זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 21 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1/2 בצל קטן מגורד
1 שן שום כתושה
1 עגבניה גדולה מגורדת
1 כף גדושה רסק עגבניות
2-3 ביצים
תיבול: 1/2 כפית סוכר, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פפריקה מתוקה.
אופן הכנה:
-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל המגורד כ-2 דקות, עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את השום ומטגנים עם הבצל כדקה נוספת תוך כדי ערבוב.
-מוסיפים את העגבניה המגורדת, ממליחים ומכסים את המחבת. מבשלים במשך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם.
-מוסיפים כף רסק עגבניות ומתבלים בסוכר ופפריקה. מערבבים היטב ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
-מוסיפים את הביצים, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים במשך כ-8 דקות עד שהחלמונים (הצהוב של הביצה) מתבשלים ומתקשים.
ראו גם
תגובות
מהמם! מכינה למשפחה פעם שנייה. כולם החמיאו. טעים בטירוף!
שמחה לקרוא שאתם נהנים נועה 🙂
המשך יום נפלא🌸
וואי יצא מעדן! סופסוף משהו אחד יוצא לי נורמלי (צעד ראשון באתר פה, מקווה גם שכל שאר המתכונים מכאן יצאו לי ככה)
תודה רבה על המתכון המוצלח!!!
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה רבקה
יצא מעולה תודה!!!!!!!אוהבים כאלה מתכונים קלים וטעימים……….
נראה מעולה!
תודה שרה 🙂
היי,
הכנתי אתמול לארוחת ערב את השקשוקה, יצאה מעדן.
הילדים התלקקו
תודה רבה!
שמחה לשמוע ❤️
אחלה שקשוקה יצא פיצוץ
שמחה לשמוע 🙂
לפי דעתי צריך לשים 2 עגבניות ו3כפות רסק.
אבל יוצא מעולה
תודה נדב 🙂
הכנתי לארוחת ערב וכל החברות שלי פשוט ליקקו את הצלחות!
מתכון מהממםם וטעים מאוד!
ממליצה בחום…
שמחה לשמוע 🙂
תודה צופיה 🌷
היה ממש טעים!!!
שמחה שאהבת 🙂
מה זה לגרד תעגבניה פשוט לחתוך אותה לחתיכות קטנות?
הכוונה לחצות אותו לגרד בפומפיה גסה.
הי אפרת, אני חושבת להכין את הרוטב (בלי הביצים) כממרח ללחם. כמה זמן לדעתך זה יחזיק במקרר?
לדעתי 3-4 ימים.
פשוט מושלם מהיר משביע וטעים מאוד ממליצה בחום
תודה על התמונה והעדכון!
יום מקסים 🌷
אפשר לעשות כמות יותר גדולה?
מה היחס?
כן, אפשר להכפיל את כל הכמויות, כולל של התיבול.
ככ טעים מתכון מושלם
תודה ירדן, שמחה שאהבת 🙂
עשיתי כמה פעמים יוצא פשוט מושלם
תודה רונן, שמחה לשמוע 🙂
יצא מוצלח וטעים לארוחת ערב
תודה לך אפרת
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא
נו כדאי להכין?
כן, לכי על זה 🙂
זה באמת קל ומהיר.
כדאי להכין?
אין לי כח….
הילדים שלי ממש אהבו יצא טעים😋
(הוספתי חצי גמבה חתוכה לקוביות לפני העגבניות)
נראה מצוין! תודה שמרית 🙂
טעים…טעים
שמחה שאהבת 🙂
שנה טובה
עשיתי עכשיו יצא מושלם!!!! טעים מאודדד
(הוספתי רבע כוס מים)
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
יום מקסים ושנה טובה
היי,
האם לא תריך להוסיף מים?
בדר”כ אם משתמשים במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק אין צורך להוסיף מים אבל אם במקרה את רואה שהתבשיל מתייבש יש להוסיף כרבע כוס מים.
נראה נהדר… יש אפשרות להוסיף גבינות?
כן, אפשר להוסיף גבינה צהובה, מוצרלה, קשקבל, בולגרית, פטה וכו’.
לגבי הגבינות צריך להוסיף אותם בסוף בפיזור מלמעלה או בהתחלהעם העגבניות
לפזר אותן מעל לקראת סוף הבישול.
קמתי בבוקר, עם ילד בחופש, הגעתי למתכון, עשיתי והילד וגם אני.. הגבנו ב..”מעולה”. תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה אסנת ושבוע נפלא
עשיתי כמה פעמיים יצא ממש טעים
תודה אסף, שמחה לשמוע 🙂
שבוע מעולה
הבן שלי הכין והמנה מצוינת וממש לא רק לילדים ! תודה על מתכון מוצלח
שמחה שיצא טעים, תודה שחזרת לעדכן 🙂
עשיתי את זה כמה פעמים יוצא פנטסטי וטעים מאוד
תודה עמרי, שמחה לשמוע 🙂
המתקון מספיק לכמת קטנה וכדי להכין במחבת קטנה