שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

מס’ מנות: 15-17 קציצות דגים

סוג: פרווה

מצרכים:

600 גרם פילה דג הנסיכה (נקי מעור ועצמות)

3/4 כוס עלי פטרוזיליה

3/4 כוס עלי כוסברה

ביצה קטנה

תפו”א קלוף קטן חתוך גס

3 שיני שום קלופות חתוכות

חצי בצל קטן

תיבול לקציצות: חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, חצי כפית שטוחה כמון

רוטב לקציצות דגים:

2 עגבניות גדולות מגורדות (בלי הקליפה)

4 שיני שום כתושות

גמבה קטנה חתוכה לרצועות דקות

פלפל חריף קצוץ (ניתן לוותר אם לא אוהבים חריף)

3 כפות מלאות רסק עגבניות

3 כוסות מים רותחים

תיבול לרוטב: חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, כפית מלאה מלח, כפית סוכר, כפית אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-משרים את נתחי הדג עם 2-3 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח למשך כרבע שעה.

-בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים שום, עגבניות מגורדות ופלפלים, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית במשך כ-5 דקות. יש לערבב מידי פעם.

-מוסיפים רסק עגבניות, מים ותבלינים (פפריקה, כורכום, מלח, סוכר, אבקת מרק ופלפל שחור) ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

הכנת קציצות דגים: מניחים את הדג, כוסברה, פטרוזיליה, ביצה, תפו”א, בצל, שום ותבלינים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר כ-4 ס”מ ומניחים בסיר עם הרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות (אין לערבב את הקציצות. הרוטב אמור לכסות כמחצית מהקציצות).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים בעדינות את הקציצות צד, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות נוספות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

הערות והמלצות לגבי קציצות דגים:

*דג נסיכת הנילוס הוא דג יחסית עסיסי ולכן הוא מומלץ להכנת קציצות דגים. אם בכל זאת רוצים להשתמש בדג אחר כמו מרלוזה מומלץ לשלב אותו עם דג נסיכת הנילוס או דג סלמון שהם יחסית יותר שומניים ומעניקים לקציצות יותר עסיסיות.

*דגים נוספים שמתאימים לקציצות הם דניס, מוסר, מקרל, בקלה.

*מומלץ להשתמש בדג טרי ולא קפוא (ההבדל מורגש בטעם).

*למי שאין בבית מעבד מזון, אפשר לבקש שייטחנו לכם את הדג במקום ואז לערבב עם יתר החומרים. את תפו”א, בצל ושום ניתן לגרד בפומפיה דקה. את העלים יש לקצוץ דק עם סכין.

*אם הקציצות מתפרקות אפשר להוסיף כשליש כוס פירורי לחם.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן –  תוספות לקציצות ברוטב.

ראו גם
מרק חרירה צמחונימרק חרירה צמחוני
לביבות גבינה לביבות גבינה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אודליה (18:06 12.12.2024)

מה נשמע אפרת יקרה? עשיתי חיפוש ולא מצאתי ששאלו, האם אני יכולה להכין את העיסה של הקציצות עוד היום, לשמור במקרר ורק מחר להכין את הרוטב והקציצות?? תודה רבה! 🌹

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:07 12.12.2024)

כן:)

avatar
אודליה (00:00 13.12.2024)

תודה רבה, שבת מבורכת 💗

avatar
שירה (23:55 26.09.2024)

היי אפרת תודה על המתכונים האלופים שלך!
קניתי קרפיון קפוא, זה ילך טוב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:30 27.09.2024)

כן:)

avatar
שרה (00:19 26.09.2024)

בקשר לקציצות הדגים שלך. אם מישהו היה שואל את השאלה הזאת אז מזמן היית מתקנת אבל איש לא שאל אז גם לא תיקנת. השאלה היא בקשר לגיבעולים של הפטרוזיליה והכוסברה? ובקשר לפלפל החריף להוסיף או לא להוסיף כתוב הפוך. למה את לא משתמשת בגבעולים של הפטרוזיליה והכוסברה? הידעת שרוב הטעם של הירק נמצא בהם? את הגבעולים ניתן לקצוץ קטן קטן ולבשל עם התבשיל ואת העלים לצרף בהגשה כשהם קצוצים ונראים במיטבם עם הירוק הבוהק שלהם. תנסי ולא תתחרטי. ובאשר לפלפל החריף את כותבת שם טעות מי שאוהב שלא יוסיף? אז תקני את הטעות הזאת.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:32 26.09.2024)

היי שרה,
רשום המתכון עלי פטרוזיליה/כוסברה. זה אומר עלים ללא גבעולים. אם את בכל זאת רוצה שימי גבעולים.
פלפל חריף אפשר לשים אבל לא חובה (רק מי שאוהב חריף)

avatar
אודליה (11:15 8.08.2024)

אפרת יקרה, הכנתי את הקציצות כמה וכמה פעמים עם דג טחון ותמיד יוצא מושלם! אז קודם כל תודה רבה! שאלה לי, רוצה להכין שוב, אבל הפעם יש לי נתח שלם של דג נילוס ואין לי כרגע איך לטחון אותו. מה דעתך לאפות אותו בתנור ואז לפורר אותו טוב כמו טונה?? (ככה, אגב, אני מכינה את קציצות האפויות שלך!) צריך לשנות משהו בשאר המרכיבים? תודה ויום מבורך 🌹

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:44 8.08.2024)

היי אודליה🙂
במקום לטחון את יכולה לקצוץ אותו דק עם סכין כשהוא עדיין לא מבושל.

avatar
אודליה (14:30 8.08.2024)

אוקיי, אנסה ככה, תודה רבה 🙂

avatar
שירה (13:50 6.08.2024)

הי
הכנתי את הקציצות ויצא קצת טפל ומיימי זה קשור לזה שהדג היה קפוא?
(הכפלתי כמויות ובטעות שמתי 2 בצל ובתיבול לא מספיקהכפלתי אולי גם זה…)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:26 6.08.2024)

כן, זה יכול להיות קשור לדג הקפוא. הוא מפריש נוזלים כשהוא קפוא.
לגבי הטעם- כמובן שהיה חשוב להכפיל את כמות התיבול.

avatar
מיכל (05:24 9.05.2024)

הי אפרת, נראה מעולה. פעם ראשונה שאכין קציצות דגים אז ברשותך שאלה של מתחילים- איך טוחנים את הדג? צריך להוריד את העור? ואז לשים עם הירקות במעבד? תודה!! מיכל

avatar
Michal (06:07 9.05.2024)

וגם– איזה מתכון לקציצות דגים יש יותר סיכוי שילדים יאהבו? את המתכון הזה או המתכון לקציצות דגים אפויות שלך? תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:06 9.05.2024)

נראה לי שאת זה עם הרוטב.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:04 9.05.2024)

היי מיכל,
צריך להסיר את העור ואפשר לטחון עם מעבד מזון (עם הירקות).

avatar
רבקי (08:32 1.03.2024)

אני רוצה להכין לשבת
קניתי חבילה של קילו נסיכה טחון
אשמח לדעת את הכמויות של כל המצרכים בשביל קילו.
וכן, אם זה כבר טחון אני מאמינה שאי אפשר להשרות במיץ לימון אז איך מעבירים את הריח והטעם?

תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:40 1.03.2024)

היי רבקי,
תכפילי את יתר הכמויות.
תוסיפי כף מיץ לימון לתערובת.

avatar
אגם (13:53 6.02.2024)

היי, יש לי כמה שאלות.
למה צריך להשרות את הדג לפני?
והאם אחרי שמשרים את הדג מוציאים את הדג וזורקים את הלימון, או שהמיץ כבר נספג בדג?
ושאלה אחרונה, אם אין לי מעבד מזון אבל יש לי מטחנת בשר ביתית, ניתן להשתמש בה ולטחון את הדג עם יתר המרכיבים?
תודה מראש 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:43 6.02.2024)

ההשרייה מוסיפה לטעם וגם לנטרל את הריח של הדג.
אחרי ההשרייה מנערים קלות את הדג מהלימון אבל לא שוטפים את הדג.
לא ניסיתי לטחון במטחנת בשר אבל מניחה שזה אפשרי.

avatar
רחל (12:39 5.01.2024)

היי
אין לי פטרוזיליה. האם לשים כוסברה במקום או שלא צריך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:42 5.01.2024)

אפשר לשים עוד קצת, סה”כ כוס עלי כוסברה.

avatar
מרינה (08:25 8.12.2023)

בוקר טוב אפרת,

האם אפשר להכין מפילה אמנון קפוא? ובלי פטרוזיליה וכוסברה?

תודה,
מרינה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:32 8.12.2023)

כן אפשר.

avatar
סיון (11:42 3.11.2023)

זאת כבר פעם שנייה שאני מכינה את המתכון אבל עם דג אמנון והמשפחההה עפההה על הטעמים תודההה רבההה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:47 3.11.2023)

איזה כיף לשמוע❤️
תודה שחזרת לעדכן

avatar
איתי (23:37 26.10.2023)

האם ניתן להוסיף תפוחי אדמה לתבשיל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:26 27.10.2023)

אפשר רק כדאי לחתוך אותם לקוביות קטנטנות כדי שיספיקו להתבשל ולהתרכך.

avatar
אורנה (16:33 24.10.2023)

יש לי קציצות מבושלות קפואות מפילה סלומון,
ניתן להכין איתם את אותו הרוטב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:13 24.10.2023)

היי
כן(:

avatar
אורנה (19:12 24.10.2023)

תודה רבה

avatar
ניר (14:53 29.09.2023)

עוד כמה טיפים: את הדגים תשרו במים חמימים ואז תוכלו לטחון את זה בקלות בכל מעבד מזון, אפשר להוסיף חצי כוס פירה במקום תפוחי האדמה וזה יוצא מעולה יחד

avatar
מיכל (10:21 29.01.2023)

שאלה קצת מוזרה:)
יש לי במקפיא כמות של דג מושט ברוטב שהילדים לא אוהבים
חשבתי לנסות להפוך אותן לקציצות
איך אני עושה את זה בהתחשב בזה שהדגים כבר מתובלים בכוסברה וברוטב אדום?
תודה מראש:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:08 29.01.2023)

היי,
אם הדגים כבר מבושלים ונמצאים ברוטב אני לא בטוחה שכדאי להכין מהם קציצות, הן עלולות להתפרק ולא להתאחד.

avatar
מיכל (19:26 29.01.2023)

יש לך רעיון אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:27 29.01.2023)

אפשר להיפטר מרוב כמות הרוטב, לפרק את הדג לנתחים קטנים ולהגיש בתוך חלה או מעל אורז לבן וכדומה.

avatar
דבי (16:09 26.01.2023)

שלום וברכה!
חושבת להכין את הקציצות המצוינות האלו גם לשבת זו.
הפעם רק מדג בקלה, נרגיש מאד שינוי? מומלץ? אם אין לי דג אחר עדיף לא להכין את המתכון?
אם שמים כמות יותר גדולה של עגבניות מגוררות זה יכול להחליף רסק עגבניות? למה לא?
תודה ושבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:13 26.01.2023)

היי דבי,
אין בעיה להשתמש בדג בקלה, יהיה שינוי קל בטעם(:
הרסק מוסיף צבע וסמיכות לרוטב, מה שעגבניות מגורדות בלבד לא יתנו.

avatar
דבי (23:32 26.01.2023)

הצילו!
הקציצות מתפרקות לי במים הוספתי לעיסה פירורי לחם קמח מצה, ועדיין.
יש גם טעם קצת מר(שמתי לימון כי הדג הגיע טחון קפוא, מה אפשר לעשות כדי לא לזרוק את כל העיסה???
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:21 27.01.2023)

אם הטעם המר מגיע מהקציצות עצמן אין כל כך מה לעשות, אפשר להוסיף קצת סודה לשתייה ודבש/סוכר לרוטב כדי להמתיק קצת את הקציצות.
לגבי המרקם, גם כאן כיוון שהן כבר ברוטב אין מה לעשות(:

avatar
דבי (19:17 28.01.2023)

כבר לא אקטואלי , אבל כששאלתי זה היה כן יכול לעזור כי רוב העיסה לא בושלה.
תודה ושבוע טוב!

avatar
א א (13:06 25.01.2023)

היי, אני רוצה להכין את זה עכשיו.
שאלתי: האם אפשר לוותר על הירקות ברוטב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:42 25.01.2023)

היי,
כן, אפשר.

avatar
עליזה (20:01 7.10.2022)

היי אפרת, לצערי לא היה בסופר דג טחון טרי ואין לי מעבד מזון אז קניתי קציצות מוכנות והכנתי ברוטב.
א. באמצע הכנת הרוטב שמתי לב שאין לי רסק אז שמתי עגבניות מרוסקות ובמקום להסמיך את הרוטב זה גרם לרוטב להיות נוזלי… אז עשיתי רביכה עם קמח ומים וזה הסמיך את הרוטב אבל לצערי נשארו גושים של קמח ברוטב…
ב. בהוראות הכנה של הקציצות המוכנות היה כתוב לבשל אותן 15 דקות אז בישלתי 10 דקות -הפכתי ובשלתי עוד 10 דקות
ג. בסופו של דבר רוב ברוטב הצטמצם ונדבק לסיר ונשאר ממש מעט רוטב…
יצא טעים אבל כמעט בלי רוטב…
אשמח לעצות לשיפור וייעול לפעם הבאה

קציצות דגים ברוטב
avatar
עליזה (20:18 7.10.2022)

דבר נוסף(סליחה על החפירה…)
איך היית ממליצה לחמם אותן חוץ מבמיקרוגל?( מכינה ליומיים)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:08 8.10.2022)

אפשר לחמם בסיר על הגז.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:08 8.10.2022)

בפעם הבאה תשתמשי ברסק עגבניות.
אם את רוצה להסמיך את הרוטב אפשר לערבב כפית קורנפלור עם כף מים עד להמסה מלאה ולהוסיף לרוטב.
חשוב להקפיד שיהיו מספיק נוזלים- 3 כוסות מים, ולמדוד בכוס מדידה.
חשוב גם להימנע מבישול יתר או על אש גבוהה מדי.
שמחה שיצא טעים, נראה מעולה(:

avatar
עליזה (11:40 9.10.2022)

תודה רבה, מאוד מקווה שפעם הבאה יהיה דג טחון ואכין את הקציצות בעצמי!
אפשר להשיג בחנות דגים או לחילופי לטחון בבלנדר נינגה?
אפשר להשתמש לרביכה בקמח או שחייב קורנפלור? אם כן מה יחס קמח-מים?
תודה רבה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:58 9.10.2022)

לא בטוחה שהבנתי נכון את השאלה, אם התכוונת לפילה נסיכה ניתן לקנות אותו בכל חנות דגים.
אפשר גם לטחון את התערובת בנינג’ה במקום במעבד מזון.
לא חייב להוסיף רביכה לרוטב. עושים זאת במקרה שיוצא דליל מדי, ועדיף להשתמש בקורנפלור ולא בקמח.
חג שמח(:

avatar
עליזה (15:06 7.10.2022)

היי אפרת, ניתן להוסיף קמח מלא לקציצות בכדי שלא יתפרקו ?( זה מה שיש לי בבית ) אם כן כמה?
אם אני עושה מדג שטחנו לי בחנות צריך להשרות בלימון ומלח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:24 7.10.2022)

היי,
אפשר להוסיף כף-שתיים קמח, אבל אין צורך בכך, הקציצות יוצאות יציבות יחסית. דג טחון אין צורך להשרות.

avatar
אלה (13:17 13.01.2022)

שלום, איזה סוג דג מומלץ ניתן להשתמש במתכון זה עבור פעוט בן תשעה חודשים, דג שלא יכיל כספית גדל בבריכה ויש לו ערכים תזונתיים טובים, תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:48 13.01.2022)

היי,
סוגי הדגים המומלצים: קרפיון, אמנון, בורי.

avatar
פפ (14:02 15.10.2021)

למה שמים ביצה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:25 15.10.2021)

הביצה תורמת למרקם וגם נותנת יציבות.

avatar
רותי (10:16 20.03.2021)

הי אפרת שתי שאלות לי אלייך במקום פרורי לחם מה אפשר לשים ללא גלוטן? האם אפשר להכין כיומיים ממראש לפני ליל הסדר? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:47 20.03.2021)

היי רותי,
אפשר לשים פירורי לחם ללא גלוטן -כשרים לפסח או לוותר. ואפשר להכין יומיים לפני ולשמור במקפיא עד יום ההגשה.

avatar
מ (06:50 15.03.2021)

האם ניתן להכניס לרוטב חתיכות דג סלמון כמו שהן? (לא טחון וכו’). אם כם האם צריך לטגן אותן קודם או משהו? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:40 15.03.2021)

היי,
אפשר להכניס לרוטב חתיכות קטנות של דג ביחד עם העגבניות והפלפלים.

avatar
רותי (10:13 20.03.2021)

מה אפשר במקום פרורי לחם? פסח אבל בלי גלוטן. שאלה שנייה האם אפשר להכין את הקציצות יומיים לפני ליל הסדר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:45 20.03.2021)

היי רותי,
אפשר לקנות פרורי לחם ללא גלוטן כשרים לפסח, או לוותר. ואפשר להכין יומיים מראש😊

avatar
הלל (13:30 17.02.2021)

אפשר להכין עם דג סול?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:08 17.02.2021)

אפשר להשתמש בדג סול. אם במקרה התערובת יוצאת קצת נוזלית ולא יציבה (זה יכול לקרות בגלל סוג הדג) יש להוסיף פירורי לחם לתערובת.

avatar
גיטי (19:22 2.02.2021)

הי אפרת
תודה על כל המתכונים האלופים שלך!!!!
האם ניתן להכין עם קציצות סלמון קנויות?
או אם יש לך רעיון לרוטב עסיסי אבל לא מדי מורכב
וגם בלי ירקות (נגמר לי כמעט הכל, אז עד שבעלי יחזור עם הקניה שיהיה כבר מוכן…..)
ממתינה לתשובתך : )

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:26 2.02.2021)

היי גיטי,
אני חושבת שאפשר.
כדאי לקרוא מה רשום על האריזה. אם אלה קציצות שאפשר לבשל אותן ברוטב.

avatar
גיטי (18:31 8.02.2021)

הי תודה על התגובה!
הכנתי עם קציצות סלמון קנויות
כי זה מה שהיה לי באותו הערב….
יצא מעדן של החיים
מלאאאא רוטב עסיסי וטעים!!
הילדים שלי לא מאד אוהבים קציצות דג
אבל הפעם לא היה אחד שלא ליקק את האצבעות
אפילו בעלי ואני חחח
תודה על כל המתכונים האלופים שלך!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:55 8.02.2021)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!

avatar
הדס (17:38 11.01.2021)

קציצות מדהימות!
עשיתי עם נסיכה ומושט.
נראה לך שאפשר להקפיא?
ומה עם הרוטב עם הירקות, אפשר להקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:53 11.01.2021)

היי הדס
אם את רוצה להקפיא מומלץ להמיר את תפוח האדמה בחצי כוס פירורי לחם (כי תפו”א לא עובר טוב הקפאה).
אין בעיה להקפיא את הרוטב

avatar
שלמה של (20:32 5.10.2020)

ערב טוב
תוכלי בבקשה להסביר איך ניתן לעשות את הקציצות פיקנטיות ולא חריפות?

תודה רבה על האתר

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:07 5.10.2020)

אפשר להוסיף לרוטב כרבע כפית פפריקה חריפה ולוותר על הפלפל החריף.

avatar
הודיה (19:14 1.10.2020)

ובמקום עגבניות אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות[מגיע בקופסאת שימורים]
ואם כן אז מה הכמות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:38 1.10.2020)

אפשר לשים כחצי כוס עגבניות מרוסקות משימורים.

avatar
הודיה (19:10 1.10.2020)

האם אפשר להחליף בדג דניס וזה עדין יצא טעים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:37 1.10.2020)

כן.

avatar
אורלי (09:22 10.09.2020)

בקר טוב,
נראה מצוין! כמו כל המתכונים הנהדרים שלך.
האם אפשר לאפות את הקציצות ואחכ להוסיף לרוטב?
אפשר להקפיא לאחר שלב האפיה?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:45 10.09.2020)

היי אורלי,
אני מניחה שכן.
אם את רוצה להקפיא מומלץ להמיר את תפוח האדמה בחצי כוס פירורי לחם (כי תפו”א לא עובר טוב הקפאה).

avatar
אורה (20:51 8.09.2020)

היי
קניתי דג נסיכה מעורב עם בקלה קפוא זה מתאים למתכון

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:47 8.09.2020)

כן.

avatar
חיה (18:59 25.06.2020)

הילדים שלי אוהבים את הקציצות האלו מאוד!!! חוזרת אליהם שוב ושוב. תודה רבה על המתכון!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:59 25.06.2020)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה חיה

avatar
קורין (08:15 10.06.2020)

היי אפרת,

לגרסה בריאה יותר – האם יש לך רעיון כלשהו שיהווה תחליף לרסק עגבניות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:49 10.06.2020)

הרסק מסמיך את הרוטב ומוסיף טעם. אולי אפשר לוותר ולהוסיף יותר פפריקה מתוקה לצבע.

avatar
רוני (14:42 20.01.2020)

היי 🙂
הכנתי את הקציצות מטונה ברוטב עגבניות לפי המתכון שנתת פה בתגובות והן התפרקו.. צריך לטגן את הקציצות עד שהן יהיו מוכנות ורק אז להעביר לרוטב? או לטגן מעט ולהמשיך את הבישול ביחד עם הרוטב?
תודה רבה!

avatar
רוני (16:31 20.01.2020)

*מטונה בקופסת שימורים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:07 20.01.2020)

היי רוני,
אם התערובת לא מספיק יציבה אז כדאי לטגן אותן קצת ואח\”כ להעביר להמשך בישול ברוטב.
אפשר גם לאפות בתנור שחומם ל180 מעלות במשך כ-15 דקות ואח\”כ להעביר לרוטב.

avatar
רוני (11:03 31.01.2020)

תודה רבה!

avatar
בת-שבע טובה (22:59 25.01.2020)

טונה בשימורים היא דג מבושל כבר. היא לא מתאימה לקציצות ברוטב, אלא אם כן אופים או מטגנים את הקציצות קודם.

avatar
ענת (22:22 2.01.2020)

איזה ירק מתאים להוסיף במקום תפוח אדמה? גזר יתאים? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:30 3.01.2020)

במקום תפוח אדמה אפשר לשים 4-5 כפות פירורי לחם.
אולי גם גזר יעבוד טוב, לא ניסיתי.

avatar
שוקי (00:53 24.08.2020)

האם אפשר לותר על הביצה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:57 24.08.2020)

היי שוקי,
אפשר להכין בלי הביצה. אם הקציצות יציבות זה בסדר, אם לא, כדאי להכניס את התערובת להתייצבות במקרר (חצי שעה-שעה).

avatar
שוקי (22:44 24.08.2020)

תודה

avatar
ענבל אסתר מימוני (19:00 16.12.2019)

ב”ה הכנו כבר כמה פעמים והקציצות מעולות ! תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 16.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
Sigalit Cohen (15:58 23.10.2019)

היי, אם שכחתי לשים רסק עגבניות, האם יש שלב שאפשר לשים אחר כך גם לאחר הנחת הקציצות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:33 23.10.2019)

כן.

avatar
ג׳ני (13:03 18.10.2019)

היי האם אפשר גם לחתוך את הדג לקוביות קטנות ולא לטחון? אני מפחדת שיתפרק לי, יצא טוב גם אם אני אטבול בפירורי לחם ואטגן קצת לפני הבישול ברוטב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:20 23.10.2019)

כדאי לקצוץ דק כדי שתערובת תהיה יציבה.
אפשר לטגן לפני הבישול.

avatar
אפרת (18:09 13.10.2019)

היי אפרת חג שמח,
שאלה אין לי לימון, האם אפשר לשים חומץ? ואם כן כמה או לחלופין להשתמש במלח לימון, ואם כן כמה? תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:35 14.10.2019)

אני חושבת שאפשר להשרות בחומץ אבל כדאי לדלל אותו במים (לערבב כף חומץ עם 2 כפות מים).

avatar
שרון (16:53 26.09.2019)

היי אפרת רציתי לשאול האם אפשר לעשות מיקס של 2 דגים ועל איזה את ממליצה כי שמעתי שלוקוס והנסיכה זה שילוב טוב.. מה אומרת ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:49 26.09.2019)

כן, לוקוס והנסיכה זה מצוין.

avatar
יעל דבורה (16:30 9.08.2019)

הקציצות דגים יצאו ממש פצצה!!
אני כל כך נהנית מהמתכונים שלך, הם כל כך קלים להכנה, והכל כל כך ללקק את האצבעות מרוב שזה טעים.
ממש לא רציתי לסיים מהפה.
המשיכי להפתיע, כל הכבוד.
ושבת נפלאה ביותר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:39 9.08.2019)

איזה כיף לשמוע ❤️
תודה!

avatar
ציפי (09:30 8.08.2019)

בוקר טוב אפרת
הכנתי ויצא טעיםםםםםם(השרתי את הדג הרבה זמן לפני במלח ובלימון)וטחנתי הכל במטחנת בשר…
תודה רבה לך אין מילים!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:21 8.08.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ציפי

avatar
ציפי (14:08 6.08.2019)

יש מצב ע דג קפוא ולטחון בבית?
תודה על המתכונים האלופיםםם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:14 6.08.2019)

כן.

avatar
צילי (06:35 1.08.2019)

היי, אם קניתי דג טחון איך אפשר לנטרל את הריח?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:29 1.08.2019)

תוסיפי לתערובת 3-4 כפות מיץ לימון.
אפשר גם להוסיף כשליש כוס פירורי לחם.

avatar
ראות (00:16 5.07.2019)

היי אפרת,
קבוע נכנסת לאתר.. 😊
הכנתי דג פילה אמנון עם עור בתנור ולא יצא טעים בכלל( השילוב של התיבול עם זה ששכחתי לקנות כוסברה..ויצא יבש) האם בכל זאת יש דרך להציל?
חשבתי לפורר אותו ולעשות קציצות.. הגיוני?
תודה רבה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:06 5.07.2019)

היי ראות,
לא יודעת אם אפשר להכין מזה קציצות אבל אפשר להכין רוטב ולאחר שהרוטב מוכן, להוסיף את הפילה לרוטב ל-2 דקות, כד שיספוג את הטעם.
ראי מתכוני דגים עם רוטב: חריימה, פילה אמנון ברוטב אדום חריף.

avatar
shiranmessica (02:33 18.06.2019)

היי אפרת
את חושבת שדג טונה טרי (לא שימורים) מתאים?? בעצם זה אפשרי עם כל דג?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:40 18.06.2019)

מישהי רשמה בתגובות שהיא הכינה מדג טונה טחון ויצא טעים.
אפשר כמעט עם כל דג.

avatar
קרינה (17:11 18.04.2019)

היי אפאת, צריכה את עזרתך דחוף אני בסופר קונה דג שהם טומנים כי אין לי מעבד מזון האם ניתן לגרד את כול המצרכים לדג בפומפיה עבה או דקה?
תודה רבה לך:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:30 18.04.2019)

כן. את תפו”א, בצל ושום ניתן לגרד בפומפיה דקה. את העלים יש לקצוץ דק עם סכין.

avatar
סימונה (14:30 26.03.2019)

הי , האם אפשר להכין גם עם קציצות קנויות ? ואם כן סדר הפעולות הוא אותו דבר ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:43 26.03.2019)

הכוונה להכין רק את הרוטב ולהכניס בפנים את הקציצות הקנויות? אם כן, צריך לבדוק מה רשום על האריזה לגבי הקציצות. אם הן מיועדות לבישול ברוטב או לאפיה.

avatar
שני (14:08 14.03.2019)

האם אפשר ללא תפוח אדמה? ואם כן , מה במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:18 14.03.2019)

אפשר לשים במקום 4-5 כפות פירורי לחם כדי לייצב את התערובת.

avatar
גלית (02:24 15.02.2019)

שלום,
רגילה להכין קציצות משימורי טונה. יוצרת עיסה כמו שכתבת בתשובה לתגובה הקודמת, אופה ואח”כ מכניסה לרוטב עגבניות. יוצא מאוד טעים וכל הקטנטנים שלי אוהבים. היום קניתי תערובת טרייה וטחונה של טונה ונסיכה. האם לדעתך אפשר להכין באותו אופן שכתבתי? לאפות ואז לרוטב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:25 15.02.2019)

לדעתי כן 🙂

avatar
מלכי (08:46 11.02.2019)

בוקר טוב אפרת
יש לך המלצה למתכון של קציצות מבושלות מאומה בשימורים?
תודה ויומוצלח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:57 11.02.2019)

היי מלכי,
לא הבנתי. קציצות מבושלות במה בשימורים?

avatar
מלכי (11:05 11.02.2019)

טעות הקלדה.
חומר הגלם שלי זה שימורי טונה, אני מחפשת להכין קציצות מבושלות, שלא ירגיש כמו ארוחת פיקניק…
יש לך רעיון?
תודה רבה מאד!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:46 11.02.2019)

אפשר להכין קציצות מתערובת של 2 קופסאות טונה בשימורים, שן שום כתושה, בצל קטן מגורד דק, 2 ביצים, חצי כוס פירורי לחם, רבע כוס פטרוזיליה קצוצה (לא חובה), כחצי כפית מלח ומעט פלפל שחור.
את הקציצות אפשר לטגן קצת מכל צד ואז לבשל ברוטב עגבניות.

avatar
עירית (14:25 29.12.2018)

תודה. הקציצות באמת פשוטות וטעימות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 29.12.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה עירית

avatar
עירית (20:58 22.12.2018)

לא ראיתי במתכון שצריך פירורי לחם…איפה זה כתוב???
רק אחרי שהקציצות התפרקו הבנתי שצריך להוסיף…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 22.12.2018)

