זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי/פרווה
מצרכים:
חבילת שוקולד מריר (100 גרם)
25 גרם חמאה או מרגרינה
2-3 כוסות קורנפלקס רגיל (ללא סוכר) קצוץ.
(*לרגישים לגלוטן– ניתן להשתמש בקורנפלקס ללא גלוטן)
אופן הכנה:
-ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים עד לטמפרטורת החדר (יש להקפיד שהשוקולד לא יתקשה).
-שופכים את הקורנפלקס לקערת השוקולד ומערבבים היטב עד שכל הקורנפלקס מתכסה בשוקולד.
-מרפדים תבנית מרובעת קטנה בנייר אפיה.
-מעבירים בעזרת כף את התערובת לתבנית ומועכים לשכבה אחידה.
-מכניסים למקרר למשך שעה לפחות וחותכים לריבועים.
–
האם ניתן במקום להמיס שוקולד להתשמת בחמאה וקקאו?
לא בטוחה אם ייצא מוצלח.
ערב טוב!
הכנתי את המתכון לפי ההוראות בכל אופן התפורר לי, יש לך המלצה מה אני יכולה לעשות? אני צריכה לאירוע לבר מתוקים
תודה רבה!
תמיסי עוד חמאה ותוסיפי.
תשמרי במקרר
אני רוצה לשים משהו אחר במקום מרגרינה מה אפשר לשים וכמה?
תודה על המתכונים !!!!!
רצוי להשתמש בשומן שמתקשה בקור (כמו חמאה או מרגרינה) כדי שיתפוס את המרכיבים.
בכל מקרה אפשר לנסות להוסיף כף ממרח שוקולד במקום המרגרינה.
אפשר להחליף בשמן
ניסיתי יצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן💜
היייי
מה היית יותר ממליצה חמאת בוטנים או מרגרינה????
אשמח לקבל תשובה !!!!
זה יוצא טעים בכל מקרה. תלוי אם את אוהבת חמאת בוטנים:)
עם מרגרינה זה יוצא יותר נייטרלי בטעם ועם חמאת בוטנים מרגישים את השילוב של השוקולד וחמאת הבוטנים.
אני הולכת על המתכונים שלך בעיניים עצומות, רק שאלה קניתי כוס מדידה-כמה מל זה כוס במתכונים שלך?
היי
כוס מדידה היא בנפח 240 מל.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
הילדים בחגיגה. תודה🥰
שמתי במנז’טים במקום בתבנית.
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם אפשר במקום חמאה שמנת מתוקה
עדיף לשים 1-2 כפות ממרח שוקולד (צריך משהו שידביק את החומרים).
תודה רבה.
האם מתאים להשתמש בפירורי מצות במקום קונפלקס? נשאר לנו הרבה
או אם יש לך מתכון שמתאים פירורי מצות כבסיס אשמח לקבל אותו. תודה רבה
היי
אין בעיה להשתמש כאן בפירורי מצות(:
אפשר לשים בתבנית שקעים בצורות מלבנים קטנים
זה יוצא כמו שוגי אם עושים עם שוקולד לבן
אפשר לעטר מעל בזילוף שוקולד לבן או חום אם החלטתם ללכת על שוקולד לבן במתכון
יוצא מעולה וגם נראה טוב
אפרת המתכונים שלך כרגיל מעולים, קלים להכנה והכי חשוב טעימים בטירוף
תודה!
תודה על השיתוף, שמחה שאהבת את המתכון🙂
היי אפרת, תודה על הכל!
רציתי לשאול- כשהגעתי לשלב החיתוך התברר שהקורנפלקס כלל לא נדבק והכל מתפורר :/ מה ניתן לעשות כעת כדי להציל את המצב / החומרים? (ואולי בחומרים פחות יקרים- אם ניתן)?
תודה רבה
היי,
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
אם התערובת יבשה ולא מתאחדת כל כך כדאי להמיס עוד 4-5 קוביות שוקולד עם כפית חמאה ולהוסיף לפי הצורך.
אני חושבת שאפשר גם להוסיף מעט ממרח שוקולד אם אין אפשרות להוסיף שוקולד וחמאה.
בנוסף חשוב להדק היטב את התערובת לתבנית.
בוקר טוב מה המשקל של כוס קורנפלקס?
תודה
היי,
כוס קורנפלקס= כ-42 גרם.
היי אפרת קודם תודה על המתכונים אפשר לומר שאני מכורה וממליצה רק מאווד ושאלה קטנה שייך פה חמאת בוטנים טבעית במקום או בנוסף למרגרינה? אם כן אז מה המינון? ת
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים❤
אפשר לנסות להמיר את המחמאה בכף גדושה חמאת בוטנים.
ערב טוב! אפשר במקום קרונפלקס בסקויטים?
כי אין לי קרונפלקס. תודה והמשך יום טוב!!
היי,
מצרפת לך מתכון לעוגת כדורי שוקולד– דומה למתכון כאן רק עם ביסקוויטים.
אפשר להשתמש בפצפוצי אורז במקום בקורנפלקס?
היי הודיה,
אפשר😊
הי מה פרוש קצוץ? וללא סוכר? הרגיל?
קצוץ הכוונה חתוך לפירורים קטנים ולא אבקה.
אפשר להשתמש גם בקורנפלקס רגיל וגם ללא סוכר- לבחירתך(:
מושלם!!!
עשיתי ויצא מושלם!!!
שמתי קצת סילאן שהיה יותר מתוק…
שמחה מאד לשמוע! שבת שלום😊
בתור רווק שמבשל לבד את מצילה לי את היום כל פעם מחדש,
תודה רבה מאמא אפרת!
שמחה מאד לשמוע!😊 ותודה על השיתוף
היי
האם אפשר לטחון את הקורנפלקס לפירורים כדי שבחיתוך יהיה ממש חיתוך אחיד?
היי כרמית,
מניחה שאפשר לטחון לפירורים גסים, אבל יוצא הרבה יותר קראנצ’י וטעים כשהקורנפלקס שלם!😊
דווקא בגלל שיש לך מתכונים כ”כ טובים וקלים, כדאי לך ממש להוסיף את המתכון הזה:
קורנפלקס במייפל
רכיבים:
7 כוסות קורנפלקס
150ג’ חמוציות
150 ג’ שקדים גפרוריים
150 ג’ גרעיני דלעת (אני מעדיפה להשתמש בגרעיני חמניות, כמות קצת יותר גדולה בגלל הגודל הקטן יותר🌻)
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/4 כוס מייפל (בדר”כ שופכת יותר🍾)
אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר שמן, סוכר ומייפל כמה דקות עד שמתקבלת בלילה קצת סמיכה.
בתבנית תנור גדולה מערבבים קורנפלקס, שקדים ואת הגרעינים.
שופכים מעל את תערובת המייפל.
מערבבים היטב כך המייפל יכסה את הקורנפלקס ושות’ (מומלץ בכף עץ)
אופים 8 דק’ בתנור שחומם מראש ל 180 מע’.
מוסיפים את החמוציות.
אופים עוד 4 -5 דקות.
כדאי לאחר שהתבנית יוצאת המתנור, לפורר קצת ביידים כדי שלא יווצרו גושים גדולים מידי.
בתאבון ובהצלחה!!!🍹🏺
נשמע טוב מאד:) תודה אסתר
האם אפשר להכין עם עוגי במקום קורנפלקס? או יש לך רעיון למשהו חר לעשות מחבילת עוגי?
היי תמר,
לא חושבת שכדאי להכין עם עוגי בגלל המרקם השונה… אין לי רעיון למשהו אחר חוץ מלאכול קערה ענקית עם חלב😂
היי,אפשר שוקולד חלבי במקום פרווה?
או עדיף?
כן אפשר.
טעים!
מושלם!
שמחה שיצא טעים ❤️
היי,
האם ניתן להחליף את השוקולד מריר בלבן או לא להשתמש בו בכלל?
אני שואל מכיוון שאני רוצה להכין את חטיף השוגי האדום (ללא קקאו)
אפשר להשתמש בשוקולד לבן.
