זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 8-10 יחידות
סוג: פרווה/חלבי
מצרכים:
1 ביצה גדולה (או 2 ביצים קטנות S או M)
2/3 כוס (135 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
כפית (5 מ”ל) תמצית וניל
3/4 כוס (180 מ”ל) מיץ תפוזים (ניתן לשים במקומו חלב או מים חמים)
כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
2 כפות (20 ג’) אבקת קקאו
למילוי: סוכריות עדשים, קליק וכדו’
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבניות קאפקייקס/ מאפינס / מנג’טים שמיועדים לאפיה.
-מערבבים בקערה (בעזרת כף או מטרפה) את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל ומיץ ומערבבים. מוסיפים את הקמח התופח והקקאו ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.
-יוצקים את התערובת לתבניות משומנות עד גובה 3/4 מהשקע ואופים בתנור במשך כ-15 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-מוציאים את הקאפקייקס מהתנור ומניחים להם להתקרר לגמרי.
-לאחר שהקאפקייקס התקררו, יוצרים בעזרת סכין בור בחלק העליון של כל מאפינס. ממלאים בסוכריות עדשים, קליק וכל ממתק שרוצים 🙂
*ניתן לעטוף את הקאפקייקס בנייר צלופן ולשים במשלוח מנות.
קאפקייקס שוקולד
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית |
- עוגה ללא אפייה
אפרת יקרה,
כמו תמיד, המתכון שלך אגדי ומנצח. הכנתי כמות של 36 קאפקייקס והם יצאו טעימים ביותר! האתר שלך הופך כל בישול או אפייה לקלילים ונעימים.
תודה מקרב ❤️
תודה דנה❤️
יצאה מושלם תודה
שמחה לשמוע❤️
היי אפרת
הכנתי לילדיי עם קמח כוסמין 70 אחוז
וללא המילוי
ואוהבים מאוד
אני רוצה להכין כמות קטנה יותר (3 או 4 בודדים) רק לאותו יום
מה ניתן להפחית (מבחינת קמח בעיקר , קקאו ,שמן (שמן אבוקדו במקרה זה ) , סוכר חום
וגם לגבי המים כמה להפחית אם צריך מבחינת הכמות שרוצה
ובהתייחס שזה קמח כוסמין 70 אחוז.
תודה רבה לך מראש אפרת
ושבוע מבורך .
היי עינת, אלה הכמויות:
ביצה קטנה
רבע כוס סוכר
5 כפות שמן
שליש כוס מיץ תפוזים או מים
חצי כוס קמח כוסמין + חצי כפית אבקת אפיה
כף אבקת קקאו
ערבבתי בטעות את כל המרכיבים ביחד. מקווה שיצא בסדר..32 קאפקייס יספיקו למסיבת יום הולדת עם 30 ילדים ?
איך יצא?
כן, אמור להספיק:) בדר”כ לא כולם גם אוכלים.
הי
אם אין לי שוקולד מריר או חלבי מתאים בגלל אלרגיות של בני- אפשר להשתמש בנטיפי שוקולד צ’יפס? יש הבדל בטעם?
כן אפשר.
היי אפרת
מנסה להכין כעוגה בתבנית זכוכית
האם עדיף להניח תבנית זו על גבי הרשת
או על גבי תבנית רגילה של התנור?
תודה לך מראש על העזרה .
יש להניח ישירות על רשת התנור.
בוקר טוב אפרת
אני משתמשת בסוכר קנים חום
אני רוצה להפחית את כמות הסוכר כמה שניתן
האם יש צורך בשינוי כמות החומרים האחרים כדי שעדין ייצא טעים ? (זה לילדים) כמו קקאו קמח
ןמה המינימום שניתן להפחית ?
תודה רבה מראש.
היי
שינוי כמות המרכיבים לא תעזור אם מפחיתים סוכר.
אם מדובר בילדים עדיף להפחית כמה שפחות בסוכר.
היי קודם כל תודה רבה על כל ההשקעה שלך.אתר מספר 1 🙂 ולשאלתי האם הבלילה מתאימה למנג’טים די גדולים?זה לא ישפך?
היי
תודה על המילים הטובות(:
אפשר להכין במנג’טים גדולים יותר (למלא עד 3/4 מגובה התבניות).
היי אפרת, אשמח למתכון לציפוי שוקולד לקאפקייקס, יש לי שמנת להקצפה ופודינג שוקולד, אין לי שוקולד רגיל
וגם אם אני רוצה לשים שוקולד צ’יפס, בתוך הקאפקייקס זה לפני האפייה נכון?
היי,
אפשר להכין קצפת משמנת מתוקה, 3-4 כפות אינסטנט פודינג ושליש כוס חלב.
אפשר לשים שוקולד צ’יפס בקאפקייקס לפני האפייה.
מתאים לאפייה ברינג? קוטר 16 כמות כפולה? כמה חום מומלץ 165?
תודה רבה
היי,
אם אין לך תבנית אפשר לאפות ברינג ולהקפיד על אטימה טובה.
קוטר 16 מתאים לכמות במתכון, יצא גבוה מעט.
חום האפייה 180 ומשך האפייה כ-25-35 דקות.
היי
תודה על המתכונים המדהימים שלך
זה האתר היחיד שאני משתמשת ונהנת מאוד
רציתי לשאול אין לי מיץ
אפשר לשים קולה או מים?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לשים מים (או חלב סויה אם יש לך).
בוקר טוב אפרת
האם השימוש בקמח כוסמין 70 אחוז
קשור להתקשות של הקאפקייקס כבר ביום שלמחרת
(אחסנתי במקרר)
אם אשתמש בקמח חיטה לבן זה יהיה יותר רך למחרת ?
תודה מראש.
היי עינת,
באופן כללי שימוש בקמח כוסמין (במיוחד מעל 50%) משנה את המרקם והופך אותו לפחות אוורירי ורך.
בנוסף, האם יש סיכוי שהיה צריך לאפות דקה-שתיים פחות את הקאפקייקס? נסי זאת בפעם הבאה(:
היי אפרת
ניסיתי כמה פעמים עם קמח כוסמין 70 אחוז ללא אבקת אפייה
ויצא בסדר גמור לאותו יום.
האם זה הכרחי (אבקת אפייה במקום קמח תופח) קמח תופח למתכון?
האם זה יפגע במרקם עם קמח חיטה לבן בלי אבקת אפייה?
ושוב תודה על התמיכה .
את מתכוונת שאת אופה ללא אבקת אפייה ויוצא טוב?
אבקת האפייה הכרחית בשביל שהמרקם יצא עוגתי ואוורירי, ולא קשה.
יש אופציה להוריד את הקקאו?
זה יהיה טעים?
אפשר להכין קאפקייקס וניל או לוותר במתכון הזה על קקאו(:
רציתי לשאול אם אפשר להקפיא את המתכונים של הקאפקייקס?
ואם כן כמה זמן הם טובים בהקפאה?
אפשר להקפיא (ללא קישוטים/קצפת), מומלץ כ-3-4 שבועות.
אני צאיכה להכין 30 קאפקייקס
אפשכ בבקשה מתכון בכמות הזו?
היי,
יש להכפיל כמויות פי 3 כדי לקבל כמות של 24-30 יחידות או פי 4 לכמות של 32-40 יחידות.
