שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 75 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 תפוחי אדמה גדולים

בטטה בינונית

קישוא גדול

גזר גדול

תיבול: 4 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-חותכים את הירקות לפרוסות דקות בעובי של כחצי ס”מ (ניתן להשאיר את הקליפה או לקלף).

-מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את פרוסות הירקות. מערבבים בקערית את חומרי התיבול (שמן זית, שום, מלח ופלפל שחור) ויוצקים על הירקות. מערבבים היטב.

-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כשעה ורבע עד שהירקות מתרככים.

הפעל טיימר (75 דק’)
+
טיימר פועל

פרוסות ירקות בתנור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
שניצל דגשניצל דג
בראוניז קפה עם קרם בראוניז קפה עם קרם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שמרית (02:04 11.10.2023)

היי,
יש לי שאלה כללית – איזה כותש שום את ממליצה שגם כותש טוב וגם אפשר לנקות בקלי קלות? ובאופן כללי איך לנקות כותש שום בצורה טובה ויסודית? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:33 11.10.2023)

היי
יש יתרון לכותש שום מנירוסטה כי הוא איכותי וחזק יותר.
ניתן להיעזר בקיסמים כדי להוציא את שאריות השום מהחורים לפני השטיפה.

avatar
אניטה (10:38 1.07.2022)

היי 🙂 אפשר לזרוק לתבנית גם פטריות טריות? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:36 1.07.2022)

היי אניטה,
אפשר בהחלט(:

avatar
תמר (18:36 28.04.2022)

היי אפרת. אם אני לא שמה קישוא, לשנות משהו בתיבול או להוסיף משהו במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:11 28.04.2022)

היי,
אם את לא מגדילה את כמות הירקות האחרים כדאי לשים 2 שיני שום ולהפחית מעט מכמות המלח.
בהצלחה!

avatar
תמר (19:51 28.04.2022)

תודה.
עדיף להגידל כמות של הירקות? אם כן, מה כדאי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:03 28.04.2022)

אפשר להגדיל את כמות הירקות- להוסיף עוד תפו”א/בטטה(:

avatar
הדר (22:27 13.01.2021)

אם אני רוצה לשים פרוסות סלק האם זה אותו זמן הכנה או מאריך ? סליחה על הבורות 🙂 לא נתנו לי להכנס למטבח בתור ילדה….

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:29 13.01.2021)

אין שינוי בזמן האפיה 🙂

avatar
הדר (22:30 13.01.2021)

תודה על התגובה המהירה!

avatar
שירי (00:11 1.05.2020)

הי אפשרי גם בטוסטר אובן?
ואם כן, האם צריך נייר כסף? תודה רבה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:44 1.05.2020)

כן אפשר. אין צורך בנייר כסף, אלא אם כן את רואה שזה מתחיל להשרף בקצוות.

avatar
שישי (14:39 5.12.2018)

מכסים בנייר כסף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:32 5.12.2018)

לא, אין צורך.

avatar
נופר (13:42 13.09.2018)

הכנתי בחג! מעדן!!! תודה רבה! האתר שלך מצויין

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:00 13.09.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה נופר 🙂

avatar
צופיה (11:21 16.08.2018)

היי אפרת,
אפשר לשים במקום שמן זית שמן קנולה?
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:49 16.08.2018)

כן.

avatar
אפרת (20:51 25.04.2018)

היי אני רוצה להכין רק תפוחי אדמה בתבנית (לא אוהבים את שאר הירקות) ולהכין אותם כקוביות.
זה אותו מתכון לזה או שצריך לשנות משהו בתיבול?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:18 25.04.2018)

אין בעיה, אין שינוי בתיבול.

avatar
עינת (11:27 9.03.2018)

היי

האם תפוחי אדמה אדומים פה מתאימים ?

ראיתי שהמלצת לשים אותם קודם האם כששמה אותם 20 דקות לפני הירקות האם להוסיף כבר אז את התערובת עליהם או לחכות עם זה כשמכניסה את שאר הירקות לאחר 20 דקות?

avatar
עינת (11:30 9.03.2018)

הכוונה לתפוחי האדמה האם כדאי לצקת עליהם תערובת כבר כשמכניסה לתנור קודם לירקות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:47 9.03.2018)

כן מתאימים.
תתבלי אותם קצת לפני.

avatar
עינת (14:27 8.04.2018)

היי אפרת

חשבתי להשתמש בשמן שומשום

אך קראתי שלא טוב להשתמש בו בכמות גדולה

האם אפשרי שמן אבוקדו ומה לגבי שמן פישתן ?

פשוט שמן זית הייתי שמחה להשתמש אך הוא מתחמצן בטמפרטורה גבוהה ולכן נמנעת

אם כך האם אפשרי השמנים שצייניתי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:12 8.04.2018)

היי עינת,
אני מעתיקה לך את התשובה שרשמתי לך במתכון אחר ששאלת לגבי השמנים:
ב-180 מעלות שמן זית לא מתחמצן. רק ב- 190 מעלות ומעלה יש סיכוי שהוא יתחמצן (וגם זה לא תמיד קורה, יש סוגי שמן זית שנקודת העישון שלהם גבוהה יותר).
לגבי שמן אבוקדו או פישתן, אני לא משתמשת בהם לשימון כך שאני לא יודעת. לדעתי הם יותר מתאימים לסלטים וכו’. דרך אגב שמן פישתן מתחמצן מהר יותר משמן זית ושמן אבוקדו בעל נקודת עישון גבוהה רק אם הוא מזוקק.

avatar
עינת (13:53 9.04.2018)

היי אפרת

תודה רבה על התגובה

חידשת לי לגבי שמן זית

עכשיו לגבי המתכון הזה אם רוצה להכפיל את הכמות פי 3
כלומר שלוש או 4 בטטות
קישואים פי שלוש וגזרים וכך הלאה האם צריך להכפיל גם את הכמויות בתערובת ברוטב פי או פי שלוש כמה שמחליטה להכפיל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:46 9.04.2018)

כן, כדאי להכפיל גם את חומרי התיבול בהתאם. אם את מכינה כמות משולשת של ירקות אז תכפילי ב-3.

avatar
עינת (10:06 13.04.2018)

תודה רבה אפרת .

avatar
עינת (10:55 9.03.2018)

היי
עכשיו אני מכינה רק לא הבנתי
למה רשום מערבבים היטב לאחר שיוצקים את התערובת על הירקות

בטוח לא הכונה לערבב עם הירקות על התבנית .
והאם ניתן להשתמש בשמן שומשום או שמן קוקוס זה ישנה ?
הרבה תודה מראש
אתר מעולה .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:42 9.03.2018)

היי עינת,
במקום לערבב את הירקות עם התיבול בקערה ואז לשים בתבנית, מערבבים את פרוסות הירקות עם התיבול כבר בתבנית (חוסך קערה לשטוף).
עדיף שמן שומשום.

avatar
ספיר (12:31 13.12.2017)

שלום,
להרתיח לפני את הירקות נכון לפני הגשה לתנור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:04 13.12.2017)

אין צורך במקרה הזה כי הירקות פרוסים דק ונאפים די מהר.

avatar
רבקה (09:28 7.08.2017)

היי אפרת,
הכנתי את הירקות בתנור עם הכנפיים ברוטב צי’לי – פשוט ארוחת צהריים מושלמת!!!
פשוט טרפנו את הכל ולא נשאר כלום.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:33 7.08.2017)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה רבקה ויום מקסים

avatar
מלכי (12:26 16.04.2017)

היי אפרת
הכנתי את הירקות, יצא ממש טעים.
שאלה-לקראת סוף הרפיה התפקודים לא היו מספיק רכים, אבל הירקות האחרים כבר התחילו להתייבש, והייתי צריכה להוציא אותם מהתבנית.
זה יצר סרבול מסוים, השאלה איך אפשר למנוע כזה מצב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:46 16.04.2017)

היי,
פעם הבאה את יכולה להכניס את תפוחי האדמה כ-20 דקות מוקדם יותר ואז להוסיף את יתר הירקות. אפשר גם לרכך את תפוחי האדמה קצת במיקרוגל לפני ששמים בתנור עם כל הירקות.

avatar
שולי (19:54 4.03.2017)

הכנתי אתמול לארוחת שישי ויצא מעולה, פריך וטעים טעים. אין על האתר שלך.
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:37 4.03.2017)

תודה שולי, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע טוב

avatar
בן יעקב (20:54 3.11.2016)

הקישוא לא נראה מלהיב

avatar
פנינה (13:27 3.11.2016)

זה למעשה סוג של אנטי פסטי, אפשר לשים גם חצילים, פרוסות בצל, שישיות פלפל…. הכל הולך

avatar
דבורי המושלמת!!!!!!! (16:16 2.11.2016)

יאמממי
ניראה טעים מאד!!!!
כורכום יתאים לפה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:55 2.11.2016)

היי 🙂
אפשר להוסיף כורכום אבל לא הרבה כדי שלא ישתלט על הטעם (נגיד חצי כפית).

לקריאת כל התגובות