שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 חצילים גדולים טריים

100 מ”ל מיץ לימון מלימון טרי

1 כפית שטוחה מלח דק

5 שיני שום טרי פרוסות

50 מ”ל שמן תירס

סילאן

קומץ עלי זעתר

אופן הכנה:

שורפים את החצילים מכל צידיהם על אש גלויה עד לריכוך מלא. מוציאים בעזרת כף את תוכן החציל ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים מיץ לימון, שיני השום ומלח. טוחנים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד. מזליפים בהזלפה דקיקה את שמן התירס.

צורת ההגשה – מניחים את קרם החצילים בקערה, מזליפים מעל קרם החצילים סילאן, ומניחים קומץ עלי זעתר טרי מעל הכל.

המתכון באדיבות מסעדת FISH, רח’ פרופ’ בני חבוט 7 ראשון-לציון.

*הערה: המתכון נמסר על-ידי המסעדה ולא נבדק על ידי האתר.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
דג דניס בתנור
פאד תאי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ברכה כהן (10:46 28.07.2019)

לא ראיתי במתכון על כמה חצילים מדובר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:24 28.07.2019)

היי ברכה,
היתה בעיה בתצוגת המצרכים. זה סודר.
2 חצילים גדולים.
שבוע נפלא 🙂

חן (18:29 23.04.2018)

היי,
תודה על המתכון.
האם יש דרך לקרם חצילים יציב שיהיה אפשר לזלף אותו ממש כמו קרם של עוגה
למשל לזלף על קרקר?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:12 23.04.2018)

זה נשמע רעיון מעולה אבל לצערי אין לי מתכון לקרם יציב.

מיכל (18:19 2.03.2018)

הי אפרת, האם אפשר לדעתך לקלות את החצילים בתנור? לא בא לי על הלכלוך של הכיריים… 🙂
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:31 3.03.2018)

כן, אפשר.

מיכל (09:58 3.03.2018)

תבורכי! תודה רבה 🙂

YAARIT (12:26 11.02.2018)

שלום אפרת
לכמה מנות זה מספיק?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:35 11.02.2018)

לדעתי 4-5 מנות.

שירה (09:21 25.01.2018)

היי, תודה על המתכונים.
אפשר להחליף את שמן התירס בשמן קנולה או בשמן זית?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:44 25.01.2018)

כן אפשר.
יום מקסים 🙂

דני (19:19 21.12.2017)

הוספתי קוביית פטרוזיליה קפואה וטחנתי ביחד
אחלה מתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 21.12.2017)

תודה על העדכון 🙂

דני (19:17 21.12.2017)

היי
ממש מוצלח
תודה

lea h (15:31 22.06.2017)

כאורחים קבועים במסעדת פיש, אנחנו אף פעם לא מוותרים על קרם החצילים הנפלא שלהם… שלא לדבר גם על קרם העגבניות… האיקרא… והכרובית המטוגנת בדיוק במידה ומוגשת עם רוטב איולי… השום האפוי בתנור ברוטב סילאן… אלה המנות הראשונות הקבועות שלנו… וכמובן הסלט התאילנדי הנפלא שלהם, והמנות העיקריות והקינוחים המעולים, בדיוק לטעמנו… 🙂

אשמח מאד אם תוכלי להשיג את מתכון קרם העגבניות שלהם שהם נוהגים להגיש בפתיחת השולחן…

תודה, לאה

מתכונים ב-10 דקות (17:48 22.06.2017)

היי לאה,
אנסה להשיג. אם אצליח אפרסם בשמחה.

שלומית (21:26 11.06.2014)

נראה לי שנפלה טעות בכמות השמן. 500 מ”ל זה חצי ליטר שמן!. לא ייתכן!

מתכונים ב-10 דקות (23:19 11.06.2014)

נכון שלומית, זה 50 מ”ל. תודה על ההערה 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.