זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 60 דקות
מצרכים:
7-8 שוקי עוף
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
7-9 שיני שום שלמות קלופות
רוטב: 2 כפות שמן זית/קנולה, 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות גדושות דבש, 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
אופן הכנה:
– מערבבים יחד את חומרי הרוטב.
– מניחים בקערה את שוקי העוף, קוביות הבטטה ושיני השום ומערבבים היטב עם הרוטב.
– מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות למשך כחצי שעה.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
לאחר מכן מנמיכים את התנור ל 180 מעלות ומשאירים לחצי שעה נוספת.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
היי אפרת! אפשר להכין את המתכון הזה ללא גלוטן? תודה!
היי אנה,
את שואלת בגלל רוטב הסויה?
כן. זה בטח יצא נורא מתוק אם אני לא שמה רוטב סויה ולא מצאתי רוטב סויה ללא גלוטן
במקום הסויה תשימי חצי כפית מלח. זה בסדר, זה לא ייצא כ”כ מתוק:)
תודה אפרת!!!
הי אפרת
האם המתכון מתאים לשוקיים הודו?
והאם כדאי להשרות קודם לילה ברוטב?
תודה
כן לשתי השאלות:)
אפרת חייבת לומר אני כבר 3 שנים + משתמשת באתר שלך כמעט לכל מתכון ביום יום , המתכונים שלך מעולים ממש וטעימים על כך וקלים להכנה . הכל כתוב באופן ברור , אני מאוד שמחה שמצאתי את האתר שלך !!! המתכון הזה יצא כל כך טוב רוטב טעים ממש הכנתי בצד עם מתכון קינואה שלך כמובן 🤗
תודה אמילי❤️
התנור צריך להיות על טורבו או חום עליון תחתון?
חום עליון ותחתון
הי. במה אפשר להחליף את הצ׳ילי המתוק? לא כל כך בריא
אפשר להכין בלי.
האם אפשר תפוח אדמה רגיל במקום בטטה
כן בטח
שלום אפרת, את יודעת האם אפשר בנינג’ה אם כן כמה זמן ועל איזה חום?
כן אפשר להכין בתוכנית צלייה במשך כ-30 דקות (15 דקות מכל צד).
180 מעלות.
תודה! עשיתי (לפני שענית לי 🙂 על אפיה 45 דקות, יצא מעולה, כולם נהנו!
❤️
הרבה זמן חיפשתי גיוון לעוף,
הכנתי לשבת האחרונה וזה יצא מקסים!
טעים ומפנק.
תודה רבה!!
שמחה שיצא טעים🙂
תודה שחזרת לשתף!
אין עלייך! תודה רבה 🙏🏽
תודה לך❤️
שלום
אפשר להוסיף בצל ו/או תפוחי אדמה?
היי
אפשר(:
היי, אני רוצה להכין עם תפוחי אדמה ושהעוף יצא רך מאד, האם צריך להוסיף מים?
היי
ניתן להוסיף קצת מים.
התבנית צריכה להשאר פתוחה? לא סוגרים אותה באלומיניום?
לא חייב לכסות, אם התנור שלך חזק במיוחד-אפשר.
האם צריך להפוך מידע פעם את השוקיים?
אין צורך(:
היי. שתי שאלות –
אני רוצה לשים גזר במקום הבטטה. כמה לשים?
יש לי 6 שוקיים. מה לשנות בכמויות?
היי
שימי 2 גזרים. אין שינוי בכמויות.
היי
תודה רבה על המתכון!
אני רוצה להכין שוב ורציתי לשאול האם צריך לחמם מראש את התנור? והאם לכוון את התנור לטורבו ?
היי
יש לחמם מראש את התנור, אפשר טורבו🙂
אין עלייך אפרת
שוס
תודה רונה(:
יי אפשר מייפל / סילאן במקום דבש? וחייב צילי מתןק? אין לי
אפשר לשים מייפל/סילאן ואפשר לוותר על צ’ילי.
היי אפרת אם אני שמה עוד בטטה האם צריך להגדיל את הרוטב? אם כן מה הכמות הדרושה ?
תודה כמו תמיד על העזרה
היי,
אם מוסיפים עוד בטטה אפשר לשים 3 כפות שמן, 3 כפות רוטב סויה, 2 כפות דבש, 2 כפות צ’ילי מתוק.
בהצלחה(:
קודם כל רציתי להודות לך, אפרת, על האתר הנהדר שלך. אני תמיד פותחת אותו ראשון כדי לחפש מתכונים.
ובקשר לרוטב סויה (ראיתי שמישהי שאלה אם יש לו תחליף כי היא לא יכולה להשתמש בו בפסח): כן, יש תחליף ויש בו הרבה פחות סודיום. הוא נקרא
Coconut liquid aminos soy-free seasoning והוא טעים מאוד. אני גרה בארה״ב ואפשר להשיג אותו בסופרמרקט. אני לא יודעת אם אפשר להשיג אותו בארץ, אבל אפשר להשיג אותו באמזון. אולי ישלחו לארץ. בהצלחה.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
אני לא חושבת שיש את המוצר הספציפי הזה בארץ, אבל חושבת שיש רטביי סויה על בסיס קוקוס ומופחתים בנתרן.
תודה על השיתוף😊
תודה רבה !!
יצא מעולה מעולה , הוספתי גם קוביות תפוחי אדמה .
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
היי תודה על מתכונים מעולים! רציתי לשאול אם אפשר לשים גם ירכיים בנוסף לשוקיים?
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר לשלב גם ירכיים.
בא לי להכין עם לקט נורמנדי במקום בטטה, אפשרי?
