שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

מס’ מנות: 17-20 קציצות

מצרכים:

500 גרם בשר בקר טחון (*מומלץ להשתמש בבשר טרי)

1 בצל קלוף קטן חתוך גס

1 גזר קטן קלוף חתוך גס

3 שיני שום חתוכות גס

חצי כוס עלי פטרוזיליה

1 ביצה קטנה

2 כפות פירורי לחם (*לרגישים לגלוטן או בפסח – ניתן לשים קמח חומוס או קמח אורז)

תיבול: כפית מלח, שני שליש כפית כמון, מעט פלפל שחור

לציפוי: פירורי לחם (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל190 מעלות.

-מניחים את הבצל, השום, הגזר והפטרוזיליה במעבד מזון וטוחנים עד לתערובת אחידה.

-מעבירים לקערה ומוסיפים את הבשר הטחון, הביצה, 2 כפות פירורי לחם, מלח, כמון ופלפל שחור ומערבבים היטב.

-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומשמנים בנדיבות את הנייר. יוצרים קציצות בקוטר כ-6 ס”מ ובעובי כ1 ס”מ, מצפים בפירורי לחם מכל הצדדים ומניחים על נייר האפיה.

-אופים בתנור במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים בזהירות צד ואופים 5 דקות נוספות, עד להזהבה יפה.

הערה: הקציצות מפרישות נוזלים במהלך האפיה לכן כדאי להשתמש בבשר טרי (בשר קפוא מפריש הרבה יותר נוזלים). ציפוי הקציצות בפירורי הלחם מפחית את הפרשת הנוזלים.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
שקשוקה תרדשקשוקה תרד
עוגת מילקי עוגת מילקי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שאלה (10:05 6.03.2025)

היי,
הכנתי כמו בהוראות.
האם הצבע בפנים אמור להיות אפור כמו בתמונה בקציצה שחתכתי לשניים (זה בשר צלעות טחון פעמיים מהקצב)?

קציצות בשר בתנור
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:11 6.03.2025)

כן זה בסדר.

avatar
שאלה (15:56 6.03.2025)

תודה. זה לא אמור להיות בצבע חום? מתי זה הופך לחום ומתי אפור? מה הכלל לגבי זה? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:58 6.03.2025)

הצבע אמור להיות חום אפור. מה ששלחת לי בתמונה זה בסדר.
זה יכול להשתנות קצת לפי סוג הבשר ומה יש בתוך הקציצות.

avatar
טל (19:43 2.01.2025)

היי,
אם אצפה בתערובת של קמח שקדים במקום פירורי לחם זה עדין יעזור שיהיו פחות נוזלים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:17 2.01.2025)

לא בטוחה (לא ניסיתי).

avatar
רועי (06:31 12.08.2024)

שלום, ראיתי שניתן להקפיא לאחר בישול, לכמה זמן זה תקף במקפיא?
והאם אפשר להקפיא לפני האפיה, ז״א אחרי שהקציצה מתובל בפירורי לחם, ואז רק להפשיר ולחמם? ולכמה זמן זה תקף?
תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:50 12.08.2024)

היי רועי, בוקר טוב,
אפשר להקפיא את הקציצות (לאחר שמתקררות לטמפ’ החדר) במשך 3-4 שבועות. יותר מזה הטעם מתחיל להפגע.
אפשר גם להקפיא לפני האפיה בתנאי שאתה משתמש בבשר טרי (גם למשך 3-4 שבועות). קח רק בחשבון שבמהלך האפיה יכול להיות שהקציצות יפרישו קצת נוזלים.

avatar
רועי (03:55 13.08.2024)

תודה רבה

avatar
מירי (17:58 17.07.2024)

וואוווו יצא נדיר! מתכון מעולה! תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:04 17.07.2024)

שמחה שיצא טעים🙂

avatar
דליה (22:10 16.05.2024)

היי.
האם אפשר לוותר על הגזר, או לשים משהו אחר במקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:43 17.05.2024)

אפשר לשים תפו”א קטן

avatar
רימה (15:03 16.05.2024)

הי אפרת. אפשר לטחון את הבשר ואת הירקות ביחד במטחנת בשר?
אני קונה בשר וטוחנת אותו בעצמי.
השאלה אם אפשר ביחד או להפריד – בשר במטחנה ואת הירקות
במעבד מזון? אגב, עושה כמות כפולה. תודה רבה ושבת שלום.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:41 16.05.2024)

האמת שלא ניסיתי לטחון ירקות במטחנת בשר.
אפשר לנסות.

avatar
שי (14:04 3.04.2024)

היי אפרת,
הכנתי בעבר את הקציצות והן היו מאוד טעימות!!
חשבתי להגיש את הקציצות ולצד זה פירה.
יש איזה רוטב פטריות או אולי את יכולה להמליץ על רוטב אחר שאפשר יהיה להניח על השולחן ומי שרוצה ימזוג מעל הפירה והקציצות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:06 3.04.2024)

היי שי🙂
יש מתכון לרוטב פטריות טעים במתכון הזה- בורקס תפוח אדמה ברוטב פטריות.

avatar
יערה (08:37 13.02.2024)

היי,
זה משנה אם הקצב טוחן פעם אחת או פעמיים?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:57 13.02.2024)

