זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
מס’ מנות: 15-17 קציצות דגים
סוג: פרווה
מצרכים:
600 גרם פילה דג הנסיכה (נקי מעור ועצמות)
3/4 כוס עלי פטרוזיליה
3/4 כוס עלי כוסברה
ביצה קטנה
תפו”א קלוף קטן חתוך גס
3 שיני שום קלופות חתוכות
חצי בצל קטן
תיבול לקציצות: חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, חצי כפית שטוחה כמון
רוטב לקציצות דגים:
2 עגבניות גדולות מגורדות (בלי הקליפה)
4 שיני שום כתושות
גמבה קטנה חתוכה לרצועות דקות
פלפל חריף קצוץ (ניתן לוותר אם לא אוהבים חריף)
3 כפות מלאות רסק עגבניות
3 כוסות מים רותחים
תיבול לרוטב: חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, כפית מלאה מלח, כפית סוכר, כפית אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-משרים את נתחי הדג עם 2-3 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח למשך כרבע שעה.
-בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים שום, עגבניות מגורדות ופלפלים, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית במשך כ-5 דקות. יש לערבב מידי פעם.
-מוסיפים רסק עגבניות, מים ותבלינים (פפריקה, כורכום, מלח, סוכר, אבקת מרק ופלפל שחור) ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם.
–הכנת קציצות דגים: מניחים את הדג, כוסברה, פטרוזיליה, ביצה, תפו”א, בצל, שום ותבלינים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר כ-4 ס”מ ומניחים בסיר עם הרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות (אין לערבב את הקציצות. הרוטב אמור לכסות כמחצית מהקציצות).
-הופכים בעדינות את הקציצות צד, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות נוספות.
הערות והמלצות לגבי קציצות דגים:
*דג נסיכת הנילוס הוא דג יחסית עסיסי ולכן הוא מומלץ להכנת קציצות דגים. אם בכל זאת רוצים להשתמש בדג אחר כמו מרלוזה מומלץ לשלב אותו עם דג נסיכת הנילוס או דג סלמון שהם יחסית יותר שומניים ומעניקים לקציצות יותר עסיסיות.
*דגים נוספים שמתאימים לקציצות הם דניס, מוסר, מקרל, בקלה.
*מומלץ להשתמש בדג טרי ולא קפוא (ההבדל מורגש בטעם).
*למי שאין בבית מעבד מזון, אפשר לבקש שייטחנו לכם את הדג במקום ואז לערבב עם יתר החומרים. את תפו”א, בצל ושום ניתן לגרד בפומפיה דקה. את העלים יש לקצוץ דק עם סכין.
*אם הקציצות מתפרקות אפשר להוסיף כשליש כוס פירורי לחם.
מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן – תוספות לקציצות ברוטב.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- דג לברק שלם |
- סלמון בנינג’ה גריל
מה נשמע אפרת יקרה? עשיתי חיפוש ולא מצאתי ששאלו, האם אני יכולה להכין את העיסה של הקציצות עוד היום, לשמור במקרר ורק מחר להכין את הרוטב והקציצות?? תודה רבה! 🌹
כן:)
תודה רבה, שבת מבורכת 💗
היי אפרת תודה על המתכונים האלופים שלך!
קניתי קרפיון קפוא, זה ילך טוב?
כן:)
בקשר לקציצות הדגים שלך. אם מישהו היה שואל את השאלה הזאת אז מזמן היית מתקנת אבל איש לא שאל אז גם לא תיקנת. השאלה היא בקשר לגיבעולים של הפטרוזיליה והכוסברה? ובקשר לפלפל החריף להוסיף או לא להוסיף כתוב הפוך. למה את לא משתמשת בגבעולים של הפטרוזיליה והכוסברה? הידעת שרוב הטעם של הירק נמצא בהם? את הגבעולים ניתן לקצוץ קטן קטן ולבשל עם התבשיל ואת העלים לצרף בהגשה כשהם קצוצים ונראים במיטבם עם הירוק הבוהק שלהם. תנסי ולא תתחרטי. ובאשר לפלפל החריף את כותבת שם טעות מי שאוהב שלא יוסיף? אז תקני את הטעות הזאת.
היי שרה,
רשום המתכון עלי פטרוזיליה/כוסברה. זה אומר עלים ללא גבעולים. אם את בכל זאת רוצה שימי גבעולים.
פלפל חריף אפשר לשים אבל לא חובה (רק מי שאוהב חריף)
אפרת יקרה, הכנתי את הקציצות כמה וכמה פעמים עם דג טחון ותמיד יוצא מושלם! אז קודם כל תודה רבה! שאלה לי, רוצה להכין שוב, אבל הפעם יש לי נתח שלם של דג נילוס ואין לי כרגע איך לטחון אותו. מה דעתך לאפות אותו בתנור ואז לפורר אותו טוב כמו טונה?? (ככה, אגב, אני מכינה את קציצות האפויות שלך!) צריך לשנות משהו בשאר המרכיבים? תודה ויום מבורך 🌹
היי אודליה🙂
במקום לטחון את יכולה לקצוץ אותו דק עם סכין כשהוא עדיין לא מבושל.
אוקיי, אנסה ככה, תודה רבה 🙂
הי
הכנתי את הקציצות ויצא קצת טפל ומיימי זה קשור לזה שהדג היה קפוא?
(הכפלתי כמויות ובטעות שמתי 2 בצל ובתיבול לא מספיקהכפלתי אולי גם זה…)
כן, זה יכול להיות קשור לדג הקפוא. הוא מפריש נוזלים כשהוא קפוא.
לגבי הטעם- כמובן שהיה חשוב להכפיל את כמות התיבול.
הי אפרת, נראה מעולה. פעם ראשונה שאכין קציצות דגים אז ברשותך שאלה של מתחילים- איך טוחנים את הדג? צריך להוריד את העור? ואז לשים עם הירקות במעבד? תודה!! מיכל
וגם– איזה מתכון לקציצות דגים יש יותר סיכוי שילדים יאהבו? את המתכון הזה או המתכון לקציצות דגים אפויות שלך? תודה!
נראה לי שאת זה עם הרוטב.
היי מיכל,
צריך להסיר את העור ואפשר לטחון עם מעבד מזון (עם הירקות).
אני רוצה להכין לשבת
קניתי חבילה של קילו נסיכה טחון
אשמח לדעת את הכמויות של כל המצרכים בשביל קילו.
וכן, אם זה כבר טחון אני מאמינה שאי אפשר להשרות במיץ לימון אז איך מעבירים את הריח והטעם?
תודה רבה!
היי רבקי,
תכפילי את יתר הכמויות.
תוסיפי כף מיץ לימון לתערובת.
היי, יש לי כמה שאלות.
למה צריך להשרות את הדג לפני?
והאם אחרי שמשרים את הדג מוציאים את הדג וזורקים את הלימון, או שהמיץ כבר נספג בדג?
ושאלה אחרונה, אם אין לי מעבד מזון אבל יש לי מטחנת בשר ביתית, ניתן להשתמש בה ולטחון את הדג עם יתר המרכיבים?
תודה מראש 🙂
ההשרייה מוסיפה לטעם וגם לנטרל את הריח של הדג.
אחרי ההשרייה מנערים קלות את הדג מהלימון אבל לא שוטפים את הדג.
לא ניסיתי לטחון במטחנת בשר אבל מניחה שזה אפשרי.
היי
אין לי פטרוזיליה. האם לשים כוסברה במקום או שלא צריך?
אפשר לשים עוד קצת, סה”כ כוס עלי כוסברה.
בוקר טוב אפרת,
האם אפשר להכין מפילה אמנון קפוא? ובלי פטרוזיליה וכוסברה?
תודה,
מרינה
כן אפשר.
זאת כבר פעם שנייה שאני מכינה את המתכון אבל עם דג אמנון והמשפחההה עפההה על הטעמים תודההה רבההה
איזה כיף לשמוע❤️
תודה שחזרת לעדכן
האם ניתן להוסיף תפוחי אדמה לתבשיל?
אפשר רק כדאי לחתוך אותם לקוביות קטנטנות כדי שיספיקו להתבשל ולהתרכך.
יש לי קציצות מבושלות קפואות מפילה סלומון,
ניתן להכין איתם את אותו הרוטב?
היי
כן(:
תודה רבה
עוד כמה טיפים: את הדגים תשרו במים חמימים ואז תוכלו לטחון את זה בקלות בכל מעבד מזון, אפשר להוסיף חצי כוס פירה במקום תפוחי האדמה וזה יוצא מעולה יחד
שאלה קצת מוזרה:)
יש לי במקפיא כמות של דג מושט ברוטב שהילדים לא אוהבים
חשבתי לנסות להפוך אותן לקציצות
איך אני עושה את זה בהתחשב בזה שהדגים כבר מתובלים בכוסברה וברוטב אדום?
תודה מראש:)
היי,
אם הדגים כבר מבושלים ונמצאים ברוטב אני לא בטוחה שכדאי להכין מהם קציצות, הן עלולות להתפרק ולא להתאחד.
יש לך רעיון אחר?
אפשר להיפטר מרוב כמות הרוטב, לפרק את הדג לנתחים קטנים ולהגיש בתוך חלה או מעל אורז לבן וכדומה.
שלום וברכה!
חושבת להכין את הקציצות המצוינות האלו גם לשבת זו.
הפעם רק מדג בקלה, נרגיש מאד שינוי? מומלץ? אם אין לי דג אחר עדיף לא להכין את המתכון?
אם שמים כמות יותר גדולה של עגבניות מגוררות זה יכול להחליף רסק עגבניות? למה לא?
תודה ושבת שלום!
היי דבי,
אין בעיה להשתמש בדג בקלה, יהיה שינוי קל בטעם(:
הרסק מוסיף צבע וסמיכות לרוטב, מה שעגבניות מגורדות בלבד לא יתנו.
הצילו!
הקציצות מתפרקות לי במים הוספתי לעיסה פירורי לחם קמח מצה, ועדיין.
יש גם טעם קצת מר(שמתי לימון כי הדג הגיע טחון קפוא, מה אפשר לעשות כדי לא לזרוק את כל העיסה???
תודה רבה!
אם הטעם המר מגיע מהקציצות עצמן אין כל כך מה לעשות, אפשר להוסיף קצת סודה לשתייה ודבש/סוכר לרוטב כדי להמתיק קצת את הקציצות.
לגבי המרקם, גם כאן כיוון שהן כבר ברוטב אין מה לעשות(:
כבר לא אקטואלי , אבל כששאלתי זה היה כן יכול לעזור כי רוב העיסה לא בושלה.
תודה ושבוע טוב!
היי, אני רוצה להכין את זה עכשיו.
שאלתי: האם אפשר לוותר על הירקות ברוטב?
היי,
כן, אפשר.
היי אפרת, לצערי לא היה בסופר דג טחון טרי ואין לי מעבד מזון אז קניתי קציצות מוכנות והכנתי ברוטב.
א. באמצע הכנת הרוטב שמתי לב שאין לי רסק אז שמתי עגבניות מרוסקות ובמקום להסמיך את הרוטב זה גרם לרוטב להיות נוזלי… אז עשיתי רביכה עם קמח ומים וזה הסמיך את הרוטב אבל לצערי נשארו גושים של קמח ברוטב…
ב. בהוראות הכנה של הקציצות המוכנות היה כתוב לבשל אותן 15 דקות אז בישלתי 10 דקות -הפכתי ובשלתי עוד 10 דקות
ג. בסופו של דבר רוב ברוטב הצטמצם ונדבק לסיר ונשאר ממש מעט רוטב…
יצא טעים אבל כמעט בלי רוטב…
אשמח לעצות לשיפור וייעול לפעם הבאה
דבר נוסף(סליחה על החפירה…)
איך היית ממליצה לחמם אותן חוץ מבמיקרוגל?( מכינה ליומיים)
אפשר לחמם בסיר על הגז.
בפעם הבאה תשתמשי ברסק עגבניות.
אם את רוצה להסמיך את הרוטב אפשר לערבב כפית קורנפלור עם כף מים עד להמסה מלאה ולהוסיף לרוטב.
חשוב להקפיד שיהיו מספיק נוזלים- 3 כוסות מים, ולמדוד בכוס מדידה.
חשוב גם להימנע מבישול יתר או על אש גבוהה מדי.
שמחה שיצא טעים, נראה מעולה(:
תודה רבה, מאוד מקווה שפעם הבאה יהיה דג טחון ואכין את הקציצות בעצמי!
אפשר להשיג בחנות דגים או לחילופי לטחון בבלנדר נינגה?
