זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 15 כדורים
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
כוס קורנפלקס תירס טחון דק (80 גרם)
חצי כוס אגוזי לוז קלויים טחונים דק (60 גרם)
4-5 כפות מלאות ממרח נוטלה/ אגוזי לוז/ נוגט (*ניתן גם להשתמש בממרח "השחר" פרווה)
אגוזי לוז שלמים קלויים (15-20 אגוזים)
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
כף שמן
4 כפות אגוזי לוז קלויים טחונים דק (לא לאבקה)
אופן הכנה:
-מערבבים את הקורנפלקס ואגוזי הלוז הטחונים עם הממרח עד שהתערובת מתכסה בממרח ומתקבלת תערובת מוצקה ואחידה (יש להוסיף עוד ממרח במידת הצורך).
-יוצרים מהתערובת כדורים קטנים (בקוטר 3-4 ס"מ) וממלאים אותם באגוז לוז (במידה שהתערובת מתפרקת וקשה לצור כדורים מומלץ לעבוד עם ידיים רטובות. אם בכל זאת התערובת מתפרקת, יש להכניס אותה למקרר למשך כחצי שעה- שעה לצורך התייצבות ורק לאחר מכן ליצור כדורים).
-מניחים את הכדורים על מגש/צלחת ומכניסים למקפיא למשך כשעה עד שהם מתייצבים ומתקשים.
–הכנת הציפוי: מניחים בקערית את קוביות השוקולד המריר וכף השמן וממיסים במיקרוגל מספר שניות. מוציאים ומערבבים עד לבלילה חלקה. מוסיפים לתערובת השוקולד את האגוזים הטחונים ומערבבים היטב.
-טובלים כל כדור בתערובת השוקולד מכל הכיוונים ומניחים על צלחת/מגש (מומלץ לפרוש נייר אפיה ולהניח את הכדורים על הנייר). מכניסים למקרר לכמה דקות עד שציפוי השוקולד מתקשה.
-שומרים את הכדורים בקופסה סגורה במקרר.
הערות:
-לקבלת כוס קורנפלקס טחון דק, יש לטחון כ-2 כוסות קורנפלקס תירס.
-לקבלת חצי כוס אגוזי לוז טחונים דק, יש לטחון כחצי כוס אגוזי לוז שלמים.
-כדי לחסוך זמן עבודה ניתן לוותר על אגוזי הלוז בתוך הכדורים, מבטיחה שייצא טעים גם בלי זה 🙂
-במקום אגוזי לוז ניתן להשתמש באגוזי מלך/ אגוזי פקאן קלויים/ בוטנים קלופים וקלויים טחונים דק.
- ברוקולי בשום ולימון |
- סופגניות ללא גלוטן |
- תבשיל הודי צמחוני |
- פנקוטה |
- סלט קישואים וגמבה |
- חטיפי יוגורט קפואים
תגובות
הייי הכנתי כזה אבל בלי האגוזים ויצא מוששש
שמחה לשמוע, איזה כיף😊
אגוזי לוז קלויים עם מלח?
היי מירה,
לא מלוחים, הפררו צריכים להיות מתוקים:)
הי אפרת מהממת יצא לי תערובת ממש מפוארת וינצ'י ג'ק ודמתי שוקולד דחימממתי מעט ,נוטלה לא הצלחתי לייצר כדורים שמתי במקררר והיום ניסיתי שוב הכל מתפורר כרגע דמ.י בחוץ מה אפשר לעשות,שיוצא לדים עוד שוקולד?
היי שרון,
אם התערובת עדיין מתפרקת כדאי להוסיף עוד ממרח שוקולד וממש להרטיב את הידיים כשמכינים את הכדורים.
מתכון ברמה של קונדיטוריה צרפתית!!!
ממש פשוט להכנה, אני בת 15…ומכינה הרבה מתכונים מהאתר!
את אלופה!!
שמחה שאהבת❤️
תודה!
ואת האלופה 🙂
אפרת יקרה!
רוצה להודות לך על אתר פשוט מושלם הכנתי השבת את הכדורים האלה ליגה של מתכון!!!!!
האורחים השתגעו!!!
בנוסף הכנתי מהאתר שלך גם את הקינוח של בסקויטים שוקלד קוקוס וגנאש פשוט מאלףףףףף
שוב תודה לך על הכל 🧡
איזה כיף לשמוע!
תודה הדס ❤️
ניסיתי כמה מתכונים לפרוו רושה וזה המתכון הכי טוב בעיני
יצא מושלם!
תודה רבה
תודה אפרת 🙂
שמחה לקרוא שאת נהנת 🙏
הכנו לכבוד שבת ומאוד נהננו תודה רבה
שמחה לקרוא שאהבתם 🙂
שבוע נפלא🌸
הי אפרת
המתכונים שלך מושלמים!!!!!!!!
ממש קלים להכנה וטעימים
רק רציתי לשאול מה ל א שמים שוקולד עם הקרונפלקס והאגוזים ולמה את לא שמה כי ראיתי במלא מתכונים שכן שמים
בכול אופן תודה רבה על המתכונים!!!!!!!!
היי חני 🙂 תודה רבה לך!
זה בעיקר עניין של טעם, אין סיבה ספציפית 🙂
אפשר להחליף את הממרח בחמאת בטנים?
אפשר 🙂
יצא מדהים! תודה 🙂
🌸
כמה כדורים זה יוצא?
15 כדורים.
כתוב 15 כדורים.
אני ראיתי את אותו מתכון ואפשרות גם לצפות למעלה באגוזי לוז גרוסים.
זה היה נראה מעולה !!! 🙂
תודה יעל 🙂
האם אפשר לעשות את הכדורים בלי להכניס למקרר לחצי שעה-שעה?
בקירור הכדורים מתייצבים כך שפחות מומלץ
האם אפשר לטחון את האגוזים עם הקליפה?
וגם כן את האגוזים הטחונים- לטחון עם קליפה..?
אשמח לתשובה מהירה..
היי הדסה,
אם יש לך אפשרות (וסבלנות 🙂 ) להסיר את הקליפה אז עדיף אבל זה טעים גם עם הקליפה כך שזה לא קריטי.
סופש נעים✨
תודה..
איך אפשר לקלף את הקליפה? ניסתי עם מים חמים ולא הלך 🙁
זו דיי "עבודת נמלים", בעיקר בעזרת הידיים
או שתנסי לנער בתוך קופסא כמו שעושים עם שום 🙂
אוקיי תודה .
כנראה אני יטחון עם הקליפה, אמרת שיוצא גם טעים 😉
בהצלחה 🌸
שלום אפרת,
קודם חשוב לי שתדעי שאני משתמשת המון באתר שלך…
האם לדעתך ניתן לשטח את הבלילה הנ"ל בתבנית עליה לשים שוקולד, להקפיא ולחתוך ריבועים?
אני מחפשת דרך קיצור…
היי לבנת,
לא ניסיתי, אני מניחה שאפשר 🌸
אפשר לעשות עם ממרח כלשהו במקום השוקולד? ולהמיס במידה ויש צורך קצת?
בציפוי חייב שוקולד אחרת זה יימרח.
שלום אפרת ותודה על מתכונים פשוט מעולים! שוקולד חלב לציפוי יוצא גם טעים או לא מומלץ? ועוד שאלה כשאטבול את הכדור בשוקולד זה לא מתפרק ונדבק?
בטח שייצא טעים.
הכדורים לא אמורים להתפרק לאחר הטבילה. הם אמורים להיות יציבים.
תניחי אותם על נייר אפיה ותכניסי למקרר להתייצבות הציפוי.
שלום וברכה
תודה על המתכונים הנפלאים
האם ניתן להשתמש בתבנית סיליקון של פטיפורים במקום ליצור כדורים?
נראלך שזה ילך?
נראה לי שכן. אם זה לא מספיק יציב אפשר להקפיא את זה לפני ששמים את הציפוי.
מגניב!
יש לך גם מתכון לבונבוניירה?
לא, אין לי 🙂
היי
נתתי את המתכון לחברה היא עכשיו באמצע להכין ויצא לה ממש פירורים זה לא נהיה מוצק בכלל
היא השתמשה בממרח נוגט
מה היא יכולה לעשות כדי שהתערובת תסתדר?
שתוסיף עוד ממרח נוגט.
שמתי את התערובת בתבנית סיליקון לקרח ודחפתי את האגוזים והכנסתי למקפיא. מקל על העבודה ממש!!
רעיון מעולה 🙂
תודה הודיה
רעיון מצוין!!
אנסה להשתמש בו..
תודה רבה !
מה אפשר במקום הממרחים? אין לי שום ממרח.. אולי טחינה גולמית??
אני לא ממליצה להכין אם אין לך ממרח. זה לא ייצא אותו דבר.
מה את אומרת, מתאים לצפות את הכדורים בשוקולד לבן? (כדי לגוון בצבע…)אם כן מה הכמויות? המתכון מושלם!!!
אני חושבת שכן.
אותן כמויות.
האם מתאים לעשות עם פצפוצי אורז במקום קורנפלקס?
היי כרמל,
עם קורנפלקס זה יוצא קצת יותר קריספי אבל אפשר להכין גם עם פצפוצי אורז.
הצילוווו
נדבק לי לצלחת זכוכית
מה עושים?
תוציאי מהמקרר לכמה דקות ואח"כ תעבירי את זה לנייר אפיה.
פשוט מגניב
היי אפרת
יצא אלוף!
ממש פררו רושה אמיתי
יצא לי ממש טיפונת
עשיתי כמות כפולה והספיק לעשרים כדורים- אולי הייתי צריכה לעשות אותם יותר קטנים!
שמתי גם קצת טחינה וחמאת בוטנים ולא הכל נוגט – כי אני לא מתה על הטעם שלו- יצא מעולה
תודה רבה רבה
מאד נהינית מהאתר!
שמחה שיצא טעים 🙂
באיזה כוס השתמשת?
באיזה קוטר הכנת את הכדורים?
היי אשמח לדעת שרשום כמות של כוס על איזה כוס מדובר ??
כוס בנפח 240 מ"ל. כוס זכוכית רגילה עם ידית.
מדובר בכוס זכוכית 240 מ"ל.
אוהו זה אחד המתכונים הכי טובים שלך!!!
באופן כללי אני מאוד נהנית מהאתר!
שמחה לשמוע!
תודה תהילה ❤️
אם אני אעשה מפצפוצי אורז במקום קורנפלקס…. זה ממש נורא?
קורנפלקס הוא קצת יותר קריספי אבל זה יוצא טעים גם עם פצפוצי אורז.
היי אפרת.
הכנתי עוגיות לוז, שיצאו במרקם רך מסטיקי וחשבתי להכין מהם כדורי שוקולד. הטעם של העוגיות ממש מזכיר נוטלה ואין בהם שוקולד או קקאו בכלל. מה את מציעה??
תודה… הילה
היי הילה,
את יכולה לפורר את העוגיות (כ-2 כוסות פירורים). להמיס 50 גרם שוקולד מריר עם 25 גרם חמאה ולערבב עם הפירורים. אם התערובת מתפוררת אפשר להוסיף כף ממרח שוקולד.
אם אני לא מצליחה לטחון עד הסוף זה קריטי? ושכחתי לקלות אותם
לא נורא.
שבוע טוב וחג שמח,
האם אפשר לחלק את ההכנה של הפררו רושה
כלומר בערב לקלות את האגוזים והקרונפלקס
ולמחרת בבוקר לעשות את כל השאר?
תודה מראש
כן בטח 🙂
חג שמח!
היי,
בכדורים עצמם,הכוונה לאבקת אגוזי לוז?אם לא,במה אפשר להחליף את האגוזים לכדורים עצמם? תודה
הכוונה לאגוזי לוז טחונים, לא לאבקה.
אפשר לשים במקום אגוזים מסוג אחר או בוטנים טחונים.
