זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 חצילים גדולים טריים
100 מ”ל מיץ לימון מלימון טרי
1 כפית שטוחה מלח דק
5 שיני שום טרי פרוסות
50 מ”ל שמן תירס
סילאן
קומץ עלי זעתר
אופן הכנה:
שורפים את החצילים מכל צידיהם על אש גלויה עד לריכוך מלא. מוציאים בעזרת כף את תוכן החציל ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים מיץ לימון, שיני השום ומלח. טוחנים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד. מזליפים בהזלפה דקיקה את שמן התירס.
צורת ההגשה – מניחים את קרם החצילים בקערה, מזליפים מעל קרם החצילים סילאן, ומניחים קומץ עלי זעתר טרי מעל הכל.
המתכון באדיבות מסעדת FISH, רח’ פרופ’ בני חבוט 7 ראשון-לציון.
*הערה: המתכון נמסר על-ידי המסעדה ולא נבדק על ידי האתר.
ראו גם
איזה שמן אפשר במקום שמן תירס? ממש תודה! המתכונים שלךעושים לנו את השבת!
אפשר שמן זית/קנולה.
שמחה מאד שאתם נהנים מהמתכונים(:
לא ראיתי במתכון על כמה חצילים מדובר
היי ברכה,
היתה בעיה בתצוגת המצרכים. זה סודר.
2 חצילים גדולים.
שבוע נפלא 🙂
היי,
תודה על המתכון.
האם יש דרך לקרם חצילים יציב שיהיה אפשר לזלף אותו ממש כמו קרם של עוגה
למשל לזלף על קרקר?
תודה
זה נשמע רעיון מעולה אבל לצערי אין לי מתכון לקרם יציב.
להוריד את כמות הלימון ל30 cc וכל השאר כרגיל ואז יצא קרם יציב
הי אפרת, האם אפשר לדעתך לקלות את החצילים בתנור? לא בא לי על הלכלוך של הכיריים… 🙂
תודה רבה!
כן, אפשר.
תבורכי! תודה רבה 🙂
שלום אפרת
לכמה מנות זה מספיק?
תודה
לדעתי 4-5 מנות.
היי, תודה על המתכונים.
אפשר להחליף את שמן התירס בשמן קנולה או בשמן זית?
תודה
כן אפשר.
יום מקסים 🙂
הוספתי קוביית פטרוזיליה קפואה וטחנתי ביחד
אחלה מתכון
תודה על העדכון 🙂
היי
ממש מוצלח
תודה
כאורחים קבועים במסעדת פיש, אנחנו אף פעם לא מוותרים על קרם החצילים הנפלא שלהם… שלא לדבר גם על קרם העגבניות… האיקרא… והכרובית המטוגנת בדיוק במידה ומוגשת עם רוטב איולי… השום האפוי בתנור ברוטב סילאן… אלה המנות הראשונות הקבועות שלנו… וכמובן הסלט התאילנדי הנפלא שלהם, והמנות העיקריות והקינוחים המעולים, בדיוק לטעמנו… 🙂
אשמח מאד אם תוכלי להשיג את מתכון קרם העגבניות שלהם שהם נוהגים להגיש בפתיחת השולחן…
תודה, לאה
היי לאה,
אנסה להשיג. אם אצליח אפרסם בשמחה.
נראה לי שנפלה טעות בכמות השמן. 500 מ”ל זה חצי ליטר שמן!. לא ייתכן!
נכון שלומית, זה 50 מ”ל. תודה על ההערה 🙂