שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

1 בצל בינוני חתוך לחצאי עיגולים

חצי כרוב לבן חתוך לרצועות

2 תפוחי אדמה קלופים בגדול בינוני-קטן, חתוכים לקוביות קטנות בגודל כס”מ וחצי

פלפל אדום קטן (גמבה) חתוך לרצועות קצרות

חצי כוס מים רותחים

תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, חצי כפית אבקת מרק, חצי כפית שטוחה פטרוזיליה מיובשת (לא חובה), קמצוץ פלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים סיר סוטאז רחב (או מחבת רחבה עם מכסה) עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (*חשוב להשתמש בסיר או במחבת עם ציפוי מונע הדבקות).

-מוסיפים כרוב ומערבבים במשך כ-2 דקות ללא מכסה (על אש בינונית).

-מוסיפים תפו”א, גמבה וחצי כוס מים רותחים, מכסים ומבשלים במשך כ-30 דקות (במהלך הבישול יש לערבב מידי פעם. אם התבשיל יבש, יש להוסיף קצת מים).

-מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח, אבקת מרק, תבלין פטרוזיליה ופלפל שחור ומערבבים. מכסים ומבשלים במשך 5-10 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה מתרככים.

ראו גם
עוגת שמנת חמוצהעוגת שמנת חמוצה
עוגיות טחינה ושוקולד עוגיות טחינה ושוקולד
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
שני (09:20 17.10.2023)

היי, אני יכולה לשים גזר או בטטה במקום גמבה? (לא אוהבת את הירק הזה…)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:55 17.10.2023)

היי
כן(:

avatar
חלון (20:11 30.05.2023)

הי דחוף!
הכנתי את התבשיל (עם כרוב סגול חתוך כי זה מה שהיה לי בבית והייתי חייבת לגמור אותו) ובטעות אחרי ששמתי את המים החמים עשיתי על אש גבוהה במקום נמוכה . אחרי 20 דקות כל התחתית נשרפה(למרות שזאת מחבת עם ציפוי שלא נדבק) ועכשיו התבשיל נראה קצת שרוף ויש ריח שרוף בבית יש דרך לתקן/לשפר את זה? (אחרי שנשרף הוספתי את התבלינים מעט מים ובישלתי עוד דקה 2 יחד עם התבלינים ללא מכסה…) תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:05 31.05.2023)

היי
אפשר להסיר את החלקים השרופים,להוסיף מעט מים כמו שעשית ולערבב על אש נמוכה 2 דקות.

avatar
חלון (10:45 31.05.2023)

אין ממש אפשרות להוציא את החלקים השרופים זה הכל ביחד מעורבב. בגדול לכרוב יש יותר טעם שרוף ולתפוא פחות. יש דרך אחרת לתקן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:00 31.05.2023)

אין דרך אחרת מלבד לנסות להוציא חלקים שרופים(:

avatar
אירית (13:50 4.11.2022)

היי, אם יש לי תפו”א מבושלים, מה השינוי במתכון? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:27 4.11.2022)

היי,
תוסיפי את תפוחי האדמה בסוף יחד עם התבלינים, ושימי רק רבע-שליש כוס מים.

avatar
אדל (19:53 19.04.2021)

הי .אם אני קונה כרוב קצוץ כמה בערך אני צריכה לכמות כפולה?8 סועדים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:28 19.04.2021)

היי אדל,
בין קילו לקילו וחצי😊

avatar
נגה (02:28 22.02.2021)

הכנתי את זה ובתחילה הריח היה מעולה, מה שאומר שזה חייב לצאת טעים רק שחייב להוסיף עוד מים לבישול כי אני עשיתי לפי המתכון אבל הכל נשרף לי:( תוסיפו מים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:45 22.02.2021)

היי נגה,
כמו שכתבתי במתכון- אם התבשיל יבש יש להוסיף עוד מים🙂
תודה על העדכון

avatar
הודיה (14:55 15.02.2021)

היי אפשרת קודם כל תודה על מתכונים מעולים(:
שאלה: אפשר להוסיף בטטה או שזה לא יהי קשור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:45 15.02.2021)

האמת שזה טעים איך שזה אבל אפשר להוסיף בטטה.

avatar
קרן (14:52 31.12.2020)

נהנת מאד מהאתר הנפלא שלך.
מה ניתן להוסיף ובאיזה שלב כדי שהמנה תכיל גם מרכיב חלבון תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:49 31.12.2020)

היי קרן
תוכלי להכין חזה עוף עם תפוח אדמה ולהוסיף גם כרוב למתכון 🙂

avatar
רונית (00:13 1.12.2020)

נראה טעים! אוהבת כרוב מבושל אבל לא אוהבת גמבה. אפשר להחליף במשהו אחר? אולי משהו ירוק שהוא לא סוג של פלפל ולא עגבנייה? או לוותר?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:50 1.12.2020)

אפשר לוותר
יום נפלא 🌸

avatar
לימור (10:16 29.11.2020)

יצא נהדר! תודה רבה על עוד מתכון טעים!

תבשיל כרוב עם תפוח אדמה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:24 29.11.2020)

נראה מעולה לימור!
שמחה שיצא טעים 🙂 ♥

avatar
עינת (16:44 24.11.2020)

היי אפרת
רק מלח בלי אבקת מרק איזו כמות ממולצת אם זה אפשרי?

תודה מראש על מענה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:43 24.11.2020)

תחליפי את האבקת מרק בעוד מעט מלח ופלפל שחור

avatar
זוהר (23:06 22.11.2020)

אחלה רעיון, ממליצה להוסיף מיץ מלימון טרי וקצת שמיר קצוץ

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:50 23.11.2020)

מעולה זוהר
תודה רבה על הטיפ 🙂

לקריאת כל התגובות