זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: 22-25 כדורי בשר
מצרכים:
קציצות בשר:
600 גרם בשר בקר טחון
2 שיני שום כתושות
בצל קטן טחון או מגורד דק, סחוט מנוזלים
1 ביצה גדולה
שליש כוס פירורי לחם
תיבול לקציצות: כפית מלח (לא גדושה), שליש כפית כמון, שליש כפית אבקת קינמון, מעט פלפל שחור
רוטב אדום:
כף שמן זית
2 שיני שום כתושות
3 כפות מלאות רסק עגבניות
3 כפות מלאות קטשופ
כף מלאה סילאן
3 כוסות (720 מ”ל) מים
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
כף קורנפלור + 2 כפות מים קרים
2 כוסות אפונה משקית קפואה (לא חובה)
אופן הכנה:
הכנת הרוטב:
-מחממים סיר עם כף שמן. מוסיפים שום כתוש, רסק עגבניות, קטשופ, סילאן, מים, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מערבבים בכוס כף קורנפלור עם 2 כפות מים קרים עד שהקורנפלור מומס, ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד להכנת הקציצות (מומלץ לטעום את הרוטב ולשפר מליחות לפי הטעם).
הכנת הקציצות:
-מערבבים בקערה את חומרי הקציצות: בשר טחון, שום כתוש, בצל מגורד, ביצה, פירורי לחם, מלח, כמון, קינמון ופלפל שחור. יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס”מ ומניחים בעדינות בתוך הרוטב. מבשלים עם מכסה במשך 10 דקות מבלי לערבב (בזמן זה הכדורים מתייצבים).
-לאחר מכן, מערבבים בעדינות את כדורי הבשר עם הרוטב ומוסיפים אפונה קפואה. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.
טיפים והערות
מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן – תוספות לקציצות ברוטב.
- עוף בתיבול פיקנטי |
- פרגיות בצ’ילי ודבש |
- חצילים עם בשר טחון |
- שוקיים בסיר |
- אמפנדס במילוי בשר |
- תבשיל שעועית ירוקה ואפונה
תגובות
היי הקציצות יצאו טעימות אבל קשות . מה הסיבה?
ראיתי שכתבת לסחוט את הבצל מנוזלים ובתגובה כתבת לא לסחוט בשביל שהקציצות יצאו רכות.מה לעשות פעם הבאה?
היי עדי,
בתגובה שראית הכותבת הוסיפה תפו”א מגורד, ולכן היה עדיף לא לסחוט.
הקציצות יכולות לצאת קשות גם בגלל סוג הנתח שמשתמשים בו.
לפעם הבאה כדאי לקנות נתח שעבר את הטחינה הכי דקה, ורצוי כזה שעבר במטחנה פעמיים. בנוסף, אפשר להוסיף פרוסת לחם או חלה (בלי הקשה) לאחר שהושרתה במים ונסחטה היטב, או פירורי לחם.
וטיפ אחרון- מומלץ להוסיף חצי כפית אבקת סודה לשתייה לכל חצי קילו בשר, זה משפר את המרקם.
שבת שלום😊
הי… בצל מגורד ? בפומפיה זה סיוט ומעבד מזון זה בצל חתוך דק. יש דרך אחרת ? תודה
היי אילנה,
אפשר גם לחתוך לגודל הרצוי עם סכין😊
אין לי קורנפלור. יש לי רק קמח תופח בבית. לשים או לוותר?
היי ליאת,
אם אין לך קמח רגיל אלא קמח תופח- עדיף לוותר ולא להוסיף, משום שקמח תופח עלול להפוך לגושי בצק ברוטב.😊
הי אפרת, עזרה דחופה !
אני מכינה עכשיו את הרוטב. שמתי בכוס קמח (שיפון) עם 2 כפות מים וערבבתי. כשהכנסתי למחבת, זה נהייה כמו כופתאות בצק, ולא התערבב ונמס ברוטב. הוצאתי את הכופתאות. מה לעשות עכשיו? איך להסמיך את הרןטב מבלי שיהיו לי כופתאות בצק?? תודה!! מיכל
היי מיכל,
לא מומלץ להשתמש בקמח שיפון להסמכה כי הוא כבד מדי, ועלול לגרום לתקלה כמו זו שקרתה לך😊
נסי להמיס בנפרד 2 כפות מים+ קורנפלור (או קמח לבן או קמח תפו”א) ואז תוסיפי לרוטב.
בהצלחה!
ושאלה נוספת- האם אפשר להכין מהתערןבת גם קציצות בתנור? אם כן, מה לעשות? נותרה לי תערובת בצד… תודה
אם נשאר לך גם רוטב אפשר לשפוך אותו מעל הקציצות שנותרו ולאפות על 180 מעלות כשעה- שעה וחצי. קחי בחשבון שבאפייה הקציצות יצאו יותר יבשות.
אם לא נשאר רוטב- אפשר לטגן את הקציצות על מחבת פסים (או בסיר גריל אם יש לך).
בהצלחה:)
תודה רבה! אפשר גם להקפיא את התערובת שנשארה, נכון?
נכון מאד😊
תודה, הקציצות יצאו ממש טעימות:)
מעולה, שמחה לשמוע😍
הי
המתכון הזה מתוק??
היי עדידוש,
הקציצות עצמן לא מתוקות, הרוטב מעט מתקתק…
אם רוצים להפחית מתיקות אפשר לוותר על הסילאן ולשים רק כף קטשופ אחת.
האם ניתן להכין את זה גם עם שקית שעועית ירוקה קפואה?
היי,
כן, אפשר:)
היי אפרת …
2 שאלות:
1. ל400 גר’ בשר האם צריך לשנות כמויות?
2. האם במקום האפונה להוסיף חומוס ( מקופסת שימורים ) ?
תודה
היי ליטל,
אם את שמה 400 גרם אלה הכמויות המומלצות:
1 שן שום כתושות
חצי בצל קטן טחון או מגורד דק, סחוט מנוזלים
ביצה קטנה
רבע כוס פירורי לחם
תיבול לקציצות: 3/4 כפית מלח (לא גדושה), רבע כפית כמון, רבע כפית אבקת קינמון, מעט פלפל שחור
לגבי חומוס- אפשר (זה עניין של טעם).
היי אפרת בוקר טוב להוריד בחצי גם מכמויות הקציצות וגם הרוטב ?
תודה
עדכנתי את הכמויות בתגובה הקודמת.
לגבי רוטב- אין צורך לשנות.
תודה
טעים מאד!
אבל למה הקציצות במרקם קצת של גומי? לא מספיק רכות?
היי שרי 🙂
לגבי המרקם, זה בדר”כ קשור לסוג הבשר (איזה חלק טחנו) ולאופן הטחינה.
בדר”כ שמעבירים את הבשר פעמיים במכונה הוא יוצא במרקם רך יותר. אם פעם אחת, הוא יוצא צמיגי וקשה יותר.
תודה אפרת על התגובה 🙂
היום הכנתי שוב והוספתי תפו”א מגורד וזה ממש ריכך את הקציצה ויצא טעים!
או במקום פירורי לחם להרטיב 2 פרוסות חלה (לחצי קילו בשר) ואח”כ לסחוט ולטחון עם הבשר משנה מאד את המרקם!
שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן😍
מדהים ברמות!!
המתכון הכי מדוייק שיש והכי טעים .
גם הסרבנים שלי אוכלים את זה ,ותמיד מבקשים עוד .
תודה על האתר המדהים שלך
תודה רבה מאיר 🙂
שמחה לקרוא שאהבתם 🌸
הפך להיות קבוע אצלנו (ללא אפונה).
מפצל חלק גם לתנור, פשוט מדוייק.
תודה!
תודה אדר 🙂 שמחה לקרוא שאתם נהנים
שבוע טוב❤️
שלום. אם אני רוצה להכין עם קילו בשר איך מכפילים את שאר המצרכים? תודה
פשוט תכפילי ב-2 יקירה
במקום נניח בצל קטן- 2 בצלים קטנים/ 1 גדול
בהצלחה♥
הכנתי לשבת פעם ראשונה ואימלהההההה זה יצא מושלם למרות שלא היה לי קונפלור זה יצא פצצהההההההההה…… אין עליך
תודה אודל,
שמחה לקרוא שאת נהנת ❤️❤️
תענוג!
הילדים שלי לא עפים על קציצות ופה לא נשאר פירור. סיימו וביקשו מיד שאכין עוד סיר- עם מלא מלא רוטב טעים כזה.
ויתרתי על האפונה והסילאן, ושמתי יותר קטשופ מאשר רסק.
שמחה לקרוא שאהבת יפעת
ערב נפלא❤️
ממליצה לך לא לוותר על סילאן בכל המתכונים שלה שיש סילאן ברוטב , את לא מבינה כמה שזה מוסיף לטעם ומשדרג 🙂
אפשר להשתמש באפונה משימורים לא קפאו
אפשר 🙂
אפשר להוסיף זיתים ?
היי רבקה
אין בעיה להוסיף זיתים, הזיתים מעט מרים בבישול
אז קודם כל הייתי מרתיחה אותם פעמיים ומחליפה מים לפני שאת מוסיפה לתבשיל.
יש לך כאן מתכון מפורט לזיתים מבושלים
בהצלחה ♥
היי, הכנתי את הקציצות אבל הן יצאו מאוד קשות. למרות שגירדתי תפוא ובצל לתערובת.
מה יכולה להיות הסיבה? איך אפשר לשפר את זה שיצאו ממש רכות?
היי הודיה,
ידוע לך אם השתמשת בבשר שטחנו אותו פעם אחת או פעמיים?
זה יכול להיות גם קשור לסוג הנתח הטחון ואם הוא מספיק שמן או לא.
סחטת במקרה את הנוזלים (של התפו”א והבצל)?
בשר טחון טרי שקונים בסופר. נראה לי שטחנו אותו רק פעם אחת (אמא שלי למשל כל הזמן מכינה קציצות משלה מהבשר הזה ויוצא ממש ממש רך)
ולא סחטתי את הנוזלים…
מה לעשות להבא?
תוסיפי יותר בצל ופירורי לחם.
וטוב עשית שלא סחטת את הנוזלים כי הם מוסיפים רכות לקציצה.
מה אפשר לשים במקום קורנפלור?
במקום קורנפלור אפשר לשים קמח רגיל או קמח תפו”א.
הרוטב טעים לאללה
שלום אפרת האם אפשר להוסיף תבלין לקציצות ואם כן כמה ?
זה תבלין שמיועד לקציצות? אם כן, אפשר להוסיף כחצי כפית.
היי אפרת האם אפשר להחליף את האפונה בשעועית ירוקה ? אם כן כמה להשים והאם צריך לשנות משהו ?
ראיתי שכבר ענית בתגובות למטה
תודה!
היי שאלה קצת מוזרה חח
אפשר לעשות את המתכון הזה בלי הקציצות, רק את הרוטב ולשים בו שעועית ירוקה?? כי אני מחפשת מתכון לרוטב אדום טעים לשעועית ירוקה…
כן אפשר.
אפרת!!! מושלם!!!
עשיתי עם שעועית
תודה רבה
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת. נגמר לי רסק עגבניות אבל יש לי עגבניות מרוסקות ורוטב לפיצה. במה אפשר להחליף?
היי אנה,
הרסק מסמיך את הרוטב וגם מוסיף לטעם.
אפשר לנסות לשלב עגבניות מרוסקות עם רוטב פיצה אבל לא בטוחה איך זה ייצא.
היי אפרת ראיתי במתכון אחר שלך של קציצות ברוטב שצריך לטגן או לאפות את הקציצות לפני הבישול וכאן אני רואה שישר מכניסים לרוטב מדוע ? האם הקציצות לא יתפרקו ?
הקציצות אמורות להיות יציבות בגלל פירורי הלחם.
יצא מעולה תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
מתכון מעולה! מומלץ בחום!!
תודה נועה, שמחה שאהבת 🙂
השתמשתי בהודו במקום, יוצא קצת רך וזה צפוי, זה גם יוצא ממש טעים
תודה שחזרת לעדכן 🙂
דחוף לשנות את שם המתכון! זה טעים בטירוף גם למבוגרים! אפרת תודה רבה על עוד מתכון פצצה!!!
גם אנחנו ילדים! 😉😄
תודה אסנת
חייב קונפלור?
זה להסמכת הרוטב.
במקום קורנפלור אפשר לשים קמח רגיל או קמח תפו”א.
אין לי מה לומר יותר חוץ מזה שאת מלכה!! כל מתכון שאני מכינה מהאתר יותר קל וטעים מהאחר. פשוט מושלם. שבוע שעבר הכנתי את החזה עוף בטריאקי ועפו עליו( לא טעמתי אני צמחונית אבל בואי נגיד שבעלי שם בקופסה והחביא עמוק במקרר חחח
שמחה לשמוע 🙂
נראה מעולה!
תודה רונית
מושלם!!!
שמחה שיצא טעים ❣️
יצא טעים ברמות אחרות.
שמחה לשמוע ❣️
יצא מהמם!!!
שמתי עם שימורים של אפונה וגזר
ויצא פשוט מעדן,
וגם כדורים יפים שלא התפרקו לי כמו תמיד…
המון תודות!!
שמחה שיצא מוצלח ❤️
תודה יהודית
כמו כל המתכונים שלך- קל להכנה וטעים בטירוף!
תודה רבה
תודה מיטל ❣️
כמות של 600 גר׳ בשר לא תיתן 22 קציצות.
למה לא? באיזה גודל את מכינה אותן?
היי אפרת, האם יש אפשרות לרוטב צהוב או משהו דומה מרוטב עגבניות?
היי מאיר,
יש את הרוטב הצהוב שבמתכון הזה- קציצות הודו ברוטב צהוב. אפשר להכין את המתכון גם עם בשר בקר טחון.
היי,
במה אפשר להחליף את הקטשופ?
נתקעתי בלי…
תכיני בלי.
שלום אפרת,
האם ניתן להחליף לקמח מצה או קמח תפוחי אדמה כדי שיהיה כשר לפסח?
אני חושבת שאפשר לשים קמח מצה אבל מספיק לשים 2-3 כפות.
שאלה קצת מוזרה, הרוטב עם האפונה נשמע מעולה, אבל אני לא מבשלת בשר, איך אפשר לעשות גירסה צמחונית לקציצות? קמח? טופו? משהו אחר? תודה!
היי שירי,
אפשר להכין את קציצות הטופו במתכון הזה- קציצות טופו ברוטב, עם הרוטב שבמתכון הזה.
מעולה, תודה!
שלום אפרת, האם אפשר להוסיף לתערובת חצי חצי בשר בקר ועוף והאם אפשר להוסיף אורז. אם כן כמה מומלץ?
אפשר לשלב בשר בקר ועוף.
לגבי אורז, אפשר להוסיף כוס אורז לבן שטוף ומסונן (לא מבושל).
אם את שמה אורז אני חושבת שכדאי יהיה להגדיל את כמות הרוטב לפחות ב1.5 (הכוונה להכפיל את כל הרכיבים ב1.5).
כשמכניסים את הכדורים לסיר, צריך להבה גדולה או קטנה?
להבה גבוהה ואח”כ להנמיך.
צהריים טובים לך!
אשמח לדעת למתכונים באופן כללי,
בכמה פירורי לחם משתמשים במקום פרוסת חלה?
קצת דחוף!
תודה רבה!
כשליש כוס.
חייבת לציין שאכן חיפשתי לעשות תבשיל קציצות מהיר וזריז, היה קשה לי עם הכמות של הרסק (בדר״כ אני שמה ממש מעט) אבל יצא מושלם! השילוב של הטעמים יחד מעולים!
טיפ: הוספתי רבע כוס מי סודה לתערובת הבשר.
תודה ג’ולי 🙂
בשביל מה מי סודה?
זה נותן אווריריות לקציצות.
מה שמים במקום קורנפלור?
במקום קורנפלור אפשר לשים קמח רגיל או קמח תפו”א.
עשיתי לפי המתכון
ערבבתי קמח ומים קרים ואח\”כ שפכתי בסיר
הקמח נהיה גושי ולא משנה כמה מערבבת זה לא משתנה…
מה עשיתי לא נכון?
מצרפת תמונה
מוזר. ערבבת את הקמח עם המים עד לבלילה לבנה חלקה?
בכל מקרה, בעזרת כף תוציאי את גושי הקמח שצפים.
אז זה בעצם מאבד מהפואנטה שלו לא? הקמח אמור להסמיך את הרוטב
והוא נהיה כולו גושים ולא עושה את העבודה.
אכן ערבבתי עם מים קרים עד מרקם חלק
חוץ מהגושים, המרק הסמיך קצת?
חצי כח… אני לא יודעת איך זה אמור לצאת אז קשה לי להגיד…
אם אנסה עם קורנפלור אקבל תוצאה זהה? או שכדאי לקנות ולנסות?
עם קורנפלור זה אמור לצאת מוצלח יותר.
תתחדשי על האתר החדש!! מדהים.
עשיתי את הקציצות – הקציצות יצאו מצויין!
תתחדשי על האתר החדש!! מדהים.
עשיתי את הקציצות – הקציצות יצאו מצויין!
תודה יפית ❤️
שמחה שהקציצות יצאו טעימות.
מתכון נפלא שהבן 3 שלי ממש אהב. וזה ילד שקשה להלהיב אותו על דבר חדש, ועוד קציצה ששוחה ברוטב! 🙂 הקורנפלור ברוטב זו הברקה.
עשיתי כמה שינויים שכם זורמים עם המתכון. לא גירדתי בצל בבשר, מפאת עצלנות, הוספתי שיבולת שועל דקה במקום פירורי לחם ובמקום אפונה הוספתי לרוטב שעועית ירוקה חתוכה קפואה. הכול כמעט נעלם! תודה!
נשמע מעולה 🙂
תודה מוניקה ❤️
היי אפרת,
בסוף המתכון כתבת שצריך לערבב בעדינות את כדורי הבשר והרוטב ולהוסיף את האפונה.לכסות ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.
אז אם אני לא רוצה להוסיף את האפונה ..
אז אני עדין צריכה להשאיר לבשל כחצי שעה או שלא ?
כן, צריך לבשל כחצי שעה בכל מקרה.
אפשרת,
במקום סילאן וקורנפלור..
אפשרי להשים משו במקום או שחובה איתם?
היי ברכה,
במקום קורנפלור אפשר לשים קמח רגיל או קמח תפו”א.
במקום סילאן אפשר לשים דבש או סירופ מייפל.
הקציצות יצאו מצויין. תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה ישראל
היי אפרת
הכנתי עכשיו את כדורי הבשר.
יצא פשוט מדהים
ואני רוצה לומר לך שזו פעם ראשונה שהכנתי כדורים והם לא התנדפו ברוטב!! נשארו עגולים ויפים ויציבים.
תודה!!!!
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה לך
חייבת לשאול אחת ולתמיד,איך שמים את הקציצוות ברוטב?בידיים משומנות או ידיים רטובות במים?בהרבה מתכונים מופיע פעם ככה פעם ככה ,סליחה על הבורות חייבת לדעת
מספיק להרטיב ידיים.
היי אפרת,
המתכון פשוט ומעולה!!!
עשיתי אותו פעם ראשונה לפני חודש ומאז הילדים לא מפסיקים לאכול…
החלטנו לוותר על הפלפל השחור ולהוסיף מעט טריאקי, ויוצא מדהים!
תודה לך
מעולה 🙂
תודה ושנה טובה 💝
היי אפרת
אפשר להחליף את הבשר בהודו טחון
פשוט יש לי המון הודו טחון בבית ואין לי בכלל בשר טחון…
אשמח למענה מהיר, אני רוצה להכין עכשיו להיום בערב
כן אפשר.
500 גרם זה שונה מהכמויות פה?
אפשר להכין עם 500 גרם הודו טחון רק תפחיתי מכמות הכמון והקינמון (שימי רבע כפית שטוחה מכל אחד).
הי ניתן להוריד את הכמון והקינמון???
או להחליף במשהו אחר??
כן אפשר.
קציצות בשר לילדים יצא נהדר.במקום סילאן שלא היה לילי שמתי טריאקי. כל הכבוד
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אפשר להוסיף מים אם זה לא מספיק?
אפשר להוסיף לרוטב עוד קצת מים אבל כדאי לטעום ולשפר תיבול לפי הצורך.
בשר בקר טחון טרי או מופשר?
מה אפשר במקום הקורנפלור?
עדיף טרי אבל אפשר להכין גם עם קפוא מופשר.
במקום קורנפלור אפשר לשים קמח רגיל או קמח תפו”א.
היי
מה התחליף לפירורי הלחם אם אני רוצה ללא גלוטן?
אפשר להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן או לשים 2-3 כפות קמח חומוס או לגרד דק תפו”א בינוני (יש לסחוט מנוזלים).
רוטב מעולה!!! הכנתי את הרוטב לקציצות סויה
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה נועה
is it better with pasta or rice,thanks
Both
תודה על המתכון!!
מספר שאלות:
1. אפשר להמיר סילאן בדבש?
2. אפשר להמיר רסק בקטשופ?
3. אני מעוניינת להוסיף אפונה. האם אפשר אפונה משימורים ולא קפואה?
4. אפשר להפחית מעט מהשום? (הילדים לא רוצים…)
תודה מראש.
1. אפשר.
2. פחות מומלץ.
3. אפשר.
4. אפשר להפחית או לוותר.
היי אפרת! אין לי רכז עגבניות. אפשר עגבניות טריות מגורדות בפומפיה? והאם כדאי לוותר על הביצה? הם לא אוהבים ביצים בתוך קציצות.
תודה!!
אפשר לגרד כ-5 עגבניות טריות בפומפיה (על הקטשופ לא מומלץ לוותר). יכול להיות ש-2 כוסות מים יספיקו.
אפשר לוותר על הביצה.
היי אפרת, תודה על התגובה המהירה👍
ניסיתי את המתכון הזה יצא ממש טעים והילדים אהבו, חוץ מהתלונה על התקלה הקבועה… השתמשתי בבקר טחון טרי (זה קורה לי בכל המתכונים של קציצות שניסיתי😕)
סודה לשתייה לא ניסיתי, ננסה
היי אפרת,
האתר שלך עוזר לי מאוד! המון תודה😊
יש לי “תקלה” שתמיד חוזרת על עצמה בקציצות ברוטב מבחוץ הקציצה עסיסית ורכה ומבפנים יותר קשה ויבשה, איך עושים שהרוטב יחלחל לתוך הקציצה?
היי מיכל,
את משתמשת בבשר בקר טחון? את המתכון הזה ספציפי ניסית להכין?
אם הקציצות ייצאו רכות ואווריריות יותר אז הרוטב יחלחל יותר לתוך הקציצה.
טיפים לקציצות רכות ועסיסיות:
*מומלץ להוסיף לתערובת הקציצות תפוח אדמה מגורד דק /ואו בצל טחון.
*להוסיף ביצה אחת לחצי קילו בשר.
*מומלץ להוסיף פרוסת לחם או חלה (בלי הקשה) לאחר שהושרתה במים ונסחטה היטב או פירורי לחם.
*מומלץ להוסיף חצי כפית אבקת סודה לשתיה לכל חצי קילו בשר.
רציתי לדעת במה אפשר להחליף פירורי לחם
אפשר לשים שיבולת שועל דקה או פרוסת לחם (בלי הקשה) טבולה במים, סחוטה ומפוררת.
אפרת הצהממת תודה!
אפשר בלי בצל?
אפשר (למרות שהבצל מוסיף טעם ורכות לקציצות).
הי אפרת
האם במקום אפונה ניתן להוסיף שעועית ירוקה קפואה (סנפרוסט) לרוטב?
ואם כן כמה זמן לבשל אותה? זמן כמו האפונה?
תודה
מאוהבת באתר שלך 😊
היי טובה,
אפשר לשים שעועית ירוקה קפואה. רצוי שתהיה חתוכה.
זמן הבישול כמו האפונה.
היי אפרת
תודה על אתר מושלם!!!
לגבי המתכון – הקציצות יצאו בחלקן קצת צ’ואי כמו מסטיק, ידוע לך מה הסיבה? (טחנתי לבד קוביות טריות של בשר כתף מס 4)
סחטתי נוזלים מהעיסה לפני שקרצתי לסיר ולמרות הכל מעט התפרקו בחלקם
היי לילי,
טחנת במטחנת בשר?
הבשר היה קפוא או עדיין קר כשהכנת ממנו קציצות?
אין לי פירורי לחם, יש תחליף?
במקום פירורי לחם אפשר לשים פרוסה וחצי של לחם (בלי החלק הקשה). יש לטבול את הפרוסה במים, לסחוט ולפורר לתערובת.
היי אפרת אפשר להוסיף תפ”א?
כן. יש לחתוך לקוביות קטנות (עד 2 ס”מ) ולבשל עם הרוטב במשך כ15 דקות לפחות לפני הוספת הקציצות.
הי אפרת אפשר לוותר על הקינמון בקציצות?
כן.
אפרת היקרה – את לא מבינה איך את מצילה אותי עם האתר המושלם שלך!!
הכנתי היום את הקציצות ברוטב, בדיוק לפי המתכון – הילד המאד מאד בררן שלי טרף אותן בהתלהבות.
המון המון תודה לך על האתר, ההשקעה במתכונים והתגובות לכולם!
אין עלייך!!
שמחה שהוא אהב!
תודה 🌷
אפשר להכין עם עוף טחון??
כן.
היי
איך אפשר לעשות שהרוטב לא יהיה מתוק?? לוותר על הסילאן והקטשופ?
כן אפשר.
אפשר להקפיא מוכן עם הרוטב?
כו אפשר.
היי, האם אפשר להוסיף שעועית ירוקה במקום אפונה?
כן. כדאי שתהיה חתוכה.
האם חייבים להשתמש בקורנפלור? או שניתן לוותר/להחליף במשהו אחר?
הקורנפלור נועד להסמיך את הרוטב. אפשר לוותר על זה או להמיר בקמח רגיל.
תודה אפרת היקרה! טעיםםםם💕
לצערי שכחתי להוסיף את האפונה, אבל לא נורא🥰
מהמם 😍
תודה נוי
היי אפרת
איזה עוד תבלינים מתאימים לתיבול הקציצות? זה נראה לי קצת רציתי שיהיה טעם מורגש
אולי פפריקה/כורכום?
אפשר להוסיף רבע כפית כורכום ושליש כפית פפריקה.
אפרת אהובה!!
כרגיל יצא מושלםםםם
אין עליך!❤
תודה ריקי, שמחה לשמוע ❣️
היי אפרת!!
רציתי לשאול אם אפשר להמיר אתה הסילן בדבש? פשוט ניגמר לי הסילן…
כן אפשר.
שלום
נראה ממש טוב
אני רץ להכין…..
אבל כמה זמן לבשל ???
תודה
היי יעקב,
לאחר הוספת הקציצות לרוטב יש לבשל עם מכסה במשך 10 דקות מבלי לערבב (בזמן זה הכדורים מתייצבים). לאחר מכן, לערבב בעדינות את כדורי הבשר עם הרוטב ולהוסיף אפונה קפואה. לכסות ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.
אפרת יצא טעיםםם טעיםםם – כל מתכון שלך יוצא משובח ומשדרג את הידע במטבח – אלופה !!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שירלי 🌷
היי אפרת.
נראה מעולה. רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בעוף טחון בחצי מהכמות? כי אין לי הרבה בשר טחון….
ואולי אפשר פשוט להפוך אותן לקציצות עוף?
תודה
כן, אפשר לשלב חצי כמות עוף עם חצי כמות בשר בקר (אפילו עדיף מאשר עוף בלבד).
היי אפרת
משתמשת באתר הרב מאוד
האם יש לך אפלקציה ?
עדיין לא.. 🙂
זה היה מיוחד ממש הילדים זללו
יש לי מתכון חמוד לילדים ממליצה לך לפרסם
ביצה אחת
2 כפות מים
א.מרק
א.מרק בצל
פפריקה
פלפל שחור
כמוו
פרורילחם מוזהבים
מערבבים
שמים במחבת שמן בנדיבות ומטטגנים חתיכות קטנות
זה מעדן לילדים.מעין שניצלים פרווה
תודה שרית 🙂
לא נעים לי להגיד לך שרית שהמתכון שלך הוא לא בריאותי בעליל ועוד לילדים. אוי ואבוי
אבקת מרק עוד אבקת מרק ואז לבסוף טיגון!
לפחות מטגנים ירק או מזון
מזל שאין לך בלוג/ אתר/עמוד אוכל
תודה על המענה המהיר והסבלני
לגבי השום יש לי שום כתוש בצנצנת ולא בקוביות.. אשמח ליחס המרה של שן מול כפית
תודה!
נ.ב כמה זמן זה נשמר במקרר?
שן שום זה בערך חצי כפית.
הקציצות נשמרות במקרר כ-4 ימים.
האם ניתן להכינם בסיר אבל בתנור בחום נמוך למספר שעות🍜
לא ניסיתי אבל כדאי לקחת בחשבון שלעיתים התנור מייבש את הרוטב.
היי אפרת,תודה על המתכון, כמה שאלות:
1. גם בשביל הקציצות וגם בשביל הרוטב רוצה להשתמש בשום כתוש מהמקרר, אפשר? מה יחס ההמרה, כמה שום כתוש זה כל שן שום?
2. רוצה להשתמש בבצל קצוץ קפוא, אפשר או שהוא גדול מידי? אם כן האם להפשיר מראש? מה יחס ההמרה, כמה זה יוצא בצל קטן אחד בבצל קצוץ קפוא?
3. שלוש כוסות המים שמוסיפים הם בטמפרטורת החדר?
4. את האפונה להוסיף ישר מהמקפיא או להפשיר קודם?
5. לגרסה ללא גלוטן אפשר פרורי לחם ללא גלוטן? משהו משתנה במתכון?
המון המון תודה לך
נ.ב לקציצות מעט פלפל שחור, זה קמצוץ, נכון?
1. אפשר. כל 2 שיני שום זה בערך קובית שום קפוא.
2. אפשר לשים כחצי כוס בצל קפוא אבל יש לטחון אותו. לא חובה להפשיר לפני.
3. לא משנה. אפשר בטמפ’ או רותחים.
4. ישר מהמקפיא.
5. כן. אין שינוי.
כן, קמצוץ פלפל שחור.