שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: שעתיים

מס’ מנות: 10 חתיכות

סוג: פרווה

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

3 תפוחי אדמה קלופים גדולים מגורדים דק

בצל מגורד דק (מומלץ, לא חובה)

רבע כוס שמן

2 ביצים גדולות

רבע כוס מים רותחים

תיבול: כפית אבקת מרק, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-200 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בקערה: תפוחי אדמה מגורדים דק, בצל מגורד דק, רבע כוס שמן וביצים. מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור ומערבבים.

-מוסיפים מים רותחים תוך כדי ערבוב.

-מעבירים לתבנית משומנת ומברישים מעל מעט שמן.

-מכניסים לתנור ואופים במשך שעה.

הפעל טיימר (01:00:00)
+
טיימר פועל

-מנמיכים ל-160 מעלות ואופים במשך שעה נוספת.

הפעל טיימר (01:00:00)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומניחים בצד לקירור (יש לחתוך רק לאחר קירור מוחלט לטמפ’ החדר).

 

ראו גם
חמין בנינג’החמין בנינג’ה
מתכון לקובנה מתכון לקובנה
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
מרים (20:49 3.04.2024)

ערב טוב אפרת יקרה, אם כבר מתעסקים בקיגל, אשמח לשאול אותך אם יש לך בנימצא מתכון לקיגל ירושלמי איטריות מתוק חריף ? אשמח מאוד לתגובה בעניין, בתודה מראש, מרים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:25 4.04.2024)

היי מרים,
יש לי את המתכון הזה- קוגל ירושלמי

avatar
מרים (17:28 31.03.2024)

אפרת יקרה, אפיתי בחום עליון ותחתון, אני בדרך כלל אופה בשלב הראשון מלמטה, ותמיד הכל יוצא מצויין, אני שמה ישירות על הרשת ולא על תבנית נוספת, הגיוני שהיה צריך להשחים מעט גם בגלל הקרבה לתחתית, וזה לא המקרה, אנסה בפעם הבאה בשלב השני מלמטה, למרות שמן ההגיון דווקא בגלל שאני אופה בשלב הראשון מלמטה, היה צריך להתקבל צבע זהוב, ודרך רגב, האם אין צורך לסחוט בכלל את הנוזלים שמתקבלים לאחר הגירוד של התפו”א והבצל, למרות שמוסיפים עוד רבע כוס מים רותחים, המון תודה לך על הסבלנות שלך, יישר כוח, מרים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:20 31.03.2024)

חשבתי שאת אופה יותר גבוה.
דווקא רציתי להציע לך להוריד לקראת סיום האפיה את התבנית לשלב הראשון מלמטה. אם את כבר עושה את זה אז זה בסדר.
יכול להיות שזה קשור לנוזלים. תנסי להבא לסחוט את התפו”א והבצל ותראי אם זה עוזר.
ממליצה לקראת סוף האפיה להעביר לתוכנית חום תחתון בלבד.

avatar
אתי (10:49 5.04.2024)

אחרי שהכל בתבנית פזרי פפריקה אדומה על החלק העליות של הקיגל והקיגל ישחים.

avatar
מרים (19:15 30.03.2024)

שבוע טוב אפרת יקרה, תקצר היריעה מלשבח אותך על המתכון המעולה, אכלתי המון קיגלים, ואין מה שמשתווה לקיגל שלך, זה הדבר האמיתי שייחלתי לו זמן רב מאוד, רק שאלה אחת יש לי, למהת התחתית של הקיגל נשארת בהירה, הטעם הוא אלוהי, ממליצה מאוד למי שאוהב קיגל תפו”א, זה הדבר האמיתי, אין לי מילים להודות לך, רק אם תוכלי לסייע לי בעניין התחתית של הקיגל, אפיתי בתבנית חד פעמית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה, יתכן שזאת הסיבה ??? בתודה על התשובות המידייות שאת נותנת תמיד, מרים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:11 31.03.2024)

שבוע טוב:)
אפית בחום עליון ותחתון?
התבנית היתה מונחת על רשת התנור בשלב השני מלמטה?
שמת את התבנית ישירות על רשת התנור או שהיתה תבנית נוספת שמונחת בתנור?

avatar
מרים (16:52 29.03.2024)

היי אפרת יקרה, הקיגל נימצא כעת באפייה, לאחר גירוד התפוחי אדמה והבצל היו מלא נוזלים, והוספתי כפי שכתוב רבע כוס מים רותחים, האם לא היה כדאי מעט לסחוט מראש, מקווה שייצא טוב, בתודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:46 30.03.2024)

היי מרים,
ראיתי עכשיו.
איך יצא?

avatar
nehemya2007@gmail.com (09:28 29.03.2024)

עדיף בטורבו או אפיה רגילה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:36 29.03.2024)

אפיה רגילה- קו עליון ותחתון.

avatar
מרים (21:56 14.03.2024)

ערב טוב אפרת, במה עדיף להשתמש להכנת הקוגל, בתפו”א אדומים ?? והאם הכוונה ל-3 תפו”א גדולים בסה”כ 300 גרם ?? אשמח לתשובה בעניין, תודה מראש, מרים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:31 14.03.2024)

היי מרים,
כן אדומים.
תפו”א גדול אחד שוקל כ-300 ג’.

avatar
שלי (22:51 19.02.2024)

היי, מה אפשר במקום אבקת מרק? תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:32 20.02.2024)

אפשר להוסיף רבע כפית מלח (סה”כ כפית ורבע).

avatar
ציפי (13:05 19.02.2024)

מתכון מוצלח ביותר, זאת אחרי נסיונות רבים ממתכונים אחרים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:14 19.02.2024)

