שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

1 בצל בינוני חתוך לחצאי עיגולים

חצי כרוב לבן חתוך לרצועות

2 תפוחי אדמה קלופים בגדול בינוני-קטן, חתוכים לקוביות קטנות בגודל כס"מ וחצי

פלפל אדום קטן (גמבה) חתוך לרצועות קצרות

חצי כוס מים רותחים

תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, חצי כפית אבקת מרק, חצי כפית שטוחה פטרוזיליה מיובשת (לא חובה), קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה

-מחממים סיר סוטאז רחב (או מחבת רחבה עם מכסה) עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (*חשוב להשתמש בסיר או במחבת עם ציפוי מונע הדבקות).

-מוסיפים כרוב ומערבבים במשך כ-2 דקות ללא מכסה (על אש בינונית).

-מוסיפים תפו"א, גמבה וחצי כוס מים רותחים, מכסים ומבשלים במשך כ-30 דקות (במהלך הבישול יש לערבב מידי פעם. אם התבשיל יבש, יש להוסיף קצת מים).

-מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח, אבקת מרק, תבלין פטרוזיליה ופלפל שחור ומערבבים. מכסים ומבשלים במשך 5-10 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה מתרככים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת שמנת חמוצה
עוגיות טחינה ושוקולד

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
עינת (16:44 24.11.2020)

היי אפרת
רק מלח בלי אבקת מרק איזו כמות ממולצת אם זה אפשרי?

תודה מראש על מענה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:43 24.11.2020)

תחליפי את האבקת מרק בעוד מעט מלח ופלפל שחור

Avatar
זוהר (23:06 22.11.2020)

אחלה רעיון, ממליצה להוסיף מיץ מלימון טרי וקצת שמיר קצוץ

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:50 23.11.2020)

מעולה זוהר
תודה רבה על הטיפ 🙂

הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.