מצרכים להכנת שייק מנגו
- כוס וחצי קוביות מנגו קפואות (כ-200 ג’)
- חצי בננה גדולה חתוכה לקוביות
- חצי (120 מ”ל) כוס חלב (אפשר גם חלב סויה/ חלב שיבולת שועל)
איך מכינים שייק מנגו?
- מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון או בלנדר וטוחנים עד למרקם אחיד (למרקם דליל יותר- אפשר להוסיף יותר חלב)
- מוזגים לכוס ומגישים.
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
טיפים והערות
- הכנת שייק מנגו ללא בלנדר חזק – אם אין לכם בלנדר חזק שיכול לטחון פירות קפואים, השאירו את המנגו בטמפרטורת החדר למשך כ-10 דקות לפני הטחינה. זה יעשה את המלאכה קלה יותר.
- שדרוג שייק מנגו עם אננס טרי – לטעם טרופי עוד יותר, הוסיפו חצי כוס קוביות אננס טרי או קפוא. השילוב של מנגו ואננס הוא קלאסיקה שתעניק לשייק טעם מרענן במיוחד.
- הכנת שייק מנגו בריא לילדים – כשמכינים שייק לילדים, אפשר להחליף את החלב ביוגורט טבעי לקבלת מרקם יותר סמיך ומזין. זו דרך מעולה להכניס פירות לתפריט של הילדים.
- שמירת ערכים תזונתיים בשייק מנגו קפוא – הקפאת המנגו שומרת על רוב הערכים התזונתיים של הפרי, כך שתוכלו ליהנות מהיתרונות הבריאותיים גם כשהמנגו אינו בעונה.
- שימוש בשאריות מנגו בשל לשייק – זה הזמן לנצל מנגו שהבשיל מעט יותר מדי! פשוט חתכו אותו לקוביות, הקפיאו ושמרו במקפיא לשימוש בשייקים. כך תמנעו בזבוז ותיהנו משייק מנגו מתוק במיוחד.
ערכים תזונתיים
מנגו הוא אוצר של ויטמינים ומינרלים! כוס מנגו קפוא מכילה כ-60-70 קלוריות ומספקת קרוב ל-70% מהכמות היומית המומלצת של ויטמין C, כ-35% מוויטמין A, וכמויות נכבדות של ויטמינים מקבוצת B, ויטמין E וויטמין K.
המנגו עשיר גם במינרלים כמו אשלגן המסייע לאיזון לחץ דם, מגנזיום החיוני לתפקוד השרירים, וסיבים תזונתיים התורמים לעיכול בריא. כשמוסיפים לכך את הבננה העשירה באשלגן וסיבים, מקבלים משקה מזין ביותר עם יתרונות בריאותיים רבים.
נסו גם את אלו:
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
שאלות ותשובות
כן, אפשר להשתמש במנגו טרי, אבל כדאי אז להוסיף גם קוביות קרח לקבלת מרקם קר וסמיך. השייק יהיה פחות סמיך עם מנגו טרי, אז אפשר להפחית את כמות החלב או להוסיף חצי בננה קפואה לקבלת המרקם הנכון.
שייקים טעימים ביותר כשמכינים אותם טריים, אבל אם נשאר לכם שייק, אפשר לאחסן אותו במקרר עד שעתיים בכלי סגור היטב. אחרי זמן זה, המרקם והטעם עלולים להשתנות. לא מומלץ להקפיא שייק מנגו מוכן כי המרקם ישתנה באופן משמעותי לאחר ההפשרה.
כדי להפוך את השייק לארוחת בוקר מלאה, אפשר להוסיף כף זרעי צ’יה או פשתן, כף אבקת חלבון, חופן שקדים או אגוזים, או כף טחינה גולמית. אלה יוסיפו חלבון, שומנים בריאים וסיבים תזונתיים שיעזרו לשמור על תחושת שובע לאורך זמן.
לחיזוק מערכת החיסון בחורף, שקלו להוסיף לשייק המנגו כפית דבש, חתיכת ג’ינג’ר טרי או כורכום טרי עם קמצוץ פלפל שחור, או חופן קטן של עלי תרד. אלה מוסיפים נוגדי חמצון וחומרים נוגדי דלקת שעוזרים לחזק את מערכת החיסון.
פשוט מאוד! החליפו את החלב הרגיל בחלב צמחי כמו חלב סויה, שקדים, חלב קוקוס, או חלב שיבולת שועל. לטעם קרמי במיוחד, חלב קוקוס הוא בחירה מצוינת שמתאימה נהדר לטעם הטרופי של המנגו.
בהחלט! אם אתם לא אוהבים בננה או אלרגיים אליה, אפשר להחליף אותה בחצי כוס יוגורט (רגיל או צמחי) או רבע כוס קשיו שהושרו במים למשך כמה שעות. אלה יעניקו מרקם קרמי דומה.
לבחירת מנגו מושלם, חפשו פרי שמריח טוב גם דרך הקליפה, ושנותן מעט כשלוחצים עליו בעדינות. מנגו בשל לגמרי יהיה בצבע צהוב-כתום עם קצת אדום, ולפעמים עם כתמים ירוקים קטנים. זן המאיה הישראלי נחשב מתוק במיוחד ומתאים מאוד לשייקים.

