זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
300 גרם ביסקוויטים מסוג “פתי בר” מפוררים (לרגישים לגלוטן ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)
4 כפות ריבת חלב
8 כפות (80 מ”ל) שמנת מתוקה
לציפוי:
75 גרם שוקולד חלב + כפית שמן
כף ריבת חלב + כפית מים
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה 4 כפות ריבת חלב עם 8 כפות שמנת מתוקה. מוסיפים פירורי ביסקוויטים ומערבבים לתערובת אחידה.
-משטחים בתבנית אינגליש קייק בגובה אחיד.
-מניחים בקערית 75 גרם שוקולד חלב עם כפית שמן וממיסים במיקרוגל במשך כ-15 שניות. מערבבים לתערובת חלקה ויוצקים מעל (אם השוקולד מתקשה אפשר להוסיף כמה כפות מים רותחים ולערבב).
-מערבבים כף ריבת חלב עם כפית מים ומפזרים בכמה מקומות מעל ציפוי השוקולד. בעזרת קיסם או מזלג יוצרים דוגמאות עדינות.
-מכניסים למקפיא למשך כשעה. מוציאים וחותכים לקוביות קטנות בגודל 2X2 ס”מ. שומרים בקופסה אטומה במקרר או במקפיא.
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת השחר |
- כדורי קוקוס ללא אפיה
שלום אפרת
אם אני מארחת מחר כדאי להכין מחר או שזה לא משנה?
לא משנה
שלום אפרת,
רציתי להגיד לך שזה בין הקינוחים הטעימים שהכנתי.
קצר הרבה מחמאות.
תודה רבה
שמחה שיצא מוצלח❤️
תודה קרן
היי
אין לנו מיקרוגל חלבי
איך אני יכולה להמיס?
תודה רבה!!
אפשר לשים בקערת זכוכית ולהמיס בתנור.
לחמם ל180 מעלות וכשהתנור חם להכניס את הקערה ולכבות את התנור.
הכנתי את זה הפעם בכוסיות והכפלתי כמויות מייד מתוך ניסיון שזה מטריף😊
❤️❤️
ווואו יצא טעים!!!
הכנתי כפול 6 למשלוח מנות, כולם התלהבו ממש
אבל לדעתי צריך עוד איזה כף שתיים של שמנת לכל כמות
תודה שחזרת לשתף!🙂
הכנתי שנה שעברה למשלוחי מנות, יצא וואו ,כולם התלהבו.
המון תודה
וחבל שלא צילמתי..
תודה שחזרת לשתף🙂
היי רציתי לעת אם אפשר לשים משהו במקום שמנת או ריצ ? אולי אפשר חלב או שזה הכרחי שמנת? תודה ושבת שלום!!
היי
מומלץ לא לוותר על השמנת. ניתן לשים קרם קוקוס במקום.
ואי הכנתי ויצא מושששלללםםםםם קל להכנה וטעיים וקוצר מלאא מחמאות
תודה על מתכונים קלים וטעימיםם!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
וואו וואו! שלמווות! טעים מאוד, והעיקר- קל.
(רק אל תטחנו את הביסקוויטים עד הסוף, זה מיותר…)
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצאאא מווושלם בול לפי המתכון ולפי התמונה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יש אששששששש!! חיסלתי לבד חצי תבנית
איזה כיף!
תודה על השיתוף😊
הכנתי לשבועות יצא ליגה! כמעט חיסלנו הכל תודה על עוד מתכון טוב כמו כל המתכונים שלך
חג שמח ולילה טוב!!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
ביס מוווושלם!
(לאוהבי המתוק, כמוני…😉)
איזה כיף שאהבת! 🙂
בוקר טוב אני יעולה להשתמש בתבנית מלבנית ולא אינגליש קייק?
אשמח למענה מהיר תודהה
היי
לתבנית מלבנית קטנה יש להכפיל כמויות פי 2.
שלום אפרת,
ערבבתי את השמנת והריבת חלב
הוספתי בסקויטים
ואני לא מצליחה לגבש
נראה שהיחס של הכמות לא מתאים
יש לי בקערה בסקויטים טחונים עם קצת גושים
מה לעשות?
היי,
האם דייקת בכמויות?
את יכולה להוסיף קצת שמנת מתוקה/חלב לפי הצורך.
הכנתי בתבנית סיליקון של אצבעות.
יצא כמעט פטיפור…
טעים טעים ויפה!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף🌺
היי
המסתי את השוקולד והוא יצא קשה מה אפשר לעשות ?
היי,
יכול להיות שהמסת יותר זמן מהדרוש או על חום גבוה מהדרוש.
את יכולה לנסות להוסיף מעט שמנת מתוקה ולערבב (תתחילי בכפית שטוחה ותמשיכי לפי הצורך).
היי רציתי לדעת כמה המתכון מכין איזה גודל תבנית תודה רבה
היי,
מהמתכון יוצאת כמות של תבנית אינגליש קייק אחת, אותה חותכים לקוביות.
היי
אני רוצה להכין רק את הבסיס(בלי השוקולד למעלה), לחתוך למלבנים ולתקוע על מקלות ואז לטבול בשוקולד
זה יתאים כאן או שהבסיס יתפרק כשאני אנסה לתקוע את המקל?
היי,
את יכולה להכין את תערובת הביסקוויטים, ליצור כדורים (עם מלבנים זה יצא פחות אסתטי וגם קצת פחות יציב), לתקוע על מקלות ולטבול בשוקולד.
אוקי אנסה
תודה רבהה
היי אפרת
הכנתי פעם אחת את המכון רק כי הוא קל
אבל הוא ממכר וכל האחיינים והמשפחה
כל פעם מבקשים שאכין להם
זה הדבר היחיד במטח שאני מכינה בכיף
אין על המתכונים שלך טעימים וקלים
שמחה שאהבתם את המתכון, נראה מעולה! תודה על השיתוף💜
הי
ניתן להשתמש במתכון בממרח ריבת חלב בטעם שמנת ?
היי,
אפשר.
אני עושה את המתכון וזה ממש מוזר, לא כמו בתמונה בכלל. כמו עיסה של ביסקויטים.
האם הכמויות נכונות?
היי,
הכמויות במתכון כמובן מדויקות.
יתכן שאת לא מדייקת או לא משתמשת בכוס מדידה?
בנוסף, קחי בחשבון שהריבועים מתקשים בקירור.
גם לי יצא בדיוק כמו למירי
ביסקוויטים יצאו מתפוררים
ודייקתי בכמויות
האם התערובת יצאה יבשה ופירורית או כמו אצל מירי- עיסתית ורטובה מדי?
במקרה של תערובת רטובה ועיסתית- הסיבות לכך הן טחינת הביסקוויטים יותר מדי (לאבקה) והוספת יותר שמנת מהדרוש או פחות ביסקוויטים מהדרוש.
במקרה של תערובת יבשה- הוספת יותר ביסקוויטים מהדרוש או שימוש בריבת חלב מאד סמיכה. הפתרון- להוסיף עוד קצת שמנת מתוקה או מים.
וגם,
אם הכמויות נכונות לדעתך,
למה המתכון עם השוקולד הלבן הוא עם 200 גר’ פתי בר?
כל מתכון לגופו,
כאן למשל יש ריבת חלב ש’מדביקה’ את הביסקוויטים ושם אין.
יוצא מושלםם וממכר
תודה רבה על מתכונים מעולים
החזרת לי את אהבת המטבח
איזה כיף שיצא מוצלח(: שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
תודה על השיתוף🌺
שלום, אני רוצה להכין את הקוביות, יש לי ביסקויטים שהם כבר טחונים. איך אדע כמה לשים?
היי,
300 גרם פירורי ביסקוויט יוצא טיפה פחות מ- 3 כוסות.
היי..מתכון מושלםם!!!! שאלתי היא . במידה ויש בבית רק אינסטנט פודינג ריבת חחב, יש איל לשלב את זה במתכון במקום ריבת חלב ??
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אין אפשרות להשתמש בפודינג במקום ריבת חלב(:
יצא לי ממש לכ טעים כל השכבה של הביסקוויטים כם הריבת חלב יצאה הכל כמי איזה עיסה כזאת ועשיתי הכל לפי המתכון😪😪
היי,
מהתיאור שלך נשמע כי היה עודף נוזלים בתערובת. האם דייקת בכמויות?
בנוסף, האם טחנת את הביסקוויטים לאבקה או שרק פוררת אותם? (כשטוחנים לאבקה המרקם פחות מוצלח).
כדאי להוסיף עוד קצת ביסקוויטים על מנת לייצב את התערובת.
הי,
תודה על אתר מושלם, אני נעזרת בו המון,
אם אני מכפילה כמויות פי 2, באיזו תבנית לשים? A4 או 20X30?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
לכמות כפולה יש להשתמש בתבנית 22*31 (היא בגודל A4).
הכפלתי כמויות, הכנתי בתבנית גדולה בסוף (A4) ויצא מושלם, יצא מספיק גבוה,
שמתי 200 גרם שוקולד חלב במקום 150 גרם,
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊
שלום,
אפשר לשים במקום שמנת חלב או משהו אחר?
היי,
במקום שמנת מתוקה אפשר לשים 2 כפות חמאה מומסת (או מחמאה/מזולה) + 6 כפות חלב. אם יש אפשר גם להשתמש בשמנת צמחית במקום.
היי אפרת. זה לא הרבה 300 ג’ פתי בר? במתכון של ריבועי שוקולד קפואים כתבת 200 ג’. זה לא יוצא יבש מדי?
היי רימה,
זה אמור לצאת מעולה(:
כמובן שאם יוצא יבש אפשר להוסיף מעט מים או שמנת מתוקה.
אפרת היקרה! יצא מהמם וטעים!
רציתי מאוד להכין משהו טעים וקל אתמול בלילה, ולא היו לי כ”כ חומרים וגם נגמרו לי התבניות אז עשיתי במנג’טים, וגם רק חצי כמות, אבל ממש נהננו וכמעט הכל נגמר…:) תודה לך ושבת שלום!
שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף ושבת שלום🌺
אפשר להחליף את השמנת מתוקה בקצפת צמחית?
וגם אם אפשר להחליף את הריבת חלב בריבת חלב פרווה
תודה רבה על האתר המקסים!
היי תהילה,
כמובן שהכי טעים בגרסה המקורית החלבית, אבל אפשר להשתמש גם בשמנת צמחית ובריבת חלב פרווה לתוצאה מעולה(:
היי אפרת, 8 כפות זה 120 מ”ל, לא 80… מה הכמות שצריך לשים?
תודה 🙂
היי שירה,
אני משתמשת בכף מדידה 10 מ”ל במתכונים שלי, ולכן זה יוצא 80 מ”ל או שליש כוס מדידה סטנדרטית (בנפח 240 מ”ל).
בהצלחה!
תודה, אז בעצם ריבת החלב זה 40 מל?
ריבת חלב היא מוצק ולא נוזל, ולכן היא אינה נמדדת במ”ל אלא בגרמים.
כף ריבת חלב= כ-40 גרם.
הי אפרת! המתכון נראה מושלם!! אני רוצה להכין אותו במשך השבוע אבל אני צריכה לשבת משהו בסגנון הזה-פרווה. יש לך רעיון? תודה מראש! שבת שלום וחג שמח!!
היי ברכה,
את יכולה להכין את המתכון ריבועי שוקולד קפואים, להשתמש בקצפת צמחית, ובציפוי לשים 100 גרם שוקולד מריר+ 5 כפות שמנת צמחית.
שבת שלום🌺
ניתן להשתמש בשוקולד לבן במקום שוקולד חלב?
תודה
היי פנינה,
אפשר.
היי זה משנה איזה ביסקוויט חום או לבן?
תודה נהנית מאד מהמתכונים שלך!
היי שירה,
זה לא משנה, עם ביסקוויט חום יהיה טעם שוקולדי מעט.
האם אפשר להחילף את הוקולד בממרח? ומה הכמות? זה משפיע על השמן?
היי טל,
אפשר לערבב 3 כפות ממרח שוקולד עם 1-2 כפיות חלב עד שהשוקולד הופך לנוזלי ולשים מעל.
וואו!! מתכון מושלם וקליל ביותר! אני מורידה קצת מכמות הביסקוויטים ושמה יותר ריבת חלב ושמנת והטעם פשוט מושלם! מקבלת מחמאות כל פעם מחדש:)
שמחה ממש לשמוע! תודה ששיתפת לינוי🌺
ב”ה יצא פשוט מושלם!!!!!
תכננתי להכין אלפחורס אבל לא היה כ”כ חשק לעבוד שעתיים וגם רציתי לגוון, ראיתי את המתכון הזה והחלטתי לנסות, היה שוווה. ממליצה בחום💗💖💗
ממליצה לשנות לריבועים את המרה ע”י שבבים של שוקולד לבן/חלב מגורד מעל, זה נותן המון!!!
תודה רבה אפרת👑
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה צופיה😊
שלום. יש לי שמנת לבישול. זה כמו שמנת מתוקה? או יש הבדל?
היי,
שמנת לבישול מכילה הרבה פחות אחוזי שומן משמנת מתוקה, וגם פחות מתוקה. לא מתאים להשתמש בה כאן.
תודה על תשובתך.
אז למה אפשר להשתמש איתה?
שמנת לבישול מיועדת בעיקר למנות חלביות כמו מוקרמים, פסטות, פשטידות וכו’.
חייבת לחזור ולעדכן שיצא אלוף!!!!
מיוחד ממש!!!! תודה רבה
שמחה מאד לשמוע! תודה ששיתפת שרה❤
היי אפרת,
אני רוצה להכין את המתכון הזה מחר עם תלמידות. אבל אני רוצה להכין עם ריצ’ במקום שמנת,
ושוקולד מריר במקום חלבי.
השאלה שלי:
אם אני ממירה את החומרים זה ישפיע לרעה על המתכון?
ואם אפשר, הכמויות נשארות זהות או שיש שינוי?
אשמח לשמוע.
תודה רבה על כל המתכונים המושלמים!
היי,
אין בעיה להמיר והכמויות ללא שינוי, רק קחי בחשבון שהכנת שכבת השוקולד עם שוקולד מריר תהפוך אותה לפחות מתוקה.
בהצלחה😊
הי אפרת
ניסיתי את המתכון ונתקלתי בכמה בעיות
השתמשתי בשוקולד מריר של צ’וקוטה, שמתי 100גרם ולא 75. רק השוקולד יצא מריר, אני משערת שזה בגלל השוקולד, אבל מוזר כי על אף שהשוקולד נקרא מריר, זה לא ממש מריר .
שמתי במקפיא כשעה, השוקולד קפא אך לא מה שמתחתיו ויצא שנאלצתי לשבור את השוקולד , וברור שלא יכולתי
לחתוך לריבועים.
מה לא היה בסדר במה שעשיתי? האם ה 25 גרם הנוספים כל כך השפיעו לרעה?
היי,
שוקולד מריר הוא הרבה פחות מתוק משוקולד חלב, ולכן יצא לך מריר יותר.
בנוסף, היות ושוקולד מריר נוטה להתקשות הרבה יותר מאשר שוקולד חלב- התערובת נהייתה קשה ולא נחתכה לריבועים.
כדי לחתוך- את יכולה להניח על השיש למשך כרבע שעה כדי שיתרכך ואז תוכלי לחתוך לריבועים.
נראה לי שהיית צריכה להוסיף יותר שמן אם הוספת שוקולד
ותמיד טוב לחתוך עוגות בטמפרטורת חדר
יש אפשרות להמיר את ריבת החלב בקרם קרמל?
כן, אפשר בהחלט😊
הי אפרת,
לאיזה גודל תבנית הכמות הזאת מספיקה?
היי,
לתבנית אינגליש קייק.😊
ארוכה או קצרה?
לא קצרה, סטנדרטית:)
וואו איזה מתכון מושלם!!!
הכנתי עכשיו ויצא פיצוץ!טעים בטירוף
תודה לך:)
איזה כיף לשמוע! תודה יהודית וחג שמח😊
היי אפרת
את חושבת שאם אני יעשה את זה עם פיצפוצי אורז זה ילך טוב?
ואם כן כמה לשים?
אגב ראיתי שמישהי כתבה שאין טעם חזק של הריבת חלב ואני כן אוהבת טעם חזק השאלה איפה כדאי להוסיף יותר , למעלה או בבלילה למטה?
תודה רבה ופסח כשר ושמח 😍
היי רות,
אני מניחה שאפשר.
ממליצה להתחיל ב-2.5 כוסות (100 ג’) וכל פעם להוסיף עוד קצת. חשוב שהתערובת תהיה מכוסה בממרח באופן אחיד ושתהיה קצת דביקה ולא מתפוררת מידי.
כדאי למעוך קצת את פצפוצי האורז תוך כדי ערבוב.
את יכולה לשים 5 כפות ריבת חלב בתערובת לטעם מודגש יותר.
האם אפשר להחליף את השמנת המתוקה?
היי חיה,
במקום שמנת מתוקה אפשר לשים 2 כפות חמאה מומסת + 6 כפות חלב. אם יש אפשר גם להשתמש בשמנת צמחית במקום…
בהצלחה:)
מזה שמנת מתוקה להקצפה?
היי שרה,
זו שמנת בעלת 32%-38% שומן, נמכרת לרוב בקופסאות של 250 מ”ל בכל סופר ומכולת… היא מיועדת להכנת קצפות, ציפויים ועוד.
שבת שלום
יצא טעים, אבל קצת יותר מדי טעם של פתי בר ופחות של ריבת חלב.
האם כדאי להבא להשתמש בחבילה של 250 גרם?
כן אפשר לנסות. אפשר גם לשים יותר ריבת חלב בחלק העליון ובתערובת.
האם אפשר לשים שוקולד פרוווה או שוקלד לב פרווה או כל דבר אחר חלב +משהו בקיצור תחליף לשוקולד חלב ?
כן.
אפשר עם קורנפלקס במקום עוגיות?
לא ניסיתי, אני מניחה שאפשרי.
יצא לי מעולה וטעים בטירוף
נראה מעולה מורן!!
תודה שחזרת לשתף 🙂
שבוע נפלא❤️
טעים!! מתכון קליל וכיפי
תודה רבה!!
נראה מעולה יעל 🙂
תודה על השיתוף ❤️
האם לדעתך אפשר להמיר את השמנת בשמן? או במשהו אחר?
במקום שמנת אפשר לשים 2 כפות חמאה מומסת + 6 כפות חלב.
יום מקסים♥
יצא שלמות. קצת מתוק מדי לטעמי אבל במידה ממש ממש טעים ומרקם כיפי
נראה מעולה!
תודה שיר 🙂
הכפלתי מראש כמויות והכנתי בתבנית A4
יצא לי מושלם! פשוט מעדן ויפה!!!
מומלץ מאד!
תודה כרמית 🙂
אפשר להחליף את השוקולד חלב בלבן?
בשוקולד לבן? כן.
יצא מושלם תודה רבה
מהמם 😍
תודה חיותה
היי אפרת ,אין על האתר שלך !!!, אני רוצה להכין ואין לי ביסקויטים בבית, אפשרי משהו אחר? אשמח לתשובה מהירה, תודה
אולי אפשר לשים פצפוצי אורז אם יש לך במקרה למרות שאני חושבת שעם ביסקוויטים זה יוצא הכי טעים.
אם יש לך עוגיות פריכות מתוקות כלשהן גם אפשר.
עוגיות שוקו צ’יפס קנויות זה טוב? וחוץ מזה איך חותכים קוביות יפות כמו בתמונה כשזה באינגליש קייק? תודה רבה😊
אפשר אבל קחי בחשבון שהטעם של השוקולד יכול להשתלט ואז פחות ירגישו את ריבת החלב.
ההמלצה שלי היא להמתין שיהיו לך ביסקוויטים רגילים ואז להכין את זה. כך זה ייצא הכי מוצלח.
החיתוך לקוביות נעשה לאחר שזה היה במקפיא שעה ואז נוח יותר לחתוך.
מושלםםםםםם
תודה גלית 🙂
וואו כמה פשוט ככה טעים! הכנתי בשישי לארוחה משפחתית ולפי כמות המחמאות וליקוקי האצבעות הבנתי שזה הולך להפוך לאחד הקבועים….קל להכנה ושווה בטירוף!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
אם אני מקפיאה לזמן ארוך משעה, כמה זמן בערך להפשיר לפני החיתוך?
תנסי לחתוך. אם לא הצלחת תחכי כמה דקות ותנסי שוב.
וואו! טעים ברמות וקל להכנה… הכנתי לחג ויצא מהמם!!
תודה על מתכונים מופלאים:)
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!
יאווו יצא טעים וקל!
תודה!
נראה מושלם 😍
תודה על השיתוף!
היי
נראה טוב,
האם זה יחזיק מחוץ למקרר כמה שעות? מתאים לקחת לפיקניק? תודה!
רק אם יש לך צידנית קרה.
היי רציתי לשאול אם אפשר להחליף את השמנת מתוקה בחלב או משהו כזה?
תודה רבהה
במקום שמנת אפשר לשים 2 כפות חמאה מומסת + 6 כפות חלב.
היי, כמה זה 75 גרם שוקולד?
זה יוצא ¾ חבילה.
היי,
מנסה להבין אם אני טוחנת זה ממש פירורים אך בתמונה ניראה שמדובר בחתיכות של פטיבר.
לא חובה לטחון ממש לאבקה. מספיק לפירורים קטנים.
הי אפרת
אני צריכה עזרה דחופה. הכנתי את המתכון והקפאתי יצא מהמם!!
אחרי שעה באתי לחתוך וכל פעם כשחתכתי הסכין שברה את השוקולד ונהרס כל היופי, וגם לא הצלחתי לחתוך ריבועים יפים שאפשר להגיש. לבנתיים הקפאתי את העוגה לשארית הלילה. איך אפשר להציל אותה?
הערב: הכפלתי כמויות אז שמתי בתבנית בינונית והשתמשתי בשוקולד מריר כי זה מה שהיה לי
ממש תודה
היי דבי,
השכבה של השוקולד היתה רכה?
אולי בגלל שהכנת בתבנית גדולה כדאי היה לתת לזה יותר זמן התייצבות במקפיא.
תנסי לחתוך את זה בבוקר.
ערב טוב אפרת
אפשר להשתמש בפיצפוצי אורז או שהם יאבדו את הפריכות שלהם ואם כן אז כמה? תודה
אני חושבת שכן. בסביבות 2.5 כוסות. אפשר גם למעוך קצת את פצפוצי האורז תוך כדי ערבוב.
אפשר להכין עם חלב מרוכז במקום ריבת חלב? יצא טעם עשיר או סתם מתוק..?
עדיף ריבת חלב.
היי, יכול להיות שיש הבדל במרקם בריבות החלב השונות? כשעשינו לפי הכמויות הכתובות, יצא נורא נורא יבש, אפילו מתפורר… הוספנו עוד כף גדושה מאוד של ריבת חלב ועוד כף של שמנת מצוקה ויצא טעיייייייייייים!
תודה על האתר אליפות הזה!
כנראה שיש הבדל. באיזה ריבת חלב השתמשת?
בכל מקרה, שמחה שהסתדרת בסוף ושיצא טעים 🙂
זה ניראה ממש טוב,
רציתי לדעת איך אני עושה את המתכון בגירסא פרווה?
אשמח לקבל תשובה
תודה רבה!
היי יהודית,
אפשר להשתמש בריבת חלב פרווה, קצפת צמחית במקום שמנת מתוקה ושוקולד מריר במקום שוקולד חלב.
היי הכנתי עכשיו.המתכון טעים.בעיניי במקום פטיבר יותר מתאים אגוזי המלך או פצפוצי אורז.כי חסרה הקראנציות מאוד.וטיפה פחות ריבת חלה.כי קצת מתוק.תודה רבה על המתכון הנפלא.
תודה גלית 🙂
היי היה נורא טעים אפשר להוסיף מעל שוקולד תודה רבה
כן אפשר 🙂
לילה טוב,
רציתי לשאול אם אפשר במקום ריבת חלב לשים ממרח לוטוס או שעדיף תחליף אחר פרווה?
היי אביטל,
אפשר לשים לוטוס אבל צריך לקחת בחשבון שלפעמים הטעם של הלוטוס קצת “כבד” מידי.
אם תמצאי ממרח נוגט פרווה זה יכול לצאת טעים.
ערב טוב,
300 גרם ביסקוויטים יוצאת רק תבנית אינגליש קייק אחת?
תודה
כן.
האם אפשר להקפיא עד לחג?
כן.
שלום!! אין לי שוקולד חלב ומריר לא נראה לי יהיה טעים.. האל אפשר לשים במקום זה ממרח נוטלה?
כן.
מה זאת אומרת ליצור דוגמאות עם מזלג או קוסם? לא הבנתי…
לוקחים קיסם או מזלג ומציירים איתו קווים מפותלים על הציפוי עצמו.
היי אפרת, אשמח לדעת אם הכמויות במתכון מספיקות ל40 ומשהו אנשים או שצריך להכין פעמיים?
אני חושבת שכדאי יהיה להכין פעמיים.
שלום וברכה,
אשמח לדעת מהי רמת המתיקות המתקבלת?
מתוק? מתוק מאוד? והאם יש דרך להוריד מרמת מהתיקות? אולי להוסיף שוקולד מריר וכמה?
תודה רבה!!
זה יוצא מתוק אבל לא מאוד.
אפשר לשים שוקולד מריר בציפוי אבל זה פחות טעים משוקולד חלב.
היי
המתכון פצצה וגם ההסברים שלך אבל לא מבינה את הכמויות…
עשיתי 220 גרם פטי בר והייתי צריכה להוסיף עוד 3 כפות שמנת וכף ריבת חלב כדי שזה יהיה קצת רטוב…
דבר נוסף אם אני רוצה לעשות את זה עם חמאת בוטנים לעשות עם טבעית ?
היי,
גם לי זה מוזר שהיית צריכה להוסיף חומרים כדי להרטיב את התערובת. אולי זה סוג הביסקוויטים שהשתמשת בהם או שימוש בכף קטנה.
מבחינת טעם עדיף להשתמש בחמאת בוטנים רגילה ולא טבעית.
יום נפלא 🙂
אפרת ערב טוב,
קניתי מרציפן ואני מחפשת מתכון… עוגה, עוגיות…
האם תוכלי להפנות אותי למתכון כלשהו?
בתודה,
עינת
היי עינת,
סורי אין לי מתכונים עם מרציפן.
הא ניתן להחליף בסקויטים פצפוצי אורז? אם כן כמה גרם פצפוצי אורז?
אני מניחה שכן.
ממליצה להתחיל ב-2.5 כוסות (100 ג’) וכל פעם להוסיף עוד קצת. חשוב שהתערובת תהיה מכוסה בממרח באופן אחיד ושתהיה קצת דביקה ולא מתפוררת מידי.
כדאי למעוך קצת את פצפוצי האורז תוך כדי ערבוב.
היי אפרת
איזה תבנית אינגליש? הקצרה או הארוכה הרגילה?
תודה
אינגליש קייק רגילה (30X10 ס”מ) חד פעמית מאלומיניום או מקרטון קשיח.
היי,
רציתי לשאול אם אפשר לשים ממרח צ’וקטה במקום ריבת חלב, אם כן עדיין מריך את השמנת?
כן אפשר. עדיין צריך לשים שמנת.
אפרת, דחוף!!
כמה ביסקויטים זה 300 גרם, יש לי קופסא ענקית?
תודה
היי בתשי,
אם אלה הביסקוויטים מהסוג הקטן יותר אז בסביבות 33.
אם אלה הביסקוויטים מהסוג הגדול אז כ-25 יחידות.
היי
אפשר לעשות את הבסיס ברינג?
תודה
כן.
ת ק ש י ב י ..אני לא נוהגת להגיב במקומות,פשוט לוקחת מתכונים וזהו,אבל איתך זה חריג..כל שישי אני מתכננת את כל הבישולים מהאתר שלך,מסלטים עד קינוח..אני לא טורחת אפילו לחפש באינטרנט,האתר שלך במועדפים! פשוט חייבת להגיד לך שאת אלופה הכל כלכך טעים וקל וברור
תודה רבה דניאלה ❤️
הי אפרת היקרה תודה רבה על התמכונים המעולים,
אשמח לדעת אם יש אפשרות להמיר את זה לפרווה זה יצא טוב עם ריץ’ פרווה ושוקולד מריר וגם במקום הריבת חלב לשים קרמל נראה לך יצא טוב?
היי רות,
אפשר להכין עם ריץ’ ושוקולד מריר.
נראה שייצא טעים גם עם קרמל.
בוקר טוב אפרת
300 גר עוגיות יוצא הרבה מאוד ביחס למרכיבים הרטובים.
האם זו אכן כמות העוגיות.
תודה מראש על התשובה
היי עדינה,
אמורה להתקבל תערובת אחידה ולא דביקה מידי. הכמויות אמורות להתאים. ניסית להכין ויצא יבש? אם כן תוסיפי כמה כפות שמנת בהדרגה ולפי הצורך.
היי אפרת, אפשרי לעשות עם חמאת בוטנים ולא ריבת חלב? אם כן, לשנות משהו בכמויות?
תודה 😊
היי איילת,
אפשר. זה ייצא בטעם של חמאת בוטנים 🙂
אין שינוי בכמויות.
תודה רבה! ינוסה לקראת שבת 😊
ואאוווו יצא לי ממש מטורף!!!!!!!!!!!
הנה תמונה…
שמחה שיצא טעים 🙂
אולי התמונה היא מעל 8MB ולכן אינה עולה.
היי אפרת חזרתי לעדכן שהכנתי ויצא טעים אש אבל נחתך קשה יש פתרון או שככה זה אולי היה כדאי להפשיר את זה לפני החיתוך
היי שירן,
יכול להיות שזה היה יותר מידי במקפיא לפני שחתכת (אמורים לחתוך אחרי כשעה) או שהתערובת היתה קצת יבשה ולא מספיקה לחה/רכה.
חתכת לריבועים אחרי שעה של הקפאה או יותר?
אני עכשיו רואה שצריך לחכות רק שעה את צודקת זה היה שעתיים במקפיא אני לא יודעת למה היה נראה לי שצריך שעתיים באסה
לא נורא 🙂
סליחה יש לי עוד שאלה קטנה זה אמור גם לצאת טעים עם ריבת חלב בטעם שמנת?
תודה על המתכונים
היי שירן,
1. אפשר להכין ככדורים מצופים (למרות שנראה לי שיותר קל להכין ריבועים כמו במתכון).
2. לגבי ריבת חלב בטעם שמנת- נראה לי שכן.
נראה מהמממממ
אפשר להכין בכדורים מצופים?
היי האם אפשר להחליף את ריבת החלב במשהו אחר?
תודה
אפשר לשים ממרח לוטוס. אולי גם ממרח שוקולד או נוגט.
היי אפרת,
הכנתי עכשיו את הריבועי ריבת חלב
א.הכמות הספיקה לי ל2 תבניות אינגליש קייק כי לא רציתי את הריבועים כלכך גבוהים.
ב. משום מה לא הצליח לי ההמסת שוקולד.. צחקתי אמרתי אני מכינה בצקים, עוגות, לחמים, עוגיות.. אבל שוקולד לא מצליחה להמיס חחח
בקיצור המסתי בהתחלה עם כפית שמן וראיתי שזה מתקשה שמתי ממש כמה טיפות מים רותחים כמו שכתבת ותוך שניה זה נהיה גוש והתפורר..
ניסיתי להמיס עוד חבילה במיקרוגל ופתאום גם היא התחילה להיות גושית אז העברתי לבן מארי ובסוף עם עוד שמן איכשהו הצלחנו להציל אבל לא היה שוקולד חלק ממש..זה ממש מוזר שוקולד נמס תוך שניה ובלי בעיות בד”כ.. יכולה לחשוב אולי למה זה קרה לי ככה?
בנתיים זה במקפיא אז לא יודעת איך יצא אבל מקווה שיצא סביר בכל אופן מעניין אותי שאדע לפעמים הבאות..
תודה רבה על המענה ובכלל על המתכונים!
היי תהילה,
אם השוקולד התקשה זה יכול להיות כתוצאה מחימום יתר או חימום לא מספיק. לצערי זה קורה לפעמים.
חג שמח 🙂
צריך להקציף את השמנת מתוקה?- לא הבנתי!
וגם מה זה אומר 8 כפות………….
אין צורך להקציף. רק לערבב עם כף.
הכוונה ל-8 כפות רגילות כמו זו בתמונה.
היי אפרת,
מה הגובה בערך של כל ריבוע? זה נראה בתמונה די גבוה.. אם אני רוצה שזה יהיה יותר נמוך כדאי? יש אפשרות להשתמש בתבנית כלשהי אחרת?
היי תהילה,
הריבועים לא גבוהים, גובה כ-3 ס”מ.
חג שמח 🌺
שלום וברכה ותודה על מתכונים נהדרים מחפשת את המתכון הזה במדד של כוסות קשה לי עם מי”ג וכו’ אשמח אם ישלך מתכון רק עם כוסות תודה!!
היי אורה,
אם הבנתי נכון את רוצה את המתכון במידות של מ”ל?
יש לך כוס מדידה בנפח של 240 מ”ל?
יצצאא מושלםם!!!
הכנתי לחג, כל מי שטעם התקשר לבקש מתכון!
תודה רבה!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפשר להישתמש בשוקולד נוטלה למשל , במקום ריבת חלב? זה לא יצא מתוק מידי?
נראה לי שאפשר. לא חושבת שזה ייצא יותר מידי מתוק. גם ריבת החלב מתוקה.
גמר חתימה טובה
אפרת אשמח אם תעני לי בהקדם
תודה רבה
סורי ראיתי עכשיו.
אפשר, יותר טעים עם שוקולד חלב.
היי אפרת
אפשר אולי להשתמש בשוקולד מריר?אם כן איך זה יוצא?
תודה רבה
חייב שוקולד חלב ? אפשר רק ריבת חלב ? לציפוי
או תחליף לשוקולד
אפשר להכין גם בלי השוקולד.
במה אפשר להשתמש במקום ריבת חלב?
אפשר לשים ממרח לוטוס. אולי גם ממרח שוקולד או נוגט יתאים.
ווואוו כמה שזה טעים!!!
אמרתי לילדים שלי שזה ויטמינים ללב…😄
תודה אפרת!
אהבתי 🙂
תודה יקירה 🌷
שלום אפרת.
אתמול בערב עשיתי את העוגה אבל במקום שוקולד הכנתי מילוי אחר שמכיל 250ג”ר גבינה לבנה, שמנת מתוקה להקצפה שנשארה, פודינג וניל, כף סוכר, סוכר וניל.הכל הקצפתי ושמתי מעל הבסיס לפי המכון שלך. יצא מעולה. כל זה לנכדות התאומות שלי בנות 3. בינתיים אופה ללא שוקולד. מה האפשרויות הנוספות למילוי. תודה מראש.
היי רחל,
האמת שהקרם שהכנת נשמע מצוין.
אין לי רעיון אחר למילוי שהוא ללא שוקולד אלא אם שוקולד לבן הולך ואז אפשר להשתמש בו במקום שוקולד חלב.
מושלם!התענגנו על כל ביס!
תודה אתי, שמחה שאהבתם 🙂
היי אפרת,
האם אפשר לשים חלב במקום שמנת מתוקה?
היי צילה,
במקום שמנת אפשר לשים 2 כפות חמאה מומסת + 6 כפות חלב.
שלום אפרת.
פעם ראשונה מתכון ממך נכשל לי, ואינני מבינה למה.
התקלות שהיו:
1.כשהוצאתי בהקפאה לחיתוך, אז בחיתוך, הכל התפורר.
2.השוקולד לא הספיק לי למריחה על על העוגה.
***שינוי שעשיתי: לא בתבנית אינגליש קייק אלא מלבנית בינונית.
מה את אומרת?
היי מיכל,
זה בגלל שהשתמשת בתבנית גדולה מידי, כפולה ממה שצריך. הכמות של השוקולד אמורה להספיק למחצית מהתבנית שהשתמשת בה.
אגב, זה לא יצא נמוך מידי?
לגבי החיתוך, איך היתה תערובת הביסקוויטים? היא היתה יבשה-מתפוררת או לחה-דביקה?
האם ניתן להשתמש בשמנת להקצפה במקום השמנת המתוקה?
כן.
וואוו הכנתי וזה ממש טעים טרפתי עם החברים!!!!!!!!!!!!!!!!
שמחה שנהניתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת,רציתי לומר תודה על המתכון המדהים!! הכנתי לשבת ורצו בלי סוף!!! יישר כוח!!
שמחה שיצא טעים!
תודה חני 🌷
בוקר טוב
עשיתי עם פתי בר יצא מעולה
תודה
תודה דני.
יום מעולה 🙂
כמה זמן ניתן לשמור את זה בפריזר
3-4 שבועות. בקופסה אטומה.
היי אפרת
יש תחליף לשוקולדחלב?
אפשר לשים שוקולד מריר או לערבב 3 כפות ממרח שוקולד עם 1-2 כפיות חלב עד שהשוקולד הופך לנוזלי ולשים מעל.
תודה על תשובתך. האם שוקולד חלב הכוונה ושוקולד מתוק או הלבן?
שוקולד חלב הכוונה לשוקולד חום מתוק.
לאיזה שמן התכוונת?
יש לי רק שמן זית
יכול לברש מהשכנים אם צריך שמן אחר
התכוונתי לשמן נייטרלי בטעם כמו קנולה. בגלל שזאת כמות קטנה אני מניחה שאפשר להשתמש בשמן זית. אם יש לך חמאה אז עדיף להמיס את השוקולד עם 10 גרם.
לשכנים יש שמן חמניות זה טוב?
ואם למאה גמה זמן ואיך ממיסים אותה
שמן חמניות טוב.
רוצה להכין את זה ויש לי כמה שאלות
1. מה הדרך הכי פשוטה לפורר פתי בר לפרורים? תמיד מסתבכם עם זה..
2. כמה אחוזי שומן צריכה להיות השמנת המתוקה? ראיתי שיש כל מיני..
3.כשמשטחים את תערובת הפתי בר בתבנית – לאיזה גובה זה אמור לגיע בערך? לחצי מהתבנית או כמה?
4. לא ממש הבנתי את עניין הקיסם והדוגמאות ששעושים איתו? למה הכוונה?
תודה
היי אלה,
1. הכי קל זה לטחון במעבד מזון. אם אין אז אפשר לשים בשקית כפולה ולפורר בעזרת מערוך.
2. לא משנה מהם אחוזי השומן במקרה הזה.
3. בערך לחצי מגובה התבנית.
4. לאחר שאת מפזרת את ריבת החלב מעל השוקולד פשוט תציירי עם קיסם קווים מפותלים.
ניתן להכין את המתכון פרווה?
אפשר להשתמש בריבת חלב פרווה, קצפת צמחית במקום שמנת מתוקה ושוקולד מריר במקום שוקולד חלב.
היי
עד שחשבתי שאני סגור על מה להכין
חחחח
בילבלתי אותך? 😉
לגמרי
אפשר להשתמש בקורנפלקס/פצפוצי אורז?
לדעתי כן. קח בחשבון שאולי הכמות תשתנה. ממליצה להתחיל ב-2.5 כוסות וכל פעם להוסיף עוד קצת. חשוב שהתערובת תהיה מכוסה בממרח באופן אחיד ושתהיה קצת דביקה ולא מתפוררת מידי.
שלום אפרת
תודה על המתכונים הטעימים…ש ה’ יברך אותך…רציתי לשאול אם יש לך אפליקצייה של המתכונים?
תודה שפרה 🙂
עדיין אין אפליקציה..
היי אפרת,
אפשר במקום הביסקוויטים לשים פצפוצי אורז?
ואם כן כמה?
אני חושבת שכן. לדעתי 2.5 כוסות. אפשר גם למעוך קצת את פצפוצי האורז תוך כדי ערבוב.
מגרה מאווד לנסות
תודה הודיה 🙂
מושלםםםםםםםםםםםםםםם
תודה חני 🙂
בוקר טוב ותודה על כל המתכונים המעולים!!
אפשר להשתמש בממרח לוטוס במקום ריבת חלב?
היי עידית,
אני מניחה שאפשר להכין גם עם ממרח לוטוס באותו אופן.
בוקר טוב אפרת:)
נראה מעולה!!!
רק בודקת שהבנתי נכון המתכון מספיק לתבנית אינגליש קיק אחת?
נכון 🙂
בוקר אור,
אשמח לדעת יש תחליף לשמנת מתוקה?
תודה!
היי בתי,
במקום שמנת אפשר לשים 2 כפות חמאה מומסת + 6 כפות חלב.
שלום לך.
האם ניתן להרתיח קלות את השמנת המתוקה?
כי לפי מיטב זכרוני, לא בריא לגבי שמנת מתוקה ישר מהקופסה.
מה דעתך?
היי מיכל,
אם את רוצה את יכולה אבל לא שמעתי על דבר כזה (הרי קצפת עשויה משמנת מתוקה רגילה).
שלום וברכה. האם יש תחליף לשמנת?
היי ברקת,
במקום שמנת אפשר לשים 2 כפות חמאה מומסת + 6 כפות חלב.
אשמח לקבל תשובה