אפשר להשתמש לרביכה בקמח או שחייב קורנפלור? אם כן מה יחס קמח-מים?
תודה רבה וחג שמח
לא בטוחה שהבנתי נכון את השאלה, אם התכוונת לפילה נסיכה ניתן לקנות אותו בכל חנות דגים.
אפשר גם לטחון את התערובת בנינג’ה במקום במעבד מזון.
לא חייב להוסיף רביכה לרוטב. עושים זאת במקרה שיוצא דליל מדי, ועדיף להשתמש בקורנפלור ולא בקמח.
חג שמח(:
היי אפרת, ניתן להוסיף קמח מלא לקציצות בכדי שלא יתפרקו ?( זה מה שיש לי בבית ) אם כן כמה?
אם אני עושה מדג שטחנו לי בחנות צריך להשרות בלימון ומלח?
היי,
אפשר להוסיף כף-שתיים קמח, אבל אין צורך בכך, הקציצות יוצאות יציבות יחסית. דג טחון אין צורך להשרות.
שלום, איזה סוג דג מומלץ ניתן להשתמש במתכון זה עבור פעוט בן תשעה חודשים, דג שלא יכיל כספית גדל בבריכה ויש לו ערכים תזונתיים טובים, תודה רבה
היי,
סוגי הדגים המומלצים: קרפיון, אמנון, בורי.
למה שמים ביצה ?
הביצה תורמת למרקם וגם נותנת יציבות.
הי אפרת שתי שאלות לי אלייך במקום פרורי לחם מה אפשר לשים ללא גלוטן? האם אפשר להכין כיומיים ממראש לפני ליל הסדר? תודה
היי רותי,
אפשר לשים פירורי לחם ללא גלוטן -כשרים לפסח או לוותר. ואפשר להכין יומיים לפני ולשמור במקפיא עד יום ההגשה.
האם ניתן להכניס לרוטב חתיכות דג סלמון כמו שהן? (לא טחון וכו’). אם כם האם צריך לטגן אותן קודם או משהו? תודה!
היי,
אפשר להכניס לרוטב חתיכות קטנות של דג ביחד עם העגבניות והפלפלים.
מה אפשר במקום פרורי לחם? פסח אבל בלי גלוטן. שאלה שנייה האם אפשר להכין את הקציצות יומיים לפני ליל הסדר
היי רותי,
אפשר לקנות פרורי לחם ללא גלוטן כשרים לפסח, או לוותר. ואפשר להכין יומיים מראש😊
אפשר להכין עם דג סול?
אפשר להשתמש בדג סול. אם במקרה התערובת יוצאת קצת נוזלית ולא יציבה (זה יכול לקרות בגלל סוג הדג) יש להוסיף פירורי לחם לתערובת.
הי אפרת
תודה על כל המתכונים האלופים שלך!!!!
האם ניתן להכין עם קציצות סלמון קנויות?
או אם יש לך רעיון לרוטב עסיסי אבל לא מדי מורכב
וגם בלי ירקות (נגמר לי כמעט הכל, אז עד שבעלי יחזור עם הקניה שיהיה כבר מוכן…..)
ממתינה לתשובתך : )
היי גיטי,
אני חושבת שאפשר.
כדאי לקרוא מה רשום על האריזה. אם אלה קציצות שאפשר לבשל אותן ברוטב.
הי תודה על התגובה!
הכנתי עם קציצות סלמון קנויות
כי זה מה שהיה לי באותו הערב….
יצא מעדן של החיים
מלאאאא רוטב עסיסי וטעים!!
הילדים שלי לא מאד אוהבים קציצות דג
אבל הפעם לא היה אחד שלא ליקק את האצבעות
אפילו בעלי ואני חחח
תודה על כל המתכונים האלופים שלך!
שמחה שנהניתם 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!
קציצות מדהימות!
עשיתי עם נסיכה ומושט.
נראה לך שאפשר להקפיא?
ומה עם הרוטב עם הירקות, אפשר להקפיא?
היי הדס
אם את רוצה להקפיא מומלץ להמיר את תפוח האדמה בחצי כוס פירורי לחם (כי תפו”א לא עובר טוב הקפאה).
אין בעיה להקפיא את הרוטב
ערב טוב
תוכלי בבקשה להסביר איך ניתן לעשות את הקציצות פיקנטיות ולא חריפות?
תודה רבה על האתר
אפשר להוסיף לרוטב כרבע כפית פפריקה חריפה ולוותר על הפלפל החריף.
ובמקום עגבניות אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות[מגיע בקופסאת שימורים]
ואם כן אז מה הכמות?
אפשר לשים כחצי כוס עגבניות מרוסקות משימורים.
האם אפשר להחליף בדג דניס וזה עדין יצא טעים
כן.
בקר טוב,
נראה מצוין! כמו כל המתכונים הנהדרים שלך.
האם אפשר לאפות את הקציצות ואחכ להוסיף לרוטב?
אפשר להקפיא לאחר שלב האפיה?
תודה
היי אורלי,
אני מניחה שכן.
אם את רוצה להקפיא מומלץ להמיר את תפוח האדמה בחצי כוס פירורי לחם (כי תפו”א לא עובר טוב הקפאה).
היי
קניתי דג נסיכה מעורב עם בקלה קפוא זה מתאים למתכון
כן.
הילדים שלי אוהבים את הקציצות האלו מאוד!!! חוזרת אליהם שוב ושוב. תודה רבה על המתכון!
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה חיה
היי אפרת,
לגרסה בריאה יותר – האם יש לך רעיון כלשהו שיהווה תחליף לרסק עגבניות?
הרסק מסמיך את הרוטב ומוסיף טעם. אולי אפשר לוותר ולהוסיף יותר פפריקה מתוקה לצבע.
היי 🙂
הכנתי את הקציצות מטונה ברוטב עגבניות לפי המתכון שנתת פה בתגובות והן התפרקו.. צריך לטגן את הקציצות עד שהן יהיו מוכנות ורק אז להעביר לרוטב? או לטגן מעט ולהמשיך את הבישול ביחד עם הרוטב?
תודה רבה!
*מטונה בקופסת שימורים
היי רוני,
אם התערובת לא מספיק יציבה אז כדאי לטגן אותן קצת ואח\”כ להעביר להמשך בישול ברוטב.
אפשר גם לאפות בתנור שחומם ל180 מעלות במשך כ-15 דקות ואח\”כ להעביר לרוטב.
תודה רבה!
