זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: 22-25 כדורי בשר
מצרכים:
קציצות בשר:
600 גרם בשר בקר טחון
2 שיני שום כתושות
בצל קטן טחון או מגורד דק, סחוט מנוזלים
1 ביצה גדולה
שליש כוס פירורי לחם
תיבול לקציצות: כפית מלח (לא גדושה), שליש כפית כמון, שליש כפית אבקת קינמון, מעט פלפל שחור
רוטב אדום:
כף שמן זית
2 שיני שום כתושות
3 כפות מלאות רסק עגבניות
3 כפות מלאות קטשופ
כף מלאה סילאן
3 כוסות (720 מ”ל) מים
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
כף קורנפלור + 2 כפות מים קרים
2 כוסות אפונה משקית קפואה (לא חובה)
אופן הכנה:
הכנת הרוטב:
-מחממים סיר עם כף שמן. מוסיפים שום כתוש, רסק עגבניות, קטשופ, סילאן, מים, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מערבבים בכוס כף קורנפלור עם 2 כפות מים קרים עד שהקורנפלור מומס, ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד להכנת הקציצות (מומלץ לטעום את הרוטב ולשפר מליחות לפי הטעם).
הכנת הקציצות:
-מערבבים בקערה את חומרי הקציצות: בשר טחון, שום כתוש, בצל מגורד, ביצה, פירורי לחם, מלח, כמון, קינמון ופלפל שחור. יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס”מ ומניחים בעדינות בתוך הרוטב. מבשלים עם מכסה במשך 10 דקות מבלי לערבב (בזמן זה הכדורים מתייצבים).
-לאחר מכן, מערבבים בעדינות את כדורי הבשר עם הרוטב ומוסיפים אפונה קפואה. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.
מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן – תוספות לקציצות ברוטב.
- עראיס בנינג’ה |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- עראיס מצה
האם במקום שום טרי בקציצות וברוטב,
אפשרי לשים שום גבישי או שום קפוא,
אם כן, כמה?
כן. עדיף שום קפוא.
היי ,
אין לי סילאן האם אפשר להחליף בכף מייפל במקום?
כן:)
אפשר לא לשים פרורי לחם ? ואם לא אפשר קמח שקדים ?
צריכה משהו קיטוגני…
אפשר לשים 2-3 כפות קמח חומוס או לגרד דק תפו”א בינוני ולסחוט אותו מנוזלים.
היי אפרת המקסימה, מה ניתן להוסיף במקום קטשופ?
היי שרית,
אפשר לוותר על הקטשופ.
הי אפרת!
זה אחד המתכונים המעולים שפגשתי!
מכינה כמעט כל שבוע כמות כפולה והכל נגמר…
תודה ענקית על עוד מתכון מושלם!
איזה כיף לשמוע:)
תודה ברכה
הי אפרת,
למה הכוונה בלטחון את הבצל? אפשר בבלנדר מוט או עדיף לקצוץ דק? כי לגרד אותו זה ממש סיוט. תודה!
הכוונה לטחון במעבד מזון אבל אין בעיה לקצוץ דק.
אם הילדים לא אוהבים להרגיש חתיכות של בצל אז עדיף שתחתכי את הבצל ותטחני במוט בלנדר ידני.
היי אשמח ממש לעצתך. אני רוצה להכין קציצות בשר בקר והודו. וראיתי שבמתכון אחד לקציצות בתנור את כותבת להכניס את הבצל יחד עם הנוזלים שלו
ובמתכון הזה את רושמת שהוא יהיה סחוט מנוזלים.
לי חשוב שהקציצות יהיו רכות מאוד.
תוכלי לעשות לי סדר מה כדאי לעשות ב:
קציצות מטוגנות
קציצות מבושלות
לקציצות בתנור?
כדי שיצאו רכות..
תודה רבה רבה!
אני נכנסת לאתר הזה כבר שנים ונעזרת בו המון.את מקסימה! תודה רבה!
אם רוצים קציצות רכות יש לשים את הבצל עם הנוזלים. לא משנה אם הן מטוגנות, אפויות או מבושלות.
עוד מתכון אליפות מבית היוצר של אפרת סיאצ’י
תודה מיטל🙂
לגמרי מסכימה!
הכל נטרף!
❤️
אני רוצה להכין מחר חשבתי להוסיף לרוטב ואני רוצה להוסיף אפונה וגזר משימורים השאלה שלי אם אני מוסיפה חצי קופסת אפונה וגזר כמה זמן יכול להשמר במקרר הקופסה הפתוחה?
ואגב בחופש נעזרתי רבות באתר זה היה ממש יד ימיני גם מתכונים קלים ונגישים וגם טעימים
בוקר טוב🙂
את יכולה לשמור במקרר (תעבירי לקופסה סגורה) כשבועיים.
אפרת יקרה, אני נשואה טרייה וחייבת לומר שמאז שהכרתי את האתר שלך אני נהנת כל כך לבשל!! אני בהלם שאני ממש מבשלת ויוצא כל כך טעים!! לפני החתונה לא ידעתי אפילו להכין חביתה חחח ומאז שהכרתי את האתר מכינה הרבה מתכונים שלך ומקבלת המוןן מחמאות ופירגונים מבעלי!! ממש ממש מודה לך, לא מובן מאליו בכלל!! את חד משמעית שליחה מדהימה ביותר מבורא עולם עבורי ב”ה! ❤❤❤
איזה כיף לשמוע!
תודה רבה יקרה❤️
היי אפרת,
האם ניתן להכין את הקציצות הללו בלי רוטב? חסר לי קטשופ וחסר לי רסק עגבניות…
עדיף להכין אחד מאלה:
קציצות בשר מטוגנות
קציצות בשר בתנור
תודה רבה, עד שראיתי את התשובה כבר טיגנתי את הקציצות האלה ויצא מושלם!!! רק מעדכנת כדי שתדעי שגם זאת אופציה טעימה מאד. אין מילים להודות על כל המתכונים המושלמים. את אלופה ממש!!!
❤️❤️
שלום אפרת היקרה,
אין לי קורנפלור. במה אפשר להחליף? תודה מראש
היי אביה,
אפשר לשים קמח רגיל
חייבת לרשום, אין על המתכונים שלך.
תמיד יוצאים מעולה.
תודה רבה
תודה בטי יקרה❤️
היי אפרת
הכנתי עם שני תפוחי אדמה בינוניים לפי ההוראות שהמלצת כאן בתגובות והטעם יצא מעולה, הבעיה היחידה שהרוטב מאוד הצטמצם לי כמעט ולא נשאר רוטב בסיר. מה את ממליצה לעשות כדי שבפעם הבאה יצא הרבה רוטב?
היי עופר,
להבא אפשר להכפיל את כל חומרי הרוטב ב1.5.
האם את ממליצה להשתמש בפירורי לחם רגילים להכנת הקציצות? יש לי בבית מוזהבים.
תודה רבה
אין בעיה להשתמש במוזהבים.
האם אפשר לשים במקום האפונה קוביות תפוחי אדמה?
ואם כן איך משתנה היחס של כל הרוטב ושל המים?
תודה
כן אפשר. תחתכי לקוביות קטנות כדי שיספיק להתרכך.
אין שינוי.
עשיתי ויצא מהמם!
התלקקות!!!!!!!!!
שמחה שיצא טעים:)
הי אפרת,
מחפשת לעשות מתכון של כדורי בשר עם הרבה רוטב על פסטה
(כלומר שקציצות עם הרוטב הם הרוטב של הפסטה)
האם המתכון הזה מתאים (כמובן בלי אפונה)?
והם אפשר לשים קמח במקום קורנפלור?
תודה רבה
כן המתכון הזה יכול להתאים:)
אם זה רוטב לפסטה אפשר לוותר על הקורנפלור.
יצא מעולה, נטרף! תודה 🙏
תודה עדי💜
הקציצות יוצאות טעימות מאוד! הכנתי כבר כמה פעמים…
שאלה, למה הקציצות מתבקעות לי? הם תופחות קצת משום מה ונהיים בהם סדקים?
היי לאה,
זה קורה שהקציצות מתבקעות קצת באפיה.
אבל כשאת שמה אותן אחר כך ברוטב לא אמורים לשים לב.
אין על האתר הזה. המתכונים הכי שווים
נראה מעולה!
תודה עדי❤️
שלום, תודה רבה על כל המתכונים הטעימים!
שאלה – האם אפשר להשתמש ברוטב בשביל להכין קוסקוס? נראה לי יכול להיות מעניין…
הכוונה לשים את הרוטב מעל הקוסקוס? נראה לי שכן:)
התכוונתי להכין את הקוסקוס עם זה במקום עם ציר של מרק. במקום מלח ותבלינים…
מעניין לנסות.
כדאי רק לדלל את הרוטב אם הוא יוצא קצת סמיך.
הכנתי אתמול ויצא מוצלח, תמיד היה לי חבל על הרוטב כי הוא מושקע ולא אוכלים אותו…
צודקת אז תנסי באמת להכין איתו קוסקוס. מעניין איך ייצא:)
היי
הכנתי את המתכון, הקציצות היו שעה סה״כ על הגז
לאחר מכן עוד חצי שעה חימום מחדש על פלטת שבת
וכשרצינו לאכול – הן לא היו מבושלות בפנים (ממש אדומות)
מה יכולה להיות הסיבה?
הן אמורות להתבשל כבר אחרי חצי שעה.
באיזה גודל הכנת אותן?
היי, איך אני יכולה לדעת שהקציצות מוכנות מבפנים?
הן אמורות להיות מוכנות אם בישלת אותן לפי הזמנים במתכון אבל כדי לוודא אפשר לחתוך קציצה אחת באמצע ולבדוק אם זה לא אדום בפנים.
יצא ממש טעים אנחנו אוכלים את זה כמו מרק הרוטב מעולה כמו מרק האם אפשר להוסיף אורז לרוטב שיתבשל כמו בפלפל ממולא?
אני חושבת שכן:)
באלי להכין את זה היום אהבנו את זה פעם שעברה נראה לך שאפשר להוסיף מקרוני מבושל לרוטב?באיזה שלב של ההכנה?
כן אפשר.
אם המקרוני מבושל אז בסוף הבישול.
היי במקום קינמון באיזה תבלין אפשר להחליף ?
אפשר לוותר על הקינמון.
שלום אפרת!
את מככבת אצלינו בבית!!!
עשיתי את המתכון של הקציצות, הרוטב יצא הכי טעים בקטע אחר, אבל הקציצות עצמן יצאו לי דחוסות כאלה ולא ממש טעימות. מה אני עושה לא נכון? לא רוצה לוותר על המתכון הזה..
היי שולמית🙂
אם את רוצה שהקציצות ייצאו פחות דחוסות ורכות יותר אפשר להוסיף לתערובת תפו”א מגורד דק (אפשר גם לטחון אותו במעבד מזון).
אם אין בעיה של בצל אז אפשר להשתמש בבצל גדול (ככל שיש יותר בצל בתערובת הקציצות יוצאות יותר רכות).
תנסי גם פעם הבאה לוותר על הביצה. היא אמנם מדביקה את המרכיבים אבל בלעדיה הקציצות יוצאות יותר רכות.
מומלץ גם להוסיף לתערובת כמה 3-4 כפות של מי סודה מוגזים.
הי אפרת
רציתי לשאול כמה שאלות האם אפשר להחליף קורנפלור בקמח
ואם אני רוצה להקפיא באיזה שלב להקפיא את הקציצות?
תודה רבה לך
היי
ניתן לשים קמח אבל עדיף קורנפלור.
אפשר להקפיא את הקציצות אחרי שיוצרים את הצורה העגולה שלהן.
תודה!
וכשאני מפשירה את הקציצות יש אפשרות להכין אותם בלי הרוטב?
כן:)
האם אפשר להוסיף לתערובת הבשר בטטה מגורדת
היי
אפשר(:
היי! מה הכמויות לחצי קילו?
תודה על המענה!
היי
תכיני ללא שינוי, אם יצא פחות יציב ניתן להוסיף מעט פירורי לחם.
הייי אפרת תודה על מתכונים נהדרים, האם אפשרי להכין מחצי קילו חזה עוף טחון?
היי
אפשר.
תודה אפרת, הייתי רוצה להכין את המתכון עם תפוחי אדמה ברוטב ולא אפונה. מה צריך להיות הזמן? קוביות קטנות כמובן
היי
זמן הבישול לא אמור להשתנות משמעותית, יתכן ויתארך בכ-5 דקות.
יצא מאוד מאוד מוצלח. תודה. שילבתי עם פירורי הלחם שיבולת שועל ויצא ממש טוב
הכנתי לראשונה את הקציצות (בלי כף סילאן כי אנחנו מנסים להפחית בסוכר והקטשופ נשמע לי מספיק) ויצא פיצוץץץ! סופר טעים. אני ובעלי חיסלנו לפני שהילדים טעמו 🤭. בפעם הבאה נכין כמות כפולה. קל, מתובל ועסיסי. מומלץ כמו כל המתכונים שלך. את מדהימה ואני משתמשת באתר הזה כל הזמן. את מצילה אותי! תודה מכל הלב ❤️
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת!
כמה לשים מהמצרכים בשביל 750 קילו בשר?
היי
הכוונה 750 גרם?
תעשי ללא שינוי, רק תוסיפי קצת יותר פירורי לחם לפי הצורך ותבלינים.
תדה רבה על מתקונים טעימים!!
האם אני יכולה לקפיא רק את הקציצות אחר בישול ללא הרוטב ואז להכין רוטב חדש?
היי
אפשר(:
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
יצא מעדן!!! הכנתי כמות כפולה-לא נשאר!
בקציצות שמתי בצל מטוגן במקום חי
חלק מהקציצות אפיתי בתנור עם מעט מהרוטב- לאלו שאוהבים את הקציצות יבשות
הוספתי חתיכות חזה עוף לסיר הרוטב לאלו שרוצים דווקא עוף- ממש טעים
בכל הווריאציות יצא מושלם!!
תודה רבה!
נשמע מעולה, שמחה שנהניתם מהמתכון🩷
אין לי פירורי לחם, אפשר להשתמש בלחם סחוט? או בקמח מצה?
היי
אפשר לשים קמח מצה או לחם סחוט היטב ומפורר.
היי, אפשר להשתמש בבצל מטוגן טחון?
אפשר אבל עדיף להשתמש בבצל טרי.
דחוף!
בטעות שכחתי לכבות את הסיר אחרי חצי שעה של טיימר ולא נשאר כמעט רוטב (אנחנו אוהבים הרבה)…
מה אפשר לעשות כדי שיהיה עוד רוטב אחרי שכבר סיימתי לבשל?
היי,
תכיני רוטב בסיר נפרד, תבשלי 10-15 דקות ותוסיפי את הרוטב לסיר של הקציצות.
וואו תודה על המענה המהיר!!
אותו כמות של רוטב?
חצי מהכמות אמורה להספיק, אלא אם כן את רוצה המון רוטב.
התחלתי להכין את הרוטב ופתאום נגמר לי הגז שפכתי את כל הרוטב על הקציצות והוא מימי מדי. מה עושים?
אפשר להסיר חלק מהרוטב, להוסיף קורנפלור מעורבב עם טיפה מים רותחים ולערבב.
אוקי… תודה!
בסוף עשינו בתנור…
שמחה לשמוע🙂
אפשר להחליף את הפרורי לחם בקוואקר?
אם כן אותו כמות?
היי,
אפשר (באותה כמות) אך זה יורגש במרקם.
קודם כל תודה רבה על מתכונים קלים וטעים
שתי שאלות 1) האם אפשר לערבב בשר טחון עם טחון פרגית?
2) האם אפשר להכין היום למחר בערב?
תודה רבה
שמחה שאת נהנית מהמתכונים🙂
1. אפשר, אבל עדיף להכין מחלק אחד- בשר או פרגית.
2. אפשר.
חג שמח!
קודם כל תודה רבה על מתכונים קלים וטעים.
שאלה האם אפשר לערבב בשר טחון עם פרגית?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
את מתכוונת בקציצות? פחות מומלץ לערבב. אפשר להכין מפרגית בלבד אם תרצי.
הי אפרת, אני ממש אוהבת את המתכונים שלך, תודה רבה 🙂
יש מצב שאני מוותרת על הבצל ? או שאפשר משהו אחר במקום?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר לוותר על הבצל.
הי אפרת,
האם אפשר לשים קמח מצה או פירורית זהב מקמח מצה, במקום פירורי לחם? אם כן, מה הכמות?
תודה,
גילת
היי,
אפשר לשים פירורית כשרה לפסח באותה כמות.
שלום,
אחרי שהוספתי קורנפלור לרוטב, הוא הפך להיות קצפי מאד, ומאז כל פעם שהרוטב מעט רותח – מופיע קצף ובועות. האם זה תקין?
תודה!
היי,
קצת מוזר שיצא הרבה קצף, האם הקורנפלור היה טוב ובתוקף?
אם כן את יכולה פשוט להסיר עם כף את הקצף.
היי אפרת, אפשר לשים קמח מצה כוסמין במקום פירורי לחם?
היי,
אפשר(:
קודם כל תודה רבה וחייבת לציין שזה הקציצות היחידות שהילדים שלי אוכלים!! יש לי שאלה, אפשרי לערבב חצי קילו בשר וחצי קילו עוף? ואם כן, לערבב ממש את שניהם לתערובת אחת ופשוט להכפיל כמויות?
תודה רבה מראש!
היי,
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
אפשר לערבב חצי כמות בשר וחצי עוף, אפשר להכפיל כמויות כדי לקבל כמות כפולה (כ-50 קציצות).
הי,
מה זה נקרא בצל סחוט מנוזלים? איך אני סוחטת?
תודה
אפשר לסחוט עם הידיים או עם נייר סופג או במסננת.
אם אני מכינה 1 קג בשר טחון
להכפיל כמויות?
תכפילי את שאר הכמויות פי 2, ואם יש צורך תוסיפי עוד קצת פירורי לחם.
הי, אני רוצה להכין הערב את תערובת הקציצות ולהשאיר במקרר ומחר לבשל עם הרוטב. האם זה בסדר שהתערובת תישאר כל הלילה במקרר? תודה רבה !
היי,
אפשר לעשות כך, אבל מומלץ להשאיר במקרר למשך כמה שעות עד לילה ולא יותר.
היי אפרת אחלה אתר
שאלה אם אני רוצה לוותר על האפונה ולשים תפןחי אדמה מה צריך לעשות
לבשל את התפוחי אדמה לחוד ואז להוסיף לקציצות או לבשל ביחד עם הקציצות ואז זמני הבישול משתנים??
היי
שמחה שאת נהנית מהאתר😊
אפשר להוסיף תפו”א לאחר הרתחת הרוטב ולבשל כ-10 דקות. לאחר מכן להוסיף את הקציצות ולהמשיך במתכון.
היי יקירה-ֶהכל אצלך כזה טעים!ֶאני ממש אוהבת את המתכון הזה מעינה אותו מלא ורציתי לדעת אם שייך להכין אותו מעוף טחון? יש לי עוף פרגיות טחון
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון(:
אפשר להשתמש בעוף טחון.
היי אפרת מתכון מעולה תודה רבה
רק רוצה להבין מה עשיתי לא נכון..אחרי בישול של חצי שעה, על חום 6 (אינדוקציה) לא נשאר כמעט רוטב הכל התאדה ויש שרוף מלמטה וחלק מהאפוננ נשרפה גם=\ אשמח לדעת מה עשיתי לא נכון כדי שלהבא לא יקרה, והאם יש דרך לתקן? אולי להוסיף לסיר עוד מים?
תודה רבה!!
היי,
אני חושבת שדרגת חום 6 גבוהה מדי ולכן יצא כך.
בפעם הבאה נסי לבשל על חום 4 בערך.
את יכולה כרגע להוציא מהסיר חלקים שנשרפו לחלוטין ואינם ראויים לאכילה, ולהוסיף מעט מים.
תודה רבה על המענה ❤️
שאלה נוספת האם צריך לערבב מידי פעם? בתוך החצי שעה בישול? תודה🙏🏻
אין צורך לערבב, אבל כן אפשר להזיז מצד לצד את הסיר בתנועה סיבובית במהלך הבישול כדי שהקציצות יקבלו רוטב מכל הכיוונים.
היי
אני אלרגית לביצים אפשר לשים משהו אחר שידביק?
תודה?
היי,
אפשר לוותר על הביצה. אם התערובת לא תתאחד אפשר להוסיף עוד קצת פירורי לחם לפי הצורך.
אפשר לשים קורנפלור של מטרנה? (דייסה לתינוקות)
זה לא מתאים כאן(:
מתכון מושלם
הילדים ומבוגרים התעלפו על זה
שמחה מאד לשמוע😊
אף פעם לא אהבתי רוטב עגבניות. גם חמוץ וגם עושה צרבת… עד היום כשהכנתי את הקציצות האלה – והרוטב… ליקקתי מהסיר כמו ילדה קטנה, וליקקתי מכף הבישול… וואו – טעים ברמות על!!
תודה אפרת 🙏🙏🙏
שמחה מאד שאהבת את המתכון! נראה טעים ומזמין…
תודה שחזרת לשתף🌷
מתכון מעולה מעולה!!
אוהבים מאוד ומכינים קבוע! 😋😋
תודה רבה 🙂
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤
הקציצות טעימות ברמות ובשניה נגמרו!!!!!!
דרך אגב פעם ראשונה שלי שמכינה קציצות (אני בת 13 )
תודה רבההה על המתכון !
אלופה! איזה כיף שאהבו את המתכון(:
תודה שחזרת לשתף🌺
אין לי קורנפלור.
יש לזה תחליף?
היי,
אפשר לשים קמח תפו”א או קמח רגיל במקום.
כמה קמח רגיל צריך להוסיף במקום הקונפלור?
כף קמח.
הי , יש לי שאלה,
נשארה לי עיסה האם צריך לעשות קציצות ואז להקפיא בלי לטגן? רק כדורים ואז להקפיא?
היי,
אם נשאר לך מתערובת הקציצות אפשר ליצור כדורים ולהקפיא עד לשימוש הבא.
רק אם זה לא היה קפוא והופשר כבר .. אם זה בשר שנקנה טרי ולא הוקפא אפשר להכניס למקפיא .. אם זה הופשר כבר את לא יכולה להקפיא שוב.
הקציצות הכי טעימות שיצא לי להכין עד היום ואני לא ילדה :)!
איזה כיף לשמוע, שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌷
האם אפשר להכין את הקציצות מהודו טחון?
היי,
מצרפת לך מתכון לקציצות הודו.
עשיתי עכשיו לצהרים ויצא פשוט מהמם!!!!!
טעים ועסיסי
[אגב, בטעות נכנס לי חלק מהרסק עגבניות לתוך העיסה של הקציצות, וזה רק הוסיף…]
רק שאלה אחת-
יצאו לי קציצות בלי צורה כ”ה, לפעם הבאה- איך עושים עיגולים יפים ומשורטטים?
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח(:
כדי שהקציצות יצאו יפות ועגולות חשוב לכדרר אותן היטב ולהדק טוב לפני הבישול. בנוסף חשוב לא לערבב את הקציצות ב-10 הדקות הראשונות לבישול כדי שהצורה לא תיפגע והן לא יתפרקו.
הן לא התפרקו בכלל
הבעיה לפני- שהעיסה היתה דביקית ולא הצלחתי לעשות כדורים
אני מבינה.
אם כך- האם דייקת בכמויות? השתמשת בביצה גדולה? אפשר להוסיף עוד קצת פירורי לחם אם התערובת מאד דביקה.
יצא לי ממש לא טעים…
היי גילי,
מצטערת לשמוע,
אם תכתבי לי מה בדיוק הייתה הבעיה (טעם תפל? מתובל מדי? מרקם בעייתי?…) אוכל לעזור ולהבין למה יצא לא מוצלח.
מתכון מדהים!
פעם הוספתי אםונה וגזר של שימורים ופעם ירקות קפואים שהיו לי בפריזר.
פעם עם הקטשופ ופעם רק עם רסק עגבניות ופפריקה חריפה.
יוצא מושלם! כמה פשוט ככה טעים
שמחה שאהבתם את המתכון ושיוצא מוצלח בכל פעם🌺
תודה שחזרת לשתף(:
היי, מה ניתן לשים במקום פירורי לחם וקורנפלור כדי שיהיה כשר לפסח?
תודה רבה
היי,
ניתן לשים במקום פירורי לחם 2-3 כפות קמח חומוס או לגרד דק תפו”א בינוני ולסחוט אותו מנוזלים.
קורנפלור כשר לפסח, אם נמנעים ממנו בפסח אפשר לשים קמח תפו”א.
חג שמח!
מתכון מוצלח ביותר!!
נשארה לי עוד מהתערובת קציצות. האם מתאים להשתמש במה שנשאר להכנת האמפנדס שלך? או פחות מתאים ועדיף להכין עוד נגלה של קציצות ברוטב? תודה, מיכל
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אם נשאר לך מתערובת הקציצות ללא הרוטב והאפונה אין בעיה להשתמש בה למילוי האמפנדס(:
קודם כל אין על האתר שלך!!!!!!!!!!!!!!!!
והמתכון הזה במיוחד!!! לילדים, למבוגרים ואפילו ליותר מבוגרים,
כל מי שטעם ביקש את המתכון !!!!
שאלה קטנה,
האם זה בסדר להמיר את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה?
תודה
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר❤
אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה(:
אפשר להשתמש בקמח להסמכה במקום קורנפלור?
היי אביטל,
אפשר(:
האם אפשר להחליף את האפונה בשעועית ירוקה?
היי,
כן, אפשר(:
הי אפרת,
אני מכינה בקביעות את הקציצות הנהדרות הללו.
הפעם אני רוצה להקפיא חלק, אבל חוששת שכמות הרוטב לא תספיק.
מה עדיף-להוסיף עוד כוס מים או לעשות כפול את כל חומרי הרוטב או שזה ישפיע על הטעם?
תודה,
גילת
היי גילת,
אם אוהבים הרבה רוטב עם הקציצות אפשר להכין כמות רוטב כפולה. ואם זה יהיה יותר מדי אפשר גם להקפיא חלק מהרוטב.
בוקר טוב, המים שמוסיפים לרוטב הם רותחים או מהברז? תודה
היי ליאת,
זה לא משנה כל כך, אפשר גם מהברז(:
מתכון פצצה
שמחה מאד שאהבת את המתכון🙂
הי אפרת אני רוצה להכין מחצי קילו
כמה להשים משאר הרכיבים?
היי,
הכמויות לא משתנות מלבד זה שכדאי להשתמש בביצה M ולשים רבע כוס פירורי לחם.
דבר ראשון תודה רבה יצא ממש טעים
דבר שני אפשר להקפיא או שהאמונה לא טובה בהקפאה?
שמחה שיצא מוצלח!
אפשר להקפיא(:
הי אפרת,
האם אפשר להחליף את הרסק ברוטב פסטה לילדים של פריניר?
תודה
היי שירה,
אפשר להמיר כף אחת של רסק ברוטב פסטה, יותר מכך עלול ליצור קציצות ברוטב דומיננטי בטעם פסטה 😊
הי,
זה רוטב פסטה- יש לו טעם שונה משל רוטב פיצה 🙂
נכון, אבל לדעתי הטעם יהיה לא אידיאלי בקציצות אם תשימי 3 כפות ממנו(:
קציצות ובמיוחד הרוטב יצא מאוד טעים!! מזכיר לי אוכל של גן מפעם:)
תודה על המתכון המוצלח!
מוסיפה תמונה:)
נראה מושלם!
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊
האם הרוטב צריך לכסות את כל גובה הקציצה או להגיע רק למחצית הגובה?
אם זה אמור להגיע רק לחצי- אז צריך ידנית להרטיב ברוטב את החלק העליון של הקציצות?
היי סיון,
הרוטב אמור לכסות את רוב הקציצה אבל לא חייב את כולה. אין צורך להרטיב ידנית את הקציצות (לאחר 10 דקות בישול בכל מקרה מערבבים אותן כך שהרוטב מגיע לכל המקומות).
תודה רבה ! הכנתי אתמול ויצא מעולה !!
שמחה מאד לשמוע!🥰
התערובת לא יצאה לי נוחה לעבודה הרגיש לי שמתפורר אז הוספתי עוד ביצה ועוד פירורי לחם,
ואז יצא לי עיגולים ממש טובים
אבל
-הכל כמעט התפרק לי בפנים למה זה קורה? ומה אני צריכה לעשות לפעם הבאה??
– ובישלתי אותם בערך שעה והקציצות לא התבשלו טוב בפנים הרגשתי בשר חי הגיוני??
או שזה סתם היה נראלי בגלל שהיו רכות יותר מידי??
אשמח לקבלת טיפ לפעם הבאה
כי דווקא אהבתי את המתכון שזה בלי טיגון לפני
היי הודיה,
חשוב לדייק בכמויות (לפי גרמים או עם כוס מדידה) כדי שיצא מוצלח.
גם הבישול ההתחלתי 10 דקות חשוב- יש לבשל עם מכסה מבלי לערבב.
בנוסף, חשוב להפשיר את הבשר לגמרי לפני ההכנה.
עוד דבר שחשוב לעשות זה לסחוט היטב את הבצל מנוזלים.
ודבר אחרון- כתבת שהקציצות לא התבשלו מבפנים למרות שבישלת כשעה. זה זמן מספיק לבישול וכנראה הקציצות יצאו מאד רכות ולא בלתי מבושלות מבפנים .
בהצלחה😊
לא הוספתי קטשופ וצא לי מתוק מידי
מה לעשות??
הוספתי מלח ועדיין מתוק
מפחדת להוסיף הרבה שלא יצא מלוח
בעלי ממש לא מתחבר למאכלים מתוקים
היי הודיה,
יש חברות שרסק העגבניות שלהן מתוק יחסית… את יכולה לנסות להוסיף כפית מיץ לימון סחוט טרי כדי לנטרל את המתיקות.
היי, הכנתי את הקציצות וכולם נהנו, תודה! ראיתי שאמרת שאפשר להקפיא עם הרוטב אבל מתלבטת מה ייתן תוצאה טובה יותר מבחינת טעם, להקפיא את הקציצות לפני בישולבכלל ואז להוציא ולהכין את הרוטב או שאפשר להכין כולל הרוטב, להקפיא והטעם יהיה אותו דבר.
היי אפרת,
הכי מומלץ להקפיא את הקציצות לפני בישול, ואת הרוטב והבישול לעשות סמוך להגשה.
היי אפרת המההמת!!
רציתי לשאול אם כדאי לשים כוסברה חייה בתערובת של הקציצות נגיד 12 כוס?
היי הודיה,
ילדים בד”כ פחות אוהבים כוסברה, אבל אם אין בעיה עם זה- אפשר לשים כשליש-חצי כוס כוסברה קצוצה.
הכנתי עם פירורי לחם ללא גלוטן
מעולה😊
וואי ממש ממש טעים
שמחה שאהבתם🙂
עשיתי ויצא ממש טעים
את אלופה
אני הוספתי קוביות תפוחי אדמה ממליצה
איזה יופי, שמחה מאד לשמוע!🌷
שלום אפרת, האם אפשרי להכין את המתכון בדיוק כמו שהוא אבל לשים את הקציצות בקונכיות פסטה? זה יכול להסתדר מבחינת זמני בישול וטעמים?
היי מיקי,
כדי להכין את הקציצות בקונכיות הפסטה יש לבשל קודם את הפסטה במים רותחים כ-5-6 דקות ולסנן לאחר הבישול מהמים. תוך כדי הבישול אפשר להכין את הרוטב בסיר נפרד.
אחר כך להכין את הקציצות לפי המתכון, אך לא לבשל ברוטב אלא לטגן אותן במחבת עם מעט שמן (בגודל מתאים לקונכיות שתשתמשי בהן).
לאחר מכן להכניס לתוך כל קונכייה קציצה ואז לבשל בתוך הרוטב כ-45 דקות.
יתכן שיישאר מעט בשר- אפשר לפזר אותו בין הקונכיות.
בהצלחה🌺
תודה אלופה!
הכנתי את המתכון כבר כמה פעמים. מצויין! קטנטנים אוהבים וגם גדולים. טעים מאד.
נראה מעולה לירון! תודה על השיתוף🙂
היי הקציצות יצאו טעימות אבל קשות . מה הסיבה?
ראיתי שכתבת לסחוט את הבצל מנוזלים ובתגובה כתבת לא לסחוט בשביל שהקציצות יצאו רכות.מה לעשות פעם הבאה?
היי עדי,
בתגובה שראית הכותבת הוסיפה תפו”א מגורד, ולכן היה עדיף לא לסחוט.
הקציצות יכולות לצאת קשות גם בגלל סוג הנתח שמשתמשים בו.
לפעם הבאה כדאי לקנות נתח שעבר את הטחינה הכי דקה, ורצוי כזה שעבר במטחנה פעמיים. בנוסף, אפשר להוסיף פרוסת לחם או חלה (בלי הקשה) לאחר שהושרתה במים ונסחטה היטב, או פירורי לחם.
וטיפ אחרון- מומלץ להוסיף חצי כפית אבקת סודה לשתייה לכל חצי קילו בשר, זה משפר את המרקם.
שבת שלום😊
הי… בצל מגורד ? בפומפיה זה סיוט ומעבד מזון זה בצל חתוך דק. יש דרך אחרת ? תודה
היי אילנה,
אפשר גם לחתוך לגודל הרצוי עם סכין😊
אין לי קורנפלור. יש לי רק קמח תופח בבית. לשים או לוותר?
היי ליאת,
אם אין לך קמח רגיל אלא קמח תופח- עדיף לוותר ולא להוסיף, משום שקמח תופח עלול להפוך לגושי בצק ברוטב.😊
הי אפרת, עזרה דחופה !
אני מכינה עכשיו את הרוטב. שמתי בכוס קמח (שיפון) עם 2 כפות מים וערבבתי. כשהכנסתי למחבת, זה נהייה כמו כופתאות בצק, ולא התערבב ונמס ברוטב. הוצאתי את הכופתאות. מה לעשות עכשיו? איך להסמיך את הרןטב מבלי שיהיו לי כופתאות בצק?? תודה!! מיכל
היי מיכל,
לא מומלץ להשתמש בקמח שיפון להסמכה כי הוא כבד מדי, ועלול לגרום לתקלה כמו זו שקרתה לך😊
נסי להמיס בנפרד 2 כפות מים+ קורנפלור (או קמח לבן או קמח תפו”א) ואז תוסיפי לרוטב.
בהצלחה!
ושאלה נוספת- האם אפשר להכין מהתערןבת גם קציצות בתנור? אם כן, מה לעשות? נותרה לי תערובת בצד… תודה
אם נשאר לך גם רוטב אפשר לשפוך אותו מעל הקציצות שנותרו ולאפות על 180 מעלות כשעה- שעה וחצי. קחי בחשבון שבאפייה הקציצות יצאו יותר יבשות.
אם לא נשאר רוטב- אפשר לטגן את הקציצות על מחבת פסים (או בסיר גריל אם יש לך).
בהצלחה:)
תודה רבה! אפשר גם להקפיא את התערובת שנשארה, נכון?
נכון מאד😊
תודה, הקציצות יצאו ממש טעימות:)
מעולה, שמחה לשמוע😍
הי
המתכון הזה מתוק??
היי עדידוש,
הקציצות עצמן לא מתוקות, הרוטב מעט מתקתק…
אם רוצים להפחית מתיקות אפשר לוותר על הסילאן ולשים רק כף קטשופ אחת.
האם ניתן להכין את זה גם עם שקית שעועית ירוקה קפואה?
היי,
כן, אפשר:)
היי אפרת …
2 שאלות:
1. ל400 גר’ בשר האם צריך לשנות כמויות?
2. האם במקום האפונה להוסיף חומוס ( מקופסת שימורים ) ?
תודה
היי ליטל,
אם את שמה 400 גרם אלה הכמויות המומלצות:
1 שן שום כתושות
חצי בצל קטן טחון או מגורד דק, סחוט מנוזלים
ביצה קטנה
רבע כוס פירורי לחם
תיבול לקציצות: 3/4 כפית מלח (לא גדושה), רבע כפית כמון, רבע כפית אבקת קינמון, מעט פלפל שחור
לגבי חומוס- אפשר (זה עניין של טעם).
היי אפרת בוקר טוב להוריד בחצי גם מכמויות הקציצות וגם הרוטב ?
תודה
עדכנתי את הכמויות בתגובה הקודמת.
לגבי רוטב- אין צורך לשנות.
תודה
טעים מאד!
אבל למה הקציצות במרקם קצת של גומי? לא מספיק רכות?
היי שרי 🙂
לגבי המרקם, זה בדר”כ קשור לסוג הבשר (איזה חלק טחנו) ולאופן הטחינה.
בדר”כ שמעבירים את הבשר פעמיים במכונה הוא יוצא במרקם רך יותר. אם פעם אחת, הוא יוצא צמיגי וקשה יותר.
תודה אפרת על התגובה 🙂
היום הכנתי שוב והוספתי תפו”א מגורד וזה ממש ריכך את הקציצה ויצא טעים!
או במקום פירורי לחם להרטיב 2 פרוסות חלה (לחצי קילו בשר) ואח”כ לסחוט ולטחון עם הבשר משנה מאד את המרקם!
שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן😍
מדהים ברמות!!
המתכון הכי מדוייק שיש והכי טעים .
גם הסרבנים שלי אוכלים את זה ,ותמיד מבקשים עוד .
תודה על האתר המדהים שלך
תודה רבה מאיר 🙂
שמחה לקרוא שאהבתם 🌸
הפך להיות קבוע אצלנו (ללא אפונה).
מפצל חלק גם לתנור, פשוט מדוייק.
תודה!
תודה אדר 🙂 שמחה לקרוא שאתם נהנים
שבוע טוב❤️
שלום. אם אני רוצה להכין עם קילו בשר איך מכפילים את שאר המצרכים? תודה
פשוט תכפילי ב-2 יקירה
במקום נניח בצל קטן- 2 בצלים קטנים/ 1 גדול
בהצלחה♥
הכנתי לשבת פעם ראשונה ואימלהההההה זה יצא מושלם למרות שלא היה לי קונפלור זה יצא פצצהההההההההה…… אין עליך
תודה אודל,
שמחה לקרוא שאת נהנת ❤️❤️
תענוג!
הילדים שלי לא עפים על קציצות ופה לא נשאר פירור. סיימו וביקשו מיד שאכין עוד סיר- עם מלא מלא רוטב טעים כזה.
ויתרתי על האפונה והסילאן, ושמתי יותר קטשופ מאשר רסק.
שמחה לקרוא שאהבת יפעת
ערב נפלא❤️
ממליצה לך לא לוותר על סילאן בכל המתכונים שלה שיש סילאן ברוטב , את לא מבינה כמה שזה מוסיף לטעם ומשדרג 🙂
אפשר להשתמש באפונה משימורים לא קפאו
אפשר 🙂
אפשר להוסיף זיתים ?
היי רבקה
אין בעיה להוסיף זיתים, הזיתים מעט מרים בבישול
אז קודם כל הייתי מרתיחה אותם פעמיים ומחליפה מים לפני שאת מוסיפה לתבשיל.
יש לך כאן מתכון מפורט לזיתים מבושלים
בהצלחה ♥
היי, הכנתי את הקציצות אבל הן יצאו מאוד קשות. למרות שגירדתי תפוא ובצל לתערובת.
מה יכולה להיות הסיבה? איך אפשר לשפר את זה שיצאו ממש רכות?
היי הודיה,
ידוע לך אם השתמשת בבשר שטחנו אותו פעם אחת או פעמיים?
זה יכול להיות גם קשור לסוג הנתח הטחון ואם הוא מספיק שמן או לא.
סחטת במקרה את הנוזלים (של התפו”א והבצל)?
בשר טחון טרי שקונים בסופר. נראה לי שטחנו אותו רק פעם אחת (אמא שלי למשל כל הזמן מכינה קציצות משלה מהבשר הזה ויוצא ממש ממש רך)
ולא סחטתי את הנוזלים…
מה לעשות להבא?
תוסיפי יותר בצל ופירורי לחם.
וטוב עשית שלא סחטת את הנוזלים כי הם מוסיפים רכות לקציצה.
מה אפשר לשים במקום קורנפלור?
במקום קורנפלור אפשר לשים קמח רגיל או קמח תפו”א.
הרוטב טעים לאללה
שלום אפרת האם אפשר להוסיף תבלין לקציצות ואם כן כמה ?
זה תבלין שמיועד לקציצות? אם כן, אפשר להוסיף כחצי כפית.
היי אפרת האם אפשר להחליף את האפונה בשעועית ירוקה ? אם כן כמה להשים והאם צריך לשנות משהו ?
ראיתי שכבר ענית בתגובות למטה
תודה!
היי שאלה קצת מוזרה חח
אפשר לעשות את המתכון הזה בלי הקציצות, רק את הרוטב ולשים בו שעועית ירוקה?? כי אני מחפשת מתכון לרוטב אדום טעים לשעועית ירוקה…
כן אפשר.
אפרת!!! מושלם!!!
עשיתי עם שעועית
תודה רבה
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת. נגמר לי רסק עגבניות אבל יש לי עגבניות מרוסקות ורוטב לפיצה. במה אפשר להחליף?
היי אנה,
הרסק מסמיך את הרוטב וגם מוסיף לטעם.
אפשר לנסות לשלב עגבניות מרוסקות עם רוטב פיצה אבל לא בטוחה איך זה ייצא.
היי אפרת ראיתי במתכון אחר שלך של קציצות ברוטב שצריך לטגן או לאפות את הקציצות לפני הבישול וכאן אני רואה שישר מכניסים לרוטב מדוע ? האם הקציצות לא יתפרקו ?
הקציצות אמורות להיות יציבות בגלל פירורי הלחם.
יצא מעולה תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
מתכון מעולה! מומלץ בחום!!
תודה נועה, שמחה שאהבת 🙂
השתמשתי בהודו במקום, יוצא קצת רך וזה צפוי, זה גם יוצא ממש טעים
תודה שחזרת לעדכן 🙂
דחוף לשנות את שם המתכון! זה טעים בטירוף גם למבוגרים! אפרת תודה רבה על עוד מתכון פצצה!!!
גם אנחנו ילדים! 😉😄
תודה אסנת
חייב קונפלור?
זה להסמכת הרוטב.
במקום קורנפלור אפשר לשים קמח רגיל או קמח תפו”א.
אין לי מה לומר יותר חוץ מזה שאת מלכה!! כל מתכון שאני מכינה מהאתר יותר קל וטעים מהאחר. פשוט מושלם. שבוע שעבר הכנתי את החזה עוף בטריאקי ועפו עליו( לא טעמתי אני צמחונית אבל בואי נגיד שבעלי שם בקופסה והחביא עמוק במקרר חחח
שמחה לשמוע 🙂
נראה מעולה!
תודה רונית
מושלם!!!
שמחה שיצא טעים ❣️
יצא טעים ברמות אחרות.
שמחה לשמוע ❣️
יצא מהמם!!!
שמתי עם שימורים של אפונה וגזר
ויצא פשוט מעדן,
וגם כדורים יפים שלא התפרקו לי כמו תמיד…
המון תודות!!
שמחה שיצא מוצלח ❤️
תודה יהודית
כמו כל המתכונים שלך- קל להכנה וטעים בטירוף!
תודה רבה
תודה מיטל ❣️
כמות של 600 גר׳ בשר לא תיתן 22 קציצות.
למה לא? באיזה גודל את מכינה אותן?
היי אפרת, האם יש אפשרות לרוטב צהוב או משהו דומה מרוטב עגבניות?
היי מאיר,
יש את הרוטב הצהוב שבמתכון הזה- קציצות הודו ברוטב צהוב. אפשר להכין את המתכון גם עם בשר בקר טחון.
היי,
במה אפשר להחליף את הקטשופ?
נתקעתי בלי…
תכיני בלי.
שלום אפרת,
האם ניתן להחליף לקמח מצה או קמח תפוחי אדמה כדי שיהיה כשר לפסח?
אני חושבת שאפשר לשים קמח מצה אבל מספיק לשים 2-3 כפות.
שאלה קצת מוזרה, הרוטב עם האפונה נשמע מעולה, אבל אני לא מבשלת בשר, איך אפשר לעשות גירסה צמחונית לקציצות? קמח? טופו? משהו אחר? תודה!
היי שירי,
אפשר להכין את קציצות הטופו במתכון הזה- קציצות טופו ברוטב, עם הרוטב שבמתכון הזה.
מעולה, תודה!
שלום אפרת, האם אפשר להוסיף לתערובת חצי חצי בשר בקר ועוף והאם אפשר להוסיף אורז. אם כן כמה מומלץ?
אפשר לשלב בשר בקר ועוף.
לגבי אורז, אפשר להוסיף כוס אורז לבן שטוף ומסונן (לא מבושל).
אם את שמה אורז אני חושבת שכדאי יהיה להגדיל את כמות הרוטב לפחות ב1.5 (הכוונה להכפיל את כל הרכיבים ב1.5).
כשמכניסים את הכדורים לסיר, צריך להבה גדולה או קטנה?
להבה גבוהה ואח”כ להנמיך.
צהריים טובים לך!
אשמח לדעת למתכונים באופן כללי,
בכמה פירורי לחם משתמשים במקום פרוסת חלה?
קצת דחוף!
תודה רבה!
כשליש כוס.
חייבת לציין שאכן חיפשתי לעשות תבשיל קציצות מהיר וזריז, היה קשה לי עם הכמות של הרסק (בדר״כ אני שמה ממש מעט) אבל יצא מושלם! השילוב של הטעמים יחד מעולים!
טיפ: הוספתי רבע כוס מי סודה לתערובת הבשר.
תודה ג’ולי 🙂
בשביל מה מי סודה?
זה נותן אווריריות לקציצות.
מה שמים במקום קורנפלור?
במקום קורנפלור אפשר לשים קמח רגיל או קמח תפו”א.
עשיתי לפי המתכון
ערבבתי קמח ומים קרים ואח\”כ שפכתי בסיר
הקמח נהיה גושי ולא משנה כמה מערבבת זה לא משתנה…
מה עשיתי לא נכון?
מצרפת תמונה
מוזר. ערבבת את הקמח עם המים עד לבלילה לבנה חלקה?
בכל מקרה, בעזרת כף תוציאי את גושי הקמח שצפים.
אז זה בעצם מאבד מהפואנטה שלו לא? הקמח אמור להסמיך את הרוטב
והוא נהיה כולו גושים ולא עושה את העבודה.
אכן ערבבתי עם מים קרים עד מרקם חלק
חוץ מהגושים, המרק הסמיך קצת?
חצי כח… אני לא יודעת איך זה אמור לצאת אז קשה לי להגיד…
אם אנסה עם קורנפלור אקבל תוצאה זהה? או שכדאי לקנות ולנסות?
עם קורנפלור זה אמור לצאת מוצלח יותר.
האם הקציצות מתאימות לתינוק שמתחיל לעבור מטחון למעוך
אפשר להתחיל לנסות בזהירות, למעוך אותן קלות ולתת חתיכות קטנות.
כמובן שיש להתייעץ עם גורם מוסמך בכל שאלה בקשר להאכלה…
תתחדשי על האתר החדש!! מדהים.
עשיתי את הקציצות – הקציצות יצאו מצויין!
תתחדשי על האתר החדש!! מדהים.
עשיתי את הקציצות – הקציצות יצאו מצויין!
תודה יפית ❤️
שמחה שהקציצות יצאו טעימות.
מתכון נפלא שהבן 3 שלי ממש אהב. וזה ילד שקשה להלהיב אותו על דבר חדש, ועוד קציצה ששוחה ברוטב! 🙂 הקורנפלור ברוטב זו הברקה.
עשיתי כמה שינויים שכם זורמים עם המתכון. לא גירדתי בצל בבשר, מפאת עצלנות, הוספתי שיבולת שועל דקה במקום פירורי לחם ובמקום אפונה הוספתי לרוטב שעועית ירוקה חתוכה קפואה. הכול כמעט נעלם! תודה!
נשמע מעולה 🙂
תודה מוניקה ❤️
היי אפרת,
בסוף המתכון כתבת שצריך לערבב בעדינות את כדורי הבשר והרוטב ולהוסיף את האפונה.לכסות ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.
אז אם אני לא רוצה להוסיף את האפונה ..
אז אני עדין צריכה להשאיר לבשל כחצי שעה או שלא ?
כן, צריך לבשל כחצי שעה בכל מקרה.
אפשרת,
במקום סילאן וקורנפלור..
אפשרי להשים משו במקום או שחובה איתם?
היי ברכה,
במקום קורנפלור אפשר לשים קמח רגיל או קמח תפו”א.
במקום סילאן אפשר לשים דבש או סירופ מייפל.
הקציצות יצאו מצויין. תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה ישראל
היי אפרת
הכנתי עכשיו את כדורי הבשר.
יצא פשוט מדהים
ואני רוצה לומר לך שזו פעם ראשונה שהכנתי כדורים והם לא התנדפו ברוטב!! נשארו עגולים ויפים ויציבים.
תודה!!!!
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה לך
חייבת לשאול אחת ולתמיד,איך שמים את הקציצוות ברוטב?בידיים משומנות או ידיים רטובות במים?בהרבה מתכונים מופיע פעם ככה פעם ככה ,סליחה על הבורות חייבת לדעת
מספיק להרטיב ידיים.
היי אפרת,
המתכון פשוט ומעולה!!!
עשיתי אותו פעם ראשונה לפני חודש ומאז הילדים לא מפסיקים לאכול…
החלטנו לוותר על הפלפל השחור ולהוסיף מעט טריאקי, ויוצא מדהים!
תודה לך
מעולה 🙂
תודה ושנה טובה 💝
היי אפרת
אפשר להחליף את הבשר בהודו טחון
פשוט יש לי המון הודו טחון בבית ואין לי בכלל בשר טחון…
אשמח למענה מהיר, אני רוצה להכין עכשיו להיום בערב
כן אפשר.
500 גרם זה שונה מהכמויות פה?
אפשר להכין עם 500 גרם הודו טחון רק תפחיתי מכמות הכמון והקינמון (שימי רבע כפית שטוחה מכל אחד).
הי ניתן להוריד את הכמון והקינמון???
או להחליף במשהו אחר??
כן אפשר.
קציצות בשר לילדים יצא נהדר.במקום סילאן שלא היה לילי שמתי טריאקי. כל הכבוד
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אפשר להוסיף מים אם זה לא מספיק?
אפשר להוסיף לרוטב עוד קצת מים אבל כדאי לטעום ולשפר תיבול לפי הצורך.
בשר בקר טחון טרי או מופשר?
מה אפשר במקום הקורנפלור?
עדיף טרי אבל אפשר להכין גם עם קפוא מופשר.
במקום קורנפלור אפשר לשים קמח רגיל או קמח תפו”א.
היי
מה התחליף לפירורי הלחם אם אני רוצה ללא גלוטן?
אפשר להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן או לשים 2-3 כפות קמח חומוס או לגרד דק תפו”א בינוני (יש לסחוט מנוזלים).
בפורם של אימהות לילדי צליאק, ראיתי המלצה לפורר פירכיות אורז . נסיתי ואכן יצא טוב.
תודה על השיתוף🌺
רוטב מעולה!!! הכנתי את הרוטב לקציצות סויה
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה נועה
is it better with pasta or rice,thanks
Both
תודה על המתכון!!
מספר שאלות:
1. אפשר להמיר סילאן בדבש?
2. אפשר להמיר רסק בקטשופ?
3. אני מעוניינת להוסיף אפונה. האם אפשר אפונה משימורים ולא קפואה?
4. אפשר להפחית מעט מהשום? (הילדים לא רוצים…)
תודה מראש.
1. אפשר.
2. פחות מומלץ.
3. אפשר.
4. אפשר להפחית או לוותר.
היי אפרת! אין לי רכז עגבניות. אפשר עגבניות טריות מגורדות בפומפיה? והאם כדאי לוותר על הביצה? הם לא אוהבים ביצים בתוך קציצות.
תודה!!
אפשר לגרד כ-5 עגבניות טריות בפומפיה (על הקטשופ לא מומלץ לוותר). יכול להיות ש-2 כוסות מים יספיקו.
אפשר לוותר על הביצה.
היי אפרת, תודה על התגובה המהירה👍
ניסיתי את המתכון הזה יצא ממש טעים והילדים אהבו, חוץ מהתלונה על התקלה הקבועה… השתמשתי בבקר טחון טרי (זה קורה לי בכל המתכונים של קציצות שניסיתי😕)
סודה לשתייה לא ניסיתי, ננסה
היי אפרת,
האתר שלך עוזר לי מאוד! המון תודה😊
יש לי “תקלה” שתמיד חוזרת על עצמה בקציצות ברוטב מבחוץ הקציצה עסיסית ורכה ומבפנים יותר קשה ויבשה, איך עושים שהרוטב יחלחל לתוך הקציצה?
היי מיכל,
את משתמשת בבשר בקר טחון? את המתכון הזה ספציפי ניסית להכין?
אם הקציצות ייצאו רכות ואווריריות יותר אז הרוטב יחלחל יותר לתוך הקציצה.
טיפים לקציצות רכות ועסיסיות:
*מומלץ להוסיף לתערובת הקציצות תפוח אדמה מגורד דק /ואו בצל טחון.
*להוסיף ביצה אחת לחצי קילו בשר.
*מומלץ להוסיף פרוסת לחם או חלה (בלי הקשה) לאחר שהושרתה במים ונסחטה היטב או פירורי לחם.
*מומלץ להוסיף חצי כפית אבקת סודה לשתיה לכל חצי קילו בשר.
רציתי לדעת במה אפשר להחליף פירורי לחם
אפשר לשים שיבולת שועל דקה או פרוסת לחם (בלי הקשה) טבולה במים, סחוטה ומפוררת.
אפרת הצהממת תודה!
אפשר בלי בצל?
אפשר (למרות שהבצל מוסיף טעם ורכות לקציצות).
הי אפרת
האם במקום אפונה ניתן להוסיף שעועית ירוקה קפואה (סנפרוסט) לרוטב?
ואם כן כמה זמן לבשל אותה? זמן כמו האפונה?
תודה
מאוהבת באתר שלך 😊
היי טובה,
אפשר לשים שעועית ירוקה קפואה. רצוי שתהיה חתוכה.
זמן הבישול כמו האפונה.
היי אפרת
תודה על אתר מושלם!!!
לגבי המתכון – הקציצות יצאו בחלקן קצת צ’ואי כמו מסטיק, ידוע לך מה הסיבה? (טחנתי לבד קוביות טריות של בשר כתף מס 4)
סחטתי נוזלים מהעיסה לפני שקרצתי לסיר ולמרות הכל מעט התפרקו בחלקם
היי לילי,
טחנת במטחנת בשר?
הבשר היה קפוא או עדיין קר כשהכנת ממנו קציצות?
אין לי פירורי לחם, יש תחליף?
במקום פירורי לחם אפשר לשים פרוסה וחצי של לחם (בלי החלק הקשה). יש לטבול את הפרוסה במים, לסחוט ולפורר לתערובת.
היי אפרת אפשר להוסיף תפ”א?
כן. יש לחתוך לקוביות קטנות (עד 2 ס”מ) ולבשל עם הרוטב במשך כ15 דקות לפחות לפני הוספת הקציצות.
הי אפרת אפשר לוותר על הקינמון בקציצות?
כן.
אפרת היקרה – את לא מבינה איך את מצילה אותי עם האתר המושלם שלך!!
הכנתי היום את הקציצות ברוטב, בדיוק לפי המתכון – הילד המאד מאד בררן שלי טרף אותן בהתלהבות.
המון המון תודה לך על האתר, ההשקעה במתכונים והתגובות לכולם!
אין עלייך!!
שמחה שהוא אהב!
תודה 🌷
אפשר להכין עם עוף טחון??
כן.
היי
איך אפשר לעשות שהרוטב לא יהיה מתוק?? לוותר על הסילאן והקטשופ?
כן אפשר.
אפשר להקפיא מוכן עם הרוטב?
כו אפשר.
היי, האם אפשר להוסיף שעועית ירוקה במקום אפונה?
כן. כדאי שתהיה חתוכה.
האם חייבים להשתמש בקורנפלור? או שניתן לוותר/להחליף במשהו אחר?
הקורנפלור נועד להסמיך את הרוטב. אפשר לוותר על זה או להמיר בקמח רגיל.
תודה אפרת היקרה! טעיםםםם💕
לצערי שכחתי להוסיף את האפונה, אבל לא נורא🥰
מהמם 😍
תודה נוי
היי אפרת
איזה עוד תבלינים מתאימים לתיבול הקציצות? זה נראה לי קצת רציתי שיהיה טעם מורגש
אולי פפריקה/כורכום?
אפשר להוסיף רבע כפית כורכום ושליש כפית פפריקה.
אפרת אהובה!!
כרגיל יצא מושלםםםם
אין עליך!❤
תודה ריקי, שמחה לשמוע ❣️
היי אפרת!!
רציתי לשאול אם אפשר להמיר אתה הסילן בדבש? פשוט ניגמר לי הסילן…
כן אפשר.
שלום
נראה ממש טוב
אני רץ להכין…..
אבל כמה זמן לבשל ???
תודה
היי יעקב,
לאחר הוספת הקציצות לרוטב יש לבשל עם מכסה במשך 10 דקות מבלי לערבב (בזמן זה הכדורים מתייצבים). לאחר מכן, לערבב בעדינות את כדורי הבשר עם הרוטב ולהוסיף אפונה קפואה. לכסות ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.
אפרת יצא טעיםםם טעיםםם – כל מתכון שלך יוצא משובח ומשדרג את הידע במטבח – אלופה !!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שירלי 🌷
היי אפרת.
נראה מעולה. רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בעוף טחון בחצי מהכמות? כי אין לי הרבה בשר טחון….
ואולי אפשר פשוט להפוך אותן לקציצות עוף?
תודה
כן, אפשר לשלב חצי כמות עוף עם חצי כמות בשר בקר (אפילו עדיף מאשר עוף בלבד).
היי אפרת
משתמשת באתר הרב מאוד
האם יש לך אפלקציה ?
עדיין לא.. 🙂
זה היה מיוחד ממש הילדים זללו
יש לי מתכון חמוד לילדים ממליצה לך לפרסם
ביצה אחת
2 כפות מים
א.מרק
א.מרק בצל
פפריקה
פלפל שחור
כמוו
פרורילחם מוזהבים
מערבבים
שמים במחבת שמן בנדיבות ומטטגנים חתיכות קטנות
זה מעדן לילדים.מעין שניצלים פרווה
תודה שרית 🙂
לא נעים לי להגיד לך שרית שהמתכון שלך הוא לא בריאותי בעליל ועוד לילדים. אוי ואבוי
אבקת מרק עוד אבקת מרק ואז לבסוף טיגון!
לפחות מטגנים ירק או מזון
מזל שאין לך בלוג/ אתר/עמוד אוכל
אין לך מה לעשות בחיים??
אם היא חושבת שזה טוב שתהנה…
אם את אומרת ככה זה מרמז עליך לא עליה…
אם את לא רוצה אל תכיני!!
תודה על המענה המהיר והסבלני
לגבי השום יש לי שום כתוש בצנצנת ולא בקוביות.. אשמח ליחס המרה של שן מול כפית
תודה!
נ.ב כמה זמן זה נשמר במקרר?
שן שום זה בערך חצי כפית.
הקציצות נשמרות במקרר כ-4 ימים.
האם ניתן להכינם בסיר אבל בתנור בחום נמוך למספר שעות🍜
לא ניסיתי אבל כדאי לקחת בחשבון שלעיתים התנור מייבש את הרוטב.
היי אפרת,תודה על המתכון, כמה שאלות:
1. גם בשביל הקציצות וגם בשביל הרוטב רוצה להשתמש בשום כתוש מהמקרר, אפשר? מה יחס ההמרה, כמה שום כתוש זה כל שן שום?
2. רוצה להשתמש בבצל קצוץ קפוא, אפשר או שהוא גדול מידי? אם כן האם להפשיר מראש? מה יחס ההמרה, כמה זה יוצא בצל קטן אחד בבצל קצוץ קפוא?
3. שלוש כוסות המים שמוסיפים הם בטמפרטורת החדר?
4. את האפונה להוסיף ישר מהמקפיא או להפשיר קודם?
5. לגרסה ללא גלוטן אפשר פרורי לחם ללא גלוטן? משהו משתנה במתכון?
המון המון תודה לך
נ.ב לקציצות מעט פלפל שחור, זה קמצוץ, נכון?
1. אפשר. כל 2 שיני שום זה בערך קובית שום קפוא.
2. אפשר לשים כחצי כוס בצל קפוא אבל יש לטחון אותו. לא חובה להפשיר לפני.
3. לא משנה. אפשר בטמפ’ או רותחים.
4. ישר מהמקפיא.
5. כן. אין שינוי.
כן, קמצוץ פלפל שחור.