זה משפיע על רכות הקציצות (פעמיים – רך יותר).

avatar
דבורה (22:01 5.02.2024)

שלום אפרת
אני רוצה להכין את הקציצות בנינג’ה גריל
האם את ממליצה ?
אם כן, באיזה תוכנית וכמה זמן?

avatar
דבורה (23:48 5.02.2024)

היי אפרת
הכנתי בנינג’ה גריל על תוכנית טיגון אוויר , 200 מעלות , 20 דקות.
ריססתי קצת ספריי שמן
יצא מושלם!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:50 6.02.2024)

שמחה שיצא טעים🙂
תודה דבורה

avatar
שירן (15:11 21.01.2024)

היי,
קראתי איפשהו שאחרי שמערבבים את כל הדברים ביחד צריך לתת לזה לשבת לחצי שעה שהטעמים ייספגו. צריך את זה או שזה מיותר? תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:46 21.01.2024)

היי שירן,
זה יותר כדי שהתערובת תתגבש.
אני לא עושה את זה ועדיין יוצא טעים:)

avatar
שרה (05:04 19.12.2023)

האם אפשר לשים פטרוזיליה יבשה בנקום הטריה ומה הכמות? תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:15 19.12.2023)

חצי כפית.

avatar
שאלה (01:56 29.11.2023)

היי,
הכנתי כבר 3 פעמים וכל פעם יצא לי קשה כזה. לא ממש קשה אבל מאד לא רך (אם רך זה 0 וקשה זה 10 אז בסביבות ה-5).
למה זה יכול להיות?
אין לי מעבד, קצצתי את הבצל ואת השום דק – זה יכול להיות בגלל זה?
גם לא הוספתי גזר.
חוץ מזה נראה לי עשיתי הכל בדיוק כפי שכתוב (והבשר טרי).

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:28 29.11.2023)

זאת הסיבה.
כשטוחנים את הבצל הוא מפריש נוזלים ותורם לרכות של הקציצות. כך גם עם הגזר.
ככל ששמים יותר בצל טחון כך הבשר יוצא רך מידי.
אם אין לך מעבד אני ממליצה לגרד את הבצל עם פומפיה דקה ולהוסיף גם גזר או תפו”א מגורד (יחד עם הנוזלים).

avatar
שאלה (22:26 3.12.2023)

היי,
היום השתמשתי בפומפייה לבצל ושום. יש 4 צדדים, צד אחד עם 2-3 חורים ענקיים, צד עם איזה 50 חורים גדולים, צד עם איזה 100 חורים בינוניים, וצד עם מלאא חורים עגולים פיציים. השתמשתי בצד עם החורים הבינוניים ויצא לי תערובת ממש מעוכה. ראיתי בתשובה למטה שכתבת: “לעבד עד שמתקבלת תערובת אחידה (אבל לא מחית)”. אז זה טוב מה שיצא לי? כי נראה לי זה היה כמו מחית? ואם זה לא טוב – פעם הבאה להשתמש בחורים היותר גדולים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:20 4.12.2023)

זה בסדר:)

avatar
שאלה (21:56 4.12.2023)

תודה. ויש לי עוד שאלה – לא הבנתי אם לשים את הנוזל של הבצל בפנים או לא, כי ראיתי בכל מיני מתכונים לקציצות שכותבים לסחוט את הבצל מנוזלים. תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:15 5.12.2023)

לשים. הנוזל חשוב לרכות של הקציצות.

avatar
יפעת (17:10 12.11.2023)

היי,
הכנתי פעמיים ויצא מעולה.
היום אמרתי שאעשה ניסוי והכנתי בלי הציפוי של הפירורי לחם. זה גרם למלאאא נוזלים לצאת ונראה לי גם היה פחות טעים (כל פעם קניתי טרי מקצביה). אז למה לעשות בלי ציפוי פירורי לחם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:34 13.11.2023)

היי יפעת,
נכון, זאת הסיבה שכדאי לצפות בפירורים.
תודה שחזרת לשתף🙂

avatar
מירי (13:22 29.10.2023)

הי
יש לי בשר מופשר , יצא טוב? אולי לאפות בחום יותר גבוה?
יש לי רקה 250 גרם בשר להכין הכל חצי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:10 29.10.2023)

היי
מצוין, תשתמשי בבשר המופשר ללא שינוי.
תכיני חצי מהכמויות.

avatar
רונית (13:58 23.10.2023)

היי,
הכנתי ויצא מעולה.
רציתי לשאול כמה שאלות לפעם הבאה –
1. לידע כללי – למה בשר טחון מתבשל כל כך מהר לעומת בשר שלא טחון שלוקח לו שעות?
2. איך אני יכולה לוודא שזה מוכן?
3. אם אני לא בטוחה לגבי האם זה מוכן ואולי עושה טעות, עדיף שהטעות תהיה כלפי מטה, כלומר שיהיה טיפה פחות מדי מוכן, או כלפי מעלה – שיהיה מוכן יותר מדי?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:11 23.10.2023)

היי
1. בבשר טחון יש חתיכות קטנות ולכן הן מתבשלות מהר לעומת נתח גדול.
2. תמדדי 20 דקות אפייה ועוד 5 דקות מהצד השני. לאחר מכן הקציצות אמורות להיות מוכנות(:
3. עדיף שיהיה פחות אפוי כי אז תוכלי להכניס לאפייה של כמה דקות נוספות.

