שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 5 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

5 תפוחי אדמה לבנים בגודל בינוני (עם הקליפה)

4 כפות שמן זית

3 קוביות שום קפוא (או 4 שיני שום כתושות)

רבע כפית פפריקה מתוקה

כפית תבלין זעתר

חצי כפית מלח

מעט פלפל שחור

רבע כפית שומשום (לא חובה)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-חותכים כל תפוח אדמה ל-5 חלקים. מניחים בסיר ושופכים מעל מים רותחים עד לכיסוי מלא. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד לריכוך חלקי. מעבירים למסננת.

-מחממים תנור ל190 מעלות בתוכנית טורבו (מאוורר עם עיגול מסביב).

-מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את תפוחי האדמה. מתבלים בשמן זית, פפריקה מתוקה, זעתר, מלח, פלפל שחור ושומשום.

-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-40 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים ומזהיבים.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
סחוג ירוקסחוג ירוק
עוגת קפה ומייפל עוגת קפה ומייפל
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שני (00:57 15.07.2024)

היי,
אני בדרך כלל שופכת את התיבול על מאכלים ואז מערבבת עם היד את הכל. איך אני עושה את זה כאן אם תפוחי האדמה עדיין חמים מהמים הרותחים שהתבשלו בהם וזה חם מדי לערבב עם היד?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:04 15.07.2024)

אפשר להמתין קצת שתפוחי האדמה יתקררו או לשים כפפות.

avatar
שני (12:53 15.07.2024)

תודה.
כתוב שמבשלים את תפוחי האדמה “עד לריכוך חלקי”. איך אני יודעת כמה זה? מה הסימן לזה? נניח 0 זה קשה לחלוטין ו-100 זה רך ומוכן לאכילה, אז איזה מספר זה בין 0 ל-100? והאם 40 דקות בתנור 190 על טורבו זה לא יותר מדי? זה לא יצא רך מדי בפנים? תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:33 15.07.2024)

יש לבשל עד שאפשר לנעוץ מזלג בתפוחי האדמה (מס’ 50).
לגבי זמן אפיה -תפוחי האדמה אמורים לצאת רכים מבפנים וזהובים מבחוץ.

avatar
אמונה (09:56 1.12.2023)

שלום אפרת,
תודה רבה על כל התכונים באתר!!
רציתי לשאול, האם אפשר לחמם על פלטה את התפוחי אדמה יום לאחר ההכנה והם ישארו טריים וטעימים?
תודה מראש!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:16 1.12.2023)

כן, כמו כל חימום של תפוחי אדמה:)

avatar
אמונה (11:39 1.12.2023)

ממש תודה על המענה המהיר!!!

avatar
רעות (09:31 3.11.2023)

היי אפרת היקרה!
אפשר לבשל את תפוחי האדמה כמה שעות-לילה מראש לפני האפיה ולאחסן במקרר? זה יהרוס את הקריספיות?
תודה לך!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:55 3.11.2023)

אפשר. זה לא אמור לפגוע במרקם לאחר האפיה:)

avatar
רעות (23:22 2.11.2023)

היי אפרת היקרה!
האם ניתן לבשל את התפו”א באופן חלקי כפי שכתוב במכון לילה מראש או שזה חייב להיות הכל במקום.
תודה לך!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:54 3.11.2023)

כן אפשר:)

avatar
אורנה (14:42 1.09.2023)

אפשר תפוחי אדמה ורודים?
זה מה שיש לי בבית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:29 1.09.2023)

כן, אפשר(:

avatar
אורנה (17:32 1.09.2023)

תודה רבה
וואוו תפ״א הכי טעימים שאכלתי אבר
מושלם
המון תודה על כל המתכונים הנפלאים שלך,
הופכת את כולנו לשפיות במטבח
😀

avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:58 2.09.2023)

איזה כיף שיצא מוצלח🩷

avatar
רחלי רחמים (17:47 1.05.2023)

מושלםםםם!!!!! תודה רבה על מתכון מדהים ותודה להשם שאת קיימת!
זאת לא פעם האחרונה שאני אכין! תודה.