הכמויות פי 4:
4 ביצים גדולות
2/3 2 כוסות סוכר
1/3 1 כוסות שמן
2 כפות מחוקות תמצית וניל
3 כוסות מיץ תפוזים
4 כוסות קמח תופח
8 כפות קקאו
היי אפרת,
אם אני אכין את הקפקייס ואשים במקרר ורק יום אחרי זה אגיש אותן לאכילה האם הן עדיין יהיו טריות וטעימות?
תודה 😊
היי,
הקאפקייקס נשמרים טוב גם יום אחרי האפייה(:
מה אשר לעשות כדי שנוכל לאכול מתי שבא לנו ולא הכל בדקה אפשר לשים במקפיא מה אפשר לעשות
אפשר לשמור במקרר או להקפיא. המרקם ישתנה מעט.
האם אפשר להכין במכשיר להכנת קאפקייקס ולא בתנור?
היי,
בטח, אפשר.
יצא נהדר! שמתי מים חמימים במקום מיץ/ חלב (לא היה לי) וגם שוקולית במקום קקאו. הבן שלי נהנה מהכנה ובעיקר מלבחור תוספות 😉
יש לי שתי שאלות:
1. ראיתי פה בתגובות על כאלו ששמו ציפוי, באיזה שלב מצפים? האם רק את המסגרת (ובאמצע החור עם התוספות)?
2. בקטע מוזר ומצחיק, לכל קאפקייקס יצא חלק בולט במרכז הקפאקייק, כמו גבעה במרכז. זה פחות נורא כי זה גם החלק שיצא בשביל התוספות, אבל למה זה קורה?
תודה רבה!
שמחה שיצא מוצלח! נראה מעולה❤
1. אפשר להכין ציפוי שוקולד ולצפות את הקאפקייקס לאחר האפייה (פשוט לשפוך עם כף על כל שטח הקאפקייקס).
2. זה קורה הרבה פעמים באפייה, לאו דווקא בגלל משהו שגוי שעושים.
חשוב להקפיד על חימום התנור לחום הדרוש ולא יותר, ולשים כמות לא גדולה מדי של תערובת בתבנית.
גם לנער את התבניות קלות לפני האפייה עשוי לעזור- נותן פיזור אחיד של התערובת בתבנית.
יצא ממש טעים! הכנתי עם בתי בת 7. נהננו מההכנה והטעם יאמייי
שמחה שאהבתן את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף😊
היי אפרת
הכנתי בלי הסוכריות עם 70 אחוז כוסמין ושמן אבוקדו ואוהבים אצלי .
לגבי הזמן אחרי הזמן הרשום עדיין נדבק לנייר (הכנתי רק עם גביעי נייר לא בקרטון )
השארתי לעוד רבע שעה וזה יותר טוב
היכן כדאי לאחסן במקפיא במקרר בתוך שקית מספיק לשמור על הטריות לכמה ימים תישמר הטריות?
תודה רבה על עוד מתכון שחוסך לי את כל החומרים שמוסיפים בתעשייה .
היי עינת יקרה,
שמחה שיצא מוצלח! יכול להיות שהשילוב של קמח כוסמין ושמן אבוקדו גרמו להידבקות לנייר.
כדאי לאחסן בקופסה אטומה במקום קריר- אם מדובר על יום-יומיים. יותר מכך כדאי לאחסן במקרר, המאפינס יישמרו במיטבם כ-4 ימים.
אפשר לשים שמנת מתוקה במקום חלב?
אין על המתכונים שלך 🙂
סופש נעים 🙂
היי,
אפשר לשים שמנת מתוקה במקום חלב(:
שמחה ממש שאת נהנית מהמתכונים!
שלום,האם אפשר להחליף את הקקאו בשוקולד מומס?
היי,
עדיף לא לשנות את המתכון הנוכחי, אלא להכין את המתכון הזה לעוגת שוקולד, אפשר בתבניות מאפינס במקום בתבנית אחת.
הי
אני רוצה להכין מאפינס ברעיון הזה
אני יכולה להשתמש במתכון של העוגת שוקולד עם קמח שקדים מהאתר?
היא פשוט מעולה אגב! מכינה קבוע לשבת וכולם טורפים גם הלא ציליאקים!
היי חיה,
כן, אפשר להכין את העוגה בתבניות מאפינס, וזמן האפייה עשוי להתקצר ב-10 דקות בערך.
שמחה מאד שכולכם אהבתם את המתכון!
תודה!
זה יצא כמו שצריך מתבנית שקעים סיליקון?
כן, בטח(:
לכמות של 32 קאפקייקס- להכפיל כמויות ב4? וכמה זמן בתנור ?
היי אורית,
כן להכפיל פי 4.
זמן האפייה לא משתנה(:
כנראה שהתבניות קאפ קייק שקניתי היו ממש גדולות כי הכפלתי ב4 וזה הספיק רק ל20 כוסות ( מילוי של 3/4 כוס)
אז עשיתי עוד הכפלה של 3 לעוד 15 🙂
just saying
וואו עשית הכפלת כמויות רצינית😉
הי אפרת
האם אפשר במקום הביצה להשתמש ברסק תפוחים? ראיתי שכבר שאלו על המרת המתכון לטבעוני ושהפנת למתכון אחר שלך, השאלה האם במתכון הספציפי הזה זה גם יכול לעבוד. ואם כן, מה הכמות שצריך לשים מהרסק?
תודה 🙂
היי נעמי,
מכיוון שלא ניסיתי בעצמי אני לא בטוחה איך יצא, אבל את יכולה להמיר את הביצה בשליש כוס רסק תפוחים.
אשמח שתעדכני איך יוצא אם את מנסה!
בהצלחה😊
היי אפרת,
אפשר להוסיף סודה לשתייה כדי להגדיל עוד את הנפח או שלא כדאי? ואם כן כמה לשים? תודהה 🙂
אפשר להוסיף חצי כפית שטוחה 🙂
כמות השמו זה 66 מיל?
היי עדי,
כמות השמן היא שליש כוס= 80 מ”ל:)
אוקי אז במתכון כתוב אחרת (;
שימי לב שבמתכון כתוב 66 גרם, ולא מ”ל. מדובר בשתי צורות מדידה שונות🙂
אם אני רוצה 15 קאפקייקים בכמה להכפיל את המתכון?
היי אופיר,
זה תלוי בגודל תבניות המאפינס שתשתמשי בהן, עדיף להכפיל כמויות פי 2:)
היי אפרת,
ראיתי שכתבת כמויות להכנה בתבנית 32*26.
איך אני מכינה גנאש לכמות הזאת ?
תודה רבה
היי שירן,
חושבת שמיכל שמנת מתוקה עם חבילת שוקולד מריר יספיקו:)
האם אפשר לשים שמן זית?
פחות מומלץ כי לפעמים מרגישים את הטעם.
רק אם אין לך שמן רגיל.
אפשר להכין במיקרוגל? אם כן, כמה זמן?
יש מתכון לעוגת שוקולד במיקרוגל.
ראי הערה בתחתית המתכון לגבי אפיה בתבנית מאפינס.
יצא פשוט מושלם
תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה כרמית
בכוס קמח רגיל אז לשים את אותה כמות של הקמח תופח
אפשר לשים כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה.
עוד תמונה ממני
אני בת 10 ואני הכניתי את הקאפייקס שוקולד לבד וזה יצא מ-ו-ש-ל-ם
אלופה כל הכבוד!
