שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 חצילים גדולים טריים

100 מ”ל מיץ לימון מלימון טרי

1 כפית שטוחה מלח דק

5 שיני שום טרי פרוסות

50 מ”ל שמן תירס

סילאן

קומץ עלי זעתר




אופן הכנה:

שורפים את החצילים מכל צידיהם על אש גלויה עד לריכוך מלא. מוציאים בעזרת כף את תוכן החציל ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים מיץ לימון, שיני השום ומלח. טוחנים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד. מזליפים בהזלפה דקיקה את שמן התירס.

צורת ההגשה – מניחים את קרם החצילים בקערה, מזליפים מעל קרם החצילים סילאן, ומניחים קומץ עלי זעתר טרי מעל הכל.

המתכון באדיבות מסעדת FISH, רח’ פרופ’ בני חבוט 7 ראשון-לציון.

*הערה: המתכון נמסר על-ידי המסעדה ולא נבדק על ידי האתר.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
דג דניס בתנורדג דניס בתנור
פאד תאי קל להכנה פאד תאי קל להכנה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שירה (14:59 19.01.2023)

איזה שמן אפשר במקום שמן תירס? ממש תודה! המתכונים שלךעושים לנו את השבת!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:04 19.01.2023)

אפשר שמן זית/קנולה.
שמחה מאד שאתם נהנים מהמתכונים(:

avatar
ברכה כהן (10:46 28.07.2019)

לא ראיתי במתכון על כמה חצילים מדובר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:24 28.07.2019)

היי ברכה,
היתה בעיה בתצוגת המצרכים. זה סודר.
2 חצילים גדולים.
שבוע נפלא 🙂

avatar
חן (18:29 23.04.2018)

היי,
תודה על המתכון.
האם יש דרך לקרם חצילים יציב שיהיה אפשר לזלף אותו ממש כמו קרם של עוגה
למשל לזלף על קרקר?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:12 23.04.2018)

זה נשמע רעיון מעולה אבל לצערי אין לי מתכון לקרם יציב.

avatar
אמיר (18:19 13.12.2021)

להוריד את כמות הלימון ל30 cc וכל השאר כרגיל ואז יצא קרם יציב

avatar
מיכל (18:19 2.03.2018)

הי אפרת, האם אפשר לדעתך לקלות את החצילים בתנור? לא בא לי על הלכלוך של הכיריים… 🙂
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:31 3.03.2018)

כן, אפשר.

avatar
מיכל (09:58 3.03.2018)

תבורכי! תודה רבה 🙂

avatar
YAARIT (12:26 11.02.2018)

שלום אפרת
לכמה מנות זה מספיק?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:35 11.02.2018)

לדעתי 4-5 מנות.

avatar
שירה (09:21 25.01.2018)

היי, תודה על המתכונים.
אפשר להחליף את שמן התירס בשמן קנולה או בשמן זית?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:44 25.01.2018)

כן אפשר.
יום מקסים 🙂

avatar
דני (19:19 21.12.2017)

הוספתי קוביית פטרוזיליה קפואה וטחנתי ביחד
אחלה מתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 21.12.2017)

תודה על העדכון 🙂

avatar
דני (19:17 21.12.2017)

היי
ממש מוצלח
תודה

avatar
lea h (15:31 22.06.2017)

כאורחים קבועים במסעדת פיש, אנחנו אף פעם לא מוותרים על קרם החצילים הנפלא שלהם… שלא לדבר גם על קרם העגבניות… האיקרא… והכרובית המטוגנת בדיוק במידה ומוגשת עם רוטב איולי… השום האפוי בתנור ברוטב סילאן… אלה המנות הראשונות הקבועות שלנו… וכמובן הסלט התאילנדי הנפלא שלהם, והמנות העיקריות והקינוחים המעולים, בדיוק לטעמנו… 🙂

אשמח מאד אם תוכלי להשיג את מתכון קרם העגבניות שלהם שהם נוהגים להגיש בפתיחת השולחן…

תודה, לאה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:48 22.06.2017)

היי לאה,
אנסה להשיג. אם אצליח אפרסם בשמחה.

avatar
שלומית (21:26 11.06.2014)

נראה לי שנפלה טעות בכמות השמן. 500 מ”ל זה חצי ליטר שמן!. לא ייתכן!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:19 11.06.2014)

נכון שלומית, זה 50 מ”ל. תודה על ההערה 🙂

לקריאת כל התגובות