ניסיתי לעשות עם שוקולד לבן יצא ממש ממש טעים שווה לנסות
תודה שיראל 🙏❤️
יש לי קורנפלקס בטעם שוקולד מזכיר קצת קקאו איך אוכל להכין את זה?
אשמח לתשובה במייל
שימי 75 גרם שוקולד מריר.
שלחתי גם למייל.
יש מתכון שאפשר לעשות עם קופסא של כריות?
אולי המתכון הזה?
אין לי רעיון למתכון שאפשר להכין עם כריות אבל כריות הכי טעים לאכול כמו שזה 🙂
לרסק את הכריות לערבב עם קופסא ריבת חלב.
ומעל גנש של שוקולד עם שמנת מתוקה או ריצ\’ יוצא מעדן!!
הי אפרת, לאיזה גודל של כוס הכוונה?
תודה רבה!!
כוס בנפח 240 מ”ל. כוס זכוכית רגילה עם ידית.
היי אפרת 🙂
צריך לאחסן במקרר?
כן.
היי,
מה גודל התבנית?
שבת שלום
אפשר להשתמש באינגליש קייק חד פעמית.
שלום אפרת,
אם מחליפים לשוקולד חלב במקום המריר אז לא צריך חמאה?
תודה
בכל מקרה צריך חמאה כי היא מדביקה את החומרים.
האם אפשר עם ברנפלקס במקום קורנפלקס?
אפשר אבל זה יוצא הרבה פחות טעים.
זה מושלם הכנתי וחיסלו תוך פחות משעתיים
שמחה לשמוע 🙂
אפשר ריצ במקום חמאה?
החמאה מסייעת להדבקת החומרים. לא מומלץ להמיר בריץ’.
אפשרי להשתמש הקרונפלקס כשר לפסח?
כן אפשר.
חג שמח 🙂
אפשר להשתמש בשמן קנולה במקום חמאה?
פחות מומלץ כי הוא נוזלי. צריך שומן שמתקשה בקור כדי שיתפוס את המרכיבים. אם רוצים פרווה אפשר לשים מחמאה/מרגרינה.
רשמת במתכון שצריך קורנפלס בלי סוכר.
האם ניתן להשתמש בקורנפלקס עם סוכר? איך זה ישפיע?
כן, אפשר. זה פשוט יהיה קצת יותר מתוק.
הכנתי עכשיו עם מחמאה במקום חמאה. יצא לא טוב.:( השוקולד התקשה למרות שכל הזמן עירבבתי ולא יתערבב טוב עם הקרונפלקס.
מה עושים כדי לשפר או לתקן ולהציל?
תודה
היי חיה,
יכול להיות שחיממת אותו יותר מידי? נסי להוסיף לתערובת השוקולד 2-3 כפות מים ולחמם כמה שניות ושוב לערבב.
האם אפשר להשתמש בברנפלקס ללא סוכר?
תודה רבה על המתכונים הנפלאים:)
אני חושבת שכן למרות שלדעתי עם קורנפלקס רגיל זה יוצא הכי מוצלח.
עשיתי עם שמן קוקוס ויצא ממש טעים תודה רבה!
האם הם אמורים להישאר קשים גם בטמפרטורת החדר או רק בקירור? כי ברגע שהוצאתי אותם הם התפוררו לגמרי ולא נשארו כקוביות אלא בתפזורת…
היי מירב,
הם אמורים להיות יציבים אבל מעט מתפוררים בחיתוך.
אני מניחה שזה בגלל ששמן הקוקוס הוא פחות “תופס” מחמאה.
חג שמח 🙂
היי, משום מה אני לא מצליחה לפתוח את האתר שלך ואני ממש רוצה את המתכון של הפררו רושה , הצלחתי להיכנס רק למתכון הזה
יכולה פליז לשלוח פה בתגובות את המתכן …
תודה מראש
הצלחתי , תודה
היי
אפשר להחליף את החמאה בטחינה גולמית ?ואם כן כמה לשים?
היי שלי,
אפשר לנסות להוסיף כ-2 כפות טחינה גולמית אך מאחר והטחינה אינה מתקשה בקירור אני מתלבטת אם התערובת תהיה מספיק יציבה ולא תתפרק.
אפשר להקפיא???
כן שלמה, אפשר.
יצא מושלם!!! את פשוט תותחית!! אין משהו שאני מכינה מהמתכונים שלך ולא יוצא טוב. והכול בקלות ובמהירות…
אני הוספתי למתכון זה כמה כפות טחינה גולמית. וכף דבש ויצא מ ע ד ן!!! זה הרגיש כמו קליק קורנפלקס …
תודה על הכול ותצליחי!
תודה זיוה! איזה כיף לשמוע 🙂
המשך ערב נעים
היי, האם חייב להמיס את השוקולד והחמאה דווקא במיקרוגל? ובסוף כדורי הקורנפלקס ייצאו קריספיים?
היי הדר,
לא חובה להמיס דווקא במיקרו. אפשר גם על הגז (אש הכי נמוכה).
כדי שזה ייצא קריספי חשוב להניח לתערובת השוקולד להתקרר לגמרי לטמפ’ החדר. אם היא קצת חמה היא עלולה לרכך את הקורנפלקס ולפגוע במרקם.
בהצלחה 🙂
היי!!!
אני יכולה לשים במקום חמאה מרגרינה???
כן לירון, אפשר.
האם אפשר לעשות נגיד תערובות של שוקולד למריחה חמאה וקורנפלקס?במקום שוקולד מוצק שצריך להמיס?
כן אור, אפשר.
האם ניתן להמיס את השוקולד עם חמאת בוטנים טבעית במקום חמאה? צריכה שיהיה פרווה ואין לי שמנת צמחית או מחמאה
כן מור, שימי כף גדושה חמאת בוטנים.
האם ניתן להמיס נוטלה במקום השוקולד והחמאה?
כן טליה אפשר.
היי 🙂
במקום לשפוך את כל התערובת לתבנית כמו עוגה
אוכל לעשות עיגולים \ בעזרת כף ולשים בתוך עטרות ניר (אותו רעיון כמו כדורי שוקולד)
אם כן, כמה כדורים יצאו לי מכל החומרים במתכון? תודה!
היי לירון,
אפשר בהחלט 🙂
אני מניחה שייצאו לפחות 10-15 כדורים. תלוי בגודל.
היי אפשר בלי חמאה?
היי רון,
החמאה מטרתה להדביק את החומרים מאחר והיא מתקשה בקור לכן יכול להיות שבלי החמאה החטיף יתפרק.
למה אין במתכון חלב????
היי, אין צורך בחלב. חלב רק ירטיב את התערובת.
היי,
אם זה קורנפלקס ללא סוכר אז איך זה יהיה מתוק..?
היי,
המתיקות היא מהשוקולד.
האם אפשר גרנולה במקום קורנפלקס?
היי צוף,
כן אפשר. מומלץ להוסיף עוד כ 10-20 גרם חמאה כדי שהתערובת לא תתפרק.
שבוע טוב 🙂
הי 🙂
האם אפשר להחליף חמאה בשמן קוקוס? הוא מתקשה בקור… ואם כן איזה כמות?
תודה
היי תמר,
כן אפשר בהחלט. לדעתי כמות של כף וחצי תספיק (כף וחצי כשהשמן במצבו המוצק). לאחר מכן ממיסים כרגיל עם השוקולד כפי שמצוין במתכון..
יום נעים 🙂
יאמי !! טעים כמו כל טבר שאני מכינה מהאתר הזה
תודה מעיין! איזה כיף לשמוע 🙂
הי שוב אני
עשיתי מסיבת הפתעה לאישתי עם פיצות סלט פטריות פקאן עוד דברים וחטיף שוקולד היה מעולה תודה!!!
רציתי לשאול אם אפשר בחטיף השוקולד להחליף חמאה בשמן כדי שיהיה פרווה ואם כן איזו כמות? תודה ושבת שלום, עמית
הי עמית,
שמחה מאוד לשמוע! 🙂
במתכון הזה שמן פחות מומלץ כי הוא נוזלי. צריך שומן שמתקשה בקור כדי שיתפוס את המרכיבים לכן אתה יכול לשים מחמאה/מרגרינה כדי שיהיה פרווה.
שבת שלום 😉