שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 22-25 כדורי בשר

מצרכים:

קציצות בשר:

600 גרם בשר בקר טחון

2 שיני שום כתושות

בצל קטן טחון או מגורד דק, סחוט מנוזלים

1 ביצה גדולה

שליש כוס פירורי לחם

תיבול לקציצות: כפית מלח (לא גדושה), שליש כפית כמון, שליש כפית אבקת קינמון, מעט פלפל שחור

רוטב אדום:

כף שמן זית

2 שיני שום כתושות

3 כפות מלאות רסק עגבניות

3 כפות מלאות קטשופ

כף מלאה סילאן

3 כוסות (720 מ”ל) מים

חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

כף קורנפלור + 2 כפות מים קרים

2 כוסות אפונה משקית קפואה (לא חובה)

אופן הכנה:

הכנת הרוטב:

-מחממים סיר עם כף שמן. מוסיפים שום כתוש, רסק עגבניות, קטשופ, סילאן, מים, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מערבבים בכוס כף קורנפלור עם 2 כפות מים קרים עד שהקורנפלור מומס, ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד להכנת הקציצות (מומלץ לטעום את הרוטב ולשפר מליחות לפי הטעם).

הכנת הקציצות:

-מערבבים בקערה את חומרי הקציצות: בשר טחון, שום כתוש, בצל מגורד, ביצה, פירורי לחם, מלח, כמון, קינמון ופלפל שחור. יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס”מ ומניחים בעדינות בתוך הרוטב. מבשלים עם מכסה במשך 10 דקות מבלי לערבב (בזמן זה הכדורים מתייצבים).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן, מערבבים בעדינות את כדורי הבשר עם הרוטב ומוסיפים אפונה קפואה. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן –  תוספות לקציצות ברוטב.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת יוגורט וקינמון
קינואה וירקות אפויים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
הודיה (15:16 1.09.2021)

התערובת לא יצאה לי נוחה לעבודה הרגיש לי שמתפורר אז הוספתי עוד ביצה ועוד פירורי לחם,
ואז יצא לי עיגולים ממש טובים

אבל
-הכל כמעט התפרק לי בפנים למה זה קורה? ומה אני צריכה לעשות לפעם הבאה??

– ובישלתי אותם בערך שעה והקציצות לא התבשלו טוב בפנים הרגשתי בשר חי הגיוני??
או שזה סתם היה נראלי בגלל שהיו רכות יותר מידי??

אשמח לקבלת טיפ לפעם הבאה
כי דווקא אהבתי את המתכון שזה בלי טיגון לפני

מתכונים ב-10 דקות (15:42 1.09.2021)

היי הודיה,
חשוב לדייק בכמויות (לפי גרמים או עם כוס מדידה) כדי שיצא מוצלח.
גם הבישול ההתחלתי 10 דקות חשוב- יש לבשל עם מכסה מבלי לערבב.
בנוסף, חשוב להפשיר את הבשר לגמרי לפני ההכנה.
עוד דבר שחשוב לעשות זה לסחוט היטב את הבצל מנוזלים.
ודבר אחרון- כתבת שהקציצות לא התבשלו מבפנים למרות שבישלת כשעה. זה זמן מספיק לבישול וכנראה הקציצות יצאו מאד רכות ולא בלתי מבושלות מבפנים .
בהצלחה😊

הודיה (12:26 31.08.2021)

לא הוספתי קטשופ וצא לי מתוק מידי
מה לעשות??
הוספתי מלח ועדיין מתוק
מפחדת להוסיף הרבה שלא יצא מלוח
בעלי ממש לא מתחבר למאכלים מתוקים

מתכונים ב-10 דקות (13:53 31.08.2021)

היי הודיה,
יש חברות שרסק העגבניות שלהן מתוק יחסית… את יכולה לנסות להוסיף כפית מיץ לימון סחוט טרי כדי לנטרל את המתיקות.

אפרת (20:11 30.08.2021)

היי, הכנתי את הקציצות וכולם נהנו, תודה! ראיתי שאמרת שאפשר להקפיא עם הרוטב אבל מתלבטת מה ייתן תוצאה טובה יותר מבחינת טעם, להקפיא את הקציצות לפני בישולבכלל ואז להוציא ולהכין את הרוטב או שאפשר להכין כולל הרוטב, להקפיא והטעם יהיה אותו דבר.

מתכונים ב-10 דקות (22:14 30.08.2021)

היי אפרת,
הכי מומלץ להקפיא את הקציצות לפני בישול, ואת הרוטב והבישול לעשות סמוך להגשה.

הודיה (12:27 30.08.2021)

היי אפרת המההמת!!
רציתי לשאול אם כדאי לשים כוסברה חייה בתערובת של הקציצות נגיד 12 כוס?

מתכונים ב-10 דקות (13:01 30.08.2021)

היי הודיה,
ילדים בד”כ פחות אוהבים כוסברה, אבל אם אין בעיה עם זה- אפשר לשים כשליש-חצי כוס כוסברה קצוצה.

מורן (13:47 30.07.2021)

הכנתי עם פירורי לחם ללא גלוטן

מתכונים ב-10 דקות (14:42 30.07.2021)

מעולה😊

אודל (16:40 6.07.2021)

וואי ממש ממש טעים

מתכונים ב-10 דקות (18:48 6.07.2021)

שמחה שאהבתם🙂

מלכה לוי (10:09 7.06.2021)

עשיתי ויצא ממש טעים
את אלופה
אני הוספתי קוביות תפוחי אדמה ממליצה

מתכונים ב-10 דקות (10:48 7.06.2021)

איזה יופי, שמחה מאד לשמוע!🌷

מיקי (21:00 23.05.2021)

שלום אפרת, האם אפשרי להכין את המתכון בדיוק כמו שהוא אבל לשים את הקציצות בקונכיות פסטה? זה יכול להסתדר מבחינת זמני בישול וטעמים?

מתכונים ב-10 דקות (22:12 23.05.2021)

היי מיקי,
כדי להכין את הקציצות בקונכיות הפסטה יש לבשל קודם את הפסטה במים רותחים כ-5-6 דקות ולסנן לאחר הבישול מהמים. תוך כדי הבישול אפשר להכין את הרוטב בסיר נפרד.
אחר כך להכין את הקציצות לפי המתכון, אך לא לבשל ברוטב אלא לטגן אותן במחבת עם מעט שמן (בגודל מתאים לקונכיות שתשתמשי בהן).
לאחר מכן להכניס לתוך כל קונכייה קציצה ואז לבשל בתוך הרוטב כ-45 דקות.
יתכן שיישאר מעט בשר- אפשר לפזר אותו בין הקונכיות.
בהצלחה🌺

מיקי (09:14 24.05.2021)

תודה אלופה!

לירון (12:30 25.04.2021)

הכנתי את המתכון כבר כמה פעמים. מצויין! קטנטנים אוהבים וגם גדולים. טעים מאד.

מתכונים ב-10 דקות (14:40 25.04.2021)

נראה מעולה לירון! תודה על השיתוף🙂

עדי (17:32 16.04.2021)

היי הקציצות יצאו טעימות אבל קשות . מה הסיבה?
ראיתי שכתבת לסחוט את הבצל מנוזלים ובתגובה כתבת לא לסחוט בשביל שהקציצות יצאו רכות.מה לעשות פעם הבאה?

מתכונים ב-10 דקות (18:00 16.04.2021)

היי עדי,
בתגובה שראית הכותבת הוסיפה תפו”א מגורד, ולכן היה עדיף לא לסחוט.
הקציצות יכולות לצאת קשות גם בגלל סוג הנתח שמשתמשים בו.
לפעם הבאה כדאי לקנות נתח שעבר את הטחינה הכי דקה, ורצוי כזה שעבר במטחנה פעמיים. בנוסף, אפשר להוסיף פרוסת לחם או חלה (בלי הקשה) לאחר שהושרתה במים ונסחטה היטב, או פירורי לחם.
וטיפ אחרון- מומלץ להוסיף חצי כפית אבקת סודה לשתייה לכל חצי קילו בשר, זה משפר את המרקם.
שבת שלום😊

אילנה (16:41 16.04.2021)

הי… בצל מגורד ? בפומפיה זה סיוט ומעבד מזון זה בצל חתוך דק. יש דרך אחרת ? תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:07 16.04.2021)

היי אילנה,
אפשר גם לחתוך לגודל הרצוי עם סכין😊

ליאת (07:30 16.04.2021)

אין לי קורנפלור. יש לי רק קמח תופח בבית. לשים או לוותר?

מתכונים ב-10 דקות (10:17 16.04.2021)

היי ליאת,
אם אין לך קמח רגיל אלא קמח תופח- עדיף לוותר ולא להוסיף, משום שקמח תופח עלול להפוך לגושי בצק ברוטב.😊

מיכל (20:28 14.04.2021)

הי אפרת, עזרה דחופה !
אני מכינה עכשיו את הרוטב. שמתי בכוס קמח (שיפון) עם 2 כפות מים וערבבתי. כשהכנסתי למחבת, זה נהייה כמו כופתאות בצק, ולא התערבב ונמס ברוטב. הוצאתי את הכופתאות. מה לעשות עכשיו? איך להסמיך את הרןטב מבלי שיהיו לי כופתאות בצק?? תודה!! מיכל

מתכונים ב-10 דקות (20:53 14.04.2021)

היי מיכל,
לא מומלץ להשתמש בקמח שיפון להסמכה כי הוא כבד מדי, ועלול לגרום לתקלה כמו זו שקרתה לך😊
נסי להמיס בנפרד 2 כפות מים+ קורנפלור (או קמח לבן או קמח תפו”א) ואז תוסיפי לרוטב.
בהצלחה!

מיכל (20:57 14.04.2021)

ושאלה נוספת- האם אפשר להכין מהתערןבת גם קציצות בתנור? אם כן, מה לעשות? נותרה לי תערובת בצד… תודה

מתכונים ב-10 דקות (21:27 14.04.2021)

אם נשאר לך גם רוטב אפשר לשפוך אותו מעל הקציצות שנותרו ולאפות על 180 מעלות כשעה- שעה וחצי. קחי בחשבון שבאפייה הקציצות יצאו יותר יבשות.
אם לא נשאר רוטב- אפשר לטגן את הקציצות על מחבת פסים (או בסיר גריל אם יש לך).
בהצלחה:)

מיכל (08:16 15.04.2021)

תודה רבה! אפשר גם להקפיא את התערובת שנשארה, נכון?

מתכונים ב-10 דקות (08:54 15.04.2021)

נכון מאד😊

מיכל (08:17 15.04.2021)

תודה, הקציצות יצאו ממש טעימות:)

מתכונים ב-10 דקות (08:55 15.04.2021)

מעולה, שמחה לשמוע😍

עדידוש (15:24 6.04.2021)

הי
המתכון הזה מתוק??

מתכונים ב-10 דקות (15:40 6.04.2021)

היי עדידוש,
הקציצות עצמן לא מתוקות, הרוטב מעט מתקתק…
אם רוצים להפחית מתיקות אפשר לוותר על הסילאן ולשים רק כף קטשופ אחת.

rach2906 (15:09 15.03.2021)

האם ניתן להכין את זה גם עם שקית שעועית ירוקה קפואה?

מתכונים ב-10 דקות (16:37 15.03.2021)

היי,
כן, אפשר:)

ליטל (22:58 8.02.2021)

היי אפרת …
2 שאלות:
1. ל400 גר’ בשר האם צריך לשנות כמויות?
2. האם במקום האפונה להוסיף חומוס ( מקופסת שימורים ) ?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (07:41 9.02.2021)

היי ליטל,
אם את שמה 400 גרם אלה הכמויות המומלצות:
1 שן שום כתושות
חצי בצל קטן טחון או מגורד דק, סחוט מנוזלים
ביצה קטנה
רבע כוס פירורי לחם
תיבול לקציצות: 3/4 כפית מלח (לא גדושה), רבע כפית כמון, רבע כפית אבקת קינמון, מעט פלפל שחור
לגבי חומוס- אפשר (זה עניין של טעם).

ליטל (07:59 9.02.2021)

היי אפרת בוקר טוב להוריד בחצי גם מכמויות הקציצות וגם הרוטב ?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:58 9.02.2021)

עדכנתי את הכמויות בתגובה הקודמת.
לגבי רוטב- אין צורך לשנות.

שרי גרטנר (18:30 6.01.2021)

תודה
טעים מאד!
אבל למה הקציצות במרקם קצת של גומי? לא מספיק רכות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:01 7.01.2021)

היי שרי 🙂
לגבי המרקם, זה בדר”כ קשור לסוג הבשר (איזה חלק טחנו) ולאופן הטחינה.
בדר”כ שמעבירים את הבשר פעמיים במכונה הוא יוצא במרקם רך יותר. אם פעם אחת, הוא יוצא צמיגי וקשה יותר.

שרי גרטנר (22:17 21.01.2021)

תודה אפרת על התגובה 🙂
היום הכנתי שוב והוספתי תפו”א מגורד וזה ממש ריכך את הקציצה ויצא טעים!
או במקום פירורי לחם להרטיב 2 פרוסות חלה (לחצי קילו בשר) ואח”כ לסחוט ולטחון עם הבשר משנה מאד את המרקם!

מתכונים ב-10 דקות (23:03 21.01.2021)

שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן😍

מאיר נועם (23:20 9.12.2020)

מדהים ברמות!!
המתכון הכי מדוייק שיש והכי טעים .
גם הסרבנים שלי אוכלים את זה ,ותמיד מבקשים עוד .
תודה על האתר המדהים שלך

מתכונים ב-10 דקות (00:36 10.12.2020)

תודה רבה מאיר 🙂
שמחה לקרוא שאהבתם 🌸

אדר (18:19 5.12.2020)

הפך להיות קבוע אצלנו (ללא אפונה).
מפצל חלק גם לתנור, פשוט מדוייק.
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (19:16 5.12.2020)

תודה אדר 🙂 שמחה לקרוא שאתם נהנים
שבוע טוב❤️

שרה (23:56 30.11.2020)

שלום. אם אני רוצה להכין עם קילו בשר איך מכפילים את שאר המצרכים? תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:49 1.12.2020)

פשוט תכפילי ב-2 יקירה
במקום נניח בצל קטן- 2 בצלים קטנים/ 1 גדול
בהצלחה♥

אודל חזני (20:09 30.11.2020)

הכנתי לשבת פעם ראשונה ואימלהההההה זה יצא מושלם למרות שלא היה לי קונפלור זה יצא פצצהההההההההה…… אין עליך

מתכונים ב-10 דקות (21:02 30.11.2020)

תודה אודל,
שמחה לקרוא שאת נהנת ❤️❤️

יפעת (14:49 24.11.2020)

תענוג!
הילדים שלי לא עפים על קציצות ופה לא נשאר פירור. סיימו וביקשו מיד שאכין עוד סיר- עם מלא מלא רוטב טעים כזה.
ויתרתי על האפונה והסילאן, ושמתי יותר קטשופ מאשר רסק.

מתכונים ב-10 דקות (17:43 24.11.2020)

שמחה לקרוא שאהבת יפעת
ערב נפלא❤️

ליאת אלכביר (08:35 6.12.2020)

ממליצה לך לא לוותר על סילאן בכל המתכונים שלה שיש סילאן ברוטב , את לא מבינה כמה שזה מוסיף לטעם ומשדרג 🙂

מירי (11:50 17.11.2020)

אפשר להשתמש באפונה משימורים לא קפאו

מתכונים ב-10 דקות (11:55 17.11.2020)

אפשר 🙂

רבקה (11:00 9.11.2020)

אפשר להוסיף זיתים ?

מתכונים ב-10 דקות (13:37 9.11.2020)

היי רבקה
אין בעיה להוסיף זיתים, הזיתים מעט מרים בבישול
אז קודם כל הייתי מרתיחה אותם פעמיים ומחליפה מים לפני שאת מוסיפה לתבשיל.
יש לך כאן מתכון מפורט לזיתים מבושלים
בהצלחה ♥

הודיה (20:16 31.10.2020)

היי, הכנתי את הקציצות אבל הן יצאו מאוד קשות. למרות שגירדתי תפוא ובצל לתערובת.
מה יכולה להיות הסיבה? איך אפשר לשפר את זה שיצאו ממש רכות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:23 31.10.2020)

היי הודיה,
ידוע לך אם השתמשת בבשר שטחנו אותו פעם אחת או פעמיים?
זה יכול להיות גם קשור לסוג הנתח הטחון ואם הוא מספיק שמן או לא.
סחטת במקרה את הנוזלים (של התפו”א והבצל)?

הודיה (21:27 31.10.2020)

בשר טחון טרי שקונים בסופר. נראה לי שטחנו אותו רק פעם אחת (אמא שלי למשל כל הזמן מכינה קציצות משלה מהבשר הזה ויוצא ממש ממש רך)
ולא סחטתי את הנוזלים…
מה לעשות להבא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:59 1.11.2020)

תוסיפי יותר בצל ופירורי לחם.
וטוב עשית שלא סחטת את הנוזלים כי הם מוסיפים רכות לקציצה.

ריטה (09:01 15.10.2020)

מה אפשר לשים במקום קורנפלור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:41 15.10.2020)

במקום קורנפלור אפשר לשים קמח רגיל או קמח תפו”א.

יעחי (22:37 19.11.2020)

הרוטב טעים לאללה

ענבר (23:36 5.10.2020)

שלום אפרת האם אפשר להוסיף תבלין לקציצות ואם כן כמה ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:56 6.10.2020)

זה תבלין שמיועד לקציצות? אם כן, אפשר להוסיף כחצי כפית.

ליטל (23:41 28.09.2020)

היי אפרת האם אפשר להחליף את האפונה בשעועית ירוקה ? אם כן כמה להשים והאם צריך לשנות משהו ?

ליטל (23:52 28.09.2020)

ראיתי שכבר ענית בתגובות למטה
תודה!

דפנה צמח (13:50 24.09.2020)

היי שאלה קצת מוזרה חח
אפשר לעשות את המתכון הזה בלי הקציצות, רק את הרוטב ולשים בו שעועית ירוקה?? כי אני מחפשת מתכון לרוטב אדום טעים לשעועית ירוקה…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:53 24.09.2020)

כן אפשר.

יפית (12:31 4.09.2020)

אפרת!!! מושלם!!!
עשיתי עם שעועית
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:30 5.09.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

אנה (11:15 28.08.2020)

היי אפרת. נגמר לי רסק עגבניות אבל יש לי עגבניות מרוסקות ורוטב לפיצה. במה אפשר להחליף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:00 28.08.2020)

היי אנה,
הרסק מסמיך את הרוטב וגם מוסיף לטעם.
אפשר לנסות לשלב עגבניות מרוסקות עם רוטב פיצה אבל לא בטוחה איך זה ייצא.

ליטל (19:58 16.08.2020)

היי אפרת ראיתי במתכון אחר שלך של קציצות ברוטב שצריך לטגן או לאפות את הקציצות לפני הבישול וכאן אני רואה שישר מכניסים לרוטב מדוע ? האם הקציצות לא יתפרקו ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:28 17.08.2020)

הקציצות אמורות להיות יציבות בגלל פירורי הלחם.

ליטל (18:08 17.08.2020)

יצא מעולה תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:30 17.08.2020)

שמחה לשמוע 🙂

נועה (12:17 11.08.2020)

מתכון מעולה! מומלץ בחום!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:35 11.08.2020)

תודה נועה, שמחה שאהבת 🙂

noam j (16:17 27.07.2020)

השתמשתי בהודו במקום, יוצא קצת רך וזה צפוי, זה גם יוצא ממש טעים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:08 27.07.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

אסנת (21:40 20.07.2020)

דחוף לשנות את שם המתכון! זה טעים בטירוף גם למבוגרים! אפרת תודה רבה על עוד מתכון פצצה!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:52 20.07.2020)

גם אנחנו ילדים! 😉😄
תודה אסנת

Ortal Baranes (12:21 9.07.2020)

חייב קונפלור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:41 9.07.2020)

זה להסמכת הרוטב.
במקום קורנפלור אפשר לשים קמח רגיל או קמח תפו”א.

רונית (15:36 23.06.2020)

אין לי מה לומר יותר חוץ מזה שאת מלכה!! כל מתכון שאני מכינה מהאתר יותר קל וטעים מהאחר. פשוט מושלם. שבוע שעבר הכנתי את החזה עוף בטריאקי ועפו עליו( לא טעמתי אני צמחונית אבל בואי נגיד שבעלי שם בקופסה והחביא עמוק במקרר חחח

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:50 23.06.2020)

שמחה לשמוע 🙂
נראה מעולה!
תודה רונית

יפית (20:08 17.06.2020)

מושלם!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:11 18.06.2020)

שמחה שיצא טעים ❣️

סמי (09:02 11.06.2020)

יצא טעים ברמות אחרות.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:26 11.06.2020)

שמחה לשמוע ❣️

יהודית (20:12 1.06.2020)

יצא מהמם!!!
שמתי עם שימורים של אפונה וגזר
ויצא פשוט מעדן,
וגם כדורים יפים שלא התפרקו לי כמו תמיד…
המון תודות!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:34 1.06.2020)

שמחה שיצא מוצלח ❤️
תודה יהודית

מיטל (14:22 7.05.2020)

כמו כל המתכונים שלך- קל להכנה וטעים בטירוף!
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:37 7.05.2020)

תודה מיטל ❣️

פרידה (12:42 4.05.2020)

כמות של 600 גר׳ בשר לא תיתן 22 קציצות.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:09 4.05.2020)

למה לא? באיזה גודל את מכינה אותן?

מאיר (01:42 1.05.2020)

היי אפרת, האם יש אפשרות לרוטב צהוב או משהו דומה מרוטב עגבניות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:49 1.05.2020)

היי מאיר,
יש את הרוטב הצהוב שבמתכון הזה- קציצות הודו ברוטב צהוב. אפשר להכין את המתכון גם עם בשר בקר טחון.

רעות (20:21 25.04.2020)

היי,
במה אפשר להחליף את הקטשופ?
נתקעתי בלי…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:31 25.04.2020)

תכיני בלי.

מזל (09:03 13.04.2020)

שלום אפרת,
האם ניתן להחליף לקמח מצה או קמח תפוחי אדמה כדי שיהיה כשר לפסח?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:30 13.04.2020)

אני חושבת שאפשר לשים קמח מצה אבל מספיק לשים 2-3 כפות.

שירי (16:25 25.03.2020)

שאלה קצת מוזרה, הרוטב עם האפונה נשמע מעולה, אבל אני לא מבשלת בשר, איך אפשר לעשות גירסה צמחונית לקציצות? קמח? טופו? משהו אחר? תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:11 25.03.2020)

היי שירי,
אפשר להכין את קציצות הטופו במתכון הזה- קציצות טופו ברוטב, עם הרוטב שבמתכון הזה.

שירי (11:09 26.03.2020)

מעולה, תודה!

גלית (18:38 12.03.2020)

שלום אפרת, האם אפשר להוסיף לתערובת חצי חצי בשר בקר ועוף והאם אפשר להוסיף אורז. אם כן כמה מומלץ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:17 12.03.2020)

אפשר לשלב בשר בקר ועוף.
לגבי אורז, אפשר להוסיף כוס אורז לבן שטוף ומסונן (לא מבושל).
אם את שמה אורז אני חושבת שכדאי יהיה להגדיל את כמות הרוטב לפחות ב1.5 (הכוונה להכפיל את כל הרכיבים ב1.5).

Meirav Grossman (11:18 6.03.2020)

כשמכניסים את הכדורים לסיר, צריך להבה גדולה או קטנה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:47 6.03.2020)

להבה גבוהה ואח”כ להנמיך.

דבי (13:16 17.02.2020)

צהריים טובים לך!

אשמח לדעת למתכונים באופן כללי,

בכמה פירורי לחם משתמשים במקום פרוסת חלה?

קצת דחוף!

תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:59 17.02.2020)

כשליש כוס.

ג׳ולי גפן (21:32 10.02.2020)

חייבת לציין שאכן חיפשתי לעשות תבשיל קציצות מהיר וזריז, היה קשה לי עם הכמות של הרסק (בדר״כ אני שמה ממש מעט) אבל יצא מושלם! השילוב של הטעמים יחד מעולים!
טיפ: הוספתי רבע כוס מי סודה לתערובת הבשר.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:42 11.02.2020)

תודה ג’ולי 🙂

גלית (18:37 12.03.2020)

בשביל מה מי סודה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:57 12.03.2020)

זה נותן אווריריות לקציצות.

אליש (12:54 14.01.2020)

מה שמים במקום קורנפלור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:27 14.01.2020)

במקום קורנפלור אפשר לשים קמח רגיל או קמח תפו”א.

ג'ני (12:13 14.01.2020)

עשיתי לפי המתכון
ערבבתי קמח ומים קרים ואח\”כ שפכתי בסיר
הקמח נהיה גושי ולא משנה כמה מערבבת זה לא משתנה…
מה עשיתי לא נכון?
מצרפת תמונה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:33 14.01.2020)

מוזר. ערבבת את הקמח עם המים עד לבלילה לבנה חלקה?
בכל מקרה, בעזרת כף תוציאי את גושי הקמח שצפים.

ג'ני (11:08 15.01.2020)

אז זה בעצם מאבד מהפואנטה שלו לא? הקמח אמור להסמיך את הרוטב
והוא נהיה כולו גושים ולא עושה את העבודה.
אכן ערבבתי עם מים קרים עד מרקם חלק

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:29 15.01.2020)

חוץ מהגושים, המרק הסמיך קצת?

ג'ני (15:47 15.01.2020)

חצי כח… אני לא יודעת איך זה אמור לצאת אז קשה לי להגיד…
אם אנסה עם קורנפלור אקבל תוצאה זהה? או שכדאי לקנות ולנסות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 15.01.2020)

עם קורנפלור זה אמור לצאת מוצלח יותר.

יפית (02:40 11.01.2020)

תתחדשי על האתר החדש!! מדהים.
עשיתי את הקציצות – הקציצות יצאו מצויין!

יפית (02:40 11.01.2020)

תתחדשי על האתר החדש!! מדהים.
עשיתי את הקציצות – הקציצות יצאו מצויין!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:25 11.01.2020)

תודה יפית ❤️
שמחה שהקציצות יצאו טעימות.

מוניקה (13:47 27.12.2019)

מתכון נפלא שהבן 3 שלי ממש אהב. וזה ילד שקשה להלהיב אותו על דבר חדש, ועוד קציצה ששוחה ברוטב! 🙂 הקורנפלור ברוטב זו הברקה.
עשיתי כמה שינויים שכם זורמים עם המתכון. לא גירדתי בצל בבשר, מפאת עצלנות, הוספתי שיבולת שועל דקה במקום פירורי לחם ובמקום אפונה הוספתי לרוטב שעועית ירוקה חתוכה קפואה. הכול כמעט נעלם! תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:54 27.12.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה מוניקה ❤️

אסתר (17:10 23.12.2019)

היי אפרת,
בסוף המתכון כתבת שצריך לערבב בעדינות את כדורי הבשר והרוטב ולהוסיף את האפונה.לכסות ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.
אז אם אני לא רוצה להוסיף את האפונה ..
אז אני עדין צריכה להשאיר לבשל כחצי שעה או שלא ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:00 23.12.2019)

כן, צריך לבשל כחצי שעה בכל מקרה.

ברכה כהן (17:02 5.12.2019)

אפשרת,
במקום סילאן וקורנפלור..
אפשרי להשים משו במקום או שחובה איתם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:23 5.12.2019)

היי ברכה,
במקום קורנפלור אפשר לשים קמח רגיל או קמח תפו”א.
במקום סילאן אפשר לשים דבש או סירופ מייפל.

ישראל (22:12 13.11.2019)

הקציצות יצאו מצויין. תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 14.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ישראל

אסתי (16:54 20.10.2019)

היי אפרת
הכנתי עכשיו את כדורי הבשר.
יצא פשוט מדהים
ואני רוצה לומר לך שזו פעם ראשונה שהכנתי כדורים והם לא התנדפו ברוטב!! נשארו עגולים ויפים ויציבים.
תודה!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 21.10.2019)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה לך

מתחילה לבשל (10:40 16.10.2019)

חייבת לשאול אחת ולתמיד,איך שמים את הקציצוות ברוטב?בידיים משומנות או ידיים רטובות במים?בהרבה מתכונים מופיע פעם ככה פעם ככה ,סליחה על הבורות חייבת לדעת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:30 21.10.2019)

מספיק להרטיב ידיים.

דוד ואוריה (23:17 26.09.2019)

היי אפרת,
המתכון פשוט ומעולה!!!
עשיתי אותו פעם ראשונה לפני חודש ומאז הילדים לא מפסיקים לאכול…
החלטנו לוותר על הפלפל השחור ולהוסיף מעט טריאקי, ויוצא מדהים!
תודה לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:06 27.09.2019)

מעולה 🙂
תודה ושנה טובה 💝

יעלי (15:58 23.09.2019)

היי אפרת
אפשר להחליף את הבשר בהודו טחון
פשוט יש לי המון הודו טחון בבית ואין לי בכלל בשר טחון…
אשמח למענה מהיר, אני רוצה להכין עכשיו להיום בערב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:38 23.09.2019)

כן אפשר.

יעלי (17:54 23.09.2019)

500 גרם זה שונה מהכמויות פה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:02 23.09.2019)

אפשר להכין עם 500 גרם הודו טחון רק תפחיתי מכמות הכמון והקינמון (שימי רבע כפית שטוחה מכל אחד).

אביגיל (12:50 16.09.2019)

הי ניתן להוריד את הכמון והקינמון???
או להחליף במשהו אחר??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:20 16.09.2019)

כן אפשר.

דוריס מרגלית (13:24 1.09.2019)

קציצות בשר לילדים יצא נהדר.במקום סילאן שלא היה לילי שמתי טריאקי. כל הכבוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:47 1.09.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

ישראל (14:58 29.08.2019)

אפשר להוסיף מים אם זה לא מספיק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:29 29.08.2019)

אפשר להוסיף לרוטב עוד קצת מים אבל כדאי לטעום ולשפר תיבול לפי הצורך.

שירי (12:57 13.08.2019)

בשר בקר טחון טרי או מופשר?
מה אפשר במקום הקורנפלור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:33 13.08.2019)

עדיף טרי אבל אפשר להכין גם עם קפוא מופשר.
במקום קורנפלור אפשר לשים קמח רגיל או קמח תפו”א.

כרמית (14:37 10.08.2019)

היי
מה התחליף לפירורי הלחם אם אני רוצה ללא גלוטן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 10.08.2019)

אפשר להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן או לשים 2-3 כפות קמח חומוס או לגרד דק תפו”א בינוני (יש לסחוט מנוזלים).

נועה (19:54 4.08.2019)

רוטב מעולה!!! הכנתי את הרוטב לקציצות סויה
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:14 5.08.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה נועה

Orit (02:59 2.08.2019)

is it better with pasta or rice,thanks

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:07 2.08.2019)

Both

שילת (13:15 31.07.2019)

תודה על המתכון!!
מספר שאלות:
1. אפשר להמיר סילאן בדבש?
2. אפשר להמיר רסק בקטשופ?
3. אני מעוניינת להוסיף אפונה. האם אפשר אפונה משימורים ולא קפואה?
4. אפשר להפחית מעט מהשום? (הילדים לא רוצים…)
תודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:06 31.07.2019)

1. אפשר.
2. פחות מומלץ.
3. אפשר.
4. אפשר להפחית או לוותר.

אילנה. (14:27 22.07.2019)

היי אפרת! אין לי רכז עגבניות. אפשר עגבניות טריות מגורדות בפומפיה? והאם כדאי לוותר על הביצה? הם לא אוהבים ביצים בתוך קציצות.
תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:17 23.07.2019)

אפשר לגרד כ-5 עגבניות טריות בפומפיה (על הקטשופ לא מומלץ לוותר). יכול להיות ש-2 כוסות מים יספיקו.
אפשר לוותר על הביצה.

מיכל (18:57 20.07.2019)

היי אפרת, תודה על התגובה המהירה👍
ניסיתי את המתכון הזה יצא ממש טעים והילדים אהבו, חוץ מהתלונה על התקלה הקבועה… השתמשתי בבקר טחון טרי (זה קורה לי בכל המתכונים של קציצות שניסיתי😕)
סודה לשתייה לא ניסיתי, ננסה

מיכל (13:11 19.07.2019)

היי אפרת,
האתר שלך עוזר לי מאוד! המון תודה😊
יש לי “תקלה” שתמיד חוזרת על עצמה בקציצות ברוטב מבחוץ הקציצה עסיסית ורכה ומבפנים יותר קשה ויבשה, איך עושים שהרוטב יחלחל לתוך הקציצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:28 19.07.2019)

היי מיכל,
את משתמשת בבשר בקר טחון? את המתכון הזה ספציפי ניסית להכין?
אם הקציצות ייצאו רכות ואווריריות יותר אז הרוטב יחלחל יותר לתוך הקציצה.
טיפים לקציצות רכות ועסיסיות:
*מומלץ להוסיף לתערובת הקציצות תפוח אדמה מגורד דק /ואו בצל טחון.
*להוסיף ביצה אחת לחצי קילו בשר.
*מומלץ להוסיף פרוסת לחם או חלה (בלי הקשה) לאחר שהושרתה במים ונסחטה היטב או פירורי לחם.
*מומלץ להוסיף חצי כפית אבקת סודה לשתיה לכל חצי קילו בשר.

מיכל (17:50 18.07.2019)

רציתי לדעת במה אפשר להחליף פירורי לחם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:05 18.07.2019)

אפשר לשים שיבולת שועל דקה או פרוסת לחם (בלי הקשה) טבולה במים, סחוטה ומפוררת.

דניאלה (15:51 18.07.2019)

אפרת הצהממת תודה!
אפשר בלי בצל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:23 18.07.2019)

אפשר (למרות שהבצל מוסיף טעם ורכות לקציצות).

טובה (09:46 15.07.2019)

הי אפרת
האם במקום אפונה ניתן להוסיף שעועית ירוקה קפואה (סנפרוסט) לרוטב?
ואם כן כמה זמן לבשל אותה? זמן כמו האפונה?
תודה
מאוהבת באתר שלך 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:16 15.07.2019)

היי טובה,
אפשר לשים שעועית ירוקה קפואה. רצוי שתהיה חתוכה.
זמן הבישול כמו האפונה.

לילי (20:26 11.07.2019)

היי אפרת
תודה על אתר מושלם!!!
לגבי המתכון – הקציצות יצאו בחלקן קצת צ’ואי כמו מסטיק, ידוע לך מה הסיבה? (טחנתי לבד קוביות טריות של בשר כתף מס 4)
סחטתי נוזלים מהעיסה לפני שקרצתי לסיר ולמרות הכל מעט התפרקו בחלקם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:00 11.07.2019)

היי לילי,
טחנת במטחנת בשר?
הבשר היה קפוא או עדיין קר כשהכנת ממנו קציצות?

מיקי (18:28 9.07.2019)

אין לי פירורי לחם, יש תחליף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:14 9.07.2019)

במקום פירורי לחם אפשר לשים פרוסה וחצי של לחם (בלי החלק הקשה). יש לטבול את הפרוסה במים, לסחוט ולפורר לתערובת.

מזל (18:54 8.07.2019)

היי אפרת אפשר להוסיף תפ”א?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:19 8.07.2019)

כן. יש לחתוך לקוביות קטנות (עד 2 ס”מ) ולבשל עם הרוטב במשך כ15 דקות לפחות לפני הוספת הקציצות.

מזל (12:06 8.07.2019)

הי אפרת אפשר לוותר על הקינמון בקציצות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:02 8.07.2019)

כן.

דנה (17:12 5.07.2019)

אפרת היקרה – את לא מבינה איך את מצילה אותי עם האתר המושלם שלך!!
הכנתי היום את הקציצות ברוטב, בדיוק לפי המתכון – הילד המאד מאד בררן שלי טרף אותן בהתלהבות.
המון המון תודה לך על האתר, ההשקעה במתכונים והתגובות לכולם!
אין עלייך!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:55 5.07.2019)

שמחה שהוא אהב!
תודה 🌷

פ.ב.ח (10:23 26.06.2019)

אפשר להכין עם עוף טחון??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:59 26.06.2019)

כן.

מאירה (12:08 23.06.2019)

היי
איך אפשר לעשות שהרוטב לא יהיה מתוק?? לוותר על הסילאן והקטשופ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:12 23.06.2019)

כן אפשר.

ליליה (19:20 21.06.2019)

אפשר להקפיא מוכן עם הרוטב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:21 22.06.2019)

כו אפשר.

אדווה מסורי (12:17 17.06.2019)

היי, האם אפשר להוסיף שעועית ירוקה במקום אפונה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:11 17.06.2019)

כן. כדאי שתהיה חתוכה.

איה (22:47 16.06.2019)

האם חייבים להשתמש בקורנפלור? או שניתן לוותר/להחליף במשהו אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:50 16.06.2019)

הקורנפלור נועד להסמיך את הרוטב. אפשר לוותר על זה או להמיר בקמח רגיל.

נוי (17:47 31.05.2019)

תודה אפרת היקרה! טעיםםםם💕
לצערי שכחתי להוסיף את האפונה, אבל לא נורא🥰

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:24 31.05.2019)

מהמם 😍
תודה נוי

נוי (19:16 30.05.2019)

היי אפרת
איזה עוד תבלינים מתאימים לתיבול הקציצות? זה נראה לי קצת רציתי שיהיה טעם מורגש
אולי פפריקה/כורכום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:22 30.05.2019)

אפשר להוסיף רבע כפית כורכום ושליש כפית פפריקה.

ריקי (17:09 29.05.2019)

אפרת אהובה!!
כרגיל יצא מושלםםםם
אין עליך!❤

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:54 29.05.2019)

תודה ריקי, שמחה לשמוע ❣️

ריקי (14:16 29.05.2019)

היי אפרת!!
רציתי לשאול אם אפשר להמיר אתה הסילן בדבש? פשוט ניגמר לי הסילן…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:21 29.05.2019)

כן אפשר.

יעקב (22:42 28.05.2019)

שלום
נראה ממש טוב
אני רץ להכין…..
אבל כמה זמן לבשל ???
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:50 28.05.2019)

היי יעקב,
לאחר הוספת הקציצות לרוטב יש לבשל עם מכסה במשך 10 דקות מבלי לערבב (בזמן זה הכדורים מתייצבים). לאחר מכן, לערבב בעדינות את כדורי הבשר עם הרוטב ולהוסיף אפונה קפואה. לכסות ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.

שירלי ראלי (21:50 28.05.2019)

אפרת יצא טעיםםם טעיםםם – כל מתכון שלך יוצא משובח ומשדרג את הידע במטבח – אלופה !!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:48 28.05.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שירלי 🌷

שירה (17:40 23.05.2019)

היי אפרת.
נראה מעולה. רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בעוף טחון בחצי מהכמות? כי אין לי הרבה בשר טחון….
ואולי אפשר פשוט להפוך אותן לקציצות עוף?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:33 23.05.2019)

כן, אפשר לשלב חצי כמות עוף עם חצי כמות בשר בקר (אפילו עדיף מאשר עוף בלבד).

גלית (16:21 23.05.2019)

היי אפרת
משתמשת באתר הרב מאוד
האם יש לך אפלקציה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 23.05.2019)

עדיין לא.. 🙂

שרית (18:54 21.05.2019)

זה היה מיוחד ממש הילדים זללו
יש לי מתכון חמוד לילדים ממליצה לך לפרסם
ביצה אחת
2 כפות מים
א.מרק
א.מרק בצל
פפריקה
פלפל שחור
כמוו
פרורילחם מוזהבים
מערבבים
שמים במחבת שמן בנדיבות ומטטגנים חתיכות קטנות
זה מעדן לילדים.מעין שניצלים פרווה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:19 21.05.2019)

תודה שרית 🙂

אוסי (23:29 12.06.2019)

לא נעים לי להגיד לך שרית שהמתכון שלך הוא לא בריאותי בעליל ועוד לילדים. אוי ואבוי

אבקת מרק עוד אבקת מרק ואז לבסוף טיגון!
לפחות מטגנים ירק או מזון
מזל שאין לך בלוג/ אתר/עמוד אוכל

אלה (01:16 21.05.2019)

תודה על המענה המהיר והסבלני
לגבי השום יש לי שום כתוש בצנצנת ולא בקוביות.. אשמח ליחס המרה של שן מול כפית
תודה!
נ.ב כמה זמן זה נשמר במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:09 21.05.2019)

שן שום זה בערך חצי כפית.
הקציצות נשמרות במקרר כ-4 ימים.

Zipi (15:57 20.05.2019)

האם ניתן להכינם בסיר אבל בתנור בחום נמוך למספר שעות🍜

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 20.05.2019)

לא ניסיתי אבל כדאי לקחת בחשבון שלעיתים התנור מייבש את הרוטב.

אלה (11:27 20.05.2019)

היי אפרת,תודה על המתכון, כמה שאלות:
1. גם בשביל הקציצות וגם בשביל הרוטב רוצה להשתמש בשום כתוש מהמקרר, אפשר? מה יחס ההמרה, כמה שום כתוש זה כל שן שום?
2. רוצה להשתמש בבצל קצוץ קפוא, אפשר או שהוא גדול מידי? אם כן האם להפשיר מראש? מה יחס ההמרה, כמה זה יוצא בצל קטן אחד בבצל קצוץ קפוא?
3. שלוש כוסות המים שמוסיפים הם בטמפרטורת החדר?
4. את האפונה להוסיף ישר מהמקפיא או להפשיר קודם?
5. לגרסה ללא גלוטן אפשר פרורי לחם ללא גלוטן? משהו משתנה במתכון?

המון המון תודה לך
נ.ב לקציצות מעט פלפל שחור, זה קמצוץ, נכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:53 20.05.2019)

1. אפשר. כל 2 שיני שום זה בערך קובית שום קפוא.
2. אפשר לשים כחצי כוס בצל קפוא אבל יש לטחון אותו. לא חובה להפשיר לפני.
3. לא משנה. אפשר בטמפ’ או רותחים.
4. ישר מהמקפיא.
5. כן. אין שינוי.
כן, קמצוץ פלפל שחור.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.