שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 189 דקות

מצרכים:

1-1.5 קילו קוביות בשר בקר בגודל בינוני (בקשו מהקצב כל בשר שמתאים לבישול ארוך: נתחים מס’ 2, 4, 6, 8, 9, 10)

לציפוי הבשר: רבע כוס קמח או קורנפלור + שליש כפית מלח + קמצוץ פלפל שחור

2 בצלים גדולים חתוכים גס

7 שיני שום קלופות פרוסות

4 גזרים קלופים חתוכים ל-3

5 תפוחי אדמה קטנים שלמים קלופים

1 קולורבי גדול קלוף חתוך ל-4 (לא חובה)

3 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה

5 כוסות (1.2 ליטר) מים רותחים

תיבול לקדירה: 4 כפות גדושות סילאן, 3 שיני שום כתושות, כפית פטרוזיליה מיובשת, 2 כפיות מלאות מלח, רבע כפית פלפל שחור




אופן הכנה:

-מערבבים בקערית רבע כוס קמח או קורנפלור עם שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור ומקמחים קלות את קוביות הבשר מכל הצדדים.

-מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבשר במשך כדקה וחצי מכל צד. מעבירים את הבשר לצלחת.

-מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים בצל ומטגנים במשך 3 דקות. מוסיפים שום ומטגנים תוך ערבוב במשך כדקה. מוסיפים גזר, תפוח אדמה, קולורבי וגרגירי חומוס ומבשלים תוך ערבוב במשך כ-2 דקות. מוסיפים את קוביות הבשר ומתבלים בסילאן, שום כתוש, פטרוזיליה מיובשת, מלח ופלפל שחור. מוזגים מים רותחים עד לכיסוי כמעט מלא של החומרים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך כ-3 שעות, עד שהבשר מתרכך לגמרי. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

הפעל טיימר (180 דק’)
+
טיימר פועל

הערה: אם רוצים לצמצם את הרוטב אפשר להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד שהרוטב מעט מצטמצם.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

קדירת בשר

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות קוקוס מקמח כוסמין
פוקצה ללא גלוטן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יהודה (14:43 31.03.2021)

שלום וחג שמח , תודה רבה על המתכונים המוצלחים, יש לי מספר 7, אפשרי עם המתכון הזה או עדיף לחפש מתכון אחר?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (15:16 31.03.2021)

היי יהודה,
אפשר להכין עם הבשר:)
חג שמח!

נועה (12:58 19.03.2021)

היי אפרת :), אפשרי לעשות את המתכון עם צלי בקר? (מס’ 5). בנוסף, אם אני מעוניינת לעשות את המתכון עם 3 קילו במקום 1.5 פשוט להכפיל את הכמויות של כל שאר המצרכים?. ועוד שאלה, מאחר שפסח יוצא השנה ישר אחרי השבת אני רוצה לבשל בסביבות רביעי ולהקפיא את התבשיל, זה אפשרי?. ושאלה אחרונה, האם חובה לחתוך את הירקות בצורה כ”כ גסה?, או שלחתוך אותם קטן יותר לא ישנה את התוצאה. תודה בכל מקרה ושבת שלום.

מתכונים ב-10 דקות (13:54 19.03.2021)

היי נועה,
אפשר לעשות עם צלי, ל-3 קילו תכפילי כמויות ותכיני בסיר גדול מספיק:)
אפשר להקפיא עד ליום ההגשה, ומומלץ לחתוך קצת יותר גדול את הירקות בגלל שהבישול ארוך ויכול לגרום להם להתפרק…
שבת שלום😊

נועה (00:57 21.03.2021)

שאלה נוספת, שמעתי שלא כדאי להקפיא תפוחי אדמה מבושלים, זה נכון גם למקרה הזה?. ואם כן, מה לעשות?, לנסות לדוג אותם החוצה לפני?, או פשוט לא לשים אותם בתבשיל אם אני מקפיאה אותו?

מתכונים ב-10 דקות (02:08 21.03.2021)

נכון, אם את מקפיאה למשך יותר מיומיים כדאי לא לשים תפוחי אדמה בתבשיל.

שרה (14:06 6.01.2021)

תודה על האתר
זהו משהו חדש ומיוחד שהתגלה לי לאחרונה.
שאלה לגבי החומוס אפשר משימורים?
במידה וכן, להוסיף רק בסוף?

מתכונים ב-10 דקות (14:16 6.01.2021)

אם את משתמשת בשימורים תוכלי להוסיף לקראת הסוף כדי שלא יתרככו יותר מדי
המשך יום נפלא🌸

שרה (15:03 6.01.2021)

תודה רבה על המתכונים המוצלחים במיוחד!
ועל המענה המהיר
עוד לא טעמתי אבל הריח משגע
(הכמות נשארת 3 כוסות?)

