שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

פרוסות ירקות בתנור בתיבול מעודן של שמן זית ושום

פרוסות ירקות בתנור

מצרכים (3-4 מנות):

2 תפוחי אדמה גדולים

בטטה בינונית

קישוא גדול

גזר גדול

תיבול: 4 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-חותכים את הירקות לפרוסות דקות בעובי של כחצי ס"מ (ניתן להשאיר את הקליפה או לקלף).

-מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את פרוסות הירקות. מערבבים בקערית את חומרי התיבול (שמן זית, שום, מלח ופלפל שחור) ויוצקים על הירקות. מערבבים היטב.

-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כשעה ורבע עד שהירקות מתרככים.

פרוסות ירקות בתנור

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
שניצל דג
בראוניז קפה עם קרם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
שירי (00:11 1.05.2020)

הי אפשרי גם בטוסטר אובן?
ואם כן, האם צריך נייר כסף? תודה רבה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:44 1.05.2020)

כן אפשר. אין צורך בנייר כסף, אלא אם כן את רואה שזה מתחיל להשרף בקצוות.

Avatar
שישי (14:39 5.12.2018)

מכסים בנייר כסף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:32 5.12.2018)

לא, אין צורך.

Avatar
נופר (13:42 13.09.2018)

הכנתי בחג! מעדן!!! תודה רבה! האתר שלך מצויין

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:00 13.09.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה נופר 🙂

Avatar
צופיה (11:21 16.08.2018)

היי אפרת,
אפשר לשים במקום שמן זית שמן קנולה?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:49 16.08.2018)

כן.

Avatar
אפרת (20:51 25.04.2018)

היי אני רוצה להכין רק תפוחי אדמה בתבנית (לא אוהבים את שאר הירקות) ולהכין אותם כקוביות.
זה אותו מתכון לזה או שצריך לשנות משהו בתיבול?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:18 25.04.2018)

אין בעיה, אין שינוי בתיבול.

Avatar
עינת (11:27 9.03.2018)

היי

האם תפוחי אדמה אדומים פה מתאימים ?

ראיתי שהמלצת לשים אותם קודם האם כששמה אותם 20 דקות לפני הירקות האם להוסיף כבר אז את התערובת עליהם או לחכות עם זה כשמכניסה את שאר הירקות לאחר 20 דקות?

Avatar
עינת (11:30 9.03.2018)

הכוונה לתפוחי האדמה האם כדאי לצקת עליהם תערובת כבר כשמכניסה לתנור קודם לירקות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:47 9.03.2018)

כן מתאימים.
תתבלי אותם קצת לפני.

Avatar
עינת (14:27 8.04.2018)

היי אפרת

חשבתי להשתמש בשמן שומשום

אך קראתי שלא טוב להשתמש בו בכמות גדולה

האם אפשרי שמן אבוקדו ומה לגבי שמן פישתן ?

פשוט שמן זית הייתי שמחה להשתמש אך הוא מתחמצן בטמפרטורה גבוהה ולכן נמנעת

אם כך האם אפשרי השמנים שצייניתי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:12 8.04.2018)

היי עינת,
אני מעתיקה לך את התשובה שרשמתי לך במתכון אחר ששאלת לגבי השמנים:
ב-180 מעלות שמן זית לא מתחמצן. רק ב- 190 מעלות ומעלה יש סיכוי שהוא יתחמצן (וגם זה לא תמיד קורה, יש סוגי שמן זית שנקודת העישון שלהם גבוהה יותר).
לגבי שמן אבוקדו או פישתן, אני לא משתמשת בהם לשימון כך שאני לא יודעת. לדעתי הם יותר מתאימים לסלטים וכו'. דרך אגב שמן פישתן מתחמצן מהר יותר משמן זית ושמן אבוקדו בעל נקודת עישון גבוהה רק אם הוא מזוקק.

Avatar
עינת (13:53 9.04.2018)

היי אפרת

תודה רבה על התגובה

חידשת לי לגבי שמן זית

עכשיו לגבי המתכון הזה אם רוצה להכפיל את הכמות פי 3
כלומר שלוש או 4 בטטות
קישואים פי שלוש וגזרים וכך הלאה האם צריך להכפיל גם את הכמויות בתערובת ברוטב פי או פי שלוש כמה שמחליטה להכפיל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:46 9.04.2018)

כן, כדאי להכפיל גם את חומרי התיבול בהתאם. אם את מכינה כמות משולשת של ירקות אז תכפילי ב-3.

Avatar
עינת (10:06 13.04.2018)

תודה רבה אפרת .

Avatar
עינת (10:55 9.03.2018)

היי
עכשיו אני מכינה רק לא הבנתי
למה רשום מערבבים היטב לאחר שיוצקים את התערובת על הירקות

בטוח לא הכונה לערבב עם הירקות על התבנית .
והאם ניתן להשתמש בשמן שומשום או שמן קוקוס זה ישנה ?
הרבה תודה מראש
אתר מעולה .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:42 9.03.2018)

היי עינת,
במקום לערבב את הירקות עם התיבול בקערה ואז לשים בתבנית, מערבבים את פרוסות הירקות עם התיבול כבר בתבנית (חוסך קערה לשטוף).
עדיף שמן שומשום.

Avatar
ספיר (12:31 13.12.2017)

שלום,
להרתיח לפני את הירקות נכון לפני הגשה לתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:04 13.12.2017)

אין צורך במקרה הזה כי הירקות פרוסים דק ונאפים די מהר.

Avatar
רבקה (09:28 7.08.2017)

היי אפרת,
הכנתי את הירקות בתנור עם הכנפיים ברוטב צי'לי – פשוט ארוחת צהריים מושלמת!!!
פשוט טרפנו את הכל ולא נשאר כלום.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:33 7.08.2017)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה רבקה ויום מקסים

Avatar
מלכי (12:26 16.04.2017)

היי אפרת
הכנתי את הירקות, יצא ממש טעים.
שאלה-לקראת סוף הרפיה התפקודים לא היו מספיק רכים, אבל הירקות האחרים כבר התחילו להתייבש, והייתי צריכה להוציא אותם מהתבנית.
זה יצר סרבול מסוים, השאלה איך אפשר למנוע כזה מצב?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:46 16.04.2017)

היי,
פעם הבאה את יכולה להכניס את תפוחי האדמה כ-20 דקות מוקדם יותר ואז להוסיף את יתר הירקות. אפשר גם לרכך את תפוחי האדמה קצת במיקרוגל לפני ששמים בתנור עם כל הירקות.

Avatar
שולי (19:54 4.03.2017)

הכנתי אתמול לארוחת שישי ויצא מעולה, פריך וטעים טעים. אין על האתר שלך.
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:37 4.03.2017)

תודה שולי, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע טוב

Avatar
בן יעקב (20:54 3.11.2016)

הקישוא לא נראה מלהיב

Avatar
פנינה (13:27 3.11.2016)

זה למעשה סוג של אנטי פסטי, אפשר לשים גם חצילים, פרוסות בצל, שישיות פלפל…. הכל הולך

Avatar
דבורי המושלמת!!!!!!! (16:16 2.11.2016)

יאמממי
ניראה טעים מאד!!!!
כורכום יתאים לפה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:55 2.11.2016)

היי 🙂
אפשר להוסיף כורכום אבל לא הרבה כדי שלא ישתלט על הטעם (נגיד חצי כפית).

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.