שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 12 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 קילו דג סלמון ללא עור חתוך לקוביות קטנות בגודל 2-3 ס”מ

תיבול: 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, 2 כפות סויה, 2 כפות דבש, 2 שיני שום כתושות, כף מלאה רוטב צ’ילי מתוק




אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את חומרי התיבול ומתבלים את קוביות הסלמון (למי שיש זמן- מומלץ להשרות לחצי שעה במקרר).

-מחממים תנור ל190 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם).

-משפדים את קוביות הסלמון בשיפודי עץ קטנים  (3-4 חתיכות בכל שיפוד)

-מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים עליה את שיפודי הסלמון.

-מכניסים לתנור החם ואופים בתנור במשך כ-12 דקות.

הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ להגיש על מצע פירה בטטה.

שיפודי סלמון

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תפוחי אדמה בתנור
מתכון לעוגת סברינה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מיכל (12:16 6.09.2021)

הי אפרת מה אני יכולה לשים במקום רוטב סויה?

מתכונים ב-10 דקות (12:21 6.09.2021)

היי,
את יכולה לשים כף רוטב טריאקי או כף סילאן. את גם יכולה להכין תיבול אחר. אלה האפשרויות:
*3 כפות שמן זית, 2 כפיות דבש, כפית מלאה חרדל דיז’ון, 2 שיני שום כתושות, 2 כפות מיץ לימון, מלח לפי הטעם.
*תיבול שהוא טעים אבל מעט יבש: 2 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, כפית פפריקה מתוקה, 1-2 שיני שום כתושות, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

רבקה (21:22 1.09.2021)

היי
האם זה יישאר טעים אם אבשל את השיפודים כמה ימים מראש ואז אקפיא מיד, ואפשיר לפני הארוחה בחג?
תודה ושנה טובה

מתכונים ב-10 דקות (22:10 1.09.2021)

היי,
זה פחות מומלץ, אבל אפשרי.
שנה טובה🌺

יוסף (09:19 1.09.2021)

אין לי מיץ לימון מה אפשר לשים במקום?

מתכונים ב-10 דקות (11:44 1.09.2021)

היי יוסף,
אני חושבת שאפשר להמיר את הלימון בכף חומץ.

תהילה (11:40 26.07.2021)

היי אפרת
רציתי לדעת אם יש משהו אחר לשים במקום הדבש והרוטב צילי מתוק. אני רוצה להכין את זה למישהו סוכרתי…

מתכונים ב-10 דקות (13:41 26.07.2021)

היי תהילה,
אפשר לשים עוד קצת רוטב סויה או טריאקי במקום.

שלמה (14:33 30.04.2021)

מטורף שווה

שלמה (14:34 30.04.2021)

ממולץ בתנור גם שבחלק התחתון יהיה את הרוטב וקל 3.5 דקות להחליף צד

מתכונים ב-10 דקות (15:22 30.04.2021)

תודה על השיתוף😊

מתכונים ב-10 דקות (15:09 30.04.2021)

שמחה שאהבת😊

ליטל (12:24 25.04.2021)

האם יש מתכון לסלמון ללא דבש או סילאן או צ’ילי מתוק/סויה?
מחפשת מתכון שיתאים לי לדיאטה..
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (14:40 25.04.2021)

היי ליטל,
מצרפת מתכון לאמנון ברוטב לימון, שבו אין את הרכיבים שציינת. את יכולה להחליף את הדג לסלמון ולוותר על התפו”א אם תרצי🙂

ליטל (16:22 25.04.2021)

מהמם, תודה רבה!

מיטל (19:53 4.02.2021)

תודה לך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:04 4.02.2021)

נראה מעולה 😍
תודה לך על השיתוף

גיגי לילי (19:03 19.12.2019)

ערב טוב
האם אפשר לשים את שיפודי הסלמון על האש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:49 19.12.2019)

אני חושבת שכן.

ריקה (00:18 23.04.2019)

לאפרת שלום רב!
החלפתי את סוג התפוח אדמה לתפו”א אדומים כמו שכתבת לי טעמתי אחרי שעות ולא היה טעם לוואי והיה טעים
תודה רבה בברכת מועדים לשמחה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:06 23.04.2019)

שמחה שהבעיה נפתרה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

ריקה (22:31 6.04.2019)

לאפרת שבוע טוב!
אני מועכת את הפירה במועך ידני (כמו תרבד,מצקת)
תודה רבה על התיחסותך
ריקה.

