זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 15 יחידות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
עוגיות אוראו מופרדות (ניתן להשתמש בכל עוגיה אחרת שהיא עגולה ומתוקה)
מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ”ל)
חבילת שוקולד מריר / חלב / לבן (100 גרם)
חבילת אינסטנט פודינג וניל/ שוקולד (80 גרם)
כף שמן קנולה
אופן הכנה:
-מסדרים את עוגיות האוראו המופרדות על משטח עבודה. מקציפים בקערה שמנת עם אינסטנט עד לקבלת קצפת יציבה. ממלאים בשקית זילוף ומזליפים לגובה על תחתית העוגיות (למי שאין שקית זילוף- ניתן להניח את הקרם על העוגיה בעזרת כף). מעבירים למקפיא להתייצבות למשך כ-10 דקות.
-מניחים את קוביות השוקולד עם כף השמן בקערת זכוכית וממיסים במיקרוגל (זהירות לא לשרוף את השוקולד). מוציאים ומערבבים עד לתערובת שוקולד חלקה.
–אפשרויות לציפוי:
*שופכים עם כף את השוקולד על הקצפת עד לציפוי מלא.
*מזליפים את השוקולד בעזרת שקית זילוף על הקצפת עד לציפוי מלא.
*טובלים את הקרמבו בקערת השוקולד (יש לוודא שהקצפת יציבה כדי שלא תיפול).
קרמבו ביתי, מתכון לקרמבו, קרמבו מתכון
שלום אפרת,
האם להקציף את הקצפת עם חלב כמו שרשום בטיפים להקצפה או מספיק רק פודינג?
היי,
במתכון הזה נרצה שהקצפת תצא יציבה יותר, לכן אין צורך בחלב(:
תודה רבה!!
עשיתי גם עוגיות מבצק פריך, ולחלק מהקצפת הוספתי פודינג שוקולד וציפיתי בשוקולד לבן וככה יצאו קרמבואים הפוכים 🙂
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
הרעיון של הקרמבו ההפוך מקסים(:
תודה שחזרת לשתף🌷
שלום,
נהנית מאוד מהמתכונים שלך!!!
יש מצב לשמור את הקרמבואים במקפיא לשבועיים?
ואם אני רוצה לשלב חלבונים בשביל המרקם, זה גם בסדר, או שלא?
והאם העוגיות של האלפחורס מתאימות?
תודה רבה ויום מקסים!❤🧡💛🧡❤
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להקפיא שבועיים בכלי סגור.
חלבונים פחות מתאימים כאן, משתמשים בהם להכנת קרמבו על בסיס מרנג.
עוגיות אלפחורס פחות מתאימות כי הן יחסית מתפוררות, אבל אפשר להשתמש בהן.
בהצלחה🌺
שלום יש אפשרות להחליף את הפודינג במשהו אחר?
אין לי בבית
תודה!!
היי,
לפודינג בכמות הזו אין תחליף מוצלח(:
בוקר טוב אפרת .
אפשרי את השוקולד להמיס על הגז? (קערת זכוכית על סיר מים רותחים)?
ייתן אותה תוצאה כמו במיקרוגל?
תודה תודה מראש
ושבת שלום ומבורך .
היי,
כן זה אפשרי בהחלט🙂
אפרת, סליחה על הבורות.
מקציפים 250מל שמנת מתוקה ואבקת פודינג אינסטנט וזה נותן את הקרם?
אם כן אז משהוא אצלי ממש לא עבד 🤦🏻♀️
היי מילי,
מה הכוונה לא עבד?🙂
רק מזכירה- מדובר בקרם קצפת ולא בקצף חלבונים כמו בקרמבו המקורי.
מצרפת לך בכל מקרה מדריך לקצפת שבו תוכלי לקרוא טיפים להקצפה מושלמת.
זה יצא יבש מדי. לא הרציף. נראה לי שהכמויות שהשתמשתי בהתחלה היו לא נכונות. אני גרה בקליפורניה ומכיוון שהשמנת להקצפה מגיעה בבקבוק גדול השתמשתי בכוס מדידה (240מל) ובחבילת פודינג יש 96 גר״ ולא מדדתי 80 גרם לפני.
הוספתי עוד קצת חלב ויצא לי קרם מאוד טעים שקררתי ואז השתמשתי להכנת הקרמבו.
הילדים במסיבה טרפו את זה ואמרו שזה הקינוח הכי טעים שאכלו 😆
תודה על הקישור להכנת הקצפת. סוף סוף יש לי איך ללמוד. אני אנסה שוב 🙂
המון תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך 🙏
אם הקצפת יצאה יבשה זה ככל הנראה בגלל כמות פודינג גדולה מדי או הקצפת יתר. בארץ חבילות פודינג מגיעות במשקל 80 גרם.
עשית מעולה שהוספת חלב(:
איזה כיף שנהנו מהקרמבו, תודה שחזרת לשתף!
היי אפרת,
יש לך מתכון לעוגיות לתחתית הקרמבו- פרווה עם שמן (בלי מרגרינה)
היי אור,
את יכולה להכין עוגיות מהבצק של אחד המתכונים הללו:
אוזני המן
מתכון לביסקוויטים
עוגיות פריכות עם שוקולד צ’יפס (אותן יש להכין ללא השוקולד צ’יפס)
בהצלחה😊
מהמ ספר הקרמבואים שיוצרים לפי המתכון?
15 יחידות 🙂
סליחה על הבורות, האם להקציף את השמנת עם הפודינג ישר על ההתחלה או להוסיף לקראת הסוף? ומה קורה אם יוצא קצף קשה?
תודה רבה על המתקונים המעולים!!
אפשר להקציף יחד ישר על ההתחלה.
יש להקציף עד לקבלת קצפת יציבה וכדאי להימנע מהקצפת יתר כדי לא לפגוע בקצפת.
האים לאחסן את הקרמבוים במקרר?
כן, שומרים במקרר בקופסה סגורה.
היי אפרת,
אני רוצה לנסות להכין את זה ולהגיש בתוך גביע גלידה כמו “הגלידה חמה”
שהייתה..זה אפשרי?
היי רותם,
אפשר להכין את זה בתוך גביע גלידה אבל תהיי חייבת לשמור את זה במקפיא אחרת זה יימס (ואז זה יהיה פחות כמות הגלידה החמה).
את היית בתוכנית עם גקי אזולאי?
כן 🙂
שלום,אשמח לדעת אם אפשר להחליף את השוקולד במשהו אחר..
אפשר להמיס שוקולד צ’יפס אם יש לך.
אם אין, אפשר גם להכין בלי הציפוי.
הי,
יצא טעים ברמות, ממש נהנינו, הכנתי כחבילה וחצי של שוקולד מריר כדי שיספיק והיה מושלם. לדעתי קינוח פיצוץ!!😜
אבל הציפוי יצא עבה וקשה, פחות בטעם של הקרמבו הקנוי, איך ניתן לעשות שיהיה בטעם של החנות יותר? גם לגבי הקצפת, היא יצאה יציבה יותר, ולא בטעם של הקרמבו הקנוי, אולי בגלל האחסון במקרר?
תודה ענקית.🍦
היי 🙂
זה לא אמור לצאת בדיוק אותו דבר כמו קרמבו קנוי אבל דומה מבחינת הטעמים.
לגב הציפוי, יכול להיות שתערובת השוקולד היתה סמיכה קצת או שאולי התקררה אז הסמיכה קצת ואז הציפוי יצא עבה.
הקצפת יוצאת פחות רכה ואוורירית מאשר בקרמבו הקנוי.
לקצפת אוורירית יותר יש להקציף את השמנת לפני ולהוסיף כמה כפות מוס תוך כדי. המוס מסמיך את הקצפת.
להקפיא ולאבות בשוקולד שזה קפוא
אפשר להחליף את הפודינג במשהו אחר?
הפודינג מייצב את הקרם, לא בטוחה אם כדאי לוותר עליו.
קינוח מושלם! משאיר אבק לקרמבו הקנוי…
רק שאלה, הציפוי יצא סמיך ונגמר לי מהר מדי (הייתי צריכה 2 חבילות שוקולד חלב) .מטעמי כשרות העדפתי לא לחמם את השוקולד החלבי במיקרוגל אלא על הגז, יכול להיות שזו הסיבה שיצא במרקם סמיך?
היי מור,
שמחה שיצא טעים 🙂
אם הציפוי יצא סמיך מידי אז אני מניחה שזה קשור לצורת החימום על הגז.
להבא אפשר להמיס בשיטת בן מארי. ראי כאן – איך ממיסים שוקולד.
אסור לי קמח חיטה, יש לך מתכון לעוגיות מכוסמין שיכולות להתאים? תודה!
אפשר להכין את המתכון הזה – עוגיות חמאה מקמח כוסמין. אפשר לשים רבע כוס סוכר לבן (במקום 3 כפות “כמו סוכר”).
מומלץ לאפות 10-12 דקות כדי שלא יהיו קשות מידי.
אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס או אחר? אסור לי גם חלב..
אפשר להמיר בכ-4 כפות שמן קוקוס במצבו המוצק. אם השמן נוזלי יש להכניס אותו למקרר שיתקשה.
הכנתי את העוגיות חמאה עם שמן קוקוס ואיתם הכנתי את הקרמבו ויצא פשוט מווושלםם!! התחסל בשניות… תודה !!!!!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום! אחרי ששמנו ציפוי מה עושים עם קרמבו? למקרר?
כן, שומרים במקרר בקופסה סגורה.
איך מכינים את ציפוי לקרמבו בצבעים שונים?
אשמח למתכון.
תודה
אין לי מתכון אבל לדעתי ממיסים שוקולד לבן ומוסיפים לו צבע מאכל.
יצא לי ממש טעים! הכנתי עם פודינג ריבת חלב ויצא להיט!!!
תודה רבה על כל המתכונים!!
מעולה 🙂
תודה תפארת
היי, אני השתמשתי בעוגיית לוטוס לבסיס,ובמקום להמיס שוקולד לציפוי המסתי צנצנת ממרח לוטוס. יצא ממש טעים,ולא מתוק מידי.. יצא לי כ20 חתיכות ממליץ לנסות:)
מעולה 🙂
תודה על השיתוף.
שבת שלום
שקר וכזב! זה פחות מ-10 דקות !!:)))))))))
מתכון מנצח – זה זה! אנשים עפים על זה , אני עושה את זה בכל הזדמנות ותמיד ים של מחמאות, עד ששואלים איך עשיתי ואני מתבאסת להגיד שזה כזה פשוט, שיחשבו שהשקעתי חחחח
תודה יפעת, כיף לשמוע 🙂
היי אפרת תודה רבה על העזרה יצא פשוט מושלם עשיתי עם המתכון של עוגיות סנדוויץ בציפוי של שוקולד חלבי ויצא מרשים וטעים
תודה לך על הכל!!!!!!!!!!!!!!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי אני עומדת להכין את הקרמבו ואין לי עוגיות לבסיס האים העוגיות קפה שלך מתאימות לזה (בדיוק הכנתי)ואם לא האם יש לך מתכון קל שיכול לשמש כבסיס לקרמבו ביתי??
תודה רבה!
היי שרי,
אני חושבת שעוגיות הקפה יכולות להתאים. גם עוגיות סנדוויץ’.
שלום, אני רוצה להכין. האם אפשר להקפיא את הקרמבו? תודה רבה
כן, אפשר להקפיא.
היי שאלה, יש אפשרות לשים שמן סויה במקום קנולה?
ועוגיות חיוכים גם בסדר?
תודה!
כן וכן 🙂
היי,אני עומדת להכין ורציתי לדעת האם ניתן להשתמש במיקסר ידני?
כן עדי, אפשר.
יצא נדיר ממש ממש אבל ממש טעים זה נחטף הכנתי ואחרי חמש דקות הכול נגמר
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
יצא ממש טעים.. הכנתי לשבועות וזה נחטף! אני עכשיו מכינה את זה שוב, מאוד טעים! תודה רבה.. אחלה מתכון!
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
תודה תמר ושבת שלום!
יצא פשוט מעולה!!! נחטף וחוסל בשניות 🙂
מעולה! שמחה לשמוע ליאת 🙂
ועוד משהו, אפשר להחליף את הכף שמן בחמאה?
הי קרין,
כן, את יכולה להכין חצי מהכמות עם ציפוי שוקולד לבן וחצי עם ציפוי שוקולד מריר.
אם יש לך אינסטנט פודינג וניל בטעם ריבת חלב זה הכי טוב, כי זה תורם ליציבות הקצפת ואם לא, אז תנסי להוסיף כף מלאה של ממרח ריבת חלב לקצפת (קודם תקציפי את השמנת עם האינסטנט פודינג וניל כ-2 דקות ואז תוסיפי כף מלאה ריבת חלב ותמשיכי להקציף עד שהקצפת הופכת ליציבה)
לגבי המרת השמן בחמאה- לא נראה לי שצריכה להיות בעיה.
בהצלחה 😉
נראה מעולה!!
אפשר לשים 50 ג’ שוקולד חלב ו- 50 ג’ שוקולד מריר? (נשארה לי חצי חבילת שוקולד חלב).
לגבי קרמבו בטעמים – חשבתי להוסיף ריבת חלב לקצפת, לדעתך זה יהיה מספיק יציב?
תודה.
הכנתי ויצא מדהים!!!!!
שינויים קלים שעשיתי כדי שיהיה פרווה ונטול גלוטן:
השתמשתי בקצפת צימחית
את התחתית החלפתי והשתמשתי במתכון של קינוחי הקצפת. פיצפוצי אורז טחונים ומעורבבים עם שוקולד השחר פרווה. יצא כמו טעמי. מתוק
ונחטף…אפילו לא הספקתי לטעום בעצמי חחחח
מעולה
איזה כיף לשמוע!
כל הכבוד על הרעיון 😉
יצא מעולה פעם שניה שאני מכינה. כולם התלהבו
שמחה לשמוע דנה 🙂
גמר חתימה טובה!
אני מאוד אוהבת קרמבו אבל לא כדאי להגזים בזה יותר מידי 1 יספיק ולא יותר נכון שזה טעים וכולם אוהבים לאכול את זה אבל מומלץ 1 ולא להגזים גם אני מאוד אוהבת קרמבו אבל אני אוכלת תמיד רק אחד
ועוד שאלה….
אם שופכים את השוקולד החם על הקצפת הקפואה…היא לא נמסה קצת?
הי שלומית,
1. את הקרמבו ניתן לשמור בקופסה סגורה במקרר.
2. חשוב לצנן מעט את השוקולד לפני ששופכים אותו על הקצפת ואז לא אמורה להיות בעיה.
*לגבי הדפסת המתכונים- יש קישור בצבע ירוק מעל המתכון של “הדפס בקובץ PDF”. כשאת לוחצת עליו אמור להיפתח דף עם המתכון ועם אפשרות הדפסה (בתוך הדף שנפתח אפשר גם להעתיק את המתכון ולהדביק אותו בקובץ word).
אם עדיין את נתקלת בבעיה בהדפסה תעדכני אותי.
אחלה מתכונים !!
אני רוצה להכין את הקרמבו ולשמור יומיים – שלושה…
איך לשמור עד להגשה ?
למה לא ניתן להדפיס את המתכונים? אני יושבת ומעתיקה אותם….)-:
יצא לי משום מה נמוך במיוחד וקרמי.. כנראה פשוט הקצפתי יותר מדי..
