זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
חצי בצל גדול קצוץ
3 תפוחי אדמה בינונים קלופים חתוכים לקוביות עד 3 ס”מ
2 שיני שום פרוסות
100 גרם ערמונים קלופים, קלויים ומוכנים לאכילה (ניתן לקנות בסופר בשקית ואקום)
שליש כוס מים רותחים
תיבול: חצי כפית מלח, כפית סילאן, מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
-מחממים מחבת רחבה או סיר סוטאז’ עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (חשוב להשתמש במחבת או סיר עם ציפוי שאינו נדבק).
-מוסיפים פרוסות שום ומטגנים כחצי דקה.
-מוסיפים את קוביות תפוח האדמה, ממליחים מעט עם המלחייה ומכסים. מבשלים על אש בינונית במשך 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-חותכים את הערמונים גס ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח, סילאן ופלפל שחור. מוסיפים שליש כוס מים רותחים, מערבבים, מכסים ומבשלים במשך 10 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה מתרככים.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
היי אפרת, מתאים להוסיף לזה טופו? אם כן, באיזה שלב?
תודה, מיכל
כן אפשר.
את הטופו כדאי לחתוך לקוביות, לתבל ב2 כפות רוטב סויה וחצי כפית סילאן ולטגן קצת בנפרד.
להוסיף לתבשיל בסוף יחד עם הערמונים.
שלום אפרת, את ממליצה לעשות גם בלי ערמונים?
כן אפשר.
תודה על מתכונים מעולים.
האם לדעתך ניתן להכין עם תפוחי אדמה מיני עם הקליפה?
כן. לדעתי יהיה כדאי לחצות אותם לשניים🙂
מתכון מעולה כרגיל! תודה אפרת❤️
פעם הבאה אני בטוח מוסיפה עוד שקית ערמונים כי הערמונים טעימים פה בטירוף ומוסיפים מלא😊
נראה מעולה🙂
תודה שחזרת לשתף!
אפשר להכין בתנור יוצא גם קריספי?
אפשר(:
הכנתי,
יצא טעים מאודדד
תודה על המתכונים,
משתמשת בהם על תקן יומי…
איזה כיף לשמוע!
תודה על השיתוף🩷
מושלםםם!!!
שמחה לשמוע!
טעים!
לא הוספתי בכלל מים.
טיפונת פפריקה ועל אש נמוכה.
נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף🌺
מתכון מצוייין!
שמתי טיפה בתנור בסוף 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף🌺
פשוט טעים!!!
התמכרנו לגמרי.
כמעט כל שבוע מכינה את זה.
תודה על כל המתכונים השווים.
פשוט כיף לבשל בזכותך.
חג שמח!
שמחה מאד שאהבתם את המתכון(:
תודה על הפרגון וחג שמח❤
לגמרי 🙂
עשיתי יצא מדהים הערמונים פשוט עושים את זה יש לציין שהוספתי מים…
שמחה שיצא מוצלח!
מעולה שהוספת מים אם היה צריך(:
תודה על השיתוף🌺
קל וטעים. תודה על עוד מתכון מוצלח
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤
להוסיף מים לבישול התפוא?
היי,
אין צורך להוסיף מים(:
אפשר להכין בלי הסילאן?
מעדיפה את זה מלוח מתובל
היי,
אפשר לוותר על סילאן אבל הוא ממש מוסיף(:
יצא פשוט מעדן.. מרגיש כל כך מושקע כשבפועל כל כך פשוט.. החסרון היחידי שיצא מעט מידי – בקושי 3 מנות.. חייבץ להגדיל כמויות להבא.. ממש ממש טעים!
.
שמחה מאד שאהבת את המתכון! נראה מעולה ממש🌺
היי אפרת, תודה על המתכון
כמה שאלות של בשלנית מתחילה:
1. הערמונים – למה הכוונה לחתןך גס- אשמח להכוונה , לחצי לרבע וכו..
2. תפוחי האדמה – בכמה מלח בערך להמליח אותם, אשמח להכוונה והאם צריך לערבב במהלך ה 20 דקות, אם כן באיזו תדירות?
3. בבישול השני של העשר דקות (עם הערמונים) האם ממשיכים לבשל על אש בחנונית או שמגביהים את האש? והאם מערבבים ואם כן באיזו תדירות?
המון תודה על המתכון
1. מעריכה שכל אגוז ייחתך ל-5 חלקים
2. את התפוחי אדמה להמליח עם קורט מלח, יש לערבב מדי פעם
3. על אש בינונית, לערבב מדי פעם
תודה רבה על המענה!
מניחה שזה בסדר להכין בבוקר ולאכול בערב, נכון?
ובאותו נושא כמה שמן אפשר לשמור את זה במקרר?
תודה!
כן, אפשר לשמור במקרר. מומלץ לצרוך עד 5 ימים.
הכנתי למש9חה וכולם ממש אהבו!
מתכון קל, טבעוני וללא גלוטן אבל טעים ברמותתתת! מה שכן מאוד חשוב זה שהסיר יהיה נון סטיק, לצערי אין לי והכל נדבק ונשרף למטה… אבל עדיין היה שווה את זה😂
שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף❤
אין לתאר כמה זה טעים!!! וואו! תודה רבה!
שמחה שאהבת את המתכון, תודה על השיתוף❤
אני רוצה להכפיל או אפילו לשלש כמויות. יש משהו שכדאי לדעת? מה זמן הבישול?
היי,
כדאי לוודא שמכינים בסיר בעל נפח גדול מספיק להכיל את הכמות. זמן הבישול עשוי להתארך לא משמעותית- בכ-10 דקות נוספות.
מה אפשר לשים במקום סילאן?
היי מיכל,
אפשר לוותר על הסילאן או לשים דבש במקום.
תפוחי האדמה מתבשלים במחבת? ללא מים? הם לא נדבקים למחבת?
השמן והבצל מפרישים נוזלים ולכן אין חשש שישרף. רצוי בכל מקרה להשתמש במחבת עם ציפוי נון סטיק.
היי, מבשלים את תפוחי האדמה במשך 20 דקות על מחבט עם מעט מאוד שמן ובצל מטוגן. הם לא ישרפו?? לא חסר פה משהו? האם צריך לערבב מידי פעם?
היי,
השמן והבצל מפרישים נוזלים ולכן אין חשש שישרף. אפשר לערבב מדי פעם.
אפשר לאפות בתנור?
היי,
אני מניחה שאפשר לאפות, אך יש לבשל לפני כן את תפוחי האדמה עד לריכוך.
ניראה אחלן!!
יש מצב להוסיף עוף לקדרה
כן, למה לא(:
הנה מתכון לעוף וירקות שתוכל להיעזר בו.