ריקה (15:26 4.04.2019)

לאפרת שלום רב!אני מכינה את הפירה בסיר לחץ תפו”א חתוך לקוביות לא קטנות ומוסיפה אבקת מרק ומלח ומים בגמר הבישול שופכת את המים אבל משאירה בערך 3.4 כוס מים כדי שהפירה יהיה רך וטעים
**מחובתי לציין שנהנינו מאוד מהעוגיות ליצן גם הבת שלי הכינה בשיא ההתלהבות מרב שהיה טעים (מחובתי לציין שאף פעם לא אפתה כאלו לא קשור אליה ובחודש אדר הכינה בשיא ההתלהבות). ושוב תודה על המתכונים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:41 5.04.2019)

איך את מועכת את הפירה?
יש לך במקרה בלנדר מוט?
*שמחה לשמוע לגבי העוגיות 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:15 7.04.2019)

בוקר טוב ריקה,
פירה אכן הכי טעים באותו רגע אבל גם לאחר חצי שעה ויותר הוא עדיין אמור להיות טעים ובטח שלא עם טעם לוואי.
אולי זה בגלל המים, אולי סוג תפוח האדמה, אולי אבקת המרק.
אני אגיד לך איך אני מכינה שזה עדיין נשאר טעים גם אחר כך. אני משתמשת בתפוחי אדמה אדומים. מקלפת וחותכת לקוביות גדולות ומבשלת במים עד לריכוך (אין בעיה להשתמש בסיר לחץ). לאחר מכן אני מסננת כמעט את כל המים ומועכת בעזרת בלנדר מוט ידני. אני מוסיפה רק מלח ומעט פלפל שחור (בלי אבקת מרק).

ריקה (14:16 3.04.2019)

לאפרת שלום וברכה רציתי להכין את דג הסלמון על מצע פירה לכבוד שבת, מנסיוני תמיד שאני מכינה פירה יוצא טעים אבל רק לאותו הרגע אחרי כמה זמן חצי שעה ויותר התפו”א מקבל טעם לוואי-לא טעים. מה אפשר לעשות לשנות להוסיף כדי שלא יהיה טעם לוואי בפירה ויהיה אפשרי בהנאת אכילה לכבוד שבת! תודה רבה על המתכונים אנחנו נהנים מהמתכונים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:12 3.04.2019)

היי ריקה,
איך את מכינה את הפירה? עם תפוחי אדמה ומלח בלבד או שאת מוסיפה עוד משהו?
איך את מועכת אותו?

חן (12:49 31.01.2019)

היי אפרת,
אפשר להוריד את הסויה והצ’ילי?
ומה את ממליצה לשים במקום…
או שאפשר לעשות עם תיבול אחר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:18 31.01.2019)

אפשר לוותר על הסויה והצ’ילי ולהוסיף מלח ופלפל שחור.

דבי (18:16 15.12.2018)

שבוע טוב לך ותודה.

האם ייתכן שהשובות שלך מופיעות הרבה אחרי שאת עונה?

בכל מקרה השאלות שלי לא מופיעות על המסך אלא עם תשובתך.

עשיתי בתנור אבל לפעם אחרת, אי אפשר רק לטגן ולצרוב במחבת?

שוב תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:55 15.12.2018)

שבוע טוב דבי,
בגלל עומס גולשים לפני שבת מופעלת תוכנה שעושה קצת בעיות עם התגובות. התוכנה עובדת מיום חמישי ויום ראשון מכבים אותה. מקווה למצוא לזה פתרון.
אפשר לטגן את הסלמון במחבת באותו תיבול של המתכון הזה או בתיבול פשוט יותר. לא ראית את התשובה שלי מאתמול בצהריים לגבי זה?

דבי (23:14 15.12.2018)

כנראה שכבר לא חיכיתי וממילא ייתכן שאין בעיות של עיכוב באתר אלא שאני מיהרתי.

את הצעת לכסות עם מכסה וכו’ ושאלתי היא, האם אפשר לטגן פתוח

כדי שיצא בטעם מטוגן ומראה צרוב .

שוב תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:34 16.12.2018)

אפשר לטגן פתוח אבל יהיה כדאי לחתוך את קוביות הסלמון מעט יותר דק כדי שהן יספיקו להתבשל כמו שצריך מבפנים.

דבי (13:02 14.12.2018)

הי,

איך היית ממליצה לטגן קוביות סלמון במחבת? בלי הרבה בלגן.