כמה לשים?
היי,
אפשר לשים בערך כוס וחצי או לפי הכמות שמעוניינים.
אפרת האלופה!!!
אפשר לעשות את המתכון הזה במקום עם בטטה עם תפוח אדמה?
תוודה!!!!
היי,
אפשר לשים תפו”א במקום בטטה.
בהצלחה!
בטעות התחלתי עם חצי שעה על 180.. עכשיו גיליתי את זה והעליתי ל200.. יש דרך להציל?
היי,
זה לא נורא, תאפי עוד רבע שעה על 200 מעלות ואז תנמיכי ל-180 מעלות ותאפי עוד כ-30-40 דקות או עד למידת ההשחמה הרצויה.
היי,
תודה על המתכונים ,אני נהנית מאד!!
יד אפשרות לעשות את המתכון הזה בבישול
ואם כן-איך??
(אין לי תנור בשרי)
תודה,
רחל
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
מצרפת לך מתכון לשוקיים בסיר.
היי אני רוצה להשאיר את זה לילה במרינדה המרינדה זה הרוטב במתכון? ומה אפשר לעשות שיצא קצת יותר רוטב כדי שלא יתייבש תודה
היי,
לא בטוחה שהבנתי לאיזו מרינדה התכוונת…
במתכון יש את המרכיבים לרוטב, אפשר לשים 3 כפות סויה ולהוסיף כף סילאן כדי להגדיל מעט את כמות הרוטב.
היי אפרת 🙂
נדיר שאני אוכלת עוף אבל ראיתי את המתכון הזה וממש התחשק לי. אני אוהבת את העוף רק כשהוא ממש שחום וממש ממש רך (שהוא ממש כמעט מתפרק לבד), האם לדעתך כדאי לי לשים את העוף והבטטה בשקית קוקי כדי שיצא ככה? ואם לא אז כמה זמן להוסיף לאפייה כדי שיצא לי כמו שכתבתי?
ובמה אפשר להחליף את הצילי המתוק? אני לא רוצה שיצא מתוק מידי כי הבטטה גם ככה מתוקה.
תודה רבה 🙏
היי הודיה,
ממליצה לך לאפות בשקית קוקי, בחום של 190 מעלות למשך כ-40 דקות ואז על 180 מעלות כחצי שעה נוספת.
במידת הצורך תוכלי להאריך את זמן האפייה עד לדרגת העשייה הרצויה.
אפשר לוותר על הצ’ילי ולהגדיל את כמות הסויה ל-3 כפות.
מקווה שתאהבי את התוצאה(:
יצא לי גרוע.שיני השום נמסו לחלוטין והרסו את כל העסק
היי גל,
טעם השום כאן אכן מודגש. מציעה לך בפעם הבאה לשים רק 3-4 שיני שום אם את לא מחבבת שום(:
האם צריך לכסות? אם כן כמה זמן? תודה רבה
היי רויטל,
לא חייב, אבל אפשר לכסות בנייר אלומיניום ולהוציא את הכיסוי כ-20 דקות לפני סיום האפייה כדי שהעוף יקבל צבע יפה.
היי, תודה רבה על המתכון המיוחד.
האם צריך להשים את השום בעודו שלם או שניתן לכתוש אותו?
גמר חתימה טובה
היי,
כדאי להשתמש בשום קלוף שלם ולא כתוש.
גמר חתימה טובה🌺
האם לכסות בנייר כסף או להשאיר פתוח
היי רינת,
לא חייב לכסות. אם התנור שלך חזק במיוחד אפשר לכסות ולקראת סוף האפייה להמשיך לאפות ללא כיסוי.
אחלה מתכון כמו תמיד. תודה!
נראה מעולה ממש! תודה על השיתוף ושבת שלום🌺
הנה התמונה של העוף, שכנראה לא הצליחה להכנס בתגובה הקודמת
נראה מעולה!
הי אפרת, חזרתי להגיד תודה, יצא טעים מאוד, מצרפת תמונות
איזה כיף לשמוע! נראה מעולה❤
הי אפרת, האם המתכון הזה מתאים לתפוחי אדמה במקום בטטה?
הטעם יצא בסדר?
או עדיף את המתכון של השוקיים עם התפוחי אדמה?
היי ענת,
המתכון מתאים מאד גם לתפוחי אדמה😊
תודה על התשובה המהירה,
האם לקלף את תפוחי האדמה?
האם יש צורך לבשל קצת את התפוח האדמה והגזר לפני האפייה? ואם כן איך וכמה זמן?
והאם זה מקצר את זמן האפייה של השוקיים עם תפוחי אדמה וגזר בתנור?
אם מדובר בתפוחי אדמה גדולים רגילים- יש לקלף ולחתוך לפרוסות. אם אלו תפוחי אדמה קטנים שמיועדים לאפייה עם הקליפה- אין צורך לקלף…
אפשר לבשל מעט (כרבע שעה) את התפוחי אדמה והגזר לפני כן.
תודה רבה אפרת, אין כמוך!!!💖💫🙏
הי, תודה רבה על המתכונים המעולים.. לא צריך לכסות את התבנית? מפחדת שיתייבש..
היי,
אם התנור שלך חזק את יכולה לאפות מכוסה, ולקראת סוף האפייה להסיר את הכיסוי ולהמשיך באפייה.
היי אפרת
הכנתי לשבת את זה בלי צילי ועם כף סויה וכף דבש כמו שרשמת באחת התגובות והכנתי גם את הזיתים המבושלים ואת הדג המרוקאי, ואת העוגת קפה אגוזים, וגם את העוגיות בננה וחמאת בוטנים- והכל היה טעים מאד מאד ויצא נהדר!! מומלץ בחום🤗
וואו איזה כיף לשמוע! כל הכבוד נאוה ותודה על השיתוף❤
אם מכינה בלי בטטה האם אפשר להקפיא?
היי,
כן, אפשר. (לא רצוי להקפיא בטטה/תפו”א)
היי אפרת,
יש לי צנצנת של רוטב שום ודבש של קנור (320 גרם). זה יתאים לדעתך להחליף את הרוטב? אולי כדאי לדלל אותו עם משהו?
יש לך מושג לאיזה כמות של עוף תספיק צנצנת אחת?
אשמח גם לדעת איך לדעתך הכי נכון לעשות את זה במידה ואני משתמשת בשקית קוקי?
המון תודה!
יש לך מתכונים נהדרים ושימושיים, אני נהנית מאוד! 🙂
היי חן,
אני חושבת שבמתכון הנוכחי חצי צנצנת תספיק. אולי כדאי להוסיף לרוטב המוכן גם כף שמן וכף סויה.
אם את משתמשת בשקית קוקי תכניסי לתוכה את העוף, תשפכי מעל העוף את הרוטב, תנערי בזהירות את השקית כך שהרוטב יגיע לכל החלקים, ותכניסי בתבנית לתנור.🙂
הכנתי לכבוד שבת קודש.
השרתי את העוף והבטטה כל הלילה ברוטב, יצא טעים מאוד מאוד!
מאמצת את המתכון לשבתות הבאות:)
נראה מצוין!! תודה על השיתוף.
היי , לאיזה מצב אני מדליקה את התנור ….הכוונה שלי אם לטורבו או גריל שזה 2 פסים?
תודה רבה
2 פסים – עליון ותחתון.
מתכון כל כך קל וטעים מאוד!!!!
לא הספקתי לשים על השולחן
והכל נגמר!
כולם התלהבו!
פעם הבאה אכפיל כמויות
תודה רבה ושבת שלום
היי גנית, כיף לשמוע❤️
הי
יש לכסות את התבנית ?
אין צורך.
היי אפרת, תודה על המתכון! האם אפשר לשים את העוף, הבטטה והשום בתוך מרינדה ליממה?
כן.
הכנתי כבר 3 פעמים
טעים מאוד!!!!!!
מתכון זריז ברמות. מצרכים שכמעט תמיד יש את כולם זמינים בבית.
שמחה לשמוע ❤️
יצא טרוףףףףףףףףףףףףףף
תודה חני, שמחה לשמוע 🙂
שלום אפרת,
יש לך מתכון לשוקיים עוף בברבקיו?
שוב תודה על האתר המקסים
היי,
יש לי מתכון לכנפיים בתנור ברוטב ברביקיו. אפשר להכין גם עם שוקיים.
מומלץ לאפות ב180 מעלות במשך כשעה וחצי. לא חובה להפוך צד.
עם איזה שמן יותר מתאים- זית או קנולה? פעם הכנתי שניצלים בתנור עם שמן זית במקום קנולה והיה לזה ממש טעם לוואי לא טוב. השאלה אם גם בעוף זה ככה, או שלא.?
יכול להיות שלשמן זית שהשתמשת בו היה טעם חזק.
אם את לא רוצה לקחת סיכון תשתמשי בשמן קנולה. יש לו טעם ניטרלי.
לדעתי עדיף לזרוק את הקונולה לפח הוא מזיק לבריאות לעומת שמן זית
תמיד כדאי להכין עם שמן זית.
קריטי אם אין סויה? מה אפשר במקום?
אפשר לשים חצי כפית מלח.
הי במידה ומכינה בטוסטר אובן.
כמה זמן צריך ? תודה רבה:)
ממליצה לקרוא את הפוסט הזה- אפיה בטוסטר אובן.
האם צריך לכסות את העוף?
אין צורך.
שלום אפרת, אין לי צ׳ילי מתוק אבל יש לי צ׳ילי חריף יעשה את אותה העבודה?
שימי רק כף אחת שלא יהיה חריף מידי.
אפרת, ברשותך, שאלה מוזרה, בטוח לא הראשונה או האחרונה…
באתי להנמיך עכשיו את החום ל -180 לאחר חצי שעה, וגיליתי שהחום היה בטעות כבר על 180. להעלות ל 200 לחצי שעה שנותרה?
סורי, ראיתי עכשיו.
כן אפשר, עד שהשוקיים ישחימו.
הי
האם ניתן לבשל קודם עם מים מורתחים כדי שייאפה היטב בתנור?
אפשר לטגן גם פלפל?
כן לשתי השאלות.
בוקר טוב,
האם אפשר להכין את שלב ההכנה לפני ולשמור במקרר
שעתיים שלוש עד להכנה?
תודה על תשובתך המהירה🌸
כן אפשר.
ערב טוב
האם כדאי לכסות בניר כסף בזמן האפיה ורק לקראת סיום להוריד?
אני אופה בחום עליון וחום תחתון ולא מכסה אבל אם התנור שלך מייבש את העוף אז אפשר לכסות ולהסיר את הכיסוי בחצי שעה האחרונה.
שנה טובה 🌺
היי
האם מתאים לשקית קוקי?
אם כן, מה הזמנים והטמפרטורה?
כן. אפשר לשים את הכל בשקית קוקי סגורה. להניח בתבנית ולחורר קצת את החלק העליון.
180 מעלות במשך שעה ורבע. לאחר מכן מומלץ לקרוע את השקית ולהניח לעוף לצלות במשך 15-20 דקות (כדי שיקבל צבע).
היי אפרת
נהנת מאד מאד מהאתר שלך.מתכונים נהדרים מוצלחים ומדוייקים.אנחנו אוהבים את העןף עשוי מאד מאד רך ובנוסף השוקיים ללא עור.לכמה זמן היית ממליצה להשאיר בתנור באיזה חום והאם לכסות בשלב כלשהו? תודה
היי קרן,
אם את רוצה שזה יהיה מאד רך תכסי את זה בנייר כסף בשעה הראשונה (190 מעלות). אח”כ תסירי את הכיסוי ותשאירי כשעה נוספת בתנור (180 מעלות).
צריך להוסיף מים באפייה כדי שזה יתרכך?
לא, רק את חומרי הרוטב.
הי אפרת,
הכנתי את המתכון פעם אחת עם שוקיים ויצא מדהים!! ממש נטרף הכל. אני רוצה להכין שוב עם כרעיים, השאלה אם אפשר להוסיף לבטטה גם גזר, או שיהיה מתוק מדי לדעתך? ואם כן, כמה גזרים את חושבת שכדאי להוסיף?
תודה רבה מראש!
אפשר להוסיף כ-2 גזרים חתוכים כל אחד ל 4-5 חלקים.
היי הכנתי לפי ההוראות,אך ראיתי שיש המון נוזלים בתבנית יש לך מושג למה זה קרה?
העוף אמור להפריש קצת נוזלים בזמן האפיה. אם זה עוף שהיה קפוא והופשר הוא בדר”כ מפריש יותר נוזלים.
נראה מעולה והתגובות ממש מזמינות!
אפשר לשלב את המתכון של העוף ואורז בתנור עם התיבול הזה?
כן.
שלטם אפרת!
הכנתי שוב לשבת, ואז חיפשתי מה לעשות תוספת.
הכנתי תבנית נוספת לתנור עם תפו”א ובטטה עם אותו מתכון.
יצא מושלם!
(הוספתי מעט מלח, כי אין עוף שמוסעף מליחות)
תודה ושבת שלום!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מלכי ושבת שלום 💜
הכנתי ויצא מושלם!!!
אפרת עוד מתכון מנצח
שמחה לשמוע 🙂
תודה ורדה
צריך לשטוף את השוקיים לפני ההכנה? אם כן, איך? להרתיח אותם? תודה 🙏
היי רויטל,
אין לשטוף את העוף מתחת לברז מחשש לחיידקים שיתפזרו (זוהי אגב הנחייה של משרד הבריאות).
לגבי הרתחה, יש שנוהגים להרתיח את העוף לפני הבישול ויש שלא. אומרים שהרתחת העוף במים במשך כ-10 דקות מוציאה חלק מהשומנים שלו (אין קשר ללכלוך).
שלום אפרת,
האם השוקיים יהיו טעימות גם בחימום חוזר? (על הפלטה)?
כן.
היי אם אין לי רוטב סויה ויש לי רוטב טריאקי אפשר להשתמש בו במקום הסויה?
כן אפשר. בגלל שהוא מתקתק מספיק לשים כף אחת של דבש.
היי אפרת
הכנתי לצהריים ויצא מדהים!
בעלי מיד ביקש שאכין שוב לשבת הקרובה…
תודה רבה מאד!
(הגשתי עם פירה תפו”א שספג את הרוטב)
שמחה לשמוע 🙂
תודה מלכי
נכנסתי לאתר בלחץ של זמן והשתלבו לי בדיוק הכרעיים עם בטטות שלא ידעתי מה לעשות איתן… באמת בכלום עבודה יצא מוצלח ביותר! גם הצבע לא אכזב 🙂 כולם נהנו ושיבחו. תודה רבה רבה אפרת!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת,צריך לכסות את העוף בנייר כסף במהלך האפיה?
תודה
ורד
לא, אין צורך.
הכנתי לי ולאימי כארוחת צהריים. שמתי סילאן במקום דבש כדי שאם בני התינוק יסכים יוכל לטעום.
התוצאה הסופית מדהימה !!!!! הכל נטרף. גם בני אכל ואכל, לא רצה להפסיק !! פעם ראשונה שאני מכינה עוף ויצא מושלם !!
תודה רבה !!!! כל מתכון שלך מנצח!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 💜
אם אני עושה עם כרעיים מפורקות בלי עור ועוף שיופשר יום במקרר, מה הכמויות ואיך לגרום לרוטב להספג? האם שום הכרחי או שאפשר לוותר?
מה כמות חלקי העוף? העוף הוא שלם?
השום מוסיף טעם אבל אפשר לוותר עליו.
סהכ משהו כמו 16 חלקים. אפשר שום כתוש ברוטב עצמו?
אז תכיני כמות כפולה של הרוטב ותוסיפי כפית שום כתוש.
לאחר כ 45 דקות אפיה תרטיבי את העוף והירקות ברוטב ותחזירי להמשך אפיה.
שנה טובה 🌺
אפשר לשים רוטב סויה בסיגנון סיני ?
כן.
יצא מושלם תודה רבהה !!
שמחה לשמוע!
תודה אוראל 🙂
הי. אני רוצה להכין אץ זה להיום בצהריים . אך יש לי פולקע ללא עור.
האם לדעתך זה עדיין יספוג את הטעמים ? כדאי לשנות משהו ?
תודה
אין בעיה, תכיני רגיל.
יום מקסים 🙂
טעים מאד מאד!!!
שמחה שאהבת 🙂
הי, אין לי שום
זה משנה ממש?
לא קריטי.
היי אפרת, תמונה אחת שווה אלף מילים. נטרףףף!
נראה מעולה! 🙂
הי
אם לא שמים סויה. מה לשים במקום?
תודה
כחצי כפית מלח.
היי. רוצה להכין אבל במקום בטטה עם תפוחי אדמה. כמה לחתוך? התיבול שלהם נשאר אותו דבר?
היי נטלי,
אפשר לשים כ-2 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים במקום הבטטה. אין שינוי בתיבול.
גם זה, באופן לא מובן מאליו (כי הילדים שלי בררניים בטירוף!!!!) נכנס למתכונים המועדפים! כיף שיש אותך! שה’ ישמור ויברך אותך! ❤❤❤
תודה פרחית! ❤️
זו הפעם הראשונה שאני מבשל באמת משהו שאינו ביצה …. יצא נהדר
ועם חשק של עוד ….
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה אבירם ושבוע טוב
איזה תוספת תתאים למנה הזאת?
לדעתי הכי הולך עם אורז לבן או צהוב.
בוקר טוב,
האם אפשר להשתמש במייפל/סילאן במקום דבש?
מה עדיף מבין השניים?
תודה,
גילת
היי גילת,
אפשר אחד מהשניים. סילאן ייתן צבע יפה יותר.
יום מקסים 🙂
היי אם יש לי צנצנת מוכנה של רוטב לעוף עם שזיפים אפשר להשתמש?
תודה
נראה לי שכן.
this is the best
Thanks 🙂
אפשר לוותר על השמן?
אפשר.
היי ראשית, המתכונים הם מתכונים מנצחים, שנית האם ניתן במקום שוקיים לשים כנפיים?
כן בטח 🙂
היי אפרת אני מכין תעוף המושלם לפי המתכון שלך.
קניתי אותו טרי מהקצב והקפאתי ומחר אני מפשיר אותו.
מה את ממליצה לי לעשות שהוא יצא לא מיימי??
תודה.
היי אלירן,
הכוונה שאתה רוצה שהרוטב ייתפס עליו או שהתכוונת למשהו אחר?
שהרוטב יתפס עליו.
אז אני ממליצה שתכין כמות כפולה של רוטב. תתבל את העוף במחצית הכמות ולקראת סוף האפיה (10-15 דקות לפני סיום) תוסיף על העוף את מחצית התיבול הנוספת.
תודה רבה עזרת לי ממש.
גמר חתימה טובה.
תודה על המתכונים על הדיוק במידע והתגובות המאד ענייניות ונעימות שלך.
ולשאלתי. אני רוצה להכין מראש לחג ולהקפיא, מה עושים עם הבטטה? לא להוסיף או פשוט לאכול אותה בשבת. למיטב ידיעתי לא מקפיאים ת”א או בטטה אשמח לתגובתך.
בשנים עברו הכנתי לרה”ש שוקיים עם דבש סויה ויין ומים בכמויות זהות עם פלפל שחור והייתי מקפיאה אך אשמח לנסות משהו אחר שנראה מאד טעים. אני מעדיפה מתכון שאוכל להכין מראש ולא ברגע האחרון.
שנה טובה ומתוקה
היי חנה,
את יכולה להכין מראש ולהקפיא. יש בעיה להקפיא תפו”א אבל כשמדובר בבטטה לא אמורה להיות בעיה.
שנה טובה ומבורכת 🙂
הכנתי היום ופשוט חוסל! יצא מדהים.
ראיתי שגם משהי למטה כתבה שהרוטב יצא מאוד מיימי כמו שיצא לי. לא בישלתי עם נייר כסף אשמח לדעת איך לשפר .תודה
היי מאי,
השרת במקרה את העוף עם הרוטב לפני? השתמשת בעוף קפוא או טרי (אני שואלת כי עוף קפוא שהופשר מפריש יותר נוזלים מעוף טרי).
להבא מה שאפשר לעשות הוא להכין כמות נוספת של הרוטב והפעם בלי השמן (רק דבש, סויה וצ’ילי) ולהוסיף על העוף לקראת סוף האפיה.
אני לא בשלנית ומאז שגיליתי את האתר אני מבלה הרבה יותר סמן מטבח (מבחירה!) ומוציאה מאכלים שזוכים למחמאות! המון תודה על האתר והמתכונים! קלעת לי בול במה שהייתי צריכה
תודה שרון היקרה! כיף לשמוע 🙂
במקום שוקיים לקחתי שוארמה עוף (זה כמעט אותו דבר – ירכיים עוף ללא עצם) ועשיתי בדיוק ככתוב, יצא מעולה
שכחתי להוסיף שבמקום בטטה שמתי תפוחי אדמה קטנים – נפלא
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שלום,אפשר לוותר על הבטטה?אין לי…
כן, אפשר.
את יכולה לשים במקום תפו”א ו/או גזר.
שלום וברכה!
האם אפשרי שהיום אכין את העוף עם התיבול בתבנית יחד עם הבטטות, אשאירק במקרר ואבשל רק מחר בצהריים?
שאלה נוספת- יש אפשרות לבשל בסיר?
כן שרית, אפשר לתבל מראש. קחי בחשבון שבמהלך ההשרייה במקרר העוף עלול להפריש נוזלים ואז התיבול פחות נתפס בעוף לכן אם רוצים לחזק את הטעם אפשר להכין חצי כמות נוספת של תיבול (כף שמן, כף סויה וכו’) ולתבל רגע לפני ששמים בתנור.
אפשר לבשל בסיר אך הטעמים יוצאים פחות מורגשים מאשר בתנור.
הכנתי ביום שישי והוספתי טריאקי.. וכתוספת הכנתי תפוחי האדמה עם בזיליקום ואורגנו.. גם כן מהאתר.. יצא מושלם כולם ליקקו את האצבעות!
שמחה לשמוע!
תודה גלית 🙂
הכנתי בדיוק כמו שרשום במתכון והכנסתי את זה לתנור אבל הרוטב מיימי מדי והעוף טיפה לבן מה אני אוכל לעשות
היי רבקה,
אם שמת נייר כסף תורידי אותו ותתני לעוף להמשיך להצלות ב190 מעלות.
אם יש לך סילאן, ערבבי 2 כפות עם כף מים ומרחי על העוף בחלק העליון.
יש תחליף לסילאן כי אין לי והרוטב עדיין מימי אבל העוף מתחיל לקבל צבע השאלה אם הוא יקבל את הטעמים
אם אין לך סילאן את יכולה לערבב כף שמן + כף רוטב סויה + כף צ’ילי מתוק + כף דבש ולהבריש את העוף בחלק העליון (אין בעיה לעשות זאת גם בשלב זה). ואז תמשיכי לאפות עד להזהבה יפה.
אין על האתר שלך – אליפות!!
יש לי את כל המצרכים.. אבל, בלי סילאן זה עדיין ייצא לי צבע חום ?
תודה גלית 🙂
זה אמור לצאת בצבע יפה והכי חשוב טעים 🙂
רוצה להכין היום, אינלי צ’ילי, יש תחליף????????
היי שרה,
את יכולה להכין גם בלי הצ’ילי. תוסיפי כף סילאן (אם אין לך שימי כף דבש) + כף רוטב סויה. לדעתי גם תוספת של שן שום כתושה לרוטב תוסיף לטעם.
שלום אפרת יקרה,
תודה רבה על כל המתכונים המצויינים כאן באתר! תודה לה’ – כל מה שניסית עד כה יצא מוצלח וטעים מאוד!!!
והדבר מקנה לי ביטחון ומדרבן אותי לנסות מתכונים חדשים ומעניינים! אז שוב תודה!
בנוגע לעוף,גם התינוק שלי אוכל איתנו והוא עוד לא בן שנה, כך שאצטרך במקום דבש לשים סילאן, האם זה משנה את הטעמים באופן משמעותי?
דבר נוסף, אפשר להכין לכבוד שבת – מיום חמישי,להשאיר במקרר ולחמם שוב בשישי על הפלטה לפני ההגשה? או שעדיף להכין בשישי?
תודה ובשורות טובות בעזרת ה’!
ספיר.
היי ספיר,
כיף גדול לשמוע!
אין בעיה לשים סילאן במקום דבש.
אפשר להכין בחמישי ולחמם על הפלטה בערב שבת.
יום נפלא יקירה 🙂
מצויין…תודה רבה ושבת שלום!
המון תודה על התשובה !!!!!
מקווה שעם התיבול החילופי יצא טעים כמו עם המקור
זה לא ייצא אותו דבר אבל עדיין טעים 🙂
היי אפרת !
שוב תבורכי על המתכונים הנפלאים
יש לי בעיה של מלחים ולכן רוטב סויה הוא מחוץ לתחום …
במה אפשר להחליף ועדיין לשמור על טעם לא מתוק במתכון זה ובכלל במתכונים סיניים בעיקר ?
תודה
?
היי ניווה,
לסויה יש טעם מיוחד שקשה להמיר בתחליף אחר שייתן טעם דומה.
במתכון הזה אפשר לתבל ב-2 כפות רוטב סילאן, קצת מלח ופלפל שחור. זה עדיין ייצא טעים.
לגבי מאכלים אחרים, זה מאוד תלוי במתכון עצמו. יש מתכונים שלא כדאי לוותר על הסויה ויש כאלה שאפשר לוותר (את מוזמנת לשאול אותי בקשר למתכונים ספציפיים).
המשך יום מקסים 🙂
יצא מעדן אבל בתיבול המקורי
רוצה להבין – סילאן מלח ופלפל במקום כל התיבול של הצילי וכו’
שמחה שיצא טעים 🙂
וכן, במקום התיבול המקורי.
היי המתכון נשמע מעולה מקווה שיצא לי גם טעים. איזה תוכנית לשים בתנור רגיל או גריל?
היי ליאור,
האפיה בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון).
בהצלחה 😉
קודם כל אין על האתר שלך פשוט קל וטעים
עכשיו לגבי המתכון שאלה האם צריך לכסות בחצי שעה הראשונה עם נייר כסף?
היי מירי,
אין צורך לכסות.
שבת שלום 🙂
אפשר לעשות את זה עם חזה עוף? תודה
היי סנטנה,
פחות מומלץ עם חזה עוף מאחר והוא יתייבש בתנור. אם בכל זאת את רוצה להכין אז יש לאפות את קוביות הבטטה בנפרד עד שהן מתרככות (ניתן לבדוק ע”י נעיצת מזלג) ואז להכניס את חזה העוף למשך 15-20 דקות (תלוי בגודל נתח החזה).
תודה רבה
יצא טעים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום
שלום לכולם,
תודה רבה על המתכונים!
אני נשואה טרייה, וממש חדשה במטבח 🙂
אם אני עושה את המתכון בטוסטר, הבנתי ממך שבהתחלה כדאי במצב אפייה (עליון ותחתון) ואח”כ צלייה.
מה זה מצב צלייה?
וכתבת לקראת הסוף להסיר נייר כסף, זה אומר בחצי שעה האחרונה (כמו בתנור) או אחרי?
תודה רבה,
מיכל
היי מיכל,
אם את מכינה בטוסטר אפשר להכין במצב אפיה רגיל לכל אורך המתכון ואין צורך להעביר לתוכנית צלייה.
כדאי לכסות את התבנית ב 30-40 דקות הראשונות ואח”כ להסיר את הכיסוי להמשיך לאפות 30-40 דקות, עד שהעוף מקבל צבע יפה.
בהצלחה! 🙂
ובמתכון הספציפי אפשר לוותר על הדבש?
תודה:)
היי קרינה,
אני חושבת שהתיבול במתכון הזה גם יכול להתאים לשוק הודו. במקום דבש את יכולה לשים סילאן או מייפל.
אני מניחה שאת יכולה להכין גם במחבת רק קודם כדאי לטגן את הבצל ורק אז להוסיף את הפטריות כמה דקות ואז את השוקיים. אם התבשיל יבש יש להוסיף קצת מים.
לכסות ולבשל על אש בינונית נמוכה במשך 15-20 דקות, תלוי בגודל הנתחים.
היי אפרת,
רציתי לישאול איך ניתן להכין שוק הודו מפורק איזה תיבול מתאים לשוק?אפשר יהיה לחמם את המחבת ולטגן את השוק ואז להוסיף בצל לערבב להוסיף פטריות ואז ליסגור את המיכסה האם צריך להוסיף מים ותוך כמה זמן השוק המפורק מתבשל?
המון תודות.
היי קרינה,
אני חושבת שהתיבול במתכון הזה יתאים אם את מכינה בתנור. במקום דבש אפשר לשים סילאן או מייפל.
אני חושבת שאת יכולה להכין גם במחבת רק קודם אולי כדאי לטגן את הבצל ורק אז להוסיף את הפטריות כמה דקות לבד ואז את השוקיים. אם התבשיל יבש יש להוסיף קצת מים. לכסות לבשל על אש בינונית-נמוכה במשך 10-20 דקות, מאוד תלוי בגודל הנתחים.
כמה מלח
היי אלמוג,
אין צורך להוסיף מלח. הסויה מספיק מלוחה.
בדרך כלל אני לא אוהבת להגיב אבל אחרי כל כך הרבה מתכונים מהאתר הרגשתי שאני חייבת. הרגע זה יצא מהתנור וזה פשוט טעים בטירוף!!! תודה רבה על כל המתכונים ועל העבודה המדהימה שאת עושה!
תודה מיכאלה! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת
אני כרגע מכינה את השוקיים בתנור עם הבטטה משום מה הבטטה עוד לא נהיית רכה ולמרות שכיסתי עם נייר אלומניום קרוב לשעה על 200 מעלות מה עושים?
היי סיגל,
חתכת את הבטטה לקוביות נכון? בדר”כ בטטה מתרככת מהר, אני מניחה שזה אולי קשור לסוג הבטטה. תהפכי את הבטטות צד ופשוט המשיכי לאפות עד שהבטטה תתרכך (אני חושבת שכדאי להסיר את נייר האלומיניום ולהנמיך ל180 מעלות). לגבי העוף, אל תדאגי, ככל שהוא בתנור הוא יהיה רך יותר.
אם גם אחרי חצי שעה נוספת הבטטות לא מתרככות (מה שלא נראה לי סביר), כדאי להוציא את העוף ולהמשיך לאפות את הבטטות לבד.
היי אפרת,
כן הבטטות התרכו בסוף, נבהלתי קצת, הסרתי הנייר אלומניום הורדתי ל- 180 מעלות מקווה שרק השוקיים יקבלו צבע יפה כי הם חיוורים. כדי מעכשיו לשים על גריל ומאוורר או שזה ייבש לי את השוקיים?
מעולה 🙂
כן, יכול להיות שזה ייבש את השוקיים. השוקיים חיוורים בגלל שנאפו עם כיסוי. פעם הבאה אם את רוצה צבע יפה, את יכולה לאפות עם כיסוי 30-40 דקות ראשונות ב200 מעלות ולאחר מכן, להסיר את נייר הכסף ולהמשיך לאפות במשך 10-15 דקות (עדיין ב200 מעלות) ואז להנמיך ל180 מעלות ולהמשיך לאפות (ללא כיסוי) במשך 25-30 דקות נוספות.
כבר שיבחתי את העוף הטעים הזה ועשיתי אותו מספר פעמים.תבורכי.
אם אני עושה כרעיים -יש צורך להגדיל את כמויות התיבול?והאם ניתן היום להשרות ומחר לאפות?תבורכי
היי ענתי,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
אם את מכינה מכרעיים מומלץ להכין כמות כפולה של התיבול (להכפיל הכל ב-2).
את יכולה להשרות היום את העוף בתיבול אבל אני ממליצה להשאיר בצד חצי כמות של רוטב כדי למרוח על העוף גם רגע לפני האפיה (הסיבה היא שבמהלך ההשריה במקרר, העוף יפריש נוזלים ויכול להיות שהתיבול לא ייתפס כמו שצריך בעוף).
בהצלחה!
תודה רבה.שבת שלום
שלום! כל הכבוד על האתר היפה! מתכוונת להכין עם 4 כרעיים מופרדים. חוששת להכפיל את הרוטב, לא יהיה מלוח מדי בגלל 4 כפות סויה? תודה ענקית!!
היי רוזה,
אם את מכינה עם 4 כרעיים מופרדים, זאת אומרת סה”כ 8 חתיכות את יכולה להשאיר את התיבול כמו שהוא או להכפיל ב1.5: 3 כפות שמן, 3 כפות רוטב סויה, 3 כפות דבש, 3 כפות צ’ילי מתוק.
בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂
יצא מאוד מאוד טעים!! תודה ענקית על המתכונים המוצלחים ותשובות מהירות!!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא!
מתכון מנצח ! עשיתי אותו גם כשוקיים, ובהזדמנות אחרת עם כרעיים. – יצא אליפות !
תודה רבה – אתר שווה ביותר.
תודה ענבר! שמחה לשמוע 🙂
טוב נו…עוד מתכון מוצלח..(:
היום אני מכינה בפעם השנייה וללא עוררין המתכון המנצח לעוף בתנור!
פשוט קל וטעים.
אני מניחה שנתקלת כבר בתגובות ממני..אז גם הפעם..תודה רבה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ויום נפלא!
אפשרי תפו”א במקום בטטה?
כן אביבה, אפשר 🙂
מתכון פשוט ומצויין. תודה רבה רבה אתר מקסים
תודה הילה 🙂
תודה רבה – יצא מעולה! הצ׳ילי המתוק הופך את זה לשונה מהעוף הרגיל בדבש וסויה.
המבוגרים והילדים נהנו מאד.
שמחה לשמוע!
תודה קורין ויום נפלא 🙂
מה אפשר להוסיף במקום דבש או סילאן ? משהו יותר בריא… תודה על התשובה !
היי,
אפשר לשים סירופ מייפל טבעי או סירופ אגבה.
המשך יום נעים 🙂
אפשר סילאן במקום דבש ???
כן, אפשר 🙂
שלום
מתכוו זה מתאים גם לכרעיים
כן דוד, בהחלט.
מכין עכשיו…נראה…נקווה לטוב…
בהצלחה 😉
הי, הכנתי את המתכון אתמול והיה ממש טעים. תודה על השיתוף
שמחה לשמוע ציפי 🙂
חג שמח!
הכנו לשבת ויצא ממש טעים! מתכון קל לביצוע ומאוד מתגמל בתוצאה.
תודה בועז! שמחה שאהבתם ונהנתם מהמתכון 🙂
היי,
אפשר בטוסטר אובן? ואם כן אז בתוכנית אפייה או צלייה? תודה.
היי לאה,
לדעתי אפשר במצב אפיה (עליון ותחתון). ממליצה לכסות בנייר כסף ולקראת הסוף להסיר את הנייר ולשים על מצב צלייה כדי שהעוף יקבל צבע יפה.
חג שמח 🙂
האם במקום דבש אפשר להשתמש בסילאן?
כן רותי, אפשר.
מה אפשר להוסיף במקום צ’ילי?
היי גלי,
את יכולה לשים כף פפריקה מתוקה.
הי
רוצה להכין את זה לפסח וסויה זה לא כשר. יש.תחליף לסויה במקרה? או לרדת מהמתכון הזה?
היי אוסי,
אפשר להכין את זה עם דבש ורוטב צ’ילי אבל אז זה ייצא מתקתק. לצערי אין תחליף לסויה (גם אני לא מצאתי סויה כשל”פ).
חג שמח 🙂
הכנתי את זה עכשיו לארוחת צהריים+המתכון מהתוספות של הקישואים והתפו”א בצ’ילי, ויצא מעלף!! תודה רבה!!
מעולה! תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
המשך יום נפלא
שלום, חייבת להגיב- המתכון פשוט מעולה. יצא מעדן!! תודה רבה
תודה סימה! שמחה לשמוע 🙂
סופשבוע נעים
אפשר בשקית קוקי ולהוסיף תפוחי אדמה?
הי אוסי,
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה. אם את אוהבת את השוקיים צלויים אז אני ממליצה לקראת הסוף להסיר את שקית הקוקי ולתת לשוקיים להצלות עד שישחימו מעט.
האם לכסות את התבנית עם העופות בזמן האפיה?
תודה ראיתי תשובה!!
אם אין לי רוטב צילי מתוק??
מה אוכל לשים במקום זה?? יש לי פלפל צילי גרוס( חריף)??
הי ענבל,
את יכולה להוסיף מעט צ’ילי גרוס שלא יהיה חריף מידי.
נסו להכניס lovage למרקי ירקות , מאד טעים ומיוחד. אני לא יודעת אם זה צומח בארץ. זה תבלין שמזכיר פטרזיליה וסלרי יחד. תבלין שהרומנים משתמשים בו לרוב וצומח אצלי בגינה בnew rochelle, n.y. עדינה.
הי עדינה,
תודה על ההמלצה ושבוע מצוין 🙂
דווקא לנו לא יצא משו… אולי בגלל הצ’ילי של אולביה.
הכנתי ביום שיש -טעים מאוד -יצא מושלם .
לי לקח יותר משעה בתנור בכדי שיקבל צבע מדהים ועם זאת העוף יצא עסיסי.תודה על עוד מתכון מוצלח.
תודה ענת! את צודקת, זמני הצלייה משתנים בין כל תנור לתנור.
הכי חשוב שבסוף יצא טעים 🙂
לא מכסים את התבנית ? ככה גלוי בתנור ? לא יתייבש?
היי יעל, לא חובה לכסות, אם שמים במרכז התנור זה בדר”כ לא מתייבש (תלוי בתנור). אפשר לכסות בנייר אלומיניום ולהוציא את הכיסוי 15 דקות לפני סיום כדי שהעוף יקבל צבע יפה.
הכנתי אתמול לארוחת ערב, יצא מושלם!!
יצא פצצה!
תודה חגית, שמחה לשמוע 🙂