זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
1 בצל בינוני חתוך לחצאי עיגולים
חצי כרוב לבן חתוך לרצועות
2 תפוחי אדמה קלופים בגדול בינוני-קטן, חתוכים לקוביות קטנות בגודל כס”מ וחצי
פלפל אדום קטן (גמבה) חתוך לרצועות קצרות
חצי כוס מים רותחים
תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, חצי כפית אבקת מרק, חצי כפית שטוחה פטרוזיליה מיובשת (לא חובה), קמצוץ פלפל שחור
-מחממים סיר סוטאז רחב (או מחבת רחבה עם מכסה) עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (*חשוב להשתמש בסיר או במחבת עם ציפוי מונע הדבקות).
-מוסיפים כרוב ומערבבים במשך כ-2 דקות ללא מכסה (על אש בינונית).
-מוסיפים תפו”א, גמבה וחצי כוס מים רותחים, מכסים ומבשלים במשך כ-30 דקות (במהלך הבישול יש לערבב מידי פעם. אם התבשיל יבש, יש להוסיף קצת מים).
-מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח, אבקת מרק, תבלין פטרוזיליה ופלפל שחור ומערבבים. מכסים ומבשלים במשך 5-10 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה מתרככים.
האם אפשר בלי בצל?
תודה רבה
כן אפשר
היי, אני יכולה לשים גזר או בטטה במקום גמבה? (לא אוהבת את הירק הזה…)
היי
כן(:
הי דחוף!
הכנתי את התבשיל (עם כרוב סגול חתוך כי זה מה שהיה לי בבית והייתי חייבת לגמור אותו) ובטעות אחרי ששמתי את המים החמים עשיתי על אש גבוהה במקום נמוכה . אחרי 20 דקות כל התחתית נשרפה(למרות שזאת מחבת עם ציפוי שלא נדבק) ועכשיו התבשיל נראה קצת שרוף ויש ריח שרוף בבית יש דרך לתקן/לשפר את זה? (אחרי שנשרף הוספתי את התבלינים מעט מים ובישלתי עוד דקה 2 יחד עם התבלינים ללא מכסה…) תודה!
היי
אפשר להסיר את החלקים השרופים,להוסיף מעט מים כמו שעשית ולערבב על אש נמוכה 2 דקות.
אין ממש אפשרות להוציא את החלקים השרופים זה הכל ביחד מעורבב. בגדול לכרוב יש יותר טעם שרוף ולתפוא פחות. יש דרך אחרת לתקן?
אין דרך אחרת מלבד לנסות להוציא חלקים שרופים(:
היי, אם יש לי תפו”א מבושלים, מה השינוי במתכון? תודה!
היי,
תוסיפי את תפוחי האדמה בסוף יחד עם התבלינים, ושימי רק רבע-שליש כוס מים.
הי .אם אני קונה כרוב קצוץ כמה בערך אני צריכה לכמות כפולה?8 סועדים
היי אדל,
בין קילו לקילו וחצי😊
הכנתי את זה ובתחילה הריח היה מעולה, מה שאומר שזה חייב לצאת טעים רק שחייב להוסיף עוד מים לבישול כי אני עשיתי לפי המתכון אבל הכל נשרף לי:( תוסיפו מים
היי נגה,
כמו שכתבתי במתכון- אם התבשיל יבש יש להוסיף עוד מים🙂
תודה על העדכון
היי אפשרת קודם כל תודה על מתכונים מעולים(:
שאלה: אפשר להוסיף בטטה או שזה לא יהי קשור?
האמת שזה טעים איך שזה אבל אפשר להוסיף בטטה.
נהנת מאד מהאתר הנפלא שלך.
מה ניתן להוסיף ובאיזה שלב כדי שהמנה תכיל גם מרכיב חלבון תודה!
היי קרן
תוכלי להכין חזה עוף עם תפוח אדמה ולהוסיף גם כרוב למתכון 🙂
נראה טעים! אוהבת כרוב מבושל אבל לא אוהבת גמבה. אפשר להחליף במשהו אחר? אולי משהו ירוק שהוא לא סוג של פלפל ולא עגבנייה? או לוותר?
תודה!
אפשר לוותר
יום נפלא 🌸
יצא נהדר! תודה רבה על עוד מתכון טעים!
נראה מעולה לימור!
שמחה שיצא טעים 🙂 ♥
היי אפרת
רק מלח בלי אבקת מרק איזו כמות ממולצת אם זה אפשרי?
תודה מראש על מענה.
תחליפי את האבקת מרק בעוד מעט מלח ופלפל שחור
אחלה רעיון, ממליצה להוסיף מיץ מלימון טרי וקצת שמיר קצוץ
מעולה זוהר
תודה רבה על הטיפ 🙂