לא נורא, בכל מקרה יצא טעים מאוד. כמו עוגיית אוראו מורחבת
הי סיגל,
יכול להיות שהקרם התחמם מעט בטמפ’ החדר ולכן היה קרמי ונמוך. בפעם הבאה לאחר שתמלאי את שקית הזילוף בקרם, תכניסי את השקית למקרר להתייצבות למשך חצי שעה לפחות ואז ההזלפה תהיה גבוהה יותר (כי הקרם יהיה קשה ויציב יותר).
אני שמחה שיצא טעים בכל זאת 😉 ותודה שחזרת לעדכן.
היי, אני רוצה להכין את הקרמבו היום בכמה שפחות זמן ויש לי כמה שאלות:
1. להשתמש באבקת הפודינג כמו שהיא או להכין אותה?
2. צריך להקציף במיקסר או שאפשר ביד? וכמה זמן בערך?
3. איך מקשים אח”כ את הציפוי? במקרר או במקפיא? וכמה זמן צריך?
4. אפשר לעטוף אותם בנייר כסף או שזה יתפרק?
היי סיגל,
1. כן, להשתמש באבקת אינסטנט פודינג קנויה מוכנה.
2. צריך להקציף במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה (זה לוקח בערך 3-5 דקות הקצפה).
3. הציפוי מתקשה תוך 1-2 דקות במקפיא.
4. עדיף לא לעטוף אותם בנייר כסף מאחר והם מאוד עדינים.
לאחר מכן יש לשמור במקרר לפחות כשעה (אם רוצים שיחזיקו יותר מעמד בטמפ’ החדר, יש לשמור במקפיא).
שבוע מקסים 🙂
אני רוצה להכין קרמבו ליום הולדת של הבן שלי איזה העוד קצפת לקרמבו אני יכולה להכין שיחזיק לי מעמד בחוץ לפחות ל3 שעות
הי אלינור,
לצערי אני לא מכירה מתכון לקצפת שיכולה להשמר יציבה בטמפ’ החדר מספר שעות.
יום נפלא 🙂
איזו שמנת היא פרווה? שמנת שכתוב עליה שמנת צמחית? או שמנת להקצפה של ריץ?
הי יעל,
1. יש מתכונים שבהם מוסיפים חלב כדי שהקצפת תהיה רכה יותר אך במתכון הזה אין להוסיף חלב כי אנחנו רוצים לקבל קצפת סמיכה שמתאימה למילוי של קרמבו.
2. שמנת פרווה הכוונה לקצפת צמחית או ריץ’, אותו דבר.
סופשבוע נעים 🙂
תודה על התשובה המהירה. בדיוק אני מכינה את הקרמבו. אעדכן בסיום.
אפשר להשתמש העוגית לוטוס?
כן, אפשר.
האם כשמקציפים את השמנת עם האינסטנט וניל, לא צריך להוסיף כוס חלב כמו שתמיד אנחנו עושים? זה לא יוצא יבש מידי סמיך?
הכנתי ויצא מטורררףף!! לא יכולה להפסיק לאכול.
שמחה לשמוע שאהבת 🙂
וואוו! זה הקינוח הכי טעים שאכלתי!
נשמע מתכון מעולה! כל הכבוד על המקוריות. בהחלט אשמור לי לנסות אותו.
רציתי לשאול רק האם חייב לשמור את הקרמבואים בהקפאה לאחר מכן או שהם יכולים לעמוד במקום יבש בקופסא ולאכול אותם לא קרים.
תודה מראש וכל הכבוד 🙂
הי, במקרה הזה מאחר והקרמבו עשוי משמנת, יש לשמור את הקרמבואים בתוך קופסא סגורה במקרר ולהוציא רק לפני ההגשה.
תודה ויום נפלא 😉
איך לא קרים? אם לא שמת לב המילוי עשוי מקצפת. אחרי שעה בחוץ זה מתקלקל. דניה