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:05 14.12.2018)

לתבל את קוביות הסלמון במיץ לימון, מלח ופלפל שחור ולטגן כדקה מכל צד. אח”כ לתבל במה שאת רוצה (אפשר גם לתבל פשוט עם פפריקה מתוקה) ולכסות את המחבת. להנמיך לאש בינונית-נמוכה ולבשל עד שהסלמון מוכן מבפנים (5-6 דקות).

רוחמה (07:38 3.12.2018)

תודה רבה ענקית.
המתכונים שלך גם מעולים וגם ממרכיבים שנמצאים בהישג יד.
את עושה חשק להכנס למטבח.
מקווה שתמשיכי להוסיף עוד מתכונים באתר.
שוב תודה,
רוחמה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:10 3.12.2018)

תודה רוחמה ❤️
חג חנוכה שמח!

מלי (00:51 25.09.2018)

היי אפרת,
חייבת להודות על מתכון מושלם! הכנתי לחג את שיפודי הסלמון. כיוון שזאת היתה המנה הראשונה, הגשתי על מצע חסה חתוכה עם בצל סגול. ולא על בסיס פירה או ירקות אפויים. האורחים וגם הילדים ליקקו ת’אצבעות!!!
תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:09 25.09.2018)

איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה מלי 🙂

גלית (12:33 23.09.2018)

היי
האם יצא טוב גם על המנגל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:26 23.09.2018)

כן. על אש עדינה, לא חזקה מידי.
חג שמח 🌺

מלי (04:20 23.09.2018)

היי, רוצה להכין בצהריים את הדג לסעודת ליל החג. שואלת 1. האם חימום חוזר על פלטה לא ייבש את הדג? 2. איזה שילוב ירקות את ממליצה לשים כבסיס בצלחת במקום פירה בטטה?
תודה על אתר מקסים!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:49 23.09.2018)

היי מלי,
1. אם את רוצה לחמם על הפלטה אז כדאי לקצר את זמן האפיה ל 8-9 דקות (במקום 12 דקות).
2. אפשר להגיש עם סלט ירקות אפויים.
חג שמח

רותי (20:21 30.04.2018)

מנה מושלמת וטעימה ברמות!!!
הכנתי בנוסף את הקישוא הפריך.מעדן!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:22 30.04.2018)

נראה ממש טוב!
תודה רותי 🙂

שרה (09:18 21.02.2018)

הכנתי יצא מוווושלללם תודה רבההה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:31 21.02.2018)

תודה שרה, שמחה שאהבת 🙂

מוריה (23:12 7.10.2017)

שבוע טוב
הכנתי לר״ה ויצא מעולה!!! האורחים ביקשו את המתכון והכל חוסל!
תודה רבה ושנה טובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:06 8.10.2017)

תודה מוריה, שמחה שיצא טעים 🙂
שנה טובה

רוני (00:25 4.10.2017)

שלום רציתי לשאול לכמה מנות מתאים המתכון והאם ניתן לקנות סלמון קפוא ולחתוך לבד..?
תודה ויישר כוח על האתר המדהים!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 4.10.2017)

כ-4 מנות.
אפשר לחתוך סלמון קפוא לאחר שהופשר.
חג שמח 🙂

גילת (09:42 4.09.2017)

הי,
האם אפשר סילאן במקום דבש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:44 4.09.2017)

כן, אפשר.

דולי (10:39 21.07.2017)

באמת אתר מושלם. תודה רבה ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (10:40 21.07.2017)

תודה דולי 🙂
שבת שלום

S (15:55 6.06.2017)

היי אפרת,
נראה מתכון מעולה

אני רוצה להכין את זה לארוחת ערב (זה כמו ארוחת צהריים בארץ) אני גם מתכננת להכין את הפירה בטטה, יש לך רעיון מה עוד מתאים להגיש עם זה?

בגלל שאין לי כל כך הרבה ניסיון, אני לא יודעת איך להרכיב ארוחה, אולי היית מעלה רעיונות של ארוחות באתר?

תודה רבה
שרה

מתכונים ב-10 דקות (20:42 6.06.2017)

היי שרה,
פירה בטטה מעולה עם זה. הייתי מוסיפה רק איזה סלט טרי וזהו.
אשתדל להעלות רעיונות לארוחות כדי שיהיה קל יותר.

S (01:53 7.06.2017)

היי אפרת,

תודה רבה על המענה.

בסוף אכן הכנתי עם פירה וסלט. הדג יצא מאד טעים ורך, תודה על עוד מתכון מעולה!!!

אין עלייך….

מתכונים ב-10 דקות (09:03 7.06.2017)

מעולה 🙂
תודה יקירה ויום מקסים

צופיה (21:01 3.05.2017)

הי! סליחה על הבורות אבל מה אני קונה למתכון, פילה סלמון או סטייק סלמון?

מתכונים ב-10 דקות (21:43 3.05.2017)

היי צופיה,
לא משנה, זה אותו דבר.

רחלי (09:49 22.10.2016)

הי אפרת, הכנתי לפני שבועיים, יצא טעים מאוד!!
הילדים חיסלו כמות גדולה של דג, השיפודים קסמו להם…
הכנתי גם את פירה הבטאה שיצא מצויין, בקיצור, מתכון מעולה!!

מתכונים ב-10 דקות (11:53 22.10.2016)

שמחה שגם הילדים נהנו!
תודה רחלי 🙂

דיקלה (13:03 11.10.2016)

תודה רבה, יישר כח, גמר חתימה טובה וצום מועיל

דיקלה (11:43 11.10.2016)

היי אפרת,רוצה להכין עכשיו, הסלמון כבר חתוך לקוביות ואין לי שיפודים…זה משנה? תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:08 11.10.2016)

היי דיקלה,
אפשר להכין גם בלי מקלות שיפודים.
גמר חתימה טובה 🙂

שולי (12:08 18.09.2016)

היי אפרת,
עשיתי את השיפודי סלומון ברוטב טריאקי יצא מושלם!!!!!
ורציתי לעדכן שבחימום שני זה יוצא מעולה,
זה טעם כאילו הרגע יצא מהתנור!
ממש אלוף!
תודה רבה על המתכונים הטעימים…..

מתכונים ב-10 דקות (13:08 18.09.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה שולי 🙂

zipi (14:58 1.09.2016)

האם ניתן להכנים גם במצב שלם. פילה לא חתןך לקוביות. סוף שבוע נפלא ותודה את פשוט נפלאה.

מתכונים ב-10 דקות (15:01 1.09.2016)

כן ציפי, אפשר בהחלט. אני מניחה בגלל שזה נתח גדול יותר (ולא חתוך לקוביות) אז זמן האפיה יתארך ל 16-20 דקות, תלוי בעובי הנתח.
תודה וסופ”ש מעולה 🙂

שולי (12:20 1.09.2016)

חימום על הפלטה גם אפשרי?

מתכונים ב-10 דקות (12:42 1.09.2016)

לא יצא לי לנסות אבל אני מניחה שאפשר. מומלץ לכסות בנייר כסף.

שולי (11:50 1.09.2016)

היי,
המתכונים שלך מושלמים!
כיף לקבל בכל יום חמישי מייל ממך.
את אלופה!
יש לי שאלה לגבי השיפודים,
ניסית לחמם אותם בחימום שני?
זה הולך טוב?

מתכונים ב-10 דקות (12:08 1.09.2016)

תודה שולי!
כמובן שהכי טעים זה לאכול טרי אבל גם בחימום שני זה יוצא לא רע בכלל 🙂 אפשר לחמם במיקרוגל או בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.

חן (10:24 31.08.2016)

היי,בוקר טוב,
אפשר לוותר על הצ’ילי?

מתכונים ב-10 דקות (10:33 31.08.2016)

כן חן, אפשר.

חן (11:41 31.08.2016)

גם על הסויה?
פשוט אני לא מכניסה את החומרים האלו הבייתה…
ובמה אפשר להמיר אותם?

מתכונים ב-10 דקות (14:05 31.08.2016)

היי חן,
אם את רוצה לוותר על הסויה אז כדאי כבר להכין תיבול אחר. אלה האפשרויות:
*כף שמן זית, 3 כפות רוטב טריאקי, 2 שיני שום כתושות, 2 כפות מיץ לימון.
*3 כפות שמן זית, 2 כפיות דבש, כפית מלאה חרדל דיז’ון, 2 שיני שום כתושות, 2 כפות מיץ לימון, מלח לפי הטעם.
*תיבול שהוא טעים אבל מעט יבש: 2 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, כפית פפריקה מתוקה, 1-2 שיני שום כתושות, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

חן (14:41 31.08.2016)

אוקיי תודה רבה

הילה (06:30 31.08.2016)

בס”ד

וואוו זה נראה טוב!!!!
איזה רעיון מקורי ומהמם 🙂
איזה כייף שיש אותך

תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (08:08 31.08.2016)

תודה הילה ויום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.