שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

מס’ מנות: 30 קרקרים

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס קמח (135 ג’) מצה לעוגות (טחון דק)

רבע כוס (60 מ”ל) שמן

שליש כפית מלח

חצי כוס (120 מ”ל) מים רותחים

לפיזור מעל: שומשום, קצח, זעתר




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מניחים בקערה קמח מצה, מלח ושמן ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את המים הרותחים ומערבבים עד שמתקבל בצק רך, אחיד ונוח לעבודה.

-מרדדים את הבצק דק (עובי כ-2 מ”מ) בין 2 ניירות אפיה (פורשים נייר אפיה ומניחים עליו את הבצק. מעל פורשים נייר אפיה נוסף ומרדדים עליו). מרימים את נייר האפיה העליון ומפזרים מעל הבצק באופן אחיד שומשום, קצח וכו’. מניחים שוב את נייר האפיה ומהדקים בעזרת המערוך את התוספות על הבצק. חותכים את הבצק בעזרת גלגלת/סכין לריבועים בגודל כ 5X5 ס”מ ומכניסים לתנור למשך 20-25 דקות. מוציאים ומניחים לקרקרים להתקרר לגמרי (הקרקרים מתקשים לאחר קירור).

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

טיפ: אין לכם מערוך כשר לפסח? אתם יכולים לרדד את הבצק בעזרת בקבוק זכוכית (כמו בקבוק יין) או צנצנת זכוכית, קופסת שימורים גדולה.

קרקרים כשרים לפסח

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
פיצה על מצה ברייפיצה על מצה בריי
פתות ממצות פתות ממצות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
יהודית (16:05 12.11.2023)

תודה רבה על כל המתכונים האלופים!
אפשר לעשות את המכון עם קמח טף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:30 13.11.2023)

לא יודעת, לא ניסיתי.

avatar
ברכה (00:06 31.03.2023)

המתכון נראה מעולה
האם אפשר להמיר את המים בנוזל אחר? מיץ תפוזים/תפוחים/חלב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:48 31.03.2023)

שמחה שאהבת!
אפשר לשים חלב.

avatar
טל (05:20 24.03.2023)

היי אפרת
אם אשתמש בקמח מצה רגיל , זה ייצא טוב ? וגם .. חוץ משומשום וקצח , מה אפשר לשים עוד ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:56 24.03.2023)

היי,
עם קמח מצה רגיל יצא פחות מוצלח (כי הוא עבה יותר).
אפשר להוסיף גרעינים שונים ופרג או פשתן.

avatar
מירב (20:06 17.04.2022)

מתכון מעולה!
האמת – לא היו לי ציפיות 🙂 אבל החלטתי בכל זה לנסות ויצא מעולה. חוסלו ומחר מכינה שוב.
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:40 17.04.2022)

שמחה שיצא מוצלח ושהתחסל! תודה על השיתוף וחג שמח🌺

avatar
שושנה מדר (22:25 21.03.2021)

האם צריך לקחת קרקר קרקר לתבנית או שמכניסים הכל כמשטח חתוך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:04 21.03.2021)

היי שושנה,
מכניסים לתנור את התבנית עם הקרקרים עליה כמשטח אחד חתוך:)

avatar
רחל (12:40 21.03.2021)

האם ניתן להחליף את הקמח לקמח תפו”א ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:50 21.03.2021)

היי רחל,
לא ניסיתי, אבל אני מאמינה שיהיה צורך בכמות קטנה יותר של מים, לכן אם מחליפים לקמח תפוחי אדמה יש להוסיף את המים בהדרגה.

avatar
בת-אל (23:34 10.04.2022)

עשיתי עם קמחחומוס, יצא נהדר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:40 10.04.2022)

תודה על השיתוף🌺

avatar
נטלי (22:05 14.04.2020)

היי אפרת, הכנתי את הקרקרים ויצא טעים מאוד! רציתי רק לשאול, לאחר שציננתי את הקרקרים הם קיבלו לחות בזמן הצינון וגם כשהכנסתי אותם לקופסא אטומה הם איבדו מהפריכות שלהם. האם את יודעת מה הסיבה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:03 15.04.2020)

היי נטלי,
סורי על העיכוב בתשובה.
אם זה עדיין רלוונטי אפשר לנסות להחזיר להם את הפריכות ע”י חימום בתנור. יש לחמם תנור מראש ל100 מעלות וכשהתנור חם להכניס את הקרקרים ולהשאיר במשך 10-15 דקות. אח”כ להוציא מהתנור ולהמתין שזה יתקרר לגמרי.

avatar
נטלי (22:07 15.04.2020)

תודה על המענה, כמובן שזה חוסל כבר לפני 🙂 אבל איך אפשר לשמור את הפריכות שלהם אחרי שהם יוצאים מהתנור..?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:24 15.04.2020)

אני הנחתי להם להתקרר בטמפ’ החדר והעברתי לקופסה סגורה על השיש והם נשמרו פריכים כמה ימים.
אולי שמת קצת פחות מרבע כוס שמן או שהם נשארו הרבה זמן בחוץ לפני שהעברת אותם לקופסה?

avatar
נטלי (22:31 15.04.2020)

יכול להיות שהסיבה היא באמת שהם נשארו הרבה זמן בחוץ… 🙁 אכין אותם שוב ואעדכן כי בכל מקרה הם היו טעימים מאוד ומוצלחים!

avatar
ציפה (13:35 25.04.2024)

הי אפרת,
אין לי כרגע שומשום / קמח / זעתר, יש משהו אחר שניתן להוסיף מעל לטעם? (יש לי בבית שקדים / אגוזים / אבקת שום / פפריקה יכול להיות רלוונטי?).
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:07 25.04.2024)

את יכולה לשים קצת אבקת שום ופפריקה אבל להוסיף את זה לבצק עצמו (לא לפזר מעל).

avatar
ענת (11:55 12.04.2020)

הי,האם ניתן להחליף שמן בשמן זית?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:28 12.04.2020)

כן אפשר.

avatar
לאה (00:38 10.04.2020)

מאוד אוהבת את המתכונים שלך ,
מה ניתן לשים על הקרקרים שהוא לא בגדר קיטניות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:49 10.04.2020)

הקרקרים טעימים גם בלי משהו מעל 🙂

avatar
שרון (19:51 4.04.2020)

יצא סוףףף! הכנתי ממצה נטולת גלוטן וקשה להפסיק לאכול את הקרקרים. תודה!

קרקרים כשרים לפסח
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:19 4.04.2020)

נראה מעולה!
תודה שרון וחג שמח ❤️

avatar
בילי (15:21 25.04.2019)

הכנתי (כמות כפולה). יצא מעולה!
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:25 25.04.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה וחג שמח!

avatar
אביב (23:54 16.04.2019)

הקרקרים ללא אבקת אפייה? נשמע שיוצא מאוד דחוס…
אין צורך בחלבון כלשהו? הן לא יוצאות מתפוררות ללא ביצה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:41 17.04.2019)

הקרקרים לא אמורים לתפוח ולכן אין צורך באבקת אפיה. הם צריכים להיות דקים ופריכים.
אין צורך בביצה.

avatar
simabar (14:57 11.04.2019)

היי אפרת. כמה זמן הקרקרים ישארו טריים בקופסה אטומה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:10 11.04.2019)

5-6 ימים.

avatar
יעל (09:06 2.04.2018)

מתה על הקרקרים האלה בחמץ, אנסה בפסח. אפשר בלי התוספות מעל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 2.04.2018)

כן אפשר.

avatar
דפנה (13:16 1.04.2018)

מושלםםםםםם
רק אצלי האפלה בטוסטר אובן הייתה הרבה יותר מהירה. תודה על הפיצה עם המערך. גם אני לא הייתי חושבת להכין אותם בלי הריצה המגניבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:24 1.04.2018)

תודה דפנה, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
דנה (13:22 27.03.2018)

היי אפשר קמח ללא גלוטן במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:51 27.03.2018)

אם הכוונה לתערובת קמחים ללא גלוטן כמו תמי או כרגיל אז נראה לי שכן. מים כנראה שיהיה צורך לשים קצת פחות.

avatar
דנה (10:48 27.03.2018)

שלום רב אפשרי עם קמח ללא גלוטן?

avatar
הדר (23:17 8.04.2017)

יש לי קמח מצה רגיל,לא לעוגות,אפשר לעשות איתו את המתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:17 9.04.2017)

אני חושבת שכן.

avatar
רות (21:36 7.04.2017)

וואו נראה מדהים אוהבת כאלה מאוד וגם לפי התגובות האחרות מתכונים נפלאים תודה רבה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:39 8.04.2017)

תודה רות, חג שמח!

avatar
אפרת (18:28 23.05.2016)

הי, מה שלומך? מתחשק לי להכין מחר, יש אפשרות להשתמש בקמח רגיל כאן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:43 23.05.2016)

היי אפרת,
את יכולה להשתמש בקמח רגיל רק יהיה צורך בפחות מים לכן כדאי להוסיף את המים בסוף ובהדרגה עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
בהצלחה 😉

avatar
אלישוש (12:17 4.05.2016)

אפשרי קמח תפוחי אדמה? אחלה של מתכונים יש לך !:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:54 4.05.2016)

היי,
האמת שאין לי מושג 🙂 לא ניסיתי.
בכל מקרה אני מאמינה שיהיה צורך בכמות קטנה יותר של מים לכן אם מחליטים לנסות יש להוסיף את המים בהדרגה.

avatar
אלישוש (13:57 4.05.2016)

תודה יקירה.

avatar
אורית (11:43 2.05.2016)

שלום
אפשר להחליף את קמח המצה בקמח מלא?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:08 2.05.2016)

היי אורית,
אפשר רק אני מאמינה שיהיה צורך להפחית את כמות המים. ממליצה להוסיף את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
בהצלחה 🙂

avatar
עדן (15:33 29.04.2016)

טעים בטירוף מומלץ לכולם!!!!!!!!!!!!!!!! לא רק לפסח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:03 29.04.2016)

תודה עדן, שמחה שאהבת 🙂
חג שמח!

avatar
דנית (19:00 27.04.2016)

תודה על הטיפ למי שאין מערוך זה כמעט מנע ממני להכין
תודה על מתכונים מעולים
פסח כשר ושמח
דנית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:13 27.04.2016)

תודה דנית וחג שמח 🙂

avatar
i (14:50 26.04.2016)

כשר לפסח

לקריאת כל התגובות