה.

-מוסיפים את קוביות תפוח האדמה, ממליחים מעט עם המלחייה ומכסים. מבשלים על אש בינונית במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-חותכים את הערמונים גס ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח, סילאן ופלפל שחור. מוסיפים שליש כוס מים רותחים, מערבבים, מכסים ומבשלים במשך 10 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה מתרככים.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
ביסלי גריל ביתיביסלי גריל ביתי
עוגת שמנת ושוקולד צ’יפס עוגת שמנת ושוקולד צ’יפס
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
אלה (04:14 26.01.2022)

יצא פשוט מעדן.. מרגיש כל כך מושקע כשבפועל כל כך פשוט.. החסרון היחידי שיצא מעט מידי – בקושי 3 מנות.. חייבץ להגדיל כמויות להבא.. ממש ממש טעים!
.

תבשיל תפוחי אדמה וערמונים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:32 26.01.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון! נראה מעולה ממש🌺

avatar
אלה (02:44 21.01.2022)

היי אפרת, תודה על המתכון
כמה שאלות של בשלנית מתחילה:
1. הערמונים – למה הכוונה לחתןך גס- אשמח להכוונה , לחצי לרבע וכו..
2. תפוחי האדמה – בכמה מלח בערך להמליח אותם, אשמח להכוונה והאם צריך לערבב במהלך ה 20 דקות, אם כן באיזו תדירות?
3. בבישול השני של העשר דקות (עם הערמונים) האם ממשיכים לבשל על אש בחנונית או שמגביהים את האש? והאם מערבבים ואם כן באיזו תדירות?
המון תודה על המתכון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:00 21.01.2022)

1. מעריכה שכל אגוז ייחתך ל-5 חלקים
2. את התפוחי אדמה להמליח עם קורט מלח, יש לערבב מדי פעם
3. על אש בינונית, לערבב מדי פעם

avatar
אלה (10:17 23.01.2022)

תודה רבה על המענה!
מניחה שזה בסדר להכין בבוקר ולאכול בערב, נכון?
ובאותו נושא כמה שמן אפשר לשמור את זה במקרר?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:44 23.01.2022)

כן, אפשר לשמור במקרר. מומלץ לצרוך עד 5 ימים.

avatar
כריסטינה (21:11 10.01.2022)

הכנתי למש9חה וכולם ממש אהבו!
מתכון קל, טבעוני וללא גלוטן אבל טעים ברמותתתת! מה שכן מאוד חשוב זה שהסיר יהיה נון סטיק, לצערי אין לי והכל נדבק ונשרף למטה… אבל עדיין היה שווה את זה😂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:25 10.01.2022)

שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף❤

avatar
מיכל (14:27 10.01.2022)

אין לתאר כמה זה טעים!!! וואו! תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:36 10.01.2022)

שמחה שאהבת את המתכון, תודה על השיתוף❤

avatar
כריסטינה (20:47 20.12.2021)

אני רוצה להכפיל או אפילו לשלש כמויות. יש משהו שכדאי לדעת? מה זמן הבישול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:31 20.12.2021)

היי,
כדאי לוודא שמכינים בסיר בעל נפח גדול מספיק להכיל את הכמות. זמן הבישול עשוי להתארך לא משמעותית- בכ-10 דקות נוספות.

avatar
מיכל (08:50 11.12.2021)

מה אפשר לשים במקום סילאן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:47 11.12.2021)

היי מיכל,
אפשר לוותר על הסילאן או לשים דבש במקום.

avatar
יפעת (13:11 9.12.2021)

תפוחי האדמה מתבשלים במחבת? ללא מים? הם לא נדבקים למחבת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:52 9.12.2021)

השמן והבצל מפרישים נוזלים ולכן אין חשש שישרף. רצוי בכל מקרה להשתמש במחבת עם ציפוי נון סטיק.

avatar
מאיר (12:17 9.12.2021)

היי, מבשלים את תפוחי האדמה במשך 20 דקות על מחבט עם מעט מאוד שמן ובצל מטוגן. הם לא ישרפו?? לא חסר פה משהו? האם צריך לערבב מידי פעם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:50 9.12.2021)

היי,
השמן והבצל מפרישים נוזלים ולכן אין חשש שישרף. אפשר לערבב מדי פעם.

avatar
אסתי (11:09 9.12.2021)

אפשר לאפות בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:25 9.12.2021)

היי,
אני מניחה שאפשר לאפות, אך יש לבשל לפני כן את תפוחי האדמה עד לריכוך.

avatar
אפי😘 (22:03 8.12.2021)

ניראה אחלן!!
יש מצב להוסיף עוף לקדרה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:41 8.12.2021)

כן, למה לא(:
הנה מתכון לעוף וירקות שתוכל להיעזר בו.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות