זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 75 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 תפוחי אדמה גדולים
בטטה בינונית
קישוא גדול
גזר גדול
תיבול: 4 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-חותכים את הירקות לפרוסות דקות בעובי של כחצי ס”מ (ניתן להשאיר את הקליפה או לקלף).
-מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את פרוסות הירקות. מערבבים בקערית את חומרי התיבול (שמן זית, שום, מלח ופלפל שחור) ויוצקים על הירקות. מערבבים היטב.
-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כשעה ורבע עד שהירקות מתרככים.
הפעל טיימר (75 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- סלט אנטיפסטי |
- פסטה ברוטב בטטה |
- אורז עם אטריות |
- פוטטוס בתנור |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סטייק כרובית
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים דיאטטיים
היי,
יש לי שאלה כללית – איזה כותש שום את ממליצה שגם כותש טוב וגם אפשר לנקות בקלי קלות? ובאופן כללי איך לנקות כותש שום בצורה טובה ויסודית? תודה
היי
יש יתרון לכותש שום מנירוסטה כי הוא איכותי וחזק יותר.
ניתן להיעזר בקיסמים כדי להוציא את שאריות השום מהחורים לפני השטיפה.
היי 🙂 אפשר לזרוק לתבנית גם פטריות טריות? תודה!
היי אניטה,
אפשר בהחלט(:
היי אפרת. אם אני לא שמה קישוא, לשנות משהו בתיבול או להוסיף משהו במקום?
היי,
אם את לא מגדילה את כמות הירקות האחרים כדאי לשים 2 שיני שום ולהפחית מעט מכמות המלח.
בהצלחה!
תודה.
עדיף להגידל כמות של הירקות? אם כן, מה כדאי?
אפשר להגדיל את כמות הירקות- להוסיף עוד תפו”א/בטטה(:
אם אני רוצה לשים פרוסות סלק האם זה אותו זמן הכנה או מאריך ? סליחה על הבורות 🙂 לא נתנו לי להכנס למטבח בתור ילדה….
אין שינוי בזמן האפיה 🙂
תודה על התגובה המהירה!
הי אפשרי גם בטוסטר אובן?
ואם כן, האם צריך נייר כסף? תודה רבה.
כן אפשר. אין צורך בנייר כסף, אלא אם כן את רואה שזה מתחיל להשרף בקצוות.
מכסים בנייר כסף?
לא, אין צורך.
הכנתי בחג! מעדן!!! תודה רבה! האתר שלך מצויין
שמחה שיצא טעים!
תודה נופר 🙂
היי אפרת,
אפשר לשים במקום שמן זית שמן קנולה?
תודה.
כן.
היי אני רוצה להכין רק תפוחי אדמה בתבנית (לא אוהבים את שאר הירקות) ולהכין אותם כקוביות.
זה אותו מתכון לזה או שצריך לשנות משהו בתיבול?
תודה!
אין בעיה, אין שינוי בתיבול.
היי
האם תפוחי אדמה אדומים פה מתאימים ?
ראיתי שהמלצת לשים אותם קודם האם כששמה אותם 20 דקות לפני הירקות האם להוסיף כבר אז את התערובת עליהם או לחכות עם זה כשמכניסה את שאר הירקות לאחר 20 דקות?
הכוונה לתפוחי האדמה האם כדאי לצקת עליהם תערובת כבר כשמכניסה לתנור קודם לירקות?
כן מתאימים.
תתבלי אותם קצת לפני.
היי אפרת
חשבתי להשתמש בשמן שומשום
אך קראתי שלא טוב להשתמש בו בכמות גדולה
האם אפשרי שמן אבוקדו ומה לגבי שמן פישתן ?
פשוט שמן זית הייתי שמחה להשתמש אך הוא מתחמצן בטמפרטורה גבוהה ולכן נמנעת
אם כך האם אפשרי השמנים שצייניתי?
היי עינת,
אני מעתיקה לך את התשובה שרשמתי לך במתכון אחר ששאלת לגבי השמנים:
ב-180 מעלות שמן זית לא מתחמצן. רק ב- 190 מעלות ומעלה יש סיכוי שהוא יתחמצן (וגם זה לא תמיד קורה, יש סוגי שמן זית שנקודת העישון שלהם גבוהה יותר).
לגבי שמן אבוקדו או פישתן, אני לא משתמשת בהם לשימון כך שאני לא יודעת. לדעתי הם יותר מתאימים לסלטים וכו’. דרך אגב שמן פישתן מתחמצן מהר יותר משמן זית ושמן אבוקדו בעל נקודת עישון גבוהה רק אם הוא מזוקק.
היי אפרת
תודה רבה על התגובה
חידשת לי לגבי שמן זית
עכשיו לגבי המתכון הזה אם רוצה להכפיל את הכמות פי 3
כלומר שלוש או 4 בטטות
קישואים פי שלוש וגזרים וכך הלאה האם צריך להכפיל גם את הכמויות בתערובת ברוטב פי או פי שלוש כמה שמחליטה להכפיל?
כן, כדאי להכפיל גם את חומרי התיבול בהתאם. אם את מכינה כמות משולשת של ירקות אז תכפילי ב-3.
תודה רבה אפרת .
היי
עכשיו אני מכינה רק לא הבנתי
למה רשום מערבבים היטב לאחר שיוצקים את התערובת על הירקות
בטוח לא הכונה לערבב עם הירקות על התבנית .
והאם ניתן להשתמש בשמן שומשום או שמן קוקוס זה ישנה ?
הרבה תודה מראש
אתר מעולה .
היי עינת,
במקום לערבב את הירקות עם התיבול בקערה ואז לשים בתבנית, מערבבים את פרוסות הירקות עם התיבול כבר בתבנית (חוסך קערה לשטוף).
עדיף שמן שומשום.
שלום,
להרתיח לפני את הירקות נכון לפני הגשה לתנור?
אין צורך במקרה הזה כי הירקות פרוסים דק ונאפים די מהר.
היי אפרת,
הכנתי את הירקות בתנור עם הכנפיים ברוטב צי’לי – פשוט ארוחת צהריים מושלמת!!!
פשוט טרפנו את הכל ולא נשאר כלום.
שמחה שנהניתם 🙂
תודה רבקה ויום מקסים
היי אפרת
הכנתי את הירקות, יצא ממש טעים.
שאלה-לקראת סוף הרפיה התפקודים לא היו מספיק רכים, אבל הירקות האחרים כבר התחילו להתייבש, והייתי צריכה להוציא אותם מהתבנית.
זה יצר סרבול מסוים, השאלה איך אפשר למנוע כזה מצב?
היי,
פעם הבאה את יכולה להכניס את תפוחי האדמה כ-20 דקות מוקדם יותר ואז להוסיף את יתר הירקות. אפשר גם לרכך את תפוחי האדמה קצת במיקרוגל לפני ששמים בתנור עם כל הירקות.
הכנתי אתמול לארוחת שישי ויצא מעולה, פריך וטעים טעים. אין על האתר שלך.
תודה
תודה שולי, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע טוב
הקישוא לא נראה מלהיב
זה למעשה סוג של אנטי פסטי, אפשר לשים גם חצילים, פרוסות בצל, שישיות פלפל…. הכל הולך
יאמממי
ניראה טעים מאד!!!!
כורכום יתאים לפה?
היי 🙂
אפשר להוסיף כורכום אבל לא הרבה כדי שלא ישתלט על הטעם (נגיד חצי כפית).