טונה בשימורים היא דג מבושל כבר. היא לא מתאימה לקציצות ברוטב, אלא אם כן אופים או מטגנים את הקציצות קודם.
איזה ירק מתאים להוסיף במקום תפוח אדמה? גזר יתאים? תודה
במקום תפוח אדמה אפשר לשים 4-5 כפות פירורי לחם.
אולי גם גזר יעבוד טוב, לא ניסיתי.
האם אפשר לותר על הביצה
היי שוקי,
אפשר להכין בלי הביצה. אם הקציצות יציבות זה בסדר, אם לא, כדאי להכניס את התערובת להתייצבות במקרר (חצי שעה-שעה).
תודה
ב”ה הכנו כבר כמה פעמים והקציצות מעולות ! תודה
שמחה לשמוע 🙂
היי, אם שכחתי לשים רסק עגבניות, האם יש שלב שאפשר לשים אחר כך גם לאחר הנחת הקציצות?
כן.
היי האם אפשר גם לחתוך את הדג לקוביות קטנות ולא לטחון? אני מפחדת שיתפרק לי, יצא טוב גם אם אני אטבול בפירורי לחם ואטגן קצת לפני הבישול ברוטב?
כדאי לקצוץ דק כדי שתערובת תהיה יציבה.
אפשר לטגן לפני הבישול.
היי אפרת חג שמח,
שאלה אין לי לימון, האם אפשר לשים חומץ? ואם כן כמה או לחלופין להשתמש במלח לימון, ואם כן כמה? תודה.
אני חושבת שאפשר להשרות בחומץ אבל כדאי לדלל אותו במים (לערבב כף חומץ עם 2 כפות מים).
היי אפרת רציתי לשאול האם אפשר לעשות מיקס של 2 דגים ועל איזה את ממליצה כי שמעתי שלוקוס והנסיכה זה שילוב טוב.. מה אומרת ?
כן, לוקוס והנסיכה זה מצוין.
הקציצות דגים יצאו ממש פצצה!!
אני כל כך נהנית מהמתכונים שלך, הם כל כך קלים להכנה, והכל כל כך ללקק את האצבעות מרוב שזה טעים.
ממש לא רציתי לסיים מהפה.
המשיכי להפתיע, כל הכבוד.
ושבת נפלאה ביותר
איזה כיף לשמוע ❤️
תודה!
בוקר טוב אפרת
הכנתי ויצא טעיםםםםםם(השרתי את הדג הרבה זמן לפני במלח ובלימון)וטחנתי הכל במטחנת בשר…
תודה רבה לך אין מילים!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ציפי
יש מצב ע דג קפוא ולטחון בבית?
תודה על המתכונים האלופיםםם
כן.
היי, אם קניתי דג טחון איך אפשר לנטרל את הריח?
תוסיפי לתערובת 3-4 כפות מיץ לימון.
אפשר גם להוסיף כשליש כוס פירורי לחם.
היי אפרת,
קבוע נכנסת לאתר.. 😊
הכנתי דג פילה אמנון עם עור בתנור ולא יצא טעים בכלל( השילוב של התיבול עם זה ששכחתי לקנות כוסברה..ויצא יבש) האם בכל זאת יש דרך להציל?
חשבתי לפורר אותו ולעשות קציצות.. הגיוני?
תודה רבה רבה!
היי ראות,
לא יודעת אם אפשר להכין מזה קציצות אבל אפשר להכין רוטב ולאחר שהרוטב מוכן, להוסיף את הפילה לרוטב ל-2 דקות, כד שיספוג את הטעם.
ראי מתכוני דגים עם רוטב: חריימה, פילה אמנון ברוטב אדום חריף.
היי אפרת
את חושבת שדג טונה טרי (לא שימורים) מתאים?? בעצם זה אפשרי עם כל דג?
מישהי רשמה בתגובות שהיא הכינה מדג טונה טחון ויצא טעים.
אפשר כמעט עם כל דג.
היי אפאת, צריכה את עזרתך דחוף אני בסופר קונה דג שהם טומנים כי אין לי מעבד מזון האם ניתן לגרד את כול המצרכים לדג בפומפיה עבה או דקה?
תודה רבה לך:)
כן. את תפו”א, בצל ושום ניתן לגרד בפומפיה דקה. את העלים יש לקצוץ דק עם סכין.
הי , האם אפשר להכין גם עם קציצות קנויות ? ואם כן סדר הפעולות הוא אותו דבר ?
הכוונה להכין רק את הרוטב ולהכניס בפנים את הקציצות הקנויות? אם כן, צריך לבדוק מה רשום על האריזה לגבי הקציצות. אם הן מיועדות לבישול ברוטב או לאפיה.
האם אפשר ללא תפוח אדמה? ואם כן , מה במקום?
אפשר לשים במקום 4-5 כפות פירורי לחם כדי לייצב את התערובת.
שלום,
רגילה להכין קציצות משימורי טונה. יוצרת עיסה כמו שכתבת בתשובה לתגובה הקודמת, אופה ואח”כ מכניסה לרוטב עגבניות. יוצא מאוד טעים וכל הקטנטנים שלי אוהבים. היום קניתי תערובת טרייה וטחונה של טונה ונסיכה. האם לדעתך אפשר להכין באותו אופן שכתבתי? לאפות ואז לרוטב?
לדעתי כן 🙂
בוקר טוב אפרת
יש לך המלצה למתכון של קציצות מבושלות מאומה בשימורים?
תודה ויומוצלח
היי מלכי,
לא הבנתי. קציצות מבושלות במה בשימורים?
טעות הקלדה.
חומר הגלם שלי זה שימורי טונה, אני מחפשת להכין קציצות מבושלות, שלא ירגיש כמו ארוחת פיקניק…
יש לך רעיון?
תודה רבה מאד!
אפשר להכין קציצות מתערובת של 2 קופסאות טונה בשימורים, שן שום כתושה, בצל קטן מגורד דק, 2 ביצים, חצי כוס פירורי לחם, רבע כוס פטרוזיליה קצוצה (לא חובה), כחצי כפית מלח ומעט פלפל שחור.
את הקציצות אפשר לטגן קצת מכל צד ואז לבשל ברוטב עגבניות.
תודה. הקציצות באמת פשוטות וטעימות
שמחה שאהבת 🙂
תודה עירית
לא ראיתי במתכון שצריך פירורי לחם…איפה זה כתוב???
רק אחרי שהקציצות התפרקו הבנתי שצריך להוסיף…
היי עירית,
אין צורך להוסיף פירורי לחם אלא אם כן הקציצות מתפרקות.
שלום אפרת
האם אפשר להמיר את פירורי לחם לקמח כוסמין או רגיל או חומוס טרי (אפשר לטחון אותו דק במקום קמח?)
יש לי חצי קילו דג טחון סלמון שנטחן בחנות דגים והוקפא בחנות (קניתי קפוא) ,האם ניתן להכין את הקציצות לבשל אותם ולהקפיא?
בעקבות כך שרצוני להקפיא מה אפשר במקום תפוח אדמה?
היי מורן,
אפשר לשים את אחת מהאופציות שהצעת.
פחות מומלץ להקפיא דג שהוקפא והופשר (גם מבחינה בריאותית).
עוגה קלה להכנה ומאוד טעימה.
אני כל כך אוהבת את האתר הזה ונעזרת בו המון.
תודה רבה על מתכונים נהדרים!
התכוונתי להגיב על “עוגת תפוזים אגוזים ומייפל” ובטעות הגבתי כאן 🙂
גם הרוטב מצוין!
תודה עדי 💜
קצת דחוף!
הכנסתי קציצה ולא התפרק לאחר כחמש דקות, זה אומר שבסדר?
תודה!
כן. אם הן לא מתפרקות זה בסדר.
בוקר אור!
אני הולכת לגלגל כדורים ורואה שהעיסה לא כל כך אחידה מה לעשות?
תודה לך ושבת שלום!
לילה טוב לך!
אני מכינה לשבת וכבר העיסה מוכנה פחות או יותר אבל לפעם הבאה: למה הכוונה שלושת רבעי כוס עלי פטרוזלייה? בלי הגבעולים? דחוס?
תודה רבה!
הכוונה לעלים בלי הגבעולים העבים. לא באופן דחוס.
עשיתי בדיוק כפי שרשמת אבל הקציצות התפרקו לי בבישול למה.
היי יעקב,
אם הקציצות התפרקו זה אומר שהתערובת היתה רטובה או לא יציבה. השתמשת במקרה בדג קפוא מופשר?
תודה רבה על המתכון המעולה!
הכנתי מדג טונה טחון וקפוא.(לא מקופסאות שימורים) ויצא מושלם! כל המשפחה אכלו בשמחה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה חני ושבוע מקסים 🌺
היי אפרת,
הכנתי את קציצות הדגים מתכננת להגיש עם פירה. יש לך רעיון לאיזה סלט מרענן שילך עם המנה? משהו קטן כי זאת המנה הראשונה
הייתי הולכת על סלט עלי בייבי או אפילו סלט פשוט של חסה, מלפפון, עגבניה ובצל בתיבול שמן זית, לימון ומלח.
שלום,
אין לי מעבד מזון. האם אפשר להשתמש בבלנדר? תודה רבה, ענת
תלוי בבלנדר.
אם הדג טחון אפשר לקצוץ את העלים דק-דק. את תפוח האדמה והבצל לגרד בפומפיה דקה ולסנן מנוזלים. לערבב עם יתר החומרים.
התכוונתי, האם אפשר לטחון את הדג בבלנדר? תודה רבה.
נראה לי שכן.
שלום רציתי לשאול אני צריכה להכין כ-30 מנות דגים לכן קניתי קציצות דגים מוכנות נסיכת הנילוס האם הרוטב מתאים לקציצות אלו ואם אפשר בבקשה לכתוב לי כמויות ל 30 מנות.
כמויות לרוטב:
3 עגבניות גדולות מגורדות (בלי הקליפה)
5 שיני שום כתושות
גמבה חתוכה לרצועות דקות
פלפל חריף קצוץ (למי שאוהב חריף – ניתן לוותר)
4 כפות מלאות רסק עגבניות
4 כוסות מים רותחים
תיבול לרוטב: כפית שטוחה פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, כפית ושליש מלח, כפית גדושה סוכר, כפית וחצי אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם
האם ניתן להשתמש בתערובת של דגים שנטחנו בהיותם קפואים..מוצע למכירה ב’תקווה’. האם הטקסטורה שונה והאים יש צורך ליצור בלילה שונה.. למשל הציעו לי קמח תופח בנוסף..
תודה רבה!
היי אלי,
אפשר להשתמש בדגים שנטחנים בהיותם קפואים. צריך רק לקחת בחשבון שהם מפרישים נוזלים לאחר הפשרה ולכן כדאי לשים קצת יותר פירורי לחם בתערובת (או קמח רגיל או תופח) שיספחו את הנוזלים.
ערב נעים 🙂
תודה,תודה רבה!
היי אפרת,
יש לי דג נילוס טחון ואני מאוד רוצה להכין את הקציצות האם זה יצא טוב?
יש משהו שאני צריכה להוסיף מעבר למתכון המקורי?
כן, אין בעיה.
אין צורך להוסיף משהו.
היי. אני רוצה להשתמש בחבילת קציצות סלומון מרלוזה קפואות, יש שם 18 קציצות. המתכון מתאים? רשום שצריך להוסיף את הקציצות לרוטב המוכן ולבשל כרבע שעה.
לגבי הרוטב-אינלי א.מרק. אני רוצה להוסיף תבלין בזיליקום, קשור? כמה אם כן? ניתן להוסיף כוסברה ופטרוזיליה?כמה?חייב סוכר?
תודה רבה רבה רבה ושבת שלום ומבורך!
אגב, ברוטב לא צריך בצל?
אפשר לטגן קצת בצל לפני. לא חובה.
היי שיר,
אפשר. אפשר לוותר על אבקת המרק (בזיליקום נראה לי פחות מתאים). אפשר להוסיף לרוטב רבע כוס עלי פטרוזיליה רבע כוס עלי כוסברה. לא חייב סוכר.
שבת שלום 🙂
היי אפרת אני התחלתי להכין את הרוטב ונתקעתי בלי רוטב עגבניות… יש תחליף או להכין מתכון אחר?
היי ריקי,
את מתכוונת שאין לך רסק עגבניות? אם כן, אז אני חוששת שבלי רסק הרוטב ייצא חמצמץ ודליל.
מוזר שלא שמתי לב.
למה סלמון לא מתאים?
תודה רבה ושבת שלום!
כשאני חושבת על זה גם סלמון יכול להתאים.
שבת שלום 🙂
שוב שלום,
יש לך מתכון לתבשיל של פילה דגים עם תפוחי אדמה?
בכלל איזה דגים מתאימים לכזה בישול? הוליווט?
תודה ותודה!
היי דבי,
ראית את המתכון של פילה אמנון מבושל עם תפוחי אדמה? כל דג לבן יכול להתאים.
מה נראה לך – האם אפשר להכין מדג בקלה מטוגן שהילדים לא אהבו? או שיש לך משהו אחר להמליץ?
אם הוא כבר מטוגן לא נראה לי שיתאים לקציצות.
את יכולה להכין פסטה ולפורר חתיכות מהדג ברוטב.
מתכון מעולה. עם פילה לברק קפוא – יצא נפלא
תודה רותי 🙂
תודה על מתכונים נהדרים! אפשר להשתמש בתפוח אדמה מבושל?
כן אפשר.
יצא מעולה!!!!!!!!!!!!!!!!!
תודה רבה על מתכון נפלא! אפילו הילדה שלא אוהבת דגים ובררנית מאודדד באוכל וגם הבעל שלא אוהב בכלל פלפלים.. ליקקו את האצבעות!!! פשוט וואוו…!!!
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת,
ראשית,תודה על המתכונים.משתמשת הרבה והם מצוינים.
שנית-יש לי 3 פרוסות פילה נסיכה(אני צריכה כמות קטנה),האם אני יכולה לעשות את הקציצות?
אם כן,באלו כמויות?
כן, תכיני מחצית מכל הכמויות (לגבי ביצה שימי חצי בלילה של ביצה טרופה).
המשפחה ליקקה את האצבעות!
שמחה שכולם נהנו 🙂
תודה עדי.
עשיתי חדש ויצא מצויין כתמיד!
תודה לך אפרת ושבוע טוב!
מעולה 🙂
שבוע נפלא!
ערב טוב!
הצילו! דחוף!
בטעות שמתי 2 ביצים ברוטב. הכל מעורבב. להכניס את הקציצות או לעשות רוטב חדש?
תודה רבה!
נראה לי שכדאי להכין רוטב חדש 🙂
היי אפרת תודה לך על האתר המקסים השאלה היא האם אפשא לוותר על התפו”א ומה ניתן לשים במקומה? הבת שלי רגישה לגלוטן וגם לתפו”א (על כל סוגיו). תודה מראש
היי ריקי,
אפשר לשים גזר במקום תפו”א. אם במקרה הקציצות אינן יציבות אני ממליצה להוסיף כף קמח חומוס.
יום נפלא 🙂
היי
כתחליף לביצה האם מספיק להשתמש בתפוח האדמה שרשום כתחליף ולוותר על הביצה
או שלהוסיף תפוח אדמה נוסף כתחליף לביצה?
היי רינת,
אפשר להכין בלי הביצה. אם הקציצות יציבות זה בסדר, אם לא, כדאי להכניס את התערובת להתייצבות במקרר (חצי שעה-שעה).
אין צורך לשים תפו”א נוסף.
היי אפרת, לא צרי לסחוט את הבצל ואת תפוח האדמה מנוזולים?
לא חובה אבל רצוי.
היי אפרת שבוע טוב
הכנתי אתמול יצא פשוט מושלם !!!
הכנתי עם פרידה ודניס שטחנו לי בחנות הדגים .הקציצות יצאו רכות וטעימות.
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה ליאה ושבוע טוב!
היי רוצה להכין את הקציצות לשבת ויש לי דג פילה אמנון , אפשר להכין איתו? מחכה לתשובתך בהקדם. תודה.
כן רויטל, אפשר.
יום מקסים 🙂
הי. באיזה סיר מומלץ להכין? והאם אפשר לערבב הכל בבלנדר של שייקים ?
היי לילי,
סיר בינוני רגיל, רצוי מטפלון כדי שלא יידבק.
לא בטוחה אם אפשר לטחון בבלנדר רגיל.
האם הקציצות לא יוצאות נוזליות? לא צריך להוסיף קמח מצה או פירורי לחם שהעיסה תהיה יציבה?אני פשוט לא רוצה שהקציצות יתפרקו
אלא שיצאו קציצות יפות ויציבות . אודה לך אם תשיבי לי
היי שירי,
התערובת אמורה לצאת יציבה. ליתר ביטחון את יכולה לשים כשליש כוס פירורי לחם.
היי אפרת האם אפשר לשים פטרוזיליה במקום כוסברה או לוותר כי לא אוהבים אצלי כוסברה. שנה טובה וחג שמח
כן, אפשר.
חג שמח ושנה טובה!
עכשיו ראיתי שכתבת לשים לימון השאלה אם כמות הלימון שכתבת תספיק כשהריח חזק?
תודדדה!
כן, שימי לימון בנדיבות, בסביבות 4 כפות לפחות.
שוב שלום,
חושבת להכין אותם שוב (ושוב)לשבת אבל מחצי קילו כסיף וחצי מבקלה.
הפשרתי אותם (טחונים) ויש ריח חזק של דג. אפשר להוסיף לימון? יעזור? כמה?
תודה לך!
היי אפרת
יש אפשרות להכין את הקציצות מטונה מקופסת שימורים?
היי מיכל,
אין לי מושג איך זה ייצא עם טונה משימורים אבל יש באתר מתכון לקציצות טונה.
ערב טוב אפרת! כבר הכנתי כמה פעמים ותמיד יוצא מושלם! היום הלכתי לקנות נסיכת הנילוס מחנות הדגים אבל לצערי לא היה. המוכר הכין לי במקום שילוב של מוסר ים ובורי וטחן לי אותם ביחד ואמר שזה טעים ומתאים מאוד לקציצות. אני ממש לא מכירה את הסוגים האלה ורציתי להתייעץ איתך – האם את מכירה את הדגים האלה וחושבת שייצא טעים גם איתם? קצת חוששת , יש לי אורחים לשבת בע”ה ולא רוצה לאכזב!! תודה רבה 🙂
היי אודליה,
לא יצא לי לנסות את השילוב הזה אבל זה נשמע לי בסדר גמור.
תודה אפרת, על עוד סיר חמים וטעים לכל השבוע! על הכוסברה ויתרתי לטובת עוד פטרוזיליה, כי בעלי לא אוהב. על הבצל ויתרתי כי אני לא עפה עליו, אבל גם בלעדיהם זה יצא פשוט טעים וזה גיוון מקציצות בשר/עוף. שידכתי עם קוסקוס אינסטנט צהוב ועם לחם פרנה, מומלץ בחום. שבת שלום! 🙂
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שרון ושבת שלום!
היי אפרת
יש לי 700 גרם סלמון טרי. אפשר מתכון לקציצות?
היי אוריה,
אפשר להכין עם אותו מתכון רק במקום ביצה קטנה רצוי להשתמש בביצה גדולה.
שבת שלום 🙂
אפרת שבוע טוב תבורכי בכל הברכות הקציצות סלמון יצאו סוףףף!
הוספתי פירורי לחם כי העיסה הייתה נוזלית מדי ויצא פשוט מושלם…
עשית חשק לעוד..
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע טוב ומבורך 🙂
מה ההבדל בין 3 כפות רסק עגבניות ל2 עגבניות במגרדת ?? במגרדת זה גם יוצא רסק
היי מירב,
רסק הכוונה למחית המרוכזת (כמו ממרח אדום) ולא לעגבניות טריות מגורדות.
יצא מאד טעים.
הפעם בלי ריח דג. אולי זה לא הקמח מצה אלא הלימון ששמתי בעיסה וברוטב?
בכל מקרה, מליון תודות על העצות וההדרכה.
החמין כרגיל, מאד מאד טעים.
היי דבי, שבוע טוב
לימון בהחלט מנטל ריח של דג אבל יכול להיות שגם לקמח המצה היתה תרומה קטנה.
תודה שחזרת לעדכן, כמו תמיד 🙂
אני רוצה להוסיף פירורי לחם, כעצתך בעבר לטשטוש טעם הדג, אפשר גם קמח מצה?
באותו מינון, חצי כוס לקילו דג?
תודה רבה!
היי דבי,
נראה לי שאפשר. אני חושבת שכדאי לשים קצת פחות (אולי שליש כוס) כי קמח המצות סופח יותר נוזלים מאשר פירורי לחם.
האם ניתן להחליף את אבקת המרק שברוטב במשהו אחר?
אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים קצת יותר מלח, לפי הטעם.
1) בסופר המליצו לי על שימוש בבורי כי אין נסיכת נילוס טרי. האם מתאים?
2) אם אני רוצה בכל זאת נסיכת הנילוס ואני קונה קפוא, איך מסירים את העור?
היי שרון,
אפשר להכין קציצות גם עם בורי.
אם את מכינה מנסיכת הנילוס קפוא, את העור מסירים בעזרת סכין.
יום מקסים 🙂
יש כזה דבר דג נסיכת הנילוס טרי בחנויות? תמיד מצאתי רק קפוא..
האם יצא טעים עם קפוא?
תודה מראש!
היי,
יש נסיכת הנילוס טרי אבל יותר קל למצוא את זה בחנויות דגים מאשר בסופרים.
אני לרוב משתמשת בנסיכת הנילוס קפוא (מאותה סיבה) ויוצא טעים.
אם אוסיף הפעם פירורי לחם, זה יעזור שירגישו פחות את טעם הדגים?
תודה לך!
היי דבי,
ההשרייה של הדג לפני עם הלימון והמלח אמורים לנטרל קצת את ריח וטעם הדג אם הוא חזק. תוספת של פירורי לחם יכולה לעזור במקצת אבל גם חשוב לא לשים יותר מידי כי אז הקציצות יכולות לצאת פחות רכות.
היי אפרת, אז זהו! החלטתי! הולכת להכין בע”ה לכבוד שבת קודש! תתפללי עלי 🙂 אעדכן, שבת שלום 🙂
בהצלחה!
שבת שלום 🙂
היי אפרת שבוע טוב! אז הכנתי ויצא ממש טעים! רק מה, לקח לי הרבה זמן לגרום לתערובת להתגבש. היא פשוט הייתה פירורית לגמרי, לא יכולתי ליצור כדורים. חוץ מזה שהשתמשתי בדג נילוס טחון, עשיתי הכל לפי ההוראות (אין לי מעבד מזון אז השתמשתי במעבד מזון ידני, זה שמסובבים עם הידית למעלה, והוספתי את זה לדג הטחון). בסוף הוספתי עוד ביצה (סה”כ 2 ביצים L!) ופירורי לחם. העיקר שיצא ממש רך וטעים, תענוג ממש 🙂 תודה רבה רבה!!
היי אודליה,
עשית נכון שהוספת ביצה נוספת ופירורי לחם לייצוב התערובת. שמחה שבסוף הסתדרת ושיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא 🙂
היי
אפשר ל הכין את הקציצות עם דג מושט ללא עור ועצמות?
אני מאוד אוהבת את הטעם של המושט בתבשיל דג מרוקאי חריף, אבל אף פעם לא ניסיתי אותו לקציצות דגים.
את ניסית, ומה דעתך?
היי חני,
אפשר להשתמש בדג מושט להכנת קציצות דגים. לא יצא לי להכין קציצות מהדג הזה ספציפי.
אני אישית אוהבת יותר לאכול את הדגים כפילטים אבל זה עניין של טעם אישי וגיוון.
קחי בחשבון שהטעם ייצא של מושט אבל המרקם ייצא אחר כי הפעם מדובר בדג טחון שמוגש כקציצות.
אוקיי… זה הפרויקט הבא. מי שמשתמשת בדג טחון מראש, עדיין צריכה להשרות אותו במיץ לימון בעת הכנת הרוטב?
תודה על המענה אפרת ומקווה לעמוד באתגר הקציצות הזה 🙂
לא, אין צורך להשרות מראש אבל כדאי להוסיף לתערובת כף מיץ לימון ולהגדיל את כמות המלח ל3/4 כפית (במקום חצי כפית).
בהצלחה 🙂
היי, המתכון נראה מעולה ללא ספק אנסה בהקדם.
האם ניתן להכין כמות גדולה של קציצות כמובן ללא הרוטב, ואז להכין רק רוטב כשרוצים ולהשתמש בקציצות המוכנות? או שזה יפגע בטעם?
היי מעין,
אם הכוונה להכין את הקציצות (בלי לבשל) ולהקפיא אותן, מאחר ויש בתוך התערובת תפוח אדמה אני לא בטוחה אם זה לא יפגע בטעם (כי תפו”א בעייתי בהקפאה).