avatar
רונית (20:45 28.10.2023)

תודה על התשובות.
האם יש איזה דרך להוסיף ירקות כמו תפוח אדמה / גזר / קישוא / ירקות אחרים כדי לחסוך לי זמן להכין בנפרד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:32 28.10.2023)

יש כאן כבר גזר. ניתן להוסיף קישוא או תפוח אדמה.

avatar
יעל (18:57 8.10.2023)

שלום,
הלכתי לקנות פירורי לחם וראיתי שפירורית של אסם זה פירורים גדולים וגסים יותר מאשר פירורים של חברת הנמל שהיו ממש קטנים ודקים, איזה עדיף לקנות? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:30 8.10.2023)

היי
זה לא משנה, תקני איזה סוג שאת רוצה(:

avatar
יעל (15:49 9.10.2023)

תודה. יש לי עוד שאלה – האם אני יכולה להשתמש בפטרוזיליה מוקפאת של דורות? ואם כן – בכמה קוביות? תודהה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:27 9.10.2023)

אפשר, תתחילי ב-4 קוביות.

avatar
יעל (21:21 11.10.2023)

היי,
הכנתי את הקציצות והכל יצא טוב מאד. ואז הכנסתי למקרר את השאריות. אחרי 3 ימים הוצאתי כדי לחמם והקציצות היו לבנות מאד (צירפתי תמונה). זה נורמלי?

קציצות בשר בתנור
avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:16 12.10.2023)

היי
כן, זה בסדר. כמובן שתוודאי לאחר הפשרה שהריח והמראה תקינים.

avatar
הדר (09:53 8.08.2023)

להכנה בטוסטר אובן – אותן הוראות? ושנית, אם בכל זאת הבשר שלי מופשר, מה לעשות כדי שייצא טוב בלי תקלות? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:31 8.08.2023)

היי
ההכנה ללא שינוי.
אין שינוי שניתן לעשות עם בשר מופשר(:

avatar
רימה (16:33 19.04.2023)

שלום אפרת. מעוניינת להכין מקילו בשר:

1. בצל בינוני אחד וגזר בינוני אחד יספיקו?
2. בנוסף, ביצים L לשים אחת או שתיים?
3. במקום פירורי לחם בעיסה אפשר שתי פרוסות של חלה שרויות במים וסחוטות?

המון תודות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:39 19.04.2023)

היי רימה,
1. עדיף לשים בצל וגזר גדולים אם יש לך, או שניים קטנים.
2. שימי ביצה וחצי L (תטרפי ביצה ותשתמשי בחצי מהכמות).
3. אפשר לנסות לשים 2 פרוסות קטנות לאחר סחיטה.

avatar
רימה (18:57 29.11.2023)

אפשר חצי קילו בקר וחצי קילו הודו או שזה לא משתלב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:22 29.11.2023)

כן אפשר לשלב.

avatar
רימה (12:59 3.12.2023)

יש לי עוד שאלה, ועמך הסליחה. האם אפשר לטחון את הבשר ואת כל הירקות + חלה סחוטה ביחד? יש לי שוארמה במקפיא ואני מנסה לבדוק כל מיני אפשרויות. המון תודות ושבוע טוב.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:12 3.12.2023)

כן אפשר. רק תפשירי לפני את הבשר כמובן.

avatar
אני (04:49 19.04.2023)

האם חובה נייר אפיה או שאפשר לשים על תבנית אלומיניום חד פעמית בלי נייר אפייה? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:19 19.04.2023)

היי,
מומלץ להשתמש בנייר אפייה בלי קשר לתבנית, על מנת שהקציצות לא יידבקו.

avatar
אפרת (10:26 11.04.2023)

שלום. ניתן להכין את המתכון הזה במחבת חשמלית?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:14 11.04.2023)

כן(:

avatar
היי (22:25 3.04.2023)

היי,
הלכתי היום לסופר (סופר שנחשב טוב) כדי לקנות בשר טחון (זה פעם ראשונה או שניה בחיים שקונה את זה, אין לי הרבה נסיון בזה).
הקצב טחן 500 גרם והביא לי בקופסה עם ניילון נצמד.
הסתכלתי וזה נראה לי בערך 30 אחוז שומן, אולי אפילו קצת יותר.
כלומר – במנה של 250 גרם יש כ-75 גרם שומן.
כך זה אמור להיות?
זה היה נראה לי בעין כל כך הרבה שומן שפשוט החזרתי את זה ולא קניתי. נראה לי להכניס לעצמי 75 גרם שומן בארוחה זה די הרבה…
יש פה משהו שמתפספס לי או שככה זה ולא אכפת לאנשים לאכול בשר עם אחוזי שומן כל כך גבוהים?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:20 3.04.2023)

היי,
בשר טחון ניתן לקנות בד”כ או ב15% שומן או ב30% שומן.
יתכן ומה שקנית היה עם 30%.
בפעם הבאה את יכולה לבקש שיהיה עם מעט שומן(:

avatar
‪haim (19:36 27.11.2023)

ערב טוב אפרת:)
באמת בחזה עוף יש 30 אחוז שומן?
השומן של חזה עוף הוא יחסית דליל?
או ששומן זה שומן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:28 27.11.2023)

היי חיים,
חזה עוף הוא דל בשומן.
בשר בקר טחון הוא שומני.

avatar
שאלה (04:13 3.04.2023)

שלום,
אפשר תאורטית בלי גזר ופטרוזיליה או שזה לא יצא טוב?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:28 3.04.2023)

היי,
אפשר בלי(:

avatar
יוני (00:20 30.03.2023)

היי,
האם אפשר להכין את זה בלי מעבד מזון (אין לי בבית) ואם כן איך?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:46 30.03.2023)

היי,
אפשר לקצוץ ידנית דק דק עם סכין.

avatar
חיים לביא (22:56 22.10.2022)

שבוע טוב אפרת:)
במעבד מזון יש slice ויש shread לטחון את מתכוונת לshread גירוד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:24 22.10.2022)

היי,
באיזה מעבד מזון (חברה ודגם) אתה משתמש?

avatar
‪haim (23:28 22.10.2022)

נינגה
Professional food processor
Bn653

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:40 22.10.2022)

כדאי להשתמש בתכנית chop במעבד המזון הזה.
לעבד עד שמתקבלת תערובת אחידה (אבל לא מחית).

avatar
‪haim (23:42 22.10.2022)

עם הסכין שעושה סלט החיתוך הכוונה?
עם הארבע סכינים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:25 23.10.2022)

אמור להיות כתוב לך על כל חלק לאיזו תכנית הוא מיועד.
בכל מקרה, אני כמעט בטוחה שזה החלק עם הסכינים המעוגלים סביב המוט.

avatar
שני (20:16 19.10.2022)

יצא מעולה תודה! מתכון קל ומדוייק, מתה על האתר שלך!
השתמשתי בבקר קפוא, אכן יצאו נוזלים אז הגברתי תנור ל200 ואפיתי עם טורבו.
לגמרי מתכון לשמור, תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:55 19.10.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון❤
תודה על השיתוף(:

avatar
פולה (17:13 12.09.2022)

עכשיו הכנתי את הקציצות והן יצאו מעולות! ממליצה בחום על המתכון!
תודה אפרת 🌷

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:32 12.09.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤

avatar
‪haim (07:55 9.05.2022)

בוקר טוב ושבוע נפלא אפרת:)
שאלה לגבי המתכון
במקום עלי פטרוזיליה אפשר לשים כוסברה טחונה ?
והאם אפשר לשים את השמן בתוך העיסה במידה ואני שם חזה עוף?
והאם אפשר לוותר על הביצה ?(מסיבות טבעוניות וכולי)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:25 9.05.2022)

היי,
אפשר לשים כוסברה.
אפשר להוסיף 2 כפות שמן אם משתמשים בעוף.
אפשר לוותר על ביצה.

avatar
‪haim (12:30 9.05.2022)

אפשר לטחון את כל הרכיבים וזהו
יש לי מעבד שרק מחכה לחזור לשוק העבודה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:21 9.05.2022)

אפשר.
רק חשוב להימנע מעיבוד יתר אחרי הוספת הבשר והביצה.

avatar
‪haim (13:26 9.05.2022)

עדיף בפולסים או ברגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:45 9.05.2022)

אפשר בפולסים קצרים.

avatar
חיים לביא (22:44 11.06.2022)

כמה כוסברה טחונה במקום החצי כוס עלי פטרוזיליה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:11 11.06.2022)

רבע כוס תספיק (לכוסברה טעם דומיננטי יותר).

avatar
‪haim (23:40 11.06.2022)

60 גרם נכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:11 12.06.2022)

בכוס כוסברה קצוצה יש 40 גרם, לכן תצטרך רק כ-10 גרם. אפשר קצת יותר אם אתה אוהב את הטעם.

avatar
‪haim (07:37 23.10.2022)

במקום כוסברה אני שם כפית כוסברה טחונה(לכל 500 גרם)
במקום פטרוזיליה כפית פטרוזיליה טחונה
זה בסדר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:11 23.10.2022)

כן זה בסדר(:

avatar
רחלי (21:13 20.04.2022)

היי אפרת
מה אפשר לשים במקום פירורי לחם בפסח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:24 20.04.2022)

היי,
בקציצות עצמן ניתן לשים קמח חומוס או קמח אורז.
בציפוי ניתן להשתמש בפירורי לחם כשרים לפסח או לוותר.
חג שמח!

avatar
ליאת (15:46 6.10.2021)

אין על המתכון הזה!!! תמיד מכינה כמות כפולה. קציצות מעולות לכל גיל. גם ההורים שלי מתים עליהן וגם הילדים. אלופה אפרת!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:37 6.10.2021)

איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על הפרגון❤

avatar
מאשה (17:27 15.09.2021)

המתכון הכי מושלם בעולם!
תכפילו כמויות!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:39 15.09.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה מאשה❤

avatar
לידור (11:12 3.09.2021)

היי אפרת, אני מארחת לשבת חברה רגישה לגלוטן ולא היה בסופר קמח אורז או חומוס. האם אפשר לשים קמח תפוחי אדמה או עדיף לא לשים כלום? תודה ושבת שלום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:10 3.09.2021)

היי לידור,
קמח תפוחי אדמה פחות מתאים כאן לדעתי. תנסי להכין בלי, ורק אם התערובת תתפרק תוסיפי כף קמח תפו”א.

avatar
rach2906 (23:03 31.12.2020)

ערב טוב
אפשר לעשות את המתכון במדיוק אבל במחבת גדולה עם מעט מאד שמן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:26 1.01.2021)

אפשר בתנאי שזו מחבת עם ציפוי שאינו נדבק ואז אין צורך לשים הרבה שמן.

avatar
rachel ben shachar (10:53 1.01.2021)

תודה אפרת
כמה זמן לטגן את הקציצות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:59 1.01.2021)

כ-3-4 דק’ מכל צד, את תראי לפי הצבע של הקציצות, ברגע שהן משחימות הן מוכנות

avatar
יעל (10:20 27.05.2020)

הי! יש איזה רוטב שאפשר להכין לקציצות האלו?
אני רוצה חלק קטן מהקציצות להכניס לרוטב בשביל התינוקת.
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:07 27.05.2020)

אפשר להכין חצי כמות מהרוטב שבמתכון הזה- קציצות בשר ברוטב עגבניות (לא חובה לשים אפונה).

avatar
יעל (21:20 27.05.2020)

תודה! אם אני שמה ברוטב אחרי שאפיתי את הקציצות,אז מספיק כמה דקות ברוטב, נכון? אין צורך ב30 דקות כמו במתכון ההוא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:11 27.05.2020)

נכון אבל תבשלי את הרוטב לפני.

avatar
rach2906 (17:20 12.09.2020)

הי האם אפשר להחליף את עלי הפטרוזיליה בתבלין פטרוזיליה או בפטרוזיליה קצוצה של דורות ומה הכמות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:53 12.09.2020)

אפשר לשים 2 קוביות פטרוזיליה קצוצה של דורות.

avatar
רקפת (13:58 8.05.2020)

האם אפשר לעשות את המתכון ולערבב הודו עם בקר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:56 8.05.2020)

כן אפשר.

avatar
גורית (09:24 26.03.2020)

בוקר אור, האם עדיין יהיה רך וטעים ללא בצל, גזר ופטרוזיליה? ילדים בעייתיים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:36 26.03.2020)

מלבד טעם הבצל מוסיף רכות ועסיסיות לקציצות. גם הילדים שלי לא אוהבים אבל אני טוחנת להם את הבצל ממש דק שהם לא מרגישים אותו. לשיקולך 🙂
אם את לא שמה בצל כדאי להוסיף לתערובת הבשר רבע כפית אבקת סודה לשתייה או 2 כפות מי סודה וגם מומלץ להגדיל את כמות פירורי הלחם לשליש כוס.
לגבי גזר ופטרוזיליה אפשר לוותר.

avatar
גורית (15:20 26.03.2020)

הכנתי קילו בקר, הכפלתי כמויות, גרעתי בצל, גזר ופטרוזיליה, הוספתי כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה, זילפתי שמן זית על הקציצות בחלקן העליון והתוצאה מצוינת. כולם אכלו ונהנו!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:36 26.03.2020)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
איילת (14:09 3.08.2020)

הילדים שלי הכי בעייתיים, אני כמובן מוותרת על הפטרוזיליה, אבל ברגע ששמים את שאר הירקות במעבד מזון הם לא ׳מזהים׳ את הירקות, ועם ציפוי פירורי הלחם… בכללל.

avatar
גורית (15:11 3.08.2020)

לבושתי הרבה, אני מתעצלת להפעיל את המעבד מזון

avatar
שרון (19:43 7.02.2020)

אפרת המקסימה!אין לי גזר ולא תפו\”א או בטטה אפשר להכין בלי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:49 8.02.2020)

סליחה ראיתי עכשיו.
אפשר להכין בלי ולשים בצל בינוני במקום קטן.

avatar
בתשבע (20:17 19.01.2020)

הי..יש לי חבילה של 1 ק\”ג בשר בקר טחון. אודה לך מאד אם תוכלי לומר לי מה הכמויות הרצויות לשאר החומרים במתכון זה . בהזדמנות זו רוצה להודות לך שבזכותך התחלתי לאפות חלות כל שבת ולא מוותרת על כך, וגם הבעל והילדים כבר התמכרו לעניין!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 19.01.2020)

היי בתשבע 🙂
מומלץ להכפיל את כל יתר החומרים, כולל התיבול.

avatar
הילה (14:09 3.01.2020)

מושלם!!! לא היה לי גזר אז שמתי שליש בטטה (בטטה בכמות של גזר) ויצא מעולה! הן רכות וטעימות.. תודה רבה ושבת שלום 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:45 3.01.2020)

נראה מעולה!
תודה הילה ושבת שלום 🙂

avatar
Leah (22:13 3.12.2019)

אימצתי לתפריט ארוחות הצהריים שלי !!!!
קציצות מעולות! ממש טעים! קל וזריז ועיסה נוחה לעבודה.

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 4.12.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה ויום נפלא

avatar
אליק (12:52 13.11.2019)

היי אפרת רציתי לשאול מה אפשר להכין ליד(משהו בריא לא צ’יפס)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:20 13.11.2019)

מתאים להגיש את הקציצות עם אורז, קינואה, ירקות בתנור.

avatar
ליטל (21:49 24.10.2019)

אפרת, הכנתי את הקציצות היום ויצאו מעולות!!
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:52 24.10.2019)

שמחה לשמוע!
תודה ליטל 🙂

avatar
שמרית (15:49 11.10.2019)

הכנו לסופש, ציפינו בפרורי לחם.. הבנים הבררנים בטירוף שלי כמעט סיימו את זה על המקום. וגם אנחנו עפנו:)
ממש ממש טעים קל וכייפי.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:18 11.10.2019)

כיף לשמוע!
תודה שמרית 🙂

avatar
אלימלך (23:37 19.09.2019)

אפרת שלום
האם אפשר להכין את התערובת ולתת לה לעמוד לילה במקרר? זה לא יהרס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:25 20.09.2019)

אין בעיה.

avatar
רחלי (13:12 31.07.2019)

היי אפרת,
תוכלי להכתיב לי חומרים אם אני רוצה להכפיל כמויות?
תודה מראש
רחלי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:34 31.07.2019)

1 קילו בשר בקר טחון
2 בצלים בינוניים קלופים חתוכים גס
2 גזרים קטנים קלופים חתוכים גס
6 שיני שום חתוכות גס
כוס עלי פטרוזיליה
2 ביצים קטנות
4 כפות גדושות פירורי לחם
תיבול: 2 כפיות מלח, כפית גדושה כמון, מעט פלפל שחור
לציפוי: פירורי לחם (לא חובה)

avatar
אתי (16:52 26.07.2019)

שלום אפרת, האם שמים את הקציצות בתנור על אפיה או על גריל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:33 27.07.2019)

אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון).

avatar
יולי (00:07 15.07.2019)

אפשר לשים דלורית או בטטה המקום גזר? נגמר הגזר בבית.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:52 15.07.2019)

אפשר לשים כשליש כוס דלורית/בטטה מגורדת דק. עם בטטה זה ייצא קצת מתקתק.

avatar
chani (15:32 18.06.2019)

בסד

תודה מאד רבה! אני עדיין מתנה לקיצוץ המסרב להיות מוכנות בפרק הזמן שציינת, בכל תוקף! אולי צרתי אותן לאות מדי? יש לנו ת ור רגיל. תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:24 18.06.2019)

לא בטוחה שהבנתי. הקציצות עדיין לא מוכנות אחרי 25 דקות בתנור?
בטוח שהן לא מוכנות? חתכת אותן באמצע?

avatar
אסתי נוסבאום (12:19 1.03.2019)

היי אפרת,
אפשר להכין עם הודו טחון?
מה צריך לשנות אם כן?
אשמח לתגובה מהרה, זה לשבת:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:35 1.03.2019)

היי אסתי,
אני ממליצה לכין את המתכון הזה – קציצות הודו.
שבת שלום

avatar
חנה (14:40 20.02.2019)

היי
המתכון יעבוד גם על מחבת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:45 20.02.2019)

כן. חשוב שהתערובת תהיה יציבה לכן כדאי להשתמש בביצה גדולה ואם במקרה הקציצות מתפרקות יש להוסיף עוד פירורי לחם.

avatar
מלכי (16:57 5.02.2019)

שלום אפרת
הכנתי עם עוף טחון ועם בצל מטוגן, יצאתי צורת אצבעות, וזה ממש נטרף!
טעים במיוחד!
תודה על האתר המדהים שלך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:04 5.02.2019)

אהבתי את הרעיון 🙂
תודה לך!

avatar
הודיה (19:43 17.01.2019)

קניתי קציצות מוכנות מבשר בקר מתובלות ואין לי מושג איך מכינים אותם אשמח שתיתני לי רעיונות תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 17.01.2019)

היי הודיה,
את יכולה לקחת כל מתכון של קציצות ברוטב, להכין את הרוטב ולהוסיף לתוכו את הקציצות.

avatar
ליאת (14:14 13.12.2018)

היי. עושה את המתכונים שלך כל הזמן והכל יוצא טוב. פעם שעברה הכנתי קציצות אפויות מהאתר ובמתכון היה 2 כפות שמן בתוך התערובת. אין צורך להוסיף כאן? אני רוצה להכין עם חזה עוף טחון.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:31 13.12.2018)

היי ליאת,
אם את מכינה עם עוף טחון אז כדאי להוסיף לתערובת 2 כפות שמן כי העוף פחות שומני מבשר בקר.

avatar
אורה (13:49 7.12.2018)

מתאים להכין עם עוף טחון??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:53 7.12.2018)

כן אפשר.

avatar
מימי (08:58 25.10.2018)

בוקר טוב
הילדים אכלו בתאבון רב- קוראים לשה קציצת שניצל—
תודה רבה ושבת שלום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:40 25.10.2018)

שמחה שאהבו 🙂
תודה מימי ושבת שלום 🌺

avatar
אודליה (21:17 18.10.2018)

היי אפרת! סוף סוף הצלחתי להשיג בשר טחון בכשרות מתאימה למשפחתי! רוצה להכין בע”ה לשבת, האם אפשר לטגן את הקציצות במחבת ואם כן, לשנות משהו במרכיבים? תודה רבה! 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:33 18.10.2018)

מעולה 🙂
מה שחשוב זה שהתערובת תהיה יציבה לכן כדאי להשתמש בביצה גדולה ואם במקרה הקציצות מתפרקות יש להוסיף עוד פירורי לחם.

avatar
אודליה (20:53 20.10.2018)

היי אפרת, שבוע טוב ומבורך 🙂 הכנתי לשבת, שמתי ביצה גדולה, טיגנתי ויצא מעולה!!! לא היה צורך להוסיף פירורי לחם. עכשיו רוצה להכין שוב בימים הקרובים ורציתי לשאול, האם אפשר להוסיף קישוא טחון לתערובת? פשוט יש לי כמה קישואים בשלים ואני מחפשת איפה “לדחוף” אותם חח. תודה רבה מראש 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:05 20.10.2018)

שבוע טוב 🙂
שמחה שיצא טעים.
אפשר להוסיף קישוא לתערובת רק חשוב לסחוט אותו לפני מנוזלים. על כמות של 500 גרם בשר אפשר אפילו לשים 2 קישואים בינוניים/קטנים. יכול להיות שזה יצריך הוספה של פירורי לחם.

avatar
אודליה (22:24 27.10.2018)

תודה רבה אפרת! יצא עוד יותר טעים עם הקישוא 🙂 שבוע טוב ומבורך 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:11 28.10.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע נפלא!

avatar
יהודית (09:57 17.10.2018)

אפרת יקרה,

תודה על המתכון, הקציצות יצאו טעימות!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:35 17.10.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 💜

avatar
ליז (10:59 30.09.2018)

אפרת שלום,
הכנתי את הקציצות ושחכתי לשים ביצה מה עושים זה קריטי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:21 30.09.2018)

לא נורא.
חג שמח 🌺

avatar
אוש (16:08 13.07.2018)

היי, שאלה דחופה ה – האם אפשר להקפיא את הקציצות אחרי שהן מוכנות? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:28 13.07.2018)

כן רק יש להמתין שהן יתקררו לטמפ’ החדר.

avatar
אמלי (23:10 12.07.2018)

היי, אפשר להכין בלי פרורי הלחם? צריך משהו במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:55 13.07.2018)

אם הקציצות יציבות והתערובת לא מתפרקת אז אין בעיה.

avatar
ariel (17:29 20.06.2018)

הי אפרת,
הכנתי את הקציצות בתנור, אין לי מילים, פשוט מעדן, וממליצה לכולם.
תודה רבה
ג’ודי
(היום הכנתי כמה מתכונים שלך ועכשיו אני הולכת להכין בפעם הראשונה את הרוגעלך שוקולד עם המתכון לבצק שמרים שלך)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:33 20.06.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה ג’ודי 🙂

avatar
לילי (06:41 15.06.2018)

מה אפשר לשים במקום גזר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 15.06.2018)

אפשר לשים חצי תפו”א או חצי בטטה.

avatar
אודליה (13:12 26.05.2018)

טעים ומהיר, 2 המעלות החשובות ביותר באוכל 😋😀

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:39 26.05.2018)

תודה אודליה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
ליאת בן דוד (06:56 17.05.2018)

היי אפרת,
אם אין לי מעבד מזון מה אני יכולה לעשות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 17.05.2018)

היי ליאת,
את יכולה לגרד את הבצל בפומפיה דקה. כנ”ל את הגזר והשום. את עלי הפטרוזיליה תקצצי דק-דק בעזרת סכין.
יום מקסים וחג שמח 🙂

avatar
שני (14:49 10.05.2018)

היי אפרת,

מאוד אוהבת את המתכונים שלך, בזכותם חושבים שאני יודעת לבשל 😉
מה אפשר לשים במקום כמון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:55 10.05.2018)

תודה שני, כיף לשמוע 🙂
אפשר לוותר על הכמון.

avatar
שוש (19:04 27.04.2018)

היי 🙂 מה אפשר לשים במקום פטרוזיליה? אין לי ירוקים בבית… לא כוסברה וכדומה
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:57 27.04.2018)

אז תכיני בלי.

avatar
עדי (00:34 26.04.2018)

היי,
אפשר להחליף את פירורי הלחם בשיבולת שועל טחונה? אם כן, מה הכמות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:39 26.04.2018)

כן אפשר לשים 2-3 כפות.
יום מקסים 🌷

avatar
עדי (14:20 26.04.2018)

תודה רבה!

ובהזדמנות זו רוצה לפרגן לך על האתר המושלם הזה. כל מתכון פה מצליח מעל למצופה.

