זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 20 כוסות אישיות/10 כוסות בינוניות
סוג: חלבי/פרווה
מצרכים:
קרם שוקולד
2/3 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (165 מ”ל)
2/3 חבילת שוקולד מריר (65 גרם)
קרם וניל
2/3 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (165 מ”ל)
רבע כוס חלב קר (לפרווה ניתן להשתמש בחלב סויה או חלב קוקוס)
2 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
קרם תותים
2/3 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (165 מ”ל)
כוס תותים חתוכים גס (כ-130 גרם)
2-3 כפות מלאות אבקת סוכר (תלוי במתיקות של התותים)
כף מלאה אבקת אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה:
קרם שוקולד
-ממיסים במיקרוגל את קוביות השוקולד המריר עם 2 כפות שמנת ומערבבים עד לתערובת חלקה. מצננים לטמפ’ החדר.
-מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה, מוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם שוקולד יציב.
-יוצקים את הקרם לתחתית כוסות אישיות (מומלץ לזלף בעזרת שקית זילוף).
קרם וניל
-מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה, מוסיפים חלב ופודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
-יוצקים את הקצפת מעל לתחתית קרם השוקולד.
קרם תותים
-טוחנים את התותים למחית אחידה (אפשר באמצעות בלנדר, מעבד מזון או בלנדר מוט ידני).
-מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה, מוסיפים את מחית התותים, פודינג וניל ואבקת סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם ורוד יציב.
-יוצקים את קרם התותים מעל לקרם הוניל.
-עוטפים את הכוסות בניילון נצמד ומעבירים למקפיא.
*מוציאים מהמקרר 5-10 דקות לפני ההגשה.
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת מצות |
- עוגת השחר
יאוווווווווווווו
אפרת יצא פשוט מדהים וטעים
חיפשנו מתכון פרווה חדשני
ושמחה שמצאתי את זה!
תודה לך אפרת!
❤️❤️
שאלה- אני רואה שאין ביצים במתכון אלא רק ריץ
זה לא מידי הרבה ריץ? לא יוצא בטעם של ריץ?
תודה
וווווואאאאאאאאאאאאווווו!!!!!!!!!😜
❤️❤️
כשהמסתי את השוקולד המריר בבן מארי והוספתי לו את 2 כפות השמנת – השוקולד קיבל מרקם סמיך ממש! (ניסיתי מס’ פעמים עד שהתייאשתי…) ולכן גם בשמנת השוקולד לא התערבב בצורה אחידה ונשארו לו כמו פתיתים קטנים של שוקולד. אצלך זה נראה מושלם!
מה הסיבה לכך?
תודה על המתכונים המהממים!!!
היי רבקי🙂
אם היו פתיתים קטנים בקרם זה אומר שהשוקולד לא הומס כמו שצריך.
כשממיסים בשיטת הבן מארי אין להוסיף לשוקולד שום דבר, פשוט להמיס אותו כמו שהוא.
רק שממיסים במיקרוגל אז יש להוסיף שמנת.
אם אני מחליפה את התותים באפרסקים- צריך לשים בלי הנוזלים?
היי
נכון(:
תודה רבה! תמיד שאני רוצה ארוחה מעניינת או קינוח חדש ובלי הרבה עבודה ולכלוך, אני פותחת את האתר שלך ותמיד מוצאת כמה אפשרויות. יש לך מתכונים מדהימים!
תודה על הפרגון🩷
האם יכול לעמוד כמה שעות בחוץ, אחרי שהיה קפוא(לבר בשמחה וכו..)
תודה!
כמה שעות זה משך קצת ארוך עבור הקינוח.
מומלץ לא להשאיר בטמפ’ החדר מעל שעתיים.
אפשר להמיר את החלב במים?
ואם אני משתמשת באפרסקים בשימורים במקום התותים כמה לשים?
היי,
אפשר להמיר במים/חלב סויה.
מהאפרסקים שימי אותה כמות כמו התותים- כ-130 גרם.
תודה רבה רבה רבה! אין על האתר המדהים שלך את אלופה!!
❤
היי אפרת!
ניסיתי את המתכון והוא יצא ממש טוב!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף❤
כשכתבת שצריך להכניס את הכוסות למקפיא, את כתבת אחר כך להוציא מהמקרר. האם מדובר בהחלפת מיקום הכוסות מהמקפיא למקרר, או שזאת היתה טעות.
היי,
יש להקפיא לאחר ההכנה כשעתיים ואז להעביר למקרר עד סמוך להגשה.
יצא מעולה!
שמחה מאד לשמוע(:
כמה זמן צריך לשים במקפיא בערך?
היי,
מומלץ להקפיא לפחות שעתיים.
יש לך מתכון לקנוסים
היי חנה,
עדיין אין מתכון לקונוסים באתר.🙂
היי
אפשר לשים במקום תותים פירות קפואים אחרים? פסיפלורה? מלון? בננה?
לא ניסיתי אבל אולי עם בננה או פסיפלורה.
היי, האם אפשר לשים אפרסקים בשימורים במקום תותים??
האמת שלא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה מבחינת טעם.
תודה רבה אני מאד נהנת מהמתכונים!!!!!!!
שלום אפרת
אפשר לשים במקום תותים בננה ואם כן כמה?
אני חושבת שכן. בננה אחת גדולה.
וואו טעם טעים וקל להכנה, תכינו וכל הכבוד לאתר יצא טעים! 😋😋
מהמם 🙂
תודה ליאן וחג שמח 🌺
הי אפרת, האם אפשר במקום תותים קפואים לשים מלית אוכמניות?
ואם כן- כמה??
תודה ..:)
אני חושבת שכן.
בסביבות 2-4 כפות, לפי הטעם והצבע שרוצים.
האם צריך להקפיא או לקרר?
לקרר במקרר.
האים המתכון מתאים לבר לבר מצווה?
האם אפשר להקציף במקצפת ידנית והאם זה יהיה מספיק יציב במקצפת ידנית?
לא מדובר במטרפה ידנית נכון?
לא יצא לי להקציף במקצפת ידנית אבל זה אמור להצליח. כדאי להכניס את מיכל השמנת למקפיא כרבע שעה לפני ההקצפה שיהיה קר מאוד (זה עוזר להקצפה).
כן, המתכון יכול להתאים בתנאי שמגישים אותו מיד מהמקרר.
האם אפשר תותים קפואים במקום טריים?
כן. יש להפשיר אותם.
מצוין ממש
תודה שרה 🙂
ממש מיוחד
שלום וברכה!
2/3 במתכון הכוונה לכוסות? או לחבילות?
כתבת 2/3 שמנת מתוקה וגם 2/3 חבילת שוקולד? מה הכוונה? אשמח לתשובה
הכוונה לשני שליש מיכל או חבילה.
אני רוצה לשים מלית תותים במקום התותים חתוכים, כמה צריך?
האם ניתן להחליף את השוקולד בקפה? אם כן כמה קפה?
תודה רבה
אפשר להכין מלית תותים ולטחון: כוס תותים חתוכים דק עם כרבע כוס מים וכף אבקת סוכר.
אני ממליצה להוסיף לתערובת השוקולד כפית אבקת נס קפה.
מלית תותים גם טוב? (במקום התותים)
אילו נוזלים אפשר במקום החלב?
תודה, נראה טעים!
כן אבל כדאי לשים אותה בתחתית.
במקום חלב אפשר לשים 4 כפות מים קרים.
האם ניתן להכין מראש?
כן.
טעים
שמחה שאהבת 🙂
Hey there, I just came from the United States, here with my famaily,that was wonderful, honestly one of the best recipes
You have to taste that! Thanks a lot.
Thank you ❤️
האם להקפיא בין שיכבה לשיכבה ?
תודה אפרת !
לא, אין צורך.
היי אפרת,
אפשר לשים פרי אחר במקום תותים?
על מה חשבת?
אם יש לך פירות יער קפואים אז אפשר.
אפשר להקפיא?
כן, אפשר.
התכוונתי להקפיא במשך שבועיים שלושה
עדיף עד שבועיים.
תודה על מתכון פשוט וטעים!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה איילת
ערב טוב
אפשר להשתמש במקום בחלב-במים
תודה
היי רבקה,
החלב מעשיר את הטעם אבל אפשר לשים 3 כפות מים קרים במקום רבע כוס חלב.
שלום אפרת!
אפשר במקום תותים גלי תות?
היי הודיה,
לא חושבת שאבקת ג’לי תותים מתאימה לערבוב עם שמנת אבל כן אפשר להכין ג’לי תותים לפי ההוראות על גבי האריזה כמו במתכון הזה- קינוח ג’לי תותים וקרם גבינה.
תודה רבה וחג שמח:)
היי אפרת ,
מתכון מעניין ורוצה להכין לגבי הקצפת של התותים ראיתי אינסטנט פודינג בטעם תותים איך להכין עם זה את הקצפת בטעם תות?
תודה רבה על המתכונים.
היי קרינה,
עדיין לא יצא לי להשתמש בפודינג הזה אבל אני מניחה שמכינים אותו רגיל. פשוט תוסיפי 2-3 כפות לקצפת.
חג שמח 🙂