זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי/ פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
3 כוסות פיצפוצי אורז (“אורז תפוח”)
2 כפות ממרח חלבה
2 כפות ממרח השחר העולה (לגרסת פרווה- ניתן להשתמש בממרח פרווה).
לקישוט: 50 גרם שוקולד מריר (לא חובה)
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה אחת כוס וחצי של פצפוצי אורז עם ממרח השחר העולה עד לקבלת תערובת אחידה. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה, מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב עם כף.
-מערבבים בקערה שנייה כוס וחצי של פצפוצי אורז עם ממרח חלבה עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים את התערובת על תערובת הכהה בצורה אחידה ומהדקים היטב בעזרת כף.
-הכנת הקישוט: ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מזליפים פסים לאורך ולרוחב בחלק העליון.
-מכניסים למקפיא למשך שעה, מחלצים בזהירות מהתבנית בעזרת נייר האפיה, חותכים לריבועים ומגישים.
*טיפ לגיוון: במקום שוקולד וחלבה ניתן להשתמש בממרח אגוזים ונוגט אגוזים של השחר העולה (שני צבעים באריזה אחת).
איזה ממרח חלווה?
זה בסדר אם הוא נוזלי כזה? הפצפוצים ידבקו לי טוב?
כן, זה בסדר. תוסיפי ממרח עד שזה יידבק.
כל המתכונים שלך אלופים אין עליך
אפשר להשים ממרח שוקולד רגיל במקום השחר העולה או שיש תחליף אחר?
תודה
תודה על המילים הטובות(:
אפשר להשתמש בכל ממרח שוקולד שאוהבים.
הכנתי לאירוסין של אחי, יצא יפה אבל מתוק מדי 🙁 פדיחות
הקינוח אמור לצאת מתוק(:
אין פה סוכר שמוסיף מתיקות, לכן הגורם שמשפיע על המתיקות זה סוג פצפוצי האורז (יש מתוקים ויש רגילים).
תודה רבה יצא מושלם!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף🌺
איך אפשר להכין מתכון זה עם חלווה קשיחה.
היי,
אפשר להוסיף כ-30 גרם חלבה מפוררת לשכבת החלבה.
לא ניתן להשתמש בחלבה בלבד ללא ממרח חלבה או ממרח אחר (ריבת חלב, נוגט, חמאת בוטנים…).
היי אפרת , אפשר להשתמש בפצפוצי אורז רגילים ?
היי,
מה הכוונה פצפוצי אורז רגילים? אפשר להשתמש בפצפוצי אורז מכל סוג.
רשמת אורז תפוח , יש לי פצפוצי אורז זה לא תפוח
פצפוצי אורז נקראים גם אורז תפוח, זה אותו מוצר.
היי אפרת
מעדכנת שהכנתי מכניסה למקפיא
אם אעטוף בנייר אפייה את התבנית כשמצויה במקפיא אין בעיה או שעדיף שלא מכוסה?
הכנתי עם שוקוציפס נמס יפה אבל יש בעיה להזליף אותו
הוא לא נוזלי לגמרי נתקע האם להוסיף לו משהו נוזלי? ניסיתי עם שקית לא לגמרי הולך
תודה מראש על המענה .
זה בסדר לעטוף בנייר אפיה,
תוכלי להוסיף מעט שמן/חמאה/חלב ולהמיס אותם יחד מעט במיקרו ואז לזלף עם שקית
בהצלחה❤️
היי אפרת
האם כממרח חלבה אפשרי להכין מסילאן וטחינה מעורבבים? (מתכון לממרח חלבה שמצאתי)
זה יצא טוב?
והאם שוקוציפס מריר ילך במקום שוקולד מריר?
תודה רבה מראש. וחג שמח.
היי עינת,
נכון, חלבה ביתי מכינים מטחינה ומסילאן או מייפל וממש מעט מים.
אפשר להשתמש בשוקוצ’יפס מריר במקום 🙂
חג שמח❤️
מה אפשר לשים במקום פצפוצי אורז?
אפשר לשים קורנפלקס רגיל מפורר.
אוהו טעים בטירוף, הכנתי עם ממרח מרשמלו(אמריקאי) ולמעלה ממרח שוקולד, ושמתי בתבניות שוקולד, יצא מעדן חבל”ז ישבנו בעלי ואני ואכלנו אחד אחרי השני. בסוף נגמר חבל
נשמע מעולה 🙂
תודה צופיה
היי תהיתי אם אפשר במקום לשעם את הפצפוצי אורז באינגליש קייק לשים אותם בתבניות סיליקון ולהפוך אותם לעוגיות קטנות? האם זה יקפא טוב במקרר?
היי כנרת,
כן, אפשר. רק חשוב להדק היטב.
יום נעים 🙂
שלום רב!
ראשית רציתי להודות לכם על מתכונים קלים וטעימים=]
שנית רציתי לברר אם אפשר להכין את העוגיות האלה עם ממרח לוטוס?
בברכה
ריקי
היי ריקי,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
וכן, אפשר בהחלט להכין עם ממרח לוטוס.
האם אפשר לעשות את זה עם שוקולד מומס בבן מאירי?
הי שקד,
אפשר אבל מומלץ להמיס עם חמאה/מרגרינה כדי שהתערובת תדבק ותתחבר. תתחילי ב 100 גרם שוקולד מריר+ 50 גרם חמאה. תמיסי, תערבבי לתערובת חלקה ותקררי מעט לטמפ’ החדר ולאחר מכן תערבבי עם הפצפוצים. אם התערובת עדיין לא מצופה כולה באופן אחיד בשוקולד, תמיסי עוד 50 גרם שוקולד + 25 גרם חמאה/מרגרינה.
שבת שלום 🙂
היי
קודם כל שאפו על האתר המקסים, הכנתי כמה מתכונים ותמיד היתה הצלחה רבה.
פסח מתקרב ואני מנסה לרוקן את הארון עם החמץ חשבתי האם אפשר להכין את העוגיות הללו עם קרונפלקס תירס , מה דעתך?
תודה טלי, שמחה לשמוע 🙂
את יכולה בהחלט להשתמש בקורנפלקס תירס. כדי שהתערובת תחזיק אני ממליצה לרסק אותו מעט (ריסוק גס לא דק).
יום נפלא:)
היי
בתור אישה שעובדת המון שעות מחוץ לבית וצריכה להכין אוכל לחבורת גרגרנים…. אין על המתכונים שלך. כמה קלים כמה פשוטים כמה מהירים והכי חשוב כמה טעימים….חבל”ז..
מיליון תודות על המתכונים הנפלאים. ישר כוח.
תודה רבה רונית היקרה 🙂
וואי אתר מצויין! מתכונים טעימים ופשוטים להכנה! תודה רבה!
תודה שקד!
שבת שלום 🙂
יצא מעולה! תודה רבה!
המתכונים באתר פשוט נפלאים 🙂
לגבי המתכון הזה- הפעם אני רוצה לעשות את הקינוח פרווה ולא חלבי.. אפשר לשים במקום השוקולד נוטלה שוקולד השחר פרווה ? או שיש שילובים אחרים מומלצים ? אשמח לנסות כמה שילובים.
תודה!
הי עדי,
שמחה שאהבת 😉
אין בעיה להשתמש בשוקולד השחר פרווה.
לגבי שילובים, לא ניסיתי שילובים אחרים אבל אפשר גם לנסות להשתמש בממרחים אחרים שאת אוהבת את טעמם כמו ריבת חלב, ממרח לוטוס, חמאת בוטנים או ממרח אגוזי לוז (שמזכיר מעט נוטלה).
יום נפלא!
איזה כייף שהמתכונים כל כך קלים זה מאפשר להנות מהכנת מספר מתכונים יחד וזה בדיוק מה שעשינו אני והילדים אתמול.
ריבועי השוקולד טעימים מאוד ואין ספק שנכין אותם שוב ושוב.
כיף גדול לקרוא את זה 🙂
תודה על העדכון!
שאלה נוספת- יש מצב שאני יכולה לעשות כמו שאמרת בתגובות ואחרי האפייה לשים את זה בהקפאה עד פורים?
או שעדיף להכין ולשמור בקופסה אטומה?
אני רוצה להוריד לחץ מההכנות והאפייה במהלך השבוע הבא..
היי ליז, אם את מכינה כמה ימים לפני עדיף לשמור בהקפאה כי בחוץ זה עלול לאבד את הטריות. בכל אופן, אני ממליצה לך להכין כמה שיותר סמוך לפורים כדי לא לקחת סיכון.
היי,
איפה אני יכולה להשיג פצפוצי אורז?
ראיתי בתגובות שאחרי כ-10 דקות בחוץ זה מתחיל להתפורר.. אם כך אז זה לא מתאים למשלוחי מנות?
יש לך רעיון מה ניתן להוסיף כדי שזה יתגבש מספיק על מנת להחזיק מעמד יותר מ-10 דקות בחוץ? כי זה אחלה רעיון למשלוחי מנות לרגישים לגלוטן שאצלנו במשפחה..
היי ליז, פצפוצי אורז ניתן להשיג כמעט בכל רשתות המזון. בדר”כ זה נמצא ליד המדפים של הקורנפלקס ואם לא אז תשאלי במקום.
הצלחתי למצוא דרך לגבש את התערובת ללא הקפאה:
2 כוסות פצפוצי אורז, 2-3 כפות גדושות ממרח לפי בחירתך (אפשר שילוב), 50 גרם חמאה/מחמאה מומסת. לערבב היטב הכל בקערה אחת, לשטח בתבנית אינגליש קייק ולהדק היטב. להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 5 דקות. להוציא ולצנן לחלוטין.
פורים שמח 🙂
דחוף , אפשר משהו אחר במקום פצפוצי אורז ?
היי הודיה, אפשר להשתמש בקורנפלקס רגיל מפורר אבל עדיף פצפצוצי אורז..
היי, העוגה התפוררה לי ועשיתי הכל בדיוק איך שרשמת, יש מצב את יודעת ממה זה?
היי לידור, כדי שזה לא יתפרק חשוב להדק את התערובת היטב בעזרת כף. גם את תערובת השוקולד ואח”כ גם את תערובת החלבה. אחרי הקפאה של שעה לפחות זה אמור להיות יציב. אם זה בכל זאת מתפרק אפשר להוסיף עוד קצת ממרח חלבה ושוקולד.
דבר נוסף- חשוב לאכול מייד לאחר שמוציאים מהמקפיא. אם משאירים את זה יותר מ-10 דקות בחוץ, זה מתחיל להתפורר.
–***** חלומי*****–
היי אייל, שמחה שאהבת:)
עשיתי את המתכון ביום שישי, תוך 4 שעות לא נשאר כלום!
כלום עבודה וממש טעים!
היי לאה, שמחה לשמוע שאהבת את המתכון:)
אחד הדברים הטעימים שהכנתי!! כל רגע מוציאה מהמקפיא ו”מיישרת”.. ואגב, זה טעים יותר אחרי כמה שעות של הקפאה.
אתר מדהים אחלה מתכונים טעימים ומהירים!
תודה רבה תמר!!
הי אפשר לדעת מזה ממרח חלבה או אפשר להשתמש בשערות חלבה תודה
היי אפרת, ממרח חלבה זה ממרח שקונים בקופסה (כמו ממרח שוקולד השחר, המרקם הוא אותו מרקם). במתכון זה לא ניתן להשתמש בשערות חלבה מאחר וצריך משהו ש”יתפוס” וידביק את פצפוצי האורז אחד לשני.
כמה זמן העוגיות נשארות טריות לאכילה במקפיא?
היי ענת, אני מניחה שעד חודש בתנאי שמאחסנים אותן בכלי אטום.
הי,
רציתי לדעת האם אפשר להשתמש במשהו אחר במקום הממרח חלבה? תודה…
היי ניקול, את יכולה להשתמש בכל ממרח אחר שאת אוהבת. זה יכול להיות ריבת חלב, חמאת בוטנים, ממרח לוטוס ועוד..
היי…האתר הזה משהו משהו !!! איזה כייף להכין אוכל טעים ומהר….. עשיתי כבר כמה מתכונים. כולם מוצלחים וטעימים. אז תודה על כל מה שכתבת עד היום. ומצפה לעוד….יישר כוח. עדי.
תודה רבה עדי ובשמחה רבה!!