>

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 11 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה (מופשרת משקית קפואה)

חצי סלסלת פטריות חתוכות גס

1 בצל בינוני קצוץ גס

אפשרות תיבול אחת (מתקתק-פיקנטי): 1 כף סילאן, 2 כפות רוטב סויה, 1 כף צ’ילי מתוק, מלח, פלפל שחור

אפשרות תיבול שנייה: 1 כפית אבקת מרק, מלח, פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הפטריות החתוכות וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-2 דקות.

-מוסיפים את השעועית הירוקה ומערבבים כ-3 דקות.

-מתבלים ומערבבים כדקה נוספת.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
כרובית מוקרמתכרובית מוקרמת
עוגיות פרג עוגיות פרג
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
עידית (13:09 29.08.2021)

תודה על אתר מעולה אפרת!
אם אני רוצה שהשעועית תצא רכה ולא קרספית צה צריך לעשות?
תודה רבה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:21 29.08.2021)

היי עידית,
כדי לקבל שעועית רכה יש שתי אפשרויות: או לבשל בסיר מלא מים את השעועית לפני כן, או להוסיף לאחר טיגון הפטריות את השעועית עם 3 כפות מים ולטגן.

avatar
עידית (14:54 29.08.2021)

תודה רבה!
אם מבשלים לפני בסיר. כמה זמן צריך לבשל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:25 29.08.2021)

5-10 דקות מספיק(:

avatar
Atzmona (18:25 31.05.2021)

היי אפרת האם אפשר להכין עם שעועית ירוקה שלמה ? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:41 31.05.2021)

היי,
אם את מתכוונת לשעועית טרייה שלמה יש להסיר את הקצוות ולחתוך את השעועית לשניים-שלושה חלקים, להרתיח מים בסיר ולאחר שהמים רתחו לשים בפנים את השעועית ולבשל במשך 2-3 דקות. להסיר מהאש ולסנן מהמים.
לאחר מכן ניתן להשתמש בשעועית ולהכין רגיל לפי המתכון.
אם התכוונת לשעועית קפואה שלמה- מומלץ לחצות לשניים לפני הבישול, משום שזמן הבישול כאן קצר.
בהצלחה😊

avatar
דקלה (00:00 18.12.2020)

מתכון מושלם! תודה 💃

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:51 18.12.2020)

תודה דקלה 🙂
שבת שלום❤️

avatar
מיכל (19:15 30.05.2019)

היי..
אני רוצה להוסיף גם קישואים וגם חתיכות חזה עוף וגם להכפיל את הכמות של המתכון..
אשמח אם תוכלי בבקשה לרשום לי כמה קישואים וחזי עוף לשים?
תודה רבה מראש!!!
נ.ב
האתר מקסים מושלם וטעים!!
כל יום נכנסת אליו!!!
אז תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 31.05.2019)

אם את מכפילה את הכמות את יכולה לשים 300-400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות ו-2 קישואים גדולים.
את כמות התיבול יכול להיות שתצטרכי להכפיל ב-3.

avatar
שירן ג. (09:35 7.06.2019)

יופי של מתכון ,
ת ו דה !
הוספתי 2 קישואים קטנים חתוכים לקוביות ,ורצועות מחצי גמבה.
יצא ממש טעים.
הגשתי עם תוספת אורז.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:36 9.06.2019)

מעולה 🙂
תודה שירן

avatar
שרה זילברמן (09:59 21.03.2019)

תודה רבה על אתר עם מתכונים מהירים ובעיקר טעימים! אני פותחת את האתר כמעט כל יום! ואת הספר שלך נותנת מתנה לכלות…
תודהההה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:15 21.03.2019)

תודה שרה, כיף לשמוע ❤️

avatar
אסתי עשת (13:59 4.12.2018)

איזה רוטב סויה לשים מלוח סגנון סיני מתקתק. יש המון סוגים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:16 4.12.2018)

עדיף רוטב סויה בסגנון סיני.

avatar
שרון (22:24 5.04.2018)

מתכון מעולה,אני מכינה המון מהמתכונים , הם פשוט מעולים וטעימים, תודה רבה וחג שמח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:12 6.04.2018)

תודה שרון, חג שמח 🙂

avatar
שרי (10:16 20.03.2018)

תודה על המתכונים המעולים. אני ממש אוהבת את האתר!
האם אפשר להקפיא את המנה?
אם לא- כמה ימים זה נשמר במקרר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:56 20.03.2018)

היי שרי,
קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
הייתי מנסה להמנע מהקפאה, למרות שזה אפשרי.
ניתן לשמור את זה במקרר בקופסה סוגרה כ-4 ימים.
יום מקסים

avatar
אפרת (15:11 19.01.2018)

תודה רבה! פשוט וטעים!
שמתי בטעות סויה מתוקה אבל גם יצא טעים (קצת מתקתק…)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:54 19.01.2018)

העיקר שיצא טעים 🙂
תודה אפרת.

avatar
מירב (20:14 25.10.2017)

היי. אני רוצה לומר לך תודה ענקית על האתר המדהים הזה!!!
בזכותך יש אוכל מושקע וטעים כל יום. הילדה ממש זוללת… הכל יוצא מעולה. תענוג.

