זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
מצרכים:
500 גרם בשר טחון
בצל גדול קצוץ
4 שיני שום קצוצות
קופסת שימורים של שעועית לבנה ברוטב עגבניות
4 כפות מלאות רסק עגבניות
2-3 כפות כוסברה קצוצה
1 פלפל צ’ילי קצוץ או כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
תיבול: כף פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והפלפל צ’ילי החריף ומערבבים כדקה.
-מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהבשר מתבשל ומשנה צבעו. מוסיפים רסק עגבניות ואת כל תכולת קופסת השימורים (השעועית הלבנה יחד עם רוטב העגבניות) ומערבבים. מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומתבלים בפפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים כ-2 דקות ומסירים מהאש.
*ניתן להגיש את הצילי קון קרנה עם אורז לבן או עם טורטיה.
- שבלולי פיצה מטורטיה |
- קונוס אבוקדו |
- שבלולי השחר מטורטיה |
- קיש טורטיה |
- עראיס בנינג’ה |
- שווארמה פרגית ופטריות
אפשר להחליף את השעועית בגרעיני חומוס מבושלים?( במתכון של הצילי קון קרנה )
אפשר. הייתי שמה רק חצי כוס.
היי, אפרת אין עלייך, אני נעזרת בך המון . 😊
צריכה עזרה, היתי רוצה להכפיל כמות ו לעשות עם שעועית קפואה ועגבניות מרוסקות בפחית של פולפה 400 גר בשילוב עם רסק… איך ניתן לשלב? מה הכמויות?
היי דורית,
אפשר להשתמש ב-2 כוסות שעועית קפואה (לכמות כפולה- 4 כוסות), יש לבשל אותה לפני כן עד לריכוך ורק אז להוסיף אותה לתערובת הבשר.
שימי בערך כוס עגבניות מרוסקות + 5 כפות רסק עגבניות (לכמות כפולה).
לפי העין תחליטי אם להוסיף קצת מים כדי לדלל את הרוטב.
תודה אפרת, יצא טעים
❤️
היי, האם אפשר להכין עם בשר טחון צמחוני של טבעול שכבר מוכן? אם כן איך עושים את זה?
תודה רבה
אני חושבת שכן.
אפשר להכין באותו אופן.
הכנתי לצהריים ויצא מדהים !!!
מתכון פשוט ומדוייק (ואת זה כותבת מישהי שבישול והיא לא הולכים יחד…)
תודה אפרת
האתר שלך הוא הצלה בשבילי…
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
ממש טעים!
שמחה לשמוע!
מתכון ממש מדהים וכיפי לא לוקח הרבה זמן הכנתי היום עם אורז בנפרד ועד הערב לא יכולנו לאכול כלום מלא באנרגיה וגם לא כבד כזה
שתדעי שחמותי נעלבת שאני לוקחת את המתכונים ממך ולא ממנה חחח 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון, שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר🙂
תודה שחזרת לשתף❤️
האם אפשר להשתמש תבלין צ’ילי חריף במום פלפל חריף שאין לי?
ומה אפשר לשים במום כוסברה? פטרוזילייה/סלרי/כלום/משהו אחר?
היי,
אפשר לשים מעט תבלין צ’ילי במקום פלפל.
אפשר לשים פטרוזיליה במקום כוסברה או לוותר.
מתכון מדהים!
קל להכנה והתוצאה מרשימה
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤
מעולה! תודה על מתכונים מוצלחים!
שמחה שיצא מוצלח, נראה מדהים🌺
היי אפרת
האם אפשר להשתמש בשעועית אדומה במקום בשעועית הלבנה או שלא מתאים?
ואם כן באיזה אופן?
היי מירב,
ככל הידוע לי ניתן להשתמש בשעועית אדומה ללא שינוי במתכון.
בהצלחה!
האם אפשר להכין יום לפני ההגשה או שלא מומלץ?
היי,
הכי טעים לאכול סמוך לזמן ההכנה, אך אפשר לחמם גם יום לאחר מכן(:
תודה על המענה המהיר,
אם בכל זאת אכין יום קודם, איך מומלץ לחמם: במיקרוגל או על הכיריים ? האם להוסיף קצת מים בחימום?
אפשר לחמם באיזו דרך שנוחה לך יותר(:
אין צורך להוסיף מים רק חשוב לחמם על אש נמוכה כדי שהתבשיל לא יתייבש.
הכנתי, והילדים אהבו מאד! תודה
שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊
אם אני רוצה כמות כפולה, קילו בשר, להכפיל את כל הכמויות הנלוות?
היי,
כן, לכמות כפולה יש להכפיל את כל כמויות המרכיבים באותו יחס.
תודה על המתכון, אם משתמש בשעועית קפואה, האם יש להוסיף עגבניות מרוסקות? ואם כן כמה?
שמחה שאהבת את המתכון(:
אפשר להשתמש ב-2 כוסות שעועית קפואה, יש לבשל אותה לפני כן עד לריכוך ורק אז להוסיף אותה לתערובת הבשר.
יש להוסיף למתכון כשליש כוס מים, ועוד כף רסק אחת.
תודה, רק שאם אשתמש בשעועית קפואה, אין לי רוטב עגבניות, האם להוסיף עגבניות מרוסקות?
אם אין לך רסק עגבניות יש להוסיף 2 עגבניות מרוסקות לאחר הבצל ולטגן אותן כמה דקות, ואז להמשיך במתכון כרגיל.
אם יש לך רסק עגבניות אין צורך בעגבניות מרוסקות- יש לשים סה”כ 5 כפות רסק.
היי אפרת יקרה,
האם במקום קופסת השימורים,אפשר להוסיף שעועית קפואה?
ואיך להכין לזה רוטב עגבניות?
תודה
היי,
אפשר להשתמש ב-2 כוסות שעועית קפואה, אך יש לבשל אותה לפני כן עד לריכוך ורק אז להוסיף אותה לתערובת הבשר.
תוסיפי למתכון כשליש כוס מים, ועוד כף רסק אחת.
בהצלחה!
תודה רבה
וואוו יצא מעולה
מתכון מהמם,קל וטעים
תודה רבה 🙂
שמחה שאהבת את המתכון! תודה ששיתפת❤
אפשר להשים כוסברה קצוצה מיובשת במקום טרייה?
היי הדס,
כן, גם אפשר.
קודם כל מתה על האתר שלך!
הלוואי שתעני מהר – אם אני רוצה לוותר על הרסק, מה אפשר לשים במקומו?
יש לי בקבוק עגבניות מרוסקות של pomi וגם עגבניות רכות, מה עדיף ואיך?
תודה רבה 🙂
היי אור,
אפשר להמיר את רסק העגבניות ב-5 כפות עגבניות מרוסקות שיש לך.
בהצלחה!
אני רוצה להכין עם שעועית צבעונית מנומרת יבשה. אני משרה ללילה ואבשל לפני ההוספה לתבשיל. זה אמור לעבוד?
בטח, יעבוד מעולה! רק שאז תצטרכי להוסיף כף נוספת של רסק עגבניות ורצוי גם עגבנייה מגורדת/ מרוסקת אחת. בנוסף כדאי להוסיף מעט שום לתיבול.
היי אפרת,
אם יש לי שעועית חומה בלי רוטב עגבניות, האם צריך להוסיף יותר רסק עגבניות?
תודה ותודה על מתכונים נפלאים!
לא בטוח. תוסיפי חצי כוס מים ורק אם נראה לך שחסר רסק תוסיפי.
שלום, יש לי שעועית קפואה, כמה כוסות שעועית לשים?
ואפרת את נהדרת , אין מתכון שלך שלא יוצא לי מושלם
היי אמבר,
את יכולה להשתמש בכ-2 כוסות שעועית לבנה משקית קפואה אבל תצטרכי לבשל אותה במים רותחים עד שתהיה רכה לגמרי ורק אז להוסיף אותה לתערובת הבשר.
בהצלחה 🙂
האם הכוונה הייתה לחצי כפית כמון?
היי ליבי 😄 כן הכוונה לחצי כפית כמון.
היי, אם יש לי קופסת שימורים שעועית לבנה בנפרד ורסק עגבניות בנפרד כמה מכל אחד לשים? והאם אפשרי בכלל ?
(אין לי שעועית לבנה ברוטב עגבניות)
אין בעיה, תכיני לפי המתכון ותוסיפי חצי כוס מים.
פעם שנייה שמכינה בעלי ממש אהב את זה. (שמתי פלפל חריף ירוק לא היה לי צי\’לי).
מתכון נחמד אבל לי הטעמים מרגישים יותר מידי חומר משמר של הרסק והרוטב.
אשמח לדעת אם יש לך מתכון לדבר הזה אבל האורגנל שצריך להכין הכל לבד את הרוטב שהכל יהיה טרי 🙂 ??
ותודה לךך בזכותך למדתי לבשל המון דברים. כל דבר קטן שאני צריכה זה רק מהאתר שלך ! ♥️
היי לאה,
קודם כל חייבת לציין שזה נראה מעולה 🙂
אפשר להשתמש בשעועית לבנה משקית קפואה אבל בגלל שהיא מבושלת חלקית יש לבשל אותה במים רותחים עד שהיא מתרככת לגמרי ולסנן.
כדאי להוסיף גם כשליש כוס עגבניות מרוסקות או עגבניה גדולה מגורדת ולהוסיף מים לפני הסמיכות הרצויה.
שלום, רציתי גם לומר לך שאנחנו אוהבים ממש את האתר שלך. זה האתר היחיד שאנחנו משתמשים בו, כי הכל תמיד יוצא טעים! שאלה- האם אפשר להפוך את זה לגרסה טבעונית, ולוותר על הבשר? אם כן, כדאי להחליף בטופו? תודה!
היי ענבל,
קודם כל תודה, כיף לשמוע ❤️
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להכין עם טופו.
כדאי לפורר את הטופו לחתיכות קטנות ולהשרות עם כף סילאן וכף רוטב סויה כ10 דקות לפחות לפני ההכנה.
שבוע נפלא 🌺
יצא טעים ומזין
תודה רבה!
רק ברשותך, כמה קלוריות יש במנה בטורטיה בבקשה?
היי רוני,
לכמה טורטיות הכמות הספיקה לך?
בכל המתכון יש כ1600 קלוריות.
יש אפשרות להכין ללא השעועית, ולהוסיף בהמשך לפני ההגשה?
אין לי בבית וחבל לי לוותר.
תודה
כן אפשר להכין ולהוסיף את השעועית בשלב מאוחר יותר ולחמם קצת על הגז.
הי אפרת,
וואו וואו וואו!! אחד המתכונים המדהימים!!
כל הדברים שלך די מושלמים אבל כאם הצלחת להפתיע אותי ביחס בין כמות העבודה לאיכות התוצאה :)))
תודה רבה רבה על כל המתכונים המדהימים שלך!
שבןע טוב ונפלא 🙂
תודה יסמין ❤️
שבוע נפלא!
הי
יש בחנויות שקית תיבול בשביל צילי אפשר להשתמש בזה?
נראה לי שכן.
היי
האם צריך להוסיף גם פפריקה מתוקה אם שמים במקום הצילי פפריקה חריפה
אפשר להפחית את הכמות לחצי כף פפריקה מתוקה.
היי אפרת…
היום זאת הפעם השניה שהכנתי את התבשיל הזה והוא יצא ממש טעיםםם😋
תודה רבה לך על האתר המקסים הזה..
המתכונים כאן הם 10👌😊❗
(ולא רק 10 דקות…😉)
תצליחי!!
נראה מעולה 🙂
תודה רבה חן ❤️
היי אפשר להוסיף חיטה לדעתך?
היי תמי,
אני מניחה שאפשר להוסיף או להגיש על חיטה אבל זו צריכה להיות חיטה מבושלת.
היי
אפשר להשתמש בצילי חריף של יכין זה בא בקופסא שימורים
כן, אפשר.
יצא לי משום מה יותר דומה לבולונז
הוספתי שעועית קפוא ולא מהקופסא יכול להיות קשור לזה?
תודה
היי טל,
אמורה לצאת תערובת של בשר טחון שמזכירה קצת בולונז. שעועית לבנה משקית קפואה עדיין קשה ולא מבושלת לגמרי. יש להשתמש גם ברוטב שבשעועית הלבנה משימורים שאותו פספסת בגלל השימוש בשעועית קפואה.
איך מומלץ לחמם את הצ’ילי ביום שאחרי?
היי תמרה,
אפשר לחמם במיקרוגל.
יום נעים 🙂
תקשיבי יצא מושלם! וכל כך פשוט.. לא היה לי כוסברה אז שמתי במקום עלי סלרי קצוצים וזה עבד נהדר! תודה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה תמרה ושבוע נפלא
האתר הכי מושלם! מתכון מעולים בכלום עבודה! כל מה שעשיתי עד עכשיו יצא פשוט פצצה!
תודנ רבה😋😊
תודה עינבל, כיף לשמוע! 🙂
פשוט, מהיר וטעים!
תודה
תודה שרה, שמחה שאהבת 🙂
שנה טובה…😊
נראה טעים… יש אפשרות להקפאה? רוצה להתארגן לחג..
תודה מראש
כן, נראה לי אפשרי להקפיא.
שנה טובה 🌺
מתכון מוצלח ביותר. מצילה אותי מלעבוד שעות במטבח בחום. תודה שבת מבורכת 🙂
תודה אושרה 🙂
שבת שלום!
אפשר להמיר את השעועית הלבנה בשעועית חומה בטעם מקסיקני (שימורים)? האם ישפר או יהרוס את הטעם?
כן, אפשר בהחלט. זה ייצא טעים.
וואו מעולה בכלום זמן!!!
הסיר התרוקן תוך שעה (אפילו לא נשאר לאורחים ).
הכנתי עם שעועית חומה בטעם מקסיקני ופפריקה חריפה, הגשתי פיתה חמה צרובה על הגז היה כל כך טעים
תודה רבה
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יצא מטריף! בזכות האתר הזה תופסים ממני שפית הבית.. אבל הם לא יודעים שאלה המתכונים הכי פשוטים וטעימים! כל הכבוד ..אתר מועיל במיוחד! וכל מתכון בול! תודה
איזה כיף לשמוע! נראה מעולה!
תודה נופר 🙂
שמתי כפית צ’ילי גרוס והשתמשתי ברסק מעגבניות טריות. ממכר!!!
תודה שחר, שמחה שיצא טעים 🙂
יצא מדהים
תודה שרה 🙂
יום מקסים
תודה על המתכון יצא מדהים אוהבת את האתר שלך מתכונים פשוטים וטעימים בצורה יוצאת מן הכלל
הי
בתמונה נראה שיש משהו כתום , זה גזר? מומלץ להוסיף?
היי ענת,
אלה חתיכות הפלפל צ’ילי (בתמונה אחת הן נראות כתומות משום מה 🙂 )
בלי קשר אם בא לך להוסיף גם גזר אז אפשר אבל חשוב לחתוך לקוביות קטנטנות (כמו של סלט קצוץ דק)ולטגן אותן עם הבצל עד שהן מתרככות. לאחר מכן להוסיף פלפל צ’ילי ושום ולהמשיך כרגיל..
חג שמח!
הכנתי אתמול ויצא פשוט מושלם! אכלנו בטורטייה עם סלט וצ’יפס… תודה על המתכונים המעולים
היי שרה,
שמחה שנהניתם!
תודה על העדכון והמשך יום מקסים
קל פשוט מהיר ובעיקר טעים!!!
תודה לידור, שמחה שאהבת 🙂
היי,
אפשר לוותר על השעועית וגם על הכוסברה?
אפשר להוסיף שעועית ירוקה?
תודה
היי,
אפשר לוותר על השעועית והכוסברה.
שעועית ירוקה פחות מתאימה.
בהצלחה 🙂
היי, אם אנחנו לא אוהבים שועית מה אפשר לשים במקום? תודה ושבת שלום
היי חן,
אפשר לוותר על השעועית.
שבת שלום 🙂
האם אפשר להשתמש בהודו טחון?
כן איריס, אפשר.
יום נפלא 🙂
פשוט מתכון מדהים ומהיר סוף סוף אני יודעת לבשל בעלי אומר לי מאיפה למדת
תודה רבה. הצלת אותי עכשיו גם כיף לי לבשל וגם יוצא טעים בטירוף
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה אביטל וחג שמח 🙂
שלום, אני רוצה להשתמש בשעועית לבנה קפואה של סנפרוסט, איזה כמות לשים ומה עוד צריך להוסיף/לשנות במתכון?
תודה
היי גלית,
את יכולה להשתמש בכ-2 כוסות שעועית לבנה משקית קפואה אבל תצטרכי לבשל אותה במים רותחים עד שתהיה רכה לגמרי ורק אז להוסיף אותה לתערובת הבשר.
בהצלחה 🙂
את מדהימה!!!
בעלי מתאהב בי מחדש בכל פעם שאני מנסה מתכון מהאתר המשגע הזה.
המון תודה! אין כמוך.
תודה אפרת! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
פשוט מעולה!! מאכל קבוע אצלנו בבית 🙂
שמחה לשמוע שרון! 🙂
שלום לך האתר שלך חבל על הזמן תמיד כאן ןבזמן משתמשת המון ממנו תודה לך חייב להשים כוסברה?
תודה מוריה 🙂
אפשר לשים פטרוזיליה קצוצה ואפשר גם להכין בלי.
ברוך ה’ יצא משהו מדהים אבל ללא ירק עשיתי תודה
תודה מוריה, שמחה שיצא טעים 🙂
שלום. קודם כל ברצוני לומר שהאתר הזה מציל אותי ומוציא אותי בשלנית בקרב המשפחה שזה ממש מגניב.אז תודה.
אנחנו לא אוכלים חריף. רציתי לדעת אם אפשר לוותר על החריפות או שזה מה שעושה את המתכון בעצם וכדאי לי לוותר על ההכנה?
שוב תודה
היי דליה,
קודם כל אני שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
לשאלתך- אין שום בעיה. התבשיל טעים מאוד גם אם הוא לא חריף בכלל.
תודה רבה על התגובה המהירה 🙂
היי, אני רוצה להכין את זה מחר – איזה סוג בשר יתאים לזה (בשר בקר, עוף, …)? מה לבקש מהקצב?
היי גיל,
בשר בקר טחון.
שבוע טוב 🙂
אתר מהמם !
אין לי שעועית בקופסת שימורים אז השרתי כוס שעועית ללילה. איך להוסיף את זה למתכון ? והאם להוסיף גם עגבניות חתוכות ? אם כן מתי?
תודה רבה! ושנה אזרחית טובה !!
היי קרן,
אפשר להשתמש בשעועית שהושרתה אבל יש צורך לבשל אותה לפני במים עד שהיא מתרככת לגמרי ואז להשתמש בה במתכון. אם יש לך סיר לחץ כדאי להשתמש בו כי זה מקצר מאוד את זמן הבישול.
את יכולה להוסיף עגבניה גדולה מגורדת ופשוט להוסיף מים לתבשיל לפי הצורך (אם את רוצה שהתבשיל יהיה יותר רטוב בשביל לשים לדוגמא על אורז אז תוסיפי יותר מים ואם את רוצה לגלגל בטורטיה, תוסיפי פחות מים).
בהצלחה 😉
שנה אזרחית טובה ושבת שלום!