איזה כיף לשמוע🙂
תודה ציפי

avatar
שרה (10:05 16.02.2024)

מעולה! הכנתי כמות משולשת, חצי נגמר עוד לפני שבת, כולם אהבו ללא יוצא מן הכלל, גם הקטנטונת שרק התחילה “טעימות” 🙂 מכינה עכשיו שוב, אני חושבת שזה הולך להיות המתכון שלנו! תודה רבה ושבת שלום.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:35 16.02.2024)

איזה כיף לשמוע❤️
תודה לך ושבת שלום

avatar
אן (07:56 16.02.2024)

אפרת היקרה, כמה זמן ניתן לשמור כת זה במקרר?
שבת שלום❤️

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:17 16.02.2024)

כ-4 ימים.
שבת שלום ומבורך🙂

avatar
נדב (16:48 15.02.2024)

אפרת, האפ לא כדאי לתת לתפוחי האדמה חצי בישול? כך קל יותר לגרר אותם ( אני עושה כך כשאני מכין קציצות)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:18 15.02.2024)

לא חייב אבל אפשר:)

avatar
נטע (13:25 15.02.2024)

האם לסחוט את התפו”א אחרי הגירוד?
ותודה על המתכון

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:29 15.02.2024)

לא חייב לסחוט:)

avatar
סיסי (12:06 15.02.2024)

תודה על המתכון, האם ניתן במקום לגרד את תפוחי האדמה והבצל להכניס למעבד מזון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:17 15.02.2024)

כן אפשר.
רק לשים לא לא לטחון יותר מידי (שלא תהיה מחית).

avatar
נדב (16:52 15.02.2024)

במעבד מזון אפשר להשתמש בדיסקית גירור.

avatar
יעקב (11:46 15.02.2024)

אפרת יקרה
עוד מתכון מעולה שלך

רק משהו לא ברור

כתבת שקודם כל מדליקים תנור לשעה.
לא כתבת טמפאטורה

לאחר מכן לעוד שעה בחום 160 מעלות.
ואני שואל לגבי הטמפרטורה של השעה הראשונה

אז יום טוב
שבת שלום
תודה על הכל
וכל הכבוד לצהל

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:19 15.02.2024)

היי יעקב,
200 מעלות. זה רשום בשורה הראשונה באופן ההכנה🙂
שבת שלום ושיחזרו כולם בשלום.

avatar
מלכה (11:35 15.02.2024)

מתכון מעולה מעולה.
אני ויתרתי על הבצל ועל אבקת המרק.
ובמקום מים חמים שמתי כוס מלאה של סודה!! (חיפשתי לשים סודה, לאחר שפעם איזה קייטרינג עם קוגעל אלוף, אמר לי שזה הסוד שלו הקגעל, סודה – והרבה.)
אפיתי על פול, כמו המתכון, לדעתי זה מה שעושה הרבה מהטעם….

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:16 15.02.2024)

תודה רבה על השיתוף.
ננסה🙂

avatar
תמרי (10:21 15.02.2024)

למה עדיין משתמשים באבקות מרק? ידוע שזה ממש לא בריא

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:13 15.02.2024)

היום כבר אפשר למצוא אבקות מרק עם מרכיבים טבעיים.

avatar
אן (07:52 16.02.2024)

יש לאפרת באתר מתכון לאבקת מרק מעולה! ממליצה בחום לנסות

avatar
אביגיל (20:56 8.02.2024)

יצא נדיר!!!!
שנים ניסיתי לפצח מתכון ולא הצלחתי
וזה אחת המוצלחים
מאד מאד טעים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:45 9.02.2024)

איזה כיף לשמוע!
תודה אביגיל❤️

avatar
ליטל (12:30 8.02.2024)

היי אפרת,
האם אין צורך בכיסוי התבנית?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:08 8.02.2024)

אין צורך🙂

avatar
רותי ר. (09:23 5.02.2024)

שלום אפרת🌷
הבנתי מהוראות ההכנה שאין צורך לסחוט את תפוחי האדמה והבצל, נכון?
ותודה על עוד מתכון מעולה שלך 🌷

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:10 5.02.2024)

נכון:)

avatar
מיטל (11:02 4.02.2024)

שלום רב
1.האם ניתן להכין בתבנית אינגלייש קייק? מה הכמויות?
2.האם ניתן לשים שום במקום הבצל?
3.האם בלי בצל הטעם משתנה?
תודה רבה על המתכונים ועל המענה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:05 4.02.2024)

1. הכמות במתכון היא לתבנית אינגליש קייק.
2. אפשר לשים 2-3 שיני שום כתוש.
3. זה עדיין יצא טעים.

avatar
עינת (16:16 1.02.2024)

היי אפרת
מכינה עכשיו .
האם עדיף להניח את התבנית (במקרה הזה תבנית זכוכית )על רשת התנור או על גבי תבנית התנור
?
ואם רשת על השלב השני מלמטה ?
תודה מראש.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:39 1.02.2024)

על רשת התנור בשלב השני מלמטה.

avatar
בני (14:30 1.02.2024)

מתכון מארץ עוץ .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:12 1.02.2024)

משהו כזה🙂

avatar
לאה (17:54 31.01.2024)

מבחינת משקל כמה זה 3 תפוחי אדמה גדולים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:31 1.02.2024)

תפו”א גדול כ-300 גרם.

avatar
moshe (12:16 31.01.2024)

שעתיים בתנור???

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:12 31.01.2024)

כן.

avatar
דוריס (12:42 1.02.2024)

אני עושה קוגל תפוחי אדמה בשעה.

avatar
Zipi (06:22 31.01.2024)

האם לסחוט את תפוחי האדמה המגורדים??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:47 31.01.2024)

אין צורך:)

לקריאת כל התגובות