זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
5 תפוחי אדמה לבנים בגודל בינוני (עם הקליפה)
4 כפות שמן זית
3 קוביות שום קפוא (או 4 שיני שום כתושות)
רבע כפית פפריקה מתוקה
כפית תבלין זעתר
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
רבע כפית שומשום (לא חובה)
אופן ההכנה
-חותכים כל תפוח אדמה ל-5 חלקים. מניחים בסיר ושופכים מעל מים רותחים עד לכיסוי מלא. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד לריכוך חלקי. מעבירים למסננת.
-מחממים תנור ל190 מעלות בתוכנית טורבו (מאוורר עם עיגול מסביב).
-מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את תפוחי האדמה. מתבלים בשמן זית, פפריקה מתוקה, זעתר, מלח, פלפל שחור ושומשום.
-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-40 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים ומזהיבים.
הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
היי,
אני בדרך כלל שופכת את התיבול על מאכלים ואז מערבבת עם היד את הכל. איך אני עושה את זה כאן אם תפוחי האדמה עדיין חמים מהמים הרותחים שהתבשלו בהם וזה חם מדי לערבב עם היד?
אפשר להמתין קצת שתפוחי האדמה יתקררו או לשים כפפות.
תודה.
כתוב שמבשלים את תפוחי האדמה “עד לריכוך חלקי”. איך אני יודעת כמה זה? מה הסימן לזה? נניח 0 זה קשה לחלוטין ו-100 זה רך ומוכן לאכילה, אז איזה מספר זה בין 0 ל-100? והאם 40 דקות בתנור 190 על טורבו זה לא יותר מדי? זה לא יצא רך מדי בפנים? תודה רבה
יש לבשל עד שאפשר לנעוץ מזלג בתפוחי האדמה (מס’ 50).
לגבי זמן אפיה -תפוחי האדמה אמורים לצאת רכים מבפנים וזהובים מבחוץ.
שלום אפרת,
תודה רבה על כל התכונים באתר!!
רציתי לשאול, האם אפשר לחמם על פלטה את התפוחי אדמה יום לאחר ההכנה והם ישארו טריים וטעימים?
תודה מראש!
כן, כמו כל חימום של תפוחי אדמה:)
ממש תודה על המענה המהיר!!!
היי אפרת היקרה!
אפשר לבשל את תפוחי האדמה כמה שעות-לילה מראש לפני האפיה ולאחסן במקרר? זה יהרוס את הקריספיות?
תודה לך!
אפשר. זה לא אמור לפגוע במרקם לאחר האפיה:)
היי אפרת היקרה!
האם ניתן לבשל את התפו”א באופן חלקי כפי שכתוב במכון לילה מראש או שזה חייב להיות הכל במקום.
תודה לך!
כן אפשר:)
אפשר תפוחי אדמה ורודים?
זה מה שיש לי בבית
כן, אפשר(:
תודה רבה
וואוו תפ״א הכי טעימים שאכלתי אבר
מושלם
המון תודה על כל המתכונים הנפלאים שלך,
הופכת את כולנו לשפיות במטבח
😀
איזה כיף שיצא מוצלח🩷
מושלםםםם!!!!! תודה רבה על מתכון מדהים ותודה להשם שאת קיימת!
זאת לא פעם האחרונה שאני אכין! תודה.
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי,
רציתי לדעת האם ניתן לוותר על הבישול ולאפות ישר
תודה רבה על כל המתכונים המדהימים!!
היי,
אפשר אבל האפייה תתארך.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
היי אפרת
משום מה לא הולך לי בשום מתכון עם אפיית טורבו נשרף מידי בכל אופן משהו לא תקין קורה .
יש לי ארבעה סמלים של מאורר : מאורר עם עיגול בלבד , מאורר בלי עיגול עם קו עליון וקו תחתון .
מאורר עם קו עליון עם שיניים (בלי עיגול) ואחרון חביב מאורר (בלי עיגול) קו תחתון בלבד .
ללכת על המאורר עם העיגול בלבד? (נראה לי זה מה שניסיתי) מה דעתך?
תודה מראש .
היי עינת,
יש תנורים שתכנית טורבו אצלם חזקה במיוחד. הפתרון לכך הוא הנמכת חום האפייה ב-10 מעלות והשגחה על זמן האפייה.
טורבו= המאוורר עם העיגול סביבו.
היי אפרת!! נראה מדהים!! רציתי לשאול , יש לי רק את התפוחי אדמה הקטנטנים לאפייה, בכמה להשתמש סך הכל? האם לחתוך כל אחד לחצי?
תודה
היי,
אפשר לשים כ-12-16 תפו”א קטנים (תלוי בגודלם). אם הם ממש קטנטנים אין צורך לחצות אותם ואפשר גם לחתוך לחצי.
מה אפשר להכין ליד אם זה מנה עיקרית?
את מתכוונת שתפוחי האדמה הם העיקרית וזו ארוחה לא בשרית נכון?
ממליצה להכין סלט גדול וצבעוני, אפשר להוסיף גם אורז או ירקות מוקפצים ועוד.
תודה רבה על האתר שלך !!!!
המתכון זה גם יצא מעולה !!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף❤
תקשיבי דבר ראשון האוכל כל כך נראה טעים מגרה ומושך דבר שני האסטתיקה של האוכל ניראה מהמם דבר שלישי העיצוב של האתר נורא נורא כיף להכין מכאן דברים דבר רביעי זה כל כך יפה שאתם עונים לכל שאלה ששואלים אותכם גם אם זה שאלות ערוכות ואומרים תודה לכל מי שאומר שיצא לו טעים…🙃 דבר חמישי ואחרון יש באתר כל כך הרבה אפשרויות טעמים וסגנונות של אוכל שכל מה שאני מחפשת יש כאן במלא טעמים ושיטות זה מושלם לא צריך יותר מזה ותודה על כל המתכונים המטריפים!!😋
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר😊
תודה על המילים הטובות והפרגון!
היי אני בחו״ל ולא בטוח יש כאן אופציה לטורבו… זה broil באנגלית? אם לא אז אפשר פשוט אפייה רגילה ואם כן כמה זמן/טמפרטורה?
היי,
התכנית הזו לא מתאימה, היא מיועדת לחימום מהיר וממוקד באזור העליון של המנה.
את יכולה לאפות בתכנית אפייה כ-50 דקות.
יצא ממש טעים! תודה
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
היי אפרת מה אוכל לעשות אם אין לי שמן זית?
היי,
אפשר להשתמש גם בשמן רגיל.
יאמי,נראה כל כך טעים.
אויי אפרת,את אלופת האלופות 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על הפרגון🌺
יצא מעולה
איזה כיף לשמוע!
היי אפרת,
הכנתי את התפו”א יחד עם המתכון של סטייק פרגיות במחבת ויצא ממש טעים👌, זה שילוב מנצח 😉
שילוב מעולה, ונראה מושלם! תודה על השיתוף❤
האם אפשר להשתמש בתפו”א אדומים במקום לבנים?
מה ההבדל ביניהם?
היי לאה,
אפשר להשתמש בתפו”א אדומים.
אין הבדל בין הזנים למעט במנות ספציפיות כמו צ’יפס (מומלץ להשתמש באדומים) או פירה (עדיף להשתמש בלבנים).
הבישול קודם בסיר הוא חובה?
היי שירה,
הבישול חובה אם חותכים את תפוחי האדמה ל-5 חלקים.
פחות כדאי, אבל אפשר לוותר על הבישול אם חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות או לקוביות קטנות.
שלום רב אפרת האם אפשר לעשות את המתכון עם בטטה במקום תפוחי אדמה?
צריך לבשל את הבטטה ?תודה.
היי מיטל,
אפשר להכין עם בטטה. גם בטטה כדאי לבשל לפני כן אבל זה לא חובה.
הי אפרת. אפשר בלי טורבו? אם כן, אז איך? תודה.
היי רימה,
למה את לא מעוניינת להכין בתכנית טורבו? יש אותה בכל תנור והיא מהירה יותר(:
אפשר גם להכין במצב קו עליון ותחתון וזמן האפייה עשוי להתארך.
האם יש לכסות בנייר כסף את התבנית בעת האפיה בתנור?
תודה על המתכונים המקסימים.
אין צורך לכסות. תודה על הפרגון❤
היי אפרת, אם רוצים להוסיף בטטה באיזה שלב לעשות זאת?
היי יעל,
יש לבשל את הבטטה עם תפוחי האדמה ולהמשיך במתכון כרגיל.
בהצלחה(:
הכנתי ויצא מושלם. בתמונה שתי מנות שלך שממש אהבתי (השניה זה קציצות הכרובית והתירס שלך אבל עם פירורי לחם ללא גלוטן) 🙂
מתה על האתר שלך ועל המתכונים. וגם זה שאת תמיד מגיבה לכולם, פשוט כיף❤
וואי נראה מעולה! איזה שילוב טעים(:
תודה על השיתוף ועל הפרגון❤
היי אפרת, הייתי רוצה לדעת למה את בוחרת להשתמש דווקא בתפו”א לבנים, האם יש סיבה לזה?
סתם כי אני רגילה שהאדום מתקתק יותר ומתאים בדרך כלל לבישול בתנור.
היי יוליה,
האמת שאין הבדל מבחינתי בין הסוג האדום והלבן (מלבד במתכונים מסוימים כמו צ’יפס או פירה), אני משתמשת במה שיש לי.
הבנתי, תהיתי אם יש סיבה מיוחדת שאני לא מודעת אליה. תודה רבה על התשובה 🙂
אפשר להחליף את הזעתר במשהו אחר?
פשוט לא אוהבים אצלנו…
היי תמי,
כן, אפשר לוותר על הזעתר או להוסיף כל עלי תבלין שאוהבים כמו רוזמרין/טימין.
ריח מדהים, טעם מושלם!!!
הכנתי בלי הקליפה… יצא מעולה!
תודה 😊
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
אפשר להכין בלי שום?
היי מירב,
כן, אפשר(: