זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
רכיבים
רוטב ויניגרט עם חומץ בלסמי
5 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
כפית דבש גדושה (לטבעוניים: ניתן להמיר בסוכר חום)
כפית חרדל
1 שן שום כתושה
כשליש כפית מלח וקמצוץ פלפל
רוטב ויניגרט עם מיץ לימון
5 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
כפית דבש (לטבעוניים: ניתן להמיר במייפל)
כפית חרדל דיז’ון
1 שן שום כתושה
כשליש כפית מלח וקמצוץ פלפל
אופן ההכנה
-מערבבים את כל החומרים בקערית או צנצנת ומתבלים את הסלט לפני ההגשה.
טיפים והערות
*ניתן להכין את הרוטב מראש ולשמור בצנצנת סגורה במקרר עד שבוע.
ראו גם
בוקר טוב אפרת! תודה רבה על המתכון לרוטב ויניגרט 🙂 רציתי לשאול, האם יש דרך להפוך את הרוטב בלסמי ללייט/דיאטטי יותר, ז”א לוותר על השמן זית?? או אולי יש לך רעיון אחר לרוטב דל קלוריות שמבוסס על חומץ בלסמי וחרדל? תודה ושבוע טוב ומבורך 🙂
היי אודליה,
השמן משפר את הטעם והמרקם של הסלט אבל אפשר להפחית את כמותו או לוותר עליו.
בהצלחה ושבוע מקסים🌺
היי אפרת,
האם ניתן להכין את הרוטב יום קודם ולשמור במקרר?
כוונתי לכל רוטב באופן כללי על בסיס חרדל/ דבש/ סילאן.
תודה מראש🙏
היי,
אין בעיה לשמור רוטב במקרר, רצוי למשך לא יותר מיומיים שלושה.
תודה רבה
אפשר להמיר את הדבש בסילאן?
אם כן, אשמח לדעת בכמה
היי,
אפשר באותה כמות(:
אפרת היקרה
אמנם הכנתי ביום שישי-שיהיה לשבת, וחוזרת לעדכן שיצא מושלם וכווווולם נהנו! תודה ענקית ❤️
מומלץ בחום!
שמחה מאד שנהניתם מהמתכון! תודה שחזרת לשתף😊