זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 קילו דג סלמון ללא עור חתוך לקוביות קטנות בגודל 2-3 ס”מ
תיבול: 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, 2 כפות סויה, 2 כפות דבש, 2 שיני שום כתושות, כף מלאה רוטב צ’ילי מתוק
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את חומרי התיבול ומתבלים את קוביות הסלמון (למי שיש זמן- מומלץ להשרות לחצי שעה במקרר).
-מחממים תנור ל190 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם).
-משפדים את קוביות הסלמון בשיפודי עץ קטנים (3-4 חתיכות בכל שיפוד)
-מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים עליה את שיפודי הסלמון.
-מכניסים לתנור החם ואופים בתנור במשך כ-12 דקות.
הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל
*מומלץ להגיש על מצע פירה בטטה.
טיפים והערות
מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.
ראו גם
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מרק עשיר לחורף |
- לחמניות קוטג’ |
- שווארמה טבעונית |
- חטיפי זעתר |
- מתכון לסלמון בטריאקי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
איזה טעים זה יצא. השריתי לכמה שעות והדג יצא רך וטעים מאוד
שמחה שיצא טעים❤️
הי אפרת יקרה!
האם אפשר בנינגה גריל? ובאיזה תכנית?
כן, תוכנית גריל
מתכון מעולה🙏🏻
תודה קרן🙂
תודה על מתכונים מושלמים!
פירה תפו”א גם ילך טוב?
כן(:
דחוף!
אני מכינה שיפודי סלמון, תודה על המתכון
אבל התברר שאחת האורחות שלי אלרגית לסלמון קניתי לברק יש לך רעיון לתיבול בשבילו גם כן על שיפוד או שאני יכולה להשתמש בתיבול הנל?
תודה
היי
את יכולה להשתמש באותו תיבול.
אני רוצה לעשות את הדגים לאירוע של 30 איש. כמה לדעתך דגים צריך?
וכן היתי שמחה להוסיף לשיפוד בנוסף לדג עוד משהו יותר לקישוט מה את ממליצה?
ממש תודה על המתכונים המדהימים!
היי,
לכמות של 30 אנשים כדאי להכין כ-7-8 קילו דג.
אפשר להוסיף עגבניות שרי, פטריות, בטטה, תפוחי אדמה ועוד.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים❤
תודה רבה רבה
הי אפרת,
אין על האתר שלך
השבוע אני עושה שבת שלמה בבית פעם ראשונה ועוד מזמינה אורחים
את כל המתכונים לשבת לקחתי מהאתר שלך!
שאלה:
מאחר ואני לא מורגלת בלבשל הרבה דברים
אני רוצה להתחיל לבשל היום לשבת (יום חמישי)
אני רוצה להגיש את הדגים האלו בשבת בלילה
האם אני יכולה להכין אותם ואת הפירה היום?
ואז פשוט לשים מהמקרר על הפלטה?
יצא טוב?
אשמח לתשובה מהירה!!
אני רוצה להתחיל לבשל
תודה רבה!
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר❤
אפשר להכין את הדגים היום ולחמם אותם מחר.
לגבי הפירה, זה מאכל שהכי מומלץ להגשה סמוך להכנה. בנוסף, חימום על הפלטה מייבש אותו.
אני ממליצה לך להכין תוספת אחרת לדגים, תוכלי להיעזר במדריך הזה לתפוחי אדמה בתנור.
יש לי רק מילה אחת: מושלם!!!
שמחה ממש שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
הכנתי ויצא מושלם ביותר
אני נעזר הרבה במתכונים
זה עושה לי המון חוות יצירה ממש כיף
תודה
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊
אפשר לוותר על המיץ לימון? אין לי גם חומץ
לא ממליצה לוותר עליהם(:
הכנתי. יצא אש !!!!
איזה כיף❤
מתכון מעולה , באופן קבוע מכינה מתכונים מהאתר ,ממליצה למשפחה וחברות ,מתכונים קלים ומוצלחים ,הרבה הצלחה !! 👍
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על הפרגון ושבת שלום❤
אה סורי לא ראיתי…
זה בסדר(: שנה טובה!
הי אפרת מה אני יכולה לשים במקום רוטב סויה?
היי,
את יכולה לשים כף רוטב טריאקי או כף סילאן. את גם יכולה להכין תיבול אחר. אלה האפשרויות:
*3 כפות שמן זית, 2 כפיות דבש, כפית מלאה חרדל דיז’ון, 2 שיני שום כתושות, 2 כפות מיץ לימון, מלח לפי הטעם.