תפוחי אדמה בזעתר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:29 1.05.2023)

שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
יעל (15:37 14.04.2023)

היי,
רציתי לדעת האם ניתן לוותר על הבישול ולאפות ישר
תודה רבה על כל המתכונים המדהימים!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:44 14.04.2023)

היי,
אפשר אבל האפייה תתארך.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊

avatar
עינת (13:02 15.03.2023)

היי אפרת
משום מה לא הולך לי בשום מתכון עם אפיית טורבו נשרף מידי בכל אופן משהו לא תקין קורה .
יש לי ארבעה סמלים של מאורר : מאורר עם עיגול בלבד , מאורר בלי עיגול עם קו עליון וקו תחתון .
מאורר עם קו עליון עם שיניים (בלי עיגול) ואחרון חביב מאורר (בלי עיגול) קו תחתון בלבד .
ללכת על המאורר עם העיגול בלבד? (נראה לי זה מה שניסיתי) מה דעתך?
תודה מראש .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:13 15.03.2023)

היי עינת,
יש תנורים שתכנית טורבו אצלם חזקה במיוחד. הפתרון לכך הוא הנמכת חום האפייה ב-10 מעלות והשגחה על זמן האפייה.
טורבו= המאוורר עם העיגול סביבו.

avatar
קארין (16:51 1.02.2023)

היי אפרת!! נראה מדהים!! רציתי לשאול , יש לי רק את התפוחי אדמה הקטנטנים לאפייה, בכמה להשתמש סך הכל? האם לחתוך כל אחד לחצי?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:29 1.02.2023)

היי,
אפשר לשים כ-12-16 תפו”א קטנים (תלוי בגודלם). אם הם ממש קטנטנים אין צורך לחצות אותם ואפשר גם לחתוך לחצי.

avatar
s (22:13 22.01.2023)

מה אפשר להכין ליד אם זה מנה עיקרית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:29 22.01.2023)

את מתכוונת שתפוחי האדמה הם העיקרית וזו ארוחה לא בשרית נכון?
ממליצה להכין סלט גדול וצבעוני, אפשר להוסיף גם אורז או ירקות מוקפצים ועוד.

avatar
רונית קזז (13:31 7.01.2023)

תודה רבה על האתר שלך !!!!
המתכון זה גם יצא מעולה !!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:40 7.01.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף❤

avatar
יחי אדונינו מורינו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד!!😀 (20:50 13.12.2022)

תקשיבי דבר ראשון האוכל כל כך נראה טעים מגרה ומושך דבר שני האסטתיקה של האוכל ניראה מהמם דבר שלישי העיצוב של האתר נורא נורא כיף להכין מכאן דברים דבר רביעי זה כל כך יפה שאתם עונים לכל שאלה ששואלים אותכם גם אם זה שאלות ערוכות ואומרים תודה לכל מי שאומר שיצא לו טעים…🙃 דבר חמישי ואחרון יש באתר כל כך הרבה אפשרויות טעמים וסגנונות של אוכל שכל מה שאני מחפשת יש כאן במלא טעמים ושיטות זה מושלם לא צריך יותר מזה ותודה על כל המתכונים המטריפים!!😋

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:45 13.12.2022)

איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר😊
תודה על המילים הטובות והפרגון!

avatar
מז (21:53 7.09.2022)

היי אני בחו״ל ולא בטוח יש כאן אופציה לטורבו… זה broil באנגלית? אם לא אז אפשר פשוט אפייה רגילה ואם כן כמה זמן/טמפרטורה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:30 7.09.2022)

היי,
התכנית הזו לא מתאימה, היא מיועדת לחימום מהיר וממוקד באזור העליון של המנה.
את יכולה לאפות בתכנית אפייה כ-50 דקות.

avatar
נוי שלמה (13:19 29.05.2022)

יצא ממש טעים! תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:59 29.05.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺

avatar
נועה (23:41 16.05.2022)

היי אפרת מה אוכל לעשות אם אין לי שמן זית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (06:03 17.05.2022)

היי,
אפשר להשתמש גם בשמן רגיל.

avatar
אורנה (17:39 12.05.2022)

יאמי,נראה כל כך טעים.
אויי אפרת,את אלופת האלופות 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:23 12.05.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על הפרגון🌺

avatar
גל (19:41 7.02.2022)

יצא מעולה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:42 7.02.2022)

איזה כיף לשמוע!

avatar
שני (15:55 16.11.2021)

היי אפרת,
הכנתי את התפו”א יחד עם המתכון של סטייק פרגיות במחבת ויצא ממש טעים👌, זה שילוב מנצח 😉

תפוחי אדמה בזעתר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:32 16.11.2021)

שילוב מעולה, ונראה מושלם! תודה על השיתוף❤

avatar
לאה (21:35 13.11.2021)

האם אפשר להשתמש בתפו”א אדומים במקום לבנים?
מה ההבדל ביניהם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:12 13.11.2021)

היי לאה,
אפשר להשתמש בתפו”א אדומים.
אין הבדל בין הזנים למעט במנות ספציפיות כמו צ’יפס (מומלץ להשתמש באדומים) או פירה (עדיף להשתמש בלבנים).

avatar
שירה (23:45 19.10.2021)

הבישול קודם בסיר הוא חובה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:06 20.10.2021)

היי שירה,
הבישול חובה אם חותכים את תפוחי האדמה ל-5 חלקים.
פחות כדאי, אבל אפשר לוותר על הבישול אם חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות או לקוביות קטנות.

avatar
מיטל (17:07 19.10.2021)

שלום רב אפרת האם אפשר לעשות את המתכון עם בטטה במקום תפוחי אדמה?
צריך לבשל את הבטטה ?תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:24 19.10.2021)

היי מיטל,
אפשר להכין עם בטטה. גם בטטה כדאי לבשל לפני כן אבל זה לא חובה.

avatar
רימה (16:29 18.10.2021)

הי אפרת. אפשר בלי טורבו? אם כן, אז איך? תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:48 18.10.2021)

היי רימה,
למה את לא מעוניינת להכין בתכנית טורבו? יש אותה בכל תנור והיא מהירה יותר(:
אפשר גם להכין במצב קו עליון ותחתון וזמן האפייה עשוי להתארך.

avatar
צפורה (11:22 14.10.2021)

האם יש לכסות בנייר כסף את התבנית בעת האפיה בתנור?
תודה על המתכונים המקסימים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:27 14.10.2021)

אין צורך לכסות. תודה על הפרגון❤

avatar
יעל אתר (22:49 13.10.2021)

היי אפרת, אם רוצים להוסיף בטטה באיזה שלב לעשות זאת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:27 13.10.2021)

היי יעל,
יש לבשל את הבטטה עם תפוחי האדמה ולהמשיך במתכון כרגיל.
בהצלחה(:

avatar
יוליה (20:22 12.10.2021)

הכנתי ויצא מושלם. בתמונה שתי מנות שלך שממש אהבתי (השניה זה קציצות הכרובית והתירס שלך אבל עם פירורי לחם ללא גלוטן) 🙂
מתה על האתר שלך ועל המתכונים. וגם זה שאת תמיד מגיבה לכולם, פשוט כיף❤

תפוחי אדמה בזעתר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:11 12.10.2021)

וואי נראה מעולה! איזה שילוב טעים(:
תודה על השיתוף ועל הפרגון❤

avatar
יוליה (08:57 12.10.2021)

היי אפרת, הייתי רוצה לדעת למה את בוחרת להשתמש דווקא בתפו”א לבנים, האם יש סיבה לזה?
סתם כי אני רגילה שהאדום מתקתק יותר ומתאים בדרך כלל לבישול בתנור.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:57 12.10.2021)

היי יוליה,
האמת שאין הבדל מבחינתי בין הסוג האדום והלבן (מלבד במתכונים מסוימים כמו צ’יפס או פירה), אני משתמשת במה שיש לי.

avatar
יוליה (12:04 12.10.2021)

הבנתי, תהיתי אם יש סיבה מיוחדת שאני לא מודעת אליה. תודה רבה על התשובה 🙂

avatar
תמי (23:19 10.10.2021)

אפשר להחליף את הזעתר במשהו אחר?
פשוט לא אוהבים אצלנו…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:50 10.10.2021)

היי תמי,
כן, אפשר לוותר על הזעתר או להוסיף כל עלי תבלין שאוהבים כמו רוזמרין/טימין.

avatar
תהילה (22:32 9.10.2021)

ריח מדהים, טעם מושלם!!!
הכנתי בלי הקליפה… יצא מעולה!
תודה 😊

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:26 9.10.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤

avatar
מירב (20:44 5.10.2021)

אפשר להכין בלי שום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:43 5.10.2021)

היי מירב,
כן, אפשר(:

לקריאת כל התגובות