אפשר להמיר את תפוח האדמה בכחצי כוס פירורי לחם ואז לא אמורה להיות בעיה.
אם רוצים להקפיא, חשוב גם להשתמש בדג טרי ולא קפוא.
כשרוצים לאכול אפשר להכין רוטב ולשים את הקציצות בפנים, אין צורך להפשיר אותן לפני.
ממליצה להכין קודם את הכמות שבמתכון ואם יוצא מוצלח פעם הבאה אפשר להכפיל כמויות.
בהצלחה 🙂
אפשר לוותר על התפ“א?
היי חגית,
אם את מוותרת על תפו”א בתערובת הדג, יכול להיות שתצטרכי להוסיף כמה כפות פירורי לחם כדי לייצב את התערובת.
אני לא יודעת אם שמתם לב,אבל המתכון בדף של מתכונים צמחוניים..
המתכון אינו צמחוני אלא פסקטריאנית ולכן ממליצה להוריד את זה ממתכונים צמחוניים 🙂
זה פשוט לא מתאים
זאת טעות, טופל 🙂
תודה על תשומת הלב.
היי אפשר להחליף את הביצה במשהו אחר?
היי אליה,
צריך משהו שידביק את החומרים. הייתי אולי מנסה לבשל את תפוח האדמה, לקרר לגמרי ולמעוך אותו לפירה.
האם דג סול\פוטית מתאים?
היי יוליה,
אפשר להשתמש בדג סול. אם במקרה התערובת יוצאת קצת נוזלית ולא יציבה (זה יכול לקרות בגלל סוג הדג) יש להוסיף פירורי לחם לתערובת.
יום נפלא 🙂
שבוע טוב אפרת!
יצא מאד טעים!
מה שאני תמיד עושה מחייב הרבה יותר שלבים ואני שמחה על המתכון הזה.
חושבת שאפשר להוסיף פירורי לחם? כמה לקילו דגים? (נראה לי יותר כדאי למרקם
עשיתי השבת גם את החמין – ידע אדיר!
את עוגת הגבינה של בית מלון- יצא כ”כ טעים וכ”כ קל להכין!
אלפי תודות!
שבוע טוב דבי 🙂
אני שמחה שיצא טעים!
אפשר להוסיף יותר פירורי לחם. בדר”כ מומלץ עד כוס פירורים ל1 קילו (כדי שהקציצות לא ייצאו קשות מידי).
תודה על העזרה המהירה!
דיווח במוצ”ש.
שבת שלום ומבורך לך וכולם!
שבת שלום 🙂
הצילו!
העיסה מדי רכה מה עושים? (אולי כי שמתי 2 ביצי L
תודה רבה! (אגב, שלחתי לך שאלות נוספות והן נעלמו)
היי דבי,
זה יכול להיות בגלל הנוזלים של הביצים. ממליצה להוסיף קצת פירורי לחם כדי לייצב את התערובת.
לא קיבלתי שאלות נוספות 😐
אפרת יקרה!
מתחשק לי להכין אותם מחר אבל מקילו של כסיף.
תוכלי לתת לי כמויות בהתאם? גם לכוסברה ופטרוזליה אבל יבשים
אם אפשר, מינימום, כדי שלא יורגש.
רסק עגבניות יטשטש?
גם את הכמון והכורכום במינימום ומה לשים במקום?
מה החשיבות של עגבניות מגורדות למה לא עוד רסק?
הרבה הרבה תודה ושבת שלום!
היי דבי,
קילו כסיף
2 ביצים קטנות
תפו”א בינוני-גדול
5 שיני שום
בצל קטן
תיבול: חצי כפית תבלין כוסברה, חצי כפית תבלין פטרוזיליה, כפית מלח, רבע כפית כורכום, רבע כפית כמון (את יכולה לוותר כל הכורכום והכמון אם את לא אוהבת).
*את יכולה להוסיף לתערובת עצמה 1-2 כפיות רסק.
לרוטב:
2-3 עגבניות גדולות מגורדות (העגבניות מוסיפות טעם ומעשירות את הרוטב).
6 שיני שום כתושות
גמבה חתוכה לרצועות דקות
5 כפות רסק
5 כוסות מים
תיבול: כפית שטוחה פפריקה, כפית ושליש מלח (תוסיפי בהדרגה ולפי הטעם), כפית גדושה סוכר, כף אבקת מרק, מעט פלפל שחור.
שבת שלום 🙂
המתכון נראה מצוין!!!
האם הוא מתאים גם לקציצות עוף/בקר?
תודה!
היי אסתי,
אפשר להשתמש בבשר עוף או בקר טחון. זמן הבישול עשוי להתארך ל-40 דקות (לאחר הוספת הקציצות לרוטב).
אפשר לוותר על הביצה?
היי אלה,
אם הקציצות יוצאות יציבות מספיקות אז אני מניחה שאפשר לוותר על הביצה.
אם הן מתפרקות אולי אפשר לשים את התערובת במקרר לכמה שעות להתייצבות.
מתכונים מעולים
תודה זהבה 🙂
היי,
תודה על המתכון 🙂
האם אפשר להמיר את העגבניות הטריות לעגבניות מרוסקות (מקופסאת שימורים) ואם כן, כמה לשים?
תודה רבה 🙂
היי מיה,
אפשר לשים כחצי כוס עגבניות מרוסקות משימורים.
הרבה תודה כמובן!
היי דבי,
אפשר להכין עם דג כסיף או קרפיון.
אפשר לוותר על הכורכום והכמון אם פחות אוהבים.
עשבי התיבול מוסיפים הרבה טעם. אפשר לטחון אותם אבל עדיין ייראו אותם קצת (אגב זה גם גורם לעיסה עצמה להיות מעט ירוקה). אם יש לך עשבי תיבול יבשים (בתבלין) אז אולי זה יכול להיות פתרון.
בעיסה עצמה אפשר לשים קצת רסק עגבניות, אולי כפית אחת כי גם ככה הקציצות מבושלות ברוטב עגבניות. מה שכן, אפשר להוסיף יותר רסק ברוטב עצמו אם אוהבים, גם כדי לחזק את הטעם וגם כדי להסמיך יותר את הרוטב.
יום מקסים 🙂
הי אפרת!
נראה משהו!
השאלה היא אם אפשר עם כסיף או קרפיון?
אפשר בלי הכמון והכרכום?
יש דרך שלא יראו את עשבי תיבול?
כדאי להוסיף בעיסה, רסק עגבניות?