זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
מס’ מנות: 30 קרקרים
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס קמח (135 ג’) מצה לעוגות (טחון דק)
רבע כוס (60 מ”ל) שמן
שליש כפית מלח
חצי כוס (120 מ”ל) מים רותחים
לפיזור מעל: שומשום, קצח, זעתר
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מניחים בקערה קמח מצה, מלח ושמן ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את המים הרותחים ומערבבים עד שמתקבל בצק רך, אחיד ונוח לעבודה.
-מרדדים את הבצק דק (עובי כ-2 מ”מ) בין 2 ניירות אפיה (פורשים נייר אפיה ומניחים עליו את הבצק. מעל פורשים נייר אפיה נוסף ומרדדים עליו). מרימים את נייר האפיה העליון ומפזרים מעל הבצק באופן אחיד שומשום, קצח וכו’. מניחים שוב את נייר האפיה ומהדקים בעזרת המערוך את התוספות על הבצק. חותכים את הבצק בעזרת גלגלת/סכין לריבועים בגודל כ 5X5 ס”מ ומכניסים לתנור למשך 20-25 דקות. מוציאים ומניחים לקרקרים להתקרר לגמרי (הקרקרים מתקשים לאחר קירור).
טיפ: אין לכם מערוך כשר לפסח? אתם יכולים לרדד את הבצק בעזרת בקבוק זכוכית (כמו בקבוק יין) או צנצנת זכוכית, קופסת שימורים גדולה.
- קניידלך לפסח |
- עוגיות בראוניז |
- קציצות פרסה בנינג’ה |
- עוגיות מגולגלות לפסח |
- עוגיות לפסח ללא ביצים |
- עוגיות סילאן לפסח
תודה רבה על כל המתכונים האלופים!
אפשר לעשות את המכון עם קמח טף?
לא יודעת, לא ניסיתי.
המתכון נראה מעולה
האם אפשר להמיר את המים בנוזל אחר? מיץ תפוזים/תפוחים/חלב?
שמחה שאהבת!
אפשר לשים חלב.
היי אפרת
אם אשתמש בקמח מצה רגיל , זה ייצא טוב ? וגם .. חוץ משומשום וקצח , מה אפשר לשים עוד ?
היי,
עם קמח מצה רגיל יצא פחות מוצלח (כי הוא עבה יותר).
אפשר להוסיף גרעינים שונים ופרג או פשתן.
מתכון מעולה!
האמת – לא היו לי ציפיות 🙂 אבל החלטתי בכל זה לנסות ויצא מעולה. חוסלו ומחר מכינה שוב.
תודה רבה!
שמחה שיצא מוצלח ושהתחסל! תודה על השיתוף וחג שמח🌺
האם צריך לקחת קרקר קרקר לתבנית או שמכניסים הכל כמשטח חתוך
היי שושנה,
מכניסים לתנור את התבנית עם הקרקרים עליה כמשטח אחד חתוך:)
האם ניתן להחליף את הקמח לקמח תפו”א ?
היי רחל,
לא ניסיתי, אבל אני מאמינה שיהיה צורך בכמות קטנה יותר של מים, לכן אם מחליפים לקמח תפוחי אדמה יש להוסיף את המים בהדרגה.
עשיתי עם קמחחומוס, יצא נהדר
תודה על השיתוף🌺
היי אפרת, הכנתי את הקרקרים ויצא טעים מאוד! רציתי רק לשאול, לאחר שציננתי את הקרקרים הם קיבלו לחות בזמן הצינון וגם כשהכנסתי אותם לקופסא אטומה הם איבדו מהפריכות שלהם. האם את יודעת מה הסיבה?
היי נטלי,
סורי על העיכוב בתשובה.
אם זה עדיין רלוונטי אפשר לנסות להחזיר להם את הפריכות ע”י חימום בתנור. יש לחמם תנור מראש ל100 מעלות וכשהתנור חם להכניס את הקרקרים ולהשאיר במשך 10-15 דקות. אח”כ להוציא מהתנור ולהמתין שזה יתקרר לגמרי.
תודה על המענה, כמובן שזה חוסל כבר לפני 🙂 אבל איך אפשר לשמור את הפריכות שלהם אחרי שהם יוצאים מהתנור..?
אני הנחתי להם להתקרר בטמפ’ החדר והעברתי לקופסה סגורה על השיש והם נשמרו פריכים כמה ימים.
אולי שמת קצת פחות מרבע כוס שמן או שהם נשארו הרבה זמן בחוץ לפני שהעברת אותם לקופסה?
יכול להיות שהסיבה היא באמת שהם נשארו הרבה זמן בחוץ… 🙁 אכין אותם שוב ואעדכן כי בכל מקרה הם היו טעימים מאוד ומוצלחים!
הי אפרת,
אין לי כרגע שומשום / קמח / זעתר, יש משהו אחר שניתן להוסיף מעל לטעם? (יש לי בבית שקדים / אגוזים / אבקת שום / פפריקה יכול להיות רלוונטי?).
תודה רבה
את יכולה לשים קצת אבקת שום ופפריקה אבל להוסיף את זה לבצק עצמו (לא לפזר מעל).
הי,האם ניתן להחליף שמן בשמן זית?
כן אפשר.
מאוד אוהבת את המתכונים שלך ,
מה ניתן לשים על הקרקרים שהוא לא בגדר קיטניות
הקרקרים טעימים גם בלי משהו מעל 🙂
יצא סוףףף! הכנתי ממצה נטולת גלוטן וקשה להפסיק לאכול את הקרקרים. תודה!
נראה מעולה!
תודה שרון וחג שמח ❤️
הכנתי (כמות כפולה). יצא מעולה!
תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה וחג שמח!
הקרקרים ללא אבקת אפייה? נשמע שיוצא מאוד דחוס…
אין צורך בחלבון כלשהו? הן לא יוצאות מתפוררות ללא ביצה?
הקרקרים לא אמורים לתפוח ולכן אין צורך באבקת אפיה. הם צריכים להיות דקים ופריכים.
אין צורך בביצה.
היי אפרת. כמה זמן הקרקרים ישארו טריים בקופסה אטומה?
5-6 ימים.
מתה על הקרקרים האלה בחמץ, אנסה בפסח. אפשר בלי התוספות מעל?
כן אפשר.
מושלםםםםםם
רק אצלי האפלה בטוסטר אובן הייתה הרבה יותר מהירה. תודה על הפיצה עם המערך. גם אני לא הייתי חושבת להכין אותם בלי הריצה המגניבה
תודה דפנה, שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפשר קמח ללא גלוטן במקום?
אם הכוונה לתערובת קמחים ללא גלוטן כמו תמי או כרגיל אז נראה לי שכן. מים כנראה שיהיה צורך לשים קצת פחות.
שלום רב אפשרי עם קמח ללא גלוטן?
יש לי קמח מצה רגיל,לא לעוגות,אפשר לעשות איתו את המתכון?
אני חושבת שכן.
וואו נראה מדהים אוהבת כאלה מאוד וגם לפי התגובות האחרות מתכונים נפלאים תודה רבה!!!
תודה רות, חג שמח!
הי, מה שלומך? מתחשק לי להכין מחר, יש אפשרות להשתמש בקמח רגיל כאן?
היי אפרת,
את יכולה להשתמש בקמח רגיל רק יהיה צורך בפחות מים לכן כדאי להוסיף את המים בסוף ובהדרגה עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
בהצלחה 😉
אפשרי קמח תפוחי אדמה? אחלה של מתכונים יש לך !:)
היי,
האמת שאין לי מושג 🙂 לא ניסיתי.
בכל מקרה אני מאמינה שיהיה צורך בכמות קטנה יותר של מים לכן אם מחליטים לנסות יש להוסיף את המים בהדרגה.
תודה יקירה.
שלום
אפשר להחליף את קמח המצה בקמח מלא?
תודה
היי אורית,
אפשר רק אני מאמינה שיהיה צורך להפחית את כמות המים. ממליצה להוסיף את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
בהצלחה 🙂
טעים בטירוף מומלץ לכולם!!!!!!!!!!!!!!!! לא רק לפסח!
תודה עדן, שמחה שאהבת 🙂
חג שמח!
תודה על הטיפ למי שאין מערוך זה כמעט מנע ממני להכין
תודה על מתכונים מעולים
פסח כשר ושמח
דנית
תודה דנית וחג שמח 🙂
כשר לפסח