שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 25-30 קרקרים

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס קמח לבן

רבע כפית אבקת אפיה

שליש כפית סוכר

חצי כפית מלח

כפית גדושה תבלין צ’ילי חריף

5 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

6-8 כפות מים רותחים




אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את החומרים לפי הסדר הרשום. מוסיפים את המים בסוף ובהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.

-עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו בצד ל10 דקות (כדי שיהיה קל יותר לעבוד איתו).

-בינתיים מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק כמה שיותר דק (ככל שהבצק ירודד דק יותר כך הקרקרים יהיו פריכים יותר). בעזרת סכין חותכים לריבועים בגודל של 3-4 ס”מ.

-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-15 דקות, עד שהקצוות מזהיבים מעט. מוצאים מהתנור ומניחים לקרקרים להתקרר לגמרי.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

*הקרקרים נשמרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר כ-5 ימים.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מתכון לכבד עוף עם פטריותמתכון לכבד עוף עם פטריות
מרק קישואים מרק קישואים
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
שושי (12:01 13.03.2024)

האם ניתן להקפיא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:18 13.03.2024)

כן

avatar
רבקי (09:25 6.07.2023)

אפרת, הרבה בעלים מברכים אותך בכל הברכות, בזכות המתכונים הקלים והחומרים הזמינים
ובעיקר הטעימים. שאלה:עם קמח כוסמין לבן אפשר להכין גם? יתכן ואצטרך להוריד מים? לפעמים דברים יוצאים לי רטובים מידי עם קמח כוסמין לבן.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:31 6.07.2023)

היי
תודה על המילים הטובות!
פחות מומלץ להשתמש בקמח כוסמין כי המרקם ישתנה, אבל אפשר.
את המים תוסיפי בהדרגה ולפי הצורך, יתכן ויהיה צורך בפחות מים.

avatar
אורה (21:40 8.02.2023)

חייבת עזרה דחוףףף
אני באמצע להכין ואין לי צילי חריף, אפשר לשים במקום תבלין צילי?
צריכה תשובה זריזהה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:38 8.02.2023)

אפשר להשתמש בתבלין צ’ילי לא חריף(:

avatar
עינת (12:57 7.07.2022)

היי אפרת
בזמן האפייה
את הקרקרים להניח על תבנית התנור ?
או על גבי הרשת מה יצא יותר טוב מבחינת המרקם?
תודה מראש .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:50 7.07.2022)

היי,
תניחי על תבנית, על הרשת הקרקרים עלולים להישרף מעט.

avatar
מוחה (12:06 4.03.2021)

שלום אפרת, אני רוצה להכין כמות כפולה ולעשות חלק עם זעתר וחלק חריף.
מה עדיף, להכין פעמיים את הבצק או פעם אחת להכפיל כמויות ואז לחלק את הבצק המוכן? יהיה טוב לעבד ביחד כמות כפולה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:30 4.03.2021)

היי,
אין בעיה להכפיל את הכמות:)

avatar
מירלה (20:51 13.02.2018)

הסוכר לא בריא ומיותר, ואפשר להוריד אותו מהמתכון. קרקרים יצאו טעימים אבל כמות הבצק מועטה ובקושי כיסה תבנית. ממליצה להכפיל כמויות ולהכניס שתי תבניות לתנור בו זמנית לחסכון בחשמל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 13.02.2018)

תודה על השיתוף 🙂

avatar
דליה (00:33 2.09.2016)

מתכון מוצלח.הכנתי ללא צ’ילי, אבל עם זעתר וקמח מלא.
בתור אחת שממש לא מצליחה להכין כל מיני מתכונים.די ידיים שמאליות.. הפעם הצליח טוב.
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:14 2.09.2016)

תודה דליה, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום

avatar
יוכי (18:37 23.05.2016)

ואווו יצא מושלם!!!!
אני אישית עשיתי תמכון עם קמח מלא ויצא טעים בטירוף. את הנגלה הראשונה סיימתי לאכול אחרי חמש דקות.
הוספתי לעיסה גם פתרוזליה קצוצה ויצא טוב.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:41 23.05.2016)

מעולה!
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא 🙂

avatar
אילנית (08:34 4.03.2016)

יצא פשוט פצצה! הכנתי בגירסה עם קמח מלא ועוד כמות עם זעתר וכולם לקקו את האצבעות…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:35 4.03.2016)

מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום

avatar
אלמוג (12:56 25.02.2016)

שלום אפרת,
אין לי כרגע תבלין חריף במטבח, לא צ’ילי ולא פפריקה חריפה. אפשר להשתמש בסוג אחר של תבלינים ולקחת את הטעם של הקרקרים למקום קצת אחר?
אם כו אשמח לרעיונות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:27 25.02.2016)

כן בטח. אפשר לשים זעתר, תבלין אורגנו, בזיליקום.
אפשר לפזר שומשום או קצח.
בהצלחה 😉

avatar
מוניקה (12:06 21.02.2016)

רציתי לעדכן שיצא נהדר! במקום צ’ילי חריף הוספתי פפריקה חריפה ועדייין טעים טעים טעים.
תודה שוב על מתכונים קלים ומעולים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:10 21.02.2016)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂

avatar
מוניקה (09:49 21.02.2016)

היי אפרת,
אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא? ואם כן האם הדבר משפיע על מינוני שאר המרכיבים?
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:58 21.02.2016)

היי מוניקה,
אפשר להכין עם קמח מלא. ייתכן ויהיה צורך להוסיף מעט יותר מים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות