זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
רכיבים
רוטב ויניגרט עם חומץ בלסמי
5 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
כפית דבש גדושה (לטבעוניים: ניתן להמיר בסוכר חום)
כפית חרדל
1 שן שום כתושה
כשליש כפית מלח וקמצוץ פלפל
רוטב ויניגרט עם מיץ לימון
5 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
כפית דבש (לטבעוניים: ניתן להמיר במייפל)
כפית חרדל דיז’ון
1 שן שום כתושה
כשליש כפית מלח וקמצוץ פלפל
אופן ההכנה
-מערבבים את כל החומרים בקערית או צנצנת ומתבלים את הסלט לפני ההגשה.
טיפים והערות
*ניתן להכין את הרוטב מראש ולשמור בצנצנת סגורה במקרר עד שבוע.
ראו גם
שאלה.
רוטב ויניגרט עם חומץ בלסמי:
כתוב חרדל, כוונתך לרגיל-חלק?
אפשר רגיל או דיז’ון
אפשר להשתמש בחומץ רגיל?
עדיף להכין את הרוטב השני (עם מיץ הלימון)
דווקא הכנתי עם מיץ לימון רגיל יצא ממש טוב!!!!!!!!!!!!
רציתי דווקא את המתכון הזה…
בכל אופן תודה רבה!
הטעם של החומץ הבלסמי שונה לגמרי מחומץ רגיל.
תכיני בהזדמנות אחרת שיהיה לך בלסמי:)
תודה על המתכונים המופלאים!!!
יש רוטב לסלט בלי חרדל ובלי חומץ בלסמי?
היי מרגו,
איזה סלט את רוצה לתבל?
סלט חסה עם בצל ירוק, פטריות..
אפשר להכין את הרוטב השני בלי החרדל.
תודה רבה!!!!
בוקר טוב אפרת! תודה רבה על המתכון לרוטב ויניגרט 🙂 רציתי לשאול, האם יש דרך להפוך את הרוטב בלסמי ללייט/דיאטטי יותר, ז”א לוותר על השמן זית?? או אולי יש לך רעיון אחר לרוטב דל קלוריות שמבוסס על חומץ בלסמי וחרדל? תודה ושבוע טוב ומבורך 🙂
היי אודליה,
השמן משפר את הטעם והמרקם של הסלט אבל אפשר להפחית את כמותו או לוותר עליו.
בהצלחה ושבוע מקסים🌺
היי אפרת,
האם ניתן להכין את הרוטב יום קודם ולשמור במקרר?
כוונתי לכל רוטב באופן כללי על בסיס חרדל/ דבש/ סילאן.
תודה מראש🙏
היי,
אין בעיה לשמור רוטב במקרר, רצוי למשך לא יותר מיומיים שלושה.
תודה רבה
אפשר להמיר את הדבש בסילאן?
אם כן, אשמח לדעת בכמה
היי,
אפשר באותה כמות(:
אפרת היקרה
אמנם הכנתי ביום שישי-שיהיה לשבת, וחוזרת לעדכן שיצא מושלם וכווווולם נהנו! תודה ענקית ❤️
מומלץ בחום!
שמחה מאד שנהניתם מהמתכון! תודה שחזרת לשתף😊