יום קסום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:30 26.04.2018)

תודה עדי 🙂

avatar
אלינה (13:24 5.03.2018)

אפרת שלום,
אם יש לי טוסטר אובן אני עדיין מחממת ל 190 מעלות ואותו הזמן מחכה ?
וגם אני צריכה לחסות עם נייר אלומניום מלמעלה או שלא? זה לא יעשה לי קצת יבש את הקציצות? (כי עם העוף אם אני לא מחסה זה מייבש לי).
תודה☺

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:11 5.03.2018)

היי אלינה,
אם הטוסטר שלך בדר”כ מייבש את העוף/קציצות אז כדאי לכסות בנייר כסף ולקראת סוף האפיה להסיר את הנייר כדי לקבל השחמה יפה מבחוץ. קחי בחשבון רק שעלולים להיווצר נוזלים כתוצאה מהכיסוי.

avatar
פלורה (20:32 4.03.2018)

תכניסי אותי לרשימת התפוצה של המתכונים בבקשה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 4.03.2018)

צירפתי 🙂

avatar
נטלי (13:42 2.03.2018)

מהיר! טעים! ממש מפתיע!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:05 2.03.2018)

תודה נטלי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
רות (21:58 31.01.2018)

הכנתי כמות כפולה ומכופלת
הכנתי עם עוף טחון ובקר טחון
יצא מעולה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:59 31.01.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה רות.

avatar
אילנה (17:37 24.07.2019)

ץאפשר חצי בשר טחון וחצי חזה עוף טחון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:56 25.07.2019)

כן.

avatar
גלית (16:16 14.01.2018)

אפרת שלום!
מספר שאלות: האם אפשר לעשות תערובת חצי בקר וחצי עוף
והאם אפשר להקפיא את הקציצות אחרי תהליך הבישול?
תודה מראש!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:48 14.01.2018)

כן לשתי השאלות 🙂
שבוע נפלא

avatar
הודיה (10:11 12.01.2018)

היי, אפשר לצפות בקונפלור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:16 12.01.2018)

לא בטוחה אם כדאי.

avatar
איציק (23:03 8.01.2018)

הי אפרת

לחתוך את הגזר לחתיכות קטנות עם סכין או להשתמש בפומפייה
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:11 9.01.2018)

היי איציק,
אם אין לך מעבד מזון אז עדיף לגרד בפומפיה דקה.
יום נפלא 🙂

avatar
אוסנת (21:51 4.01.2018)

האם אפשר להשתמש בחזה עוף טחון במקום בקר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:47 4.01.2018)

אפשר. ודרך אגב יש מתכון נוסף מומלץ לקציצות עוף טחון בתנור.

avatar
ליליה (08:49 31.12.2017)

תודה רבה. יצא טעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:03 31.12.2017)

נראה מעולה!
תודה ליליה ושבוע נפלא 🙂

avatar
יצחק גולן (09:28 21.12.2017)

רעיון נפלא….מונע טיגון מזיק,..מכיל הרבה פחות שמן,..מאד פשוט להכנה,..פרקטי לשימוש,..
ניתן לאחסן,..ואפילו לשמור ממקרר או להקפיא,…….. גם מאד פרקטי לכאלה שחסרים זמן למטבח….
מומלץ לצרף לרשימת מזונות שניתן לשלוף מיד\ לפי הצורך….

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:37 21.12.2017)

תודה יצחק 🙂
יום נפלא

avatar
לימור (17:16 24.11.2017)

ושאלה נוספת – אני יודעת שאפשר להכין קציצות בקר גם בלי ביצים, רק מלערבב טוב זה נהיה כזה שלא צריך עוד משהו בשביל לחבר את המרכיבים. האם המתכון הזה בלי ביצה עדיין יהיה טוב ועסיסי? 🙂

avatar
לימור (17:13 24.11.2017)

שלום,
אפשר גם לצפות בקמח חומוס במקום בפירורי לחם?
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:16 25.11.2017)

היי לימור,
אם התערובת מספיק יציבה אז אפשר לוותר על הביצה. זה עדיין ייצא טעים 🙂
אני חושבת שאפשרי גם לצפות בקמח חומוס.

avatar
שרית (20:49 21.11.2017)

מעולה.הכנתי אתמול.אהבנו מאד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:14 21.11.2017)

תודה שרית, שמחה שיצא מוצלח 🙂

avatar
אודליה (10:02 20.11.2017)

בוקר טוב אפרת! המתכון הזה ממש מגרה, בדיוק הסגנון שאני אוהבת 🙂 הבעיה היא שמטעמי כשרות אני לא מצליחה כבר המון זמן להשיג בשר מכל סוג (הפסקתי לקנות מהתעשייה). יש לי שאלה קצת קשה: האם יש לך רעיון איך אני יכולה להכין קציצות דומות בגרסה צמחונית? יש לי חבילה גדולה של קוביות סויה (סגנון גולש/שווארמה) מבושל אבל ללא תיבול שאני יכולה לטחון, ויש לי גם המון פטריות טריות שאני גם יכולה לטחון. רוצה טעם ממש בשרי ועסיסי, כמה שאפשר. שאלה קשה, סורי! יש לך מושג איך להכין דבר כזה? תודה ויום מקסים 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:02 20.11.2017)

היי אודליה,
נשמע מעניין אבל זה משהו שאני צריכה לנסות להכין כדי להגיע לתוצאה טעימה. לא רוצה סתם להטעות אותך.
אני אשתדל להעלות מתכון של קציצות צמחוניות, אולי באמת בשילוב של פטריות.
ערב נעים 🙂

avatar
אודליה (19:37 20.11.2017)

אין כמוך אפרת! מעריכה מאוד את הרצון הטוב שלך ואני באמת סומכת רק עלייך! ערב מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות