שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 60 דקות

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

7-8 שוקי עוף

1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות

7-9 שיני שום שלמות קלופות

רוטב: 2 כפות שמן זית/קנולה, 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות גדושות דבש, 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

אופן הכנה:

– מערבבים יחד את חומרי הרוטב.

– מניחים בקערה את שוקי העוף, קוביות הבטטה ושיני השום ומערבבים היטב עם הרוטב.

– מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות למשך כחצי שעה.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

לאחר מכן מנמיכים את התנור ל 180 מעלות ומשאירים לחצי שעה נוספת.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פסטה ברוטב שמנת ובולגרית
פטריות ממולאות גבינה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
שירי (17:50 19.05.2020)

הי במידה ומכינה בטוסטר אובן.
כמה זמן צריך ? תודה רבה:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:53 19.05.2020)

ממליצה לקרוא את הפוסט הזה- אפיה בטוסטר אובן.

Avatar
יעל (07:56 1.05.2020)

האם צריך לכסות את העוף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:02 1.05.2020)

אין צורך.

Avatar
גלינה צ׳רנין (12:31 18.04.2020)

שלום אפרת, אין לי צ׳ילי מתוק אבל יש לי צ׳ילי חריף יעשה את אותה העבודה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:27 18.04.2020)

שימי רק כף אחת שלא יהיה חריף מידי.

Avatar
Hadas Lavy (13:34 26.01.2020)

אפרת, ברשותך, שאלה מוזרה, בטוח לא הראשונה או האחרונה…
באתי להנמיך עכשיו את החום ל -180 לאחר חצי שעה, וגיליתי שהחום היה בטעות כבר על 180. להעלות ל 200 לחצי שעה שנותרה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:12 26.01.2020)

סורי, ראיתי עכשיו.
כן אפשר, עד שהשוקיים ישחימו.

Avatar
יעל (18:26 21.01.2020)

הי
האם ניתן לבשל קודם עם מים מורתחים כדי שייאפה היטב בתנור?
אפשר לטגן גם פלפל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:22 21.01.2020)

כן לשתי השאלות.

Avatar
אורה בן חנניה (09:49 28.11.2019)

בוקר טוב,
האם אפשר להכין את שלב ההכנה לפני ולשמור במקרר
שעתיים שלוש עד להכנה?
תודה על תשובתך המהירה🌸

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:03 28.11.2019)

כן אפשר.

Avatar
אינה (20:44 28.09.2019)

ערב טוב

האם כדאי לכסות בניר כסף בזמן האפיה ורק לקראת סיום להוריד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:37 28.09.2019)

אני אופה בחום עליון וחום תחתון ולא מכסה אבל אם התנור שלך מייבש את העוף אז אפשר לכסות ולהסיר את הכיסוי בחצי שעה האחרונה.
שנה טובה 🌺

Avatar
אילת (13:58 25.08.2019)

היי
האם מתאים לשקית קוקי?
אם כן, מה הזמנים והטמפרטורה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 25.08.2019)

כן. אפשר לשים את הכל בשקית קוקי סגורה. להניח בתבנית ולחורר קצת את החלק העליון.
180 מעלות במשך שעה ורבע. לאחר מכן מומלץ לקרוע את השקית ולהניח לעוף לצלות במשך 15-20 דקות (כדי שיקבל צבע).

Avatar
קרן (17:07 21.08.2019)

היי אפרת
נהנת מאד מאד מהאתר שלך.מתכונים נהדרים מוצלחים ומדוייקים.אנחנו אוהבים את העןף עשוי מאד מאד רך ובנוסף השוקיים ללא עור.לכמה זמן היית ממליצה להשאיר בתנור באיזה חום והאם לכסות בשלב כלשהו? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 21.08.2019)

היי קרן,
אם את רוצה שזה יהיה מאד רך תכסי את זה בנייר כסף בשעה הראשונה (190 מעלות). אח"כ תסירי את הכיסוי ותשאירי כשעה נוספת בתנור (180 מעלות).

Avatar
בתיה (11:44 8.07.2019)

הי אפרת,
הכנתי את המתכון פעם אחת עם שוקיים ויצא מדהים!! ממש נטרף הכל. אני רוצה להכין שוב עם כרעיים, השאלה אם אפשר להוסיף לבטטה גם גזר, או שיהיה מתוק מדי לדעתך? ואם כן, כמה גזרים את חושבת שכדאי להוסיף?
תודה רבה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 8.07.2019)

אפשר להוסיף כ-2 גזרים חתוכים כל אחד ל 4-5 חלקים.

Avatar
לירון (15:59 19.05.2019)

היי הכנתי לפי ההוראות,אך ראיתי שיש המון נוזלים בתבנית יש לך מושג למה זה קרה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:52 19.05.2019)

העוף אמור להפריש קצת נוזלים בזמן האפיה. אם זה עוף שהיה קפוא והופשר הוא בדר"כ מפריש יותר נוזלים.

