זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 19 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (משקית קפואה)
1 בצל קטן קצוץ
100 גרם עלי תרד טריים
1 עגבניה גדולה מגורדת
4 עגבניות שרי חצויות / עגבניה קטנה חתוכה גס
2 שיני שום קצוצות
חצי כוס מים רותחים
תיבול: חצי כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית כמון, רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
-מטגנים בצל קצוץ בסיר קטן עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניה המגורדת והשום ומערבבים. לאחר 2 דקות מוסיפים את גרגירי החומוס וחצי כוס מים ומבשלים 2 דקות נוספות.
-מוסיפים את עלי התרד והעגבניות שרי ומערבבים עד שעלי התרד מתרככים ומצטמצמים. מתבלים ומבשלים עם מכסה כ 10 דקות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
*ניתן להוסיף יותר מים במידת הצורך.
*מומלץ להגיש עם אורז לבן.
ראו גם
הי אפרת. האם אפשר לוותר על העגבניות?
כן אפשר.
שלום אפרת ,
הכנתי לארוחת ערב שבת ,
כמו תמיד קל להכנה ויצא טעים מאוד ומעולה. תודה רבה .
במקום עגבנייה גדולה מגורדת השתמשתי בקופסה אחת של עגבניות מרוסקות
מתובלות עם בזיליקום ועשבי תיבול ( מצורפת תמונה ) ויצא מוצלח וטעים מאוד …
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי אפרת
אין לי כרגע עגבניות רגילות , רק שרי , אז להוסיף עוד מהשרי ? או משהו אחר ?
היי,
אפשר להוסיף עוד 2-3 עגבניות שרי.
תודה שענית , את מתכוונת להוסיף לעגבניות השרי החצויות ? או לגרד אותן ?
אפשר לגרד, אבל אם אין לך כוח לזה את יכולה להוסיף אותן רק כדי שיהיו יותר עגבניות(:
שלום.. אם אני רוצה לבשל יחד עם העוף?
חזה עוף או חלקי עוף?
מתאים עם עלי סלק? והאם עם הגבעול או בלי?
אני חושבת שכן. רק העלים.
הייי
אפשר בלי התרד?
תודה אינסופית על האתר המדהים:)
כן אפשר.
היי אפרת,
תודה ענקית על האתר!!!
מה עושים עם חומוס שמושרה? (לא מבושל)
אפשר להכין פלאפל או לבשל במים עד לריכוך ולהשתמש לכל מתכון שצריך בו חומוס מבושל. אפשר גם להקפיא לאחר בישול.
יום מקסים 🙂
היי
צריך לסחוט מעל לימון בהגשה??
בא לי את התבשיל חמצמץ אפשרי??
כן אפשר.
תודה רבה על המתכון, הכנתי את התבשיל ולא התאכזבתי. ממליצה בחום.
כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
לבשל את החומוס קודם גם אם הוא משקית קפואה?
לא, אין צורך.
היי, מתה על האתר הזה! אפשר להשתמש בחומוס מקופסאת שימורים במקום קפוא?
כן אפשר, רק מומלץ לשטוף אותו במים לפני ולסנן כדי למנוע טעם לוואי של השימורים.
ממש ממש טעים!!!
תודה קרן, שמחה שאהבת 🙂
מתכון מוצלח. אחת התוספות האהובות אצלנו.
תודה אורנה, שמחה לשמוע 🙂
הי אפרת, האם אפשר להשתמש במדליוני תרד קפואים של סנפרוסט?
אני מניחה שכן.
שבת שלום 🙂
היי איילת , אפשר להמיר את התרד במנגולד ואפילו עלי גפן יעשו את העבודה .
מאוד טעים!
תודה מיה, שמחה שאהבת 🙂
מפתיע כמה שזה טעים! הוספתי גם רסק עגבניות קטן, והרבה תרד. נטרף!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא 🙂
האם אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים? צריך לשנות משהו במתכון אם כן?
היי ליטל,
אני מניחה שאפשר רק כדאי לשטוף את גרגירי החומוס היטב מהנוזלים שבשימורים ולסנן כדי למנוע טעם לוואי.
יום מקסים 🙂
תבשיל מדהים! תודה רבה 🙂
תודה מלי 🙂
אין לי חומוס מבושל רק אחרי השר י אה. כמה זמן צו ים לבשל אותו
היי אורה,
תבשלי את גרגירי החומוס במים רותחים שעה – שעה וחצי עד שנעשים רכים (זה תלוי בגרגירים, יש כאלה שמתבשלים מהר יותר ויש כאלה שלוקח להם יותר זמן).
אפשר להוסיף למים חצי כפית אבקת סודה לשתיה, זה מזרז את משך הבישול.
לאחר שהגרגירים רכים, תשתמשי ב2 כוסות מהם ותכיני את המתכון כרגיל.
ערב נעים 🙂
תודה
יום טוב,
האם אפשר להשתמש גם בעלי תרד קפואים?
כן לאה, אפשר.
יום נעים 🙂
האם אפשר לוותר על התרד? או להמיר אותו במשהו אחר?
היי איילת,
את יכולה לשים במקום התרד כוסברה אם את אוהבת ובכמות שאת אוהבת.
יש באתר גם מתכון לחומוס עם פטריות אם מעניין אותך.