שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

קדירת בשר בקר עם חומוס וירקות בתיבול שום וסילאן

קדירת בשר

מצרכים:

1-1.5 קילו קוביות בשר בקר בגודל בינוני (בקשו מהקצב כל בשר שמתאים לבישול ארוך: נתחים מס' 2, 4, 6, 8, 9, 10)

לציפוי הבשר: רבע כוס קמח או קורנפלור + שליש כפית מלח + קמצוץ פלפל שחור 

2 בצלים גדולים חתוכים גס

7 שיני שום קלופות פרוסות

4 גזרים קלופים חתוכים ל-3

5 תפוחי אדמה קטנים שלמים קלופים

1 קולורבי גדול קלוף חתוך ל-4 (לא חובה)

3 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה

5 כוסות (1.2 ליטר) מים רותחים

תיבול לקדירה: 4 כפות גדושות סילאן, 3 שיני שום כתושות, כפית פטרוזיליה מיובשת, 2 כפיות מלאות מלח, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מערבבים בקערית רבע כוס קמח או קורנפלור עם שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור ומקמחים קלות את קוביות הבשר מכל הצדדים.

-מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבשר במשך כדקה וחצי מכל צד. מעבירים את הבשר לצלחת.

-מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים בצל ומטגנים במשך 3 דקות. מוסיפים שום ומטגנים תוך ערבוב במשך כדקה. מוסיפים גזר, תפוח אדמה, קולורבי וגרגירי חומוס ומבשלים תוך ערבוב במשך כ-2 דקות. מוסיפים את קוביות הבשר ומתבלים בסילאן, שום כתוש, פטרוזיליה מיובשת, מלח ופלפל שחור. מוזגים מים רותחים עד לכיסוי כמעט מלא של החומרים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך כ-3 שעות, עד שהבשר מתרכך לגמרי. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

הערה: אם רוצים לצמצם את הרוטב אפשר להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד שהרוטב מעט מצטמצם.

קדירת בשר

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות קוקוס מקמח כוסמין
פוקצה ללא גלוטן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
tova (09:52 31.07.2020)

היי אפרת
קודם כל תודה על כל המתכונים המעולים!
האם ניתן להשתמש בחזה בקר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:59 31.07.2020)

כן אפשר.

Avatar
ניצה (11:14 10.07.2020)

שלום!
אפשר להוסיף קוביות סויה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:12 10.07.2020)

אני חושבת שכן.

Avatar
שרה (13:46 23.05.2020)

היי אפרת, אפשר בסיר לחץ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:02 23.05.2020)

כן. זמן הבישול יתקצר לשעה.

Avatar
שרה (00:06 24.05.2020)

זה בדיוק מה שעשיתי. יצא משובח ברמות. תודה. 💜

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:43 24.05.2020)

שמחה לשמוע ❤️

Avatar
שרית (21:37 22.05.2020)

תודה
יצא טעים
כולם אהבו

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:07 23.05.2020)

נראה מעולה 😍
תודה שרית

Avatar
itzik30 (08:51 3.03.2020)

תודה, אני מחפש להוריד סוכרים במתכון האם אפשר משהו אחר במקום תפוחי האדמה ? אולי בטטה או שיהיה רך מידי

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:23 3.03.2020)

בוקר טוב,
אפשר לשים לפת, ארטישוק ירושלמי או יותר קולורבי.
אפשר גם בטטה אבל כדאי להשאיר אותה שלמה או לחתוך לחצי אם היא גדולה.

Avatar
itzik30 (09:43 3.03.2020)

תודה לך

Avatar
itzik30 (20:48 29.02.2020)

תודה על המתכון, האם אפשר להשתמש בחומוס יבש ולא קפוא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:46 29.02.2020)

בגלל שזה בישול ארוך אני מניחה שאפשר. בכל מקרה חשוב להשרות את גרגירי החומוס במים כ-12 שעות לפחות לפני ההכנה.
מספיק יהיה לשים כוס וחצי גרגירי חומוס יבשים.

Avatar
טירונית במטבח (19:47 23.01.2020)

אפרת שלום, תתחדשי על האתר החדש! האם ניתן לעשות את הקדירה עם בשר צלי כתף? לפי אותם ההוראות? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 23.01.2020)

תודה 🙂
וכן, אפשר. אותו אופן הכנה.

Avatar
שירה (21:51 11.01.2020)

אפשר לעשות עם כרעי עוף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:37 12.01.2020)

אני מניחה שכן. זמן הבישול מתקצר לשעה וחצי ויש לשים פחות נוזלים (2-2.5 כוסות מים).

Avatar
עמית אדלר (15:28 3.01.2020)

פשוט תודה(:

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:59 3.01.2020)

🙂

Avatar
ליאת (09:11 22.12.2019)

מה אפשר לשים במקום חומוס

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:13 22.12.2019)

אפשר לשים שעועית לבנה משקית קפואה או להכין בלי.

Avatar
ערן (21:14 19.12.2019)

הי. ראשית, תבשיל מדהים וטעים מאוד!!
שתי שאלות:
1. התבשיל היה מוכן כבר אחרי שעתיים בסיר רגיל. האם זה בסדר או שהייתי צריך להמשיך בבישול.
2. החומוס המבושל נימוח לגמרי בתבשיל. למה לא להשתמש בחומוס יבש או לחלופין, להוסיף חומוס מבושל אך לקראת סוף הבישול.
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:21 19.12.2019)

היי ערן,
1. אם הבשר רך אז אין בעיה.
2. השתמשת בחומוס משקית קפואה או משימורים? אם זה התרכך כל כך אז כדאי להבא להוסיף לקראת הסוף.

Avatar
סמדר (21:10 12.12.2019)

שלום לך.
האם אפשר להכין את קדירת הבשר בסיר חשמלי(בישול איטי)?
אם כן אז כמה זמן?

דרך אגב,ממש נהנים מהאתר שלך. תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 12.12.2019)

אפשר אבל יש להכין קודם בסיר על הגז עד השלב של הבאת הנוזלים לרתיחה.
אח"כ אפשר להעביר לסיר חשמלי במשך 3-4 שעות (עד שהבשר מתרכך).

Avatar
ליר (11:00 28.10.2019)

האם יש אפשרות לבישול בתנור ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:18 28.10.2019)

אפשר להכין בתנור אך רצוי לכסות בנייר כסף (חום עליון וחום תחתון, 180 מעלות).
לגבי משך אפיה, זה תלוי בסוג הנתח, בגודל ובעובי שלו. זה יכול לקחת בסביבות 5-7 שעות בתנור. מומלץ פשוט לטעום, עד שהבשר נעשה רך.
*בכל מקרה כדאי לטגן קודם את הבשר ורק אח"כ להעביר לתבנית.

Avatar
רוזי (15:31 24.10.2019)

היי אפרת – האם אפשר להכין עם פילה מדומה ולבשל אותו כנתח שלם ורק אחרי הבישול לפרוס לפרוסות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:31 24.10.2019)

כן אפשר. קחי בחשבון שיכול להיות שייקח לו קצת יותר זמן להתרכך.

Avatar
שמרית (12:53 10.10.2019)

היי אפרת כמעט שבעת שלום 🙂

שאלה ברשותך. איזה ירקות עוד אפשר לשים? האם קישוא מתאים פה? כי הוא מתרככך יחסית מהר…

תודה רבה וחג שמח,
השם יברך אותך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:53 10.10.2019)

אפשר להוסיף בטטה, לפת, ארטישוק ירושלמי וקישוא.
את הקישוא כדאי להוסיף רק לאחר כשעה וחצי-שעתיים בישול.
חג שמח 🙂

Avatar
לילי (14:26 26.09.2019)

הי, האם אפשר להקפיא לאחר ההכנה (ללא תפוחי האדמה)?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:45 26.09.2019)

כן אפשר.

Avatar
מיטל (11:07 11.09.2019)

היי, יש לי חזה בקר זה מתאים לפה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:10 11.09.2019)

כן.

Avatar
אוסנת (21:45 10.09.2019)

היי
אפשר חומוס שהשריתי במים במשך הלילה?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:53 10.09.2019)

אפשר. אני כן מציעה לבשל אותו בנפרד במים רותחים במשך כ-45 דקות כי לא תמיד הוא מתרכך כמו שצריך.

Avatar
אופירה (16:39 2.09.2019)

היי
נראה ממש ממש טעים
אני חיה בחול ולא מוצאת פה פטרוזיליה מיובשת או סלאן
אפשר פטרוזיליה טריה ודבש ?
חוץ מזה רוצה לומר תודה רבה על מתכונים מהממים ככ הרבה רעיונות ותגובות מצויינת על הכל .את מתנה❤️

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 3.09.2019)

היי אופירה,
אפשר לוותר על הפטרוזיליה המיובשת או לשים מעט פטרוזיליה קצוצה טריה.
במקום סילאן אפשר לשים דבש (מספיק 3 כפות מלאות).
יום מקסים 💕

Avatar
אלינור זאבי (18:46 22.08.2019)

שלום,האם אפשר לעשות מבשר של חמין שהוא גוש אחד? זה מה שיש לי בבית

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:29 22.08.2019)

אפשר אבל כדאי לחתוך אותו לפני לפחות ל-4 חלקים.

Avatar
חן (12:51 19.07.2019)

היי,רציתי לדעת מה נותן ציפוי הבשר בקורנפלור או בקמח?(שאלה של מתחילים… לא לצחוק🤦‍♀️) תודה🌹

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:59 19.07.2019)

היי חן,
כשמצפים את הבשר בקמח/קורנפלור הוא יוצא רך ועסיסי יותר.

Avatar
שרי (17:06 13.06.2019)

היי אפרת, האם חייבים לצפות הבשר בקורנפלור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:29 13.06.2019)

לא חובה.

Avatar
טניה (22:10 10.06.2019)

מתכון מושלם! בעלי ממש אוהב

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 10.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה טניה

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.