Avatar
תהילה (11:40 15.03.2019)

נראה מעולה והתגובות ממש מזמינות!
אפשר לשלב את המתכון של העוף ואורז בתנור עם התיבול הזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:51 15.03.2019)

כן.

Avatar
מלכי (15:33 15.02.2019)

שלטם אפרת!
הכנתי שוב לשבת, ואז חיפשתי מה לעשות תוספת.
הכנתי תבנית נוספת לתנור עם תפו"א ובטטה עם אותו מתכון.
יצא מושלם!
(הוספתי מעט מלח, כי אין עוף שמוסעף מליחות)
תודה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:32 15.02.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מלכי ושבת שלום 💜

Avatar
ורדה (17:45 4.02.2019)

הכנתי ויצא מושלם!!!
אפרת עוד מתכון מנצח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:45 4.02.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ורדה

Avatar
רויטל (12:45 12.01.2019)

צריך לשטוף את השוקיים לפני ההכנה? אם כן, איך? להרתיח אותם? תודה 🙏

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:31 12.01.2019)

היי רויטל,
אין לשטוף את העוף מתחת לברז מחשש לחיידקים שיתפזרו (זוהי אגב הנחייה של משרד הבריאות).
לגבי הרתחה, יש שנוהגים להרתיח את העוף לפני הבישול ויש שלא. אומרים שהרתחת העוף במים במשך כ-10 דקות מוציאה חלק מהשומנים שלו (אין קשר ללכלוך).

Avatar
עפרה שמר (18:41 19.12.2018)

שלום אפרת,
האם השוקיים יהיו טעימות גם בחימום חוזר? (על הפלטה)?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:05 19.12.2018)

כן.

Avatar
סיון (11:36 11.12.2018)

היי אם אין לי רוטב סויה ויש לי רוטב טריאקי אפשר להשתמש בו במקום הסויה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:55 11.12.2018)

כן אפשר. בגלל שהוא מתקתק מספיק לשים כף אחת של דבש.

Avatar
מלכי (14:52 29.11.2018)

היי אפרת
הכנתי לצהריים ויצא מדהים!
בעלי מיד ביקש שאכין שוב לשבת הקרובה…
תודה רבה מאד!
(הגשתי עם פירה תפו"א שספג את הרוטב)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:11 29.11.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מלכי

Avatar
קרן (22:40 16.11.2018)

נכנסתי לאתר בלחץ של זמן והשתלבו לי בדיוק הכרעיים עם בטטות שלא ידעתי מה לעשות איתן… באמת בכלום עבודה יצא מוצלח ביותר! גם הצבע לא אכזב 🙂 כולם נהנו ושיבחו. תודה רבה רבה אפרת!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:24 17.11.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
ורד כחלון (17:48 9.11.2018)

היי אפרת,צריך לכסות את העוף בנייר כסף במהלך האפיה?

תודה
ורד

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 10.11.2018)

לא, אין צורך.

Avatar
מעיין (19:19 6.11.2018)

הכנתי לי ולאימי כארוחת צהריים. שמתי סילאן במקום דבש כדי שאם בני התינוק יסכים יוכל לטעום.
התוצאה הסופית מדהימה !!!!! הכל נטרף. גם בני אכל ואכל, לא רצה להפסיק !! פעם ראשונה שאני מכינה עוף ויצא מושלם !!
תודה רבה !!!! כל מתכון שלך מנצח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:25 6.11.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 💜

Avatar
נעמה (21:14 7.09.2018)

אם אני עושה עם כרעיים מפורקות בלי עור ועוף שיופשר יום במקרר, מה הכמויות ואיך לגרום לרוטב להספג? האם שום הכרחי או שאפשר לוותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:42 8.09.2018)

מה כמות חלקי העוף? העוף הוא שלם?
השום מוסיף טעם אבל אפשר לוותר עליו.

Avatar
נעמה (12:42 9.09.2018)

סהכ משהו כמו 16 חלקים. אפשר שום כתוש ברוטב עצמו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:12 9.09.2018)

אז תכיני כמות כפולה של הרוטב ותוסיפי כפית שום כתוש.
לאחר כ 45 דקות אפיה תרטיבי את העוף והירקות ברוטב ותחזירי להמשך אפיה.
שנה טובה 🌺

Avatar
אוראל (00:08 24.08.2018)

אפשר לשים רוטב סויה בסיגנון סיני ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:51 24.08.2018)

כן.

Avatar
אוראל (18:49 24.08.2018)

יצא מושלם תודה רבהה !!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:51 24.08.2018)

שמחה לשמוע!
תודה אוראל 🙂

Avatar
צופית (06:34 7.08.2018)

הי. אני רוצה להכין אץ זה להיום בצהריים . אך יש לי פולקע ללא עור.
האם לדעתך זה עדיין יספוג את הטעמים ? כדאי לשנות משהו ?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:10 7.08.2018)

אין בעיה, תכיני רגיל.
יום מקסים 🙂

Avatar
עדי (23:46 6.08.2018)

טעים מאד מאד!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 7.08.2018)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
נעה (11:54 8.06.2018)

הי, אין לי שום
זה משנה ממש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:55 8.06.2018)

לא קריטי.

Avatar
ליאת (21:04 15.05.2018)

היי אפרת, תמונה אחת שווה אלף מילים. נטרףףף!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:33 15.05.2018)

נראה מעולה! 🙂

Avatar
חנה (11:18 3.05.2018)

הי
אם לא שמים סויה. מה לשים במקום?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 3.05.2018)

כחצי כפית מלח.

Avatar
נטלי (15:08 7.03.2018)

היי. רוצה להכין אבל במקום בטטה עם תפוחי אדמה. כמה לחתוך? התיבול שלהם נשאר אותו דבר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:23 7.03.2018)

היי נטלי,
אפשר לשים כ-2 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים במקום הבטטה. אין שינוי בתיבול.

Avatar
פרחית (12:46 9.02.2018)

גם זה, באופן לא מובן מאליו (כי הילדים שלי בררניים בטירוף!!!!) נכנס למתכונים המועדפים! כיף שיש אותך! שה' ישמור ויברך אותך! ❤❤❤

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:38 9.02.2018)

תודה פרחית! ❤️

Avatar
אבירם (18:09 9.12.2017)

זו הפעם הראשונה שאני מבשל באמת משהו שאינו ביצה …. יצא נהדר
ועם חשק של עוד ….

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:12 9.12.2017)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה אבירם ושבוע טוב

Avatar
חנה ויינשטוק (20:58 26.10.2017)

איזה תוספת תתאים למנה הזאת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:03 27.10.2017)

לדעתי הכי הולך עם אורז לבן או צהוב.

Avatar
גילת (09:32 18.10.2017)

בוקר טוב,

האם אפשר להשתמש במייפל/סילאן במקום דבש?
מה עדיף מבין השניים?

תודה,
גילת

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:34 18.10.2017)

היי גילת,
אפשר אחד מהשניים. סילאן ייתן צבע יפה יותר.
יום מקסים 🙂

Avatar
שרון (19:20 8.10.2017)

היי אם יש לי צנצנת מוכנה של רוטב לעוף עם שזיפים אפשר להשתמש?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:44 8.10.2017)

נראה לי שכן.

Avatar
Rony madrid (19:30 4.10.2017)

this is the best

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:22 5.10.2017)

Thanks 🙂

Avatar
כרמי כץ (19:20 3.10.2017)

אפשר לוותר על השמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 3.10.2017)

אפשר.

Avatar
yanivhefer (14:04 29.09.2017)

היי ראשית, המתכונים הם מתכונים מנצחים, שנית האם ניתן במקום שוקיים לשים כנפיים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:32 29.09.2017)

כן בטח 🙂

Avatar
אלירן (13:03 28.09.2017)

היי אפרת אני מכין תעוף המושלם לפי המתכון שלך.
קניתי אותו טרי מהקצב והקפאתי ומחר אני מפשיר אותו.
מה את ממליצה לי לעשות שהוא יצא לא מיימי??
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:31 28.09.2017)

היי אלירן,
הכוונה שאתה רוצה שהרוטב ייתפס עליו או שהתכוונת למשהו אחר?

Avatar
אלירן (15:55 28.09.2017)

שהרוטב יתפס עליו.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:07 28.09.2017)

אז אני ממליצה שתכין כמות כפולה של רוטב. תתבל את העוף במחצית הכמות ולקראת סוף האפיה (10-15 דקות לפני סיום) תוסיף על העוף את מחצית התיבול הנוספת.

Avatar
אלירן (21:24 28.09.2017)

תודה רבה עזרת לי ממש.
גמר חתימה טובה.

Avatar
חנה (06:19 14.09.2017)

תודה על המתכונים על הדיוק במידע והתגובות המאד ענייניות ונעימות שלך.
ולשאלתי. אני רוצה להכין מראש לחג ולהקפיא, מה עושים עם הבטטה? לא להוסיף או פשוט לאכול אותה בשבת. למיטב ידיעתי לא מקפיאים ת"א או בטטה אשמח לתגובתך.
בשנים עברו הכנתי לרה"ש שוקיים עם דבש סויה ויין ומים בכמויות זהות עם פלפל שחור והייתי מקפיאה אך אשמח לנסות משהו אחר שנראה מאד טעים. אני מעדיפה מתכון שאוכל להכין מראש ולא ברגע האחרון.
שנה טובה ומתוקה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:45 14.09.2017)

היי חנה,
את יכולה להכין מראש ולהקפיא. יש בעיה להקפיא תפו"א אבל כשמדובר בבטטה לא אמורה להיות בעיה.
שנה טובה ומבורכת 🙂

Avatar
מאי (16:31 11.09.2017)

הכנתי היום ופשוט חוסל! יצא מדהים.
ראיתי שגם משהי למטה כתבה שהרוטב יצא מאוד מיימי כמו שיצא לי. לא בישלתי עם נייר כסף אשמח לדעת איך לשפר .תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:42 11.09.2017)

היי מאי,
השרת במקרה את העוף עם הרוטב לפני? השתמשת בעוף קפוא או טרי (אני שואלת כי עוף קפוא שהופשר מפריש יותר נוזלים מעוף טרי).
להבא מה שאפשר לעשות הוא להכין כמות נוספת של הרוטב והפעם בלי השמן (רק דבש, סויה וצ'ילי) ולהוסיף על העוף לקראת סוף האפיה.

Avatar
שרון (11:00 8.09.2017)

אני לא בשלנית ומאז שגיליתי את האתר אני מבלה הרבה יותר סמן מטבח (מבחירה!) ומוציאה מאכלים שזוכים למחמאות! המון תודה על האתר והמתכונים! קלעת לי בול במה שהייתי צריכה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:20 8.09.2017)

תודה שרון היקרה! כיף לשמוע 🙂

Avatar
אלינוער (09:55 26.08.2017)

במקום שוקיים לקחתי שוארמה עוף (זה כמעט אותו דבר – ירכיים עוף ללא עצם) ועשיתי בדיוק ככתוב, יצא מעולה

Avatar
אלינוער (09:57 26.08.2017)

שכחתי להוסיף שבמקום בטטה שמתי תפוחי אדמה קטנים – נפלא

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:54 26.08.2017)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
סיגל (10:28 8.07.2017)

שלום,אפשר לוותר על הבטטה?אין לי…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:45 8.07.2017)

כן, אפשר.
את יכולה לשים במקום תפו"א ו/או גזר.

Avatar
שרית (20:03 7.06.2017)

שלום וברכה!

האם אפשרי שהיום אכין את העוף עם התיבול בתבנית יחד עם הבטטות, אשאירק במקרר ואבשל רק מחר בצהריים?

שאלה נוספת- יש אפשרות לבשל בסיר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:38 7.06.2017)

כן שרית, אפשר לתבל מראש. קחי בחשבון שבמהלך ההשרייה במקרר העוף עלול להפריש נוזלים ואז התיבול פחות נתפס בעוף לכן אם רוצים לחזק את הטעם אפשר להכין חצי כמות נוספת של תיבול (כף שמן, כף סויה וכו') ולתבל רגע לפני ששמים בתנור.
אפשר לבשל בסיר אך הטעמים יוצאים פחות מורגשים מאשר בתנור.

Avatar
גלית (19:57 7.12.2016)

הכנתי ביום שישי והוספתי טריאקי.. וכתוספת הכנתי תפוחי האדמה עם בזיליקום ואורגנו.. גם כן מהאתר.. יצא מושלם כולם ליקקו את האצבעות!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:19 7.12.2016)

שמחה לשמוע!
תודה גלית 🙂

Avatar
רבקה (13:34 2.12.2016)

הכנתי בדיוק כמו שרשום במתכון והכנסתי את זה לתנור אבל הרוטב מיימי מדי והעוף טיפה לבן מה אני אוכל לעשות

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:45 2.12.2016)

היי רבקה,
אם שמת נייר כסף תורידי אותו ותתני לעוף להמשיך להצלות ב190 מעלות.
אם יש לך סילאן, ערבבי 2 כפות עם כף מים ומרחי על העוף בחלק העליון.

Avatar
רבקה (13:58 2.12.2016)

יש תחליף לסילאן כי אין לי והרוטב עדיין מימי אבל העוף מתחיל לקבל צבע השאלה אם הוא יקבל את הטעמים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:04 2.12.2016)

אם אין לך סילאן את יכולה לערבב כף שמן + כף רוטב סויה + כף צ'ילי מתוק + כף דבש ולהבריש את העוף בחלק העליון (אין בעיה לעשות זאת גם בשלב זה). ואז תמשיכי לאפות עד להזהבה יפה.

Avatar
גלית (11:45 29.11.2016)

אין על האתר שלך – אליפות!!
יש לי את כל המצרכים.. אבל, בלי סילאן זה עדיין ייצא לי צבע חום ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:46 29.11.2016)

תודה גלית 🙂
זה אמור לצאת בצבע יפה והכי חשוב טעים 🙂

Avatar
שרה (21:49 27.11.2016)

רוצה להכין היום, אינלי צ'ילי, יש תחליף????????

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:55 27.11.2016)

היי שרה,
את יכולה להכין גם בלי הצ'ילי. תוסיפי כף סילאן (אם אין לך שימי כף דבש) + כף רוטב סויה. לדעתי גם תוספת של שן שום כתושה לרוטב תוסיף לטעם.

Avatar
ספיר (05:22 23.11.2016)

שלום אפרת יקרה,
תודה רבה על כל המתכונים המצויינים כאן באתר! תודה לה' – כל מה שניסית עד כה יצא מוצלח וטעים מאוד!!!
והדבר מקנה לי ביטחון ומדרבן אותי לנסות מתכונים חדשים ומעניינים! אז שוב תודה!

בנוגע לעוף,גם התינוק שלי אוכל איתנו והוא עוד לא בן שנה, כך שאצטרך במקום דבש לשים סילאן, האם זה משנה את הטעמים באופן משמעותי?
דבר נוסף, אפשר להכין לכבוד שבת – מיום חמישי,להשאיר במקרר ולחמם שוב בשישי על הפלטה לפני ההגשה? או שעדיף להכין בשישי?
תודה ובשורות טובות בעזרת ה'!
ספיר.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:17 23.11.2016)

היי ספיר,
כיף גדול לשמוע!
אין בעיה לשים סילאן במקום דבש.
אפשר להכין בחמישי ולחמם על הפלטה בערב שבת.
יום נפלא יקירה 🙂

Avatar
ספיר (14:56 23.11.2016)

מצויין…תודה רבה ושבת שלום!

Avatar
ניווה (17:13 22.11.2016)

המון תודה על התשובה !!!!!
מקווה שעם התיבול החילופי יצא טעים כמו עם המקור

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:44 22.11.2016)

זה לא ייצא אותו דבר אבל עדיין טעים 🙂

Avatar
ניווה (11:38 22.11.2016)

היי אפרת !
שוב תבורכי על המתכונים הנפלאים
יש לי בעיה של מלחים ולכן רוטב סויה הוא מחוץ לתחום …
במה אפשר להחליף ועדיין לשמור על טעם לא מתוק במתכון זה ובכלל במתכונים סיניים בעיקר ?
תודה
?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:06 22.11.2016)

היי ניווה,
לסויה יש טעם מיוחד שקשה להמיר בתחליף אחר שייתן טעם דומה.
במתכון הזה אפשר לתבל ב-2 כפות רוטב סילאן, קצת מלח ופלפל שחור. זה עדיין ייצא טעים.
לגבי מאכלים אחרים, זה מאוד תלוי במתכון עצמו. יש מתכונים שלא כדאי לוותר על הסויה ויש כאלה שאפשר לוותר (את מוזמנת לשאול אותי בקשר למתכונים ספציפיים).
המשך יום מקסים 🙂

Avatar
ניווה (14:49 22.11.2016)

יצא מעדן אבל בתיבול המקורי
רוצה להבין – סילאן מלח ופלפל במקום כל התיבול של הצילי וכו'

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:59 22.11.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
וכן, במקום התיבול המקורי.

Avatar
ליאור (20:25 27.10.2016)

היי המתכון נשמע מעולה מקווה שיצא לי גם טעים. איזה תוכנית לשים בתנור רגיל או גריל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:14 27.10.2016)

היי ליאור,
האפיה בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון).
בהצלחה 😉

Avatar
מירי (10:25 19.08.2016)

קודם כל אין על האתר שלך פשוט קל וטעים
עכשיו לגבי המתכון שאלה האם צריך לכסות בחצי שעה הראשונה עם נייר כסף?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:47 19.08.2016)

היי מירי,
אין צורך לכסות.
שבת שלום 🙂

Avatar
סנטנה (21:33 3.08.2016)

אפשר לעשות את זה עם חזה עוף? תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:59 3.08.2016)

היי סנטנה,
פחות מומלץ עם חזה עוף מאחר והוא יתייבש בתנור. אם בכל זאת את רוצה להכין אז יש לאפות את קוביות הבטטה בנפרד עד שהן מתרככות (ניתן לבדוק ע"י נעיצת מזלג) ואז להכניס את חזה העוף למשך 15-20 דקות (תלוי בגודל נתח החזה).

Avatar
יאיר עמית (16:36 22.07.2016)

תודה רבה
יצא טעים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:56 22.07.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום

Avatar
מיכל (16:44 7.07.2016)

שלום לכולם,
תודה רבה על המתכונים!
אני נשואה טרייה, וממש חדשה במטבח 🙂
אם אני עושה את המתכון בטוסטר, הבנתי ממך שבהתחלה כדאי במצב אפייה (עליון ותחתון) ואח"כ צלייה.
מה זה מצב צלייה?
וכתבת לקראת הסוף להסיר נייר כסף, זה אומר בחצי שעה האחרונה (כמו בתנור) או אחרי?

תודה רבה,
מיכל

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:43 7.07.2016)

היי מיכל,
אם את מכינה בטוסטר אפשר להכין במצב אפיה רגיל לכל אורך המתכון ואין צורך להעביר לתוכנית צלייה.
כדאי לכסות את התבנית ב 30-40 דקות הראשונות ואח"כ להסיר את הכיסוי להמשיך לאפות 30-40 דקות, עד שהעוף מקבל צבע יפה.
בהצלחה! 🙂

Avatar
קרינה (11:36 1.07.2016)

ובמתכון הספציפי אפשר לוותר על הדבש?
תודה:)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:01 1.07.2016)

היי קרינה,
אני חושבת שהתיבול במתכון הזה גם יכול להתאים לשוק הודו. במקום דבש את יכולה לשים סילאן או מייפל.
אני מניחה שאת יכולה להכין גם במחבת רק קודם כדאי לטגן את הבצל ורק אז להוסיף את הפטריות כמה דקות ואז את השוקיים. אם התבשיל יבש יש להוסיף קצת מים.
לכסות ולבשל על אש בינונית נמוכה במשך 15-20 דקות, תלוי בגודל הנתחים.

Avatar
קרינה (11:34 1.07.2016)

היי אפרת,
רציתי לישאול איך ניתן להכין שוק הודו מפורק איזה תיבול מתאים לשוק?אפשר יהיה לחמם את המחבת ולטגן את השוק ואז להוסיף בצל לערבב להוסיף פטריות ואז ליסגור את המיכסה האם צריך להוסיף מים ותוך כמה זמן השוק המפורק מתבשל?
המון תודות.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:57 1.07.2016)

היי קרינה,
אני חושבת שהתיבול במתכון הזה יתאים אם את מכינה בתנור. במקום דבש אפשר לשים סילאן או מייפל.
אני חושבת שאת יכולה להכין גם במחבת רק קודם אולי כדאי לטגן את הבצל ורק אז להוסיף את הפטריות כמה דקות לבד ואז את השוקיים. אם התבשיל יבש יש להוסיף קצת מים. לכסות לבשל על אש בינונית-נמוכה במשך 10-20 דקות, מאוד תלוי בגודל הנתחים.

Avatar
אלמוג (21:51 30.06.2016)

כמה מלח

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:08 30.06.2016)

היי אלמוג,
אין צורך להוסיף מלח. הסויה מספיק מלוחה.

Avatar
מיכאלה (23:57 23.06.2016)

בדרך כלל אני לא אוהבת להגיב אבל אחרי כל כך הרבה מתכונים מהאתר הרגשתי שאני חייבת. הרגע זה יצא מהתנור וזה פשוט טעים בטירוף!!! תודה רבה על כל המתכונים ועל העבודה המדהימה שאת עושה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (00:00 24.06.2016)

תודה מיכאלה! אני ממש שמחה לשמוע 🙂

Avatar
סיגל (18:39 23.06.2016)

היי אפרת

אני כרגע מכינה את השוקיים בתנור עם הבטטה משום מה הבטטה עוד לא נהיית רכה ולמרות שכיסתי עם נייר אלומניום קרוב לשעה על 200 מעלות מה עושים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:46 23.06.2016)

היי סיגל,
חתכת את הבטטה לקוביות נכון? בדר"כ בטטה מתרככת מהר, אני מניחה שזה אולי קשור לסוג הבטטה. תהפכי את הבטטות צד ופשוט המשיכי לאפות עד שהבטטה תתרכך (אני חושבת שכדאי להסיר את נייר האלומיניום ולהנמיך ל180 מעלות). לגבי העוף, אל תדאגי, ככל שהוא בתנור הוא יהיה רך יותר.
אם גם אחרי חצי שעה נוספת הבטטות לא מתרככות (מה שלא נראה לי סביר), כדאי להוציא את העוף ולהמשיך לאפות את הבטטות לבד.

Avatar
סיגל (19:07 23.06.2016)

היי אפרת,

כן הבטטות התרכו בסוף, נבהלתי קצת, הסרתי הנייר אלומניום הורדתי ל- 180 מעלות מקווה שרק השוקיים יקבלו צבע יפה כי הם חיוורים. כדי מעכשיו לשים על גריל ומאוורר או שזה ייבש לי את השוקיים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:21 23.06.2016)

מעולה 🙂
כן, יכול להיות שזה ייבש את השוקיים. השוקיים חיוורים בגלל שנאפו עם כיסוי. פעם הבאה אם את רוצה צבע יפה, את יכולה לאפות עם כיסוי 30-40 דקות ראשונות ב200 מעלות ולאחר מכן, להסיר את נייר הכסף ולהמשיך לאפות במשך 10-15 דקות (עדיין ב200 מעלות) ואז להנמיך ל180 מעלות ולהמשיך לאפות (ללא כיסוי) במשך 25-30 דקות נוספות.

Avatar
ענתי (10:01 2.06.2016)

כבר שיבחתי את העוף הטעים הזה ועשיתי אותו מספר פעמים.תבורכי.
אם אני עושה כרעיים -יש צורך להגדיל את כמויות התיבול?והאם ניתן היום להשרות ומחר לאפות?תבורכי

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:08 2.06.2016)

היי ענתי,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
אם את מכינה מכרעיים מומלץ להכין כמות כפולה של התיבול (להכפיל הכל ב-2).
את יכולה להשרות היום את העוף בתיבול אבל אני ממליצה להשאיר בצד חצי כמות של רוטב כדי למרוח על העוף גם רגע לפני האפיה (הסיבה היא שבמהלך ההשריה במקרר, העוף יפריש נוזלים ויכול להיות שהתיבול לא ייתפס כמו שצריך בעוף).
בהצלחה!

Avatar
ענתי (11:16 2.06.2016)

תודה רבה.שבת שלום

Avatar
רוזה (12:53 22.06.2016)

שלום! כל הכבוד על האתר היפה! מתכוונת להכין עם 4 כרעיים מופרדים. חוששת להכפיל את הרוטב, לא יהיה מלוח מדי בגלל 4 כפות סויה? תודה ענקית!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:07 22.06.2016)

היי רוזה,
אם את מכינה עם 4 כרעיים מופרדים, זאת אומרת סה"כ 8 חתיכות את יכולה להשאיר את התיבול כמו שהוא או להכפיל ב1.5: 3 כפות שמן, 3 כפות רוטב סויה, 3 כפות דבש, 3 כפות צ'ילי מתוק.
בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂

Avatar
רוזה (10:58 26.06.2016)

יצא מאוד מאוד טעים!! תודה ענקית על המתכונים המוצלחים ותשובות מהירות!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:01 26.06.2016)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא!

Avatar
ענבר (12:28 22.03.2016)

מתכון מנצח ! עשיתי אותו גם כשוקיים, ובהזדמנות אחרת עם כרעיים. – יצא אליפות !

תודה רבה – אתר שווה ביותר.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:39 22.03.2016)

תודה ענבר! שמחה לשמוע 🙂

Avatar
רויטל (00:21 14.03.2016)

טוב נו…עוד מתכון מוצלח..(:
היום אני מכינה בפעם השנייה וללא עוררין המתכון המנצח לעוף בתנור!
פשוט קל וטעים.

אני מניחה שנתקלת כבר בתגובות ממני..אז גם הפעם..תודה רבה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:54 14.03.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ויום נפלא!

Avatar
אביבה (17:42 8.02.2016)

אפשרי תפו"א במקום בטטה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:47 8.02.2016)

כן אביבה, אפשר 🙂

Avatar
הילה (14:35 4.02.2016)

מתכון פשוט ומצויין. תודה רבה רבה אתר מקסים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:37 4.02.2016)

תודה הילה 🙂

Avatar
קורין (04:29 3.02.2016)

תודה רבה – יצא מעולה! הצ׳ילי המתוק הופך את זה לשונה מהעוף הרגיל בדבש וסויה.
המבוגרים והילדים נהנו מאד.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:35 3.02.2016)

שמחה לשמוע!
תודה קורין ויום נפלא 🙂

Avatar
אני (13:19 21.12.2015)

מה אפשר להוסיף במקום דבש או סילאן ? משהו יותר בריא… תודה על התשובה !

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:36 21.12.2015)

היי,
אפשר לשים סירופ מייפל טבעי או סירופ אגבה.
המשך יום נעים 🙂

Avatar
דודו (23:33 26.11.2015)

אפשר סילאן במקום דבש ???

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:35 26.11.2015)

כן, אפשר 🙂

Avatar
דוד (20:19 25.11.2015)

שלום
מתכוו זה מתאים גם לכרעיים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:42 25.11.2015)

כן דוד, בהחלט.

Avatar
Effi Barel (15:19 30.10.2015)

מכין עכשיו…נראה…נקווה לטוב…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:27 30.10.2015)

בהצלחה 😉

Avatar
ציפי (06:23 4.10.2015)

הי, הכנתי את המתכון אתמול והיה ממש טעים. תודה על השיתוף

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:39 4.10.2015)

שמחה לשמוע ציפי 🙂
חג שמח!

