זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
דלעת קלופה חתוכה לקוביות קטנות בגודל 1 ס”מ (כ-750 גרם עם קליפה, 620 גרם בלי קליפה)
תיבול: כף סוכר חום, 3 כפות סילאן, רבע כפית אבקת קינמון, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
-מוסיפים את קוביות הדלעת וכף סוכר חום, מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות. יש לערבב מידי פעם.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-מתבלים בסילאן, קינמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות נוספות.
הערה: יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק. אם במקרה התבשיל מתייבש יש להוסיף מעט מים.
*אפשר לשלב את הדלעת עם גזר חתוך לקוביות קטנות.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים בריאים
היי, מצאתי מתכון לתבשיל דלעת עם דבש בתנור מאתר אחר – הכנתי וממש לא אהבתי.
יש לך רעיון אולי מה אפשר לעשות עם כל חתיכות הדלעת? אולי אפשר לבשל שוב עם המתכון שלך? אחרת זה הולך לפח…
היי ענת,
חשוב לדעת מה הייתה הבעיה: יכול להיות שהדלעת עצמה הייתה לא טובה או שפשוט הטעם לא מצא חן בעיניך?
אם התבשיל מכיל דלעת בלבד ויצא מתוק יחסית (לא מלוח או מתובל) אני חושבת שניתן לטחון למחית ולהשתמש בה לעוגת דלעת/פאי דלעת.
אם התבשיל כן מתובל או מלוח אפשר להוסיף לו עוף, מעט מים ותבלינים שישפרו את הטעם.
בנוסף תוכלי לנסות אחד מהמתכונים שמכילים דלעת באתר: https://www.10dakot.co.il/?s=%D7%93%D7%9C%D7%A2%D7%AA
בס״ד
היי, כמה ימים מראש אפשר להכין?
מומלץ להכין יום-יומיים לפני ההגשה.
היי.
האם אפשר להכין ולהקפיא שבוע מראש?
היי מוריה,
אין בעיה להקפיא(:
תודה רבה
היי אפרת
כמה כוסות זה 620 גרם דלעת?
תודה על המענה .
5-5.5 כוסות קוביות דלעת.
תודה רבה!
הגעתי למתכון הנ”ל לפי הסימנים לחג ראש השנה שהעלאת –
בזכותך היו לנו סימנים על השולחן 🙂
למחרת זה שימש לי מנה ראשונה מרוב שיצא טעים.
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה גל
שנה טובה אפרת יקרה, האם אפשר להחליף את הדלעת לדלורית?
כן אפשר.
שנה טובה 🌺
אין לי סוכר חום. מה אפשר במקום? סוכר לבן? תודה מראש
כן.
שנה טובה 🌺
בזמנו הוצאתם ספר מתכונים בעלות 45 שקלים . משום מה אתם כבר לא מפרסמים אותו. אני מעונינת לרכוש עותק. אנא הודיעו לי כיצד אוכל.
תודה
חדוה
היי חדוה,
הסיבה היא שלא נותרו ספרים במלאי.
בקרוב תצא סדרת ספרי מתכונים, מחולקת לקטגוריות, עם המתכונים שבאתר. זה יפורסם באתר.
אפרת כל הכבוד
סוף כל סוף יש לי סדר בראש עם 2 הירקות האלה תודה רבה
חודש טוב
חודש טוב ומבורך 🌷
הי אפרת
אשמח אם תוכלי להגיד לי אחת ולתמיד מה ההבדל בין דלעת לדלורית ואיזה מהם היא נחשב פחמימה ואיזה סתם ירק וגם איך אומרים אותם באנגלית?וגם מה המראה שלהם
תודה רבה רבה על הסבלנות שלך לכל השאלות של כולם 🙂
היי מלי,
דלעת- pumpkin
דלורית – butternut squash
כל ירק הוא גם פחמימה אבל כמות הפחמימות בדלעת ובדלורית היא זניחה.
דלורית נראית בצורתה דומה לאגס. דלעת דומה בצורתה לעגבניה גדולה.
יש לי מתכון של אמא שלי ז”ל לדלעת. בנוסף לרשום במתכון שלך מוסיפים 5 משמשים מיובשים, כוס גרגרי חומוס מבושלים, 2 כפות רסק עגבניות וחצי כוס מים, יוצא נהדר!!
נשמע מעולה. תודה אורה 🌷
מתכון נפלא תודה רבה.
האם ניתן להכין מראש ולהקפיא את התבשיל?
נעמי
לדעתי כן.
היי אפרת הכנתי את התבשיל דלעת כפי שציינת,לא כל כך צלח לי.טיגנתי את הבצל,הוספתי את הדלעת,כיסיתי וערבבתי מדי פעם.מה שקרה שהבצל נשרף והדלעת לא התבשלה.בסוף הוספתי מים כדי שיתבשל.
אולי צריך לטגן את הדלעת ורק בסוף להוסיף בצל.
אפשר אולי לאדות את הדלעת ואחר כך להרכיב את התבשיל
תודה על האתר
היי שלומית,
באיזה סיר השתמשת? נירוסטה במקרה?
.השתמשתי במחבת עם ציפוי לא נדבק
אני באמת לא יודעת מדוע לקח לדלעת המון זמן להתבשל. חתכת אותה לקוביות קטנות בגודל 1 ס”מ? בישלת על אש בינונית-נמוכה?
אם זה כך, פעם הבאה אפשר לטגן את הבצל, להעביר לצלחת ואז לבשל את הדלעת ולאחר שהיא מתרככת, להחזיר את הבצל המטוגן למחבת.
היי אפרת,
איך אפשר להכין קוביות תפוחי אדמה ואורז ביחד בסיר אחד טעמתי בארוחת החג וזה יוצא טעים…לפי מה שהבנתי צריך לחתוך תפוחי אדמה לקוביות ולטגן קצת ואז אפשרי לסים את האורז לערבב עם תפוחי האדמה למלא את הסיר במים רותחים לתבל במלח ופלפל שחור ולבשל עד שהאורז מוכן?וכמה זמן בערך צריך יהיה לטגן את תפוחי האדמה ליפני ששמים איתו לטיגון את האורז?
תודה רבה על המתכונים:)
כן, כמו שרשמת. את תפוחי האדמה יש לטגן עד לריכוך כמעט מלא.
היי,
במה ניתן להמיר את הסילאן??
היי ליסה,
במקום הסילאן אפשר להוסיף 2 כפות דבש או סירופ מייפל.
שבוע נפלא 🙂
שלום אפרת
תודה רבה על האתר, הוא נפלא ועוזר תמיד, זו פשוט גמילות חסדים מה שאת עושה כאן תבורכי בכל מילין דמיטב.
ושנה טובה ומתוקה לך ולכל משפחתך.
וכעת לסוגייה:
מה עושים כאשר אין לנו מחבת נון סטיק? האם ניתן לבשל בקצת מים כדי שלא ידבק?
תודה…
היי מאיה,
קודם כל תודה רבה 🙂
אם אין מחבת נון סטיק אפשר להשתמש במחבת אחרת ולהוסיף קצת מים. בכל מקרה חשוב לעקוב אחרי התבשיל ולוודא שאינו מתייבש ולא לערבב יותר מידי כדי שקוביות הדלעת לא יהפכו לעיסה.
חג שמח ושנה טובה!
מה דעתך על תיבול ללא סוכר,סילאן,דבש וסויה ?
אם יש לך רעיון אחר לתיבול אשמח לשמוע. אני פתוחה להצעות.
תודה על המתכונים המוצלחים, אבל למה אין אפשרות להעתיק אותם כדי לשמור?
היי,
אפשר להעתיק מקובץ ההדפסה (פשוט ללחוץ על אפשרות הדפסה).
שנה טובה 🙂
שלום אפרת,
יש לי דלעת קפואה לקוביות (קיבלתי כמות ענקית אז הקפאתי) יש מתב שזה יהיה טוב למתכון הזה?
לדעתי כן.
שנה טובה 🙂
אפרת יקרה,
ראשית אפתח בתודה על הדיוור השבועי שאת שולחת. מוצלח ביותר!
פעמים רבות משתמשת במתכונים, בעיקר הטבעונים, אבל לא רק…וקוצרת מחמאות, ממש אוהבים אצלנו….
כיף להכין, קל , פשוט טעים וגם בריא…
שאלתי: האם ניתן ללא הסוכר חום?
תודה רבה, מירב
תודה מירב, כיף לשמוע 🙂
אפשר לוותר על הסוכר החום.
חג שמח ושנה טובה!
הי אפרת
פי כמה צריך לדעתך להכפיל את הכמות ל 20 איש בהתחשב כמובן בעובדה שיהיה עוד ה..מ..ו..ןןן אוכל.
אני רוצה להכין את זה כתוספת של ירק מבושל ולאו דווקא כתוספת לאורז. מתאים?
תודה ושנה טובה
דורית
היי דורית,
לדעתי תכפילי ב-3 או ב-4 (תלוי אילו עוד תוספות את מתכננת). ממליצה לשלב גם גזר שיהיה יותר מעניין.
חג שמח ושנה טובה 🙂
אני לא יודעת איזה תוספות יהיו. זאת ארוחה משותפת ש7 אנשים התבקשו להביא שתי מנות. אני התבקשתי להביא עוף וירק מבושל. מתוך 20 המשתתפים יהיו 3 או 4 ילדים.
אז לדעתי את יכולה להכפיל ב-3.
היי אפרת,
האם אפשר להשתמש בדלורית במקום דלעת? אותן כמויות?
תודה רבה
אני חושבת שאפשר. אותן כמויות.
שנה טובה 🙂