זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 14 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
שקית קפואה של שעועית ירוקה שלמה- רצוי עדינה (600 ג’)
5 שיני שום קצוצות
תיבול: 3 כפות רוטב סויה, כף מלאה סילאן, שליש כפית מלח, מעט פלפל שחור
2 כפות שומשום קלוי
אופן ההכנה
-מחממים סיר סוטאז’ או מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את השום במשך כחצי דקה על אש נמוכה (זהירות לא לשרוף את השום).
-מוסיפים שעועית ירוקה ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך כ-7 דקות (אין צורך לכסות). יש לערבב מידי פעם.
-מתבלים ברוטב סויה, סילאן, מלח ופלפל שחור ומערבבים. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות.
-מוסיפים שומשום קלוי ומערבבים כדקה נוספת.
ראו גם
- שעועית ירוקה בפסטו |
- נודלס עם שעועית וברוקולי |
- שעועית ירוקה בתנור |
- חזה עוף עם שעועית ירוקה |
- תבשיל שעועית ירוקה ואפונה |
- שעועית ירוקה פיקנטית
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
האם להפשיר את השעועית ואם כן במים מהברז
לא חייב להפשיר.
היי,
יש לי שומשום רגיל ולא קלוי, האם אפשר לקלות את הטרי ואז להוסיף למתכון. ואם כן כמה זמן? יש לי רק פלטה חשמלית שעליה אני אוכל לקלות את השומשום ולהכין את המתכון. האם המתכון הזה מתאים גם להכנה על פלטה חשמלית?
אודה לתשובתך🙏🏻
כן אפשר לקלות 2-3 דקות במחבת חשמלית.
ואת כל המתכון עצמו, לא רק השומשום האם אני יכולה להכין על הפלטה החשמלית?
כן:)
תודה רבה רבה! חג שמייח:)
אין על האתר שלך!!
המתכונים שלך ממש קלים ומוצלחים!!
אפשר לאפות בתנור?
כן אפשר לפי האופן במתכון הזה- שעועית ירוקה בתנור
האם יש להוסיף מים מפני שלא היה רשום במתכון
ויש לאמר שפשוט המתכונים שלך הם 10/10
שתיהיה לך שנה טובה ומתוקה
אם את משתמשת במחבת/סיר עם ציפוי נון סטיק (שאינו נדבק) אז אין צורך להוסיף מים.
שנה טובה ומבורכת❤️
תודה על האתר והמתכונים הנפלאים שלך. האם אפשר להשתמש בשעועית טרייה וכמה זמן להקפיץ או לבשל קודם?
כן אפשר.
את השעועית תבשלי פשוט יותר זמן (10-15 דקות).
הכנתי לשבת ונזלל בשישי…
טעים וקל ברמות!!
תודה אפרת אין על המתכונים שלך בעולם!!!
תודה לך שחזרת לעדכן🙂
שבת שלום
היי
אפשר להשתמש בשעועית חתוכה? תודה
כן:)
לצורך ארוע ל160 איש כמה שקיות של שעועית יספיק ?
וכמה ליטר רוטב פטריות יספיק לכמות הנ”ל ?
תודה ענקית !!
את יכולה להכין 8-10 שקיות.
רוטב פטריות למה מיועד?
בלינשס /טורטיות במילוי כבד
בלל שזה רק רוטב אני חושבת שליטר (ליטר וחצי גג) אמורים להספיק.
של כמה ק”ג 10 שקיות של שעועית ל160 איש ?
800 גרם כל שקית.
ואם הבלינשס במילוי חזה עוף
הרוטב כולל כבד -גם אז ליטר וחצי ?
אין עלייך אפרתת
כן, ליטר וחצי אמור להספיק.
לא כולם שמים רוטב ומי שכן, שם כמות קטנה.
שלום אפרת
תכלס, אין על המתכונים שלך ! משתמשת המווון!
אפשר להקפיא אחרי הבישול?
לא אמורה להיות בעיה להקפיא🙂
אין לי שום. אפשר אבקת שום? כמה?
כן, שימי כשליש כפית.
הכנתי לשבת יצא מושש
אין עליך אפרתיי
שמחה מאד שאהבת את המתכון😊
יצא מעולה! אפילו הילדים שמשפחה אכלו וביקשו תוספת. תודה רבה
איזה כיף שנהניתם מהמתכון😊
אם אין לי סויה?
אפשר לוותר על סויה ולהוסיף כף מים.
צריך לבשל קודם את השעועית? או לשים אןתה קפואה?
אין צורך לבשל לפני כן.
היי אפרת,
תודה על במתכונים המעולים!
אם אפשר להכין כמה ימים לפני (יומיים – שלושה) ולחמם על הפלטה?
היי
אפשר, רק שעל הפלטה השעועית מעט מתייבשת.
הי, מה ניתן להוסיף במקום הסילאן על מנת להוסיף את המתיקות? האם ניתן להשתמש בדבש?
אפשר להשתמש בדבש.
תודה אפרת !
מאוד טעים! הוספתי עוד חצי כף סילאן לטעם יותר מתוק קצת.
מתכון מושלם
שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤
יצא מושלםםםםםם
הורדתי את רוטב הסויה וטיגנתי עם השום קצת פלפל אדום
מתכון מעולה!!
שמחה שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
שלום אפרת היקרה,
האם צריך להפשיר את השעועית או לשים אותה בסיר כמות שהיא?
בברכה ותודה,
ענת
היי,
אין צורך להפשיר, רצוי רק לשטוף לפני כן.
בהצלחה😊
תודה רבה!
האם צריך להוסיף מים או רק לטגן עם הבצל
יש לציין כי המתכונים שלך מעולים ואני מבשלת
ואופה המון מאחלת לך הצלחה
היי,
אין צורך להוסיף מים(:
תודה על הפרגון⚘️