שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: 3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

דלעת קלופה חתוכה לקוביות קטנות בגודל 1 ס”מ (כ-750 גרם עם קליפה, 620 גרם בלי קליפה)

תיבול: כף סוכר חום, 3 כפות סילאן, רבע כפית אבקת קינמון, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

-מוסיפים את קוביות הדלעת וכף סוכר חום, מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות. יש לערבב מידי פעם.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מתבלים בסילאן, קינמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות נוספות.

הערה: יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק. אם במקרה התבשיל מתייבש יש להוסיף מעט מים.

*אפשר לשלב את הדלעת עם גזר חתוך לקוביות קטנות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
בצק עלים במילוי עוף ותפוחיםבצק עלים במילוי עוף ותפוחים
עוגיות דבש ואגוזים ללא גלוטן עוגיות דבש ואגוזים ללא גלוטן

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מוריה (22:06 19.08.2021)

היי.
האם אפשר להכין ולהקפיא שבוע מראש?

מתכונים ב-10 דקות (22:24 19.08.2021)

היי מוריה,
אין בעיה להקפיא(:

מוריה (22:43 21.08.2021)

תודה רבה

עינת (15:34 14.02.2021)

היי אפרת
כמה כוסות זה 620 גרם דלעת?
תודה על המענה .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:50 14.02.2021)

5-5.5 כוסות קוביות דלעת.

גל בוסקו (11:03 22.09.2020)

תודה רבה!
הגעתי למתכון הנ”ל לפי הסימנים לחג ראש השנה שהעלאת –
בזכותך היו לנו סימנים על השולחן 🙂
למחרת זה שימש לי מנה ראשונה מרוב שיצא טעים.
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:58 22.09.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה גל

מיכל (11:59 29.09.2019)

שנה טובה אפרת יקרה, האם אפשר להחליף את הדלעת לדלורית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:27 29.09.2019)

כן אפשר.
שנה טובה 🌺

שושי (21:00 28.09.2019)

אין לי סוכר חום. מה אפשר במקום? סוכר לבן? תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:31 28.09.2019)

כן.
שנה טובה 🌺

חדוה רוט (14:28 30.05.2019)

בזמנו הוצאתם ספר מתכונים בעלות 45 שקלים . משום מה אתם כבר לא מפרסמים אותו. אני מעונינת לרכוש עותק. אנא הודיעו לי כיצד אוכל.

תודה
חדוה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:47 30.05.2019)

היי חדוה,
הסיבה היא שלא נותרו ספרים במלאי.
בקרוב תצא סדרת ספרי מתכונים, מחולקת לקטגוריות, עם המתכונים שבאתר. זה יפורסם באתר.

מלי (14:15 6.02.2019)

אפרת כל הכבוד
סוף כל סוף יש לי סדר בראש עם 2 הירקות האלה תודה רבה
חודש טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:07 6.02.2019)

חודש טוב ומבורך 🌷

מלי (11:53 5.02.2019)

הי אפרת
אשמח אם תוכלי להגיד לי אחת ולתמיד מה ההבדל בין דלעת לדלורית ואיזה מהם היא נחשב פחמימה ואיזה סתם ירק וגם איך אומרים אותם באנגלית?וגם מה המראה שלהם
תודה רבה רבה על הסבלנות שלך לכל השאלות של כולם 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:41 5.02.2019)

היי מלי,
דלעת- pumpkin
דלורית – butternut squash
כל ירק הוא גם פחמימה אבל כמות הפחמימות בדלעת ובדלורית היא זניחה.
דלורית נראית בצורתה דומה לאגס. דלעת דומה בצורתה לעגבניה גדולה.

אורה (18:25 13.12.2018)

יש לי מתכון של אמא שלי ז”ל לדלעת. בנוסף לרשום במתכון שלך מוסיפים 5 משמשים מיובשים, כוס גרגרי חומוס מבושלים, 2 כפות רסק עגבניות וחצי כוס מים, יוצא נהדר!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 13.12.2018)

נשמע מעולה. תודה אורה 🌷

נעמי (11:51 26.08.2018)

מתכון נפלא תודה רבה.
האם ניתן להכין מראש ולהקפיא את התבשיל?
נעמי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:49 26.08.2018)

לדעתי כן.

שלומית (21:20 8.08.2018)

היי אפרת הכנתי את התבשיל דלעת כפי שציינת,לא כל כך צלח לי.טיגנתי את הבצל,הוספתי את הדלעת,כיסיתי וערבבתי מדי פעם.מה שקרה שהבצל נשרף והדלעת לא התבשלה.בסוף הוספתי מים כדי שיתבשל.
אולי צריך לטגן את הדלעת ורק בסוף להוסיף בצל.
אפשר אולי לאדות את הדלעת ואחר כך להרכיב את התבשיל
תודה על האתר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:08 8.08.2018)

היי שלומית,
באיזה סיר השתמשת? נירוסטה במקרה?

שלומית (23:37 8.08.2018)

.השתמשתי במחבת עם ציפוי לא נדבק

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:16 9.08.2018)

אני באמת לא יודעת מדוע לקח לדלעת המון זמן להתבשל. חתכת אותה לקוביות קטנות בגודל 1 ס”מ? בישלת על אש בינונית-נמוכה?
אם זה כך, פעם הבאה אפשר לטגן את הבצל, להעביר לצלחת ואז לבשל את הדלעת ולאחר שהיא מתרככת, להחזיר את הבצל המטוגן למחבת.

קרינה (03:42 6.04.2018)

היי אפרת,
איך אפשר להכין קוביות תפוחי אדמה ואורז ביחד בסיר אחד טעמתי בארוחת החג וזה יוצא טעים…לפי מה שהבנתי צריך לחתוך תפוחי אדמה לקוביות ולטגן קצת ואז אפשרי לסים את האורז לערבב עם תפוחי האדמה למלא את הסיר במים רותחים לתבל במלח ופלפל שחור ולבשל עד שהאורז מוכן?וכמה זמן בערך צריך יהיה לטגן את תפוחי האדמה ליפני ששמים איתו לטיגון את האורז?
תודה רבה על המתכונים:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:14 6.04.2018)

כן, כמו שרשמת. את תפוחי האדמה יש לטגן עד לריכוך כמעט מלא.

ליסה (21:09 30.12.2017)

היי,
במה ניתן להמיר את הסילאן??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:51 31.12.2017)

היי ליסה,
במקום הסילאן אפשר להוסיף 2 כפות דבש או סירופ מייפל.
שבוע נפלא 🙂

מאיה (21:15 18.09.2017)

שלום אפרת
תודה רבה על האתר, הוא נפלא ועוזר תמיד, זו פשוט גמילות חסדים מה שאת עושה כאן תבורכי בכל מילין דמיטב.
ושנה טובה ומתוקה לך ולכל משפחתך.
וכעת לסוגייה:
מה עושים כאשר אין לנו מחבת נון סטיק? האם ניתן לבשל בקצת מים כדי שלא ידבק?
תודה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 18.09.2017)

היי מאיה,
קודם כל תודה רבה 🙂
אם אין מחבת נון סטיק אפשר להשתמש במחבת אחרת ולהוסיף קצת מים. בכל מקרה חשוב לעקוב אחרי התבשיל ולוודא שאינו מתייבש ולא לערבב יותר מידי כדי שקוביות הדלעת לא יהפכו לעיסה.
חג שמח ושנה טובה!

רוזה (21:22 17.09.2017)

מה דעתך על תיבול ללא סוכר,סילאן,דבש וסויה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:14 17.09.2017)

אם יש לך רעיון אחר לתיבול אשמח לשמוע. אני פתוחה להצעות.

ננ (13:47 16.09.2017)

תודה על המתכונים המוצלחים, אבל למה אין אפשרות להעתיק אותם כדי לשמור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:19 16.09.2017)

היי,
אפשר להעתיק מקובץ ההדפסה (פשוט ללחוץ על אפשרות הדפסה).
שנה טובה 🙂

ליטל (18:55 14.09.2017)

שלום אפרת,
יש לי דלעת קפואה לקוביות (קיבלתי כמות ענקית אז הקפאתי) יש מתב שזה יהיה טוב למתכון הזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 14.09.2017)

לדעתי כן.
שנה טובה 🙂

מירב (17:20 14.09.2017)

אפרת יקרה,
ראשית אפתח בתודה על הדיוור השבועי שאת שולחת. מוצלח ביותר!
פעמים רבות משתמשת במתכונים, בעיקר הטבעונים, אבל לא רק…וקוצרת מחמאות, ממש אוהבים אצלנו….
כיף להכין, קל , פשוט טעים וגם בריא…
שאלתי: האם ניתן ללא הסוכר חום?
תודה רבה, מירב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:33 14.09.2017)

תודה מירב, כיף לשמוע 🙂
אפשר לוותר על הסוכר החום.
חג שמח ושנה טובה!

דורית (10:04 14.09.2017)

הי אפרת
פי כמה צריך לדעתך להכפיל את הכמות ל 20 איש בהתחשב כמובן בעובדה שיהיה עוד ה..מ..ו..ןןן אוכל.
אני רוצה להכין את זה כתוספת של ירק מבושל ולאו דווקא כתוספת לאורז. מתאים?
תודה ושנה טובה
דורית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:21 14.09.2017)

היי דורית,
לדעתי תכפילי ב-3 או ב-4 (תלוי אילו עוד תוספות את מתכננת). ממליצה לשלב גם גזר שיהיה יותר מעניין.
חג שמח ושנה טובה 🙂

דורית (11:01 14.09.2017)

אני לא יודעת איזה תוספות יהיו. זאת ארוחה משותפת ש7 אנשים התבקשו להביא שתי מנות. אני התבקשתי להביא עוף וירק מבושל. מתוך 20 המשתתפים יהיו 3 או 4 ילדים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:17 14.09.2017)

אז לדעתי את יכולה להכפיל ב-3.

אריאלה (13:59 13.09.2017)

היי אפרת,
האם אפשר להשתמש בדלורית במקום דלעת? אותן כמויות?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:05 13.09.2017)

אני חושבת שאפשר. אותן כמויות.
שנה טובה 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.