שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

מס’ מנות: 30 קרקרים

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס קמח (135 ג’) מצה לעוגות (טחון דק)

רבע כוס (60 מ”ל) שמן

שליש כפית מלח

חצי כוס (120 מ”ל) מים רותחים

לפיזור מעל: שומשום, קצח, זעתר

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מניחים בקערה קמח מצה, מלח ושמן ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את המים הרותחים ומערבבים עד שמתקבל בצק רך, אחיד ונוח לעבודה.

-מרדדים את הבצק דק (עובי כ-2 מ”מ) בין 2 ניירות אפיה (פורשים נייר אפיה ומניחים עליו את הבצק. מעל פורשים נייר אפיה נוסף ומרדדים עליו). מרימים את נייר האפיה העליון ומפזרים מעל הבצק באופן אחיד שומשום, קצח וכו’. מניחים שוב את נייר האפיה ומהדקים בעזרת המערוך את התוספות על הבצק. חותכים את הבצק בעזרת גלגלת/סכין לריבועים בגודל כ 5X5 ס”מ ומכניסים לתנור למשך 20-25 דקות. מוציאים ומניחים לקרקרים להתקרר לגמרי (הקרקרים מתקשים לאחר קירור).

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

טיפ: אין לכם מערוך כשר לפסח? אתם יכולים לרדד את הבצק בעזרת בקבוק זכוכית (כמו בקבוק יין) או צנצנת זכוכית, קופסת שימורים גדולה.

קרקרים כשרים לפסח

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פיצה על מצה בריי
פתות ממצות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שושנה מדר (22:25 21.03.2021)

האם צריך לקחת קרקר קרקר לתבנית או שמכניסים הכל כמשטח חתוך

מתכונים ב-10 דקות (23:04 21.03.2021)

היי שושנה,
מכניסים לתנור את התבנית עם הקרקרים עליה כמשטח אחד חתוך:)

רחל (12:40 21.03.2021)

האם ניתן להחליף את הקמח לקמח תפו”א ?

מתכונים ב-10 דקות (12:50 21.03.2021)

היי רחל,
לא ניסיתי, אבל אני מאמינה שיהיה צורך בכמות קטנה יותר של מים, לכן אם מחליפים לקמח תפוחי אדמה יש להוסיף את המים בהדרגה.

נטלי (22:05 14.04.2020)

היי אפרת, הכנתי את הקרקרים ויצא טעים מאוד! רציתי רק לשאול, לאחר שציננתי את הקרקרים הם קיבלו לחות בזמן הצינון וגם כשהכנסתי אותם לקופסא אטומה הם איבדו מהפריכות שלהם. האם את יודעת מה הסיבה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:03 15.04.2020)

היי נטלי,
סורי על העיכוב בתשובה.
אם זה עדיין רלוונטי אפשר לנסות להחזיר להם את הפריכות ע”י חימום בתנור. יש לחמם תנור מראש ל100 מעלות וכשהתנור חם להכניס את הקרקרים ולהשאיר במשך 10-15 דקות. אח”כ להוציא מהתנור ולהמתין שזה יתקרר לגמרי.

נטלי (22:07 15.04.2020)

תודה על המענה, כמובן שזה חוסל כבר לפני 🙂 אבל איך אפשר לשמור את הפריכות שלהם אחרי שהם יוצאים מהתנור..?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:24 15.04.2020)

אני הנחתי להם להתקרר בטמפ’ החדר והעברתי לקופסה סגורה על השיש והם נשמרו פריכים כמה ימים.
אולי שמת קצת פחות מרבע כוס שמן או שהם נשארו הרבה זמן בחוץ לפני שהעברת אותם לקופסה?

נטלי (22:31 15.04.2020)

יכול להיות שהסיבה היא באמת שהם נשארו הרבה זמן בחוץ… 🙁 אכין אותם שוב ואעדכן כי בכל מקרה הם היו טעימים מאוד ומוצלחים!

ענת (11:55 12.04.2020)

הי,האם ניתן להחליף שמן בשמן זית?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:28 12.04.2020)

כן אפשר.

לאה (00:38 10.04.2020)

מאוד אוהבת את המתכונים שלך ,
מה ניתן לשים על הקרקרים שהוא לא בגדר קיטניות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:49 10.04.2020)

הקרקרים טעימים גם בלי משהו מעל 🙂

שרון (19:51 4.04.2020)

יצא סוףףף! הכנתי ממצה נטולת גלוטן וקשה להפסיק לאכול את הקרקרים. תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:19 4.04.2020)

נראה מעולה!
תודה שרון וחג שמח ❤️

בילי (15:21 25.04.2019)

הכנתי (כמות כפולה). יצא מעולה!
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:25 25.04.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה וחג שמח!

אביב (23:54 16.04.2019)

הקרקרים ללא אבקת אפייה? נשמע שיוצא מאוד דחוס…
אין צורך בחלבון כלשהו? הן לא יוצאות מתפוררות ללא ביצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:41 17.04.2019)

הקרקרים לא אמורים לתפוח ולכן אין צורך באבקת אפיה. הם צריכים להיות דקים ופריכים.
אין צורך בביצה.

simabar (14:57 11.04.2019)

היי אפרת. כמה זמן הקרקרים ישארו טריים בקופסה אטומה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:10 11.04.2019)

5-6 ימים.

יעל (09:06 2.04.2018)

מתה על הקרקרים האלה בחמץ, אנסה בפסח. אפשר בלי התוספות מעל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 2.04.2018)

כן אפשר.

דפנה (13:16 1.04.2018)

מושלםםםםםם
רק אצלי האפלה בטוסטר אובן הייתה הרבה יותר מהירה. תודה על הפיצה עם המערך. גם אני לא הייתי חושבת להכין אותם בלי הריצה המגניבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:24 1.04.2018)

תודה דפנה, שמחה שיצא טעים 🙂

דנה (13:22 27.03.2018)

היי אפשר קמח ללא גלוטן במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:51 27.03.2018)

אם הכוונה לתערובת קמחים ללא גלוטן כמו תמי או כרגיל אז נראה לי שכן. מים כנראה שיהיה צורך לשים קצת פחות.

דנה (10:48 27.03.2018)

שלום רב אפשרי עם קמח ללא גלוטן?

הדר (23:17 8.04.2017)

יש לי קמח מצה רגיל,לא לעוגות,אפשר לעשות איתו את המתכון?

מתכונים ב-10 דקות (08:17 9.04.2017)

אני חושבת שכן.

רות (21:36 7.04.2017)

וואו נראה מדהים אוהבת כאלה מאוד וגם לפי התגובות האחרות מתכונים נפלאים תודה רבה!!!

מתכונים ב-10 דקות (09:39 8.04.2017)

תודה רות, חג שמח!

אפרת (18:28 23.05.2016)

הי, מה שלומך? מתחשק לי להכין מחר, יש אפשרות להשתמש בקמח רגיל כאן?

מתכונים ב-10 דקות (18:43 23.05.2016)

היי אפרת,
את יכולה להשתמש בקמח רגיל רק יהיה צורך בפחות מים לכן כדאי להוסיף את המים בסוף ובהדרגה עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
בהצלחה 😉

אלישוש (12:17 4.05.2016)

אפשרי קמח תפוחי אדמה? אחלה של מתכונים יש לך !:)

מתכונים ב-10 דקות (12:54 4.05.2016)

היי,
האמת שאין לי מושג 🙂 לא ניסיתי.
בכל מקרה אני מאמינה שיהיה צורך בכמות קטנה יותר של מים לכן אם מחליטים לנסות יש להוסיף את המים בהדרגה.

אלישוש (13:57 4.05.2016)

תודה יקירה.

אורית (11:43 2.05.2016)

שלום
אפשר להחליף את קמח המצה בקמח מלא?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:08 2.05.2016)

היי אורית,
אפשר רק אני מאמינה שיהיה צורך להפחית את כמות המים. ממליצה להוסיף את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
בהצלחה 🙂

עדן (15:33 29.04.2016)

טעים בטירוף מומלץ לכולם!!!!!!!!!!!!!!!! לא רק לפסח!

מתכונים ב-10 דקות (16:03 29.04.2016)

תודה עדן, שמחה שאהבת 🙂
חג שמח!

דנית (19:00 27.04.2016)

תודה על הטיפ למי שאין מערוך זה כמעט מנע ממני להכין
תודה על מתכונים מעולים
פסח כשר ושמח
דנית

מתכונים ב-10 דקות (19:13 27.04.2016)

תודה דנית וחג שמח 🙂

i (14:50 26.04.2016)

כשר לפסח

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.