נראה מהמם 😍
נראה ממש טוב!!! מה הכמות ל10 קאפקייס גדולים
היי קרן,
אם אלה קאפקייקס גדולים אני ממליצה להכפיל כמויות:
3 ביצים M
כוס ושליש סוכר
2/3 כוס שמן
כפית וחצי תמצית וניל
כוס וחצי מיץ תפוזים (ניתן לשים במקומו חלב או מים חמים)
2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 2 כפיות אבקת אפיה)
4 כפות אבקת קקאו
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
היי אפרת נראה מאוד טעים!!
רציתי לשאול מה ההבדל אם אני הוסיף מים במקום מיץ
המיץ מוסיף קצת יותר טעם אבל אפשר גם לשים מים.
המתכונים שלך ממש טעימים וקלים כיף לעבוד איתם תודה
תודה מור ❤️
אפשר להוסיף מעל זה קצפת??
ואם כן אז אפשר מתכון
בנוסף אני רוצה מתכון לעשר יחידות קאפקייקס
היי יארה,
הכמות במתכון אמורה להספיק ל10 יחידות. אלה קאפקייקס גדולים או בינוניים?
מצורף – מתכון לקצפת.
כמו בתמונה אני רוצה שיהיה
אני מתכוונת לגדולים שבתמונה
בתמונה הכנתי עם בינוניים.
אם אלה קאפקייקס גדולים אז כדאי להכין את הכמות הזאת:
2 ביצים
כוס סוכר
חצי כוס שמן
כפית תמצית וניל
כוס + 3 כפות מיץ תפוזים (ניתן לשים במקומו חלב או מים חמים)
כוס וחצי קמח תופח (או כוס וחצי קמח רגיל מעורבב עם כפית וחצי אבקת אפיה)
3 כפות (20 ג’) אבקת קקאו
ויצאו לך עם הבינוניים 10?
עם הבינוניים זה יוצא 8-10 יחידות, תלוי עד איזה גובה ממלאים את השקעים (רצוי למלא עד 3/4 מהשקע).
חשוב להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל ולא בכוס חד”פ לשתיה קרה.
את יכולה לשלוח תמונה של הקאפקייס הבינוניים בלי התבנית
ואיזה גודל הביצים
צילמתי בכוונה עם כוס חד”פ באמצע כדי שתוכלי להבין את גודל הכוס.
מצד ימין -הגדול. מצד שמאל -הבינוני.
תודה רבה עזרת מאוד!!!
היי,אני מכינה את המתכון עכשיו.זה כבר 15 דקות בתנור ולא נאפה..הבלילה עדין מאד מיימית.מה עשיתי לא נכון?
אולי לא חיממת מספיק את התנור לפני?
בכל מקרה, יש להמשיך לאפות עד שזה מוכן.
יצא טעים מאוד, תודה!
שמחה לשמוע 🙂
היי אפשר לערבב את הביצה והסוכר עם מקצף במקום עם מטרפה?
תודה!
כן אפשר.
היי אם אין לי קקאו אני יכולה להשתמש עם שוקולית ?
כן. אפשר לשים 2 כפות גדושות שוקולית.
האם אפשר לשמור אותם כמה ימים עוד מסיבה כלשהיא או שעדיף להכין יום לפני?
אם יש לך אפשרות להכין יום לפני אז עדיף.
הבנתי טוב תודה
היי, אם אני מכפילה את הכמויות, כמה קאפקייקס אמורים לצאת?
כ-20 יחידות.
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית.
תודה על המענה. לא טוב להשתמש בכוס מדידה רגיל?
אם זאת כוס בנפח 240 מ”ל אז אין בעיה.
אפשר להשתמש בחיטה מלאה? תודה
פחות מומלץ, זה ייצא במרקם דחוס.
היי
המתכונים שלך מדהימים!
רציתי לשאול אפשר להכין בלי ביצים?
אני מעונינת להכין מאפינס או קאפקייס שוקולד ללא ביצים, לילד אלרגי לחלב וביצים…
מה לעשות? במה להמיר?
היי מירי,
ממליצה להכין את המתכון הזה כקאפקייקס – עוגת שוקולד טבעונית.
היי עשינו והקאפקייק יצא שבור (מפוצץ) למה – מה לא עשינו טוב ?
מה הכוונה שבור? הוא תפח עד שהתבקע בחלק העליון?
באיזה תבנית השתמשת (תבנית מאפינס מסיליקון/מתכת, קרוקטים)? ועד איזה גובה מילאת את תבנית הקאפקייקס?
היי אפרת אני רוצה להכין את המאפינס לכמות של 40 יחידות הסתכלתי בתגובה וראיתי שיש מתכון כזה. השאלה שלי היא האם אפש3 לוותר על המיץ תפוזים? ואם כן מה אפשר להשים במקום. אשמח לתגובה מהירה תודה על המתכונים הטעימים שלך♡
אפשר לשים במקום מים חמים (לא רותחים) באותה כמות.
הקאפקייקס יצאו נהדר..תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה אתי
יצא לנו פשוט מושלם וטעים!!!!
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת,
אני רוצה בבקשה מתכון לכמות של 20-25 יחידות.
תודה 🙂
היי איילת,
כמויות ל 20-25 יחידות:
4 ביצים (רצוי גדולות)
2 כוסות סוכר
כוס שמן
כף תמצית וניל
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מיץ תפוזים
3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבב עם 3 כפיות אבקת אפיה)
6 כפות אבקת קקאו
הי אני רוצה להכין 40 יחידות מה הכמויות שאני צריכה?
היי נתי,
כמויות ל-40 יחידות:
5 ביצים גדולות
2.5 כוסות סוכר
כוס ושליש שמן
כף וחצי תמצית וניל
3 כוסות מיץ תפוזים
4 כוסות קמח תופח
8 כפות אבקת קקאו
למילוי: סוכריות עדשים, קליק וכדו’
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית)
היי!
אז אני רוצה להכין את הקאפקייקס עם מילוי של תותי עץ באיזה שהיא ורסיה של רוטב כזה🙃
איזה רוטב להכין כדי שלא יספג בקאפקייקס תוך שניה?
יש רוטב בלי בישול\הקאפה ארוכה?
תודה
אני מניחה שאפשר למלא את הקאפייקס ברוטב תות עץ לאחר האפיה ולאחר קירור מוחלט.
אפשר לטחון תותי עץ עם מעט מים עד למחית, אין צורך לבשל. לאחר מכן לטעום ולהמתיק באבקת סוכר לפי הטעם.
את הרוטב יש להוסיף לפני ההגשה.
נשמע מתכון מעולה! השאלה אם אני יכולה להכין את זה יום לפני? ואם כן איפה לשמור את זה במקרר במקפיא? מה עדיף? ואני רוצה להשים עח זה בצק סוכר לקישוט מתי את אומרת שכדאי להשים סמוך למועד. ההגשה או שזה לא משנה?
תודה
אפשר להכין יום לפני ולשמור עטוף מחוץ למקרר.
את בצק הסוכר כדאי להדביק סמוך להגשה.
