זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 21 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1/2 בצל קטן מגורד
1 שן שום כתושה
1 עגבניה גדולה מגורדת
1 כף גדושה רסק עגבניות
2-3 ביצים
תיבול: 1/2 כפית סוכר, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פפריקה מתוקה.
אופן הכנה:
-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל המגורד כ-2 דקות, עד להזהבה קלה (רצוי להשתמש במחבת נון סטיק/עם ציפוי שאינו נדבק).
-מוסיפים את השום ומטגנים עם הבצל כדקה נוספת תוך כדי ערבוב.
-מוסיפים את העגבניה המגורדת, ממליחים ומכסים את המחבת. מבשלים במשך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם.
-מוסיפים כף רסק עגבניות ומתבלים בסוכר ופפריקה. מערבבים היטב ומבשלים כ-5 דקות נוספות (אם הרוטב מתייבש במחבת יש לשים כרבע כוס מים).
-מוסיפים את הביצים, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים במשך כ-8 דקות עד שהחלמונים (הצהוב של הביצה) מתבשלים ומתקשים.
תודה על מתכון מעולה
תודה לך על השיתוף❤️
חייב להשים בזה מים. אחרת זה נשרף גם על אש נמוכה. חבל שאת לא מוסיפה במתכון מים אין מספיק נוזלים
היי אתי,
אם משתמשים במחבת עם ציפוי נון סטיק אין צורך להוסיף מים.
בל מקרה קיבלתי את ההערה והוספתי התייחסות במתכון.
תודה🙂
מעולה. אחרי שהוספתי קצת מים יצא פצצה! הולכת לאמץ את המתכון קבוע
❤️
היי אפרת השקשוקה ממש טעימה רק רציתי לשאול מה אפשר להיות תוספת לשקשוקה ליד?
היי
שמחה שיצא טעים!
לחם מכל סוג, מאפים, אורז וכדומה.
ווואו.
את פשוט מדהימה.
חוזרת לכאן לפרגן לא רק על השקשוקה,
אלא על כל העוגות, המטבחים, הפסטות וכל המתכונים הקלילים שאת מביאה. כישרון כישרון כישרון.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
השקשוקה נהדרת וטעימה ! תודה רבה ! היא קלה להכנה והרבה יותר לטעמי מכל השקשוקות האחרות והחריפות שאכלתי במהלך חיי. הילד הפנימי שבי מודה לך :O)
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
בוקר טוב אפרת
הכנתי עם מחבת נירוסטה
קצת הרבה נשרף לי בתחתית
הייתי צריכה להוסיף שמן או מים ?
תודה מראש ושבת שלום ומבורכת
היי,
יכול להיות שבישלת על חום גבוה יותר מהדרוש? יש לבשל על אש נמוכה.
עוד דבר שיכול להיות הוא שבישלת את השקשוקה למשך ארוך יותר מהדרוש.
בנוסף, יתכן והיה צריך לשים קצת יותר שמן- אם לא שמת 2 כפות.
שבת שלום!
אם אני רוצה לעשות רק לעצמי. מה הכמויות?
היי,
תכיני חצי מהכמויות במתכון.
אפרת הי, מכינה את השקשוקה הזו באופן קבע והיא ממש טעימה, היא לא רק לילדים 🙂
שמחה מאד לשמוע!😊
שלום אפרת.
יש לי שאלה קצת מוזרה, יש לך רעיונות איך לכסות מחבת בלי מכסה?
היי מוריה,
מניחה שאפשר להניח צלחת הפוכה בקוטר מתאים על המחבת, או אפילו קרש חיתוך🙂
אני מכסה בנייר כסף
מהמם! מכינה למשפחה פעם שנייה. כולם החמיאו. טעים בטירוף!
שמחה לקרוא שאתם נהנים נועה 🙂
המשך יום נפלא🌸
וואי יצא מעדן! סופסוף משהו אחד יוצא לי נורמלי (צעד ראשון באתר פה, מקווה גם שכל שאר המתכונים מכאן יצאו לי ככה)
תודה רבה על המתכון המוצלח!!!
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה רבקה
יצא מעולה תודה!!!!!!!אוהבים כאלה מתכונים קלים וטעימים……….
נראה מעולה!
תודה שרה 🙂
היי,
הכנתי אתמול לארוחת ערב את השקשוקה, יצאה מעדן.
הילדים התלקקו
תודה רבה!
שמחה לשמוע ❤️
אחלה שקשוקה יצא פיצוץ
שמחה לשמוע 🙂
לפי דעתי צריך לשים 2 עגבניות ו3כפות רסק.
אבל יוצא מעולה
תודה נדב 🙂
הכנתי לארוחת ערב וכל החברות שלי פשוט ליקקו את הצלחות!
מתכון מהממםם וטעים מאוד!
ממליצה בחום…
שמחה לשמוע 🙂
תודה צופיה 🌷
היה ממש טעים!!!
שמחה שאהבת 🙂
מה זה לגרד תעגבניה פשוט לחתוך אותה לחתיכות קטנות?
הכוונה לחצות אותו לגרד בפומפיה גסה.
הי אפרת, אני חושבת להכין את הרוטב (בלי הביצים) כממרח ללחם. כמה זמן לדעתך זה יחזיק במקרר?
לדעתי 3-4 ימים.
פשוט מושלם מהיר משביע וטעים מאוד ממליצה בחום
תודה על התמונה והעדכון!
יום מקסים 🌷
אפשר לעשות כמות יותר גדולה?
מה היחס?
כן, אפשר להכפיל את כל הכמויות, כולל של התיבול.
ככ טעים מתכון מושלם
תודה ירדן, שמחה שאהבת 🙂
עשיתי כמה פעמים יוצא פשוט מושלם
תודה רונן, שמחה לשמוע 🙂
יצא מוצלח וטעים לארוחת ערב
תודה לך אפרת
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא
נו כדאי להכין?
כן, לכי על זה 🙂
זה באמת קל ומהיר.
כדאי להכין?
אין לי כח….
הילדים שלי ממש אהבו יצא טעים😋
(הוספתי חצי גמבה חתוכה לקוביות לפני העגבניות)
נראה מצוין! תודה שמרית 🙂
טעים…טעים
שמחה שאהבת 🙂
שנה טובה
עשיתי עכשיו יצא מושלם!!!! טעים מאודדד
(הוספתי רבע כוס מים)
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
יום מקסים ושנה טובה
היי,
האם לא תריך להוסיף מים?
בדר”כ אם משתמשים במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק אין צורך להוסיף מים אבל אם במקרה את רואה שהתבשיל מתייבש יש להוסיף כרבע כוס מים.
היי אם אני רוצה להוסיף מים מתי להוסיף?
היי,
אפשר להוסיף לפני הוספת רסק העגבניות אם יש צורך.
נראה נהדר… יש אפשרות להוסיף גבינות?
כן, אפשר להוסיף גבינה צהובה, מוצרלה, קשקבל, בולגרית, פטה וכו’.
לגבי הגבינות צריך להוסיף אותם בסוף בפיזור מלמעלה או בהתחלהעם העגבניות
לפזר אותן מעל לקראת סוף הבישול.
קמתי בבוקר, עם ילד בחופש, הגעתי למתכון, עשיתי והילד וגם אני.. הגבנו ב..”מעולה”. תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה אסנת ושבוע נפלא
עשיתי כמה פעמיים יצא ממש טעים
תודה אסף, שמחה לשמוע 🙂
שבוע מעולה
הבן שלי הכין והמנה מצוינת וממש לא רק לילדים ! תודה על מתכון מוצלח
שמחה שיצא טעים, תודה שחזרת לעדכן 🙂
עשיתי את זה כמה פעמים יוצא פנטסטי וטעים מאוד
תודה עמרי, שמחה לשמוע 🙂
המתקון מספיק לכמת קטנה וכדי להכין במחבת קטנה