מתכונים ב-10 דקות (15:41 6.01.2021)

כן שרה 🙂
תודה רבה לך!
מחכה לעדכון לגבי הטעם❤️

שרה (22:00 7.01.2021)

יצא מעדן!
אוכלים את זה כמה ימים ברצף…
תודה לך!

מתכונים ב-10 דקות (01:46 8.01.2021)

כיף לקרוא🙏❤️

שרון (15:06 28.12.2020)

היי, ראשית, אתר נפלא. הכל מצליח ותמיד זוכה למחמאות.

אשמח לכמויות לשני ק”ג בשר.

מתכונים ב-10 דקות (16:44 28.12.2020)

היי שרון תודה רבה לך!
מציעה לך פשוט להכפיל כמויות-

2 קילו קוביות בשר בקר בגודל בינוני (בקשו מהקצב כל בשר שמתאים לבישול ארוך: נתחים מס’ 2, 4, 6, 8, 9, 10)
לציפוי הבשר: חצי כוס קמח או קורנפלור + כפית מלח + חצי כפית פלפל שחור
4 בצלים גדולים חתוכים גס
12 שיני שום קלופות פרוסות
6 גזרים קלופים חתוכים ל-3
8 תפוחי אדמה קטנים שלמים קלופים
2 קולורבי גדול קלוף חתוך ל-4 (לא חובה)
5 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה
10 כוסות (1.2 ליטר) מים רותחים
תיבול לקדירה: 8 כפות גדושות סילאן, 5 שיני שום כתושות, 2 כפיות פטרוזיליה מיובשת, 3 כפיות מלאות מלח, חצי כפית פלפל שחור

נטלי (09:49 31.10.2020)

הסעודה הכי טובה שאני ובעלי אכלנו
זה קדירת הצלי הזו
לא נשכח הרבה זמן את השלמות הזו
המתכונים שלך נוגעים בנשמה שווים יותר ממסעדת פאר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:42 31.10.2020)

שמחה מאוד שנהניתם ❤️
תודה נטלי

רז (07:50 25.09.2020)

אחד הטובים. הכנתי לשבת, חוסל ביום חמישי, רק מה’טעימות’.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:30 25.09.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רז

מגי (23:46 22.08.2020)

מעולה, פשוט מעולה !!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:09 23.08.2020)

תודה מגי 🙂

tova (09:52 31.07.2020)

היי אפרת
קודם כל תודה על כל המתכונים המעולים!
האם ניתן להשתמש בחזה בקר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:59 31.07.2020)

כן אפשר.

ניצה (11:14 10.07.2020)

שלום!
אפשר להוסיף קוביות סויה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:12 10.07.2020)

אני חושבת שכן.

שרה (13:46 23.05.2020)

היי אפרת, אפשר בסיר לחץ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:02 23.05.2020)

כן. זמן הבישול יתקצר לשעה.

שרה (00:06 24.05.2020)

זה בדיוק מה שעשיתי. יצא משובח ברמות. תודה. 💜

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:43 24.05.2020)

שמחה לשמוע ❤️

שרית (21:37 22.05.2020)

תודה
יצא טעים
כולם אהבו

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:07 23.05.2020)

נראה מעולה 😍
תודה שרית

itzik30 (08:51 3.03.2020)

תודה, אני מחפש להוריד סוכרים במתכון האם אפשר משהו אחר במקום תפוחי האדמה ? אולי בטטה או שיהיה רך מידי

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:23 3.03.2020)

בוקר טוב,
אפשר לשים לפת, ארטישוק ירושלמי או יותר קולורבי.
אפשר גם בטטה אבל כדאי להשאיר אותה שלמה או לחתוך לחצי אם היא גדולה.

itzik30 (09:43 3.03.2020)

תודה לך

itzik30 (20:48 29.02.2020)

תודה על המתכון, האם אפשר להשתמש בחומוס יבש ולא קפוא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:46 29.02.2020)

בגלל שזה בישול ארוך אני מניחה שאפשר. בכל מקרה חשוב להשרות את גרגירי החומוס במים כ-12 שעות לפחות לפני ההכנה.
מספיק יהיה לשים כוס וחצי גרגירי חומוס יבשים.

טירונית במטבח (19:47 23.01.2020)

אפרת שלום, תתחדשי על האתר החדש! האם ניתן לעשות את הקדירה עם בשר צלי כתף? לפי אותם ההוראות? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 23.01.2020)

תודה 🙂
וכן, אפשר. אותו אופן הכנה.

שירה (21:51 11.01.2020)

אפשר לעשות עם כרעי עוף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:37 12.01.2020)

אני מניחה שכן. זמן הבישול מתקצר לשעה וחצי ויש לשים פחות נוזלים (2-2.5 כוסות מים).

עמית אדלר (15:28 3.01.2020)

פשוט תודה(:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:59 3.01.2020)

🙂

ליאת (09:11 22.12.2019)

מה אפשר לשים במקום חומוס

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:13 22.12.2019)

אפשר לשים שעועית לבנה משקית קפואה או להכין בלי.

ערן (21:14 19.12.2019)

הי. ראשית, תבשיל מדהים וטעים מאוד!!
שתי שאלות:
1. התבשיל היה מוכן כבר אחרי שעתיים בסיר רגיל. האם זה בסדר או שהייתי צריך להמשיך בבישול.
2. החומוס המבושל נימוח לגמרי בתבשיל. למה לא להשתמש בחומוס יבש או לחלופין, להוסיף חומוס מבושל אך לקראת סוף הבישול.
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:21 19.12.2019)

היי ערן,
1. אם הבשר רך אז אין בעיה.
2. השתמשת בחומוס משקית קפואה או משימורים? אם זה התרכך כל כך אז כדאי להבא להוסיף לקראת הסוף.

סמדר (21:10 12.12.2019)

שלום לך.
האם אפשר להכין את קדירת הבשר בסיר חשמלי(בישול איטי)?
אם כן אז כמה זמן?

דרך אגב,ממש נהנים מהאתר שלך. תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 12.12.2019)

אפשר אבל יש להכין קודם בסיר על הגז עד השלב של הבאת הנוזלים לרתיחה.
אח”כ אפשר להעביר לסיר חשמלי במשך 3-4 שעות (עד שהבשר מתרכך).

ליר (11:00 28.10.2019)

האם יש אפשרות לבישול בתנור ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:18 28.10.2019)

אפשר להכין בתנור אך רצוי לכסות בנייר כסף (חום עליון וחום תחתון, 180 מעלות).
לגבי משך אפיה, זה תלוי בסוג הנתח, בגודל ובעובי שלו. זה יכול לקחת בסביבות 5-7 שעות בתנור. מומלץ פשוט לטעום, עד שהבשר נעשה רך.
*בכל מקרה כדאי לטגן קודם את הבשר ורק אח”כ להעביר לתבנית.

רוזי (15:31 24.10.2019)

היי אפרת – האם אפשר להכין עם פילה מדומה ולבשל אותו כנתח שלם ורק אחרי הבישול לפרוס לפרוסות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:31 24.10.2019)

כן אפשר. קחי בחשבון שיכול להיות שייקח לו קצת יותר זמן להתרכך.

שמרית (12:53 10.10.2019)

היי אפרת כמעט שבעת שלום 🙂

שאלה ברשותך. איזה ירקות עוד אפשר לשים? האם קישוא מתאים פה? כי הוא מתרככך יחסית מהר…

תודה רבה וחג שמח,
השם יברך אותך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:53 10.10.2019)

אפשר להוסיף בטטה, לפת, ארטישוק ירושלמי וקישוא.
את הקישוא כדאי להוסיף רק לאחר כשעה וחצי-שעתיים בישול.
חג שמח 🙂

לילי (14:26 26.09.2019)

הי, האם אפשר להקפיא לאחר ההכנה (ללא תפוחי האדמה)?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:45 26.09.2019)

כן אפשר.

מיטל (11:07 11.09.2019)

היי, יש לי חזה בקר זה מתאים לפה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:10 11.09.2019)

כן.

אוסנת (21:45 10.09.2019)

היי
אפשר חומוס שהשריתי במים במשך הלילה?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:53 10.09.2019)

אפשר. אני כן מציעה לבשל אותו בנפרד במים רותחים במשך כ-45 דקות כי לא תמיד הוא מתרכך כמו שצריך.

אופירה (16:39 2.09.2019)

היי
נראה ממש ממש טעים
אני חיה בחול ולא מוצאת פה פטרוזיליה מיובשת או סלאן
אפשר פטרוזיליה טריה ודבש ?
חוץ מזה רוצה לומר תודה רבה על מתכונים מהממים ככ הרבה רעיונות ותגובות מצויינת על הכל .את מתנה❤️

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 3.09.2019)

היי אופירה,
אפשר לוותר על הפטרוזיליה המיובשת או לשים מעט פטרוזיליה קצוצה טריה.
במקום סילאן אפשר לשים דבש (מספיק 3 כפות מלאות).
יום מקסים 💕

אלינור זאבי (18:46 22.08.2019)

שלום,האם אפשר לעשות מבשר של חמין שהוא גוש אחד? זה מה שיש לי בבית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:29 22.08.2019)

אפשר אבל כדאי לחתוך אותו לפני לפחות ל-4 חלקים.

חן (12:51 19.07.2019)

היי,רציתי לדעת מה נותן ציפוי הבשר בקורנפלור או בקמח?(שאלה של מתחילים… לא לצחוק🤦‍♀️) תודה🌹

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:59 19.07.2019)

היי חן,
כשמצפים את הבשר בקמח/קורנפלור הוא יוצא רך ועסיסי יותר.

שרי (17:06 13.06.2019)

היי אפרת, האם חייבים לצפות הבשר בקורנפלור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:29 13.06.2019)

לא חובה.

טניה (22:10 10.06.2019)

מתכון מושלם! בעלי ממש אוהב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 10.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה טניה

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.