היי. רוצה מאוד להכין אבל מתלבטת עם מה זה יצא הכי קרוב למקור, קורנפלקס, ופלים אגוזים או פצפוצי אורז? אם אעשה את זה עם ופלים זה לא יצא מתוק יותר? תודה (:
בוקר טוב ליבי,
לדעתי הקורנפלקס נותן את הקרנצ'יות שצריך.
תודה (:
האם לדעתך ברנפלקס גם יעבוד כאן?
אפשר אבל זה ייצא פחות טעים מאשר עם קורנפלקס תירס רגיל.
היי (:
ראיתי בתגובות שטוחנים את האגוזי לוז עם הקליפה. זה אכן כך? לא אמורים להוריד אותה? והאם הכוונה שלא מורידים את הקליפה זה רק לאגוזים שמצויינים בתערובת או לכל האגוזים שמצויינים במתכון? תודה מראש
היי ליבי,
אם יש לך אפשרות (וסבלנות 🙂 ) להסיר את הקליפה אז עדיף אבל זה טעים גם עם הקליפה כך שזה לא קריטי.
כמה גרם אגוזי לוז צריך סך הכל?
60 גרם = 38-40 אגוזי לוז
בסביבות 65-70 לכל המתכון.
במה אפשר להשתמש במקום אגוזי לוז?
במקום אגוזי לוז ניתן להשתמש באגוזי מלך או אגוזי פקאן קלויים או בוטנים קלופים וקלויים טחונים דק.
היי
רציתי לשאול האם ניתן להקפיא? אם כן לכמה זמן?
ואם לא כמה זמן ניתן לאחסון במקרר
יש לי ארוע ואני רוצה להכין מראש…
תודה רבה
כן אפשר להקפיא בקופסה אטומה כשבועיים.
איך טוחנים אגוזי לוז? בבלנדר ידני- יצא טחון טוב?
עדיף במעבד מזון.
מתכון מדהים כל מי שטעם ממנו ביקש ממני מתכון לא אכלתי כזה דבר טעים ומאד מזכיר את הפררו האורגינל טעים בטירוף
שמחה לשמוע!
תודה נטלי ויום נפלא 🌷
היי אפשר עם פצפוצי אורז במקום קורנפלקס?תודה
כן אפשר.
היי, אפשר להכין רק עם קורנפלקס, ללא האגוזים הטחונים?
היי טל,
אפשר אבל יותר טעים ומיוחד עם אגוזים.
חג שמח 🙂
תודה רבה על המענה המהיר.. חג שמח!!
האם אפשר להשתמש עבור הציפוי בשוקולד לבן? אם כן האם יש שינוי בכמויות החומרים?
תודה מראש
אני חושבת שכן. אין שינוי בכמויות.
אפשר לוותר על הקורנפלקס? מה אפשר לשים במקום?
היי,
במקום קורנפלקס אפשר לשים וופלים טחונים או פירורי ביסקוויטים. אם כן, כמות האגוזים משתנה:
3/4 כוס וופלים טחונים + 3/4 כוס אגוזי לוז טחונים
או
חצי כוס ביסקוויטים טחונים + כוס אגוזי לוז טחונים.
היי אפרת,יש לציין שכל המתכונים שלקחתי ממך קצרו מחמאות !!!
שאלה קטנה, האם יש אפשרות במקום הממרח נוטלה להשים ממרח פסק זמן ?? תודה מראש .
תודה שרית, שמחה לשמוע 🙂
לגבי הממרח, נראה לי שכן.
סליחה בטעות נישלח פעמיים ושוב תודה על המענה המהיר:)
ועוד שאלה כשהכנתי את הרפאלו לא קליתי את האגוזים האם גם במתכון הנ"ל אפשרי לא לקלות את האגוזים?
ועוד שאלה כשהכנתי את הרפאלו לא קליתי את האגוזים האם גם במתכון הנ"ל אפשרי לא לקלות את האגוזים?
היי אפרת,
ממש מעוניינת להכין את הפררו והאם ניתן ליטחון ביחד את הקורנפלקס עם האגוזים?והאם צריך ליטחון אותם לאבקה? כי לציפוי לפי מה שהבנתי צריך לצאת פירורים יפים…
תודה רבה על המתכונים.
היי קרינה,
אפשר לטחון ביחד לפירורים דקים. לא לאבקה (גם בציפוי וגם בתערובת).
אגוזי הלוז הקלויים יותר פריכים וטעימים אבל אפשר גם לא לקלות אם זה לא קריטי לך.
וואי מדהים כמה שזה טעים! הכנתי פעם אחת והכל נגמר עוד באותו יום. כרגע מכינה פעם נוספת!
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה יעל
היי שמי מיכל הכנתי את הפררו ויצא מדהים, שאלתי היא איך עושים זאת בגרסא חלבית? הייתי שמחה לשמוע וכמה שיותר מהר. תודה
היי מיכל,
אפשר להשתמש בממרח שוקולד חלבי.
בציפוי במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב.
יום מקסים 🙂
היי…
אני מכינה הרבה מתוקים אבל מזה חששתי
ודוקא היה קל להכין ויצא מעולה:)
בשביל הפעם הבאה אם אני אצפה בשוקולד חלב במקום מריר
זה יהיה טעים או יותר מדי מתוק?
תודה על מתכונים טעימים וקלים
היי יערית,
אני בטוחה שזה יהיה טעים. זה בטוח יהיה מתוק יותר אבל אם מתוק מידי זה כבר עניין של טעם 🙂
אם את חוששת ממתיקות יתר מה שאפשר לעשות זה לשלב חצי חבילה שוקולד מריר עם חצי חבילה שוקולד חלב.
הי אם יש לי אגוזי לוז עם קליפה ולא קלוים מה אני עושה איתם??????
היי נועה,
יש לקלות את האגוזים במחבת חמה ויבשה (ללא שמן) תוך כדי ערבוב במשך כמה דקות, עד שהם מזהיבים יפה. יש לבדוק שהאגוזים לא נשרפים. לאחר מכן יש להניח להם להתקרר לגמרי.
היי, את יכולה בבקשה לומר לי כמה קלוריות יוצא לכדור פררו רושה אחד?
היי שולמית,
זה יוצא בסביבות 150 קלוריות.
שולמית מה הקטע שלך קלוריות וזה העיקר שזה טעים חיים רק פעם אחת
היי בוקר טוב,נראה מעולה..
אפשר להשתמש בממרח עלית(עם הקופסה האדומה)?
כן חן, אפשר.
יום נפלא 🙂
היי
שאלה שטבלתי את הכדורים בתוך השוקלד הןא לא כזה יצא לי יפה מדוע ?
היי הודיה,
ציפוי השוקולד לא אמור להיות חלק אלא גרגירי בגלל האגוזים הטחונים. לזה התכוונת?
זה טעים ברמות על…לי זה הזכיר יותר את החטיף טעמי
שמחה שיצא טעים 🙂
שלום וברכה
אפשרויות אחרות אולי, לקורנפלקס תירס?
תודה רבה ולילה טוב
היי,
במקום קורנפלקס אפשר לשים וופלים טחונים או פירורי ביסקוויטים או עוגיות פריכות. אם כן, כמות האגוזים משתנה:
3/4 כוס וופלים טחונים + 3/4 כוס אגוזי לוז טחונים
או
חצי כוס עוגיות טחונות + כוס אגוזי לוז טחונים.
יום נפלא 🙂
תודה
אפשר להחליף גם בתוך הבלילה לאגוזי מלך?
כן, אני מניחה שאפשר.
איזה ממרח הכי מדמה פררו,?
היי רוני,
כל ממרח אגוזי לוז כמו נוטלה. גם שוקולד השחר דווקא בגרסה הפרווה שלו.
היי 🙂 שאלה – אין לי מג'ימיקס, וגם שום כלי חשמלי אחר שמסוגל לטחון 🙁 אני ממש רוצה להכין את המתכון הזה. נראה לך שלדפוק עם מערוך על שקית/מגבת שבתוכה האגוזים, יעשה את העבודה? ואם לא יש לך אולי איזה רעיון?..
היי שירן,
קורנפלקס זה לא בעיה למעוך עם מערוך לפירורים דקים. יותר בעיה זה האגוזים כי בדר"כ הפירורים לא יוצאים אחידים בגודלם. בכל מקרה זה אפשרי אם בוררים את החתיכות הגדולות וחוזרים על הפעולה. את יכולה גם לקנות מראש אגוזי לוז טחונים. יש כאלה בקופסאות מוכנות ויש מקומות שטוחנים לך במקום, בעיקר בחנויות תבלינים וכדו'.
בהצלחה ושבוע נפלא 🙂
שלום אפרת
אתמול התחלתי לשוטט קצת באתר שלך והוא מקסים! מטעמי כשרות אנו לא קונים את הממתק הזה כבר הרבה זמן, לכן המתכון של הפררו רושה הביתי קרץ לי מיד והכנתי אותו.
מה אומר לך… בעלי נשאר עם פה פעור ולא הפסיק לשבח את הרמה הגבוהה של הכדורים המדהימים האלו. הם מעולים!! יש השקעה בחומרים אבל זה לגמרי שווה! תודה רבה:)
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה הילה ויום מקסים 🙂
טעים טעים ופשוט להכנה 🙂 תודה!
תודה אפרת, שמחה שאהבת 🙂
שבוע טוב
שלום אני רוצה להכין תמתכון אבל לא יודעת איזה מהממרחים הכי מוממלץ אני שומעת שיצא לכמה אנשים טעים סתם מסקרן עם מה המתכון המקורי נעשה עם איזה ממרח? תודה מראש
איך קולים את האגוזי לוז? קניתי לא קלויים …
היי מיכל,
קולים במחבת חמה ויבשה (ללא שמן) תוך כדי ערבוב במשך כמה דקות, עד שהם מזהיבים יפה. יש לבדוק שהאגוזים לא נשרפים. לאחר מכן יש להניח להם להתקרר לגמרי.
בהצלחה 😉
תודה!
שבת שלום ומבורך
שלום,
אני רוצה להכין את הממתקים לאירוע שיתקיים בעז"ה בעוד כחודש. האם נראה לך שיחזיק מעמד בהקפאה קראנצ'י וטעים? אני חוששת שהקורנפלקס יתרכך. יש לך ניסיון עם זה? תודה רבה!
היי רחל,
אני חייבת לציין שלא ניסיתי להקפיא אבל לדעתי לא אמורה להיות בעיה כל עוד מאחסנים את הכדורים בקופסה אטומה. זה לא אמור לפגוע בטעם או במרקם.
יום לפני ההגשה יש להעביר את הקופסה למקרר.
בהצלחה 😉
חייבת לומר שאני כבר מספר חודשים כבר בקיאה באתר שלך עם שלל המתכונים הפשוטים בחלקם אך מרשימים למידי. מהרבה מתכונים שהכנתי מהאתר שלך ועדיין מכינה קיבלתי הרבה מחמאות!!! ועכשיו לעניין המרכזי כאן:) הפררו רושה שהכנתי יצא מדהים מדהים מדהים!! אז תודה לך על מבחרי המתכונים שלך בזכותך למדתי להתעסק בחומרי גלם שלא העזתי!!!
תודה אורלי! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
הכנתי ליום הולדת את כדורי הפררו רושה, טבעוניים וללא גלוטן, מקורנפלקס ללא גלוטן וכולם התפעלו וליקקו את האצבעות. תודה על המתכון הנפלא!!!!!
מעולה! שמחה לשמוע.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
מדהים, מדהים, מדהים!!!
בול פררו רושה! מאז שהפסקתי לאכול חלב נוכרי, לא האמנתי שאמצא תחליף הולם לדבר המהממם הזה!!
רק במקום קורנפלקס שמתי פצפוצי אורז, ויצא מעולה!!!
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה תהילה ושבוע טוב 🙂
מתכון מעולה !