תודה רבה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 25.10.2017)

תודה מירב, כיף גדול לשמוע 🙂

avatar
רחל (09:34 5.10.2017)

מ ע ו ל ה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:28 5.10.2017)

תודה רחל, שמחה שאהבת 🙂

avatar
ג'ני (12:35 24.04.2017)

מתכון מעולה, פשוט קל וטעים מאוד! יוצא לי לעשות אותו הרבה והוא תמיד מצליח ומנצח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:50 24.04.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ג’ני ויום מקסים

avatar
עינב (14:52 3.04.2017)

,היי, האם יש צורך לבשל את השעועית קודם אם היא טריה ולא משקית?, תודה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:27 3.04.2017)

היי עינב,
מומלץ להרתיח מים בסיר ולאחר שהמים רתחו לשים בפנים את השעועית ולבשל במשך 2-3 דקות. להסיר מהאש ולסנן מהמים.
לאחר מכן ניתן להשתמש בשעועית ולהכין רגיל לפי המתכון.

avatar
תמי מ (08:07 2.03.2017)

בוקר טוב!!!! האם יש לך מתכון לבמיה מוקפאת מבושלת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:07 2.03.2017)

לא תמי, אין לי. אשתדל להעלות בהמשך.
יום נפלא 🙂

avatar
דבי (22:16 23.02.2017)

אפשר לשים סלסלה שלמה של פטריות, או שזה יקלקל את האיזון?

תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:58 24.02.2017)

כן, אפשר.
שבת שלום 🙂

avatar
תמי מ (15:18 22.02.2017)

יצא מעולה ממליצה בחום , תודה לך!!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:33 22.02.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה תמי והמשך יום נפלא

avatar
מירי (15:13 27.01.2017)

המתכון מוצלח מאד טעים. מיוחד וכמובן בריא. מומלץ.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:43 27.01.2017)

תודה מירי 🙂
שבת שלום

avatar
דבי (13:52 8.01.2017)

תודה אפרת הכנתי לשבת ומאד אהבו
גם את החמין עשיתי שוב ויצא מאד טוב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:23 8.01.2017)

תודה דבי, שמחה לשמוע 🙂

avatar
נסטיה (17:59 3.01.2017)

היי המתכון נראה מעולה! רציתי לדעת אם יש לך המלצות לצד מה להגיש את התבשיל הזה, תודה ויום טוב!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:48 3.01.2017)

היי נסטיה,
אפשר להגיש עם זה כל סוג של אורז. אני ממליצה על אורז צהוב.
כמובן שזה הולך עם כל מנה בשרית כמו עוף.

avatar
דבי (21:42 13.12.2016)

מה נשמע?

למה חשוב חיתוך הקצוות? אפשר לחתוך מהקפוא?

יש מצב (לא קשור למתכון הזה) שמבשלים את השעועית במים עד רך ויהיה טעים?

תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:20 14.12.2016)

היי דבי,
חיתוך הקצוות זה רק אם את משתמשת בשעועית טריה, פשוט הקצוות הן חלק שלא אמורים לאכול.
בשעועית קפואה אין צורך לחתוך קצוות, רק אם השעועית היא שלמה ולא חתוכה (זה רשום על השקית הקפואה) אז מומלץ לחצות אותה לשניים.
אפשר לבשל שעועית במים עד לריכוך, להמליח מעט ולאכול.

avatar
אושרה (13:24 9.12.2016)

יצא ממש טעים אתר מומלץ!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:06 9.12.2016)

תודה אושרה 🙂

avatar
אילנית (07:41 7.11.2016)

הי, ראשית תודה רבה על המתכונים, אני משתמשת באתר שלך הרבה, המתכונים ממש מצויינים וכייף שהם פשוטים וקלים.
לגבי המתכון הזה, תוכלי לתת הנחיות להכנתו עם שעועית ירוקה טריה? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:28 7.11.2016)

היי אילנית,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אם את משתמשת בשעועית ירוקה טריה יש להסיר את הקצוות ולחתוך את השעועית לשניים-שלושה חלקים. יש להרתיח מים בסיר ולאחר שהמים רתחו לשים בפנים את השעועית ולבשל במשך 2-3 דקות. להסיר מהאש ולסנן מהמים.
לאחר מכן ניתן להשתמש בשעועית ולהכין רגיל לפי המתכון.
יום מקסים

avatar
roni (08:39 29.10.2016)

כרגע ראיתי את אותו מתכון כולל התמונה אצל חלי ממן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:22 29.10.2016)

תודה רוני, אבדוק את זה.

avatar
קרין (20:30 24.10.2016)

שלום.
אפשר להוסיף חזה עוף? ואם כן איך לבשל?
תודה על מתכונים מעולים וזריזים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:34 24.10.2016)

היי קרין,
לאחר טיגון הפטריות אפשר לטגן קוביות של חזה עוף במשך כ 1-2 דקות מכל צד ולאחר מכן להוסיף את השעועית הירוקה ולהמשיך כרגיל.

avatar
שולמית (14:36 20.05.2016)

היי אפרת,
מתכון קליל וטעים. אני מאוד נהנת ממתכוני האתר.
לא ממליצה להשתמש בפטריות מהקופסא בשום אופן. רק פטריות טריות בסלסלה, ההבדל פשוט עצום.