היי בוקקר אור הכנתי עכשיו לילדה בגן אמא של שבת הכפלתי ל33 ילד .מהמהמם תודה רבה יקירה שבת שלום ומבורך❤
מעולה 🙂
שבת שלום יקרה 💗
היי הכנתי עכשיו לילדה לגן אמא של שבת יצא מדהים תודה רבה ושבת שלום ומבורך😍
מהמם 😍
תודה שמחה
חיפשתי מתכון קליל וטעים, ניסיתי את המתכון שלך ויצא סוף!
תודה רבה על המתכון!
תודה אביבית, שמחה לשמוע 🙂
היי
האם אפשר להקפיא את הקפפקיקס. ואם כן כמה זמן לפני הארוע להוציא ומתי מומלץ לשים את השוקולד ?
אפשר להקפיא.
לפחות 6 שעות לפני כדאי להוציא החוצה להפשרה. את השוקולד שמעל מומלץ לשים כשעה לפני ההגשה.
יצא מעולה!!
תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל ופורים שמח!
שלום אפרת .
תוכלי בבקשה להסביר לי את עושים את הציפוי הזה? האם שמים הכל ביחד ולמיקרו? או אחרי שמימיסים את השוקוללד מוסיפים את השמן והמים?
100 גרם שוקולד מריר + כף שמן + 2 כפות מים.
את השוקולד מפרקים לקוביות ושמים בקערית. מוסיפים שמן ומים ומכניסים למיקרו. מפעילים את המיקרו ל20 שניות, מוציאים ומערבבים. אם עדיין השוקולד קשה מכניסים ל-10 שניות נוספות. חשוב לא לשים יותר מידי זמן במיקרו כי אז זה עלול לפגוע בהמסה.
היי, קודם כל תודה רבה על המתכונים הטעימים והקלים שלך 🙂
ראיתי שכתבת בתגובה אחרת שהקאפקייקס האלו יכולים להיות בחוץ 3 ימים. אם אני אצפה אותם עם שוקולד מומס עם ריצ’ כמה זמן זה יחזיק מחוץ למקרר מבלי להתקלקל?
תודה
בימים חמים מאד הייתי מציעה לשמור במקרר ברגע ששמים ציפוי עם ריצ’ אבל בימים כאלה זה יכול להיות יומיים בחוץ. אח”כ כדאי להכניס למקרר.
תודה רבה על התגובה. יש לך רעיון לציפוי שוקולד בלי ריצ’אבל גם בלי מרגרינה שלא מחייב מקרר?
100 גרם שוקולד מריר + כף שמן + 2 כפות מים.
תודה רבה!!
המתכון הכי טוב שטעמתי אי פעם. ניסיתי על מכונת מיני קפ קייקס שייבאתי מחו”ל וזה יצא פשוט מעולה. לא הוספתי את התוספות במתכון אלא חצי כוס שוקולד צ’פקס וגם הורדתי מכמות הסוכר. מומלץ לא לוותר על מיץ התפוזים שבמתכון. תודה רבה, רבה.
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
וואו וואו וואו הקפקייק הראשונים המושלמים שעשיתי
במקום לשים הפתעה פיזרתי מלמעלה לפני האפייה מיני שוקולד ציפס
יצא מושלם טעים ונימוך מממ….
אגב מה ההבדל בין קאפקייק למאפינס??
האם אפשר לשים בתבנית אינגליש?
ואם כן הכמות או זמן האפייה משתנים?
היי ליאורה,
שמחה שיצא טעים 🙂
אין הרבה הבדל, קאפקייקס מתקשרים בדרך כלל למתוק וצבעוני בעוד שמאפינס יכולים להיות גם מלוחים.
אפשר לאפות בתבנית אינגליש קייק חד פעמית. זמן אפיה 25-30 דקות.
הי אפרת
פעם ראשונה באתר והכל נראה מדהים !
רוצה להכין 24 קאפקייקס ליום הולדת של הילדה ולמעלה לשים דף בצק סוכר שהודפס מראש בצורת עיגולים.
מכירה? טיפים איך להדביק? ומה לעשות שהקאפקייקס יצאו גבוהים?
בנוסף במקום הקקאו אפשר שוקולית?
היי מורן,
מבחינת כמויות אלה הכמויות שכדאי להכין:
4 ביצים (רצוי גדולות)
2 כוסות סוכר
כוס שמן
כף תמצית וניל
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מיץ תפוזים
3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבב עם 3 כפיות אבקת אפיה)
6 כפות אבקת קקאו
*אפשר לשים שוקולית במקום קקאו ולהפחית את כמות הסוכר לכוס ושני שליש.
כמה דגשים לגבי דף מבצק סוכר:
1. מומלץ להדביק את הדף האכיל על העוגה סמוך למועד האירוע – כשעתיים לפני ההגשה.
2. חשוב לצפות את העוגה בציפוי שוקולד. אפשר להכין את הציפוי יום לפני.
3. לאחר ההדבקה רצוי לשמור את העוגה במקום קריר ומוצל אך לא במקרר.
*לכל המתכונים באתר כולל זה יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל כמו הכוס שבתמונה.
בהצלחה 🙂
מעולה תודה !
מתכון לציפוי? ואם ארצה לזלף מסביב?
ציפוי שוקולד: 100 גרם שוקולד מריר + 20 גרם חמאה או מרגרינה + 2 כפות מים – להמיס במיקרוגל כ-20 שניות ולערבב.
אפשר לזלף מסביב אבל כדאי לעשות זאת סמוך להגשה כי לא מומלץ שהעוגה תהיה במקרר. את קרם הזילוף אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר בתוך שקית זילוף.
שלום אפרת,
פעמיים הכנתי את הקאפקייס ובכל פעם יצא מדהים! הוספתי לבלילה אגוזי מלך קצוצים ונטיפי שוקולד לבן. מתכון קל מאוד וטעים ביותר ! כמויות מדוייקות! כל הכבוד!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
לקאפקיייס וניל במקום קקאו אפשר פודינג וניל? ומה הכמויות ל50 יחי ?
היי שירה,
אני ממליצה להכין את המתכון הזה – מאפינס וניל.
אפרת בבקשה תצילי אותי
מה מתכון ל40 יחידות???
היי חן,
כעקרון יש להכפיל את כל הכמויות ב-4 אבל כדי שהתוצאה תצא מוצלחת מבחינת מרקם מומלץ להכין בפעמיים וכל פעם להכפיל את הכמויות ב-2.
הי
אני רוצה לעשות את הקאפקייקס ללא גלוטן. תוכלי בבקשה לרשום לי איך להמיר?
תודה
היי מיכל,
אפשר לשים כוס קמח תמי או כרגיל + כפית אבקת אפיה.
אפרת, תודה רבה לתגובתך המהירה.. תוכלי לרשום לי איך להכין ציפוי שוקולד מעל הקאפקייקס שיספיק לכל ה33 אני רוצה לצפות עם סוכריות.. תודה
יש להמיס 150 גרם שוקולד מריר + ¾ כוס קצפת צמחית. לשים בקערה את קוביות השוקולד עם הקצפת במשך כ-20 שניות. להוציא ולערבב.
היי, אני צריכה להכין 33 קאפקייקס לגן, אם תוכלי לתת לי כמות מדוייקת של החומרים ואיך להכין.. מפחדת להכפיל לבד שלא ייצא טעים/: תודה והמשך יום טוב..
היי טליה,
כמויות מומלצות:
4 ביצים גדולות או 5 קטנות
2+1/3 כוסות סוכר
כוס שמן + 2 כפות שמן
כף תמצית וניל
⅔+2 כוסות מיץ תפוזים
3.5 כוסות קמח תופח
חצי כוס אבקת קקאו
*אופן ההכנה וזמן ההכנה לא משתנים.
היייי מממש ממש בא לי לנסות את המתכון עכשיו אפשר מתכון פשוט בלי מיץ תפוזים ועם שוקולית במקום קראו (פליז שזה יהיה מתכון שלם!❤️ ולא חצי מתכון או הספר פשוט רק כמויות!❤️)
יש לך עמוד מושלם תמשיכי כך!! ישר כח💪🏻
שירה💋
היי שירה,
מצורף מתכון:
2 ביצים
⅔ כוס (135 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
כפית (5 מ”ל) תמצית וניל
¾ כוס (180 מ”ל) מים או חלב
כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
3 כפות אבקת שוקולית
למילוי: סוכריות עדשים, קליק וכדו’
טעם מושלם!!!
הכנתי לפי הכמות של 30 קאפקייק, ליום הולדתה של בתי בכיתה.
התפרעתי קצת עם העיצוב:)
תודה על אתר מופלא , על מתכונים טובים ועל סבלנות 💜
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי מתכון מעולה אבל יש לי שאלה חשובה:
גיליתי שאין לי סוכר ורציתי לשאול האם אפשר להחליף בסוכר וניל?
זה דחוףףףף
אפשר.
כדאי להכין את זה עם ציפוי שוקולד לפני שמטמינים את הסוכריות/שוקולדים? אם כן איזה ציפוי מומלץ כך שגם יעבור הקפאה?
כן אפשר להכין אחד מהציפויים האלה:
100 גרם שוקולד מריר + כף שמן + 2 כפות מים.
100 גרם שוקולד מריר + שליש כוס שמנת מתוקה/קצפת צמחית.
את הסוכריות/שוקולדים כדאי להוסיף לאחר הפשרה.
בוקר טוב.
יש לי תבנית מיוחדת לקאפקייק חצי חצי(שחור ולבן)
מחפשת מתכון שיתאים לה,תוכלי לעזור לי?
לא מכירה. תוכלי להעלות תמונה של התבנית?
מקווה שיצא מספיק ברור
את יכולה להכין כל עוגה שהיא בשני צבעים כמו עוגת שיש. תרשמי בחיפוש באתר “עוגת שיש”. יש כמה סוגים של עוגות.
פשוט מושלם!
תודה רבה על המתכונים, בזכותך למדתי לבשל ולאפות, כל המתכונים שלך פשוט מעולים!
מהמם! 😍
תודה נלי ושבוע נפלא 🌷
חיפשתי קאפקייקס לקטן בשוקולד , ניסיתי ישר מתכון קליל שהיה מולי
לא הצטערתי , יצא מדהים והכל מוסבר נכון ❤️
תודה אולגה, שמחה לשמוע 🌺
היי אני מאוד רוצה להכין את זה אבל לא כתוב במתכון איזה תבניות צריכים להביא בשביל הקאפקייק
היי שי,
אפשר להכין בכל תבנית קאפקייקס. זה יכול להיות קוקטים מקרטון קשיח או תבנית מאפינס מסיליקון.
היי
רציתי לשאול אם במקום תוספת של סוכריות יכולה לשים תערובת מומסת של שוקולד חלב או מריר על העוגות, יתאים נכון?
האתר שלך עם מתכונים מעולים
תודה שרה.
כן, אפשר 🙂
יצא מושלם!!!
השתמשתי בכוסות גדולות ובמנג’טים קטנים יחסית אז יצאו הרבה😃
טעם נפלא!!!
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
אני עושה לפי הכמות של ה 30 יחידות, אם אני שמה שוקולית במקום קקאו יש מצב להוריד את כמות הסוכר במתכון?
כן. אם את שמה 6 כפות שוקולית את יכולה לשים כוס ושני שליש סוכר במקום 2 כוסות.
הכנתי בלי הפתעות
מושלם!!!
מעולה 🙂
תודה על התמונה.
שלום אפרת רציתי לדעת אם אפשר להוריד את תמצית הוניל ואם יש תחליף לשמן?! תודה
אפשר לוותר על תמצית הוניל.
במקום שליש כוס שמן אפשר לשים שליש כוס שמן קוקוס מומס או 70 גרם חמאה מומסת.
היי זאת פעם שניה שאני מכינה. פעם שעברה יצא מדהים וטעים! הפעם שמתי בטעות קמח רגיל .. כדאי לי להפוך אתזה לכדורי שוקולד או משהו בסגנון? ואם כן אז איך? 🙂 תודה
היי שוש,
מצרפת מתכון לכדורי שוקולד מעוגה.
יום מקסים 🙂
היי, כמה שאלות
1 האם ניתן להכין יום לפני ההגשה ואם כן אייך ואיפה לשמור ?
2 אייך הכמויות ל20 קאפקייקס בערך ? להכפיל ?
3 האם חייב לשמן ? פוחדת שזה ירטיב את הנייר
תודה 💖
היי רוית,
1. ניתן להכין יום לפני ולשמור מחוץ למקרר במקום מוצל וקריר. יש לעטוף בניילון נצמד. את ההפתעות מומלץ להוסיף ביום ההגשה.
2. כדאי להכפיל כמויות ב-2 (מומלץ לשים 3 ביצים, לא משנה הגודל).
3. אם אלה תבניות מנייר כדאי לשמן רגע לפני שאת יוצקת לתוכם את הבלילה (שימון קל).
שיהיה לך שבוע נפלא 🌷
תודה רבה על התגובה המהירה 😘 שבוע מקסים
אפשר לשים במקום קקאו שוקולית רגילה של שוקו לשתייה?
כן. אפשר לשים 2 כפות גדושות שוקולית.
הכנתי עכשיו, יצא נהדר! תודה על מתכונים קלילים ומוצלחים!
שמחה לשמוע!
תודה מיטל 🙂
הייי אפרת …אם אני צריכה לכמות של 30 ילדים להכפיל את הכמויות פי 3?
היי טליה,
כמויות מומלצות:
4 ביצים (רצוי גדולות)
2 כוסות סוכר
כוס שמן
כף תמצית וניל
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מיץ תפוזים
3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבב עם 3 כפיות אבקת אפיה)
6 כפות אבקת קקאו
תודה רבה🌷
היי אפרת,
אם אני צריכה את זה למחר אחרי צהריים ואני הכנתי את זה כבר עכשיו ימה אני עושה???? ואני רוצה גם, לצלף למעלה קצפת… אחרי כמה זימן אני יכולה?
המשך יום טוב
לייה
היי לייה,
אין בעיה שהכנת את זה עכשיו.
אם את מזלפת את הקצפת מחר אז אפשר לשמור את המאפינס מחוץ למקרר עטוף בניילון נצמד.
אם את מזלפת את הקצפת היום אז תשמרי מכוסה במקרר.
מתכון ממש בעייתי הכפלתי בשתיים ויצא רק 12
חוצפה לכתוב את זה!!!!!!!!!!!!!!!!
צר לי שאתה חושב ומגיב בצורה כזו.
בכל מקרה יכול להיות שהשתמשת בתבניות מאפינס גדולות או שהשתמשת בכוס קטנה ולכן הכמות יצאה קטנה.
היי,
אפשר להחליף את הקקאו בשוקולית? אם כן, באותה כמות?
תודה רבה על כל המתכונים המיוחדים
כן. אפשר לשים 2 כפות גדושות שוקולית.
היי אני רוצה להכין כ35-40 קאפקייק לגן ולעצב אותם כמספר ומעליהם קצפת וקישוטים. במה עדיף להשתמש תבניות קרטון או משהו אחר? ופי כמה להכפיל את המתכון? רוצה קאפקייק קטנים עד בינוניים ולא מפלצתיים.
היי דני,
לכמות כזו יש להכפיל כמויות ב-4 אך אני פחות ממליצה להכין כמות כזו גדולה כי לפעמים המרקם עלול להפגע.
אני ממליצה להכין בפעמיים וכל פעם להכפיל כמויות ב-2.
אפשר להשתמש בתבניות מאפינס מקרטון.
תודה. בגלל ציפוי הקצפת אשמור אותם במקרר כ24 לפני האכילה. האם המרקם לא יהפוך לדחוס או קשה בגלל הקירור?
המרקם אכן משתנה בקירור אבל בגלל שזאת עוגת שוקולד זה עדיין טעים. חשוב רק לכסות אותם כדי שלא יתייבשו.
המתכונים שלך פשוט מעולים
כ”כ שמחה שגיליתי את האתר שלך!!
מחפשת רק פה וכבר הכנתי עוגה לשבועות ואת הקאפקייקס האלה לילדים
תודה
תודה אביגיל! 🙂
מצרפת את התמונה, הכפלתי ב5 כי הקאפקייקס מאד גדולים
כל הגן נהנה!!
וואו נראה מהמם!!
תודה יקירה 🙂
היי אפרת המתכון מדהים כרגיל
האם ניתן לאל הוסיף קקאו ואז זה יהפוך לקאקייק וניל?
נראה לי שכן.
שלום אני ובת רוצות להכין את הקאפקייס אבל אנחנו רוצות לעשות אותו…. מיוחד. מה לעשות?
מה הכוונה מיוחד? במילוי מיוחד? על מה חשבת?
אפרת היקרה!
המתכון מעולה!!! אני עושה אותם כקאפקייס רגילים בלי ההפתעות…. כבר פעם שנייה שאני מכינה אותם ליום הולדת, וקוצרת מחמאות. טיפ שלמדתי מחברתי- תמיד להוסיף לעוגות שוקולד קצת גרידת אגוז מוסקט ומעט קינמון- לפי העין, לא יותר מדי שלא ישתלט על הטעם… זה עושה נפלאות 🙂
תודה לך, וחג שמח!
נשמע מצוין, אנסה 🙂
תודה אביטל וחג שמח!
היי אפרת, אפשר להכין ולהקפיא? זה לא יאבד מהטריות?
היי טליה,
אפשר להכין ולהקפיא. לא מומלץ ליותר משבועיים. יש להניח לעוגות להתקרר קודם לטמפ’ החדר ואז לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא.
מוציאים להפשרה בטמפ’ החדר עם הניילון הנצמד. זה יהיה כמו טרי.
שבוע נפלא 🌺
תודה רבה על תגובתך המהירה.. לעטוף כל קאפקייס בנפרד? שבוע מקסים ופורים שמח😎
רצוי.
פורים שמח 🙂
חייב להקפיא?
ממש לא. המאפינס נשמרים מחוץ למקרר עטופים היטב במשך כ-3 ימים. רק אם רוצים לשמור ליותר זמן כדאי להקפיא.
שלום אפרת, במה אפשר להחליף את הביצה לטובת ילד טבעוני?
תודה רבה על המתכונים שלך, נעזרת בהם המון ותמיד בהצלחה! (העוגיות שיבולת שועל טבעוניות עם שוקולד צ’פס הפכו ללהיט במשפחה המורחבת)
היי אורלי,
ממליצה להכין את המתכון הזה – עוגת שוקולד טבעונית. אין בעיה להכין בתבניות מאפינס/קאפקייקס ולמלא בהפתעות.
(שמחה שאהבתם את העוגיות)
יום נפלא!
אפשר להכין בתבנית מלבנית?
היי נטלי,
אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית 22X31.
אם זו תבנית מלבנית בגודל 32X25 אלה הכמויות:
4 ביצים (רצוי גדולות)
2 כוסות סוכר
כוס שמן
כף תמצית וניל
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מיץ תפוזים (ניתן לשים חלב או מים חמים)
3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבב עם 3 כפיות אבקת אפיה)
6 כפות אבקת קקאו
היי אפרת,
אפשר להכין בחמישי בוקר? אני צריכה את זה לשישי/שבת….
תודה רבה
כן, אפשר. את ההפתעות שבפנים אני ממליצה להוסיף באותו יום או ערב לפני.
יום מקסים 🙂
כמה בלילה צריך לשים במנג’טים (קטנים שמיועדים לקאפקייקס , לא למאפינס)?
והאם אפשר להכין קצפת ולהזליף אותה בסביבות שעה אחרי שהכנתי אותה אן שזה בעייתי?
מומלץ למלא עד 3/4 גובה. אפשר לזלף קצפת אחרי כשעה ולהכניס מיד למקרר.
היי האם התמצית וניל היא קריטית?
לא קריטי.
היי, תודה על המתכון.
השאלה שלי היא אם גם החלב (במקום המיץ תפוזים) צריך להיות חם?
תודה.
רצוי שיהיה חם (אבל לא רותח).
שלום, אני מעוניינת לקשט למעלה בבצק סוכר – האם לצפות בגאנש כדי לחבר ביניהם או שיש דרך אחרת?
שלום רב והמון תודה על המתכונים המעולים!
אני מבקש להכין 200 יחידות (!!).
אני מבקש להכין משהו אישי לקראת פרידה שלי ממסגרת בה מתגוררים ילדים ובני נוער.
אשמח לסיוע בחישוב הכמויות ומה לדעתך התהליך הנכון להכין זאת.
תודה מראש וחג שמח!!
היי גבי,
אני ממליצה להכין את המאפינס בכמה פעמים כדי שהתוצאה תצא מוצלחת (כשמכינים כמות גדולה מידי בבת אחת האיכות נפגעת).
אלה הכמויות המומלצות לכל פעם:
4 ביצים (רצוי גדולות)
2 כוסות סוכר
כוס שמן
כף תמצית וניל
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מיץ תפוזים (ניתן לשים במקום חלב או מים חמים)
3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבב עם 3 כפיות אבקת אפיה)
6 כפות אבקת קקאו
*לדעתי תצטרך להכין את זה 6-7 פעמים. אם אתה רוצה לדעת סה”כ כמויות אז זה יוצא בסביבות 28 ביצים, 14 כוסות סוכר (כ-3 ק”ג), 7 כוסות שמן (ליטר ושני שליש), 7 כפות תמצית וניל, כ-16 כוסות מיץ (כ-4 ליטר), 21 כוסות קמח (כ-3 ק”ג קמח), 42 כפות קקאו (כ-500 גרם).
בהצלחה 🙂
המון תודה על התשובה המושקעת, המדויקת והמפורטת!
אשמח לעדכן על תוצאות ותגובות ..
חייב לעדכן כי הכנתי ע״פ ההנחיות והכמויות ויצא פשוט מושלם!!