כמו הרבה מהמתכונים באתר הזה , פשוט , קל וטעים !
תודה סיון, שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב וחג שמח!
הי,
יש לי שאלה לגבי אגוזי הלוז.
האם קולים אותם עם הקליפה וגם טוחנים עם הקליפה?
האגוזים שמערבבים עם הקורנפלקס גם הם לא צריכים להיות טחונים דק (כמו בציפוי)?
תודה רבה!
מירב
היי מירב,
נכון, קולים אותם עם הקליפה וגם טוחנים עם הקליפה.
האגוזים שמערבבים עם הקורנפלקס גם צריכים להיות טחונים דק. בכל כדור שמים אגוז לוז אחד שלם ועוטפים בתערובת.
תודה רבה על התשובה המהירה.
בציפוי כתבת שהאגוזים לא צריכים להיות טחונים לאבקה, גם בבלילה לא לאבקה?
תודה ולילה טוב.
בתערובת זה פחות קריטי אבל רצוי שלא (עדיף שיהיו טחונים דק).
לילה טוב 🙂
זה הולך גם עם קורנפלקס שקדים בדבש?
היי יהלי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.
היי לגבי השוקולד זה להשים גם נוטלה גם אגוזים וגם נוגט או שזה אחד מהאופציות??
היי בתאל,
יש לבחור אחד מבין האפשרויות: ממרח נוטלה, ממרח אגוזי לוז או ממרח נוגט.
יום נעים 🙂
ועוד דבר, רציתי לשאול האם הציפוי צריך לצאת רטוב כי לי הציפוי יצא ממש יבש שהייתי צריכה למרוח אותו סביב כל כדור…
היי ברכה,
שמחה שיצא טעים 🙂
במקום ממרח אפשר להשתמש בחמאת בוטנים (אם את אוהבת את הטעם המתוק-מלוח) או להמיס חבילת שוקולד מריר עם כ40 גרם חמאה/מרגרינה/שמן קוקוס.
לגבי הציפוי, הוא אמור לצאת נוזלי ונוח לציפוי. אם הוא יצא יבש יכול להיות שהתערובת מעט התקררה (כשהשוקולד מתקרר הוא מתקשה) או שהיו יותר מידי אגוזי לוז טחונים ביחס לשוקולד (ואז פעם הבאה צריך פשוט לשים פחות).
יום נעים 🙂
הכנתי, יצא ממש טעים… נחטף כמובן
למרות שלי הפריע הטעם של הממרח, עשיתי את זה עם ממרח פשוט הנוטלה לא כשר לנו
אז לא מומלץ בכלל לעשות זאת עם ממרחח,
יש לך רעיון אחר אולי להמיס שוקולד או חמאת בוטנים?
הכדורים חוסלו כל כך מהר שעד עכשיו אני לא מבינה איך זה קרה 🙂
תודה על מתכון מושלם
זאת הייתה הכוונה 😉
תודה רומי וחג שמח!
האגוזים זה במקוםפ או תוספת לאגוזי לוז?
האגוזים הכוונה לאגוזי לוז.
3/4 כוס וופלים טחונים + 3/4 כוס אגוזי לוז טחונים
או
חצי כוס עוגיות טחונות + כוס אגוזי לוז טחונים
אוהו זה נראה סוך הדרך.
המתכונים שלך מיוחדים.יש אפשרות להחליף את הקורנפלקס במשהו כשר לפסח?
אנו לא אוכלים קטניות בפסח
תודה שרית 🙂
לא ניסיתי אבל לדעתי יתאים להחליף את הקורנפלקס בוופלים כשרים לפסח בטעם אגוזים או שוקולד ואז יש לטחון אותם דק (ממליצה לשים 3/4 כוס וופלים טחונים ו 3/4 כוס אגוזים טחונים).
יכול להיות שגם עוגיות כשרות לפסח ("עוגיות יין") טחונות יתאימו אבל אז אני ממליצה לשנות את היחס לחצי כוס עוגיות טחונות וכוס אחת של אגוזים טחונים (כדי שהקראנצ'יות תשמר).