היי עירית,
אין צורך להוסיף פירורי לחם אלא אם כן הקציצות מתפרקות.

avatar
מורן (13:59 26.11.2018)

שלום אפרת

האם אפשר להמיר את פירורי לחם לקמח כוסמין או רגיל או חומוס טרי (אפשר לטחון אותו דק במקום קמח?)
יש לי חצי קילו דג טחון סלמון שנטחן בחנות דגים והוקפא בחנות (קניתי קפוא) ,האם ניתן להכין את הקציצות לבשל אותם ולהקפיא?
בעקבות כך שרצוני להקפיא מה אפשר במקום תפוח אדמה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:48 26.11.2018)

היי מורן,
אפשר לשים את אחת מהאופציות שהצעת.
פחות מומלץ להקפיא דג שהוקפא והופשר (גם מבחינה בריאותית).

avatar
עדי (12:07 13.11.2018)

עוגה קלה להכנה ומאוד טעימה.
אני כל כך אוהבת את האתר הזה ונעזרת בו המון.
תודה רבה על מתכונים נהדרים!

avatar
עדי (12:10 13.11.2018)

התכוונתי להגיב על “עוגת תפוזים אגוזים ומייפל” ובטעות הגבתי כאן 🙂
גם הרוטב מצוין!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:19 13.11.2018)

תודה עדי 💜

avatar
דבי (11:10 2.11.2018)

קצת דחוף!

הכנסתי קציצה ולא התפרק לאחר כחמש דקות, זה אומר שבסדר?

תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:52 2.11.2018)

כן. אם הן לא מתפרקות זה בסדר.

avatar
דבי (10:43 2.11.2018)

בוקר אור!

אני הולכת לגלגל כדורים ורואה שהעיסה לא כל כך אחידה מה לעשות?

תודה לך ושבת שלום!

avatar
דבי (00:26 2.11.2018)

לילה טוב לך!

אני מכינה לשבת וכבר העיסה מוכנה פחות או יותר אבל לפעם הבאה: למה הכוונה שלושת רבעי כוס עלי פטרוזלייה? בלי הגבעולים? דחוס?

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:54 2.11.2018)

הכוונה לעלים בלי הגבעולים העבים. לא באופן דחוס.

avatar
יעקב מנשה (12:25 16.10.2018)

עשיתי בדיוק כפי שרשמת אבל הקציצות התפרקו לי בבישול למה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:40 16.10.2018)

היי יעקב,
אם הקציצות התפרקו זה אומר שהתערובת היתה רטובה או לא יציבה. השתמשת במקרה בדג קפוא מופשר?

avatar
חני (10:16 14.10.2018)

תודה רבה על המתכון המעולה!
הכנתי מדג טונה טחון וקפוא.(לא מקופסאות שימורים) ויצא מושלם! כל המשפחה אכלו בשמחה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:18 14.10.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה חני ושבוע מקסים 🌺

avatar
אורלי (22:07 27.09.2018)

היי אפרת,
הכנתי את קציצות הדגים מתכננת להגיש עם פירה. יש לך רעיון לאיזה סלט מרענן שילך עם המנה? משהו קטן כי זאת המנה הראשונה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:46 28.09.2018)

הייתי הולכת על סלט עלי בייבי או אפילו סלט פשוט של חסה, מלפפון, עגבניה ובצל בתיבול שמן זית, לימון ומלח.

avatar
ענת רותם (08:28 21.09.2018)

שלום,
אין לי מעבד מזון. האם אפשר להשתמש בבלנדר? תודה רבה, ענת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 21.09.2018)

תלוי בבלנדר.
אם הדג טחון אפשר לקצוץ את העלים דק-דק. את תפוח האדמה והבצל לגרד בפומפיה דקה ולסנן מנוזלים. לערבב עם יתר החומרים.

avatar
ענת רותם (15:06 21.09.2018)

התכוונתי, האם אפשר לטחון את הדג בבלנדר? תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:30 21.09.2018)

נראה לי שכן.

avatar
יוכבד לדאני (23:39 20.09.2018)

שלום רציתי לשאול אני צריכה להכין כ-30 מנות דגים לכן קניתי קציצות דגים מוכנות נסיכת הנילוס האם הרוטב מתאים לקציצות אלו ואם אפשר בבקשה לכתוב לי כמויות ל 30 מנות.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:16 21.09.2018)

כמויות לרוטב:
3 עגבניות גדולות מגורדות (בלי הקליפה)
5 שיני שום כתושות
גמבה חתוכה לרצועות דקות
פלפל חריף קצוץ (למי שאוהב חריף – ניתן לוותר)
4 כפות מלאות רסק עגבניות
4 כוסות מים רותחים
תיבול לרוטב: כפית שטוחה פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, כפית ושליש מלח, כפית גדושה סוכר, כפית וחצי אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם

avatar
אלי מעייני (19:12 12.09.2018)

האם ניתן להשתמש בתערובת של דגים שנטחנו בהיותם קפואים..מוצע למכירה ב’תקווה’. האם הטקסטורה שונה והאים יש צורך ליצור בלילה שונה.. למשל הציעו לי קמח תופח בנוסף..
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:35 12.09.2018)

היי אלי,
אפשר להשתמש בדגים שנטחנים בהיותם קפואים. צריך רק לקחת בחשבון שהם מפרישים נוזלים לאחר הפשרה ולכן כדאי לשים קצת יותר פירורי לחם בתערובת (או קמח רגיל או תופח) שיספחו את הנוזלים.
ערב נעים 🙂

avatar
אלי מעייני (14:26 14.09.2018)

תודה,תודה רבה!

avatar
יעל (10:59 24.08.2018)

היי אפרת,
יש לי דג נילוס טחון ואני מאוד רוצה להכין את הקציצות האם זה יצא טוב?
יש משהו שאני צריכה להוסיף מעבר למתכון המקורי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:26 24.08.2018)

כן, אין בעיה.
אין צורך להוסיף משהו.

avatar
שיר (09:46 13.07.2018)

היי. אני רוצה להשתמש בחבילת קציצות סלומון מרלוזה קפואות, יש שם 18 קציצות. המתכון מתאים? רשום שצריך להוסיף את הקציצות לרוטב המוכן ולבשל כרבע שעה.
לגבי הרוטב-אינלי א.מרק. אני רוצה להוסיף תבלין בזיליקום, קשור? כמה אם כן? ניתן להוסיף כוסברה ופטרוזיליה?כמה?חייב סוכר?
תודה רבה רבה רבה ושבת שלום ומבורך!

avatar
שיר (09:52 13.07.2018)

אגב, ברוטב לא צריך בצל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:01 13.07.2018)

אפשר לטגן קצת בצל לפני. לא חובה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:59 13.07.2018)

היי שיר,
אפשר. אפשר לוותר על אבקת המרק (בזיליקום נראה לי פחות מתאים). אפשר להוסיף לרוטב רבע כוס עלי פטרוזיליה רבע כוס עלי כוסברה. לא חייב סוכר.
שבת שלום 🙂

avatar
ריקי (11:44 29.06.2018)

היי אפרת אני התחלתי להכין את הרוטב ונתקעתי בלי רוטב עגבניות… יש תחליף או להכין מתכון אחר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:53 29.06.2018)

היי ריקי,
את מתכוונת שאין לך רסק עגבניות? אם כן, אז אני חוששת שבלי רסק הרוטב ייצא חמצמץ ודליל.

avatar
דבי (23:29 10.05.2018)

מוזר שלא שמתי לב.

למה סלמון לא מתאים?

תודה רבה ושבת שלום!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:08 11.05.2018)

כשאני חושבת על זה גם סלמון יכול להתאים.
שבת שלום 🙂

avatar
דבי (15:52 10.05.2018)

שוב שלום,

יש לך מתכון לתבשיל של פילה דגים עם תפוחי אדמה?

בכלל איזה דגים מתאימים לכזה בישול? הוליווט?

תודה ותודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:18 10.05.2018)

היי דבי,
ראית את המתכון של פילה אמנון מבושל עם תפוחי אדמה? כל דג לבן יכול להתאים.

avatar
שרה (20:12 24.04.2018)

מה נראה לך – האם אפשר להכין מדג בקלה מטוגן שהילדים לא אהבו? או שיש לך משהו אחר להמליץ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 24.04.2018)

אם הוא כבר מטוגן לא נראה לי שיתאים לקציצות.
את יכולה להכין פסטה ולפורר חתיכות מהדג ברוטב.

avatar
רותי (23:01 19.04.2018)

מתכון מעולה. עם פילה לברק קפוא – יצא נפלא

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:41 20.04.2018)

תודה רותי 🙂

avatar
ריקי (16:37 21.03.2018)

תודה על מתכונים נהדרים! אפשר להשתמש בתפוח אדמה מבושל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:10 21.03.2018)

כן אפשר.

avatar
ריקי (18:49 21.03.2018)

יצא מעולה!!!!!!!!!!!!!!!!!
תודה רבה על מתכון נפלא! אפילו הילדה שלא אוהבת דגים ובררנית מאודדד באוכל וגם הבעל שלא אוהב בכלל פלפלים.. ליקקו את האצבעות!!! פשוט וואוו…!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 21.03.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
חני (09:41 14.02.2018)

היי אפרת,
ראשית,תודה על המתכונים.משתמשת הרבה והם מצוינים.
שנית-יש לי 3 פרוסות פילה נסיכה(אני צריכה כמות קטנה),האם אני יכולה לעשות את הקציצות?
אם כן,באלו כמויות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:15 14.02.2018)

כן, תכיני מחצית מכל הכמויות (לגבי ביצה שימי חצי בלילה של ביצה טרופה).

avatar
עדי (16:12 5.02.2018)

המשפחה ליקקה את האצבעות!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:32 5.02.2018)

שמחה שכולם נהנו 🙂
תודה עדי.

avatar
דבי (21:06 4.02.2018)

עשיתי חדש ויצא מצויין כתמיד!

תודה לך אפרת ושבוע טוב!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:17 4.02.2018)

מעולה 🙂
שבוע נפלא!

avatar
דבי (22:12 1.02.2018)

ערב טוב!

הצילו! דחוף!

בטעות שמתי 2 ביצים ברוטב. הכל מעורבב. להכניס את הקציצות או לעשות רוטב חדש?

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:30 1.02.2018)

נראה לי שכדאי להכין רוטב חדש 🙂

avatar
ריקי (09:48 27.12.2017)

היי אפרת תודה לך על האתר המקסים השאלה היא האם אפשא לוותר על התפו”א ומה ניתן לשים במקומה? הבת שלי רגישה לגלוטן וגם לתפו”א (על כל סוגיו). תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:36 27.12.2017)

היי ריקי,
אפשר לשים גזר במקום תפו”א. אם במקרה הקציצות אינן יציבות אני ממליצה להוסיף כף קמח חומוס.
יום נפלא 🙂

avatar
רינת (14:03 21.12.2017)

היי

כתחליף לביצה האם מספיק להשתמש בתפוח האדמה שרשום כתחליף ולוותר על הביצה

או שלהוסיף תפוח אדמה נוסף כתחליף לביצה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:55 21.12.2017)

היי רינת,
אפשר להכין בלי הביצה. אם הקציצות יציבות זה בסדר, אם לא, כדאי להכניס את התערובת להתייצבות במקרר (חצי שעה-שעה).
אין צורך לשים תפו”א נוסף.

avatar
גל (16:13 16.12.2017)

היי אפרת, לא צרי לסחוט את הבצל ואת תפוח האדמה מנוזולים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:39 16.12.2017)

לא חובה אבל רצוי.

avatar
ליאה (19:38 11.11.2017)

היי אפרת שבוע טוב
הכנתי אתמול יצא פשוט מושלם !!!
הכנתי עם פרידה ודניס שטחנו לי בחנות הדגים .הקציצות יצאו רכות וטעימות.
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:20 11.11.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ליאה ושבוע טוב!

avatar
רויטל (11:34 2.11.2017)

היי רוצה להכין את הקציצות לשבת ויש לי דג פילה אמנון , אפשר להכין איתו? מחכה לתשובתך בהקדם. תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:54 2.11.2017)

כן רויטל, אפשר.
יום מקסים 🙂

avatar
לילי (22:06 27.10.2017)

הי. באיזה סיר מומלץ להכין? והאם אפשר לערבב הכל בבלנדר של שייקים ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 28.10.2017)

היי לילי,
סיר בינוני רגיל, רצוי מטפלון כדי שלא יידבק.
לא בטוחה אם אפשר לטחון בבלנדר רגיל.

avatar
שירי בר (12:10 20.10.2017)

האם הקציצות לא יוצאות נוזליות? לא צריך להוסיף קמח מצה או פירורי לחם שהעיסה תהיה יציבה?אני פשוט לא רוצה שהקציצות יתפרקו
אלא שיצאו קציצות יפות ויציבות . אודה לך אם תשיבי לי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:27 20.10.2017)

היי שירי,
התערובת אמורה לצאת יציבה. ליתר ביטחון את יכולה לשים כשליש כוס פירורי לחם.

avatar
אירית (22:12 18.09.2017)

היי אפרת האם אפשר לשים פטרוזיליה במקום כוסברה או לוותר כי לא אוהבים אצלי כוסברה. שנה טובה וחג שמח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:16 18.09.2017)

כן, אפשר.
חג שמח ושנה טובה!

avatar
דבי (16:22 14.09.2017)

עכשיו ראיתי שכתבת לשים לימון השאלה אם כמות הלימון שכתבת תספיק כשהריח חזק?

תודדדה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:05 14.09.2017)

כן, שימי לימון בנדיבות, בסביבות 4 כפות לפחות.

avatar
דבי (16:17 14.09.2017)

שוב שלום,

חושבת להכין אותם שוב (ושוב)לשבת אבל מחצי קילו כסיף וחצי מבקלה.

הפשרתי אותם (טחונים) ויש ריח חזק של דג. אפשר להוסיף לימון? יעזור? כמה?

תודה לך!

avatar
מיכל (12:25 24.07.2017)

היי אפרת
יש אפשרות להכין את הקציצות מטונה מקופסת שימורים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:28 24.07.2017)

היי מיכל,
אין לי מושג איך זה ייצא עם טונה משימורים אבל יש באתר מתכון לקציצות טונה.

avatar
אודליה (21:01 20.07.2017)

ערב טוב אפרת! כבר הכנתי כמה פעמים ותמיד יוצא מושלם! היום הלכתי לקנות נסיכת הנילוס מחנות הדגים אבל לצערי לא היה. המוכר הכין לי במקום שילוב של מוסר ים ובורי וטחן לי אותם ביחד ואמר שזה טעים ומתאים מאוד לקציצות. אני ממש לא מכירה את הסוגים האלה ורציתי להתייעץ איתך – האם את מכירה את הדגים האלה וחושבת שייצא טעים גם איתם? קצת חוששת , יש לי אורחים לשבת בע”ה ולא רוצה לאכזב!! תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:47 20.07.2017)

היי אודליה,
לא יצא לי לנסות את השילוב הזה אבל זה נשמע לי בסדר גמור.

avatar
שרון (14:25 30.06.2017)

תודה אפרת, על עוד סיר חמים וטעים לכל השבוע! על הכוסברה ויתרתי לטובת עוד פטרוזיליה, כי בעלי לא אוהב. על הבצל ויתרתי כי אני לא עפה עליו, אבל גם בלעדיהם זה יצא פשוט טעים וזה גיוון מקציצות בשר/עוף. שידכתי עם קוסקוס אינסטנט צהוב ועם לחם פרנה, מומלץ בחום. שבת שלום! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:26 30.06.2017)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שרון ושבת שלום!

avatar
אוריה (14:13 30.06.2017)

היי אפרת
יש לי 700 גרם סלמון טרי. אפשר מתכון לקציצות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:25 30.06.2017)

היי אוריה,
אפשר להכין עם אותו מתכון רק במקום ביצה קטנה רצוי להשתמש בביצה גדולה.
שבת שלום 🙂

avatar
אוריה (22:23 1.07.2017)

אפרת שבוע טוב תבורכי בכל הברכות הקציצות סלמון יצאו סוףףף!
הוספתי פירורי לחם כי העיסה הייתה נוזלית מדי ויצא פשוט מושלם…
עשית חשק לעוד..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:38 1.07.2017)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע טוב ומבורך 🙂

avatar
מירב (11:42 11.05.2017)

מה ההבדל בין 3 כפות רסק עגבניות ל2 עגבניות במגרדת ?? במגרדת זה גם יוצא רסק

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:58 11.05.2017)

היי מירב,
רסק הכוונה למחית המרוכזת (כמו ממרח אדום) ולא לעגבניות טריות מגורדות.

avatar
דבי (20:28 22.04.2017)

יצא מאד טעים.

הפעם בלי ריח דג. אולי זה לא הקמח מצה אלא הלימון ששמתי בעיסה וברוטב?

בכל מקרה, מליון תודות על העצות וההדרכה.

החמין כרגיל, מאד מאד טעים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:11 22.04.2017)

היי דבי, שבוע טוב
לימון בהחלט מנטל ריח של דג אבל יכול להיות שגם לקמח המצה היתה תרומה קטנה.
תודה שחזרת לעדכן, כמו תמיד 🙂

avatar
דבי (23:53 20.04.2017)

אני רוצה להוסיף פירורי לחם, כעצתך בעבר לטשטוש טעם הדג, אפשר גם קמח מצה?

באותו מינון, חצי כוס לקילו דג?

תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:42 21.04.2017)

היי דבי,
נראה לי שאפשר. אני חושבת שכדאי לשים קצת פחות (אולי שליש כוס) כי קמח המצות סופח יותר נוזלים מאשר פירורי לחם.

avatar
שרון (23:36 30.03.2017)

האם ניתן להחליף את אבקת המרק שברוטב במשהו אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:21 31.03.2017)

אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים קצת יותר מלח, לפי הטעם.

avatar
שרון (11:50 30.03.2017)

1) בסופר המליצו לי על שימוש בבורי כי אין נסיכת נילוס טרי. האם מתאים?
2) אם אני רוצה בכל זאת נסיכת הנילוס ואני קונה קפוא, איך מסירים את העור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:15 30.03.2017)

היי שרון,
אפשר להכין קציצות גם עם בורי.
אם את מכינה מנסיכת הנילוס קפוא, את העור מסירים בעזרת סכין.
יום מקסים 🙂

avatar
שאלה (14:25 9.03.2017)

יש כזה דבר דג נסיכת הנילוס טרי בחנויות? תמיד מצאתי רק קפוא..
האם יצא טעים עם קפוא?
תודה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:39 9.03.2017)

היי,
יש נסיכת הנילוס טרי אבל יותר קל למצוא את זה בחנויות דגים מאשר בסופרים.
אני לרוב משתמשת בנסיכת הנילוס קפוא (מאותה סיבה) ויוצא טעים.

avatar
דבי (18:55 6.03.2017)

אם אוסיף הפעם פירורי לחם, זה יעזור שירגישו פחות את טעם הדגים?

תודה לך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:19 6.03.2017)

היי דבי,
ההשרייה של הדג לפני עם הלימון והמלח אמורים לנטרל קצת את ריח וטעם הדג אם הוא חזק. תוספת של פירורי לחם יכולה לעזור במקצת אבל גם חשוב לא לשים יותר מידי כי אז הקציצות יכולות לצאת פחות רכות.

avatar
אודליה (21:03 16.02.2017)

היי אפרת, אז זהו! החלטתי! הולכת להכין בע”ה לכבוד שבת קודש! תתפללי עלי 🙂 אעדכן, שבת שלום 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:21 16.02.2017)

בהצלחה!
שבת שלום 🙂

avatar
אודליה (23:33 18.02.2017)

היי אפרת שבוע טוב! אז הכנתי ויצא ממש טעים! רק מה, לקח לי הרבה זמן לגרום לתערובת להתגבש. היא פשוט הייתה פירורית לגמרי, לא יכולתי ליצור כדורים. חוץ מזה שהשתמשתי בדג נילוס טחון, עשיתי הכל לפי ההוראות (אין לי מעבד מזון אז השתמשתי במעבד מזון ידני, זה שמסובבים עם הידית למעלה, והוספתי את זה לדג הטחון). בסוף הוספתי עוד ביצה (סה”כ 2 ביצים L!) ופירורי לחם. העיקר שיצא ממש רך וטעים, תענוג ממש 🙂 תודה רבה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:01 19.02.2017)

היי אודליה,
עשית נכון שהוספת ביצה נוספת ופירורי לחם לייצוב התערובת. שמחה שבסוף הסתדרת ושיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא 🙂

avatar
חני (23:39 9.02.2017)

היי
אפשר ל הכין את הקציצות עם דג מושט ללא עור ועצמות?
אני מאוד אוהבת את הטעם של המושט בתבשיל דג מרוקאי חריף, אבל אף פעם לא ניסיתי אותו לקציצות דגים.
את ניסית, ומה דעתך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:15 10.02.2017)

היי חני,
אפשר להשתמש בדג מושט להכנת קציצות דגים. לא יצא לי להכין קציצות מהדג הזה ספציפי.
אני אישית אוהבת יותר לאכול את הדגים כפילטים אבל זה עניין של טעם אישי וגיוון.
קחי בחשבון שהטעם ייצא של מושט אבל המרקם ייצא אחר כי הפעם מדובר בדג טחון שמוגש כקציצות.

avatar
שרון (15:03 9.02.2017)

אוקיי… זה הפרויקט הבא. מי שמשתמשת בדג טחון מראש, עדיין צריכה להשרות אותו במיץ לימון בעת הכנת הרוטב?
תודה על המענה אפרת ומקווה לעמוד באתגר הקציצות הזה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:09 9.02.2017)

לא, אין צורך להשרות מראש אבל כדאי להוסיף לתערובת כף מיץ לימון ולהגדיל את כמות המלח ל3/4 כפית (במקום חצי כפית).
בהצלחה 🙂

avatar
מעין (04:41 4.02.2017)

היי, המתכון נראה מעולה ללא ספק אנסה בהקדם.
האם ניתן להכין כמות גדולה של קציצות כמובן ללא הרוטב, ואז להכין רק רוטב כשרוצים ולהשתמש בקציצות המוכנות? או שזה יפגע בטעם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:17 4.02.2017)

היי מעין,
אם הכוונה להכין את הקציצות (בלי לבשל) ולהקפיא אותן, מאחר ויש בתוך התערובת תפוח אדמה אני לא בטוחה אם זה לא יפגע בטעם (כי תפו”א בעייתי בהקפאה).
אפשר להמיר את תפוח האדמה בכחצי כוס פירורי לחם ואז לא אמורה להיות בעיה.
אם רוצים להקפיא, חשוב גם להשתמש בדג טרי ולא קפוא.
כשרוצים לאכול אפשר להכין רוטב ולשים את הקציצות בפנים, אין צורך להפשיר אותן לפני.
ממליצה להכין קודם את הכמות שבמתכון ואם יוצא מוצלח פעם הבאה אפשר להכפיל כמויות.
בהצלחה 🙂

avatar
חגית כהנא (12:02 27.01.2017)

אפשר לוותר על התפ“א?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:15 27.01.2017)

היי חגית,
אם את מוותרת על תפו”א בתערובת הדג, יכול להיות שתצטרכי להוסיף כמה כפות פירורי לחם כדי לייצב את התערובת.

avatar
יודה (23:15 13.01.2017)

אני לא יודעת אם שמתם לב,אבל המתכון בדף של מתכונים צמחוניים..
המתכון אינו צמחוני אלא פסקטריאנית ולכן ממליצה להוריד את זה ממתכונים צמחוניים 🙂
זה פשוט לא מתאים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:55 14.01.2017)

זאת טעות, טופל 🙂
תודה על תשומת הלב.

avatar
אליה (12:12 12.01.2017)

היי אפשר להחליף את הביצה במשהו אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:47 12.01.2017)

היי אליה,
צריך משהו שידביק את החומרים. הייתי אולי מנסה לבשל את תפוח האדמה, לקרר לגמרי ולמעוך אותו לפירה.

avatar
יוליה (12:25 3.01.2017)

האם דג סול\פוטית מתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:50 3.01.2017)

היי יוליה,
אפשר להשתמש בדג סול. אם במקרה התערובת יוצאת קצת נוזלית ולא יציבה (זה יכול לקרות בגלל סוג הדג) יש להוסיף פירורי לחם לתערובת.
יום נפלא 🙂

avatar
דבי (18:54 31.12.2016)

שבוע טוב אפרת!

יצא מאד טעים!

מה שאני תמיד עושה מחייב הרבה יותר שלבים ואני שמחה על המתכון הזה.

חושבת שאפשר להוסיף פירורי לחם? כמה לקילו דגים? (נראה לי יותר כדאי למרקם

עשיתי השבת גם את החמין – ידע אדיר!
את עוגת הגבינה של בית מלון- יצא כ”כ טעים וכ”כ קל להכין!

אלפי תודות!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:11 31.12.2016)

שבוע טוב דבי 🙂
אני שמחה שיצא טעים!
אפשר להוסיף יותר פירורי לחם. בדר”כ מומלץ עד כוס פירורים ל1 קילו (כדי שהקציצות לא ייצאו קשות מידי).

avatar
דבי (13:38 30.12.2016)

תודה על העזרה המהירה!

דיווח במוצ”ש.
שבת שלום ומבורך לך וכולם!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:01 30.12.2016)

שבת שלום 🙂

avatar
דבי (12:13 30.12.2016)

הצילו!

העיסה מדי רכה מה עושים? (אולי כי שמתי 2 ביצי L
תודה רבה! (אגב, שלחתי לך שאלות נוספות והן נעלמו)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:21 30.12.2016)

היי דבי,
זה יכול להיות בגלל הנוזלים של הביצים. ממליצה להוסיף קצת פירורי לחם כדי לייצב את התערובת.
לא קיבלתי שאלות נוספות 😐

avatar
דבי (13:29 29.12.2016)

אפרת יקרה!

מתחשק לי להכין אותם מחר אבל מקילו של כסיף.
תוכלי לתת לי כמויות בהתאם? גם לכוסברה ופטרוזליה אבל יבשים
אם אפשר, מינימום, כדי שלא יורגש.
רסק עגבניות יטשטש?
גם את הכמון והכורכום במינימום ומה לשים במקום?
מה החשיבות של עגבניות מגורדות למה לא עוד רסק?

הרבה הרבה תודה ושבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:31 29.12.2016)

היי דבי,
קילו כסיף
2 ביצים קטנות
תפו”א בינוני-גדול
5 שיני שום
בצל קטן
תיבול: חצי כפית תבלין כוסברה, חצי כפית תבלין פטרוזיליה, כפית מלח, רבע כפית כורכום, רבע כפית כמון (את יכולה לוותר כל הכורכום והכמון אם את לא אוהבת).
*את יכולה להוסיף לתערובת עצמה 1-2 כפיות רסק.
לרוטב:
2-3 עגבניות גדולות מגורדות (העגבניות מוסיפות טעם ומעשירות את הרוטב).
6 שיני שום כתושות
גמבה חתוכה לרצועות דקות
5 כפות רסק
5 כוסות מים
תיבול: כפית שטוחה פפריקה, כפית ושליש מלח (תוסיפי בהדרגה ולפי הטעם), כפית גדושה סוכר, כף אבקת מרק, מעט פלפל שחור.
שבת שלום 🙂

avatar
אסתי (20:06 24.12.2016)

המתכון נראה מצוין!!!
האם הוא מתאים גם לקציצות עוף/בקר?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:14 24.12.2016)

היי אסתי,
אפשר להשתמש בבשר עוף או בקר טחון. זמן הבישול עשוי להתארך ל-40 דקות (לאחר הוספת הקציצות לרוטב).

avatar
אלה (15:40 24.12.2016)

אפשר לוותר על הביצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:35 24.12.2016)

היי אלה,
אם הקציצות יוצאות יציבות מספיקות אז אני מניחה שאפשר לוותר על הביצה.
אם הן מתפרקות אולי אפשר לשים את התערובת במקרר לכמה שעות להתייצבות.

avatar
אפללו זהבה (20:58 22.12.2016)

מתכונים מעולים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:25 23.12.2016)

תודה זהבה 🙂

avatar
מיה (12:01 22.12.2016)

היי,
תודה על המתכון 🙂
האם אפשר להמיר את העגבניות הטריות לעגבניות מרוסקות (מקופסאת שימורים) ואם כן, כמה לשים?
תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:34 22.12.2016)

היי מיה,
אפשר לשים כחצי כוס עגבניות מרוסקות משימורים.

avatar
דבי (11:44 20.12.2016)

הרבה תודה כמובן!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:02 20.12.2016)

היי דבי,
אפשר להכין עם דג כסיף או קרפיון.
אפשר לוותר על הכורכום והכמון אם פחות אוהבים.
עשבי התיבול מוסיפים הרבה טעם. אפשר לטחון אותם אבל עדיין ייראו אותם קצת (אגב זה גם גורם לעיסה עצמה להיות מעט ירוקה). אם יש לך עשבי תיבול יבשים (בתבלין) אז אולי זה יכול להיות פתרון.
בעיסה עצמה אפשר לשים קצת רסק עגבניות, אולי כפית אחת כי גם ככה הקציצות מבושלות ברוטב עגבניות. מה שכן, אפשר להוסיף יותר רסק ברוטב עצמו אם אוהבים, גם כדי לחזק את הטעם וגם כדי להסמיך יותר את הרוטב.
יום מקסים 🙂

avatar
דבי (11:44 20.12.2016)

הי אפרת!

נראה משהו!

השאלה היא אם אפשר עם כסיף או קרפיון?
אפשר בלי הכמון והכרכום?
יש דרך שלא יראו את עשבי תיבול?
כדאי להוסיף בעיסה, רסק עגבניות?

לקריאת כל התגובות