תודה ושבת נפלאה
שולמית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:49 20.05.2016)

תודה שולמית ושבת שלום!

avatar
מורן (11:33 30.12.2015)

היי יש לי שאלה
לא צריך להוסיף מים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:38 30.12.2015)

היי מורן,
הפטריות מגירות נוזלים בזמן הטיגון ולכן אין צורך.
אם במקרה התבשיל מתייבש כן יש להוסיף מעט מים.
בהצלחה 🙂

avatar
טלי (18:03 29.12.2015)

רציתי להגיד תודה על מתכון מהמם וקליל 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:08 29.12.2015)

תודה טלי, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
רז (14:43 5.11.2015)

רציתי לשאול האם מגישים את זה חם או קר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:57 5.11.2015)

היי רז,
מגישים את זה חם.

avatar
רז (17:52 5.11.2015)

תודה.
ועוד שאלה פשוט אני לא כ״כ מבינה בזה..
פשוט הכנתי עכשיו וזה קצת קשה זה בסדר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:03 5.11.2015)

מה הכוונה קשה? השעועית הירוקה קשה? אם כן תבשלי אותה עוד קצת עד שהיא תהיה מעט רכה אבל לא רכה מידי.

avatar
שרון (17:56 6.10.2015)

מתכוונת לשים רק 1/4 כפית אבקת מרק – כמה מלח ופלפל לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:29 6.10.2015)

אם את רוצה להכין את התיבול השני ממליצה לשם לפחות חצי כפית אבקת מרק, כרבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. אח”כ תטעמי ותוסיפי עוד מלח במידת הצורך.

avatar
שרון (18:49 6.10.2015)

תודה רבה!כמה זמן מספיק להפשיר את השעועית הירוקה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:50 6.10.2015)

מספיק כמה דקות.

avatar
שי (14:02 16.08.2015)

יצא פשוט מעולה, הילדים ליקקו את האצבעות..
אני כמעט כל יום גולשת באתר זה מבשלת מתכונים שתמיד יוצאים נהדרים.
שווה לנסות את כל המתכונים באתר.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:44 16.08.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה שי והמשך יום נפלא 🙂

avatar
מור אדיקמן יוסף (15:43 10.07.2015)

האם ניתן להשתמש בפטריות מקופסת שימורים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:45 10.07.2015)

כן אפשר. עדיף פטריות שלמות אם יש לך ואז חוצים כל אחת לשניים.
שבת שלום 🙂

avatar
שרון (17:55 6.10.2015)

צריך קופסה אחת או חצי(מתכוונת לזו של 230 גר’)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:27 6.10.2015)

שימי בערך 2/3 קופסת שימורים וכן הכוונה ל230 גרם (לאחר סינון).

avatar
שרון (18:52 6.10.2015)

שכחתי לשאול – איך שומרים את השליש הנותר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:23 6.10.2015)

במקרר בתוך קופסה סגורה.

avatar
קריסטינה (10:09 5.05.2015)

טוב, כצפוי…טעים מאוד! תודה רבה לך !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:58 5.05.2015)

תודה קריסטינה 🙂

avatar
קריסטינה (16:56 4.05.2015)

קציצות ברוטב אדום מתבשלות להן והניחוח עוטף את הבית…מממ. השעועית מפשירה, עדכוני בהמשך.
תודה והמשך שבוע טוב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:43 4.05.2015)

איזה כיף 🙂
המשך שבוע נפלא!

avatar
שיראל (18:36 24.02.2015)

יאוו הכנתי עכשיו יצא פצצה מתכונים 10 שווה להיכנס

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:55 24.02.2015)

שמחה שאהבת! תודה שיראל 🙂

avatar
מיכל (07:53 18.02.2015)

מצטערת על השאלה אולי המעט … אבל האם לא צריך לבשל ראשית את השעועית..? או שמשקית של סנפרוסט לא צריך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:24 18.02.2015)

היי מיכל,
אין צורך לבשל את השעועית לפני. מספיק להפשיר אותה מעט בחוץ או לשטוף אותה במים פושרים ולסנן.

avatar
פנינה (13:53 17.02.2015)

המתכונים נראים טעימים אשמח לקבל מתכונים למייל .תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:02 17.02.2015)

היי פנינה,
הוספתי את כתובת המייל שלך לרשימת התפוצה.
יום נפלא!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות