זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 22-25 כדורי בשר

מצרכים:

קציצות בשר:

600 גרם בשר בקר טחון

2 שיני שום כתושות

בצל קטן טחון או מגורד דק, סחוט מנוזלים

1 ביצה גדולה

שליש כוס פירורי לחם

תיבול לקציצות: כפית מלח (לא גדושה), שליש כפית כמון, שליש כפית אבקת קינמון, מעט פלפל שחור

רוטב אדום:

כף שמן זית

2 שיני שום כתושות

3 כפות מלאות רסק עגבניות

3 כפות מלאות קטשופ

כף מלאה סילאן

3 כוסות (720 מ”ל) מים

חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

כף קורנפלור + 2 כפות מים קרים

2 כוסות אפונה משקית קפואה (לא חובה)




אופן הכנה:

הכנת הרוטב:

-מחממים סיר עם כף שמן. מוסיפים שום כתוש, רסק עגבניות, קטשופ, סילאן, מים, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מערבבים בכוס כף קורנפלור עם 2 כפות מים קרים עד שהקורנפלור מומס, ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד להכנת הקציצות (מומלץ לטעום את הרוטב ולשפר מליחות לפי הטעם).

הכנת הקציצות:

-מערבבים בקערה את חומרי הקציצות: בשר טחון, שום כתוש, בצל מגורד, ביצה, פירורי לחם, מלח, כמון, קינמון ופלפל שחור. יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס”מ ומניחים בעדינות בתוך הרוטב. מבשלים עם מכסה במשך 10 דקות מבלי לערבב (בזמן זה הכדורים מתייצבים).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן, מערבבים בעדינות את כדורי הבשר עם הרוטב ומוסיפים אפונה קפואה. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן –  תוספות לקציצות ברוטב.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת יוגורט וקינמוןעוגת יוגורט וקינמון
קינואה וירקות אפויים קינואה וירקות אפויים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
דבי (16:07 11.12.2021)

האם אפשר להחליף את האפונה בשעועית ירוקה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:53 11.12.2021)

היי,
כן, אפשר(:

avatar
גילת (11:34 30.11.2021)

הי אפרת,
אני מכינה בקביעות את הקציצות הנהדרות הללו.
הפעם אני רוצה להקפיא חלק, אבל חוששת שכמות הרוטב לא תספיק.
מה עדיף-להוסיף עוד כוס מים או לעשות כפול את כל חומרי הרוטב או שזה ישפיע על הטעם?
תודה,
גילת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:10 30.11.2021)

היי גילת,
אם אוהבים הרבה רוטב עם הקציצות אפשר להכין כמות רוטב כפולה. ואם זה יהיה יותר מדי אפשר גם להקפיא חלק מהרוטב.

avatar
ליאת (07:41 17.11.2021)

בוקר טוב, המים שמוסיפים לרוטב הם רותחים או מהברז? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:51 17.11.2021)

היי ליאת,
זה לא משנה כל כך, אפשר גם מהברז(:

avatar
טלי כהן (19:13 13.11.2021)

מתכון פצצה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:38 13.11.2021)

שמחה מאד שאהבת את המתכון🙂

avatar
נחמי שניידר (09:32 4.11.2021)

הי אפרת אני רוצה להכין מחצי קילו
כמה להשים משאר הרכיבים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:59 4.11.2021)

היי,
הכמויות לא משתנות מלבד זה שכדאי להשתמש בביצה M ולשים רבע כוס פירורי לחם.

avatar
נחמי שניידר (20:02 8.11.2021)

דבר ראשון תודה רבה יצא ממש טעים
דבר שני אפשר להקפיא או שהאמונה לא טובה בהקפאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:05 8.11.2021)

שמחה שיצא מוצלח!
אפשר להקפיא(:

avatar
שירה (19:48 17.10.2021)

הי אפרת,
האם אפשר להחליף את הרסק ברוטב פסטה לילדים של פריניר?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:49 17.10.2021)

היי שירה,
אפשר להמיר כף אחת של רסק ברוטב פסטה, יותר מכך עלול ליצור קציצות ברוטב דומיננטי בטעם פסטה 😊

avatar
שירה (20:50 17.10.2021)

הי,
זה רוטב פסטה- יש לו טעם שונה משל רוטב פיצה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:25 17.10.2021)

נכון, אבל לדעתי הטעם יהיה לא אידיאלי בקציצות אם תשימי 3 כפות ממנו(:

avatar
ליאב (12:49 15.10.2021)

קציצות ובמיוחד הרוטב יצא מאוד טעים!! מזכיר לי אוכל של גן מפעם:)
תודה על המתכון המוצלח!

avatar
ליאב (12:50 15.10.2021)

מוסיפה תמונה:)

קציצות בשר לילדים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:27 15.10.2021)

נראה מושלם!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:27 15.10.2021)

שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊

avatar
סיון (22:32 29.09.2021)

האם הרוטב צריך לכסות את כל גובה הקציצה או להגיע רק למחצית הגובה?

אם זה אמור להגיע רק לחצי- אז צריך ידנית להרטיב ברוטב את החלק העליון של הקציצות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:38 29.09.2021)

היי סיון,
הרוטב אמור לכסות את רוב הקציצה אבל לא חייב את כולה. אין צורך להרטיב ידנית את הקציצות (לאחר 10 דקות בישול בכל מקרה מערבבים אותן כך שהרוטב מגיע לכל המקומות).

avatar
סיון (07:42 30.09.2021)

תודה רבה ! הכנתי אתמול ויצא מעולה !!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:57 30.09.2021)

שמחה מאד לשמוע!🥰

avatar
הודיה (15:16 1.09.2021)

התערובת לא יצאה לי נוחה לעבודה הרגיש לי שמתפורר אז הוספתי עוד ביצה ועוד פירורי לחם,
ואז יצא לי עיגולים ממש טובים

אבל
-הכל כמעט התפרק לי בפנים למה זה קורה? ומה אני צריכה לעשות לפעם הבאה??

– ובישלתי אותם בערך שעה והקציצות לא התבשלו טוב בפנים הרגשתי בשר חי הגיוני??
או שזה סתם היה נראלי בגלל שהיו רכות יותר מידי??

אשמח לקבלת טיפ לפעם הבאה
כי דווקא אהבתי את המתכון שזה בלי טיגון לפני

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:42 1.09.2021)

היי הודיה,
חשוב לדייק בכמויות (לפי גרמים או עם כוס מדידה) כדי שיצא מוצלח.
גם הבישול ההתחלתי 10 דקות חשוב- יש לבשל עם מכסה מבלי לערבב.
בנוסף, חשוב להפשיר את הבשר לגמרי לפני ההכנה.
עוד דבר שחשוב לעשות זה לסחוט היטב את הבצל מנוזלים.
ודבר אחרון- כתבת שהקציצות לא התבשלו מבפנים למרות שבישלת כשעה. זה זמן מספיק לבישול וכנראה הקציצות יצאו מאד רכות ולא בלתי מבושלות מבפנים .
בהצלחה😊

avatar
הודיה (12:26 31.08.2021)

לא הוספתי קטשופ וצא לי מתוק מידי
מה לעשות??
הוספתי מלח ועדיין מתוק
מפחדת להוסיף הרבה שלא יצא מלוח
בעלי ממש לא מתחבר למאכלים מתוקים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:53 31.08.2021)

היי הודיה,
יש חברות שרסק העגבניות שלהן מתוק יחסית… את יכולה לנסות להוסיף כפית מיץ לימון סחוט טרי כדי לנטרל את המתיקות.

avatar
אפרת (20:11 30.08.2021)

היי, הכנתי את הקציצות וכולם נהנו, תודה! ראיתי שאמרת שאפשר להקפיא עם הרוטב אבל מתלבטת מה ייתן תוצאה טובה יותר מבחינת טעם, להקפיא את הקציצות לפני בישולבכלל ואז להוציא ולהכין את הרוטב או שאפשר להכין כולל הרוטב, להקפיא והטעם יהיה אותו דבר.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:14 30.08.2021)

היי אפרת,
הכי מומלץ להקפיא את הקציצות לפני בישול, ואת הרוטב והבישול לעשות סמוך להגשה.

avatar
הודיה (12:27 30.08.2021)

היי אפרת המההמת!!
רציתי לשאול אם כדאי לשים כוסברה חייה בתערובת של הקציצות נגיד 12 כוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:01 30.08.2021)

היי הודיה,
ילדים בד”כ פחות אוהבים כוסברה, אבל אם אין בעיה עם זה- אפשר לשים כשליש-חצי כוס כוסברה קצוצה.

avatar
מורן (13:47 30.07.2021)

הכנתי עם פירורי לחם ללא גלוטן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:42 30.07.2021)

מעולה😊

avatar
אודל (16:40 6.07.2021)

וואי ממש ממש טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:48 6.07.2021)

שמחה שאהבתם🙂

avatar
מלכה לוי (10:09 7.06.2021)

עשיתי ויצא ממש טעים
את אלופה
אני הוספתי קוביות תפוחי אדמה ממליצה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:48 7.06.2021)

איזה יופי, שמחה מאד לשמוע!🌷

avatar
מיקי (21:00 23.05.2021)

שלום אפרת, האם אפשרי להכין את המתכון בדיוק כמו שהוא אבל לשים את הקציצות בקונכיות פסטה? זה יכול להסתדר מבחינת זמני בישול וטעמים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:12 23.05.2021)

היי מיקי,
כדי להכין את הקציצות בקונכיות הפסטה יש לבשל קודם את הפסטה במים רותחים כ-5-6 דקות ולסנן לאחר הבישול מהמים. תוך כדי הבישול אפשר להכין את הרוטב בסיר נפרד.
אחר כך להכין את הקציצות לפי המתכון, אך לא לבשל ברוטב אלא לטגן אותן במחבת עם מעט שמן (בגודל מתאים לקונכיות שתשתמשי בהן).
לאחר מכן להכניס לתוך כל קונכייה קציצה ואז לבשל בתוך הרוטב כ-45 דקות.
יתכן שיישאר מעט בשר- אפשר לפזר אותו בין הקונכיות.
בהצלחה🌺

avatar
מיקי (09:14 24.05.2021)

תודה אלופה!

avatar
לירון (12:30 25.04.2021)

הכנתי את המתכון כבר כמה פעמים. מצויין! קטנטנים אוהבים וגם גדולים. טעים מאד.

קציצות בשר לילדים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:40 25.04.2021)

נראה מעולה לירון! תודה על השיתוף🙂

avatar
עדי (17:32 16.04.2021)

היי הקציצות יצאו טעימות אבל קשות . מה הסיבה?
ראיתי שכתבת לסחוט את הבצל מנוזלים ובתגובה כתבת לא לסחוט בשביל שהקציצות יצאו רכות.מה לעשות פעם הבאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:00 16.04.2021)

היי עדי,
בתגובה שראית הכותבת הוסיפה תפו”א מגורד, ולכן היה עדיף לא לסחוט.
הקציצות יכולות לצאת קשות גם בגלל סוג הנתח שמשתמשים בו.
לפעם הבאה כדאי לקנות נתח שעבר את הטחינה הכי דקה, ורצוי כזה שעבר במטחנה פעמיים. בנוסף, אפשר להוסיף פרוסת לחם או חלה (בלי הקשה) לאחר שהושרתה במים ונסחטה היטב, או פירורי לחם.
וטיפ אחרון- מומלץ להוסיף חצי כפית אבקת סודה לשתייה לכל חצי קילו בשר, זה משפר את המרקם.
שבת שלום😊

avatar
אילנה (16:41 16.04.2021)

הי… בצל מגורד ? בפומפיה זה סיוט ומעבד מזון זה בצל חתוך דק. יש דרך אחרת ? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:07 16.04.2021)

היי אילנה,
אפשר גם לחתוך לגודל הרצוי עם סכין😊

avatar
ליאת (07:30 16.04.2021)

אין לי קורנפלור. יש לי רק קמח תופח בבית. לשים או לוותר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:17 16.04.2021)

היי ליאת,
אם אין לך קמח רגיל אלא קמח תופח- עדיף לוותר ולא להוסיף, משום שקמח תופח עלול להפוך לגושי בצק ברוטב.😊

avatar
מיכל (20:28 14.04.2021)

הי אפרת, עזרה דחופה !
אני מכינה עכשיו את הרוטב. שמתי בכוס קמח (שיפון) עם 2 כפות מים וערבבתי. כשהכנסתי למחבת, זה נהייה כמו כופתאות בצק, ולא התערבב ונמס ברוטב. הוצאתי את הכופתאות. מה לעשות עכשיו? איך להסמיך את הרןטב מבלי שיהיו לי כופתאות בצק?? תודה!! מיכל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:53 14.04.2021)

היי מיכל,
לא מומלץ להשתמש בקמח שיפון להסמכה כי הוא כבד מדי, ועלול לגרום לתקלה כמו זו שקרתה לך😊
נסי להמיס בנפרד 2 כפות מים+ קורנפלור (או קמח לבן או קמח תפו”א) ואז תוסיפי לרוטב.
בהצלחה!

avatar
מיכל (20:57 14.04.2021)

ושאלה נוספת- האם אפשר להכין מהתערןבת גם קציצות בתנור? אם כן, מה לעשות? נותרה לי תערובת בצד… תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:27 14.04.2021)

אם נשאר לך גם רוטב אפשר לשפוך אותו מעל הקציצות שנותרו ולאפות על 180 מעלות כשעה- שעה וחצי. קחי בחשבון שבאפייה הקציצות יצאו יותר יבשות.
אם לא נשאר רוטב- אפשר לטגן את הקציצות על מחבת פסים (או בסיר גריל אם יש לך).
בהצלחה:)

avatar
מיכל (08:16 15.04.2021)

תודה רבה! אפשר גם להקפיא את התערובת שנשארה, נכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:54 15.04.2021)

נכון מאד😊

avatar
מיכל (08:17 15.04.2021)

תודה, הקציצות יצאו ממש טעימות:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:55 15.04.2021)

מעולה, שמחה לשמוע😍

avatar
עדידוש (15:24 6.04.2021)

הי
המתכון הזה מתוק??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:40 6.04.2021)

היי עדידוש,
הקציצות עצמן לא מתוקות, הרוטב מעט מתקתק…
אם רוצים להפחית מתיקות אפשר לוותר על הסילאן ולשים רק כף קטשופ אחת.

avatar
rach2906 (15:09 15.03.2021)

האם ניתן להכין את זה גם עם שקית שעועית ירוקה קפואה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:37 15.03.2021)

היי,
כן, אפשר:)

avatar
ליטל (22:58 8.02.2021)

היי אפרת …
2 שאלות:
1. ל400 גר’ בשר האם צריך לשנות כמויות?
2. האם במקום האפונה להוסיף חומוס ( מקופסת שימורים ) ?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:41 9.02.2021)

היי ליטל,
אם את שמה 400 גרם אלה הכמויות המומלצות:
1 שן שום כתושות
חצי בצל קטן טחון או מגורד דק, סחוט מנוזלים
ביצה קטנה
רבע כוס פירורי לחם
תיבול לקציצות: 3/4 כפית מלח (לא גדושה), רבע כפית כמון, רבע כפית אבקת קינמון, מעט פלפל שחור
לגבי חומוס- אפשר (זה עניין של טעם).

avatar
ליטל (07:59 9.02.2021)

היי אפרת בוקר טוב להוריד בחצי גם מכמויות הקציצות וגם הרוטב ?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:58 9.02.2021)

עדכנתי את הכמויות בתגובה הקודמת.
לגבי רוטב- אין צורך לשנות.

avatar
שרי גרטנר (18:30 6.01.2021)

תודה
טעים מאד!
אבל למה הקציצות במרקם קצת של גומי? לא מספיק רכות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:01 7.01.2021)

היי שרי 🙂
לגבי המרקם, זה בדר”כ קשור לסוג הבשר (איזה חלק טחנו) ולאופן הטחינה.
בדר”כ שמעבירים את הבשר פעמיים במכונה הוא יוצא במרקם רך יותר. אם פעם אחת, הוא יוצא צמיגי וקשה יותר.

avatar
שרי גרטנר (22:17 21.01.2021)

תודה אפרת על התגובה 🙂
היום הכנתי שוב והוספתי תפו”א מגורד וזה ממש ריכך את הקציצה ויצא טעים!
או במקום פירורי לחם להרטיב 2 פרוסות חלה (לחצי קילו בשר) ואח”כ לסחוט ולטחון עם הבשר משנה מאד את המרקם!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:03 21.01.2021)

שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן😍

avatar
מאיר נועם (23:20 9.12.2020)

מדהים ברמות!!
המתכון הכי מדוייק שיש והכי טעים .
גם הסרבנים שלי אוכלים את זה ,ותמיד מבקשים עוד .
תודה על האתר המדהים שלך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:36 10.12.2020)

תודה רבה מאיר 🙂
שמחה לקרוא שאהבתם 🌸

avatar
אדר (18:19 5.12.2020)

הפך להיות קבוע אצלנו (ללא אפונה).
מפצל חלק גם לתנור, פשוט מדוייק.
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:16 5.12.2020)

תודה אדר 🙂 שמחה לקרוא שאתם נהנים
שבוע טוב❤️

avatar
שרה (23:56 30.11.2020)

שלום. אם אני רוצה להכין עם קילו בשר איך מכפילים את שאר המצרכים? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:49 1.12.2020)

פשוט תכפילי ב-2 יקירה
במקום נניח בצל קטן- 2 בצלים קטנים/ 1 גדול
בהצלחה♥

avatar
אודל חזני (20:09 30.11.2020)

הכנתי לשבת פעם ראשונה ואימלהההההה זה יצא מושלם למרות שלא היה לי קונפלור זה יצא פצצהההההההההה…… אין עליך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:02 30.11.2020)

תודה אודל,
שמחה לקרוא שאת נהנת ❤️❤️

avatar
יפעת (14:49 24.11.2020)

תענוג!
הילדים שלי לא עפים על קציצות ופה לא נשאר פירור. סיימו וביקשו מיד שאכין עוד סיר- עם מלא מלא רוטב טעים כזה.
ויתרתי על האפונה והסילאן, ושמתי יותר קטשופ מאשר רסק.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:43 24.11.2020)

שמחה לקרוא שאהבת יפעת
ערב נפלא❤️

avatar
ליאת אלכביר (08:35 6.12.2020)

ממליצה לך לא לוותר על סילאן בכל המתכונים שלה שיש סילאן ברוטב , את לא מבינה כמה שזה מוסיף לטעם ומשדרג 🙂

avatar
מירי (11:50 17.11.2020)

אפשר להשתמש באפונה משימורים לא קפאו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:55 17.11.2020)

אפשר 🙂

avatar
רבקה (11:00 9.11.2020)

אפשר להוסיף זיתים ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:37 9.11.2020)

היי רבקה
אין בעיה להוסיף זיתים, הזיתים מעט מרים בבישול
אז קודם כל הייתי מרתיחה אותם פעמיים ומחליפה מים לפני שאת מוסיפה לתבשיל.
יש לך כאן מתכון מפורט לזיתים מבושלים
בהצלחה ♥

avatar
הודיה (20:16 31.10.2020)

היי, הכנתי את הקציצות אבל הן יצאו מאוד קשות. למרות שגירדתי תפוא ובצל לתערובת.
מה יכולה להיות הסיבה? איך אפשר לשפר את זה שיצאו ממש רכות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:23 31.10.2020)

היי הודיה,
ידוע לך אם השתמשת בבשר שטחנו אותו פעם אחת או פעמיים?
זה יכול להיות גם קשור לסוג הנתח הטחון ואם הוא מספיק שמן או לא.
סחטת במקרה את הנוזלים (של התפו”א והבצל)?

avatar
הודיה (21:27 31.10.2020)

בשר טחון טרי שקונים בסופר. נראה לי שטחנו אותו רק פעם אחת (אמא שלי למשל כל הזמן מכינה קציצות משלה מהבשר הזה ויוצא ממש ממש רך)
ולא סחטתי את הנוזלים…
מה לעשות להבא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:59 1.11.2020)

תוסיפי יותר בצל ופירורי לחם.
וטוב עשית שלא סחטת את הנוזלים כי הם מוסיפים רכות לקציצה.

avatar
ריטה (09:01 15.10.2020)

מה אפשר לשים במקום קורנפלור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:41 15.10.2020)

במקום קורנפלור אפשר לשים קמח רגיל או קמח תפו”א.

avatar
יעחי (22:37 19.11.2020)

הרוטב טעים לאללה

avatar
ענבר (23:36 5.10.2020)

שלום אפרת האם אפשר להוסיף תבלין לקציצות ואם כן כמה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:56 6.10.2020)

זה תבלין שמיועד לקציצות? אם כן, אפשר להוסיף כחצי כפית.

avatar
ליטל (23:41 28.09.2020)

היי אפרת האם אפשר להחליף את האפונה בשעועית ירוקה ? אם כן כמה להשים והאם צריך לשנות משהו ?

avatar
ליטל (23:52 28.09.2020)

ראיתי שכבר ענית בתגובות למטה
תודה!

avatar
דפנה צמח (13:50 24.09.2020)

היי שאלה קצת מוזרה חח
אפשר לעשות את המתכון הזה בלי הקציצות, רק את הרוטב ולשים בו שעועית ירוקה?? כי אני מחפשת מתכון לרוטב אדום טעים לשעועית ירוקה…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:53 24.09.2020)

כן אפשר.

avatar
יפית (12:31 4.09.2020)

אפרת!!! מושלם!!!
עשיתי עם שעועית
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:30 5.09.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

avatar
אנה (11:15 28.08.2020)

היי אפרת. נגמר לי רסק עגבניות אבל יש לי עגבניות מרוסקות ורוטב לפיצה. במה אפשר להחליף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:00 28.08.2020)

היי אנה,
הרסק מסמיך את הרוטב וגם מוסיף לטעם.
אפשר לנסות לשלב עגבניות מרוסקות עם רוטב פיצה אבל לא בטוחה איך זה ייצא.

avatar
ליטל (19:58 16.08.2020)

היי אפרת ראיתי במתכון אחר שלך של קציצות ברוטב שצריך לטגן או לאפות את הקציצות לפני הבישול וכאן אני רואה שישר מכניסים לרוטב מדוע ? האם הקציצות לא יתפרקו ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:28 17.08.2020)

הקציצות אמורות להיות יציבות בגלל פירורי הלחם.

avatar
ליטל (18:08 17.08.2020)

יצא מעולה תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:30 17.08.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
נועה (12:17 11.08.2020)

מתכון מעולה! מומלץ בחום!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:35 11.08.2020)

תודה נועה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
noam j (16:17 27.07.2020)

השתמשתי בהודו במקום, יוצא קצת רך וזה צפוי, זה גם יוצא ממש טעים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:08 27.07.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
אסנת (21:40 20.07.2020)

דחוף לשנות את שם המתכון! זה טעים בטירוף גם למבוגרים! אפרת תודה רבה על עוד מתכון פצצה!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:52 20.07.2020)

גם אנחנו ילדים! 😉😄
תודה אסנת

avatar
Ortal Baranes (12:21 9.07.2020)

חייב קונפלור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:41 9.07.2020)

זה להסמכת הרוטב.
במקום קורנפלור אפשר לשים קמח רגיל או קמח תפו”א.

avatar
רונית (15:36 23.06.2020)

אין לי מה לומר יותר חוץ מזה שאת מלכה!! כל מתכון שאני מכינה מהאתר יותר קל וטעים מהאחר. פשוט מושלם. שבוע שעבר הכנתי את החזה עוף בטריאקי ועפו עליו( לא טעמתי אני צמחונית אבל בואי נגיד שבעלי שם בקופסה והחביא עמוק במקרר חחח

קציצות בשר לילדים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:50 23.06.2020)

שמחה לשמוע 🙂
נראה מעולה!
תודה רונית

avatar
יפית (20:08 17.06.2020)

מושלם!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:11 18.06.2020)

שמחה שיצא טעים ❣️

avatar
סמי (09:02 11.06.2020)

יצא טעים ברמות אחרות.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:26 11.06.2020)

שמחה לשמוע ❣️

avatar
יהודית (20:12 1.06.2020)

יצא מהמם!!!
שמתי עם שימורים של אפונה וגזר
ויצא פשוט מעדן,
וגם כדורים יפים שלא התפרקו לי כמו תמיד…
המון תודות!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:34 1.06.2020)

שמחה שיצא מוצלח ❤️
תודה יהודית

avatar
מיטל (14:22 7.05.2020)

כמו כל המתכונים שלך- קל להכנה וטעים בטירוף!
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:37 7.05.2020)

תודה מיטל ❣️

avatar
פרידה (12:42 4.05.2020)

כמות של 600 גר׳ בשר לא תיתן 22 קציצות.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:09 4.05.2020)

למה לא? באיזה גודל את מכינה אותן?

avatar
מאיר (01:42 1.05.2020)

היי אפרת, האם יש אפשרות לרוטב צהוב או משהו דומה מרוטב עגבניות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:49 1.05.2020)

היי מאיר,
יש את הרוטב הצהוב שבמתכון הזה- קציצות הודו ברוטב צהוב. אפשר להכין את המתכון גם עם בשר בקר טחון.

avatar
רעות (20:21 25.04.2020)

היי,
במה אפשר להחליף את הקטשופ?
נתקעתי בלי…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:31 25.04.2020)

תכיני בלי.

avatar
מזל (09:03 13.04.2020)

שלום אפרת,
האם ניתן להחליף לקמח מצה או קמח תפוחי אדמה כדי שיהיה כשר לפסח?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:30 13.04.2020)

אני חושבת שאפשר לשים קמח מצה אבל מספיק לשים 2-3 כפות.

avatar
שירי (16:25 25.03.2020)

שאלה קצת מוזרה, הרוטב עם האפונה נשמע מעולה, אבל אני לא מבשלת בשר, איך אפשר לעשות גירסה צמחונית לקציצות? קמח? טופו? משהו אחר? תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:11 25.03.2020)

היי שירי,
אפשר להכין את קציצות הטופו במתכון הזה- קציצות טופו ברוטב, עם הרוטב שבמתכון הזה.

avatar
שירי (11:09 26.03.2020)

מעולה, תודה!

avatar
גלית (18:38 12.03.2020)

שלום אפרת, האם אפשר להוסיף לתערובת חצי חצי בשר בקר ועוף והאם אפשר להוסיף אורז. אם כן כמה מומלץ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:17 12.03.2020)

אפשר לשלב בשר בקר ועוף.
לגבי אורז, אפשר להוסיף כוס אורז לבן שטוף ומסונן (לא מבושל).
אם את שמה אורז אני חושבת שכדאי יהיה להגדיל את כמות הרוטב לפחות ב1.5 (הכוונה להכפיל את כל הרכיבים ב1.5).

avatar
Meirav Grossman (11:18 6.03.2020)

כשמכניסים את הכדורים לסיר, צריך להבה גדולה או קטנה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:47 6.03.2020)

להבה גבוהה ואח”כ להנמיך.

avatar
דבי (13:16 17.02.2020)

צהריים טובים לך!

אשמח לדעת למתכונים באופן כללי,

בכמה פירורי לחם משתמשים במקום פרוסת חלה?

קצת דחוף!

תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:59 17.02.2020)

כשליש כוס.

avatar
ג׳ולי גפן (21:32 10.02.2020)

חייבת לציין שאכן חיפשתי לעשות תבשיל קציצות מהיר וזריז, היה קשה לי עם הכמות של הרסק (בדר״כ אני שמה ממש מעט) אבל יצא מושלם! השילוב של הטעמים יחד מעולים!
טיפ: הוספתי רבע כוס מי סודה לתערובת הבשר.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:42 11.02.2020)

תודה ג’ולי 🙂

avatar
גלית (18:37 12.03.2020)

בשביל מה מי סודה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:57 12.03.2020)

זה נותן אווריריות לקציצות.

avatar
אליש (12:54 14.01.2020)

מה שמים במקום קורנפלור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:27 14.01.2020)

במקום קורנפלור אפשר לשים קמח רגיל או קמח תפו”א.

avatar
ג'ני (12:13 14.01.2020)

עשיתי לפי המתכון
ערבבתי קמח ומים קרים ואח\”כ שפכתי בסיר
הקמח נהיה גושי ולא משנה כמה מערבבת זה לא משתנה…
מה עשיתי לא נכון?
מצרפת תמונה

קציצות בשר לילדים
avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:33 14.01.2020)

מוזר. ערבבת את הקמח עם המים עד לבלילה לבנה חלקה?
בכל מקרה, בעזרת כף תוציאי את גושי הקמח שצפים.

avatar
ג'ני (11:08 15.01.2020)

אז זה בעצם מאבד מהפואנטה שלו לא? הקמח אמור להסמיך את הרוטב
והוא נהיה כולו גושים ולא עושה את העבודה.
אכן ערבבתי עם מים קרים עד מרקם חלק

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:29 15.01.2020)

חוץ מהגושים, המרק הסמיך קצת?

avatar
ג'ני (15:47 15.01.2020)

חצי כח… אני לא יודעת איך זה אמור לצאת אז קשה לי להגיד…
אם אנסה עם קורנפלור אקבל תוצאה זהה? או שכדאי לקנות ולנסות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 15.01.2020)

עם קורנפלור זה אמור לצאת מוצלח יותר.

avatar
יפית (02:40 11.01.2020)

תתחדשי על האתר החדש!! מדהים.
עשיתי את הקציצות – הקציצות יצאו מצויין!

קציצות בשר לילדים
avatar
יפית (02:40 11.01.2020)

תתחדשי על האתר החדש!! מדהים.
עשיתי את הקציצות – הקציצות יצאו מצויין!

קציצות בשר לילדים
avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:25 11.01.2020)

תודה יפית ❤️
שמחה שהקציצות יצאו טעימות.

avatar
מוניקה (13:47 27.12.2019)

מתכון נפלא שהבן 3 שלי ממש אהב. וזה ילד שקשה להלהיב אותו על דבר חדש, ועוד קציצה ששוחה ברוטב! 🙂 הקורנפלור ברוטב זו הברקה.
עשיתי כמה שינויים שכם זורמים עם המתכון. לא גירדתי בצל בבשר, מפאת עצלנות, הוספתי שיבולת שועל דקה במקום פירורי לחם ובמקום אפונה הוספתי לרוטב שעועית ירוקה חתוכה קפואה. הכול כמעט נעלם! תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:54 27.12.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה מוניקה ❤️

avatar
אסתר (17:10 23.12.2019)

היי אפרת,
בסוף המתכון כתבת שצריך לערבב בעדינות את כדורי הבשר והרוטב ולהוסיף את האפונה.לכסות ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.
אז אם אני לא רוצה להוסיף את האפונה ..
אז אני עדין צריכה להשאיר לבשל כחצי שעה או שלא ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:00 23.12.2019)

כן, צריך לבשל כחצי שעה בכל מקרה.

avatar
ברכה כהן (17:02 5.12.2019)

אפשרת,
במקום סילאן וקורנפלור..
אפשרי להשים משו במקום או שחובה איתם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:23 5.12.2019)

היי ברכה,
במקום קורנפלור אפשר לשים קמח רגיל או קמח תפו”א.
במקום סילאן אפשר לשים דבש או סירופ מייפל.

avatar
ישראל (22:12 13.11.2019)

הקציצות יצאו מצויין. תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 14.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ישראל

avatar
אסתי (16:54 20.10.2019)

היי אפרת
הכנתי עכשיו את כדורי הבשר.
יצא פשוט מדהים
ואני רוצה לומר לך שזו פעם ראשונה שהכנתי כדורים והם לא התנדפו ברוטב!! נשארו עגולים ויפים ויציבים.
תודה!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 21.10.2019)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה לך

avatar
מתחילה לבשל (10:40 16.10.2019)

חייבת לשאול אחת ולתמיד,איך שמים את הקציצוות ברוטב?בידיים משומנות או ידיים רטובות במים?בהרבה מתכונים מופיע פעם ככה פעם ככה ,סליחה על הבורות חייבת לדעת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:30 21.10.2019)

מספיק להרטיב ידיים.

avatar
דוד ואוריה (23:17 26.09.2019)

היי אפרת,
המתכון פשוט ומעולה!!!
עשיתי אותו פעם ראשונה לפני חודש ומאז הילדים לא מפסיקים לאכול…
החלטנו לוותר על הפלפל השחור ולהוסיף מעט טריאקי, ויוצא מדהים!
תודה לך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:06 27.09.2019)

מעולה 🙂
תודה ושנה טובה 💝

avatar
יעלי (15:58 23.09.2019)

היי אפרת
אפשר להחליף את הבשר בהודו טחון
פשוט יש לי המון הודו טחון בבית ואין לי בכלל בשר טחון…
אשמח למענה מהיר, אני רוצה להכין עכשיו להיום בערב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:38 23.09.2019)

כן אפשר.

avatar
יעלי (17:54 23.09.2019)

500 גרם זה שונה מהכמויות פה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:02 23.09.2019)

אפשר להכין עם 500 גרם הודו טחון רק תפחיתי מכמות הכמון והקינמון (שימי רבע כפית שטוחה מכל אחד).

avatar
אביגיל (12:50 16.09.2019)

הי ניתן להוריד את הכמון והקינמון???
או להחליף במשהו אחר??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:20 16.09.2019)

כן אפשר.

avatar
דוריס מרגלית (13:24 1.09.2019)

קציצות בשר לילדים יצא נהדר.במקום סילאן שלא היה לילי שמתי טריאקי. כל הכבוד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:47 1.09.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
ישראל (14:58 29.08.2019)

אפשר להוסיף מים אם זה לא מספיק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:29 29.08.2019)

אפשר להוסיף לרוטב עוד קצת מים אבל כדאי לטעום ולשפר תיבול לפי הצורך.

avatar
שירי (12:57 13.08.2019)

בשר בקר טחון טרי או מופשר?
מה אפשר במקום הקורנפלור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:33 13.08.2019)

עדיף טרי אבל אפשר להכין גם עם קפוא מופשר.
במקום קורנפלור אפשר לשים קמח רגיל או קמח תפו”א.

avatar
כרמית (14:37 10.08.2019)

היי
מה התחליף לפירורי הלחם אם אני רוצה ללא גלוטן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 10.08.2019)

אפשר להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן או לשים 2-3 כפות קמח חומוס או לגרד דק תפו”א בינוני (יש לסחוט מנוזלים).

avatar
נועה (19:54 4.08.2019)

רוטב מעולה!!! הכנתי את הרוטב לקציצות סויה
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:14 5.08.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה נועה

avatar
Orit (02:59 2.08.2019)

is it better with pasta or rice,thanks

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:07 2.08.2019)

Both

avatar
שילת (13:15 31.07.2019)

תודה על המתכון!!
מספר שאלות:
1. אפשר להמיר סילאן בדבש?
2. אפשר להמיר רסק בקטשופ?
3. אני מעוניינת להוסיף אפונה. האם אפשר אפונה משימורים ולא קפואה?
4. אפשר להפחית מעט מהשום? (הילדים לא רוצים…)
תודה מראש.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:06 31.07.2019)

1. אפשר.
2. פחות מומלץ.
3. אפשר.
4. אפשר להפחית או לוותר.

avatar
אילנה. (14:27 22.07.2019)

היי אפרת! אין לי רכז עגבניות. אפשר עגבניות טריות מגורדות בפומפיה? והאם כדאי לוותר על הביצה? הם לא אוהבים ביצים בתוך קציצות.
תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:17 23.07.2019)

אפשר לגרד כ-5 עגבניות טריות בפומפיה (על הקטשופ לא מומלץ לוותר). יכול להיות ש-2 כוסות מים יספיקו.
אפשר לוותר על הביצה.

avatar
מיכל (18:57 20.07.2019)

היי אפרת, תודה על התגובה המהירה👍
ניסיתי את המתכון הזה יצא ממש טעים והילדים אהבו, חוץ מהתלונה על התקלה הקבועה… השתמשתי בבקר טחון טרי (זה קורה לי בכל המתכונים של קציצות שניסיתי😕)
סודה לשתייה לא ניסיתי, ננסה

avatar
מיכל (13:11 19.07.2019)

היי אפרת,
האתר שלך עוזר לי מאוד! המון תודה😊
יש לי “תקלה” שתמיד חוזרת על עצמה בקציצות ברוטב מבחוץ הקציצה עסיסית ורכה ומבפנים יותר קשה ויבשה, איך עושים שהרוטב יחלחל לתוך הקציצה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:28 19.07.2019)

היי מיכל,
את משתמשת בבשר בקר טחון? את המתכון הזה ספציפי ניסית להכין?
אם הקציצות ייצאו רכות ואווריריות יותר אז הרוטב יחלחל יותר לתוך הקציצה.
טיפים לקציצות רכות ועסיסיות:
*מומלץ להוסיף לתערובת הקציצות תפוח אדמה מגורד דק /ואו בצל טחון.
*להוסיף ביצה אחת לחצי קילו בשר.
*מומלץ להוסיף פרוסת לחם או חלה (בלי הקשה) לאחר שהושרתה במים ונסחטה היטב או פירורי לחם.
*מומלץ להוסיף חצי כפית אבקת סודה לשתיה לכל חצי קילו בשר.

avatar
מיכל (17:50 18.07.2019)

רציתי לדעת במה אפשר להחליף פירורי לחם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:05 18.07.2019)

אפשר לשים שיבולת שועל דקה או פרוסת לחם (בלי הקשה) טבולה במים, סחוטה ומפוררת.

avatar
דניאלה (15:51 18.07.2019)

אפרת הצהממת תודה!
אפשר בלי בצל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:23 18.07.2019)

אפשר (למרות שהבצל מוסיף טעם ורכות לקציצות).

avatar
טובה (09:46 15.07.2019)

הי אפרת
האם במקום אפונה ניתן להוסיף שעועית ירוקה קפואה (סנפרוסט) לרוטב?
ואם כן כמה זמן לבשל אותה? זמן כמו האפונה?
תודה
מאוהבת באתר שלך 😊

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:16 15.07.2019)

היי טובה,
אפשר לשים שעועית ירוקה קפואה. רצוי שתהיה חתוכה.
זמן הבישול כמו האפונה.

avatar
לילי (20:26 11.07.2019)

היי אפרת
תודה על אתר מושלם!!!
לגבי המתכון – הקציצות יצאו בחלקן קצת צ’ואי כמו מסטיק, ידוע לך מה הסיבה? (טחנתי לבד קוביות טריות של בשר כתף מס 4)
סחטתי נוזלים מהעיסה לפני שקרצתי לסיר ולמרות הכל מעט התפרקו בחלקם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:00 11.07.2019)

היי לילי,
טחנת במטחנת בשר?
הבשר היה קפוא או עדיין קר כשהכנת ממנו קציצות?

avatar
מיקי (18:28 9.07.2019)

אין לי פירורי לחם, יש תחליף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:14 9.07.2019)

במקום פירורי לחם אפשר לשים פרוסה וחצי של לחם (בלי החלק הקשה). יש לטבול את הפרוסה במים, לסחוט ולפורר לתערובת.

avatar
מזל (18:54 8.07.2019)

היי אפרת אפשר להוסיף תפ”א?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:19 8.07.2019)

כן. יש לחתוך לקוביות קטנות (עד 2 ס”מ) ולבשל עם הרוטב במשך כ15 דקות לפחות לפני הוספת הקציצות.

avatar
מזל (12:06 8.07.2019)

הי אפרת אפשר לוותר על הקינמון בקציצות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:02 8.07.2019)

כן.

avatar
דנה (17:12 5.07.2019)

אפרת היקרה – את לא מבינה איך את מצילה אותי עם האתר המושלם שלך!!
הכנתי היום את הקציצות ברוטב, בדיוק לפי המתכון – הילד המאד מאד בררן שלי טרף אותן בהתלהבות.
המון המון תודה לך על האתר, ההשקעה במתכונים והתגובות לכולם!
אין עלייך!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:55 5.07.2019)

שמחה שהוא אהב!
תודה 🌷

avatar
פ.ב.ח (10:23 26.06.2019)

אפשר להכין עם עוף טחון??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:59 26.06.2019)

כן.

avatar
מאירה (12:08 23.06.2019)

היי
איך אפשר לעשות שהרוטב לא יהיה מתוק?? לוותר על הסילאן והקטשופ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:12 23.06.2019)

כן אפשר.

avatar
ליליה (19:20 21.06.2019)

אפשר להקפיא מוכן עם הרוטב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:21 22.06.2019)

כו אפשר.