*תיבול שהוא טעים אבל מעט יבש: 2 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, כפית פפריקה מתוקה, 1-2 שיני שום כתושות, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
היי
האם זה יישאר טעים אם אבשל את השיפודים כמה ימים מראש ואז אקפיא מיד, ואפשיר לפני הארוחה בחג?
תודה ושנה טובה
היי,
זה פחות מומלץ, אבל אפשרי.
שנה טובה🌺
אין לי מיץ לימון מה אפשר לשים במקום?
היי יוסף,
אני חושבת שאפשר להמיר את הלימון בכף חומץ.
היי אפרת
רציתי לדעת אם יש משהו אחר לשים במקום הדבש והרוטב צילי מתוק. אני רוצה להכין את זה למישהו סוכרתי…
היי תהילה,
אפשר לשים עוד קצת רוטב סויה או טריאקי במקום.
מטורף שווה
ממולץ בתנור גם שבחלק התחתון יהיה את הרוטב וקל 3.5 דקות להחליף צד
תודה על השיתוף😊
שמחה שאהבת😊
האם יש מתכון לסלמון ללא דבש או סילאן או צ’ילי מתוק/סויה?
מחפשת מתכון שיתאים לי לדיאטה..
תודה!
היי ליטל,
מצרפת מתכון לאמנון ברוטב לימון, שבו אין את הרכיבים שציינת. את יכולה להחליף את הדג לסלמון ולוותר על התפו”א אם תרצי🙂
מהמם, תודה רבה!
תודה לך
נראה מעולה 😍
תודה לך על השיתוף
ערב טוב
האם אפשר לשים את שיפודי הסלמון על האש?
אני חושבת שכן.
לאפרת שלום רב!
החלפתי את סוג התפוח אדמה לתפו”א אדומים כמו שכתבת לי טעמתי אחרי שעות ולא היה טעם לוואי והיה טעים
תודה רבה בברכת מועדים לשמחה
שמחה שהבעיה נפתרה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
לאפרת שבוע טוב!
אני מועכת את הפירה במועך ידני (כמו תרבד,מצקת)
תודה רבה על התיחסותך
ריקה.
לאפרת שלום רב!אני מכינה את הפירה בסיר לחץ תפו”א חתוך לקוביות לא קטנות ומוסיפה אבקת מרק ומלח ומים בגמר הבישול שופכת את המים אבל משאירה בערך 3.4 כוס מים כדי שהפירה יהיה רך וטעים
**מחובתי לציין שנהנינו מאוד מהעוגיות ליצן גם הבת שלי הכינה בשיא ההתלהבות מרב שהיה טעים (מחובתי לציין שאף פעם לא אפתה כאלו לא קשור אליה ובחודש אדר הכינה בשיא ההתלהבות). ושוב תודה על המתכונים
איך את מועכת את הפירה?
יש לך במקרה בלנדר מוט?
*שמחה לשמוע לגבי העוגיות 🙂
בוקר טוב ריקה,
פירה אכן הכי טעים באותו רגע אבל גם לאחר חצי שעה ויותר הוא עדיין אמור להיות טעים ובטח שלא עם טעם לוואי.
אולי זה בגלל המים, אולי סוג תפוח האדמה, אולי אבקת המרק.
אני אגיד לך איך אני מכינה שזה עדיין נשאר טעים גם אחר כך. אני משתמשת בתפוחי אדמה אדומים. מקלפת וחותכת לקוביות גדולות ומבשלת במים עד לריכוך (אין בעיה להשתמש בסיר לחץ). לאחר מכן אני מסננת כמעט את כל המים ומועכת בעזרת בלנדר מוט ידני. אני מוסיפה רק מלח ומעט פלפל שחור (בלי אבקת מרק).
לאפרת שלום וברכה רציתי להכין את דג הסלמון על מצע פירה לכבוד שבת, מנסיוני תמיד שאני מכינה פירה יוצא טעים אבל רק לאותו הרגע אחרי כמה זמן חצי שעה ויותר התפו”א מקבל טעם לוואי-לא טעים. מה אפשר לעשות לשנות להוסיף כדי שלא יהיה טעם לוואי בפירה ויהיה אפשרי בהנאת אכילה לכבוד שבת! תודה רבה על המתכונים אנחנו נהנים מהמתכונים
היי ריקה,
איך את מכינה את הפירה? עם תפוחי אדמה ומלח בלבד או שאת מוסיפה עוד משהו?