תודה גבי, שמחה לשמוע 🙂
הי,
כמה יחידות מאפינס צריך לצאת?וכמה יחידות קאפקייקס לפי המתכון הזה?
תודה
כ-8 יחידות קאפקייקס ו-10 יחידות מאפינס.
הכנתי ויצא לי מושלם! ממליצה
תודה הילה, שמחה שאהבת 🙂
אהלן אפרת,
אני יכול לשים קצפת במקום הסוכריות / עדשים
ומעל הקצפץ למשל עדשים או משהו?
אני רוצה מעט לתת לזה רטיבות זא קצפת
תודה
כן, אפשר.
אני צריכה מתכון ל – 40 ילדים
היי חנה,
כדי שהמרקם ייצא מוצלח אני ממליצה להכין בפעמיים. פעם אחת להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולראות כמה יחידות יוצאות לך (זה משתנה בהתאם לגודל תבנית המאפינס) ובפעם השניה תכפילי שוב ב-2 או ב-3 לפי הצורך.
אפשר לשים מלמעלה קצפת?
כן, אפשר.
האם ניתן לערבב את השוקולד צ’יפס לתוך הבלילה לפני האפיה?
כן, אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס לבלילה עצמה. אני ממליצה לפזר גם מעל לאחר שיצקת את הבלילה לתבנית מהסיבה ששוקולד צ’יפס לעיתים שוקע במהלך האפיה.
היי יקירה אני צריכה שזה יצא גבוה כיון שזה בקטפקייקס איך ניתן לעשות זאת כדי שיצא גבוה??אין על המתכונים שלך!
היי שרון,
כדי שזה ייצא גבוה יש למלא את הקאפקייקס בבלילה כמעט עד הסוף (כ 1-1.5 ס”מ לפני הסוף) ואז לעקוב אחרי האפיה. אם במקרה המאפינס תופחים מהר מידי יש להנמיך ל170 מעלות. בגדול המאפינס אמורים לתפוח לאט ובהדרגה מבלי שהבלילה תגלוש מחוץ לכוס.
מתכון מעולה! קל ויצא ממש טעים. תודה ❤
תודה אפרת 🙂
שבת שלום
אפרת שלום
אני השתמשתי בקמח רגיל והוספתי כפית אבקת אפיה אבל לא ביחד עם הקמח
אלה הוספתי את הקמח ואח”כ את האבקת אפיה
אז פעם הבאה יש לערבב את אבקת האפיה ביחד עם הקמח ורק אז להוסיף לבלילה אחרת האפקט של אבקת האפיה נפגע.
היי אפרת
תורה רבה על המתכונים הטעימים והקלים להכנה…..
אבל הקאפקייק הזה יצא לי ממש דחוס וממש לא תפח למה זה קרה
כשאני ידע לפעם הבאה
תודה רבה
היי,
זה נשמע כאילו הייתה בעיה עם חומרי ההתפחה.
השתמשת בקמח תופח או שהוספת אבקת אפיה? אם הוספת אבקת אפיה, האם ערבבת אותה לפני עם הקמח ורק אז הוספת לבלילה?
שלום אם אין לי תמצית וניל זה חשוב
אפשר לוותר על תמצית הוניל.
היי אפרת
אשפר כמות של 35-40 יחידות?
היי סיון,
כעקרון יש להכפיל את כל הכמויות ב-4 אבל אם את רוצה שהתוצאה תצא מוצלחת מבחינת מרקם אני ממליצה להכין בפעמיים וכל פעם להכפיל את הכמויות ב-2.
יום מקסים 🙂
מתאים למולטיקייק?
כן
הי.
את חושבת שאפשר להכין את המאפינס במנג’טים (שמיועדים לאפיה) בלי תבנית שקעים? זה יחזיק מעמד?
אני לא בטוחה שזה יחזיק מעמד כי התערובת היא מעט נוזלית.
תודה על המתכון.
האם ניתן להקפיא את המאפינס?
אם אני מכין אותם ביום רביעי בשביל יום שישי, האם כדאי להקפיא או שלא? איך שומרים על הטריות?
תודה
ברק
היי ברק,
הם יהיו הכי טריים ביום רביעי-חמישי. ביום שישי הם יהיו עדיין טובים אבל קצת פחות. ליתר ביטחון אולי כדאי באמת לעטוף אותם בניילון נצמד ולהקפיא עד יום שישי. ביום שישי להוציא להפשרה מחוץ למקרר יחד עם הניילון הנצמד.
הי אפרת,
אפשר כמויות ל24 ילדים?
ואם אני רוצה לקשט עם קצפת צמחית כמה יחידות נראה לך שאני יצטרך?
תודה.
היי שירן,
כמות ל 24-30 יחידות:
4 ביצים (רצוי גדולות)
2 כוסות סוכר
כוס שמן
כף תמצית וניל
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מיץ תפוזים (ניתן לשים במקום חלב או מים חמים)
3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבב עם 3 כפיות אבקת אפיה)
6 כפות אבקת קקאו
לגבי קצפת צמחית, בסביבות 1-2 מיכלי קצפת, תלוי כמה את שמה מעל כל יחידה. ממליצה שתתחילי במיכל אחד ואם יהיה חסר תקציפי כמות נוספת.
היי:)אם אני מכינה יום לפני יום ההולדת..איך צאחסנים לשמור על טריות?
היי רעות,
בגלל שמבחינת מזג אויר קריר עכשיו אין בעיה לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר (או לעטוף היטב בניילון נצמד).
יום נפלא 🙂
אני מכינה את המתכונים שלך באופן קבוע ויוצא לי מעולה! תמיד! תודה. שאלתי היא אם תוכלי לפרסם עוד מתכונים של קאפקייקס, כמו קאפקייקס בננה, תפוחים, וניל, קינמון וכו׳.
היי מור,
אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אפרסם מתכוני קאפקייקס נוספים. בינתיים את יכולה להכין כל מתכון של עוגה בחושה בתבניות קאפקייקס/מאפינס. זמן האפיה מתקצר ל15-20 דקות. מצרפת לינק למתכוני עוגות בחושות.
יום מקסים
יישר כח על פרסום המתכונים הם נהדרים. האם יש סיכוי לכתיבת המתכונים בספר במקום גלישה באינטרנט?
תודה אילנית 🙂
בקרוב תצא חוברת מתכונים. אעדכן כמובן באתר.
שבת שלום
למה יצא לי 6 מאפינס מהבלילה זה לא קצת מדי???
היי אוריה, אמורים לצאת 8-10 יחידות.
אולי אפית בתבנית שקעים גדולה?
אם אני רוצה שחלק מהם יצאו לי בטעם וניל מה אני צריכה לעשות?
היי דורין,
מתכון למאפינס וניל (6-8 יחידות):
1 ביצה גדולה
שליש כוס סוכר
רבע כוס שמן
חצי כוס חלב
כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח תופח
יום מקסים 🙂
שלום,
קודם תודה על המתכונים מאוד קלים וכיף להכין!
רציתי לשאול כשאני מערבבת את הבלילה לאחר הרבה זמן שאני מערבבת לפעמים נשארים לי גושים של קמח . האם להמשיך לערבב או שלהוציא אותם?למה זה קורה?
תודה!