Avatar
בועז (11:15 11.08.2015)

הכנו לשבת ויצא ממש טעים! מתכון קל לביצוע ומאוד מתגמל בתוצאה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:18 11.08.2015)

תודה בועז! שמחה שאהבתם ונהנתם מהמתכון 🙂

Avatar
לאה (17:29 23.05.2015)

היי,
אפשר בטוסטר אובן? ואם כן אז בתוכנית אפייה או צלייה? תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:36 23.05.2015)

היי לאה,
לדעתי אפשר במצב אפיה (עליון ותחתון). ממליצה לכסות בנייר כסף ולקראת הסוף להסיר את הנייר ולשים על מצב צלייה כדי שהעוף יקבל צבע יפה.
חג שמח 🙂

Avatar
רותי ש. (10:49 25.04.2015)

האם במקום דבש אפשר להשתמש בסילאן?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:58 25.04.2015)

כן רותי, אפשר.

Avatar
גלי (07:54 23.04.2015)

מה אפשר להוסיף במקום צ'ילי?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:55 23.04.2015)

היי גלי,
את יכולה לשים כף פפריקה מתוקה.

Avatar
אוסי (12:35 2.04.2015)

הי
רוצה להכין את זה לפסח וסויה זה לא כשר. יש.תחליף לסויה במקרה? או לרדת מהמתכון הזה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:46 2.04.2015)

היי אוסי,
אפשר להכין את זה עם דבש ורוטב צ'ילי אבל אז זה ייצא מתקתק. לצערי אין תחליף לסויה (גם אני לא מצאתי סויה כשל"פ).
חג שמח 🙂

Avatar
אמא לתינוקות (12:34 23.02.2015)

הכנתי את זה עכשיו לארוחת צהריים+המתכון מהתוספות של הקישואים והתפו"א בצ'ילי, ויצא מעלף!! תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:38 23.02.2015)

מעולה! תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
המשך יום נפלא

Avatar
סימה (15:48 19.02.2015)

שלום, חייבת להגיב- המתכון פשוט מעולה. יצא מעדן!! תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:10 19.02.2015)

תודה סימה! שמחה לשמוע 🙂
סופשבוע נעים

Avatar
אוסי (15:38 2.02.2015)

אפשר בשקית קוקי ולהוסיף תפוחי אדמה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:47 2.02.2015)

הי אוסי,
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה. אם את אוהבת את השוקיים צלויים אז אני ממליצה לקראת הסוף להסיר את שקית הקוקי ולתת לשוקיים להצלות עד שישחימו מעט.

Avatar
סימה (19:30 13.10.2014)

האם לכסות את התבנית עם העופות בזמן האפיה?

Avatar
סימה (19:33 13.10.2014)

תודה ראיתי תשובה!!

Avatar
ענבח (11:40 25.07.2014)

אם אין לי רוטב צילי מתוק??
מה אוכל לשים במקום זה?? יש לי פלפל צילי גרוס( חריף)??

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:48 25.07.2014)

הי ענבל,
את יכולה להוסיף מעט צ'ילי גרוס שלא יהיה חריף מידי.

Avatar
Adina Hirschl (23:20 19.07.2014)

נסו להכניס lovage למרקי ירקות , מאד טעים ומיוחד. אני לא יודעת אם זה צומח בארץ. זה תבלין שמזכיר פטרזיליה וסלרי יחד. תבלין שהרומנים משתמשים בו לרוב וצומח אצלי בגינה בnew rochelle, n.y. עדינה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:49 20.07.2014)

הי עדינה,
תודה על ההמלצה ושבוע מצוין 🙂

Avatar
ל (21:42 18.03.2014)

דווקא לנו לא יצא משו… אולי בגלל הצ'ילי של אולביה.

Avatar
ענת (09:22 2.03.2014)

הכנתי ביום שיש -טעים מאוד -יצא מושלם .
לי לקח יותר משעה בתנור בכדי שיקבל צבע מדהים ועם זאת העוף יצא עסיסי.תודה על עוד מתכון מוצלח.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:32 2.03.2014)

תודה ענת! את צודקת, זמני הצלייה משתנים בין כל תנור לתנור.
הכי חשוב שבסוף יצא טעים 🙂

Avatar
יעל (18:14 17.02.2014)

לא מכסים את התבנית ? ככה גלוי בתנור ? לא יתייבש?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:46 17.02.2014)

היי יעל, לא חובה לכסות, אם שמים במרכז התנור זה בדר"כ לא מתייבש (תלוי בתנור). אפשר לכסות בנייר אלומיניום ולהוציא את הכיסוי 15 דקות לפני סיום כדי שהעוף יקבל צבע יפה.

Avatar
ורד (12:23 15.02.2014)

הכנתי אתמול לארוחת ערב, יצא מושלם!!

Avatar
חגית (23:36 13.02.2014)

יצא פצצה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:41 14.02.2014)

תודה חגית, שמחה לשמוע 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.