איך את מועכת אותו?
היי אפרת,
אפשר להוריד את הסויה והצ’ילי?
ומה את ממליצה לשים במקום…
או שאפשר לעשות עם תיבול אחר
אפשר לוותר על הסויה והצ’ילי ולהוסיף מלח ופלפל שחור.
שבוע טוב לך ותודה.
האם ייתכן שהשובות שלך מופיעות הרבה אחרי שאת עונה?
בכל מקרה השאלות שלי לא מופיעות על המסך אלא עם תשובתך.
עשיתי בתנור אבל לפעם אחרת, אי אפשר רק לטגן ולצרוב במחבת?
שוב תודה!
שבוע טוב דבי,
בגלל עומס גולשים לפני שבת מופעלת תוכנה שעושה קצת בעיות עם התגובות. התוכנה עובדת מיום חמישי ויום ראשון מכבים אותה. מקווה למצוא לזה פתרון.
אפשר לטגן את הסלמון במחבת באותו תיבול של המתכון הזה או בתיבול פשוט יותר. לא ראית את התשובה שלי מאתמול בצהריים לגבי זה?
כנראה שכבר לא חיכיתי וממילא ייתכן שאין בעיות של עיכוב באתר אלא שאני מיהרתי.
את הצעת לכסות עם מכסה וכו’ ושאלתי היא, האם אפשר לטגן פתוח
כדי שיצא בטעם מטוגן ומראה צרוב .
שוב תודה רבה!
אפשר לטגן פתוח אבל יהיה כדאי לחתוך את קוביות הסלמון מעט יותר דק כדי שהן יספיקו להתבשל כמו שצריך מבפנים.
הי,
איך היית ממליצה לטגן קוביות סלמון במחבת? בלי הרבה בלגן.
תודה!
לתבל את קוביות הסלמון במיץ לימון, מלח ופלפל שחור ולטגן כדקה מכל צד. אח”כ לתבל במה שאת רוצה (אפשר גם לתבל פשוט עם פפריקה מתוקה) ולכסות את המחבת. להנמיך לאש בינונית-נמוכה ולבשל עד שהסלמון מוכן מבפנים (5-6 דקות).
תודה רבה ענקית.
המתכונים שלך גם מעולים וגם ממרכיבים שנמצאים בהישג יד.
את עושה חשק להכנס למטבח.
מקווה שתמשיכי להוסיף עוד מתכונים באתר.
שוב תודה,
רוחמה.
תודה רוחמה ❤️
חג חנוכה שמח!
היי אפרת,
חייבת להודות על מתכון מושלם! הכנתי לחג את שיפודי הסלמון. כיוון שזאת היתה המנה הראשונה, הגשתי על מצע חסה חתוכה עם בצל סגול. ולא על בסיס פירה או ירקות אפויים. האורחים וגם הילדים ליקקו ת’אצבעות!!!
תודה רבה!!
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה מלי 🙂
היי
האם יצא טוב גם על המנגל?
כן. על אש עדינה, לא חזקה מידי.
חג שמח 🌺
היי, רוצה להכין בצהריים את הדג לסעודת ליל החג. שואלת 1. האם חימום חוזר על פלטה לא ייבש את הדג? 2. איזה שילוב ירקות את ממליצה לשים כבסיס בצלחת במקום פירה בטטה?
תודה על אתר מקסים!!!
היי מלי,
1. אם את רוצה לחמם על הפלטה אז כדאי לקצר את זמן האפיה ל 8-9 דקות (במקום 12 דקות).
2. אפשר להגיש עם סלט ירקות אפויים.
חג שמח
מנה מושלמת וטעימה ברמות!!!
הכנתי בנוסף את הקישוא הפריך.מעדן!
נראה ממש טוב!
תודה רותי 🙂
הכנתי יצא מוווושלללם תודה רבההה
תודה שרה, שמחה שאהבת 🙂
שבוע טוב
הכנתי לר״ה ויצא מעולה!!! האורחים ביקשו את המתכון והכל חוסל!
תודה רבה ושנה טובה
תודה מוריה, שמחה שיצא טעים 🙂
שנה טובה
שלום רציתי לשאול לכמה מנות מתאים המתכון והאם ניתן לקנות סלמון קפוא ולחתוך לבד..?
תודה ויישר כוח על האתר המדהים!!
כ-4 מנות.
אפשר לחתוך סלמון קפוא לאחר שהופשר.
חג שמח 🙂
הי,
האם אפשר סילאן במקום דבש?
כן, אפשר.
באמת אתר מושלם. תודה רבה ושבת שלום
תודה דולי 🙂
שבת שלום
היי אפרת,
נראה מתכון מעולה
אני רוצה להכין את זה לארוחת ערב (זה כמו ארוחת צהריים בארץ) אני גם מתכננת להכין את הפירה בטטה, יש לך רעיון מה עוד מתאים להגיש עם זה?
בגלל שאין לי כל כך הרבה ניסיון, אני לא יודעת איך להרכיב ארוחה, אולי היית מעלה רעיונות של ארוחות באתר?
תודה רבה
שרה
היי שרה,
פירה בטטה מעולה עם זה. הייתי מוסיפה רק איזה סלט טרי וזהו.
אשתדל להעלות רעיונות לארוחות כדי שיהיה קל יותר.
היי אפרת,
תודה רבה על המענה.
בסוף אכן הכנתי עם פירה וסלט. הדג יצא מאד טעים ורך, תודה על עוד מתכון מעולה!!!
אין עלייך….
מעולה 🙂
תודה יקירה ויום מקסים
הי! סליחה על הבורות אבל מה אני קונה למתכון, פילה סלמון או סטייק סלמון?
היי צופיה,
לא משנה, זה אותו דבר.
הי אפרת, הכנתי לפני שבועיים, יצא טעים מאוד!!
הילדים חיסלו כמות גדולה של דג, השיפודים קסמו להם…
הכנתי גם את פירה הבטאה שיצא מצויין, בקיצור, מתכון מעולה!!
שמחה שגם הילדים נהנו!
תודה רחלי 🙂
תודה רבה, יישר כח, גמר חתימה טובה וצום מועיל
היי אפרת,רוצה להכין עכשיו, הסלמון כבר חתוך לקוביות ואין לי שיפודים…זה משנה? תודה
היי דיקלה,
אפשר להכין גם בלי מקלות שיפודים.
גמר חתימה טובה 🙂
היי אפרת,
עשיתי את השיפודי סלומון ברוטב טריאקי יצא מושלם!!!!!
ורציתי לעדכן שבחימום שני זה יוצא מעולה,
זה טעם כאילו הרגע יצא מהתנור!
ממש אלוף!
תודה רבה על המתכונים הטעימים…..
איזה כיף לשמוע!
תודה שולי 🙂
האם ניתן להכנים גם במצב שלם. פילה לא חתןך לקוביות. סוף שבוע נפלא ותודה את פשוט נפלאה.
כן ציפי, אפשר בהחלט. אני מניחה בגלל שזה נתח גדול יותר (ולא חתוך לקוביות) אז זמן האפיה יתארך ל 16-20 דקות, תלוי בעובי הנתח.
תודה וסופ”ש מעולה 🙂
חימום על הפלטה גם אפשרי?
לא יצא לי לנסות אבל אני מניחה שאפשר. מומלץ לכסות בנייר כסף.
היי,
המתכונים שלך מושלמים!
כיף לקבל בכל יום חמישי מייל ממך.
את אלופה!
יש לי שאלה לגבי השיפודים,
ניסית לחמם אותם בחימום שני?
זה הולך טוב?
תודה שולי!
כמובן שהכי טעים זה לאכול טרי אבל גם בחימום שני זה יוצא לא רע בכלל 🙂 אפשר לחמם במיקרוגל או בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
היי,בוקר טוב,
אפשר לוותר על הצ’ילי?
כן חן, אפשר.
גם על הסויה?
פשוט אני לא מכניסה את החומרים האלו הבייתה…
ובמה אפשר להמיר אותם?
היי חן,
אם את רוצה לוותר על הסויה אז כדאי כבר להכין תיבול אחר. אלה האפשרויות:
*כף שמן זית, 3 כפות רוטב טריאקי, 2 שיני שום כתושות, 2 כפות מיץ לימון.
*3 כפות שמן זית, 2 כפיות דבש, כפית מלאה חרדל דיז’ון, 2 שיני שום כתושות, 2 כפות מיץ לימון, מלח לפי הטעם.
*תיבול שהוא טעים אבל מעט יבש: 2 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, כפית פפריקה מתוקה, 1-2 שיני שום כתושות, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אוקיי תודה רבה
בס”ד
וואוו זה נראה טוב!!!!
איזה רעיון מקורי ומהמם 🙂
איזה כייף שיש אותך
תודה רבה
תודה הילה ויום מקסים 🙂