זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 25-30 קרקרים
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס קמח לבן
רבע כפית אבקת אפיה
שליש כפית סוכר
חצי כפית מלח
כפית גדושה תבלין צ’ילי חריף
5 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
6-8 כפות מים רותחים
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את החומרים לפי הסדר הרשום. מוסיפים את המים בסוף ובהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
-עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו בצד ל10 דקות (כדי שיהיה קל יותר לעבוד איתו).
-בינתיים מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק כמה שיותר דק (ככל שהבצק ירודד דק יותר כך הקרקרים יהיו פריכים יותר). בעזרת סכין חותכים לריבועים בגודל של 3-4 ס”מ.
-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-15 דקות, עד שהקצוות מזהיבים מעט. מוצאים מהתנור ומניחים לקרקרים להתקרר לגמרי.
*הקרקרים נשמרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר כ-5 ימים.
וואו יוצא טעים וממש קל להכנה!!
שימו לב שזה ממש חריף!!!!!!!!!!!!!!
תודה שחזרת לעדכן❤️
האם ניתן להקפיא?
כן
אפרת, הרבה בעלים מברכים אותך בכל הברכות, בזכות המתכונים הקלים והחומרים הזמינים
ובעיקר הטעימים. שאלה:עם קמח כוסמין לבן אפשר להכין גם? יתכן ואצטרך להוריד מים? לפעמים דברים יוצאים לי רטובים מידי עם קמח כוסמין לבן.
היי
תודה על המילים הטובות!
פחות מומלץ להשתמש בקמח כוסמין כי המרקם ישתנה, אבל אפשר.
את המים תוסיפי בהדרגה ולפי הצורך, יתכן ויהיה צורך בפחות מים.
חייבת עזרה דחוףףף
אני באמצע להכין ואין לי צילי חריף, אפשר לשים במקום תבלין צילי?
צריכה תשובה זריזהה
אפשר להשתמש בתבלין צ’ילי לא חריף(:
היי אפרת
בזמן האפייה
את הקרקרים להניח על תבנית התנור ?
או על גבי הרשת מה יצא יותר טוב מבחינת המרקם?
תודה מראש .
היי,
תניחי על תבנית, על הרשת הקרקרים עלולים להישרף מעט.
שלום אפרת, אני רוצה להכין כמות כפולה ולעשות חלק עם זעתר וחלק חריף.
מה עדיף, להכין פעמיים את הבצק או פעם אחת להכפיל כמויות ואז לחלק את הבצק המוכן? יהיה טוב לעבד ביחד כמות כפולה?
היי,
אין בעיה להכפיל את הכמות:)
הסוכר לא בריא ומיותר, ואפשר להוריד אותו מהמתכון. קרקרים יצאו טעימים אבל כמות הבצק מועטה ובקושי כיסה תבנית. ממליצה להכפיל כמויות ולהכניס שתי תבניות לתנור בו זמנית לחסכון בחשמל.
תודה על השיתוף 🙂
מתכון מוצלח.הכנתי ללא צ’ילי, אבל עם זעתר וקמח מלא.
בתור אחת שממש לא מצליחה להכין כל מיני מתכונים.די ידיים שמאליות.. הפעם הצליח טוב.
תודה רבה!
תודה דליה, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום
ואווו יצא מושלם!!!!
אני אישית עשיתי תמכון עם קמח מלא ויצא טעים בטירוף. את הנגלה הראשונה סיימתי לאכול אחרי חמש דקות.
הוספתי לעיסה גם פתרוזליה קצוצה ויצא טוב.
מעולה!
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא 🙂
יצא פשוט פצצה! הכנתי בגירסה עם קמח מלא ועוד כמות עם זעתר וכולם לקקו את האצבעות…
מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום
שלום אפרת,
אין לי כרגע תבלין חריף במטבח, לא צ’ילי ולא פפריקה חריפה. אפשר להשתמש בסוג אחר של תבלינים ולקחת את הטעם של הקרקרים למקום קצת אחר?
אם כו אשמח לרעיונות
כן בטח. אפשר לשים זעתר, תבלין אורגנו, בזיליקום.
אפשר לפזר שומשום או קצח.
בהצלחה 😉
רציתי לעדכן שיצא נהדר! במקום צ’ילי חריף הוספתי פפריקה חריפה ועדייין טעים טעים טעים.
תודה שוב על מתכונים קלים ומעולים 🙂
מעולה! תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂
היי אפרת,
אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא? ואם כן האם הדבר משפיע על מינוני שאר המרכיבים?
תודה מראש
היי מוניקה,
אפשר להכין עם קמח מלא. ייתכן ויהיה צורך להוסיף מעט יותר מים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
בהצלחה ושבוע נפלא 🙂