היי אלינה,
לפעמים זה קורה בגלל שהקמח היה דחוס הרבה זמן בתוך האריזה. פעם הבאה כדאי לנפות את הקמח לפני השימוש (אפילו במסננת רגילה דקה) וכך זה מאוורר אותו.
מומלץ לא לערבב יותר מידי עוגות כי אז האווריריות של העוגה נפגעת.
שבת בבוקר, בא לי להכין עוגה/קאפקייקס בסגנון הזה..אין קראו/שוקולית אבל יש שוקולד…יש דרך לגרום לזה לעבוד?:) או למתכון אחר
היי עדי,
את יכולה להכין בתבנית רגילה או בתבנית מאפינס את עוגת השוקולד הזאת (את לא חייבת להכין את הקצפת). זאת עוגה שמבוססת רק על שוקולד בבלילה, ללא קקאו או שוקולית.
עשיתי היום את המאפינס מהמתכון עם כמה שינויים ויצא מעולה.
1) מעכתי 2 בננות בשלות (עם דבש עליהן) והוספתי לבלילה.
2) הוספתי לבלילה שוקולד צ’יפס.
3) במחלקת השומנים חילקתי את הכמות בין חמאה לשמן (לשפר את הטעם)
יצא מעולה ואורירי.
בנוסף לאחר האפייה ,שהיתה אורכה בערך ב 10 דק’ מהרשום במתכן, הזלפתי על המאפינס קרם שוקולד:
אבקת פודינג שוקולד + כוס חלב + 250 מל שמנת מתוקה 38% הקצפה של כ 5 דק’.
יצא יפה מאוד וטעים מאוד.
נשמע מעולה, תודה אלכס 🙂
לערב שתי כפות ממרח ריבת חלב עם שתי כפות חלב ??
לערבב
כמות החלב תלויה בסמיכות של ריבת החלב. אם היא מוצקה/סמיכה, תמיסי עם 2 כפות חלב. אם היא בין סמיכה לנוזלית תמיסי עם כף חלב. אם היא נוזלית, חממי במיקרו בלי לשים חלב בכלל.
היי
אפשר לעשות סירופ מ ממרח חלב ולשפוך בשקע??
אם כן איך עודים סירופ בטעם ממרח חלב
ותודה מראש
היי דנה,
את מתכוונת לסירופ שמכינים אותו מממרח בטעם חלב?
אם יש לך את הממרח את יכולה להמיס במיקרוגל במשך 10-15 שניות, כ-2 כפות גדושות ממרח + 2 כפות חלב ולערבב היטב, לצנן מעט ולצקת לכל שקע.
כן
זה יוצא בטעם קרמל
או עדיף לקנות ממרח קרמל
בבית יש לי ממרח ריבת חלב
אני התכוונתי לממרח ריבת חלב שכחתי לכתוב ריבת
את יכולה להתממש בממרח ריבת החלב, אין צורך לקנות קרמל, הטעם הוא מאוד דומה.
ניסיתי ויצא מוצלח!! תודה על מתכון פשוט,קליל ובעיקר מאוד טעים:))
תודה אתי, שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להמיר את השמן בחמאה?
כן טליה, במקום שליש כוס שמן אפשר לשים 75 גרם חמאה מומסת.
תודה! יצא מדהים 🙂
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי, רציתי לשאול אם אפשר במקום לעשות שקע ולמלא, פשוט להכין איזה סירופ שוקולד ולשפוך מעל? אם- כן, יש לך מתכון לסירופ כזה?
היי שרי,
אפשר בהחלט. ממיסים במיקרוגל 100 גרם שוקולד מריר, 20 גרם חמאה או מרגרינה ו 3-4 כפות מים (במקום חמאה/מרגרינה אפשר לשים 2 כפות שמן קנולה).
אפשרות אחרת לסירופ עשיר וסמיך יותר היא להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם חצי מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (125 מ”ל).
בהצלחה 🙂
זה יעבוד גם עם קמח אחר? – הכוונה לקמח מלא או שיפון (אין לנו קמח לבן בבית…)
היי,
אני מניחה שכן (כוס קמח שיפון+ כפית אבקת אפיה) רק יש לקחת בחשבון שהמאפינס ייצאו קצת יותר דחוסים.
בהצלחה 🙂
שלום
אני רוצה לעשות את המתכון ל35 ילדים.
מה הכמויות?
תודה
היי ורד,
כעקרון אמורים להכפיל כמויות ב-4 אך אני פחות ממליצה כי לפעמים כשמכינים בכמות גדולה מידי משהו במרקם ובטעם נפגע.
אני ממליצה להכין בפעמיים וכל פעם להכפיל כמויות ב-2.
בהצלחה 🙂
יצא מהמםםם!!!
מתכון מעולה!!!
[-:
תודה מיכל, שמחה לשמוע 🙂
אני רק ילדה בת 12 ואני מאוד נהנת להכין את המתכונים שלך. הם קלים להכנה ומאוד טעימים… תודה רבה!!!
תודה ברקת, את מקסימה וכל הכבוד לך 🙂
היי, גם אני בת12
אשמח להתכתב איתך
האמייל שלי:aprhbmv11@gmail.com
לכמה קאפקייקס מספיקה התערובת?
היי טליה,
8-10 מאפינס, תלוי בגודל השקעים שיש לך.
חג שמח 🙂
יצא מושלם! הילדים מאוד נהנו והאימהות ביקשו מתכון 🙂
תודה ליאת, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!
בקשר לקאפקייקס שוקולד יצא לי קצף למעלה למה?
היי אביה,
הכוונה לבועות קטנות בבלילה עצמה? אם כן, זה יכול לקרות. אחרי אפיה זה נעלם.
יוצא מעולה!! הוספתי צ’וקלד ציפס וזה שידרג עוד קצת
מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא
תודה על המתכונים הנפלאים! האם יש תחליף לקקאו? האם יצא טוב עם אבקת שוקולית במקום?
כן אביבית. ייצא מעולה עם שוקולית 🙂
שימי 2 כפות גדושות שוקולית.
שבוע נפלא!
המון תודות על הצתכונים הנפלאים!
כולם מצולחים וקלים להכנה!
האם אפשר להכין את הקאפקייק שבוע מראש ולהקפיא. ואח”כ למלא בקליק?
כן מיכל, אפשר בהחלט 🙂
גם את החיתוך לעשות אחרי ההפשרה.
שלום ותודה על המתכונים!
כמה זה כוס? (כדי לדעת מה זה 2/3 כוס סוכר, שליש כוס שמן וכו’)
תודה ופורים שמח!
היי אתי,
אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל.
פורים שמח!
היי האם ניתן להוסיף אוראו מתחת לכל התערובת ולאפות? אם זה משמפיע על משהו?
כן אפשר לשים עוגיה בתחתית ומעליה לצקת את הבלילה ולאפות.
לאחר האפיה העוגיה תהיה רכה אבל לאחר קירור לטמפ’ החדר היא תתקשה.
האם לדעתך ניתן לצפות בשוקולד חם לאחר המילוי של הקליק והעדשים?
היי מורן,
לא מומלץ מאחר והשוקולד החם ימיס את הקליק וסוכריות העדשים.
שלום,
תודה רבה על כל המתכונים שאת מפרסמת באתר, המתכונים מעולים, ומוצלחים!!
שבת שלום.
תודה ובשמחה!
יום נפלא ושבת שלום 🙂