שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 5 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

5 תפוחי אדמה לבנים בגודל בינוני (עם הקליפה)

4 כפות שמן זית

3 קוביות שום קפוא (או 4 שיני שום כתושות)

רבע כפית פפריקה מתוקה

כפית תבלין זעתר

חצי כפית מלח

מעט פלפל שחור

רבע כפית שומשום (לא חובה)

אופן ההכנה

-חותכים כל תפוח אדמה ל-5 חלקים. מניחים בסיר ושופכים מעל מים רותחים עד לכיסוי מלא. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד לריכוך חלקי. מעבירים למסננת.

-מחממים תנור ל190 מעלות בתוכנית טורבו (מאוורר עם עיגול מסביב).

-מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את תפוחי האדמה. מתבלים בשמן זית, פפריקה מתוקה, זעתר, מלח, פלפל שחור ושומשום.

-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-40 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים ומזהיבים.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סחוג ירוקסחוג ירוק
עוגת קפה ומייפל עוגת קפה ומייפל

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שירה (23:45 19.10.2021)

הבישול קודם בסיר הוא חובה?

מתכונים ב-10 דקות (00:06 20.10.2021)

היי שירה,
הבישול חובה אם חותכים את תפוחי האדמה ל-5 חלקים.
פחות כדאי, אבל אפשר לוותר על הבישול אם חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות או לקוביות קטנות.

מיטל (17:07 19.10.2021)

שלום רב אפרת האם אפשר לעשות את המתכון עם בטטה במקום תפוחי אדמה?
צריך לבשל את הבטטה ?תודה.

מתכונים ב-10 דקות (17:24 19.10.2021)

היי מיטל,
אפשר להכין עם בטטה. גם בטטה כדאי לבשל לפני כן אבל זה לא חובה.

רימה (16:29 18.10.2021)

הי אפרת. אפשר בלי טורבו? אם כן, אז איך? תודה.

מתכונים ב-10 דקות (16:48 18.10.2021)

היי רימה,
למה את לא מעוניינת להכין בתכנית טורבו? יש אותה בכל תנור והיא מהירה יותר(:
אפשר גם להכין במצב קו עליון ותחתון וזמן האפייה עשוי להתארך.

צפורה (11:22 14.10.2021)

האם יש לכסות בנייר כסף את התבנית בעת האפיה בתנור?
תודה על המתכונים המקסימים.

מתכונים ב-10 דקות (15:27 14.10.2021)

אין צורך לכסות. תודה על הפרגון❤

יעל אתר (22:49 13.10.2021)

היי אפרת, אם רוצים להוסיף בטטה באיזה שלב לעשות זאת?

מתכונים ב-10 דקות (23:27 13.10.2021)

היי יעל,
יש לבשל את הבטטה עם תפוחי האדמה ולהמשיך במתכון כרגיל.
בהצלחה(:

יוליה (20:22 12.10.2021)

הכנתי ויצא מושלם. בתמונה שתי מנות שלך שממש אהבתי (השניה זה קציצות הכרובית והתירס שלך אבל עם פירורי לחם ללא גלוטן) 🙂
מתה על האתר שלך ועל המתכונים. וגם זה שאת תמיד מגיבה לכולם, פשוט כיף❤

מתכונים ב-10 דקות (21:11 12.10.2021)

וואי נראה מעולה! איזה שילוב טעים(:
תודה על השיתוף ועל הפרגון❤

יוליה (08:57 12.10.2021)

היי אפרת, הייתי רוצה לדעת למה את בוחרת להשתמש דווקא בתפו”א לבנים, האם יש סיבה לזה?
סתם כי אני רגילה שהאדום מתקתק יותר ומתאים בדרך כלל לבישול בתנור.

מתכונים ב-10 דקות (11:57 12.10.2021)

היי יוליה,
האמת שאין הבדל מבחינתי בין הסוג האדום והלבן (מלבד במתכונים מסוימים כמו צ’יפס או פירה), אני משתמשת במה שיש לי.

יוליה (12:04 12.10.2021)

הבנתי, תהיתי אם יש סיבה מיוחדת שאני לא מודעת אליה. תודה רבה על התשובה 🙂

תמי (23:19 10.10.2021)

אפשר להחליף את הזעתר במשהו אחר?
פשוט לא אוהבים אצלנו…

מתכונים ב-10 דקות (23:50 10.10.2021)

היי תמי,
כן, אפשר לוותר על הזעתר או להוסיף כל עלי תבלין שאוהבים כמו רוזמרין/טימין.

תהילה (22:32 9.10.2021)

ריח מדהים, טעם מושלם!!!
הכנתי בלי הקליפה… יצא מעולה!
תודה 😊

מתכונים ב-10 דקות (23:26 9.10.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤

מירב (20:44 5.10.2021)

אפשר להכין בלי שום?

מתכונים ב-10 דקות (21:43 5.10.2021)

היי מירב,
כן, אפשר(:

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.