avatar
אדווה מסורי (12:17 17.06.2019)

היי, האם אפשר להוסיף שעועית ירוקה במקום אפונה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:11 17.06.2019)

כן. כדאי שתהיה חתוכה.

avatar
איה (22:47 16.06.2019)

האם חייבים להשתמש בקורנפלור? או שניתן לוותר/להחליף במשהו אחר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:50 16.06.2019)

הקורנפלור נועד להסמיך את הרוטב. אפשר לוותר על זה או להמיר בקמח רגיל.

avatar
נוי (17:47 31.05.2019)

תודה אפרת היקרה! טעיםםםם💕
לצערי שכחתי להוסיף את האפונה, אבל לא נורא🥰

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:24 31.05.2019)

מהמם 😍
תודה נוי

avatar
נוי (19:16 30.05.2019)

היי אפרת
איזה עוד תבלינים מתאימים לתיבול הקציצות? זה נראה לי קצת רציתי שיהיה טעם מורגש
אולי פפריקה/כורכום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:22 30.05.2019)

אפשר להוסיף רבע כפית כורכום ושליש כפית פפריקה.

avatar
ריקי (17:09 29.05.2019)

אפרת אהובה!!
כרגיל יצא מושלםםםם
אין עליך!❤

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:54 29.05.2019)

תודה ריקי, שמחה לשמוע ❣️

avatar
ריקי (14:16 29.05.2019)

היי אפרת!!
רציתי לשאול אם אפשר להמיר אתה הסילן בדבש? פשוט ניגמר לי הסילן…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:21 29.05.2019)

כן אפשר.

avatar
יעקב (22:42 28.05.2019)

שלום
נראה ממש טוב
אני רץ להכין…..
אבל כמה זמן לבשל ???
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:50 28.05.2019)

היי יעקב,
לאחר הוספת הקציצות לרוטב יש לבשל עם מכסה במשך 10 דקות מבלי לערבב (בזמן זה הכדורים מתייצבים). לאחר מכן, לערבב בעדינות את כדורי הבשר עם הרוטב ולהוסיף אפונה קפואה. לכסות ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.

avatar
שירלי ראלי (21:50 28.05.2019)

אפרת יצא טעיםםם טעיםםם – כל מתכון שלך יוצא משובח ומשדרג את הידע במטבח – אלופה !!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:48 28.05.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שירלי 🌷

avatar
שירה (17:40 23.05.2019)

היי אפרת.
נראה מעולה. רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בעוף טחון בחצי מהכמות? כי אין לי הרבה בשר טחון….
ואולי אפשר פשוט להפוך אותן לקציצות עוף?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:33 23.05.2019)

כן, אפשר לשלב חצי כמות עוף עם חצי כמות בשר בקר (אפילו עדיף מאשר עוף בלבד).

avatar
גלית (16:21 23.05.2019)

היי אפרת
משתמשת באתר הרב מאוד
האם יש לך אפלקציה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 23.05.2019)

עדיין לא.. 🙂

avatar
שרית (18:54 21.05.2019)

זה היה מיוחד ממש הילדים זללו
יש לי מתכון חמוד לילדים ממליצה לך לפרסם
ביצה אחת
2 כפות מים
א.מרק
א.מרק בצל
פפריקה
פלפל שחור
כמוו
פרורילחם מוזהבים
מערבבים
שמים במחבת שמן בנדיבות ומטטגנים חתיכות קטנות
זה מעדן לילדים.מעין שניצלים פרווה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:19 21.05.2019)

תודה שרית 🙂

avatar
אוסי (23:29 12.06.2019)

לא נעים לי להגיד לך שרית שהמתכון שלך הוא לא בריאותי בעליל ועוד לילדים. אוי ואבוי

אבקת מרק עוד אבקת מרק ואז לבסוף טיגון!
לפחות מטגנים ירק או מזון
מזל שאין לך בלוג/ אתר/עמוד אוכל

avatar
אלה (01:16 21.05.2019)

תודה על המענה המהיר והסבלני
לגבי השום יש לי שום כתוש בצנצנת ולא בקוביות.. אשמח ליחס המרה של שן מול כפית
תודה!
נ.ב כמה זמן זה נשמר במקרר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:09 21.05.2019)

שן שום זה בערך חצי כפית.
הקציצות נשמרות במקרר כ-4 ימים.

avatar
Zipi (15:57 20.05.2019)

האם ניתן להכינם בסיר אבל בתנור בחום נמוך למספר שעות🍜

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 20.05.2019)

לא ניסיתי אבל כדאי לקחת בחשבון שלעיתים התנור מייבש את הרוטב.

avatar
אלה (11:27 20.05.2019)

היי אפרת,תודה על המתכון, כמה שאלות:
1. גם בשביל הקציצות וגם בשביל הרוטב רוצה להשתמש בשום כתוש מהמקרר, אפשר? מה יחס ההמרה, כמה שום כתוש זה כל שן שום?
2. רוצה להשתמש בבצל קצוץ קפוא, אפשר או שהוא גדול מידי? אם כן האם להפשיר מראש? מה יחס ההמרה, כמה זה יוצא בצל קטן אחד בבצל קצוץ קפוא?
3. שלוש כוסות המים שמוסיפים הם בטמפרטורת החדר?
4. את האפונה להוסיף ישר מהמקפיא או להפשיר קודם?
5. לגרסה ללא גלוטן אפשר פרורי לחם ללא גלוטן? משהו משתנה במתכון?

המון המון תודה לך
נ.ב לקציצות מעט פלפל שחור, זה קמצוץ, נכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:53 20.05.2019)

1. אפשר. כל 2 שיני שום זה בערך קובית שום קפוא.
2. אפשר לשים כחצי כוס בצל קפוא אבל יש לטחון אותו. לא חובה להפשיר לפני.
3. לא משנה. אפשר בטמפ’ או רותחים.
4. ישר מהמקפיא.
5. כן. אין שינוי.
כן, קמצוץ פלפל שחור.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות