זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 17-20 קציצות
מצרכים:
500 גרם בשר בקר טחון (*מומלץ להשתמש בבשר טרי)
1 בצל קלוף קטן חתוך גס
1 גזר קטן קלוף חתוך גס
3 שיני שום חתוכות גס
חצי כוס עלי פטרוזיליה
1 ביצה קטנה
2 כפות פירורי לחם (*לרגישים לגלוטן או בפסח – ניתן לשים קמח חומוס או קמח אורז)
תיבול: כפית מלח, שני שליש כפית כמון, מעט פלפל שחור
לציפוי: פירורי לחם (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל190 מעלות.
-מניחים את הבצל, השום, הגזר והפטרוזיליה במעבד מזון וטוחנים עד לתערובת אחידה.
-מעבירים לקערה ומוסיפים את הבשר הטחון, הביצה, 2 כפות פירורי לחם, מלח, כמון ופלפל שחור ומערבבים היטב.
-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומשמנים בנדיבות את הנייר. יוצרים קציצות בקוטר כ-6 ס”מ ובעובי כ1 ס”מ, מצפים בפירורי לחם מכל הצדדים ומניחים על נייר האפיה.
-אופים בתנור במשך 20 דקות.
-הופכים בזהירות צד ואופים 5 דקות נוספות, עד להזהבה יפה.
הערה: הקציצות מפרישות נוזלים במהלך האפיה לכן כדאי להשתמש בבשר טרי (בשר קפוא מפריש הרבה יותר נוזלים). ציפוי הקציצות בפירורי הלחם מפחית את הפרשת הנוזלים.
- עראיס בנינג’ה |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- עראיס מצה
היי,
הכנתי כמו בהוראות.
האם הצבע בפנים אמור להיות אפור כמו בתמונה בקציצה שחתכתי לשניים (זה בשר צלעות טחון פעמיים מהקצב)?
כן זה בסדר.
תודה. זה לא אמור להיות בצבע חום? מתי זה הופך לחום ומתי אפור? מה הכלל לגבי זה? תודה
הצבע אמור להיות חום אפור. מה ששלחת לי בתמונה זה בסדר.
זה יכול להשתנות קצת לפי סוג הבשר ומה יש בתוך הקציצות.
היי,
אם אצפה בתערובת של קמח שקדים במקום פירורי לחם זה עדין יעזור שיהיו פחות נוזלים?
לא בטוחה (לא ניסיתי).
שלום, ראיתי שניתן להקפיא לאחר בישול, לכמה זמן זה תקף במקפיא?
והאם אפשר להקפיא לפני האפיה, ז״א אחרי שהקציצה מתובל בפירורי לחם, ואז רק להפשיר ולחמם? ולכמה זמן זה תקף?
תודה.
היי רועי, בוקר טוב,
אפשר להקפיא את הקציצות (לאחר שמתקררות לטמפ’ החדר) במשך 3-4 שבועות. יותר מזה הטעם מתחיל להפגע.
אפשר גם להקפיא לפני האפיה בתנאי שאתה משתמש בבשר טרי (גם למשך 3-4 שבועות). קח רק בחשבון שבמהלך האפיה יכול להיות שהקציצות יפרישו קצת נוזלים.
תודה רבה
וואוווו יצא נדיר! מתכון מעולה! תודה רבה!
שמחה שיצא טעים🙂
היי.
האם אפשר לוותר על הגזר, או לשים משהו אחר במקום?
אפשר לשים תפו”א קטן
הי אפרת. אפשר לטחון את הבשר ואת הירקות ביחד במטחנת בשר?
אני קונה בשר וטוחנת אותו בעצמי.
השאלה אם אפשר ביחד או להפריד – בשר במטחנה ואת הירקות
במעבד מזון? אגב, עושה כמות כפולה. תודה רבה ושבת שלום.
האמת שלא ניסיתי לטחון ירקות במטחנת בשר.
אפשר לנסות.
היי אפרת,
הכנתי בעבר את הקציצות והן היו מאוד טעימות!!
חשבתי להגיש את הקציצות ולצד זה פירה.
יש איזה רוטב פטריות או אולי את יכולה להמליץ על רוטב אחר שאפשר יהיה להניח על השולחן ומי שרוצה ימזוג מעל הפירה והקציצות?
היי שי🙂
יש מתכון לרוטב פטריות טעים במתכון הזה- בורקס תפוח אדמה ברוטב פטריות.
היי,
זה משנה אם הקצב טוחן פעם אחת או פעמיים?
תודה
זה משפיע על רכות הקציצות (פעמיים – רך יותר).
שלום אפרת
אני רוצה להכין את הקציצות בנינג’ה גריל
האם את ממליצה ?
אם כן, באיזה תוכנית וכמה זמן?
היי אפרת
הכנתי בנינג’ה גריל על תוכנית טיגון אוויר , 200 מעלות , 20 דקות.
ריססתי קצת ספריי שמן
יצא מושלם!
שמחה שיצא טעים🙂
תודה דבורה
היי,
קראתי איפשהו שאחרי שמערבבים את כל הדברים ביחד צריך לתת לזה לשבת לחצי שעה שהטעמים ייספגו. צריך את זה או שזה מיותר? תודה רבה
היי שירן,
זה יותר כדי שהתערובת תתגבש.
אני לא עושה את זה ועדיין יוצא טעים:)
האם אפשר לשים פטרוזיליה יבשה בנקום הטריה ומה הכמות? תודה.
חצי כפית.
היי,
הכנתי כבר 3 פעמים וכל פעם יצא לי קשה כזה. לא ממש קשה אבל מאד לא רך (אם רך זה 0 וקשה זה 10 אז בסביבות ה-5).
למה זה יכול להיות?
אין לי מעבד, קצצתי את הבצל ואת השום דק – זה יכול להיות בגלל זה?
גם לא הוספתי גזר.
חוץ מזה נראה לי עשיתי הכל בדיוק כפי שכתוב (והבשר טרי).
זאת הסיבה.
כשטוחנים את הבצל הוא מפריש נוזלים ותורם לרכות של הקציצות. כך גם עם הגזר.
ככל ששמים יותר בצל טחון כך הבשר יוצא רך מידי.
אם אין לך מעבד אני ממליצה לגרד את הבצל עם פומפיה דקה ולהוסיף גם גזר או תפו”א מגורד (יחד עם הנוזלים).
היי,
היום השתמשתי בפומפייה לבצל ושום. יש 4 צדדים, צד אחד עם 2-3 חורים ענקיים, צד עם איזה 50 חורים גדולים, צד עם איזה 100 חורים בינוניים, וצד עם מלאא חורים עגולים פיציים. השתמשתי בצד עם החורים הבינוניים ויצא לי תערובת ממש מעוכה. ראיתי בתשובה למטה שכתבת: “לעבד עד שמתקבלת תערובת אחידה (אבל לא מחית)”. אז זה טוב מה שיצא לי? כי נראה לי זה היה כמו מחית? ואם זה לא טוב – פעם הבאה להשתמש בחורים היותר גדולים?
זה בסדר:)
תודה. ויש לי עוד שאלה – לא הבנתי אם לשים את הנוזל של הבצל בפנים או לא, כי ראיתי בכל מיני מתכונים לקציצות שכותבים לסחוט את הבצל מנוזלים. תודה
לשים. הנוזל חשוב לרכות של הקציצות.
היי,
הכנתי פעמיים ויצא מעולה.
היום אמרתי שאעשה ניסוי והכנתי בלי הציפוי של הפירורי לחם. זה גרם למלאאא נוזלים לצאת ונראה לי גם היה פחות טעים (כל פעם קניתי טרי מקצביה). אז למה לעשות בלי ציפוי פירורי לחם?
היי יפעת,
נכון, זאת הסיבה שכדאי לצפות בפירורים.
תודה שחזרת לשתף🙂
הי
יש לי בשר מופשר , יצא טוב? אולי לאפות בחום יותר גבוה?
יש לי רקה 250 גרם בשר להכין הכל חצי?
היי
מצוין, תשתמשי בבשר המופשר ללא שינוי.
תכיני חצי מהכמויות.
היי,
הכנתי ויצא מעולה.
רציתי לשאול כמה שאלות לפעם הבאה –
1. לידע כללי – למה בשר טחון מתבשל כל כך מהר לעומת בשר שלא טחון שלוקח לו שעות?
2. איך אני יכולה לוודא שזה מוכן?
3. אם אני לא בטוחה לגבי האם זה מוכן ואולי עושה טעות, עדיף שהטעות תהיה כלפי מטה, כלומר שיהיה טיפה פחות מדי מוכן, או כלפי מעלה – שיהיה מוכן יותר מדי?
תודה רבה!
היי
1. בבשר טחון יש חתיכות קטנות ולכן הן מתבשלות מהר לעומת נתח גדול.
2. תמדדי 20 דקות אפייה ועוד 5 דקות מהצד השני. לאחר מכן הקציצות אמורות להיות מוכנות(:
3. עדיף שיהיה פחות אפוי כי אז תוכלי להכניס לאפייה של כמה דקות נוספות.
תודה על התשובות.
האם יש איזה דרך להוסיף ירקות כמו תפוח אדמה / גזר / קישוא / ירקות אחרים כדי לחסוך לי זמן להכין בנפרד?
יש כאן כבר גזר. ניתן להוסיף קישוא או תפוח אדמה.
שלום,
הלכתי לקנות פירורי לחם וראיתי שפירורית של אסם זה פירורים גדולים וגסים יותר מאשר פירורים של חברת הנמל שהיו ממש קטנים ודקים, איזה עדיף לקנות? תודה
היי
זה לא משנה, תקני איזה סוג שאת רוצה(:
תודה. יש לי עוד שאלה – האם אני יכולה להשתמש בפטרוזיליה מוקפאת של דורות? ואם כן – בכמה קוביות? תודהה
אפשר, תתחילי ב-4 קוביות.
היי,
הכנתי את הקציצות והכל יצא טוב מאד. ואז הכנסתי למקרר את השאריות. אחרי 3 ימים הוצאתי כדי לחמם והקציצות היו לבנות מאד (צירפתי תמונה). זה נורמלי?
היי
כן, זה בסדר. כמובן שתוודאי לאחר הפשרה שהריח והמראה תקינים.
להכנה בטוסטר אובן – אותן הוראות? ושנית, אם בכל זאת הבשר שלי מופשר, מה לעשות כדי שייצא טוב בלי תקלות? תודה!
היי
ההכנה ללא שינוי.
אין שינוי שניתן לעשות עם בשר מופשר(:
שלום אפרת. מעוניינת להכין מקילו בשר:
1. בצל בינוני אחד וגזר בינוני אחד יספיקו?
2. בנוסף, ביצים L לשים אחת או שתיים?
3. במקום פירורי לחם בעיסה אפשר שתי פרוסות של חלה שרויות במים וסחוטות?
המון תודות
היי רימה,
1. עדיף לשים בצל וגזר גדולים אם יש לך, או שניים קטנים.
2. שימי ביצה וחצי L (תטרפי ביצה ותשתמשי בחצי מהכמות).
3. אפשר לנסות לשים 2 פרוסות קטנות לאחר סחיטה.
אפשר חצי קילו בקר וחצי קילו הודו או שזה לא משתלב?
כן אפשר לשלב.
יש לי עוד שאלה, ועמך הסליחה. האם אפשר לטחון את הבשר ואת כל הירקות + חלה סחוטה ביחד? יש לי שוארמה במקפיא ואני מנסה לבדוק כל מיני אפשרויות. המון תודות ושבוע טוב.
כן אפשר. רק תפשירי לפני את הבשר כמובן.
האם חובה נייר אפיה או שאפשר לשים על תבנית אלומיניום חד פעמית בלי נייר אפייה? תודה
היי,
מומלץ להשתמש בנייר אפייה בלי קשר לתבנית, על מנת שהקציצות לא יידבקו.
שלום. ניתן להכין את המתכון הזה במחבת חשמלית?
תודה
כן(:
היי,
הלכתי היום לסופר (סופר שנחשב טוב) כדי לקנות בשר טחון (זה פעם ראשונה או שניה בחיים שקונה את זה, אין לי הרבה נסיון בזה).
הקצב טחן 500 גרם והביא לי בקופסה עם ניילון נצמד.
הסתכלתי וזה נראה לי בערך 30 אחוז שומן, אולי אפילו קצת יותר.
כלומר – במנה של 250 גרם יש כ-75 גרם שומן.
כך זה אמור להיות?
זה היה נראה לי בעין כל כך הרבה שומן שפשוט החזרתי את זה ולא קניתי. נראה לי להכניס לעצמי 75 גרם שומן בארוחה זה די הרבה…
יש פה משהו שמתפספס לי או שככה זה ולא אכפת לאנשים לאכול בשר עם אחוזי שומן כל כך גבוהים?
תודה
היי,
בשר טחון ניתן לקנות בד”כ או ב15% שומן או ב30% שומן.
יתכן ומה שקנית היה עם 30%.
בפעם הבאה את יכולה לבקש שיהיה עם מעט שומן(:
ערב טוב אפרת:)
באמת בחזה עוף יש 30 אחוז שומן?
השומן של חזה עוף הוא יחסית דליל?
או ששומן זה שומן?
היי חיים,
חזה עוף הוא דל בשומן.
בשר בקר טחון הוא שומני.
שלום,
אפשר תאורטית בלי גזר ופטרוזיליה או שזה לא יצא טוב?
תודה
היי,
אפשר בלי(:
היי,
האם אפשר להכין את זה בלי מעבד מזון (אין לי בבית) ואם כן איך?
תודה רבה
היי,
אפשר לקצוץ ידנית דק דק עם סכין.
שבוע טוב אפרת:)
במעבד מזון יש slice ויש shread לטחון את מתכוונת לshread גירוד?
היי,
באיזה מעבד מזון (חברה ודגם) אתה משתמש?
נינגה
Professional food processor
Bn653
כדאי להשתמש בתכנית chop במעבד המזון הזה.
לעבד עד שמתקבלת תערובת אחידה (אבל לא מחית).
עם הסכין שעושה סלט החיתוך הכוונה?
עם הארבע סכינים
אמור להיות כתוב לך על כל חלק לאיזו תכנית הוא מיועד.
בכל מקרה, אני כמעט בטוחה שזה החלק עם הסכינים המעוגלים סביב המוט.
יצא מעולה תודה! מתכון קל ומדוייק, מתה על האתר שלך!
השתמשתי בבקר קפוא, אכן יצאו נוזלים אז הגברתי תנור ל200 ואפיתי עם טורבו.
לגמרי מתכון לשמור, תודה רבה!
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון❤
תודה על השיתוף(:
עכשיו הכנתי את הקציצות והן יצאו מעולות! ממליצה בחום על המתכון!
תודה אפרת 🌷
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤
בוקר טוב ושבוע נפלא אפרת:)
שאלה לגבי המתכון
במקום עלי פטרוזיליה אפשר לשים כוסברה טחונה ?
והאם אפשר לשים את השמן בתוך העיסה במידה ואני שם חזה עוף?
והאם אפשר לוותר על הביצה ?(מסיבות טבעוניות וכולי)
היי,
אפשר לשים כוסברה.
אפשר להוסיף 2 כפות שמן אם משתמשים בעוף.
אפשר לוותר על ביצה.
אפשר לטחון את כל הרכיבים וזהו
יש לי מעבד שרק מחכה לחזור לשוק העבודה:)
אפשר.
רק חשוב להימנע מעיבוד יתר אחרי הוספת הבשר והביצה.
עדיף בפולסים או ברגיל?
אפשר בפולסים קצרים.
כמה כוסברה טחונה במקום החצי כוס עלי פטרוזיליה?
רבע כוס תספיק (לכוסברה טעם דומיננטי יותר).
60 גרם נכון?
בכוס כוסברה קצוצה יש 40 גרם, לכן תצטרך רק כ-10 גרם. אפשר קצת יותר אם אתה אוהב את הטעם.
במקום כוסברה אני שם כפית כוסברה טחונה(לכל 500 גרם)
במקום פטרוזיליה כפית פטרוזיליה טחונה
זה בסדר?
כן זה בסדר(:
היי אפרת
מה אפשר לשים במקום פירורי לחם בפסח?
היי,
בקציצות עצמן ניתן לשים קמח חומוס או קמח אורז.
בציפוי ניתן להשתמש בפירורי לחם כשרים לפסח או לוותר.
חג שמח!
אין על המתכון הזה!!! תמיד מכינה כמות כפולה. קציצות מעולות לכל גיל. גם ההורים שלי מתים עליהן וגם הילדים. אלופה אפרת!!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על הפרגון❤
המתכון הכי מושלם בעולם!
תכפילו כמויות!
איזה כיף לשמוע! תודה מאשה❤
היי אפרת, אני מארחת לשבת חברה רגישה לגלוטן ולא היה בסופר קמח אורז או חומוס. האם אפשר לשים קמח תפוחי אדמה או עדיף לא לשים כלום? תודה ושבת שלום
היי לידור,
קמח תפוחי אדמה פחות מתאים כאן לדעתי. תנסי להכין בלי, ורק אם התערובת תתפרק תוסיפי כף קמח תפו”א.
ערב טוב
אפשר לעשות את המתכון במדיוק אבל במחבת גדולה עם מעט מאד שמן?
אפשר בתנאי שזו מחבת עם ציפוי שאינו נדבק ואז אין צורך לשים הרבה שמן.
תודה אפרת
כמה זמן לטגן את הקציצות?
כ-3-4 דק’ מכל צד, את תראי לפי הצבע של הקציצות, ברגע שהן משחימות הן מוכנות
הי! יש איזה רוטב שאפשר להכין לקציצות האלו?
אני רוצה חלק קטן מהקציצות להכניס לרוטב בשביל התינוקת.
תודה!
אפשר להכין חצי כמות מהרוטב שבמתכון הזה- קציצות בשר ברוטב עגבניות (לא חובה לשים אפונה).
תודה! אם אני שמה ברוטב אחרי שאפיתי את הקציצות,אז מספיק כמה דקות ברוטב, נכון? אין צורך ב30 דקות כמו במתכון ההוא?
נכון אבל תבשלי את הרוטב לפני.
הי האם אפשר להחליף את עלי הפטרוזיליה בתבלין פטרוזיליה או בפטרוזיליה קצוצה של דורות ומה הכמות
אפשר לשים 2 קוביות פטרוזיליה קצוצה של דורות.
האם אפשר לעשות את המתכון ולערבב הודו עם בקר?
כן אפשר.
בוקר אור, האם עדיין יהיה רך וטעים ללא בצל, גזר ופטרוזיליה? ילדים בעייתיים.
מלבד טעם הבצל מוסיף רכות ועסיסיות לקציצות. גם הילדים שלי לא אוהבים אבל אני טוחנת להם את הבצל ממש דק שהם לא מרגישים אותו. לשיקולך 🙂
אם את לא שמה בצל כדאי להוסיף לתערובת הבשר רבע כפית אבקת סודה לשתייה או 2 כפות מי סודה וגם מומלץ להגדיל את כמות פירורי הלחם לשליש כוס.
לגבי גזר ופטרוזיליה אפשר לוותר.
הכנתי קילו בקר, הכפלתי כמויות, גרעתי בצל, גזר ופטרוזיליה, הוספתי כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה, זילפתי שמן זית על הקציצות בחלקן העליון והתוצאה מצוינת. כולם אכלו ונהנו!!!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
הילדים שלי הכי בעייתיים, אני כמובן מוותרת על הפטרוזיליה, אבל ברגע ששמים את שאר הירקות במעבד מזון הם לא ׳מזהים׳ את הירקות, ועם ציפוי פירורי הלחם… בכללל.
לבושתי הרבה, אני מתעצלת להפעיל את המעבד מזון
אפרת המקסימה!אין לי גזר ולא תפו\”א או בטטה אפשר להכין בלי?
סליחה ראיתי עכשיו.
אפשר להכין בלי ולשים בצל בינוני במקום קטן.
הי..יש לי חבילה של 1 ק\”ג בשר בקר טחון. אודה לך מאד אם תוכלי לומר לי מה הכמויות הרצויות לשאר החומרים במתכון זה . בהזדמנות זו רוצה להודות לך שבזכותך התחלתי לאפות חלות כל שבת ולא מוותרת על כך, וגם הבעל והילדים כבר התמכרו לעניין!
היי בתשבע 🙂
מומלץ להכפיל את כל יתר החומרים, כולל התיבול.
מושלם!!! לא היה לי גזר אז שמתי שליש בטטה (בטטה בכמות של גזר) ויצא מעולה! הן רכות וטעימות.. תודה רבה ושבת שלום 🙂
נראה מעולה!
תודה הילה ושבת שלום 🙂
אימצתי לתפריט ארוחות הצהריים שלי !!!!
קציצות מעולות! ממש טעים! קל וזריז ועיסה נוחה לעבודה.
תודה רבה!
שמחה שאהבת 🙂
תודה ויום נפלא
היי אפרת רציתי לשאול מה אפשר להכין ליד(משהו בריא לא צ’יפס)
מתאים להגיש את הקציצות עם אורז, קינואה, ירקות בתנור.
אפרת, הכנתי את הקציצות היום ויצאו מעולות!!
תודה רבה!
שמחה לשמוע!
תודה ליטל 🙂
הכנו לסופש, ציפינו בפרורי לחם.. הבנים הבררנים בטירוף שלי כמעט סיימו את זה על המקום. וגם אנחנו עפנו:)
ממש ממש טעים קל וכייפי.
כיף לשמוע!
תודה שמרית 🙂
אפרת שלום
האם אפשר להכין את התערובת ולתת לה לעמוד לילה במקרר? זה לא יהרס?
אין בעיה.
היי אפרת,
תוכלי להכתיב לי חומרים אם אני רוצה להכפיל כמויות?
תודה מראש
רחלי
1 קילו בשר בקר טחון
2 בצלים בינוניים קלופים חתוכים גס
2 גזרים קטנים קלופים חתוכים גס
6 שיני שום חתוכות גס
כוס עלי פטרוזיליה
2 ביצים קטנות
4 כפות גדושות פירורי לחם
תיבול: 2 כפיות מלח, כפית גדושה כמון, מעט פלפל שחור
לציפוי: פירורי לחם (לא חובה)
שלום אפרת, האם שמים את הקציצות בתנור על אפיה או על גריל?
אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון).
אפשר לשים דלורית או בטטה המקום גזר? נגמר הגזר בבית.
אפשר לשים כשליש כוס דלורית/בטטה מגורדת דק. עם בטטה זה ייצא קצת מתקתק.
בסד
תודה מאד רבה! אני עדיין מתנה לקיצוץ המסרב להיות מוכנות בפרק הזמן שציינת, בכל תוקף! אולי צרתי אותן לאות מדי? יש לנו ת ור רגיל. תודה.
לא בטוחה שהבנתי. הקציצות עדיין לא מוכנות אחרי 25 דקות בתנור?
בטוח שהן לא מוכנות? חתכת אותן באמצע?
היי אפרת,
אפשר להכין עם הודו טחון?
מה צריך לשנות אם כן?
אשמח לתגובה מהרה, זה לשבת:)
היי אסתי,
אני ממליצה לכין את המתכון הזה – קציצות הודו.
שבת שלום
היי
המתכון יעבוד גם על מחבת?
כן. חשוב שהתערובת תהיה יציבה לכן כדאי להשתמש בביצה גדולה ואם במקרה הקציצות מתפרקות יש להוסיף עוד פירורי לחם.
שלום אפרת
הכנתי עם עוף טחון ועם בצל מטוגן, יצאתי צורת אצבעות, וזה ממש נטרף!
טעים במיוחד!
תודה על האתר המדהים שלך!
אהבתי את הרעיון 🙂
תודה לך!
קניתי קציצות מוכנות מבשר בקר מתובלות ואין לי מושג איך מכינים אותם אשמח שתיתני לי רעיונות תודה רבה.
היי הודיה,
את יכולה לקחת כל מתכון של קציצות ברוטב, להכין את הרוטב ולהוסיף לתוכו את הקציצות.
היי. עושה את המתכונים שלך כל הזמן והכל יוצא טוב. פעם שעברה הכנתי קציצות אפויות מהאתר ובמתכון היה 2 כפות שמן בתוך התערובת. אין צורך להוסיף כאן? אני רוצה להכין עם חזה עוף טחון.
היי ליאת,
אם את מכינה עם עוף טחון אז כדאי להוסיף לתערובת 2 כפות שמן כי העוף פחות שומני מבשר בקר.
מתאים להכין עם עוף טחון??
כן אפשר.
בוקר טוב
הילדים אכלו בתאבון רב- קוראים לשה קציצת שניצל—
תודה רבה ושבת שלום
שמחה שאהבו 🙂
תודה מימי ושבת שלום 🌺
היי אפרת! סוף סוף הצלחתי להשיג בשר טחון בכשרות מתאימה למשפחתי! רוצה להכין בע”ה לשבת, האם אפשר לטגן את הקציצות במחבת ואם כן, לשנות משהו במרכיבים? תודה רבה! 🙂
מעולה 🙂
מה שחשוב זה שהתערובת תהיה יציבה לכן כדאי להשתמש בביצה גדולה ואם במקרה הקציצות מתפרקות יש להוסיף עוד פירורי לחם.
היי אפרת, שבוע טוב ומבורך 🙂 הכנתי לשבת, שמתי ביצה גדולה, טיגנתי ויצא מעולה!!! לא היה צורך להוסיף פירורי לחם. עכשיו רוצה להכין שוב בימים הקרובים ורציתי לשאול, האם אפשר להוסיף קישוא טחון לתערובת? פשוט יש לי כמה קישואים בשלים ואני מחפשת איפה “לדחוף” אותם חח. תודה רבה מראש 🙂
שבוע טוב 🙂
שמחה שיצא טעים.
אפשר להוסיף קישוא לתערובת רק חשוב לסחוט אותו לפני מנוזלים. על כמות של 500 גרם בשר אפשר אפילו לשים 2 קישואים בינוניים/קטנים. יכול להיות שזה יצריך הוספה של פירורי לחם.
תודה רבה אפרת! יצא עוד יותר טעים עם הקישוא 🙂 שבוע טוב ומבורך 🙂
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע נפלא!
אפרת יקרה,
תודה על המתכון, הקציצות יצאו טעימות!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 💜
אפרת שלום,
הכנתי את הקציצות ושחכתי לשים ביצה מה עושים זה קריטי?
לא נורא.
חג שמח 🌺
היי, שאלה דחופה ה – האם אפשר להקפיא את הקציצות אחרי שהן מוכנות? תודה
כן רק יש להמתין שהן יתקררו לטמפ’ החדר.
היי, אפשר להכין בלי פרורי הלחם? צריך משהו במקום?
אם הקציצות יציבות והתערובת לא מתפרקת אז אין בעיה.
הי אפרת,
הכנתי את הקציצות בתנור, אין לי מילים, פשוט מעדן, וממליצה לכולם.
תודה רבה
ג’ודי
(היום הכנתי כמה מתכונים שלך ועכשיו אני הולכת להכין בפעם הראשונה את הרוגעלך שוקולד עם המתכון לבצק שמרים שלך)
שמחה שיצא טעים!
תודה ג’ודי 🙂
מה אפשר לשים במקום גזר?
אפשר לשים חצי תפו”א או חצי בטטה.
טעים ומהיר, 2 המעלות החשובות ביותר באוכל 😋😀
תודה אודליה, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת,
אם אין לי מעבד מזון מה אני יכולה לעשות
היי ליאת,
את יכולה לגרד את הבצל בפומפיה דקה. כנ”ל את הגזר והשום. את עלי הפטרוזיליה תקצצי דק-דק בעזרת סכין.
יום מקסים וחג שמח 🙂
היי אפרת,
מאוד אוהבת את המתכונים שלך, בזכותם חושבים שאני יודעת לבשל 😉
מה אפשר לשים במקום כמון?
תודה שני, כיף לשמוע 🙂
אפשר לוותר על הכמון.
היי 🙂 מה אפשר לשים במקום פטרוזיליה? אין לי ירוקים בבית… לא כוסברה וכדומה
תודה!
אז תכיני בלי.
היי,
אפשר להחליף את פירורי הלחם בשיבולת שועל טחונה? אם כן, מה הכמות?
כן אפשר לשים 2-3 כפות.
יום מקסים 🌷
תודה רבה!
ובהזדמנות זו רוצה לפרגן לך על האתר המושלם הזה. כל מתכון פה מצליח מעל למצופה.
יום קסום
תודה עדי 🙂
אפרת שלום,
אם יש לי טוסטר אובן אני עדיין מחממת ל 190 מעלות ואותו הזמן מחכה ?
וגם אני צריכה לחסות עם נייר אלומניום מלמעלה או שלא? זה לא יעשה לי קצת יבש את הקציצות? (כי עם העוף אם אני לא מחסה זה מייבש לי).
תודה☺
היי אלינה,
אם הטוסטר שלך בדר”כ מייבש את העוף/קציצות אז כדאי לכסות בנייר כסף ולקראת סוף האפיה להסיר את הנייר כדי לקבל השחמה יפה מבחוץ. קחי בחשבון רק שעלולים להיווצר נוזלים כתוצאה מהכיסוי.
תכניסי אותי לרשימת התפוצה של המתכונים בבקשה
צירפתי 🙂
מהיר! טעים! ממש מפתיע!
תודה נטלי, שמחה שאהבת 🙂
הכנתי כמות כפולה ומכופלת
הכנתי עם עוף טחון ובקר טחון
יצא מעולה!!
שמחה שיצא טעים!
תודה רות.
ץאפשר חצי בשר טחון וחצי חזה עוף טחון?
כן.
אפרת שלום!
מספר שאלות: האם אפשר לעשות תערובת חצי בקר וחצי עוף
והאם אפשר להקפיא את הקציצות אחרי תהליך הבישול?
תודה מראש!
כן לשתי השאלות 🙂
שבוע נפלא
היי, אפשר לצפות בקונפלור?
לא בטוחה אם כדאי.
הי אפרת
לחתוך את הגזר לחתיכות קטנות עם סכין או להשתמש בפומפייה
תודה
היי איציק,
אם אין לך מעבד מזון אז עדיף לגרד בפומפיה דקה.
יום נפלא 🙂
האם אפשר להשתמש בחזה עוף טחון במקום בקר?
אפשר. ודרך אגב יש מתכון נוסף מומלץ לקציצות עוף טחון בתנור.
תודה רבה. יצא טעים
נראה מעולה!
תודה ליליה ושבוע נפלא 🙂
רעיון נפלא….מונע טיגון מזיק,..מכיל הרבה פחות שמן,..מאד פשוט להכנה,..פרקטי לשימוש,..
ניתן לאחסן,..ואפילו לשמור ממקרר או להקפיא,…….. גם מאד פרקטי לכאלה שחסרים זמן למטבח….
מומלץ לצרף לרשימת מזונות שניתן לשלוף מיד\ לפי הצורך….
תודה יצחק 🙂
יום נפלא
ושאלה נוספת – אני יודעת שאפשר להכין קציצות בקר גם בלי ביצים, רק מלערבב טוב זה נהיה כזה שלא צריך עוד משהו בשביל לחבר את המרכיבים. האם המתכון הזה בלי ביצה עדיין יהיה טוב ועסיסי? 🙂
שלום,
אפשר גם לצפות בקמח חומוס במקום בפירורי לחם?
תודה.
היי לימור,
אם התערובת מספיק יציבה אז אפשר לוותר על הביצה. זה עדיין ייצא טעים 🙂
אני חושבת שאפשרי גם לצפות בקמח חומוס.
מעולה.הכנתי אתמול.אהבנו מאד
תודה שרית, שמחה שיצא מוצלח 🙂
בוקר טוב אפרת! המתכון הזה ממש מגרה, בדיוק הסגנון שאני אוהבת 🙂 הבעיה היא שמטעמי כשרות אני לא מצליחה כבר המון זמן להשיג בשר מכל סוג (הפסקתי לקנות מהתעשייה). יש לי שאלה קצת קשה: האם יש לך רעיון איך אני יכולה להכין קציצות דומות בגרסה צמחונית? יש לי חבילה גדולה של קוביות סויה (סגנון גולש/שווארמה) מבושל אבל ללא תיבול שאני יכולה לטחון, ויש לי גם המון פטריות טריות שאני גם יכולה לטחון. רוצה טעם ממש בשרי ועסיסי, כמה שאפשר. שאלה קשה, סורי! יש לך מושג איך להכין דבר כזה? תודה ויום מקסים 🙂
היי אודליה,
נשמע מעניין אבל זה משהו שאני צריכה לנסות להכין כדי להגיע לתוצאה טעימה. לא רוצה סתם להטעות אותך.
אני אשתדל להעלות מתכון של קציצות צמחוניות, אולי באמת בשילוב של פטריות.
ערב נעים 🙂
אין כמוך אפרת! מעריכה מאוד את הרצון הטוב שלך ואני באמת סומכת רק עלייך! ערב מקסים 🙂