זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 8-10 דקות
מס’ מנות: רולדה אחת
סוג: פרווה
מצרכים:
4 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
2 כפות (16 ג’) שמן
שליש כוס (45 ג’) קורנפלור
2 כפות מלאות (25 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה
קרם המילוי:
מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל)
3 כפות מלאות (35 ג’) אינסטנט פודינג בטעם וניל/ שוקולד/ ריבת חלב
שליש כוס (80 מ”ל) חלב סויה או חלב קוקוס
ציפוי/קישוט:
40 גרם שוקולד מריר
כף (8 ג’) שמן
אופן הכנה:
-מחממים מראש את התנור ל175 מעלות ומרפדים תבנית ענקית (בגודל של התנור) בנייר אפיה. משמנים היטב את הנייר באופן אחיד.
-מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כ-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמן ומערבבים.
-מערבבים בכוס – קורנפלור, פודינג וניל ואבקת אפיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד להטמעת החומרים.
-יוצקים את התערובת לנייר האפיה המשומן ומשטחים על כל התבנית בגובה אחיד ובאופן שווה.
-מכניסים לתנור למשך 8-10 דקות, עד שקיסם יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר במשך כ-3 דקות. לאחר מכן מגלגלים לרולדה יחד עם נייר האפיה. מצננים במשך כ-25 דקות.
הכנת קרם:
-מקציפים בקערה את הקצפת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וחלב וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים למקרר עד שהעוגה מתקררת.
הכנת הרולדה:
פותחים בזהירות את הרולדה, מורחים מעל את הקרם באופן אחיד. מגלגלים בעדינות שוב לרולדה והפעם ללא נייר האפיה. חותכים את הרולדה בשני הקצוות למראה יפה יותר.
-ממיסים במיקרוגל (כ-15 שניות) 40 גרם שוקולד מריר עם כף שמן, מערבבים לתערובת חלקה. מזליפים מעל העוגה פסים בעזרת כפית (ניתן גם למלא שקית זילוף או שקית אוכל קטנה, לגזור פתח קטנטן בקצה ולזלף).
-מכסים את הרולדה ומכניסים אותה למקרר למשך לפחות 3 שעות לפני ההגשה.
- עוגת שכבות שקדים וקצפת |
- סברינה כשרה לפסח |
- עוגת תפוזים בחושה ללא גלוטן |
- מאפינס בננה ללא גלוטן |
- בראוניז שוקולד מקמח תמי |
- עוגת מילקי ללא גלוטן
היי
ראשית תודה על מתכונים קלים ומושלמים
רציתי לשאול – כשאת כותבת להוסיף את החומרים היבשים עד להטמעה – זה אומר ביד או במיקסר?
תודה רבה
במיקסר על עוצמה נמוכה:)
תודה רבה על המענה המהיר
חלב שיבולת שועל גם טוב?
כן אבל שהחלב יהיה קר
אפשר להקפיא את העוגה המוכנה?
כן
היי אפרת, שאלה ברשותך.
אני מעוניין מאוד להכין את הרולדה, אבל אני תוהה עם עצמי לגבי העניין של הגלגול שלה לאחר האפייה בתנור. יש לי טוסטר אובן ענק שהוא לא ממש תנור (ויותר חלש ממנו גם), אז לדוגמא אני אופה הרבה עוגות טורט מהמתכונים שלך, ובמקום לשים אותם 30 דקות בעוצמה של 180 מעלות, בדרך כלל אני נדרש לשים אותם על סביב 45 דקות ו-200 מעלות, ככה הן יוצאות מצוין (לאחר הרבה ניסוי וטעיה.)
בגלל שפה ראיתי בתגובות שצריך מאוד להקפיד בזמני האפייה והחום וכו’, את חושבת שכדאי לי להמשיך להמיר את אותו יחס? לצורך העניין, לאפות 18 דקות במקום 12?
ולגבי התבנית, אני רואה שבתבנית שלך בתנור נייר האפייה כיסה את כולו ויותר מזה, אצלי נייר האפייה לא מכסה את כל התבנית, כנראה כי התבנית יותר גדולה. יש לי איך לפתור את זה?
היי דניאל,
לגבי הזמנים – נראה לי שכן.
באיזה גודל תבנית אתה משתמש? במקרה כזה תשטח את הבלילה רק על נייר האפיה.
שלום אפרת, אופים את הרולדה בחום עליון תחתון או טורבו?תודה
תמיד זה חום עליון ותחתון אלא אם רשום במפורש טורבו:)
הכנתי את העוגה , יצאה מעולה 🤗
שאלה – יצאה לי קצת דקה מבתמונה, מה הסיבה ? האם זה חצי כפית אפייה מלאה ( משום מה המשקל לא מדד לי 3 גרם )
ושאלה חשובה מאוד- והאם אפשר להקפיא את העוגה המוכנה ?
באיזה גודל כוס השתמשת?
וכן, חצי כפית אפייה מלאה
אפשר להקפיא:)
אני משתמשת רק במשקל
יכול להיות שזה לא הייתה חצי כפית מלאה , כי זה קצת יצא לי דק מהתמונה ….
יכול להיות. צריך גם לבדוק שאבקת האפיה טובה.
היי
אני גם עשיתי את המתכון הטעים רק בצבע קצת שונה הוספתי מעט קקאו וסוכר וניל אחד ואת הריץ’ עם פודינג ריבת חלב ועם קמח תפו”א ויצא פשוט מושלם
אני כל פעם מחדש לוקחת מתכונים רק ממך
מהמם❤️
תודה אפרת
הכנתי כמה פעמים וקצרתי מחמאות רבות!
העוגה הזו מ-ע-ו-ל-ה
שמחה שיצא מוצלח❤️
תודה:)
יש לך מתכון למילוי בלי קצפת ריצ’ (משהו שוקולדי)?
תודה רבה וחג שמח
היי דבורי,
אפשר להשתמש בקרם קוקוס כמו במתכון הזה- מוס שוקולד מקרם קוקוס.
היי עשיתי את הרולדה כבר כמה פעמים והיא יצאה מוצלחת,
האם אפשר לשלב/ לאפות עם הבצק פרוסות תפוז מבושלים ?
היי יפעת,
לא בטוחה אם ייצא מוצלח (לא ניסיתי).
כמה זמן אפשר לשמור את הרולדה במקרר?
4-5 ימים.
האם להכנת הרולדה ניתן להשתמש עם פודינג שוקולד במקום פודינג וניל? האם לדעתך זה יצא טעים?
כן:)
כן, הכנתי. יוצא מצויין…
בכלל העוגה הזו קבועה אצלי, מתאים גם לצליאקים
היי אפרת, במה אפשר להחליף את הקורנפלור? נתקעתי בלי וממש ממש רוצה להכין…יש לי קמח תמי כתום רב תכליתי, יש קמח שקדים ויש קמח קסאווה – כזה: Check out this product I found on iHerb. https://il.iherb.com/pr/otto-s-naturals-multi-purpose-cassava-flour-32-oz-907-g/78715?rcode=TJG341&utm_medium=appshare
אין לי מושג מה עדיף. אולי כדאי לקנות קורנפלור ולהכין בפעם אחרת? מה דעתך? תודה מראש, דינה
היי
אפשר להשתמש בקמח תמי(:
אפרת את אלופה!!!!!!!!!!!
מתכונים 100 ממש אליפות הכנתי לר”ה יצאה 100
ממש זללו וגם מתכון קל זה גם טוב ממש
100 תודות!!!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי אפרת, הכנתי פעם אחת את הרולדה יצא מהמם, לא האמינו לי שזה לל”ג, היום הכנתי שוב ולמרבית הצער יצא לי ממש ספוגי, וגם אזור שלם התקשה ולא היה ניתן לגלגל, אולי את יודעת ממה קורות 2 הבעיות האלו?
היי
האם הפעם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מל ודייקת בכמויות?
השתמשת בביצים לא קטנות?
הקפדת על הקצפה טובה וארוכה מספיק?
אפית בתבנית הנכונה, בחום המתאים ולמשך הדרוש?
לפעמים כשאופים כמה דקות יותר הרולדה מאד מתקשה לאחר קירור.
הכנו את הרולדה (עם פודינג וניל וכף קפה) ויצא טעים ממש!
תודה!!!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לשתף🌺
האם אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח מצות?
היי,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא…
לא מצליחה לחלץ מהתבנית הכל מתפורר מה הסיבה?
היי,
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל ודייקת בכמויות?
הקפדת לאפות בתבנית בגודל המתאים ולמשך הדרוש? נתת לעוגה להתקרר לפני הגלגול?
הי אפרת !
האם אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תפו”א?
היי,
אפשר.
תודה רבה
מתי שמים את הקרם קוקוס?
איזה קרם קוקוס? את רוצה להחליף את השמנת המתוקה בקרם קוקוס?
אם כן מקציפים אותה כמו השמנת.
אם התכוונת לחלב קוקוס מוסיפים אותו יחד עם הפודינג כפי שכתוב.
שמתי קרם קוקוס במקום חלב קוקוס יחד עם השמנת. אולי בטעות אבל יצא מושלם. עוגה ממש קלה להכנה וטעימה מאוד
מעולה, כיף לשמוע❤
האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום קורנפלור? ואם כן , איזה כמות?
תודהה
היי,
אני לא בטוחה שזה יהיה מוצלח, הרולדה עלולה לצאת לא יציבה.
הכנתי לפסח יצא מעולה !
התבאסתי קצת שלא הצלחתי לגלגל יצא בגובה אחיד וחלק
אפשר להשאיר במקפיא יומיים שלוש?
תודה רבה!
שמחה שיצא מוצלח!
אפשר להקפיא, אבל פחות מומלץ כי המרקם יהיה מעט רטוב.
ואיפה את ממליצה לי לשמר במקרר או במקפיא עד שבת?(4/5 ימים)
4-5 ימים זה זמן ארוך יחסית בשביל אחסון במקרר.
אם אין אפשרות להכין מאוחר יותר תקפיאי.
כשלוחצים על מתכון לקניידלך מקבלים מתכון לרולדה ללא גלוטן. נשמח לקבל את המתכון של הקניידלך. תודה מראש!
מאיפה את מנסה ללחוץ על המתכון לקניידלך?
כי המתכון מופיע והכל תקין.
בתגובה הקודמת שלך צירפתי לך את המתכון, מצרפת לך שוב בכל מקרה- תלחצי כאן.
איפה המתכון של הקניידלך ? יש פעמיים מתכון של רולדה.
לא בטוחה שהבנתי…
מצרפת לך מתכון לקניידלך.
האם ניתן להמיר את החלב במים? או במיץ?
אפשר לשים חלב סויה או מים.
יצא מושלם!
במה אפשר לצפות מלמעלה?
רוצה שקצת יטשטש את הרולדה עצמה, נקרע לי קצת
שמחה מאד שיצא מוצלח🙂
אם את מעדיפה ציפוי שונה מזיגוג השוקולד אפשר לצפות בקצפת או גנאש שוקולד.
האם ניתן להחליף את הסוכר בסירופ מייפל ?אם כן אז באיזה כמות? תודה .
היי,
לא מומלץ להחליף את הסוכר בממתיק נוזלי, הרולדה עלולה להתפרק ולהיקרע בקלות.
אם את מעוניינת לנסות בכל זאת אפשר לשים כשליש כוס מייפל טבעי.
תודה על מתכון מדהיםםם!!
מתה על האתר שלך!
שמחה שיצא מוצלח, נראה מושלם! תודה על השיתוף וחג שמח🌺
תודה על המתכון! האם ניתן להגיש את הרולדה קפואה?
היי,
אפשר להגיש קפוא, אך מוצלח יותר להגיש בטמפ’ החדר.
היי
אירחתי השבת חברים והכנתי את הרולדה לבן שלהם [אגב בן שלוש וממש גיבור ובוגר!] והתאמתי את רוב האוכל, והוא כ”כ התרגש שמחלקים לכולם עוגה שהוא יכול לאכול! תודה רבה רבה!
וואו, קודם כל הרולדה נראית מושלם!
אני שמחה ממש שיצא מוצלח ושכולם נהנו(: תודה על השיתוף❤
האם אפשר להוסיף מיץ תפוזים או מים במקום חלב פרווה?
היי טל,
כן, אפשר.
היי אפרת:)
קודם כל תודה רבה על כל המתכונים!! הכל יוצא מעולה!
שאלה- אפשר למלא אולי בקרם פטיסייר?
היי תמר,
בטח, אפשר למלא בכל קרם שאוהבים.
חג שמח😊
חייבת לציין שהטעמים נפלאים ! שאפו! אבל העוגה תמיד יוצאת לי חצי אפויה למרות ששמתי אותה בתנור 12 דקות, יש לך מושג?
היי ליאת,
אם דייקת בכמויות המצרכים, שמת את הבלילה בתבנית תנור הענקית וחיממת את התנור מראש- ככל הנראה התנור שלך לא מאד חזק ולכן זה בסדר לתת עוד כמה דקות אפייה🙂
היי אפרת, קודם כל אחלה אתר ומתכונים פצצה!!!😋
רציתמ להשתמש במתכון הזה לעוגת שכבות, ולאפות מראש בשתי תבניות עגולות, הכמות הזו מתאימה לחלוקה בשתי תבניות עגולות? או שצריך כמות אחרת?
תודה מראש😊
היי שירן,
זה תלוי בקוטר התבנית שיש לך, אבל בגדול אני חושבת שכדאי להכפיל כמויות ולהכין בשתי תבניות בקוטר 24🙂
בהצלחה!
אפשר לעשות את המתכון גם בלי חלב קוקוס או חלב סויה?
אפשר לשים רבע כוס מים קרים.
חג שמח ושבת שלום 🙂
אפשרי במקום פודינג וניל לשים 2 כפות שוקולית?? להפוך את הרולדה לשוקולדית
היי מלכה,
ברולדה עצמה כדאי לשים כף שוקולית וכף קקאו לקבלת מראה וטעם שוקולדי:)
אם רצית לעשות גם את המילוי שוקולדי עדיף להשתמש בפודינג שוקולד, או בפודינג וניל+ כף קקאו.
תודה רבה. אתר מעולה.
היי, האם סה בסדר להכין את העוגה יום לפני ההגשה? היא מחזיקה יציב וטוב במקרר למשך זמן?
במידה ולא, אפשרי אולי להכין את הבסיס רק ביום לפני?
תודה 🙂
היי איילה,
מומלץ להגיש ביום ההכנה אבל אפשר להכין גם יום קודם.
אפשר גם להכין רק את הרולדה יום לפני, ולמלא ביום ההגשה.🙂
תודה רבה 🙂
שלום אפרת – האם אפשר להכין עם קמח תפו”א במקום בקורנפלור ומה אפשר במקום אינסטנט פודינג? ועוד שאלה, רציתי למלא בקרם לימון – יש לך אולי מתכון? תודה!
היי תמר,
אפשר להכין עם קמח תפו”א, במקום הפודינג אפשר לשים אבקת סוכר.
מצרפת מתכון לקרם לימון.
חג שמח:)
אפשר להשתבש בחלב שקדים במקום החלב סויה וחלב הקוקוס?
הי ליעד,
אפשר😊
רולדה מצויינת טעימה וקלה להכנה!
הכנתי אותה כמה פעמים
וכל פעם כלם עפים על זה.
כמו כל מה שאני מכינה מהאתר הזה.
פשוט אתר מעולה!
תודה 🙂
תודה לילך ❤️
תודה על האתר המקסים הזה, הכי שימושי וכיף! רציתי לשאול אם אפשר להשתמש במקום בקמח רגיל, ואם כן מה ההפרשים? תודה
היי 🙂
אם משתמשים בקמח רגיל אז עדיף להכין את המתכון הזה- עוגת רולדה.
קודם כל, את מקסימה!תודה על מתכוהין מעולים ופירוט בלב רחב!
אין לי תבנית בגדול של התנור כשרה לפסח. לשים ישירות על הרשת כדאי?או לחלק לשתי תבניות אלומיניום?
תודה הילה ❤️
אם יש לך תבנית ענקית חד פעמית מאלומיניום זה מצוין. אם לא, אפשר להכין ב2 תבניות בגודל 22*31 אבל אז ייצאו לך 2 רולדות קטנות במקום אחת רגילה.
חג שמח!
האם אפשר איכשהןא לשלב אגוזים טחונים?אשמח לתשובה זריזה. ותודה לך על כל המתכונים מכינה רק ממך…
אפשר לפזר מעל הקרם.
תודה רבה!!! הוספתי כבר כמה כפות לבלילה . מקווה שיצא טעים. תודה לך
אתר מדהים !
האם אפשר להוסיף קקאו לבלילה?
אני חושבת שאפשר להוסיף כף אבקת קקאו + כף סוכר.
יצא מעולה. עושה כבר פעמם שלישית. קל וטעיםםםםם
שמחה לשמוע ❤️
תודה רבה על האתר המתכונים ממש טובים.
במתכון הזה הבצק יצא לי קצת בטעם המזכיר חביתה, מה לעשות כדי שפעם הבאה זה לא יקרה?
העוגה תפחה? זה יכול להיות אם אין מספיק קורנפלור בבלילה. באיזה כוס השתמשת?
הי איך אפשר להמיר את הקונפלור?
לפי התגובות אפשר להמיר בקמח תפו”א.
היי אפרת!
א. האתר מהממם!!
ב.יש אפשרות להחליף את הקונפלור לקמח תפוחי אדמה ואת הפודינג וניל למשהו אחר אולי קמח תפוחי אדמה עם סוכר?
היי אודליה,
א. תודה 🙂
ב. לפי התגובות אפשר להכין עם קמח תפוח אדמה.
אני חושבת שבמקום פודינג בבלילה אפשר לשים 2 כפות קמח תפוח אדמה.
בתערובת הקרם – יש להוסיף כמה כפות אבקת סוכר או סוכר לבן (לפי הטעם).
היי , אם אין לי מיקסר אפשרי לערבב עם מטרפה ידנית ?
זה בעייתי יותר בגלל הקרם.
תודה לך על המתכון..יצא מעולה.. רוצה לציין שהבלילה יצאה קצת קשה מידי ולכן הוספתי רבע כוס נוזלים..
תודה על העדכון 🙂
טעים מאוד נירא טוב
🙂
הכנתי! הבלילה לא נאפתה.. הייתה איזה 20 דק” בתנור ורק אז נאפתה אבל אח”כ לא היה ניתן לגלגל.. בקיצור מה נראה לך הבעיה?
שמת אותה בתבנית ענקית? חיממת את התנור מראש?
למה אי אפשר לגלגל? היא התקשתה?
היי אפרת וחנוכה שמח!!😍
האם זה מתאים להקפיא את הרולדה ואז להגיש אותה קפואה וזה יוצא כאילו עוגת גלידה כזו.. נשמע לי יותר קורץ.. אפשרי?
כן אפשר 🙂
יש תחליף לשמנת צמחית? לא ריץ ולא שמנת מתוקה!
אולי ביצים או חלב או כל דבר אחר???
אפשר להשתמש בקרם קוקוס.
👍 תודה ושבת שלום!!🌷
מקווה שיהיה לי זמן להכין…. אם לא בהזדמנות…
מה את אומרת? נראה לך מתאים מילוי אחר?
אני לא אוהבת להשתמש בריץ או שמנת מתוקה..
נראה לך מתאים פה קצפת מרנג??
או אולי איזו מלית גבינה או שוקולד?
אשמח לרעיונות אם אפשר…❤❤❤
העוגה יותר טעימה עם קרם אבל אני מניחה שאפשר להכין אותה עם ריבה או ממרח שוקולד או ממרח מתוק אחר.
הי אפרת תודה על אתר מקסים ומתכונים מעולים!! אפיתי את העוגה והיא יצאה לי במרקם גומי כזה ולא אורירי ..ממה זה יכול להיגרם?
היי אורטל,
באיזה כוס השתמשת?
ערבבת עם מיקסר?
אולי ערבבת יותר מידי לאחר הוספת הקורנפלור והפודינג?
היי האם אפשר להשתמש בבצק, כתחתית לעוגת קצפת?
כן.
האם אפשר להשים חלב רגיל במקום חלב סויה/קוקוס
כן.
שאלה
את הביצים מקציפים שלמים או את החלבונים לבד עם הסוכר ואח”כ מוסיפה את החלמונים?
שלמים.
היי, מאוהבת באתר הזה!! אני אוהבת להכין ע8 בני בן ה-3 עוגות ועוגיות שונות, והמשפחה בטוחה שיש לי ידע במטבח, אז תודה 😁
יש לי שאלה בנוגע למתכון, יש לי מי אגוז קוקוס. אפשר להשתמש בו במקום חלב קוקוס?
היי נורית, קודם כל כיף לשמוע 🙂
לשאלתך, אני מניחה שאפשר. תשימי רבע כוס מי אגוז קוקוס ומומלץ לקרר את זה במקרר לפני השימוש.
יצא פשוט מושלם
תודה רבה
אתר מעולה
תודה נויה 🙂
פסח שמח, שתי רולדות נחטפו בסדר פסח הכיתתי של הילד… הכנתי עם חלב רגיל ושמנת מתוקה.
ברולדה שתוגש הערב מרחתי על הבצק לפני הנחת הקרם, ממרח חמוציות למילוי עוגות.יצא שילוב מדהים!! תודה על המתכון שאפשר להכין כפשוטו ואפשר לאלתר עליו בהמון דרכים.
נשמע מעולה!
תודה שרון 🙂
מתכון מעולה!!! רולדה טעימה!!!
יש לך מתכונים מעולים, קלים ותמיד מוצלחים.
תודה רבה!
נראה מדהים!
תודה אוריאנה 💜
תודה רבה על המתכון ועל היעוץ…
הנה התוצאה😊
חג שמח
נראה מעולה 😍
תודה לך שחזרת לשתף.
חג שמח!
אם קצת נשרף בלמעלה אבל בפנים לא נאפה , מה אפשר לעשות?
להנמיך את הטמפ’ ב-20 מעלות ולהמשיך לאפות.
זה נאפה במקרה על טורבו?
שלום אפרת ותודה על המתכונים😊
אם אין לי פודינג ולא תמצית וניל זה בסדר?
בסדר.
במקום פודינג בבלילה אני חושבת שאפשר לשים 2 כפות קורנפלור או קמח תפוח אדמה.
בתערובת הקרם – יש להוסיף כמה כפות אבקת סוכר או סוכר לבן (לפי הטעם).
חג שמח 💝
אפרת שלום
הכנתי שתי רולדות. אחת עם וניל בפנים והשנייה שוקולד. פשוט מעדן.
הבצק ממש נמס בפה יחד עם הקרם.
מתכון מצוין. פשוט להכנה ואין ספק שאעשה אותו בהמשך.
חג שמח!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נלי וחג שמח 🌺
שלום אפרת ומועדים לשמחה,
אי לי אינסטנט פודניג
ואני מאוד רוצה להכין את הרולדה
האם לדעתך אפשר להכין את הבצק בלי האינסנט?
היי 🙂
במקום פודינג בבלילה אני חושבת שאפשר לשים 2 כפות קורנפלור או קמח תפוח אדמה + כפית תמצית וניל.
היי! הכנתי את הרולדה ללא הציפוי והיא יצאה טעימה אבל ממש לא דומה לרולדה שאת הכנת- כלומר יפה. הרולדה שלי יצאה שמנה וכל הקרם יצא מחוץ לה. אפילו לא השתמשתי בכל הקרם למילוי וציפיתי אותה בקרם שנשאר. התבנית היא כמו אמרת- 32X40. לצערי לא יכולתי לגלגל אותה מחדש כי היא הייתה “דביקה” מהקרם.
מה אפשר לעשות לפעם הבאה שהקרם לא ייצא והרולדה תהיה יפה כמו שלך?
תודה וחג שמח!
היי דנה,
לגבי עובי הרולדה, באיזה כוס השתמשת? שמת רק חצי כפית אבקת אפיה?
לגבי הקרם, חשוב שהרולדה תתקרר לטמפ’ החדר לפני ששמים את הקרם וחשוב שהקרם יהיה קר ויציב כשמורחים אותו על הרולדה. הקצפת לקרם יציב? אם כן, פעם הבאה כדאי להכניס את הקרם אפילו למקפיא עד שהרולדה מתקררת (שהקרם יהיה קר מאוד אבל לא קפוא).
השתמשתי בכוס מדידה 240 מ”ל וכל הכמויות לפי המתכון. הרולדה כבר הייתה קרה, נתתי לה להתקרר יותר מחצי שעה.
כשהכנתי את הקרם הוא לא היה קצפת מאוד יציבה למרות שהשמנת מתוקה הייתה מאוד קרה. לא רציתי להמשיך לערבב יותר ממה שעורבב במיקסר כדי לא לפגוע בקצפת
אז זאת הסיבה חשוב שהקרם יהיה יציב אחרת.
פעם הבאה אם הקרם לא יציב, תכניסי את הקערה למקפיא למשך כרבע שעה. אח”כ תוסיפי כף גדושה פודינג ותמשיכי להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
היי אפשר להכין יום לפני ולהשאיר במקרר יום שלם ? האם המרקם של העוגה ישתנה?
כן, אין בעיה. יש לכסות כמובן.
חג שמח 🙂
הי,האם ניתן להמיר את כוס החלב סויה או קוקוס במשהו אחר?
אין לי את שניהם…. ואני רוצה עוגה פרווה.
תודה רבה:-)
שימי רבע כוס מים קרים.
חג שמח 💗
שלטן, במה אפשר להחליף את האינסטנט בבלילה?
היי חגית,
אפשר לשים כפית תמצית וניל ו 2-3 כפות אבקת סוכר (לפי הטעם).
חג שמח 🌷
האם ניתן לשים קמח מצה או תפוחי אדמה במקום קונפלור
היי גלית,
לפי התגובות אפשר להכין עם קמח תפוח אדמה.
חג שמח 🙂
היי,
תודה על המתכונים.
יש אפשרות במקום קורנפלור קמח תפו”א?
היי אורית,
לפי התגובות אפשר.
חג שמח 🌷
וואי נזכרתי שלא שימנתי את התבנית 🙁 קריטי?
אם שמת נייר אפיה זה אמור להיות בסדר.
יופי ב”ה 🙂 עכשיו הבעיה שאין לי אינסטנט למילוי… מה לעשות? איך להמתיק ואיך לייצב?
אפשר להמתיק באבקת סוכר.
לא נורא אם הקצפת תהיה פחות יציבה.
היי, אם אני רוצה רולדה כהה כמה קקאו צריך להוסיף? ואולי גם סוכר? תודה מראש
לדעתי אפשר להוסיף כף אבקת קקאו + כף סוכר.
שלום,
מה שתפש את תשומת לבי באתר שלך זה… השפה הנקיה, הלא רחובית שלך. זה כל כך מרומם! אותו דבר לגבי התשובות שלך – הן תמיד חביבות ומכבדות, ללא סלנג זול.
כל הכבוד!
תודה וחג שמח ❤️
יש מצב להחליף את המילוי לממרח תמרים ואגוזים ?
אפשר אבל זה יהיה קצת יבש. אני חושבת שעם קרם ייצא יותר מוצלח.
אפשר להקפיא?
כן
היי ענת
העוגה יצאה טעימה מאוד יש לך עוד מתכונים לעוגות שוות ללא גלוטן?
תודה🎂
מצרפת לינק לעוגות ללא גלוטן.
אפשר להחליף קצפת צמחית ברגילה?
כן.
היי רציתי לדעת אם אפשר להמיר את הקורנפלור בקמח כרגיל?
כן אפשר.
עוגה קלה להכנה וטעימה מאד תודה
תודה ורדית, שמחה לשמוע 🙂
שנה טובה
היי, איך אפשר לשלב ריבת חלב?
אפשר להוסיף 3-4 כפות ריבת חלב לקרם עצמו (יש להשתמש בפודינג וניל).
בציפוי אפשר לזלף פסים של ריבת חלב.
ולגבי החלב, אפשר להמיר במקום חלב קוקוס או חלב סויה חלב רגיל?
כן בטח.
אם אהפוך את העוגה לחלבית אין שינוי באופן ההכנה נכון?
נכון.
הכנתי לכבוד שבועות ויצא מושלם!! ליקקנו את האצבעות 🙂
נשארה לי מעט קצפת וגם ציפוי שוקולד, ותהיתי מה לעשות איתם.. אז הוספתי לקצפת בננה אחת מרוסקת וכפית תמצית וניל,שמתי בכוסיות קטנות (הזלפתי את השוקולד בתחתית) ופיזרתי מעל שברי אגוזים. אחרי כמה שעות במקפיא יצאה גלידת בננה ושוקולד נהדרת 🙂
נשמע מעולה!
תודה שירן ושבת שלום 🙂
אפשר להמיר את הקורפלור בקמח תפו”א
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר.
אפשר לשים ריבה בתור מילוי? יצא טעים?
היי אילנה,
אני יודעת שריבת חלב משתלבת מעולה.
לגבי ריבה רגילה, לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר.
כן טעים
אז זהו אפרת שעשיתי ביום שישי את העוגה עם קמח תפוח אדמה .. וגיליתי שטעם קרם העוגה והעוגה בטעם פחזניה ממולאת בקרם טוב גיליתי שנגמר חלב הסויה ושמתי מים במקום .. אז תודה על המתכון ..
תודה שחזרת לעדכן!
שבוע מקסים 🌷
שלום,
הכנתי את הרולדה אך הבצק יצא דק ולא כמו בתמונה
ועשיתי ממש כמו שכתוב
מה יכול להיות???
מחכה לתשובה
היי אסתר,
הבלילה לא תפחה באפיה?
ערבבת את אבקת האפיה עם הקורנפלור והפודינג וניל לפני שהוספת לבלילה?
כן
עשיתי בדיוק כפי שכתוב במתכון
אז אם ערבבת לפני והעוגה לא תפחה כנראה שהיתה בעיה עם אבקת האפיה.
מה יכול להיות הבעיה באבקת אפיה?
אנסה שוב השבוע
תודה רבה
העלתי את זה כאפשרות כי קרה לי כבר שהשתמשתי באבקת אפיה והיא לא היתה טובה.
נסי עם אבקת אפיה אחרת. בהצלחה 🙂
הכנתי לפי המתכון ויצא מעולה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ענת.
תודה על המתכון אמנם לא יצא כמו תמונה לא הצלחתי לגלגל אותו באופן מלא עם זאת המילוי גם עם הבצק היה מושלם..
תודה אשתי מאוד אהבה את הטעם והמרקם
נתן לשים קמח תפוחי אדמה במקום? עכשיו ראיתי הרבה שואלים בעניין קמח תפו”א אני אנסה היום
היי מיכאל,
שמחה שיצא טעים 🙂
לא ניסיתי להכין עם קמח תפו”א אבל נראה לי אפשרי.
מושלם מושלם מושלם לא הפסיקו לשבח את הטעם הנפלא תודה רבה ומועדים לשמחה
איזה כיף לשמוע!
תודה דליה 🙂
הכמות לבצק קטנה לתבנית של תנור אולי עדיף תבנית חד פעמית קטנה יותר
היא לא קטנה. אולי הכנת בכוס קטנה מידי?
הכמות אמורה להיות מספיקה כדי להתפרס על כל התבנית. זה אומנם נראה שטוח אבל זה תופח באפיה.
היי
נראה מעולה
אין צורך להפריד את הביצים?
אין צורך.
חג שמח 🙂
היי, אפשר לדעת את גודל התבנית? כי אין לי תנור אבל יש לי טוסטר אובן גדול
תבנית בגודל 32X40.
חג שמח 🙂
היי אפרת אפשר לעדות את הקצפת עם שמנת מתוקה במקום צמחית?
כן אפשר.
חג שמח 🙂
להקציף מיכל שמנת מתוקה?(מיכל אחד)
כן, מיכל אחד של 250 מ”ל.
הי
אפשר לשים (כמו) קמח תופח של אוסם? כמויות?
איזה מתכון מתאים ביותר לקמח תופח לפסח של אוסם?
תודה!
אביטל
היי אביטל,
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר להמיר את הקורנפלור בקמח תופח לפסח באותה כמות.
אין מתכון ספציפי שמתאים אבל בגדול אני חושבת שאפשר להשתמש במתכוני עוגות במקום קמח תפו”א.
חג שמח 🙂
היי אפרת אפשר לשים את הרולדה יותר מ3 שעות במקרר אפשרי לעשות את הרולדה יום לפני?
כן בטח. אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר. רק כדאי לכסות אותה.
חג שמח 🙂
תודה רבה רבה חג שמח!
היי,אם אני רוצה להכין את הרולדה בצבע חום, כמה קקאו להוסיף? או מה להחליף בקקאו?
תודה מראש!
היי סהר,
לדעתי אפשר להוסיף כף אבקת קקאו.
חג שמח 🙂
תודה רבה לך אפרת על המענה המהיר.
חג פסח שמח!
היי אפרת, הרולדה נראית מדהימה ובטח גם טעימה.
שאלה: רשמת חלב סויה או קוקוס, אפשר חלב רגיל? זה ישנה בטעם?
תודה לך על המתכונים המעולים.
חג פסח שמח.
אפשר חלב רגיל. זה ייצא טעים באותה מידה.
חג שמח!
אנחנו לא אוכלים קורנפלור בפסח.יש לך תחליף?
תודה רבה
לא ניסיתי אבל אולי יעבוד עם קמח תפו”א.
אם יש מישהי שניסתה.אשמח לקבל עידכון
תודה רבה
אפשר לעשות זאת עם קמח תפוחי אדמה במקום קורנפלור?.
לא יודעת, לא ניסיתי.
היי,
אפשר להשתמש במים במקום חלב סויה/ קוקוס?
אם כן, מה הכמות ?
אפשר לשים רבע כוס מים קרים אבל יותר טעים עם חלב סויה או קוקוס.
חג שמח 🙂
שייאאווו זה נראה מהמם!!!!!
יש לי אינסטנט ריבת חלב. אפשר לשים אותו גם בבלילת הבצק וגם במילוי?
פסח כשר ושמח!!!
היי אילנה,
בקרם אפשר בהחלט. לגבי הבלילה עצמה, לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר לשלב עם הקורנפלור. בכל מקרה לא כדאי להמיר את כל כמות הקורנפלור.
חג שמח יקירה! 🙂